Jump to content

Forthnet, επιδιόρθωση του gap και αύξηση συγχρονισμού

DJDB
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Το παρακάτω tip είναι από τα πιο χρήσιμα που έχω εντοπίσει τον τελευταίο καιρό και αποφάσισα να το μοιραστώ και μαζί σας. Αφορά συνδρομητές Forthnet που αντιμετωπίζουν στην γραμμή τους το πρόβλημα του gap. Δεν χρειάζεται να αναφέρουμε τεχνικά το τι ακριβώς είναι αυτό. Αρκεί το να το δείξουμε, να αναφερθεί ο τρόπος επίλυσης του και το κέρδος που θα έχουμε μετά.

Για να εντοπίσουμε αν η γραμμή μας παρουσιάζει gap:

1)Κατεβάζεις το OrbMT από εδώ. Η λίστα με τα router που υποστηρίζει η εφαρμογή υπάρχει εδώ. Το Thomson TG585 που έδινε η Forthnet είναι σίγουρο πως υποστηρίζεται. Το θέμα είναι να έχουμε ένα εργαλείο που να μας παρουσιάζει το φάσμα της γραμμής μας. Το OrbMT είναι ένα από αυτά, σίγουρα υπάρχουν κι άλλα.

2)Τρέχουμε την εφαρμογή, πάμε Settings, επιλέγουμε το modem που έχουμε, δίνουμε την ip με την οποία μπαίνουμε στο interface του, usrnamer/password (και πάλι αυτά που δίνουμε για το interface του router μας), πατάμε refresh και επιστρέφουμε στην κεντρική καρτέλα της εφαρμογής.

Μια γραμμή με gap δείχνει κάπως έτσι:

http://i150.photobucket.com/albums/s116/DJDBgr/th_ryu6n24h34ae.png

και χωρίς έτσι:

http://i150.photobucket.com/albums/s116/DJDBgr/th_r24kptltcums.png

Αν η γραμμή μας δείχνει όπως η δική μου στην πρώτη φωτογραφία, τότε παίρνουμε τηλέφωνο στην Forthnet και ζητάμε να μας διορθώσουν το gap. Αν δεν σας το διορθώσουν με την πρώτη, ζητήστε το ξανά. Είχε χρειαστεί να πάρω 2-3 φορές για να συνεννοηθούμε. Όταν λοιπόν ζήτησα να διορθωθεί, όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες, κέρδισα σχεδόν 5mbps.

Προσοχή: δεν αντιμετωπίζουν όλες οι γραμμές αυτό το θέμα και ούτε είναι σίγουρο πως θα δείτε και εσείς το ίδιο κέρδος με εμένα. Προχωρήστε με δική σας ευθύνη.

ΥΓ: Επειδή μου αρέσει να δίνω πάντα το σχετικό credit (ειδικά για θέματα που εντόπισα και βοηθήθηκα πραγματικά), το συγκεκριμένα το είχα δημοσιεύσει αρχικά εδώ με αφορμή αυτό.

Edited by DJDB

Το OrbMT ειναι πραγματι μια χρησιμη εφαρμογη και πολυ καλη για να βλεπεις τα gaps της γραμμης σου. Το κακο ειναι ΠΑΝΤΑ με την εξυπηρετηση πελατων στην τεχνικη υποστηριξη!! ;)

Αν γυρνουσες τη γραμμη σου και σε Fast Path απο Interleave που ειναι τωρα ισως εβλεπες και αλλες διαφορες μια και τα στατιστικα σου, ειναι αρκετα καλα. :)

Πάρε τηλέφωνο τη μοναξιά σου, ή βγες ξανά στο δρόμο της φωτιάς!!

Έχω την εντύπωση πως το Fastpath είναι καλύτερο για gamers κτλ.

Ναι, δυστυχώς εγώ για να πετύχω το παραπάνω, χρειάστηκαν αρκετές εξηγήσεις και τηλ. Στην αρχή, τα είχαν κάνει μαντάρα και όχι μόνο δεν ανέβηκε ο συγχρονισμός μου, αλλά είχε πέσει κιόλας. Ευτυχώς πέτυχα τεχνικό που γνώριζε το θέμα και τα καταφέραμε..

Το Fast Path γενικα μικραινει τα pings, τωρα οτι καποιος gamer θελει χαμηλα pings ειναι λογικο, αλλα δεν σημαινει οτι η λειτουργια του Fast Path δημιουργηθηκε για εκεινους!!

