Jump to content

[Android - προτάσεις] Privacy, security και anti-virus

Asdf_7
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Η εφαρμογή virus shield είναι απάτη. Ηδη έχει κατεβεί απο το play. http://www.androidpolice.com/2014/04/06/the-1-new-paid-app-in-the-play-store-costs-4-has-over-10000-downloads-a-4-7-star-rating-and-its-a-total-scam/

Απίστευτο, το αστείο της υπόθεσης δεν είναι ότι το αγόρασε τόσος κόσμος αλλά η βαθμολογία του στα 4.7!

Υποψιάζομαι λόγω τις έλλειψης ρυθμίσεων και της απλοτητας του.

Και από την άλλη πρώτον απορώ με τον έλεγχο των εφαρμογών που μπαίνουν στο market και κατά δεύτερον πως και δεν το σκέφτηκε κανένας άλλος νωρίτερα :-P

Cerberus, εγγύηση. Όσον αφορά anti virus και επικίνδυνες εφαρμογές?

Προσωπική μου άποψη, κανένας λόγος ανησυχίας.

Απίστευτο, το αστείο της υπόθεσης δεν είναι ότι το αγόρασε τόσος κόσμος αλλά η βαθμολογία του στα 4.7!

Υποψιάζομαι λόγω τις έλλειψης ρυθμίσεων και της απλοτητας του.

Και από την άλλη πρώτον απορώ με τον έλεγχο των εφαρμογών που μπαίνουν στο market και κατά δεύτερον πως και δεν το σκέφτηκε κανένας άλλος νωρίτερα :-P

Cerberus, εγγύηση. Όσον αφορά anti virus και επικίνδυνες εφαρμογές?

Προσωπική μου άποψη, κανένας λόγος ανησυχίας.

Πραγματι κατι τετοιο δεν θα επρεπε να περασει τοσο ευκολα τους ελεγχους του playstore. Βεββαια πως να μην περασει τους ελεγχους οταν το μοναδικο πραγμα που κανει ειναι να αλλαζει ενα εικονιδιο απο Χ σε tick. Επισης εκανε πολυ γρηγορα την ανοδο στην κορυφη αρα ειχε κοσμο που εκανε ψευτικα reviews κτλ.

Samsung S21 Ultra

Samsung Note 9

Samsung Galaxy Watch 4

[c0rrupt3d_tranSm1SS10n]

Και καλά τα ψεύτικα reviews.

Οι πραγματικοί χρήστες πώς έβαζαν 5 αστέρια;

Τι έβλεπαν ως τόσο αποδοτικό;

Την ταχύτητα στην εναλλαγή του εικονιδίου;

ONEPLUS 12 16/512gb: rooted

Blackview Tab 11 tablet 8/128gb

Amazon Fire stick 4k max

Και καλά τα ψεύτικα reviews.

Οι πραγματικοί χρήστες πώς έβαζαν 5 αστέρια;

Τι έβλεπαν ως τόσο αποδοτικό;

Την ταχύτητα στην εναλλαγή του εικονιδίου;

Το να βλέπει κανείς σχόλια στο playstore είναι χόμπι και μπορεί να περάσει μέρες και να κρατάει την κοιλιά του από τα γέλια. Πριν κάποιο καιρό είχα ανεβάσει σχόλιο ενός τύπου που έλεγε στα σχόλια του Nova Prime οτι όχι μόνο έχει ιό αλλά οτι του ανέβασε και το sar της συσκευής. :lol:

Μου το έσβησαν όμως γιατί φαινόταν το όνομα του αλλά πραγματικά έχω σκεφτεί να ανοίξω σελίδα στο fb ή blog ανεβάζοντας με κρυμμένα τα ονόματα και τα nicknames τέτοια σχόλια που απλά σκορπίζουν το γέλιο απλόχερα.

Αν ψάξει κανείς εφαρμογές για prank θα δει σχόλια που κράζουν ενώ στην περιγραφή της εφαρμογής αναφέται ξεκάθαρα το τι κάνει η εφαρμογή.

