Jump to content

Android Tablets: Σχόλια, τιμές, συγκρίσεις, εντυπώσεις

rigasnic1982
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Onda V989 και Teclast P98 Air. Περιμένω να φέρει το δεύτερο κάποιο σοβαρό μαγαζί, για να το τσιμπήσω...

Υπάρχει αυτό το μαγαζί το οποίο είναι εγκεκριμένος retailer για Onda & Teclast, αλλά είναι Aliexpress που σημαίνει no paypal

http://www.aliexpress.com/store/609719

http://www.teclast.com/en/Buyproducts.html

----- προσθήκη μηνύματος 18 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Επειδή πολύ μπερδεύεστε, τo νέο teclast x98 air II δεν είναι πληρέστερο από το Air 3G είναι ακριβώς το ίδιο απλά χωρίς 3G. Mέχρι αυτή τη στιγμή το πληρέστερο είναι το x98 air 3G ακολουθεί το air II (-το 3G) και το air Ι (-παλιότερο επεξεργαστή, χωρίς Hdmi)

To Teclast x98 Air II δεν έχει ούτε GPS

• Απαντήσεις 5,9χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Παίδες παρακαλώ λίγο input γιατί είμαι στα πρόθυρα να το αγοράσω (και να πουλήσω τη τρέχουσα ταμπλέτα μου) και έχω τις αμφιβολίες μου.

- Αν περάσει κανείς στη συνέχεια win8, αυτά τί άδεια έχουν; Δεν έχουν; Αν όχι, υπάρχει κάποια συνέπεια στη χρήση, κάποιος περιορισμός;

- Η αυτονομία της συσκευής πώς διαφοροποιείται μεταξύ των δύο; Πού βλέπετε μεγαλύτερη κατανάλωση και μικρότερη διάρκεια μπαταρίας;

- Υπάρχει κάτι που να σας απωθεί από τα Windows; Πχ το αναδυόμενο πληκτρολόγιο, το UI κτλ;

Το Air 3G έρχεται πιο φτηνό, οπότε εφόσον δεν είμαι σίγουρος αν θα μου κάτσουν καλά τα Windows, σκέφτομαι μήπως συμφέρει καλύτερα να πάρω την έκδοση με το 3G και βλέπω

ΑΛΛΑ δεν θα άλλαζα ταμπλέτα μόνο και μόνο για το ****το, αλλά για τα Windows8 (ειδικά αν υπάρχει δωρεάν αναβάθμιση σε νεώτερη έκδοση) και την άδεια Office...

Αν φυσικά δεν υπάρχει περιορισμός ή κάτι άλλο κουτσό ως προς τη λειτουργικότητα στα Win8 που περνάει κανείς προαιρετικά μόνος του (εκτός από τον περιορισμό της λειτουργίας του 3G) τότε καλύτερα είναι να πάρω τη ταμπλε΄τα με τα πιο πλούσια χαρακτηριστικά, αφού βγαίνει φθηνότερη.

Μπερδεύομαι...Μπορεί να με ξεμπλέξει κανείς απαντώντας στις παραπάνω ερωτήσεις;

Μένει κανείς από σας Θεσσαλονίκη, που το έχετε με Win?

Δε νομίζω ότι μπορούν να απαντηθούν εδώ αυτές οι ερωτήσεις, είτε επειδή είναι προσωπικές επιλογές, πχ προτίμηση windows/android, είτε δεν έχει δουλέψει κάποιος τα δύο συστήματα αρκετά για να συγκρίνει μπαταρίες.. Και δεν το έχουν και πολλά άτομα. Για τις άδειες απαντιεται ακριβώς από πάνω, αλλά και για άλλα ζητήματα. . Δεν ψάχνεις καλύτερα σε παγκόσμιο επίπεδο;

Τι προτείνετε (εσείς); Τι πιστεύετε; Τι γίνεται; Οκτώμβρης το Μ να τονίζεται!

Μια πλήρης φόρτιση.

Δε νομίζω ότι μπορούν να απαντηθούν εδώ αυτές οι ερωτήσεις, είτε επειδή είναι προσωπικές επιλογές, πχ προτίμηση windows/android, είτε δεν έχει δουλέψει κάποιος τα δύο συστήματα αρκετά για να συγκρίνει μπαταρίες.. Και δεν το έχουν και πολλά άτομα. Για τις άδειες απαντιεται ακριβώς από πάνω, αλλά και για άλλα ζητήματα. . Δεν ψάχνεις καλύτερα σε παγκόσμιο επίπεδο;

Βλέπω παραπάνω ανθρωπους που μετέβησαν από το ένα στο άλλο, αλλά δεν έχουν απαντήσει ακόμη, ίσως δεν έχουν ολοκληρωμένη εικόνα κι ελπίζουν για καλύτερα.

Ψάχνω, στο xda, πολύ μπέρδεμα ανάμεσα σε διάφορες εκδόσεις ταμπλετών, με διαφορετικους επεξεργαστές...ξεκάθαρες τοποθετήσεις δεν έχω βρει, μισόλογα κι αντιφατικά πράγματα...

Στο hispatablets δεν βγάζω άκρη με τη μετάφραση

Παίδες παρακαλώ λίγο input γιατί είμαι στα πρόθυρα να το αγοράσω (και να πουλήσω τη τρέχουσα ταμπλέτα μου) και έχω τις αμφιβολίες μου.

