Jump to content

Τροποποιήσεις / Βελτιώσεις για το Galaxy 3 (I5800)

kyrillos13
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

όχι ακόμα. ίσως μπορεί να τις μεταφράσω αυριο μεθαυριο. δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολες οι λέξεις :)

οκ θα περιμένω

• Απαντήσεις 8,8χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Καλημέρα σε όλους.

Κύριλλε θα ήθελα (όπως όλοι εξάλλου) τη βοήθειά σου.

Μόλις κατέβασα ένα zip με κάποια αρχεία μέσα του από το (http://rs914dt.rapidshare.com/#!download|914l34|453055758|I5800-V1.0.2-MOTAFOCA-KYRILLOS.7z|128125). Διάβασα και τις οδηγίες τις οποίες προτείνεις στο XDA αλλά και πάλι δεν έχω καταλάβει τι ακριβώς πρέπει να κάνω για να φορτώσω την καινούργια σου ROM.

Αν έχεις λίγο χρόνο, θα μπορούσες να μου γράψεις τι πρέπει να κάνω για να φορτώσω την τελευταία σου ROM (φοράω ήδη την JPF 2.2 που έχεις ποστάρει στην πρώτη σου σελίδα).

ΥΓ. Υπάρχουν τόσα ενδιαφέροντα (αλλά και λίγο χαωτικά) σχόλια από φίλους (συμπ. και του εαυτού μου) εδώ κι εκεί μέσα στις σελίδες αυτού του thread που κυριολεκτικά δεν μπορώ να ενώσω το παζλ!!! :)

Σ'ευχαριστώ.

Φιλικά,

Βασίλης

android 4ever

[sIGPIC][/sIGPIC]

παιδες καλημερα. ειμαι εντος και για την επομενη ωρα. οποιος εχει ερωτησες αποριες με το πως θα φλασαρει, εδω ειμαστε....

παιδες καλημερα. ειμαι εντος και για την επομενη ωρα. οποιος εχει ερωτησες αποριες με το πως θα φλασαρει, εδω ειμαστε....
Σπύρο καλημέρα!

Αν μπορείς δώσε βήμα-βήμα οδηγίες σχετικά με το τελευταίο φλασάρισμα!

Σ'ευχαριστώ.

Φιλικά,

Βασίλης

android 4ever

[sIGPIC][/sIGPIC]

Καλημέρα, πως μπορώ να βεβαιωθώ ότι υπάρχει και δουλεύει το swap partition?

(Το app2sd το βλέπω απο titanium!)

Σε περίπτωση που βάλω mem card μεγαλύτερης class θα πρέπει να flasharw από την αρχή ή μπορώ να το κάνω από το app2sd?

Ευχαριστώ! :D

Καλημέρα, πως μπορώ να βεβαιωθώ ότι υπάρχει και δουλεύει το swap partition?

(Το app2sd το βλέπω απο titanium!)

Σε περίπτωση που βάλω mem card μεγαλύτερης class θα πρέπει να flasharw από την αρχή ή μπορώ να το κάνω από το app2sd?

Ευχαριστώ! :D

δεν χρειαζεται να ξανα φλασαρεις!θα την φορμαρεις απο την αρχη και απο το app2sd θα κανεις το Partition

1.αρχικα θα πρεπει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ να εχετε μια FROYO 2.2 περασμενη

στο κινητακι μας

2. backup θα κανετε μεσο του TITANIUM ΣΤΗΝ DATA σας και επισης backup στην sdard.

3. FORMAT στην sd card

4. AΦΑΙΡΕΣΤΕ ΚΑΡΤΑ SIM ΚΑΙ μπαινεται σε recovery (Vol up + Vol down + home + power) και με το κουμπι επιλογης βαθμιδος ηχου(αριστερα) επιλεγετε wipe data & cache.

5. επιλεγετε reboot.

6. αφου ξανα ξεκινησει , το κλεινετε παλι και μπαινετε σε download mode (Vol down + Home + Power).

