Jump to content

[Android - προτάσεις] Privacy, security και anti-virus

Asdf_7
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

βλεποντας τις απαντησεις σας και απο οτι φαινετε δεν θεωρειτε απαραιτητο να βαλουμε καποια προστασια στο κινητο μας.Για οσους κατεβαζουν εφαρμογες απο το μαρκετ θα συμφωνησω,ομως τα ατομα που κατεβαζουν .apk αρχεια απο το ιντερνετ καλο θα ειναι να εχουν καποια ασφαλια.Αν για παραδειγμα ποσταρει καποιος μια εφαρμογη οπως τον dolphin browser και bindarei ενα keyloger τοτε θα εχει πολυ ασχημα αποτελεσματα για τους χρηστες που εβαλαν την συγκεκριμενη εφαρμογη.

Γιαυτο 2 λυσεις υπαρχουν :

Α) Βαζουμε ενα ελαφρι συστημα ασφαλιας στο κινητο μας

Β) Ελεγχουμε το .apk αρχειο μολις το κατεβαζουμε στον υπολογιστη μας μεσω καποιου καλου antivirus ειτε online scanner για να δουμε αν ειναι backdoored.

oie_187028Bihdufbm.png.3d3976d11317e0e48874a77356b5ad14.png

βλεποντας τις απαντησεις σας και απο οτι φαινετε δεν θεωρειτε απαραιτητο να βαλουμε καποια προστασια στο κινητο μας.Για οσους κατεβαζουν εφαρμογες απο το μαρκετ θα συμφωνησω,ομως τα ατομα που κατεβαζουν .apk αρχεια απο το ιντερνετ καλο θα ειναι να εχουν καποια ασφαλια.Αν για παραδειγμα ποσταρει καποιος μια εφαρμογη οπως τον dolphin browser και bindarei ενα keyloger τοτε θα εχει πολυ ασχημα αποτελεσματα για τους χρηστες που εβαλαν την συγκεκριμενη εφαρμογη.

Γιαυτο 2 λυσεις υπαρχουν :

Α) Βαζουμε ενα ελαφρι συστημα ασφαλιας στο κινητο μας

Β) Ελεγχουμε το .apk αρχειο μολις το κατεβαζουμε στον υπολογιστη μας μεσω καποιου καλου antivirus ειτε online scanner για να δουμε αν ειναι backdoored.

Και μένα το antivirus δεν με ενδιαφέρει, αλλά ποια εφαρμογή κάνει αυτό που λες; Δηλαδή όταν του πω εγώ να scannarei κάποια apk που κατεβάζω.

ONEPLUS 12 16/512gb: rooted

Blackview Tab 11 tablet 8/128gb

Amazon Fire stick 4k max

Καλημερα! Εγω δεν ειχα antivirus,αλλα επειδη βαζω πολλα .apk εκτος μαρκετ,αποφασισα να δοκιμασω ενα. Εβαλα το zoner. Μου βρηκε δυο troyan,ενα μεσα σε εφαρμογη και ενα στην καρτα μνημης. Τελος παντων,ειναι αρκετα ελαφρυ,τρωει 5 mb ram περιπου και εχει και καποιες anti theft λειτουργιες. Για αυτες ομως εβαλα το seekdroid,γιατι το androidlost,που ειχα παλια,επαψε να μου λειτουργει οταν αναβαθμισα σε ics το note. Δεν εχει τις λειυουργιες του androidlost,ωστοσο τα βασικα τα εχει,ειναι γρηγορο και απλο στη χρηση του. Και τα δυο προγραμματα τρωνε ελαχιστη μνημη και δεν εχω παρατηρησει την παραμικρη επιπτωση στη σωστη λειτουργια του κινητου.

Εδω ενα ενδιαφερον αρθρο για τa διαθεσιμα android anti-virus: http://www.av-test.org/en/tests/android/

Και μένα το antivirus δεν με ενδιαφέρει, αλλά ποια εφαρμογή κάνει αυτό που λες; Δηλαδή όταν του πω εγώ να scannarei κάποια apk που κατεβάζω.

ειτε μεσω καποιου προγραμματος ασφαλειας ειναι απο ειτε απο online scan εδω prodefence.org

Αμα εχει κωδικό το κινητο ή μοτιβο για να μπει , πως θα τ ανοιξει ο κλεφτης ?

Μονο να το κλεισει μπορει ... και με αλλη sim κραταει το μοτιβο νομιζω ...