Αυτο δεν σημαινει βεβαια οτι Fast Path vs Interleave σημειωσατε 1. Εγω απλα στο ειπα επειδη ειδα τα στατιστικα σου και δεν νομιζω να σου τα χαλασει μια τυχον αλλαγη σε Fast Path!! ;) Εχω δει αλλωστε γραμμη του ΟΤΕ Fast Path που ειχε 30 αποσυνδεσεις τη μερα και μολις τη γυρισαμε σε Interleave επεσαν στα 5!!!

Ξεφυγα παντως λιγο απο το θεμα ή ειναι η ιδεα μου!! :p

εμενα σε ποια κατηγορια ειναι?δεν μπορω να καταλαβω :what:

http://www5.pic-upload.de/19.09.10/52cmgerf9c3.png

εμενα σε ποια κατηγορια ειναι?δεν μπορω να καταλαβω :what:

http://www5.pic-upload.de/19.09.10/52cmgerf9c3.png

interleaved είσαι

συγκρινοντας το γραφημα μου με του kostakiss παρατηρω και γω οτι ειμαι interleaved. τι σημαινει ομως αυτο?

• 2 weeks later...
εμενα γιατι οσα refresh και να κανω δεν μου εμφανιζει το bit allocatin table; πρεπει να κανω καποια ρυθμιση καπου; (speedtouch 585 v6)
Ericsson GA 628, Ericsson GH 688, Samsung SGH 600, Panasonic GD30, Nokia 8210, Panasonic GD87, Sony Ericsson P800, Siemens CX 65, Sony Ericsson K750i, Motorola V360v, Qtek S110, Samsung ZV30, Nokia N73, LG KS20, Vodafone 541, Samsung Omnia 16GB, HTC Desire, SE Xperia Neo V, HTC Sensation, LG 4X HD, Coolpad F1, Ecoo E04 Plus, Samsung Note 4, Samsung Galaxy S7 Edge, Samsung Note 9 (512/8)

• 3 weeks later...

Παιδες να κανω μια ερωτηση?

Γνωριζει καποιος εαν στη φωτο που ανεβαζω φαινεται να υπαρχει gap?

Επισης εδω και ενα μηνα υποτιθεται η φορθνετ μου ενεργοποιησε το fast path. Γιατι εχει χ λοιπον κατω απο το fast path και οχι πρασινο οκ?

Παιζει να ναι λαθος του προγραμματος ή εκει στη φορθνετ δεν ξερουν τι τους γινεται?

Παιδες να κανω μια ερωτηση?

Γνωριζει καποιος εαν στη φωτο που ανεβαζω φαινεται να υπαρχει gap?

Επισης εδω και ενα μηνα υποτιθεται η φορθνετ μου ενεργοποιησε το fast path. Γιατι εχει χ λοιπον κατω απο το fast path και οχι πρασινο οκ?

Παιζει να ναι λαθος του προγραμματος ή εκει στη φορθνετ δεν ξερουν τι τους γινεται?

ναι, υπαρχει gap στη συνδεση σου.

Ευχαριστω.Αυτο σκεφτηκα και εγω με βαση το πρωτο διαγραμμα.

Οσον αφορα το fast path μηπως γνωριζεις την πιθανοτητα το προγραμμα να κανει λαθος?

Θα ειναι ιδιαιτερα εξοργιστικο να μου ειπαν οτι το ενεργοποιησαν απο τη φορθνετ και να μην το εχουν κανει..

Ευχαριστω.Αυτο σκεφτηκα και εγω με βαση το πρωτο διαγραμμα.

Οσον αφορα το fast path μηπως γνωριζεις την πιθανοτητα το προγραμμα να κανει λαθος?

Θα ειναι ιδιαιτερα εξοργιστικο να μου ειπαν οτι το ενεργοποιησαν απο τη φορθνετ και να μην το εχουν κανει..

Το να τσεκαρεις αν η γραμμη σου ειναι Fast path απλα ανοιξε την κονσολα σου και κανε ενα ping.:)

Εκανα ping στο http://www.forthnet.gr και εχω μεσο ορο 18,5 ms απο γιαννενα.

Μπορει να εξαχθει ασφαλες συμπερασμα απο αυτο? :)

Εκανα ping στο http://www.forthnet.gr και εχω μεσο ορο 18,5 ms απο γιαννενα.

Μπορει να εξαχθει ασφαλες συμπερασμα απο αυτο? :)

Χμμ ναι, δεν το διατυπωσα καλα βιαστικα.

Οταν εγραψα ping ελεγα να το δεις μεσα απο το Tracing route (tracert) ποσο ειναι.

Το συμπερασμα που βγαζεις μετα απο αυτο ειναι πως αν στο δευτερο hop το ping ειναι κατω απο 15ms τοτε η γραμμη σου ειναι fastpath. :)

Με fastpath κανα 3ms κερδιζεις.

