Jump to content

[Android - προτάσεις] Privacy, security και anti-virus

Asdf_7
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

καλησπέρα! μου συμβαίνει κατι περίεργο με τον chrome και μονο

ενώ είμαι πχ στο sportfm.gr μου βγάζει αυτο το μήνυμα

http://s30.postimg.org/9p28tkqsx/Screenshot.jpg

how to use print screen

έβαλα το cm security και το αλλο της eset δεν βρηκαν κατι

έκανα διαγραφή cache και εκκαθάριση δεδομένων και πάλι το βγάζει

τι να ειναι? σε περίεργες σελίδες δεν μπήκα , κατέβασα κάτι παιχνίδια από το playstore, μπορει να ειναι απο κει?

Έχω ΑΚΡΙΒΏΣ το ίδιο πρόβλημα στο ίδιο site.

Έχω ΑΚΡΙΒΏΣ το ίδιο πρόβλημα στο ίδιο site.

Εχω και εγω το ίδιο πρόβλημα και σε άλλα site. Πιθανόν να είναι σε όλα. Εμφανίζεται μόνο στον chrome. Κατέβασα τον firefox και δεν μου το εμφανίζει. Προφανώς κάτι έχει γίνει στον chrome. Πώς μπορώ να εντοπίσω το πρόβλημα και να διορθώσω τον crhome; Οι εφαρμογές που μπλοκάρουν τις διαφημίσεις αντιμετωπίζουν το πρόβλημα αλλά δεν αφήνουν και τις άλλες διαφημίσεις.

Εχω και εγω το ίδιο πρόβλημα και σε άλλα site. Πιθανόν να είναι σε όλα. Εμφανίζεται μόνο στον chrome. Κατέβασα τον firefox και δεν μου το εμφανίζει. Προφανώς κάτι έχει γίνει στον chrome. Πώς μπορώ να εντοπίσω το πρόβλημα και να διορθώσω τον crhome; Οι εφαρμογές που μπλοκάρουν τις διαφημίσεις αντιμετωπίζουν το πρόβλημα αλλά δεν αφήνουν και τις άλλες διαφημίσεις.

Δοκιμασε να πας στις ρυθμίσεις του κινητου, εφαρμογες, και να βρεις το Chrome. Πατησε το και στη συνέχεια clear cache και clear data. θα χαθουν βέβαια ιστορικά, σελιδοδεικτες κτλ αν δε τα χεις συγχρονισμενα.

Ξανα ανοιξε Chrome και δες αν ειναι οκ.

edit: Ειδα πιο πανω οτι γίνεται και αφού κάνεις αυτο. περίεργο.

----- προσθήκη μηνύματος 9 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Συμβαίνει και οταν εισαι me data η σε διαφορετικα wifi?

Αν οχι, τοτε ειναι θεμα dns ρυθμίσεων του router σου που εχουν πειραχτει απο καποιο malware σε υπολογιστη συνδεδεμένο απο αυτο.

Edited by Nikos751

Δοκιμασε να πας στις ρυθμίσεις του κινητου, εφαρμογες, και να βρεις το Chrome. Πατησε το και στη συνέχεια clear cache και clear data. θα χαθουν βέβαια ιστορικά, σελιδοδεικτες κτλ αν δε τα χεις συγχρονισμενα.

Αν οχι, τοτε ειναι θεμα dns ρυθμίσεων του router σου που εχουν πειραχτει απο καποιο malware σε υπολογιστη συνδεδεμένο απο αυτο.

Και εμένα μου συμβαίνει μόνο στον Chrome , ανεξάρτητα WiFi η data.

Και εμένα μου συμβαίνει μόνο στον Chrome , ανεξάρτητα WiFi η data.

Εγκαθιστας γενικά παιχνίδια η βάζεις εφαρμογές εκτος Play store?

Τελικα αξιζει να εχει κανεις antivirus στο android?

Επιβαρυνει τη λειτουργια του;

Προσφερει οντως προστασια, ή λιγα πραγματα;

Αν υπαρχει που το θεωρει ο περισσοτερος (ψαγμενος?) κοσμος εκ των ουκ ανευ,

πειτε μου αν ειναι να σκεφτω κι εγω αν θα το βαλω.

Τελικα αξιζει να εχει κανεις antivirus στο android?