7. ανοιγετε σαν διαχειρηστης το ODIN και κανετε κλικ το reset .. επιλεγετε το ops, και κανετε κλικ στο ONE PACKAGE οπου επιλεγετε το αρχειο TAR που ανεβασε ο MASTER KYRILLOS13 (αλλα βαζελος....) ,συνδεεται το κινητο με το Pc σας και πατατε START

8. θα επαννεκινησει το κινητο, θα κανει wipe data & cache.. μετα απο περιπου 6-7 λεπτα ο ODIN πανω αριστερα θα σας γραψει PASS. ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟΤΕ ΑΠΟΣΥΝΔΕΕΤΕ ΤΟ ΚΙΝΗΤΟ.

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ. ΕΧΕΤΕ ΝΕΑ ΡΟΜ.!

ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΡΟΟΤ Η ΡΟΜ, ΕΑΝ ΕΠΙΘΥΜΕΙΤΕ ΤΗΝ ΚΑΝΕΤΕ ΜΕ ΤΟ http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=803682

ΓΙΑ ΤΙΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ APP2SD :ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ROOT Η ΣΥΣΚΕΥΗ

run the mad_team_app2sd (intergrated in the rom), select the size you want (check the recommended values below) and click partition. The phone will reboot in recovery. Wipe data and cache, and reboot. Then when the phone boots, open adb or terminal emulator and type the commands.

su

adb shell

mkfs.vfat /dev/block/mmcblk0p1 (and wait ~30 secs)

reboot

Recommended values for data2sd:

0GB sdcard: You need to buy an sdcard

1GB sdcard: Not recommended, maybe 200-400MB app2sd and 20-40MB swap

2GB sdcard: 500MB app2sd and 50-100MB swap.

4GB sdcard: 500-1000MB app2sd and 100-150MB swap.

8GB, 16GB, 32GB sdcard: 1000MB app2sd and 200MB swap

Edited by spirosteam

Την πέρασα και όλα τέλεια. Τώρα θα φορμάρω την sdcard και μετά;

Να τρέξω το app2sd για να κανονίσω το χώρο για τις app. Αυτό το swap το ρυθμίζει μόνο του το μέγεθος;

Guest gmavrom

Καλημέρα Σπύρο...

Έχω περασμένη την ROM του Κυριλλου την beta 2... Απλά ξαναφλασάρω την τελικη ROM ως one package από πάνω της? Με την ίδια διαδικασία δηλαδή που έκανα και την beta2??

Γεια σου Σπύρο,

Βλέπω ότι χρειάζεται οπωσδήποτε την 2.2 πριν βάλω την ρομ του Κυριλλου. Εγώ που έχω ακόμα την 2.1 την original να βάλω πρώτα την JPF όπως λένε οι οδηγίες στο πρώτο post, και μετά να ακολουθήσω τα βήματα που αναφέρεις?:confused:

Ευχαριστώ

Καλημέρα Σπύρο...

Έχω περασμένη την ROM του Κυριλλου την beta 2... Απλά ξαναφλασάρω την τελικη ROM ως one package από πάνω της? Με την ίδια διαδικασία δηλαδή που έκανα και την beta2??

Ναι και εγώ αυτό έκανα και όλα κομπλέ!!

Γεια σου Σπύρο,

Βλέπω ότι χρειάζεται οπωσδήποτε την 2.2 πριν βάλω την ρομ του Κυριλλου. Εγώ που έχω ακόμα την 2.1 την original να βάλω πρώτα την JPF όπως λένε οι οδηγίες στο πρώτο post, και μετά να ακολουθήσω τα βήματα που αναφέρεις?:confused:

Ευχαριστώ

Καλύτερα είναι να περάσεις πρώτα τη 2.2 και μετά την v3.0 extreme edition.

Καλημερα. Μια ερωτηση να κανω και εγω αν κανω backup με το titanum τις εφαρμογες και μετα κανουμε φορματ την καρτα δεν θα χαθει το backup?

στο κινητακι μας

2. backup θα κανετε μεσο του TITANIUM ΣΤΗΝ DATA σας και επισης backup στην sdard.

3. FORMAT στην sd card

4. AΦΑΙΡΕΣΤΕ ΚΑΡΤΑ SIM ΚΑΙ μπαινεται σε recovery (Vol up + Vol down + home + power) και με το κουμπι επιλογης βαθμιδος ηχου(αριστερα) επιλεγετε wipe data & cache.