My third beast Xiaomi Mi 9

My second mini Sony Z3 Compact : stock

Μy first android phone LG Optimus 2x Rom : CM10.1 - tonyp - T-Build 05 with kk M1

Factory reset

δεν εχει σχεση με αυτο που λες,οι κωδικοι που θα πληκτρολογοι το θυμα θα πηγαινουν στον υπολογιστη του κλεφτη

Factory reset

Ακριβώς, έτσι παραβλέπει το κλείδωμα.

Για μένα το βασικό μειονέκτημα είναι το online control. Θες ανοιχτά δεδομένα για να ελέγξεις το κινητό μέσω ίντερνετ.

Αλλιώς βέβαια έχεις και τα sms.

Amazon Fire stick 4k max

Καλημερα! Εγω δεν ειχα antivirus,αλλα επειδη βαζω πολλα .apk εκτος μαρκετ,αποφασισα να δοκιμασω ενα. Εβαλα το zoner. Μου βρηκε δυο troyan,ενα μεσα σε εφαρμογη και ενα στην καρτα μνημης. Τελος παντων,ειναι αρκετα ελαφρυ,τρωει 5 mb ram περιπου και εχει και καποιες anti theft λειτουργιες. Για αυτες ομως εβαλα το seekdroid,γιατι το androidlost,που ειχα παλια,επαψε να μου λειτουργει οταν αναβαθμισα σε ics το note. Δεν εχει τις λειυουργιες του androidlost,ωστοσο τα βασικα τα εχει,ειναι γρηγορο και απλο στη χρηση του. Και τα δυο προγραμματα τρωνε ελαχιστη μνημη και δεν εχω παρατηρησει την παραμικρη επιπτωση στη σωστη λειτουργια του κινητου.

Εδω ενα ενδιαφερον αρθρο για τa διαθεσιμα android anti-virus: http://www.av-test.org/en/tests/android/

ποια εφαρμογη ειχε trojan?

Φιλικά Γιώργος

GIO......!!!!! ❼:respect:

Δε θυμαμαι φιλε μου,την εβγαλα αμεσως! Παντως,αν δε θες να εχεις anti virus να τρεχει συνεχως στο παρασκηνιο,βαλε το zoner,τρεξε ενα σκαναρισμα και μετα βγαλτo

Δε θυμαμαι φιλε μου,την εβγαλα αμεσως! Παντως,αν δε θες να εχεις anti virus να τρεχει συνεχως στο παρασκηνιο,βαλε το zoner,τρεξε ενα σκαναρισμα και μετα βγαλτo

εχω το avg...και τρωει 4 mb ραμ και δεν με ενοχλει;)

Φιλικά Γιώργος

εχω το avg...και τρωει 4 mb ραμ και δεν με ενοχλει;)

Το avg είναι μόνο για scanning?

Επίσης έχει να το κλείνεις όταν δεν το θες να τρέχει;

Amazon Fire stick 4k max

Το avg είναι μόνο για scanning?

Επίσης έχει να το κλείνεις όταν δεν το θες να τρέχει;

ναι;)

με το που εγκαταστω εφαρμογη παντα κανει σκανινγκ μονο του

οταν τρεχει μενει σε 4mb αμα σκαναρεις ομως απο οτι νομιζω παει στα 20 αλλα δεν ειμαι σιγουρος για αυτο

μπορεις να το κλεισεις απο τις υπηρεσιες που εκτελουνται μεσα απο τις ρυθμισεις

Φιλικά Γιώργος

ναι;)

οταν τρεχει μενει σε 4mb αμα σκαναρεις ομως απο οτι νομιζω παει στα 20 αλλα δεν ειμαι σιγουρος για αυτο

Ωραία ποιο είναι το full name?

Amazon Fire stick 4k max

Ωραία ποιο είναι το full name?

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.antivirus&hl=el

στα σχολια λεει για ραμ...εγω δεν το εχω συναντισει...μαλλον μιλανε για μετα το σκαν;)

Φιλικά Γιώργος

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.antivirus&hl=el

στα σχολια λεει για ραμ...εγω δεν το εχω συναντισει...μαλλον μιλανε για μετα το σκαν;)

Αν είναι το Antivirus Free (από AVG), έχει τρομερά σχόλια.. :p:p

"Δεν έχω βρει κανέναν ιο ποτέ, αλλά για να το λένε οι άλλοι, γαμάτο θα είναι!" 5 αστεράκια

"Το λέει ο καθηγητής πληροφορικής μου ότι είναι πολύ καλό¨ 5 αστεράκια

Πολύ χρήσιμες κρητικές lol

Amazon Fire stick 4k max

"Δεν έχω βρει κανέναν ιο ποτέ, αλλά για να το λένε οι άλλοι, γαμάτο θα είναι!" 5 αστεράκια

αυτο που σου εστειλα ειναι το λινκ του:p

τα σχολια ειναι τρομερα...ελεος δηλαδη:lol::p

Φιλικά Γιώργος

Factory reset

Που σημαίνει ότι σβήνονται όλα τα προσωπικά μας δεδομένα από μέσα. Αυτός είναι ο βασικός σκοπός μας αν μας κλέψουν το κινητό άλλωστε. Αν βρεθεί και το κινητό ακόμα καλύτερα βέβαια, αλλά δύσκολο.

