Jump to content

Android Tablets: Σχόλια, τιμές, συγκρίσεις, εντυπώσεις

rigasnic1982
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Καλή σας μέρα. Θέλω βοήθεια για την επιλογή tablet. Με ενδιαφέρουν δύο βασικά στοιχεία: δυνατότητα ανάγνωσης ebooks και δυνατότητα χρήσης ως τηλεφώνου. Όσον αφορά την ανάγνωση καθώς είμαι μιάς κάποιας ηλικίας προτιμώ κάτι από 8 ως 10 ίντσες καθώς δεν θα χρειάζομαι γυαλιά για διάβασμα (πρεσβυωπία γαρ). Δεν μπορώ να διαβάσω σωστά χωρίς να "βλέπω" την σελίδα. Δεύτερον όσον αφορά την χρήση ως τηλέφωνο θα ήθελα να το χρεισημοποιήσω επικουρικά στο "κουρασμένο" iphone 3GS που έχω, αφού θα την κουβαλάω κι αυτήν.

Το κόστος όδο το δυνατόν χαμηλό, δηλαδή μην ξεπεράσω τα 200 ευρώ.

Τέλος να εξηγήσω πως έχω βαρεθεί το "πείραγμα" των συσκευών μου κι έτσι θα ήθελα κάτι που μπορώ να χρησιμοποιήσω as is.

• Απαντήσεις 5,8χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Καλή σας μέρα. Θέλω βοήθεια για την επιλογή tablet. Με ενδιαφέρουν δύο βασικά στοιχεία: δυνατότητα ανάγνωσης ebooks και δυνατότητα χρήσης ως τηλεφώνου. Όσον αφορά την ανάγνωση καθώς είμαι μιάς κάποιας ηλικίας προτιμώ κάτι από 8 ως 10 ίντσες καθώς δεν θα χρειάζομαι γυαλιά για διάβασμα (πρεσβυωπία γαρ). Δεν μπορώ να διαβάσω σωστά χωρίς να "βλέπω" την σελίδα. Δεύτερον όσον αφορά την χρήση ως τηλέφωνο θα ήθελα να το χρεισημοποιήσω επικουρικά στο "κουρασμένο" iphone 3GS που έχω, αφού θα την κουβαλάω κι αυτήν.

Το κόστος όδο το δυνατόν χαμηλό, δηλαδή μην ξεπεράσω τα 200 ευρώ.

Τέλος να εξηγήσω πως έχω βαρεθεί το "πείραγμα" των συσκευών μου κι έτσι θα ήθελα κάτι που μπορώ να χρησιμοποιήσω as is.

Κοίτα για το ifive 3gs, έχει παρά πολύ καλή οθόνη (θα απολαμβάνεις να διαβάζεις τα pdf και να σερφάρεις)από ότι έχω διαβάσει από forum, είναι δυνατό σε specs , octa core με 2gb ram και θα το βρεις κάτω από 150 ευρώ.. Ξέχασα παίρνει και μια κάρτα SIM..Για τηλέφωνα, δεδομένα κτλ..

Haier W910 value for money :D

XBMC/Kodi/SPMC Οδηγός σεταρίσματος Add-ons & Repository http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=408974

Κοίτα για το ifive 3gs, έχει παρά πολύ καλή οθόνη (θα απολαμβάνεις να διαβάζεις τα pdf και να σερφάρεις)από ότι έχω διαβάσει από forum, είναι δυνατό σε specs , octa core με 2gb ram και θα το βρεις κάτω από 150 ευρώ.. Ξέχασα παίρνει και μια κάρτα SIM..Για τηλέφωνα, δεδομένα κτλ..

Φιλε μου,στη προηγουμενη σελιδα αναφερομαι κι εγω σχετικα.Μ ενδιαφερει η αγορα του.Με τα μεταφορικα και τελωνια ποσο βγαινει γνωριζεις??Γιατι ενας γνωστος μου μου το φερνει(μεσω φιλου του),απο Κινα με 230 με μεταφορικα,τελωνια,ολα μεσα τεσπα,σφραγισμενο με αποδειξη...Αξιζει να δωσω τοσα??

Apple iPhone 15 Pro Max 256 Gb, Samsung Galaxy S24 Ultra 512 Gb

Καλή η πρόταση για το ifive 3gs. Οι ίντσες δεν είναι κακές αλλά τι παίζει αντίστοιχα σε 9-10;

Κοιτα και αυτο:http://www.geekbuying.com/item/Cube-Talk-9X-MTK8392-Octa-Core-9-7-inch-3G-Tablet-PC-Android-4-2-Retina-Capacitive-Touch-Screen-2048-1536-2G-16G-Black-327656.html.Σε ασπρο ειναι φθηνοτερο αλλα δεν ξερω γιατι εφοσον ειναι τα ιδια ταμπλετ.Τεσπα,πολυ καλο παντως.