5. επιλεγετε reboot.

6. αφου ξανα ξεκινησει , το κλεινετε παλι και μπαινετε σε download mode (Vol down + Home + Power).

7. ανοιγετε σαν διαχειρηστης το ODIN και κανετε κλικ το reset .. επιλεγετε το ops, και κανετε κλικ στο ONE PACKAGE οπου επιλεγετε το αρχειο TAR που ανεβασε ο MASTER KYRILLOS13 (αλλα βαζελος....) ,συνδεεται το κινητο με το Pc σας και πατατε START

8. θα επαννεκινησει το κινητο, θα κανει wipe data & cache.. μετα απο περιπου 6-7 λεπτα ο ODIN πανω αριστερα θα σας γραψει PASS. ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟΤΕ ΑΠΟΣΥΝΔΕΕΤΕ ΤΟ ΚΙΝΗΤΟ.

ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΡΟΟΤ Η ΡΟΜ, ΕΑΝ ΕΠΙΘΥΜΕΙΤΕ ΤΗΝ ΚΑΝΕΤΕ ΜΕ ΤΟ http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=803682

run the mad_team_app2sd (intergrated in the rom), select the size you want (check the recommended values below) and click partition. The phone will reboot in recovery. Wipe data and cache, and reboot. Then when the phone boots, open adb or terminal emulator and type the commands.

su

adb shell

reboot

Σπύρο, μάλλον δεν θα προχωρήσω προς το παρόν δεδομένου ότι η διαδικασία είναι για εμένα αρκετά μπερδεμένη και εκτός αυτού στο παραμικρό λάθος εκτιμώ ότι θα αφιερώσω υπερπολλαπλάσιο χρόνο για να το ξαναμαζέψω! Ευχαριστώ πάντως για τη διάθεση και τις συμβουλές!

Νά'σαι καλά!

Edited by treasure

Φιλικά,

Βασίλης

android 4ever

[sIGPIC][/sIGPIC]

Καλημερα. Μια ερωτηση να κανω και εγω αν κανω backup με το titanum τις εφαρμογες και μετα κανουμε φορματ την καρτα δεν θα χαθει το backup?

Ναι θα χαθεί.

Τοτε το 2 βημα για πιο λογο να το κανουμε αφου θα χαθει το backup?

Στο βήμα 2 σου λέει όμως να κάνεις και backup και την sdcard. Διάβασέ το καλύτερα!!

:)

:respect::clap:Λοιπόν μέχρι στιγμής το κινητό απλά δεν υπάρχει!!! Αν έβγαινε έτσι από Samsung τότε τα ακριβότερα μοντέλα θα είχαν πραγματικά πρόβλημα!!! Αν υποστήριζε από hardware και flash θα κομπλεξάραμε άσχημα τους υπόλοιπους!!!

Kyrillos13 και όσοι βοηθάνε εμάς τους newbies απλά :respect::respect::respect: και :clap::clap::clap:

Μόλις έβαλα την τελευταία ρομ του Κυρίλλου.

Μέχρι τώρα όλα πήγαν καλα, κάνα 2 προβληματάκια τα έλυσα μόνος και ούτε θυμάμαι ποια ήταν ή πως τα έλυσα.

Έκανα και το app2SD (το ενσωματωμένο στη ρομ).

Τώρα έρχεται η ώρα του Τιτανιουμ.

Το κινητάκι μπουτάρει, συνδέεται στο δίκτυο και φαίνεται να είναι εντάξει.

Θα ενημερώσω αν δω κάποιο πρόβλημα στην πορεία ώστε να έχουμε feedback γενικότερα.

Θελω αν τονίσω ότι σε καμμία περίπτωση η αναφορά προβλημάτων δε μειώνει την προσπάθεια του Κυρίλλου κατ αρχήν και των άλλων στη συνέχεια.

Λοιπόν,

1.Για να ξεκλειδώσει το κινητό πρεπει το δεξί κουμπί να πατηθεί 3 φορές αντί μια που ήθελε στην εκδοση 2.1. Ήταν να διορθωθεί αυτό αλλα δεν διορθώθηκε.