- Αν περάσει κανείς στη συνέχεια win8, αυτά τί άδεια έχουν; Δεν έχουν; Αν όχι, υπάρχει κάποια συνέπεια στη χρήση, κάποιος περιορισμός;

- Η αυτονομία της συσκευής πώς διαφοροποιείται μεταξύ των δύο; Πού βλέπετε μεγαλύτερη κατανάλωση και μικρότερη διάρκεια μπαταρίας;

- Υπάρχει κάτι που να σας απωθεί από τα Windows; Πχ το αναδυόμενο πληκτρολόγιο, το UI κτλ;

Το Air 3G έρχεται πιο φτηνό, οπότε εφόσον δεν είμαι σίγουρος αν θα μου κάτσουν καλά τα Windows, σκέφτομαι μήπως συμφέρει καλύτερα να πάρω την έκδοση με το 3G και βλέπω

ΑΛΛΑ δεν θα άλλαζα ταμπλέτα μόνο και μόνο για το ****το, αλλά για τα Windows8 (ειδικά αν υπάρχει δωρεάν αναβάθμιση σε νεώτερη έκδοση) και την άδεια Office...

Αν φυσικά δεν υπάρχει περιορισμός ή κάτι άλλο κουτσό ως προς τη λειτουργικότητα στα Win8 που περνάει κανείς προαιρετικά μόνος του (εκτός από τον περιορισμό της λειτουργίας του 3G) τότε καλύτερα είναι να πάρω τη ταμπλε΄τα με τα πιο πλούσια χαρακτηριστικά, αφού βγαίνει φθηνότερη.

Μπερδεύομαι...Μπορεί να με ξεμπλέξει κανείς απαντώντας στις παραπάνω ερωτήσεις;

Μένει κανείς από σας Θεσσαλονίκη, που το έχετε με Win?

Nα πω τη γνώμη μου κι εγώ λοιπόν που μάλλον είμαι από τους λίγους που δοκίμασε το tablet με android και το αδερφάκι του το απλό Air II με windows.

1) Tαχύτητα - αποκρισιμότητα: Σε Android πάει γρήγορα out of the box, κανένα κόλλημα δεν είχε ακόμα και με τον μαμά launcher. Δεν δοκίμασα παιχνίδια και τέτοια, μόνο browsing, youtube, ebooks, μουσική-ταινίες. Έβαλα Nova βέβαια και αφαίρεσα τις κινεζιές - τίποτα άλλο. Η πιτσιρίκα ιδιοκτήτρια με το που το πήρε στα χέρια της ξετρελλάθηκε επειδή το προηγούμενο ταμπλετάκι της ήταν αργό και προβληματικό. Εμένα μου φάνηκε ίδια εμπειρία με το Onda 975i, δηλαδή γρήγορο και αποκρίσιμο σε όλα τα παραπάνω, τελεία.

Το Αir II με Win8.1 από τη μαμά του είναι επίσης γρήγορο όσο δουλεύεις στο ταμπλετοειδές interface με τις εφαρμογές που έχει out of the box και με δυό τρεις άλλες που έβαλα εγώ, όπως κι ένα παιχνιδάκι με τα γνωστά minions. Eπειδή όμως μ'έκαιγε το desktop κομμάτι κυρίως, κατέβασα firefox, vlc, jetaudio, calibre, winrar, εγκατάστησα και office 2007 (το 360 δεν παλεύεται κατά τη γνώμη μου), drivers για τον εκτυπωτή μου, utorrent, κλπ. Ό,τι δηλαδή θα έκανα σ'ένα λάπτοπ. Το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο σα να δούλευα μ'ένα παλιότερο C2D λάπτοπ με δύο γίγα μνήμη κι έναν παλιότερο ssd. Αρκετά γρήγορο αλλά όχι "σπιρτόζικο". Δε μου άφησε εντύπωση κάποιου έντονου κολλήματος ή lag αλλά χάθηκε η πιό ανάλαφρη αίσθηση του android και του metro interface. Κανένα παράπονο βέβαια, ιδίως αφού είμαι και λίγο δυσκίνητος σε σχέση με το touch σε desktop.

Το πιό ακραίο που έκανα; Έτρεξα σε virtual box android (Windroye 2.5.6)! το οποίο μάλιστα έτρεχε ικανοποιητικότατα.:lol::wacko:

2) Μπαταρία - διαχείριση ενέργειας: Στο AIR 3G με το Android, η διάρκεια που είχα με την οθόνη στη μισή φωτεινότητα, ανοιχτό wifi και μικτή χρήση σερφαρίσματος και ανάγνωσης pdf και epub με το ebookdroid, έφτασε τις 6μιση ώρες. 3η φόρτιση, από το 100% στο 5%. Ικανοποιημένος από εκεί, θα στρώσει λίγο ακόμα φαντάζομαι. Α, είχα βάλει τη cpu σε προφιλ on demand.