Εγω με το που γυρισα την γραμμη μου σε fastpath εχασα 3Mbit (ok αυτο το ηξερα) αλλα εχασα και το youtube, για να δω βιντεακι ηθελε 7 ανανεωσεις και 9 τσιγαρα.

Εχω καταληξει οτι αν εισαι gamer και ζητας οσο το δυνατον πιο καλο connection μια λυση υπαρχει ,ΟΤΕ.

Επισης ξερει κανεις που μιλανε η HOL με την FORTNET;

Σιγουρα οχι στον AIX ,γιατι δεν ειναι δυνατον να παιζω πιο καλα με Γερμανους ,Γαλλους και Ιταλους απο οτι με Ελληνες που εχουν HOL.

Τωρα για το GAP δυστυχως το ρουτερ μου (Siemens Gigaset SX551 KPN) δεν ειναι στη λιστα με τα υποστηριζομενα.

images?q=tbn:ANd9GcT8OsGmBG7mQ2xUUvI02EsZ1r7MeL6ek1Prw_emqW7zVQoTOtp0

Χμμ ναι, δεν το διατυπωσα καλα βιαστικα.

Οταν εγραψα ping ελεγα να το δεις μεσα απο το Tracing route (tracert) ποσο ειναι.

Το συμπερασμα που βγαζεις μετα απο αυτο ειναι πως αν στο δευτερο hop το ping ειναι κατω απο 15ms τοτε η γραμμη σου ειναι fastpath. :)

Kαταρχας ενα μεγαλο ευχαριστω τοσο στον δημιουργο οσο και σε οσους βοηθησαν!

Η γραμμη απο 13,5 τωρα πηγε 17,8 .

Παρατηρησα βεβαια οτι τα ping μου για bbc2 πηγαν ακριβως στο διπλασιο. Απο 80 πηγαν στο 160. Δεν ειναι ενδεικτικο βεβαια αυτο μιας και καποιες φορες τυχαινει. Ελπιζω ομως να ειναι απλα τυχη και οχι να με πηγαν παλι interleaved απο fast path.

Το δευτερο hop με φορθνετ μου δινει μεταξυ 17 και 18 ms παντως και οχι κατω των 15 :rolleyes:

Με fastpath κανα 3ms κερδιζεις.

Εγω με το που γυρισα την γραμμη μου σε fastpath εχασα 3Mbit (ok αυτο το ηξερα) αλλα εχασα και το youtube, για να δω βιντεακι ηθελε 7 ανανεωσεις και 9 τσιγαρα.

Εχω καταληξει οτι αν εισαι gamer και ζητας οσο το δυνατον πιο καλο connection μια λυση υπαρχει ,ΟΤΕ.

Οντως μια καλη λυση ειναι ο ΟΤΕ αλλα γενικοτερα για να αποδειχτει οτι το fast path θα βλετιωσει μια γραμμη πρεπει και η γραμμη η ιδια να μπορει να ανταπεξερθει. Δε γινεται μια γραμμη με θορυβο και υψηλο att να μπορεσει να λειτουργησει σωστα σε fast path διοτι τοτε θα εχει προβλημα αποσυνδεσεων απο το χασιμο των πακετων το οποιο γινεται σε γρηγοροτερους χρονους απο τη λειτουργια interleave.

Με fast path κερδιζεις περιπου 15-18ms. Η μεγιστη τιμη παλι εχει να κανει με τη γραμμη. Εγω με ΟΤΕ εχω 7ms.

Επισης ξερει κανεις που μιλανε η HOL με την FORTNET;

Σιγουρα οχι στον AIX ,γιατι δεν ειναι δυνατον να παιζω πιο καλα με Γερμανους ,Γαλλους και Ιταλους απο οτι με Ελληνες που εχουν HOL.

H 4net και η HOL εχουν private peering μεταξυ τους. AIX δεν υπαρχει. Πλεον λεγεται GRIX αλλα η 4net δεν καταδεχεται να γινεται δωρεαν peering με οτι αυτο συνεπαγεται...

Τωρα για το GAP δυστυχως το ρουτερ μου (Siemens Gigaset SX551 KPN) δεν ειναι στη λιστα με τα υποστηριζομενα.

Υπαρχει επισης το DMT Tool. Ισως η εκδοση ν8.07 να υποστηριζει το router σου.

• 1 month later...

Ρε παιδια εγω ειμαι για φουντο με αυτα τα αποτελεσματα????

http://www6.pic-upload.de/24.11.10/9p17im1tpgax.png

[sIGPIC][/sIGPIC]