2. Το thinkfree office δεν υπάρχει πια και δεν το βρήκα και στο market.

3. Το mobile data controller αργεί να ανταποκριθεί. Κάνει περίπου 10 δευτερ. να αλλάξει χρώμα από πράσινο σε γκρι και το αντίστροφο. Ίσως είναι θεμα αναβαθμισης, πρέπει να το δω οταν θα είναι σε wifi.

4. Από τις επαφες δε γίνεται back στην αρχική οθόνη

Edited by dchatz

Καλησπέρα παιδιά....

Εβαλα και εγώ την rom του Κύριλλου....

Όλα κύλισαν ρολόι, πολύ εύκολα μέσα σε λίγα λεπτά το κινητό μεταμορφώθηκε!!! Απίστευτη δουλειά!

Τρισμέγιστε Κύριλλε όσα ευχαριστώ και να σου πούμε είναι λίγα... πήρες ενα κινητό και το απογείωσες!!!

http://img855.imageshack.us/img855/9412/samsungkyrillos13.gif

Kyrillos' Rom v9.5 :lol:

στο κινητακι μας

3. FORMAT στην sd card

5. επιλεγετε reboot.

su

adb shell

reboot

Ευχαριστώ για τις πολύ καλές οδηγίες!

Το μόνο που χρειάστηκα είναι στο βήμα για APP2SD να συνδεθώ να κατεβάσω το "Android Terminal Emulator" v.1.0.21 ~75kb

(η εντολή adb shell έβγαζε adb not found... μετά το reboot έκανα format την SD και όλα κομπλέ νομίζω ή όχι;)

Δεν ξέρω πως θα δώ αν έχω extra 1gb.

Ευχαριστώ.

Kyrillos' Rom v9.5 :lol:

benchmark 335 Πόσο πρέπει να έχουμε;

Καλημέρα. Αυτό είναι μετά την τελευταία ROM του Κύριλλου?

Φιλικά,

Βασίλης

android 4ever

[sIGPIC][/sIGPIC]

Ευχαριστώ για τις πολύ καλές οδηγίες!

Το μόνο που χρειάστηκα είναι στο βήμα για APP2SD να συνδεθώ να κατεβάσω το "Android Terminal Emulator" v.1.0.21 ~75kb

(η εντολή adb shell έβγαζε adb not found... μετά το reboot έκανα format την SD και όλα κομπλέ νομίζω ή όχι;)

Δεν ξέρω πως θα δώ αν έχω extra 1gb.

Ευχαριστώ.

με το terminal emulator γράψε "su" αντί για "adb shell"

Καλημέρα. Αυτό είναι μετά την τελευταία ROM του Κύριλλου?

ναι τόσο είναι αν και η ρομ είναι πολύ πιο γρήγορη. Είναι bug του quadrant!

Θελω αν τονίσω ότι σε καμμία περίπτωση η αναφορά προβλημάτων δε μειώνει την προσπάθεια του Κυρίλλου κατ αρχήν και των άλλων στη συνέχεια.

Λοιπόν,

1.Για να ξεκλειδώσει το κινητό πρεπει το δεξί κουμπί να πατηθεί 3 φορές αντί μια που ήθελε στην εκδοση 2.1. Ήταν να διορθωθεί αυτό αλλα δεν διορθώθηκε.

2. Το thinkfree office δεν υπάρχει πια και δεν το βρήκα και στο market.

3. Το mobile data controller αργεί να ανταποκριθεί. Κάνει περίπου 10 δευτερ. να αλλάξει χρώμα από πράσινο σε γκρι και το αντίστροφο. Ίσως είναι θεμα αναβαθμισης, πρέπει να το δω οταν θα είναι σε wifi.

4. Από τις επαφες δε γίνεται back στην αρχική οθόνη

2. μπορείς να κατεβάσεις τα stock deodexed apps (jpm) από το πρώτο ποστ στο xda και θα του βρεις εκεί μέσα (think-κάτι λέγεται)

3. πάτα το κουμπί power και στο μενου θα σου έχει την δυνατότητα να απενεργοποιείσεις τα data... το mobile data controller ειναι αχρηστο!

Edited by kyrillos13