Πάντως όσον αφορά την εφαρμογή που δεν έκανε τπτ και τα θετικά σχόλια, μόνο και μόνο που κάποιος αγόρασε antivirus στο android δείχνει πόσο εύκολα μπορεί να επηρρεαστεί από αυτά που διαβάζει δεξιά κι αριστερά. Και μην μου πείτε οτι όλοι αυτοί είχαν τραπεζικούς λογαριασμούς που τους έλεγχαν online ή κρατικά μυστικά. :X

Το να βλέπει κανείς σχόλια στο playstore είναι χόμπι και μπορεί να περάσει μέρες και να κρατάει την κοιλιά του από τα γέλια. Πριν κάποιο καιρό είχα ανεβάσει σχόλιο ενός τύπου που έλεγε στα σχόλια του Nova Prime οτι όχι μόνο έχει ιό αλλά οτι του ανέβασε και το sar της συσκευής. :lol:

Μου το έσβησαν όμως γιατί φαινόταν το όνομα του αλλά πραγματικά έχω σκεφτεί να ανοίξω σελίδα στο fb ή blog ανεβάζοντας με κρυμμένα τα ονόματα και τα nicknames τέτοια σχόλια που απλά σκορπίζουν το γέλιο απλόχερα.

Αν ψάξει κανείς εφαρμογές για prank θα δει σχόλια που κράζουν ενώ στην περιγραφή της εφαρμογής αναφέται ξεκάθαρα το τι κάνει η εφαρμογή.

Πάντως όσον αφορά την εφαρμογή που δεν έκανε τπτ και τα θετικά σχόλια, μόνο και μόνο που κάποιος αγόρασε antivirus στο android δείχνει πόσο εύκολα μπορεί να επηρρεαστεί από αυτά που διαβάζει δεξιά κι αριστερά. Και μην μου πείτε οτι όλοι αυτοί είχαν τραπεζικούς λογαριασμούς που τους έλεγχαν online ή κρατικά μυστικά. :X

να το κάνεις και να ενημερώσεις για να παρακολουθώ τη σελίδα σου... :rolleyes::lol::lol::p

(σχεδόν) πάντα φιλικά, Αλέξης

Apple iPhone 12 Pro 256GB Gold + Apple iPhone 7 Plus 128GB Gold + Xiaomi Redmi 4X Dual sim Black + Apple Watch Series 3

Ποια εφαρμογή χρησιμποιείτε/προτείνετε για να μπλοκάρετε τις διαφημίσεις (πχ. σε εφαρμογές, παιχνίδια, κλπ) ;

Ποια εφαρμογή χρησιμποιείτε/προτείνετε για να μπλοκάρετε τις διαφημίσεις (πχ. σε εφαρμογές, παιχνίδια, κλπ) ;

Adaway και adfree

Κορυφή

Amazon Fire stick 4k max

Aυτα θελουν ρουτ? στο μαρκετ παντως δεν μου τα εβγαλε...

Αυτά κόβουν της διαφημίσεις της Google, οπότε δεν θα τα δεις ποτέ στο μάρκετ της...

Ναι, θέλουν ρουτ. :)

http://www.ibizaclub.gr/lottaria.gr/marras//titans/caliber002.jpg

Ευτυχώς που ξέχασα να μεγαλώσω...

Αυτά κόβουν της διαφημίσεις της Google, οπότε δεν θα τα δεις ποτέ στο μάρκετ της...

Ναι, θέλουν ρουτ. :)

λογικο ειναι...μεσα στο σπιτι της τετοια πραματα?? :lol:

οποτε υπαρχει ενα μεγαλο διλλημα για οσους εχουν καινουρια συσκευη...ή διαλεγεις την εγγυηση της συσκευης, ή το ρουταρεις και περνας το cerberus στο συστημα για ασφαλεια...ενδιαμεση λυση δεν βλέπω!

