Jump to content

Απόψεις: Τα ασύρματα δίκτυα και η υγεία μας

DJDB
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Ερώτηση για το powerline...

Το σήμα που στέλνει το powerline σταματάει στον πίνακα του σπιτιού έτσι;

δεν φτάνει στην δεή ή σε άλλα σπίτια...

Ακόμα και να βγαίνει, πολύ δύσκολα θα φτάσει σήμα και σε άλλο σπίτι ακόμα και να φτάσει άντε να το πάρει χαμπάρι ό άλλος. Άσε που σε φορτωμένες γραμμές με Amper κεντρικών γραμμών εξασθενεί το σήμα.

Μπορεί να το κλειδώσεις βέβαια, αν θες, με διαφορετικό network ID. Συνεπώς δεν υπάρχει κανένα θέμα.

Edited by kiriakosk

• Απαντήσεις 59
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

το μαυρισμένο είναι το σημαντικότερο κατα τη γνωμη μου..

άμα το πάρουμε τεχνικά, απ ότι ξέρω το wifi έχει μεγαλύτερο μήκος κύμματος απ τα κινητά, άρα είναι αρκετά λιγότερο επιβλαβές, καθώς έχει και χαμηλότερη ισχύ-εμβέλεια

Το μαυρισμένο δεν είναι παρά μια πρόληψη. Οι καρκίνοι ακόμη δεν έχει βρει κανείς πού οφείλονται. Ακτινοβολίες λαμβάνουμε από τότε που ξεκίνησε το ραδιόφωνο, άρα μάλλον απίθανο το βρίσκω να είναι εκεί το πρόβλημα.

Όσο για τις "έρευνες" με μη επαρκή στοιχεία που είναι χρηματοδοτούμενες από τις εταιρείες, κι αυτό είναι επίσης μια δήλωση τουλάχιστον αποπροσανατολιστική. Μέχρι στιγμής καμία έρευνα με κύρος, εμβέλεια και διεθνή επιστημονική αναγνώριση δεν έχει αποδείξει ότι η ακτινοβολίες της καθημερινότητάς μας βλάπτουν. Αντίθετα, πολλαπλές έρευνες έχουν δημοσιοποιηθεί που δείχνουν ακριβώς ότι δεν υπάρχει καμία επίπτωση.

iPhone XS max 256GB

iPad Pro 10.5" WiFi 256GB

Θα ήθελα στο πλαίσιο της συζήτησης που έχει ανοίξει σχετικά με τα ασύρματα δίκτυα να προσθέσω μια ερώτηση και κατά πόσο αυτή μπορεί ν' απαντηθεί, ειδικότερα από κάποια μέλη που είναι χρήστες της συγκεκριμένης υπηρεσίας που θα περιγράψω παρακάτω.

Αναφέρομαι στη χρήση προγράμματος συγκεκριμένης εταιρείας κινητής τηλεφωνίας για παροχή πακέτου σταθερής γραμμής χωρίς τη χρήση πρίζας τηλεφώνου του ΟΤΕ, άλλα με τη βοήθεια ασύρματου modem που λειτουργεί ως δέκτης τους σήματος της εταιρείας και ο οποίος συνδέεται με τη τηλεφωνική συσκευή.

Το ερώτημα που εύλογα τίθεται εδώ είναι αν ο συγκεκριμένος πομποδέκτης εκπέμπει ακτινοβολία περισσότερη του μέσου επιτρεπτού ορίου και μακροπρόθεσμα μπορεί να καταστεί επιβλαβής ή είναι μέσα στα συγκεκριμένα πλαίσια και προδιαγραφές. Να σημειώσω εδώ, πως η κατοικία μου βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας με πλήρη κάλυψη σήματος κινητής τηλεφωνίας, καθώς επίσης και ότι το modem θα τοποθετηθεί στο χολ ενός μικρού διαμερίσματος και όχι σε κάποιο υπνοδωμάτιο π.χ.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις κατατοπιστικές απαντήσεις σας.

Mας πιανει ο πονος για το αν ειναι επιβλαβεις οι κεραιες (αλλα οχι τα κινητα καθως εχουμε πανω απο τρια), ψαχνουμε συνεχως το sar στα καινουρια μοντελα, ενω ταυτοχρονα,, κανουμε το τσιγαρακι μας πανω στο καναπε πινοντας τεκιλα και τρωγωντας πατσα και οτι αλλο εχει πολυ λιπος και θερμιδες και και και η ολη κατασταση ειναι για γελια. Και δεν εννοω τις ωρες που διαβαζουμε διαφορα sites στο internet αλλα γενικοτερα την καθημερινοτητα μας! :wacko:

Mας πιανει ο πονος για το αν ειναι επιβλαβεις οι κεραιες (αλλα οχι τα κινητα καθως εχουμε πανω απο τρια), ψαχνουμε συνεχως το sar στα καινουρια μοντελα, ενω ταυτοχρονα,, κανουμε το τσιγαρακι μας πανω στο καναπε πινοντας τεκιλα και τρωγωντας πατσα και οτι αλλο εχει πολυ λιπος και θερμιδες και και και η ολη κατασταση ειναι για γελια. Και δεν εννοω τις ωρες που διαβαζουμε διαφορα sites στο internet αλλα γενικοτερα την καθημερινοτητα μας! :wacko:

Το θέμα είναι όλα να τα κάνουμε με μέτρο είτε αυτό λέγεται κινητό ή wi-fi ή

φαγητό κτλ.Άλλωστε είναι εύκολο να το απενεργοποιούμε όταν δεν το

χρησιμοποιούμε.Εκτός αν κάτι πρέπει να είναι ανοιχτό για λόγους ανάγκης.

το μαυρισμένο είναι το σημαντικότερο κατα τη γνωμη μου..

άμα το πάρουμε τεχνικά, απ ότι ξέρω το wifi έχει μεγαλύτερο μήκος κύμματος απ τα κινητά, άρα είναι αρκετά λιγότερο επιβλαβές, καθώς έχει και χαμηλότερη ισχύ-εμβέλεια

Η άυξηση των καρκίνων (και μάλιστα με εκθετικό ρυθμό) είναι ένα γεγονός εδώ και πολλά χρόνια. Είχα δει σε ένα μάθημα μια τέτοια καμπύλη (την οποία μάλιστα χρησιμοποίησε καθηγητής για να δείξει ότι μέχρι το 1998 το ατύχημα του Chernobyl (1986) δεν είχε προκαλέσει σημαντική αύξηση καρκίνων πέραν της αναμενόμενης.

EDIT: Έψαξα για τα στοιχεία εκείνα και βρίσκονται κάπου χαμένα στην ΕΣΥΕ. Βρήκα όμως μία πολύ καλή και επίσημη μελέτη εδώ. Τα διαγράμματα της σελίδας 16 είναι πολύ χαρακτηριστικά (αναφέρονται σε θανάτους και όχι σε περιστατικά, η τάση είναι γραμμική, αυξητικά σταθερή από το 1980 ως το 2005 εκτός από μικρές διακυμάνσεις πάνω ή κάτω).

Και επίσης μια συγκεκριμένη (για τον ΟΓΑ) εδώ. Καλύπτει 1989-1993 και εδώ υπάρχει και διάγραμμα για τον αριθμό των περιστατικών (εκθετική αύξηση, μια εποχή που η διάδοση της κινητής ήταν ελάχιστη και υπήρχαν μόνο καλώδια). Αν κάποιος δεν βαριέται και πραγματικά ενδιαφέρεται να έχει άποψη ας τα ρίξει μια ματιά για να μην κυνηγάει ακτινοβολίες-φαντάσματα την ώρα που καταπίνει και αναπνέει δηλητήρια.

Και ξαναλέω ότι όσο λιγότερη ακτινοβολία τόσο το καλύτερο. Αλλά πριν γεμίσουμε τον τόπο αθωράκιστα καλώδια-κεραίες (γιατί ποιος από εμάς πληρώνει STP, shielded καλώδιο; ) θα ήταν καλύτερο να μετρήσουμε ή να βρούμε κάποια μελέτη που βασίζεται σε μετρήσεις και όχι σε δημοσιογραφικά κλισέ, σχετικά με το τι είναι επικίνδυνο και τι όχι.

Edited by XPhys
Read The F...ing Manual First

To συμπέρασμα λοιπόν είναι:

-δε φοβόμαστε

-δε γνωρίζουμε αν οι ανωμαλίες στη δημόσια υγεία οφείλονται στο wifi

-αλλά και παράλληλα, προσέχουμε για να έχουμε.

Εγώ έχω διαβάσει δεκάδες μελέτες περί του θέματος, από επιστήμονες και ερευνητικά ιδρύματα. οι μισές υποστηρίζουν ότι μπορεί να υπάρχει πρόβλημα και οι άλλες μισές το αντίθετο. όλοι πάντως μιλούν με ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ και όχι με αποδείξεις. αυτό σημαίνει ότι θα δούμε τα αποτελέσματα σε λίγα χρόνια. θεωρώ τη γενιά μας "καμμένη" στην ακτινοβολία και προτείνω να λυπηθούμε τα παιδία μας. δε μπορούμε να υψώσουμε τείχος αντι-ακτινοβολιας, αλλά τουλάχιστο όπου μπορούμε, να την ελαττώσουμε. προσωπικά θα προτιμούσα στο σπίτι μου να περάσω καλωδίωση ή να ψωνίσω ένα δεύτερο ενσύρματο ρούτερ για να το βάλω σε άλλη πρίζα τηλεφώνου, παρά να στήσω έναν wifi-router, θυσιάζοντας την ευκολία μου.