Στα Windows, με τις ίδιες ρυθμίσεις έφτασε το 7ωρο. Ασήμαντο το δείγμα, ασήμαντη και η διαφορά αφού μπορεί να οφείλεται σε χίλιους δυό αστάθμητους παράγοντες με το hardware πάνω - πάνω στη λίστα. Δηλαδή ποιότητα μπαταρίας, οι σένσορες που δεν υπάρχουν στο AIR II, μικροδιαφορές στην συνολική ώρα πλοήγησης και διαβάσματος. Για pdf-epub χρησιμοποίησα το MyeBooks που υπάρχει σαν app στο Windows store, για να κάνω την μέτρηση όπως θα την έκανε κάποιος που θα έμενε στο Metro κι όχι στο Desktop των Windows.

Κι εδώ με προφιλ Balanced, 3η φόρτιση της μπαταρίας. Να πω βέβαια πως στη χρήση αποκλειστικά του Desktop και με multitasking δεν έβγαλα ούτε 5ωρο, αλλά αυτό το περίμενα...

Συνολικά, αν εξαιρεσω το πόσο χάλια και περιορισμένο είναι το store των windows σε σχέση με του android, προτιμώ τα Windows και μάλιστα σε desktop interface to 90% του χρόνου, πολύ απλά γιατί στο android μου λείπει το multitasking, η σταθερότητα, προβλεψιμότητα και πληρότητα του λειτουργικού (πχ built - in πολύ καλή διαχείριση ενέργειας - μνήμης κλπ), όπως και η δυνατότητα διαφόρων παραμετροποιήσεων και η χρήση φυσικά κάποιων εφαρμογών που θέλω/χρειάζομαι/έχω συνηθίσει. Σίγουρα θα ήθελα τη δυνατότητα να bootάρω σε όποιο λειτουργικό θέλω κάθε φορά. Θα προτιμούσα το Android όταν είμαι εν κινήσει και τα Windows στη βάση μου για να μπορώ να δουλεύω και να έχω κι ένα παραθυράκι με καμιά χαζοταινία + browser κλπ. Προς το παρόν δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα αλλά τουλάχιστον η Teclast κάνει προσπάθειες προς τα εκεί ή κάπου προς τα εκεί...:p

Ελπίζω να υπάρξει rom Android 5 για το ταμπλετάκι, είναι αξιολογότατο κατά τη γνώμη μου και φοβερό value ιδίως με το GPS και το 3G (αχρείαστο νάναι! ).:lol:

H Onda αντίθετα όχι μόνο δεν κάνει καμια κίνηση προς τα εκεί αλλά έχει παρατήσει στη μοίρα του το 975i/w και από εμένα τουλάχιστον έχει φάει άκυρο, πλήρες και οριστικό.

Και τα δύο τάμπλετ βρίσκονται στην αγκαλιά των ιδιοκτητών τους για 3 εβδομάδες και για 5 μέρες αντίστοιχα και είναι τρισευτυχισμένοι και οι δύο (κορίτσι 16 με το Android και 35άρης φίλος travelling salesman με Win).

Αυτάααα!

Να συμπληρώσω πως αν είχα φέρει στα μέτρα μου το Onda 975m θα δίσταζα πολύ να τα σκάσω για το οποιοδήποτε άλλο tablet, και με επιπλέον λόγο την παραγγελία στα μέσα του Νοέμβρη, στο όριο δηλαδή της χριστουγεννιάτικης ταχυδρομικής ανωμαλίας (ΧΤΑ για τους γνώστες).:lol:

Edited by Bernie
Προσθήκες -Ορθογραφικά

Σε ευχαριστώ πολύ Bernie, κάτι τέτοιο περίμενα.

Μερικές διευκρινιστικές ερωτήσεις;

- Δεν παρατήρησες κάποιο από τα προβληματα που αναφέρονται, σπασίματα στα γραφικά και παγώματα, αλλά και καθυστερήσεις στο touchscreen;

- ουσιαστικά στο τέλος απαντάς, αλλά πώς θα το συνέκρινες με το v975m που είχες/έχεις;

- Η έκδοση Win8 που είχες στο Air II πρέπει να είναι κι αυτή η λεγόμενη bing, έτσι; Έπιασε το μάτι/αυτι σου να υπάρχει καμιά διαφορά μεταξύ αυτής που είχες και της "beta" της Teclast που κυκλοφορεί με ενσωματωμένους οδηγούς;

Βλέπω στις διαφημιστικές εικο΄νες πως έρχεται και με Office μαζί...όντως; Και ποιά έκδοση είναι, καμιά 365 με δωρεάν το πρώτο έτος; Ρωτάω γιατί διαβάζω πως κάποιες εκδόσεις είναι βελτιστοποιημένες για ταμπλέτες και φορητές συσκευές και διαφερουν λίγο από τις εκδόσεις των σταθερών.

- Εν τέλει, αν είναι να αγοράσει κανείς κάποια από τις δύο ταμπλέτες, αξίζει να πληρώσει το καπέλο για το προεγκατεστημένο λειτουργικό ή καλύτερα είναι να πάρει το μοντέλο που θα βρει στη πιο φτηνή τιμή με Andoid;

Εν προκειμένω, το Air 3G βγαίνει σχεδόν 10€ πιο κάτω από το Air II με win8

...βέβαια κι εγώ για τα Win σκέφτομαι όχι για άλλο λόγο, αλλά αφού 3G & GPS προσφέρονται σε χαμηλότερη τιμή, σε δελεάζουν...από την άλλη σκέφτομαι μήπως η Air II έχει κάποιες βελτιστοποιήσεις, σαν νέο revision ας πούμε και να πω την αλήθεια ποτέ δεν μου έλειψαν 3G και GPS στο Onda v975m