Επιβαρυνει τη λειτουργια του;

Προσφερει οντως προστασια, ή λιγα πραγματα;

Αν υπαρχει που το θεωρει ο περισσοτερος (ψαγμενος?) κοσμος εκ των ουκ ανευ,

πειτε μου αν ειναι να σκεφτω κι εγω αν θα το βαλω.

βαλε ,δεν το επιβαρυνει (τουλαχιστον στο δικο μου κινητο) ,εγω εχω το avira

@@@

Σε μένα το κάνει και δεν έχω βάλει καμία νέα εφαρμογή εδώ και πολλούς μήνες. Και με σβήσιμο των cookies πάλι στο κάνει σε κάποια site.

π.χ. ενώ νομίζω κάποιος ανέφερε ότι του το κάνει στο myphone, εμένα δεν μου το έχει κάνει ούτε μια φορά. Εν αντιθέση με gsmarena, 9gag αλλά και κάποια ελληνικά....

Θα δοκιμάσω να δω αν βάλω κάποιο antivirus ή malwarebytes αν τα site θα μου κάνουν το ίδιο πράγμα...

Δε βάζω εφαρμογές εκτός playstore. Αλλά το θέμα είναι ότι αυτή η ιστορία ξεκίνησε πριν καμιά δεκαριά μερες και έχω να εγκαταστήσω οτιδήποτε εδώ και ένα μηνα. Δοκίμασα τα πάντα ( antivirus , antimalware, καθαρισμός κλπ) εκτός από factory reset αλλά τιποτα. Και μόνο με Chrome. Εδώ και 2 μέρες όμως δεν έχει εμφανιστεί. Ειδομεν. ....

Δε βάζω εφαρμογές εκτός playstore. Αλλά το θέμα είναι ότι αυτή η ιστορία ξεκίνησε πριν καμιά δεκαριά μερες και έχω να εγκαταστήσω οτιδήποτε εδώ και ένα μηνα. Δοκίμασα τα πάντα ( antivirus , antimalware, καθαρισμός κλπ) εκτός από factory reset αλλά τιποτα. Και μόνο με Chrome. Εδώ και 2 μέρες όμως δεν έχει εμφανιστεί. Ειδομεν. ....

Κανε ενα factory reset να ησυχασεις ..

Κανε ενα factory reset να ησυχασεις ..

Λάθος λογική.

Ποιος σου λέει ότι δεν θα ξαναγίνει ;

Καλύτερα να βρει τι φταίει.

ONEPLUS 12 16/512gb: rooted

Blackview Tab 11 tablet 8/128gb

Amazon Fire stick 4k max

Εγώ από την στιγμή που το βλέπω να γίνεται σε τόσο κόσμο factory reset δεν κάνω. Καταρχήν τα redirect δεν γίνονται πάντα και επίσης έχει γίνει σε πόσο κόσμο με άλλα apps ο καθένας.

από αυτά που λέτε το μόνο που δεν έχω/ μπορώ να κάνω είναι να την κάνω εφαρμογή συστήματος γιατί δεν είμαι ρουτ.λέτε αυτό να φταίει; Κατά τα άλλα και δεδομένα(2g όμως) και GPS είναι πάντα ανοιχτά!

Αν δεν το έχεις σαν εφαρμογή συστήματος, με μια απλή επαναφορά εξαφανίζεται κάθε ίχνος του αντικλεπτικού από τη συσκευή. Προσωπικά, σαν απλή εφαρμογή δεν θα εγκαθιστούσα κανένα αντικλεπτικό...

http://www.ibizaclub.gr/lottaria.gr/marras//titans/caliber002.jpg

Ευτυχώς που ξέχασα να μεγαλώσω...

Αν δεν το έχεις σαν εφαρμογή συστήματος, με μια απλή επαναφορά εξαφανίζεται κάθε ίχνος του αντικλεπτικού από τη συσκευή. Προσωπικά, σαν απλή εφαρμογή δεν θα εγκαθιστούσα κανένα αντικλεπτικό...

Πως θα κάνει επαναφορά(χωρίς να συνδέσει το κινητό στο πισι λέμε) εάν έχω βάλει πιν στο κινητό(όχι στην σιμ) και με το Cerberus έχω μπλοκάρει το power button και την notification bar?