Edited by centaurus

λογικο ειναι...μεσα στο σπιτι της τετοια πραματα?? :lol:

οποτε υπαρχει ενα μεγαλο διλλημα για οσους εχουν καινουρια συσκευη...ή διαλεγεις την εγγυηση της συσκευης, ή το ρουταρεις και περνας το cerberus στο συστημα για ασφαλεια...ενδιαμεση λυση δεν βλέπω!

Μπορείς να το περάσεις και σαν απλή εφαρμογή αλλά με μια επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων εάν δεν είσαι root, μάλλον το κλαις.

Τι ρυθμίσεις θες να κάνεις σχετικά με το Cerberus και προβληματίζεσαι? Είδα το ρώτησες μια, δυο φορές :-)

Μπορείς να το περάσεις και σαν απλή εφαρμογή αλλά με μια επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων εάν δεν είσαι root, μάλλον το κλαις.

Τι ρυθμίσεις θες να κάνεις σχετικά με το Cerberus και προβληματίζεσαι? Είδα το ρώτησες μια, δυο φορές :-)

αυτο ειναι το κακο με το κερβερο...χωρις ρουτ θα ειμαι ασφαλης μονο στο 10% της ατυχης στιγμης...δυσκολη αποφαση...θα πρεπει να μαθω την διαδικασια του ρουτ στο αντιστοιχο θεμα και βλεπουμε...

:rolleyes: ναι, αληθεια ξαναρωτησα αλλα απαντηση δν πηρα...ισως θα επρεπε να κανουμε ενα ξεχωριστο θεμα μονο με τον κερβερο...

θα ηθελα πχ να μαθω ποιες ειναι οι προτιμομενες ρυθμισεις του, τι να προσεξω και τι να μην τσεκαρω στις επιλογες που εχει. Ακομα, ποια θα πρεπει να ειναι η πρωτη κινηση που θα πρεπει να κανω σε περιπτωση που κλαπει και τι να αποφυγω... Αν μπορει να κρυφτει ο client cerberus και εαν οχι, αν θα πρεπει να τον εχω εγκατεστημενο παντα και κατα συνεπεια να φανερωνει την υπαρξη του κερβερου...και καποια αλλα θεματα που τα ξεχασα τωρα...η ηλικια βλεπεις...:lol:

αυτο ειναι το κακο με το κερβερο...χωρις ρουτ θα ειμαι ασφαλης μονο στο 10% της ατυχης στιγμης...δυσκολη αποφαση...θα πρεπει να μαθω την διαδικασια του ρουτ στο αντιστοιχο θεμα και βλεπουμε...

:rolleyes: ναι, αληθεια ξαναρωτησα αλλα απαντηση δν πηρα...ισως θα επρεπε να κανουμε ενα ξεχωριστο θεμα μονο με τον κερβερο...

θα ηθελα πχ να μαθω ποιες ειναι οι προτιμομενες ρυθμισεις του, τι να προσεξω και τι να μην τσεκαρω στις επιλογες που εχει. Ακομα, ποια θα πρεπει να ειναι η πρωτη κινηση που θα πρεπει να κανω σε περιπτωση που κλαπει και τι να αποφυγω... Αν μπορει να κρυφτει ο client cerberus και εαν οχι, αν θα πρεπει να τον εχω εγκατεστημενο παντα και κατα συνεπεια να φανερωνει την υπαρξη του κερβερου...και καποια αλλα θεματα που τα ξεχασα τωρα...η ηλικια βλεπεις...:lol:

Μπορεί να κρυφτεί αν θες από το app drawer κανονικά.

Υπάρχει και το disguised version, που αν το εγκαταστήσεις δεν εμφανίζεται στις εφαρμογές ως Cerberus, αλλά ως system framework.

Όλα αυτά αναφέρονται online στην σελίδα help του Cerberus .