ναι;)

Λοιπόν το πέρασα.

Καταρχήν μου κάνει εντύπωση που από τόσες εφαρμογές που έχω εκτός market, δεν βρήκε καμία (εκτός του penetrate) ύποπτη. Περίεργο μου φαίνεται.

Επίσης, ενεργοποείται σε κάποιες φάσεις το GPS.Αυτό γιατί συμβαίνει και πώς το σταματάω?

Amazon Fire stick 4k max

You sir just made my day!! :lol::lol:

Τυχαίο που τα περισσότερα σχόλια αυτού του είδους είναι από χρήστες με X8, Galaxy Mini κλπ, low end συσκευές και πιθανώς πιτσιρίκια;

Δεν νομίζω....

Ρε τι μπάζα κυκλοφορούν.....

Edit: Πεθαίνω...

ΔΗΜΗΤΡΗΣ στις 8 Φεβρουάριος 2012 (Έκδοση 2.10)

***** Καλο

καλο αν κ δεν υπαρχουν ιοι

:D :D :D :D

Edited by mandiom
αφού δεν υπάρχουν ιοί, τι να κάνουμε...;

Λοιπόν το πέρασα.

Καταρχήν μου κάνει εντύπωση που από τόσες εφαρμογές που έχω εκτός market, δεν βρήκε καμία (εκτός του penetrate) ύποπτη. Περίεργο μου φαίνεται.

Επίσης, ενεργοποείται σε κάποιες φάσεις το GPS.Αυτό γιατί συμβαίνει και πώς το σταματάω?

δεν νομιζω να ευθυνεται το antivirus για αυτο

το απενεργοποιεις για τις ρυθμισεις...

ισως δεν εχουν ιους οι αλλες...εμενα ουτε gps ανοιγει ουτε τιποτα

μπορει να φταει που δεν την εχω αναβαθμισει ακομα δεν ξερω

Φιλικά Γιώργος

Που σημαίνει ότι σβήνονται όλα τα προσωπικά μας δεδομένα από μέσα. Αυτός είναι ο βασικός σκοπός μας αν μας κλέψουν το κινητό άλλωστε. Αν βρεθεί και το κινητό ακόμα καλύτερα βέβαια, αλλά δύσκολο.

1oν αυτο που λες

2ον γινεται να κανει factory reset με κλειδωμενο κινητο ?

My third beast Xiaomi Mi 9

My second mini Sony Z3 Compact : stock

Μy first android phone LG Optimus 2x Rom : CM10.1 - tonyp - T-Build 05 with kk M1

1oν αυτο που λες

2ον γινεται να κανει factory reset με κλειδωμενο κινητο ?

Εννοείται.Απλά με συνδυασμό κουμπιών (πχ. volume up +power button) κατά την εκκίνηση.

Καλά το site της AVG είναι για τα μπάζα.Χτες έμπαινα μια χαρά στο μενού για τις εντολές του κινητού και σήμερα από το ίδιο pc βγάζει:

You do not have any devices

registered with

χχχχχχ@gmail.com

log-in with a different account

Έκανα log out και ξανά login τίποτα. :blink:

Amazon Fire stick 4k max

Εγώ χρησιμοποιώ το avast! βασικά για το Antitheft που απλά δεν υπάρχει και για το firewall. Ε, υπάρχει και το antivirus γιατί κατεβάζουμε απ όπου να ναι. Οχι ότι θα σε σώσει στα σίγουρα αλλα εντάξει...

γεια χαρα σε ολους!επειδη την εχω ξαναπαθει τη δουλεια θα θελα αν καποιος εχει χρησημοποιησει καμια εφαρμογη να μου πει την καλυτερη για το κινητο σε ενδεχμενο κλπης.να μας βρσκει στιγμα και γενικα να το μπλοκαρουμε με καποιο τροπο και να μας στελνει κανα μειλ με οσο πιο πολλα γινεται(τοποθεσια κλπ)

• The title was changed to [Android - προτάσεις] Privacy, security και anti-virus