Το θέμα των αγορών του Νοεμβρίου είναι κι αυτό ένα θέμα, ειδικά σε περίοδο που γίνεται της Πόπης λόγω των εκπτώσεων (βάλε μια βδομάδα για να φύγει τουλάχιστον κι ένα μήνα να έρθει, ίσα ίσα)

...μακάρι να το είχε το Geekbuying είτε το air II με Win8 είτε το Air 3G με android, γιατί ξέρω τουλάχιστον ότι κάνει εξαιρετική συσκευασία...ενώ η Αννα Φανγκ του Αλιεξπρές διαβάζω στα σχόλια πως το στέλνει όπως έχει, απλώς σε ένα αλλο κουτί μέσα, με μηδαμινή προστασία δλδ από χτυπήματα...

Στο hispatablets δε διάβασα ότι το ίδιο μαγαζί έστειλε πριν από δύο μήνες σε κάποιον που είχε παραγγείλει το x98 ένα δίσκο βινυλίου, χωρίς να αναφέρει τί έγινε στη συνέχεια!! Φέρτο ρε geekbuying να τελειώνουμε...

Δεν είδα σπασίματα στα γραφικά κι εκτός από τη "δυσκαμψία" μου σε destop interface, που οφείλεται βέβαια και στα μικρά εικονίδια και στη συνήθεια του ποντικιού/πληκτρολογίου, δεν παρατήρησα κάτι αρνητικό. Στο θέμα της έκδοσης bing, ναι είναι η ίδια σε όλες τις ταμπλέτες αφού αυτήν δίνει δωρεάν η microsoft στους OEMs. To licensing είναι πρακτικά ανύπαρκτο, οι διαφορές με τις κανονικές εκδόσεις επίσης και φαντάζομαι πως η έκδοση για το X98 AIR 3G απλώς θα έχει τους έξτρα drivers ενσωματωμένους. Δεν την έχω δοκιμάσει όμως, δεν πέρασα στο ίδιο tablet win μετά από android για να μπορώ να μιλήσω για πιθανά προβλήματα ή για διαφορές της μιας έκδοσης win από μιά άλλη...

Η έκδοση office είναι το 365 με license για ένα χρόνο. Είπα στο προηγούμενο μήνυμα πως έβαλα office 2007. Aλυσίδες και ιδιοτροπίες δεν ανέχομαι από κανένα software, πόσο μάλλον από την μή χρηστική -κατά τη γνώμη μου- αηδία που είναι το 365. Δεν ξέρω αν υπάρχουν διαφορές μεταξύ εκδόσεων, εγώ στο pc μου αυτό το πράμα δεν το βάζω που να με παρακαλάνε. Άμα θέλω να καταστρέψω την ηρεμία μου θα βγώ έξω να κάνω clubbing, δεν θα μαζοχίζομαι με τα βλαμμένα της MS.

Η αλήθεια είναι πως, έχοντας τηλέφωνο android και laptop windows, θα ήθελα μιά ενδιάμεση συσκευή με τη φορητότητα του tablet αλλά με windows. Είναι όμως ένα προσωπικό bias αυτό, είπα πιό πάνω τους λόγους. Η πλειοψηφία γουστάρει android και πολύ καλά κάνει αν αυτό τους εξυπηρετεί καλύτερα ή τους φαίνεται πιό όμορφο, κι εμένα δε με χαλάει ακριβώς, απλώς με εξυπηρετούν περισσότερο τα windows ή το linux αν υπήρχε. Θα ήθελα ένα android με πραγματικό multitasking και θα περιμένω να βγουν τέτοιες ταμπλέτες πριν κάνω σύγκριση και αγορά. Αλλά περιμένω καιρό και την ανάπτυξη, έχω στρώσει και το κόκκινο χαλί που όλο σκονίζεται κι αυτή άφαντη:lol:

Χωρίς πλάκα πάντως, εκτιμώ ιδιαίτερα το AIR 3G και το συνιστώ σε όλους όσους θέλουν να πάρουν 10ιντσο τάμπλετ αυτή τη στιγμή. Γι'αυτούς που τους αρέσει το android δεν κάνω ούτε κουβέντα για windows, η λογική, το interface αλλά κυρίως το store των windows είτε ξενίζουν είτε είναι απαράδεκτα για έναν χρήστη μαθημένο σε android. Στο φίλο που ήθελε στην ουσία ένα netbook του πρότεινα με τη μία το AIR II, κυρίως γιατί καλύπτεται με το σούπερ android κινητό του σε όλα τα άλλα θέματα (GPS, 3G, χαζοπαιχνιδάκια κλπ) οπότε ήθελε ένα υπερφορητό εργαλείο δουλειάς και διασκέδασης με ταινίες στα συνεχή ταξίδια του. Φυσικά δεν ήθελα και να μπλέξω, αρκετά τράβηξα με το 975i κι ακόμα δεν ξεμπέρδεψα. Άλλη ιστορία αυτό όμως.