Πως θα κάνει επαναφορά(χωρίς να συνδέσει το κινητό στο πισι λέμε) εάν έχω βάλει πιν στο κινητό(όχι στην σιμ) και με το Cerberus έχω μπλοκάρει το power button και την notification bar?

Και γιατί να μην το συνδέσει με PC?

Ποιος θα του το απαγορέψει;

Amazon Fire stick 4k max

Αν και οι πιθανότητες να μην το γνωρίζει ο κάθε κλέφτης είναι λίγες, καλύτερα να μην το συζητήσουμε δημόσια αυτό.

Αν θέλεις, μπορώ να στο πω με π.μ.

http://www.ibizaclub.gr/lottaria.gr/marras//titans/caliber002.jpg

Ευτυχώς που ξέχασα να μεγαλώσω...

Συμβαίνει ανεξαρτήτως wifι. Είχα κάνει και clear cash και clear data. Τις τελευταίες ώρες δεν μου έχει ξανασυμβεί. Αφαίρεσα και μία εφαρμογή που δεν την χρησιμοποιούσα τουλάχιστον για ένα χρόνο, και εγκατέστησα το malwarebytes το οποίο όμως δεν βρήκε τίποτα και το απεγκατάστησα. Μέχρι στιγμής από το απόγευμα δεν έχει ξανασυμβεί.

Σε ενα lenovo s960 με το malwarebytes μου εβγαλε αυτα:

12804292_10153642053828143_813994892_n.jpg?oh=953c1cfdf8ee68003ad37a2e3448bd6a&oe=56D9B31F12788185_10153642053838143_298459341_n.jpg?oh=20949a58f6b5b3cece60767b2f83234d&oe=56DAB93A

Τι πρεπει να διαγραψω και τι οχι? Εχω προβλημα με εφαρμογες και παιχνιδια που κανουν εγκατασταση μονα τους.

https://uploads.tapatalk-cdn.com/20160304/16a04e83e6b1ae401fa45b8d50f49b29.jpg

εμφανίζεται αυτό στο κινητό της κοπέλας μου και αν πατήσει get it, αρχίζει και κατεβάζει πράγματα. το έχει αντιμετωπίσει κάποιος αυτό?

Σε ενα lenovo s960 με το malwarebytes μου εβγαλε αυτα:

12804292_10153642053828143_813994892_n.jpg?oh=953c1cfdf8ee68003ad37a2e3448bd6a&oe=56D9B31F12788185_10153642053838143_298459341_n.jpg?oh=20949a58f6b5b3cece60767b2f83234d&oe=56DAB93A

Τι πρεπει να διαγραψω και τι οχι? Εχω προβλημα με εφαρμογες και παιχνιδια που κανουν εγκατασταση μονα τους.

Τιποτα,απλα βγαλε το malwarebytes.

εμφανίζεται αυτό στο κινητό της κοπέλας μου και αν πατήσει get it, αρχίζει και κατεβάζει πράγματα. το έχει αντιμετωπίσει κάποιος αυτό?

Τι κατεβαζει και που το βγαζει αυτο?

oie_187028Bihdufbm.png.3d3976d11317e0e48874a77356b5ad14.png

Και γιατί πατάει Get It?

Προφανώς είναι Trojan για κατέβασμα ενοχλητικών εφαρμογών.

Amazon Fire stick 4k max

όταν ανοίγει τις εφαρμογές το βγάζει. και νομίζω κατεβάζει προγράμματα και τέτοια ενοχλητικά. πέρασε τώρα malwarebytes και βρήκε 1 Trojan και το έσβησε. το get it το πάτησε δοκιμαστικά μια φορά για να δει τι κάνει.

Τιποτα,απλα βγαλε το malwarebytes.

Οπως εγραψα εχω προβλημα με εφαρμογες που γινονται εγκατασταση απο μονες τους. Με ποιο προγραμμα θα βρω τι φταιει?

Οπως εγραψα εχω προβλημα με εφαρμογες που γινονται εγκατασταση απο μονες τους. Με ποιο προγραμμα θα βρω τι φταιει?

Τι κινητό έχεις ;

Πρώτη φορά ακούω για τέτοια περίπτωση.

Amazon Fire stick 4k max

• The title was changed to [Android - προτάσεις] Privacy, security και anti-virus