Φιλε μου,στη προηγουμενη σελιδα αναφερομαι κι εγω σχετικα.Μ ενδιαφερει η αγορα του.Με τα μεταφορικα και τελωνια ποσο βγαινει γνωριζεις??Γιατι ενας γνωστος μου μου το φερνει(μεσω φιλου του),απο Κινα με 230 με μεταφορικα,τελωνια,ολα μεσα τεσπα,σφραγισμενο με αποδειξη...Αξιζει να δωσω τοσα??

Τι 230,ευρω?Τα περισσοτερα μαγαζια απο Κινα που το πουλανε,δεν εχει κανενα μεταφορικα.Απο εκει να καταλαβεις τι παπατζες σου λενε.Δεν λεω,δικαιωμα το καθενος ειναι να βγαζει κερδος αν μπορει αλλα τα ψεμματα μου την δινουν.Απο την αλλη,η τιμη του ταμπλετ ειναι γυρο στα 140€.Αν σου εγγυαται ο φιλος του φιλου σου την αντικατασταση αν γινει κατι,και οχι σε 2-3 μηνες,τι να σου πω.Αλλιως δεν αξιζει να τα δωσεις.

Edited by LouCi4er

Όχι φίλε δεν συμφέρει να δώσεις τόσα χρήματα ..άμα είναι να δώσεις τόσα δεν πας να πάρεις από skroutz το Samsung Galaxy Tab Pro 8.4 που είναι φοβερό μηχανάκι στα στα 250 ευρώ , ή αλλιώς το LG G Pad 8.3 στα 230 ευρώ..

Αλλιώς παραγγέλνεις το ifive 3gs από geek που κοστίζει κάτω από 150 ευρώ και θα σου το στείλουν με singapore post που είναι χωρίς έξοδα αποστολής και δεν θα έχεις θέμα με τελωνεία .. απλά θα περιμένεις απο 15 με 30+ μέρες πάνω κάτω μέχρι να το παραλάβεις ..

Edited by vagosvts7

XBMC/Kodi/SPMC Οδηγός σεταρίσματος Add-ons & Repository http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=408974

Ευχαριστώ για τισ προτάσεις. Ελπίζω μετά τις διακοπές να μαζέψω κανένα ψιλό να πάρω ίσως το μικρό.

----- προσθήκη μηνύματος 16 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Τα φτηνά είναι 16άρια ενώ το ακριβό 32άρι! Επί τη ευκαιρία geekbuying.com ή aliexpress.com;

Ευχαριστώ για τισ προτάσεις. Ελπίζω μετά τις διακοπές να μαζέψω κανένα ψιλό να πάρω ίσως το μικρό.

----- προσθήκη μηνύματος 16 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Τα φτηνά είναι 16άρια ενώ το ακριβό 32άρι! Επί τη ευκαιρία geekbuying.com ή aliexpress.com;

Geekbuying καλυτερα.Για το αλλο που λες,ποιο 16αρι ειναι φτηνο και ποιο 32αρι ακριβο,το Cube Talk 9X?Ασπρο-Μαυρο και τα δυο 16αρια ειναι αλλα το μαυρο ακριβοτερο.

Cube Talk 9X. Τα 16άρια έχουν 169,94 το άσπρο και 181,33 το μαύρο ενώ το 32άρι πάει στα 212,84. Η διαφορά στα πρώτα είναι απλά λόγω διαφορετικής ζήτησης , μάλλον. Πλαντως το μηχάνημα έχει ΕΝΑ μειονέκτημα: GSM calls only 2G, σύμφωνα με τα customer reviews. Μάλλον για το μικρό θα πάω τελικά.

Όχι φίλε δεν συμφέρει να δώσεις τόσα χρήματα ..άμα είναι να δώσεις τόσα δεν πας να πάρεις από skroutz το Samsung Galaxy Tab Pro 8.4 που είναι φοβερό μηχανάκι στα στα 250 ευρώ , ή αλλιώς το LG G Pad 8.3 στα 230 ευρώ..