Στη σύγκριση με το 975m: Καλύτερη/ταχύτερη εμπειρία out of the box σίγουρα, με ένα minimum τροποποιήσεων ακόμα καλύτερη. Όμως δε με είχε προβληματίσει από ταχύτητα και το 975m όταν το είχα φέρει στα μέτρα μου, ούτε ο θείος που το έχει ζορίζεται πουθενά. Το είχε δανειστεί για ένα μήνα κι ο ξάδελφος για να το παίρνει μαζί του σε κάποια σεμινάρια και δεν ήθελε να το επιστρέψει μετά, το είχε ερωτευτεί και τελικά του βρήκα ένα μεταχειρισμένο με 100 ευρώ. Κούκλα! Ο τύπος μας το πούλησε σχεδόν καινούργιο αλλά με κάποιες γρατζουνιές στη πλάτη για να πάρει το 975i, κι αυτός στη φάση της υπόσχεσης για win8. Ατύχησε...

Είναι πιό καλό το X98; Σίγουρα ναι. Είναι τόσο πιό καλό ώστε να κάνεις βιαστικές κινήσεις κι ενώ έχεις στρώσει το 975m; Για εμένα, όχι. Περιμένω την άνοιξη να δω τα νέα Windows και την έκδοση τους για tablets, περιμένω να δω υλοποιήσεις με 3-4 γίγα ραμ, πιθανώς δυνατότητα dual boot, linux επίσης, ή συσκευές με 64bit Android + multitasking. Περιμένω επίσης να βγει επιτέλους ένα tablet όπως το θέλω που να φορτίζει από ξεχωριστή υποδοχή και να έχει και HDMI! Μέχρι τότε θα παραγγέλνω και θα παραμετροποιώ tablet για άλλους....

Ελπίζω να σε βοήθησα αλλά μάλλον ήδη ξέρω πως έχεις το χέρι στη σκανδάλη και σε φαγουρίζει. Αν βρεις να πουλήσεις σε καλή τιμή το 975m και δε σε πειράζει να μείνεις χωρίς ταμπλετ κάποιο καιρό, μπορείς να πάρεις το AIR II κι αν δεν σου αρέσει η εμπειρία να το μεταπωλήσεις αμέσως και να πάρεις το 3G. Αν όμως δεν θέλεις περιπέτειες, κάτσε εκεί που είσαι.:cool:

Α, αγοράστηκαν και τα δύο με δύο εβδομάδες διαφορά από την ΟΚQI με κουπόνι των $5 που μας διάθεσε άλλος φίλος. Καμμιά σχέση με συσκευασία geek αλλά δεν θα το χαρακτήριζα και ανασφαλές, έχω δει πολύ χειρότερα ενώ αυτό ήταν αποδεκτό δεδομένου πως τα tablet είχαν ασφαλή συσκευασία από μόνα τους, μόνο από ευθύ δυνατό χτύπημα κινδυνεύουν, όχι από καταπλάκωση ή μικροπτώση.

Edited by Bernie

Σ' ευχαριστώ άλλη μια φορά Bernie. Κατατοπιστικότατος.

Διάβασα και για αργή, πολύ αργή φόρτιση του Teclast (χωρίς να πρόκειται για μεμονωμένο πρόβλημα ή πρόβλημα παρτίδας), εσύ παρατήρησες κάτι τέτοιο;

Πάντως, όταν λες multitasking σε Android εννοείς τα "παράθυρα"; Γιατί με ένα module από το Xposed το καταφέρνεις κι αυτό.

Βασικά εγκλωβίστηκα μόνος μου σε αυτή τη λογική, γιατί αφενός βρήκα να το δώσω στα 150€ (με τις δύο θήκες και μια MicroSD που περίσσευε), και δεν έχω χρήματα για μεγάλο καπέλο, αφετέρου οι εκπτώσεις της 11ης Νοε παρέχουν την ευκαιρία, και επειδή έχω αλλάξει αρκετά μηνύματα με το παιδί που το ζήτησε ντρέπομαι σχεδόν να το ακυρώσω.

Βέβαια λόγω ακριβώς της συνθήκης, δεν θα βάλω τίποτα άλλο από τη τσέπη μου για τη ταμπλέτα και θήκη (παρά ελάχιστα έως καθόλου αν πάω για το Air 3g)...και γι αυτό δεν έχω αποκλείσει το ενδεχόμενο.

Αλλά συμφωνώ μαζί σου πως έτσι στρωμένο όπως είναι τώρα το v975m, και με τη μικρή διαφορά από άλλες ταμπλε΄τες της κατηγορίας, που δεν έχουν φέρει και αυτό το κάτι το επαναστατικό ή πολύ διαφορετικό, το μόνο που πληρώνω και μόνος λόγος της "ταλαιπωρίας" είναι τα Windows. Απ' ότι λες αξίζουν (διαβάζω μάλιστα στο xda πως τα Win10 τρέχουν ακόμη καλύτερα στην ίδια ταμπλέτα) αλλά δεν ξέρω αν αξίζει ο κόπος και ο χρονος προσαρμογής αυτή τη στιγμή.

Και με το 975m δεν είχα ουσιαστικά καμιά ιδιοτροπία, όπως αργοι΄χρόνοι φόρτισης κ.α. που παρατηρούνται στο Teclast.

To OKQI έφερε και το Air 3g + Windows, αλλά σε εξωφρενική τιμή + 40€ από την έκδοση με Android...αποκλείεται να τα δώσω, αφού μάλιστα δεν προσφέρεται η ίδια λειτουργικότητα στα Win.