Amazon Fire stick 4k max

Το βασικότερο που πρέπει να κάνεις είναι να μη δώσεις στον κέρβερο το ίδιο email με αυτό που έχεις στο κινητό σου γιατί θα αρχίσει να στέλνει τα selfies στον κλέφτη :-)

Για να εκμεταλλευτείς στο έπακρο την εφαρμογή αυτή πρέπει να είσαι ρουτ και να την εγκαταστήσεις σαν εφαρμογή συστήματος έτσι ώστε να μη φαίνεται καθόλου.

• 2 weeks later...

Αν και έχει αναφερθεί και σε άλλα θέματα το γράφω και εδώ μιας και έχει γίνει αρκετή ανάλυση του συγκεκριμένου προγράμματος..

Δωρεάν το Cerberus μόνο για σήμερα.

Oh, and since it's Cerberus birthday (and we also reached 30K fans!) we need to celebrate: all new accounts created for the next 30 hours will get a free license! The promotion starts now (midnight GMT) and ends at 6 AM of April 26.

Να ρωτήσω κάτι βασικό - ΙΟΙ για το λειτουργικό μας υπάρχουν γενικώς???? Και μετά θα δούμε....

προσωπικα εχω χρησιμοποιησει crypter για να κανω FUD ενα RAT μεσα σε .apk αρχειο και πιστεψε με το θυμα δεν περνει χαμπαρι

oie_187028Bihdufbm.png.3d3976d11317e0e48874a77356b5ad14.png

θα ήθελα να ρωτήσω κάτι που δεν κατάλαβα για το cerberus, όταν λέει ότι μπορώ να εγκαταστήσω έως 5 συσκευές στο λογαριασμό μου εννοεί ότι μπορώ π.χ. να βάλω και άλλο τηλέφωνο με διαφορετικό νούμερο και λογαριασμό google από το δικό μου ή είναι συσκευές που λειτουργούν με τα δικά μου στοιχεία

θα ήθελα να ρωτήσω κάτι που δεν κατάλαβα για το cerberus, όταν λέει ότι μπορώ να εγκαταστήσω έως 5 συσκευές στο λογαριασμό μου εννοεί ότι μπορώ π.χ. να βάλω και άλλο τηλέφωνο με διαφορετικό νούμερο και λογαριασμό google από το δικό μου ή είναι συσκευές που λειτουργούν με τα δικά μου στοιχεία

Σε 5 συσκευές με το ίδιο gmail account.

Το νούμερο δεν εχει σχέση.

Amazon Fire stick 4k max

ευχαριστώ ... εντωμεταξύ σήμερα διαπίστωσα ότι εγκατέστησα το cerberus στις 25/4 που είδα παραπάνω ότι ήταν δωρεάν, αλλά μέχρι σήμερα μου γράφει δωρεάν δοκιμαστική περίοδος, μάλλον από άλλο κανάλι και όχι google θα ήταν η προσφορά .

Σίγουρα; Το χρησιμοποιώ σε 4 συσκευές με 3 διαφορετικά accounts (3 τηλέφωνα και 1 tablet). Νομίζω ότι είναι 5 συσκευές, ανεξαρτήτως account.

Σίγουρα; Το χρησιμοποιώ σε 4 συσκευές με 3 διαφορετικά accounts (3 τηλέφωνα και 1 tablet). Νομίζω ότι είναι 5 συσκευές, ανεξαρτήτως account.

Δεν το πρόσεξα, έχεις δίκιο.

Ίδιο account για το Cerberus, σε οποιαδήποτε συσκευή (μέχρι 5) με διαφορετικό Google account.

Amazon Fire stick 4k max

Καλησπέρα. Ποιο Antivirus θεωρείται καλύτερο για Android; Ψάχνοντας στο Av-test http://www.av-test.org/en/tests/mobile-devices/android/mar-2014/ τα Kaspersky, Eset, Avast, Avira CM Security έχουν πολύ καλές κριτικές. Χρησιμοποιώ μέχρι στιγμής το CM Security. Θα ήθελα να μου πείτε και τη γνώμη σας. Σας ευχαριστώ:)

• The title was changed to [Android - προτάσεις] Privacy, security και anti-virus