Αλλιώς παραγγέλνεις το ifive 3gs από geek που κοστίζει κάτω από 150 ευρώ και θα σου το στείλουν με singapore post που είναι χωρίς έξοδα αποστολής και δεν θα έχεις θέμα με τελωνεία .. απλά θα περιμένεις απο 15 με 30+ μέρες πάνω κάτω μέχρι να το παραλάβεις ..

Σ ευχαριστω πολυ για τις πληροφοριες φιλε μου.Να πω μονο οτι θελω να ειναι και τηλ.κανονικο(να κανω κλεισεις)!!Και το ifive 3gs κανει!!Πες μου ομως,πως ακριβως το παραγγελνω.Μη τη πατησω.Και θελει καρτα ετσι??Χρεοστικη Alpha Visa enter πιστευω κανει ε?? :)

Σ ευχαριστω πολυ για τις πληροφοριες φιλε μου.Να πω μονο οτι θελω να ειναι και τηλ.κανονικο(να κανω κλεισεις)!!Και το ifive 3gs κανει!!Πες μου ομως,πως ακριβως το παραγγελνω.Μη τη πατησω.Και θελει καρτα ετσι??Χρεοστικη Alpha Visa enter πιστευω κανει ε?? :)

χρεωστική έχω βάλει και εγώ στην paypal ..με paypal πάντα θα αγοράζεις ..πρέπει να φτιάξεις λογαριασμό εκεί ..

μετά μιλάς με το μαγαζί που θες να πάρεις την συσκευή , απορίες δικές σου να σου λήσουν , άμα το έχουν σε διαθεσημότητα κτλ..

Αλλά πρώτα πρέπει να ασχοληθείς περί paypal , δημιουργία κτλ .. στο forum υπάρχει νήμα για paypal να δεις τι λένε τα παιδιά για να σε βοηθείσουν σε ότι απορίες έχεις ..http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=17773&highlight=paypall

Edited by vagosvts7

χρεωστική έχω βάλει και εγώ στην paypal ..με paypal πάντα θα αγοράζεις ..πρέπει να φτιάξεις λογαριασμό εκεί ..

μετά μιλάς με το μαγαζί που θες να πάρεις την συσκευή , απορίες δικές σου να σου λήσουν , άμα το έχουν σε διαθεσημότητα κτλ..

Αλλά πρώτα πρέπει να ασχοληθείς περί paypal , δημιουργία κτλ .. στο forum υπάρχει νήμα για paypal να δεις τι λένε τα παιδιά για να σε βοηθείσουν σε ότι απορίες έχεις ..http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=17773&highlight=paypall

Ωραια!!Ευχαριστω πολυ και παλι :)

Allfine Fine9 Glory 4G.

Είναι τίποτα της προκοπής ή απλά ένα τετραπύρηνο της οκάς; Λέει πως είναι και τηλέφωνο αλλά δεν ξέρω τι αξίζει η οθόνη (1920 x 1280). Το ifive 3gs με 7.9 οθόνη έχει ανάλυση 2048*1536 και είναι και οκταπύρηνο.

Ελεγα να πάρω το pipo m9 pro 3g.

Αλλα στο geek δεν το έχει πλεον. Εχει το m9 3g.

Δλδ με χαμηλότερη ανάλυση οθόνης.

Εχει όμως και το Pipo M8HD-3G το οποίο έχει καλα χαρακτηριστικά με φουλ αναλυση οθόνης και τιμή σχετική του m9 pro 3g.

Τι λέτε ??

Αξίζει η ανάλυση 1280*800 ή να προτιμήσω τη φουλ 1920*1200 ?

Επεξεργαστής ειναι ο ίδιος Quad Core Rockchip RK3188 1.6Ghz.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Ελεγα να πάρω το M9pro 3g και μιας και δεν το έβρισκα πλεον στο geek είδα ενα άλλο με παρόμοια χαρακτηριστικά και λέω να το τσιμπήσω.

Τί λετε ???

Highlights

Android 4.2 OS

10.1 inch 1920*1200 AHVA capacitive touch screen

Rockchip RK3188 Quad Core 1.6GHz

2GB DDR3 RAM and 32GB NAND FLASH ROM

Support Bluetooth, HDMI, 3G, Compass, Gyroscope

Front 2.0MP + Rear 5.0MP camera

Main Features

Operating System Android 4.2

Model Pipo M8HD-3G

Announced 201310

Color Black

Shell Material: Plastic

Display

Size 10.1 inch

Resolution 1920*1200

Display Technology AHVA Capacitive touch screen

Visible Angle 180°

CPU&GPU

CPU Manufacturer Rockchip

CPU Model RK3188

CPU Core Quad Core

CPU Speed 1.6GHz

GPU Model Mali-400

GPU Speed 533MHz

RAM&ROM

RAM Type DDR3

RAM 2GB

Hard Drive Type NAND FAST FLASH

Hard Drive Capacity 32GB

Extend Card 32GB

Other Functions

Camera 2.0MP+5.0MP

HDMI YES

3G YES

Bluetooth YES

GPS NO

G-Sensor YES

Software Youtube/Facebook/Twitter/MSN/Android market/Skype/Calculator/Google Mail/Google maps/iReader/Quick Office/Google store