Edited by vgiozo

καλημερα....

εχει κανείς κάποια πληροφορία γι αυτο το tablet?

στα χαρτιά φαίνεται πολυ δυνατό....και σε καλη τιμή!!

Technical Specifications

9.7" Capacitive HD RETINA (2048 x 1439)

Quad Core 1,2 GHz

2 GB of DDR3 memory

Android 4.2.2 Jelly Bean.

Internal memory of 8 GB

150 Mbps Wi-Fi b / g / n

Bluetooth 4.0

Micro SDHC up to 32 GB

Graffic Card 3D Power VR SGX543MP4 with 8 cores

HDMI 1080 P

Front and Rear camera

Compatible with 3G modems from Movistar, Orange, Vodafone

Support Miracast Protocol

8000mAh Battery capacity

http://approx.es/APPTB103V2#.VFuW8fmsXlE

Edited by nikosnt74

Σ' ευχαριστουμε bernie για τα reviews και το συγκρητικο. Ελυσες πολλες αποριες.

Εδω και 5 μηνες παρακολουθω πολλα τοπικς με tablets απο Κινα και κυριως για τα teclast x98, onda 989 και cube 9x. Εχω ριξει πολυ διαβασμα και νομιζω οτι πιο πολυ μου αρεσει το teclast. Εχω διαβασει ακομα και τους οδηγους του teclast για το πως να πας απο adroid σε windows και τουμπαλιν.

Ωραιααα....Το θεμα ομως ειναι οτι δε σκοπευω να αγορασω tablet!

Σημερα ομως η μανα μου μου λεει ξαφνικα "θελω tablet, ψαξε στον Κωτσοβολο".

Της λεω "ξεχνα τον Κωτσοβολο, οσο κι αν σε διευκολυνουν οι δοσεις, θα παραγγειλουμε απο Κινα".

Η μανα μου ειναι δασκαλα και θελει tablet 9 με 10 ινστες για browsing και για να φτιαχνει τεστακια σε doc για τους μαθητες της. Δεν τη νοιαζουν ουτε βαριες εφαρμογες, ουτε παιχνιδια, ουτε ταινιες, ουτε hdmi, ουτε gps, ουτε 3G.

Θελω τη γνωμη σας στις παρακατω σκεψεις μου αν εχετε την καλοσυνη.

Με τις απαιτησεις της μπορει να κανει τη δουλεια της με ενα φθηνο ταμπλετακι στα ≤100€ ; Πιστευετε θα ειναι κομπλε με εναν παλιο επεξεργαστη, 1 GB RAM και μια λιγοτερο αξιοπιστη και ποιοτικη εταιρια; Δε θα της βγει η πιστη και κατα συνεπεια η δικια μου αν το μηχανιμα αρχισει να σερνεται και να κολλαει ή να αργει;

Ομως εχω πορωθει με το x98 3G και σκεφτομαι αν αξιζει να την πισω να διαθεσει τα διπλασια χρηματα για την αποκτηση του. Συν του οτι τα desktop windows θα της ειναι πιο οικια.

Επισης θα κρατησει πιο πολυ στο χρονο μιας και οι εφαρμογες γινονται ολο και πιο βαριες και εχει 2GB RAM.

Μηπως ειμαι απλα ενθουσιασμενος και σκεφτομαι σαν να ειναι για μενα ενω η μανα μου θα ειναι μια χαρα και απροβληματιστη με ενα ταμπλετακι των 90€ ; Εχετε εμπειριες απο tablets χαμηλων specs; Αξιζουν ή η εμπειρια χρησης ειναι σπαστικη με lags, οχι smooth και καθηστερησεις;

Σκεφτομαι οτι μετα απο ενα χρονο δε θελω να λεω "επρεπε να παρω καλυτερο tablet κι ας εδινα τα διπλασια χρηματα" ή δε θα το λεω; Ή θα το πω ετσι κι αλλιως αρκετα αργοτερα και για το x98;

Σας ευχαριστω. Οποιαδηποτε σκεψη και εμπειρια σας θα με βοηθησει πολυ.

Edited by TUPAC_RIP

LG G2 D802 32GB, NEU, S/N 309..., ROM: Google Edition 1.5, KERNEL: Xceed LP-prod-bld14-wpr, RECOVERY: TWRP 2.8.7.3

[sIGPIC][/sIGPIC]

Στις 10 ίντσες και με καλή ανάλυση είναι μονόδρομος οι δυνατοί επεξεργαστές/vga και τα 2 γίγα μνήμης. Αν συμβιβάζεται η μαμά με αρκετά χαμηλότερες αναλύσεις - κι αυτό πρέπει να το δει μόνη της - τότε θα την βολέψει κι ένα πιο αδύναμο μηχάνημα. Πάρε σβάρνα τα μαγαζιά με τη μαμά αγκαζέ να δει και να δοκιμάσει η ίδια.

Επίσης να συμπληρώσω πως η πιτσιρίκα με το X98 3G μου είπε πως θέλει κανένα 7ωρο για πλήρη φόρτιση με το tablet σε λειτουργία. Εγώ το φόρτιζα με τον φορτιστή 3Α που έχω μόνιμα στη πρίζα, δε φανταζόμουν πως η διαφορά θα ήταν τόσο μεγάλη στο χρόνο φόρτισης...