Το ερώτημα που εύλογα τίθεται εδώ είναι αν ο συγκεκριμένος πομποδέκτης εκπέμπει ακτινοβολία περισσότερη του μέσου επιτρεπτού ορίου και μακροπρόθεσμα μπορεί να καταστεί επιβλαβής ή είναι μέσα στα συγκεκριμένα πλαίσια και προδιαγραφές. Να σημειώσω εδώ, πως η κατοικία μου βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας με πλήρη κάλυψη σήματος κινητής τηλεφωνίας, καθώς επίσης και ότι το modem θα τοποθετηθεί στο χολ ενός μικρού διαμερίσματος και όχι σε κάποιο υπνοδωμάτιο π.χ.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις κατατοπιστικές απαντήσεις σας.

Ο συγκεκριμένος πομποδέκτης είναι ένα παραμορφωμένο κινητό τηλέφωνο και εκπέμπει όσο αυτό. Δεν συντρέχει κανένας λόγος πανικού ούτε φόβου, ειδικά όταν δεν έρχεται σε επαφή με κεφάλι, όπως τα κινητά.

iPhone XS max 256GB

iPad Pro 10.5" WiFi 256GB

Aπο διαφορες ερευνες που διαβαζα στο internet , θα πρεπει να φοβομαστε περισσοτερο για ενα κινητο που υπαρχει σε καποιο μερος στο σπιτι,παρα για το wifi router.

Το Wifi router εκπεμπει την περισσοτερη ακτινοβολια,οταν στελνει/λαμβανει τα δεδομενα.Αμα καμια συσκευη δεν ειναι συνδεδεμενη πανω,η ακτινοβολια ειναι αμελητεα.

Τωρα με μενα,οταν πρωτοαποκτησα wireless router , το ειχα τοποθετησει πανω στο γραφειο μου και το αφησα ανοιχτο για 2-3 ωρες.Μετα απο 2 ωρες αρχισε ξεκινησε ο πονοκεφαλος.Ομως!

Το ανοιξα παλι το βραδυ και το ξεχασα ανοιχτο για ολο το βραδυ,σε αποσταση 1.20μ περιπου απο το κεφαλι μου.Το πρωι ομως δεν ειχα πονοκεφαλο!:lol:

Οποτε πιστευω οτι μιλαμε πιο πολυ για φαινομενο placebo παρα για αρνητικη επιδραση.

Αν σκεφτουμε οτι αν μιλας κανα μισαωρο στο κινητο ζεσταινεται το κεφαλι σου και δεν εχεις πονοκεφαλο,γιατι να εχεις πονοκεφαλο στο wifi (μετα απο 2 ωρες)οταν η ισχυς ειναι 100mW και οχι 1,20w/kg που ειναι τα κινητα και μαλιστα δεν το εχεις και κολλημενο στο κεφαλι σου ?

Εγω παντως το router το εχω στην σκαλα και οχι μεσα στο σπιτι,καλου κακου.

Aπο διαφορες ερευνες που διαβαζα στο internet , θα πρεπει να φοβομαστε περισσοτερο για ενα κινητο που υπαρχει σε καποιο μερος στο σπιτι,παρα για το wifi router.

Το Wifi router εκπεμπει την περισσοτερη ακτινοβολια,οταν στελνει/λαμβανει τα δεδομενα.Αμα καμια συσκευη δεν ειναι συνδεδεμενη πανω,η ακτινοβολια ειναι αμελητεα.

Τωρα με μενα,οταν πρωτοαποκτησα wireless router , το ειχα τοποθετησει πανω στο γραφειο μου και το αφησα ανοιχτο για 2-3 ωρες.Μετα απο 2 ωρες αρχισε ξεκινησε ο πονοκεφαλος.Ομως!

Το ανοιξα παλι το βραδυ και το ξεχασα ανοιχτο για ολο το βραδυ,σε αποσταση 1.20μ περιπου απο το κεφαλι μου.Το πρωι ομως δεν ειχα πονοκεφαλο!:lol:

Οποτε πιστευω οτι μιλαμε πιο πολυ για φαινομενο placebo παρα για αρνητικη επιδραση.

Αν σκεφτουμε οτι αν μιλας κανα μισαωρο στο κινητο ζεσταινεται το κεφαλι σου και δεν εχεις πονοκεφαλο,γιατι να εχεις πονοκεφαλο στο wifi (μετα απο 2 ωρες)οταν η ισχυς ειναι 100mW και οχι 1,20w/kg που ειναι τα κινητα και μαλιστα δεν το εχεις και κολλημενο στο κεφαλι σου ?

Εγω παντως το router το εχω στην σκαλα και οχι μεσα στο σπιτι,καλου κακου.

εννοείται αυτό