Media Formats

Video AVI/RM/RMVB/MKV/WMV/MOV/MP4/DAT(VCD format)/VOB(DVD format)/PMP/MPEG/MPG/FLV/ASF/TS/TP/3GP/MPG

Audio FLAC/APE/WAV

Speaker/MIC Built in stereo speakers/Built in Microphone

Picture JPG/BMP/PNG/GIF

Ebook WORD/EXCEL/PDF/TXT/CHM/HTML

Power

Battery Type Li-ion 8000mAh (reference only)

Battery / Run Time(up to) About 2-5 hours

Power Device Type AC Adapter, AC 100-240V

Charging Voltage

DC 5V/2.5A 2.5mm

Communications

Wireless Connection WIFI

Wireless Protocol 802.11 b/g/n

Others

Language Multi-language support

Dimensions 240*171.8*10.5mm

Net Weight 570g

Connectors

Ports

1 x OTG Port

1 x Earphone jack

1 x Micro SD Card slot

1 x 2.5mm DC jack

1 xMini HDMI port

What’s in the box 1 x Tablet PC

1 x USB cable

1 x Charger (DC5V 2.5A 2.5mm)

1 x User manual

1 x OTG cable

http://www.geekbuying.com/item/Pipo-M8HD-3G-RK3188-Quad-Core-1-6GHz-10-1-inch-Android-4-2-Tablet-PC-2GB-RAM-32GB-ROM-Capcaitive-Touch-Screen-Black-1920-1200-330680.html

Το μονο - ειναι οτι δεν έχει gps.

Edited by nebtios

[sIGPIC][/sIGPIC]

Επειδή με ταμπλέτα δεν έχω ασχοληθεί καθόλου και θέλει ο κουμπάρος μου να του παραγγείλω για το παιδί για να παίζει κυρίως παιχνίδια υπάρχει τίποτα καλό στα 100 ευρώ περίπου που να μην είναι πεταμένα χρήματα ; εννοείται πως πρέπει να έχει μια σχετική υποστήριξη με ελληνικό μενού και κάποιο αξιόπιστο κατάστημα να το παραγγείλω . Ευχαριστώ

Το καλύτερο είναι εχθρός του καλού:

Κυριακή γαρ σερφάρισα και κόλλησα, παρά τα μειονεκτήματά του:

9.7 " Teclast P98 3G Octa core MTK8392 GPS Tablet PC WCDMA Android 4.4.2 2GB/16GB 13.0MP Dual Camera Bluetooth.

Οι προδιαγραφές λίγο μπερδεμένες αφού η εταιρεία έβγαζε το X98 με τετραπύρηνο και αντίστοιχες προδιαγραφές υποσυστημάτων. Το μοντέλο το χαρακτηρίζει ως Air (wannabe iPad Air δηλαδή). Υπάρχει και με επεξεργαστή Intel για windows 8.1 και με ελαφρά καλύτερη μπαταρία. Κάποια site το δίνουν presale οπότε σε κανένα δύο μήνες θα έχει αρχίσει η "καλή" παραγωγή και θα έχουν "σιδερώσει" τα προβλήματα. Το δίνει και τετραπύρηνο (βλ. παρακάτω). Επίσης η εταιρεία έστησε "κομπίνα" με το σκορ σε AnTuTu δίνοντάς το πάνω από 30000 ενώ είναι πραγματικά 28161, ενώ η Cube στο Talk9X (με το ίδιο επεξεργαστή) δηλώνει 40000!