Καλημερα θελω 10 ιντσο κ μαλλον παω για ippo απαραιτητο το hdmi χρηματα δεν μπορω να ανεβω

Συμβιβαζομαι κ με καλυτερο σε αυτα τα λεφτα 9αρι

Ειμαι μεταξυ του T10 N κ του V11

Καμια βοηθεια;

Καλησπέρα, θα ήθελα μια πρόταση για ένα tablet το οποίο θα πάει για δώρο.

Ένας φίλος με "εξουσιοδότησε" να του βρω, για να το κάνει δώρο στην γυναίκα του.

Απαιτήσεις : ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ, 3g, Skype, Browsing, ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ.

Πολύ βασικά πράγματα δηλαδή, ούτε παιχνίδια, ούτε δοκιμές με rom κ.τ.λ

Budget 80 +/- €.

Όσο αφορά τις ίντσες, το μεγαλύτερο δυνατό σε αυτά τα χρήματα.

Ευχαριστώ.

Edited by gbuster
προσθήκη απαιτήσεων
- Κωνσταντίνος -

Παιδια η αδεια στα tablet windows ειναι οπως και με τα windows στα desktops και notebooks; Δηλαδη και χωρις αυτην παιζουν αλλα δε θα εχεις updates και εφαρμογες απο το store;

Επισης ξερετε αν παιζουν τα αντιστοιχα παρανομα genius activators οπως στους υπολογιστες; Προς θεου δεν θελω να μου δοσετε link, δεν επιτρεπεται, απλως θελω να μου πειτε αν υπαρχουν ή οχι.

LG G2 D802 32GB, NEU, S/N 309..., ROM: Google Edition 1.5, KERNEL: Xceed LP-prod-bld14-wpr, RECOVERY: TWRP 2.8.7.3

[sIGPIC][/sIGPIC]

Παιδια η αδεια στα tablet windows ειναι οπως και με τα windows στα desktops και notebooks; Δηλαδη και χωρις αυτην παιζουν αλλα δε θα εχεις updates και εφαρμογες απο το store;

Επισης ξερετε αν παιζουν τα αντιστοιχα παρανομα genius activators οπως στους υπολογιστες; Προς θεου δεν θελω να μου δοσετε link, δεν επιτρεπεται, απλως θελω να μου πειτε αν υπαρχουν ή οχι.

Οι ίδιες "λύσεις" που εφαρμόζονται στα desktops/notebooks, εφαρμόζονται και εδώ.

No matter where you go, there you are!

https://www.facebook.com/net314 - http://freedrone.gr

Πείτε μου ένα ταμπλετάκι με τα χαρακτηριστικά του Air 3G αλλά με 16/9 οθόνη :(

Πείτε μου ένα ταμπλετάκι με τα χαρακτηριστικά του Air 3G αλλά με 16/9 οθόνη :(

Θα σε στεναχωρήσω, αλλά αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει άλλο με αυτά τα χαρακτηριστικά (Intel 3736F, 10.1" με ανάλυση 1920x1200 και τα υπόλοιπα). Το μόνο που μου έρχεται στο μυαλό, είναι το PiPO W3 το οποίο είναι ακόμα καλύτερο, αλλά ξεφεύγει αρκετά στην τιμή και είναι αποκλειστικά Windows tablet.

Αν κατάλαβα καλά σε ενδιαφέρει να έχει Intel SoC, διότι RK3288 και MTK υπάρχουν πολλά με τέτοια χαρακτηριστικά (ειδικά στα MTK).

No matter where you go, there you are!

https://www.facebook.com/net314 - http://freedrone.gr

Θα σε στεναχωρήσω, αλλά αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει άλλο με αυτά τα χαρακτηριστικά (Intel 3736F, 10.1" με ανάλυση 1920x1200 και τα υπόλοιπα). Το μόνο που μου έρχεται στο μυαλό, είναι το PiPO W3 το οποίο είναι ακόμα καλύτερο, αλλά ξεφεύγει αρκετά στην τιμή και είναι αποκλειστικά Windows tablet.

Αν κατάλαβα καλά σε ενδιαφέρει να έχει Intel SoC, διότι RK3288 και MTK υπάρχουν πολλά με τέτοια χαρακτηριστικά (ειδικά στα MTK).

Όχι απαραίτητα.

Να είναι στην ίδια κατηγορία επιδόσεων, με BT,HDMI,GPS,OTG μνήμη 2GB τουλάχιστον και χώρο 16 και πάνω.

Οθόνη από 8 (καλύτερα) και πάνω.

3G ίσως όχι τόσο απαραίτητο.

Pipo P9...

Τι προτείνετε (εσείς); Τι πιστεύετε; Τι γίνεται; Οκτώμβρης το Μ να τονίζεται!

Μια πλήρης φόρτιση.

παιδια τι λετε για το νεο ταβλετ της lenovo S8 LTE ?

8'', quad-core, 4g, 2GB RAM, 8MP FRONT

price 200$

http://www.gsmarena.com/lenovo_tab_s8-6681.php

http://shop.lenovo.com/gb/en/tablets/lenovo/s-series/s8/

Ακουω γνωμες και σχολια

"Καλυτερα ανορθόγραφες αλη8ειες παρα καλογραμμενα ψεματα.Η παιδεια δεν ειναι θεμα ορθογραφιας αλλα ανατροφης"

Καλημέρα

Πήρα το Chuwi VX8 3G από Buyincoins και σε 13 μέρες ήταν Ελλάδα (Swiss Post). Το πήρα περίπου 125$ και το Buyincoins έχει εκπτωση 9% σε όλα μέχρι σήμερα και έχει την καλύτερη τιμή από όσο είχα ψάξει.