Προδιαγραφές:

Teclast P98 Tablet PC Description

Model: Teclast P98 3G Octa Core Tablet PC

CPU: MTK8392, Cortex A7 octa core, 1.7GHz

GPU: ARM Mali-450 MP4

Operation System: Android 4.4.2

RAM: 2GB (DDR 3)

ROM(Memory): 16GB Nand Flash

Shell Material: Metal

Screen: 9.7 Inch

Capacitive Screen: Retina 2048*1536px

Camera: Dual camera, front is 2.0 megapixels, back is 13.0 megapixels

Teclast P98 Tablet PC Basic Function

Network Model: Support 3G WCDMA

Gravity Sensor: Yes

Play Store: Yes, built in

Bluetooth: Yes, bluetooth 4.0

GPS: Yes, support GPS and A-GPS

Video: 1080P, AVI/MOV/MP4/RMVB/FLV/MKV…

Music: MP3/WMA/WAV/APE/AAC/FLAC/OGG

Ebook: UMD, TXT, PDF, HTML, RTF, FB2…

WIFI: Yes, 802.11 b/g/n

3G: Yes, WCDMA 2100MHz

Earphone Interface: 3.5mm

Battery: 8000 MAh (Απίστευτό για τέτοιο μηχάνημα τόσο μικρή μπαταρία!)

Other Applications: File Manager, OfficeSuite, Google Search, Task Manager, Browser, Gallery, Android Webkit, Clock, Calculator, Calendar, iReader, Gmail...

Teclast P98 Tablet Weight: 495g

Teclast P98 Tablet Size: 239.3mm*169.5mm*7.4mm

Teclast P98 Tablet contain:

1 x Teclast P98 Android Tablet

1 x USB cable

1 x Charger

Δείχνει εντυπωσιακό, έχει Retina οθόνη, κάμερες 13 και 2 MP, κάνει και τηλεφωνικές κλήσεις. Αν δεν ήταν προπαραγωγής ίσως το προτιμούσα. Αν καταφέρω να περιμένω κανά δίμηνο να ξεκαθαρίσει βλέπουμε. Τιμές από €170 ως 220-230.

καλησπερα. ειμαι σε ενα δίλημμα να παρω το onda v975 η το fnf ifive mini 3g? να παρω κατι σιγουρο το πρωτο η να πειραματιστο στο 2 που εχει τελεια χαρακτηριστηκα?

καλησπερα. ειμαι σε ενα δίλημμα να παρω το onda v975 η το fnf ifive mini 3g? να παρω κατι σιγουρο το πρωτο η να πειραματιστο στο 2 που εχει τελεια χαρακτηριστηκα?

Το ifive mini 3gs φίλε σε όλα τα forum και review που διάβασα έλεγαν τα καλύτερα ..και είναι διαφορετικά ταμπλετάκια αυτά τα 2 σε μέγεθος .. το ένα είναι 9,7 και το άλλο 7,9 ίντσες.. από απόδοση και τα 2 είναι δυνατά σε χαραχτηριστικά μόνο που το fnf πέρνει και κάρτα sim άμα σε ενδιαφέρει ..

και γω τα ιδια διαβασα φιλε. ειχα και το fnf ifive x3 που ηταν κορυφη αλλα λογο μια ατυχιας χαλασε. παντος θα ηθελα και μια γνωμη αν το εχει παρει καποιος. σε ευχαριστω παντος για το ενδιαφερων.

http://www.aliexpress.com/item/Samsung-Quad-Core-Android-4-2-IPS-10-Inch-Phone-Call-3G-Sim-Card-Tablet-Pc/1957970157.html

ειδα αυτο και ερωτω τους ειδικους γιατι ειναι το πρωτο μου ταμπλετ αν αξιζει το κοπο επειδη ειναι και επωνυμο ????

ευχαριστω

Καλησπέρα σας,

Είμαι σε σκέψη για αγορά του προαναφερθέν tablet απο κατάστημα Γερμανός.

Υπάρχει κάποιος που γνωρίζει κάποιες πληροφορίες ή αν έχει γενικώς εντυπώσεις όσον αφορά τη συγκεκριμένη συσκευή;

Ευχαριστώ.

"Δεν με πειράζει να πηγαίνω για δουλειά αλλά αυτή η 8ωρη αναμονή για να γυρίσω σπίτι με σκοτώνει!!!!!!!"

Αγαπητοί φίλοι

Πριν από ενάμιση μήνα έδωσα εντολή στο τάμπλετ Alcatel One Touch Tab 8HD να επανέλθει όπως ήταν αρχικά, πριν βάλω καμιά καινούρια εφαρμογή, έτρεξε τη διαδικασία, και την επόμενη φορά που το ξανάβαλα σε λειτουργία, κόλλησε...

Από τη στιγμή εκείνη δεν δουλεύει, απλώς δείχνει στην οθόνη "Alcatel one touch".

Σας το γνωστοποιώ, για να μην πάθει κανένας φίλος το ίδιο...