Το tablet εχει Intel Bay Trail, GPS, Bluetooth, και 3G με δυνατότητα κλήσεων.

Είναι 1/16 με 4.4.2 Kitkat.

Είμαι πολύ ικανοποιημένος. WIFI /3G /GPS με πολύ καλή κάλυψη (το GPS καμία σχέση με τους MTK)

Ή οθόνη είναι IPS/OGS με πολύ καλές γωνίες θέασης καθώς και πολύ φωτεινή ακόμα και σε χαμηλές ρύθμισες.

Η μπαταρία 5000mha (αν και δεν έχω καλή εικόνα με πρώτη φόρτιση έβγαλε 5+ ώρες οθόνη)

Εχθές έγινε root σχετικά εύκολα (Πρώτα με KingoRoot και όταν κάνει reboot το ροοτάρουμε με Vroot. Βάζουμε SuperSU και κάνουμε update τα binaries. Κάνουμε reboot και με titanium παγώνουμε το κινέζικο superuser ή το κάνουμε απεγκατάσταση)

Πιστεύω μια αξιόλογη πρόταση

Edited by argi73

Καλημέρα

Πήρα το Chuwi VX8 3G από Buyincoins και σε 13 μέρες ήταν Ελλάδα (Swiss Post). Το πήρα περίπου 125$ και το Buyincoins έχει εκπτωση 9% σε όλα μέχρι σήμερα και έχει την καλύτερη τιμή από όσο είχα ψάξει.

Το tablet εχει Intel Bay Trail, GPS, Bluetooth, και 3G με δυνατότητα κλήσεων.

Είναι 1/16 με 4.4.2 Kitkat.

Είμαι πολύ ικανοποιημένος. WIFI /3G /GPS με πολύ καλή κάλυψη (το GPS καμία σχέση με τους MTK)

Ή οθόνη είναι IPS/OGS με πολύ καλές γωνίες θέασης καθώς και πολύ φωτεινή ακόμα και σε χαμηλές ρύθμισες.

Η μπαταρία 5000mha (αν και δεν έχω καλή εικόνα με πρώτη φόρτιση έβγαλε 5+ ώρες οθόνη)

Εχθές έγινε root σχετικά εύκολα (Πρώτα με KingoRoot και όταν κάνει reboot το ροοτάρουμε με Vroot. Βάζουμε SuperSU και κάνουμε update τα binaries. Κάνουμε reboot και με titanium παγώνουμε το κινέζικο superuser ή το κάνουμε απεγκατάσταση)

Πιστεύω μια αξιόλογη πρόταση

η κάμερα του τι λέει ?

Τώρα το έχει στα 140 δολάρια χωρίς να αναφέρει έκπτωση

΄΄η ΑΕΚ είναι κυρίως ιδέα. Και αι ιδέαι δεν αποθνήσκουν΄΄

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

η κάμερα του τι λέει ?

Τώρα το έχει στα 140 δολάρια χωρίς να αναφέρει έκπτωση

Η κάμερα δεν με ενδιαφέρει καθόλου κάποιες που τράβηξα μέρα είναι καλές για tablet. Βράδυ αρκετό θόρυβο.. Πάντως δεν περιμένα κάτι καλύτερο..

Έκπτωση έχει μέχρι και σήμερα με το κουπονάκι που έχει εδώ..

http://www.buyincoins.com/lp/2014-christmas-sale-en.html

εγώ πήρα το ligth package 135,99 - 9% βγαίνει περίπου 123,5$

(εγώ είχα κάνει χρήση αυτού του κουπονιού: Για αγορές 100$ με τον κωδικό BUYBIG100 -10$ μέχρι 31/10/2014)

Edited by argi73

Η κάμερα δεν με ενδιαφέρει καθόλου κάποιες που τράβηξα μέρα είναι καλές για tablet. Βράδυ αρκετό θόρυβο.. Πάντως δεν περιμένα κάτι καλύτερο..

Έκπτωση έχει μέχρι και σήμερα με το κουπονάκι που έχει εδώ..

http://www.buyincoins.com/lp/2014-christmas-sale-en.html

εγώ πήρα το ligth package 135,99 - 9% βγαίνει περίπου 123,5$

τι διαφορά έχει το light από το standard ?

΄΄η ΑΕΚ είναι κυρίως ιδέα. Και αι ιδέαι δεν αποθνήσκουν΄΄

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

τι διαφορά έχει το light από το standard ?

Η light ορισμένες φορές δεν περιέχει το original κουτί και είναι σε μια συσκευασία πολύ ανθεκτική. H standard στο στέλνει όπως είναι με το κουτί του.

Στην προκειμένη περίπτωση έμενα μου ήρθε με το κουτί γιατί είναι πολύ μικρό και στιβαρό..

αν δεν σε ενδιαφέρει η original συσκευασία επιλέγεις το light. Και στο Το2c ένα κινητό που πήρα σε ρώταγε με συσκευασία ή χωρίς..