Jump to content

Κλοπή και απώλεια κινητών


TN97
 Κοινοποίηση

Σας έχουν κλέψει ή έχετε χάσει ποτέ το κινητό σας;  

823 members have voted

  1. 1. Σας έχουν κλέψει ή έχετε χάσει ποτέ το κινητό σας;

    • Μου το έχουν κλέψει
      174
    • Το έχω χάσει
      96
    • Και μου το έχουν κλέψει και το έχω χάσει
      40
    • Ούτε μου το έχουν κλέψει, ούτε το έχω χάσει
      513


Recommended Posts

Στο παρόν θέμα, θα ασχοληθούμε με ένα φαινόμενο το οποίο τα τελευταία χρόνια δείχνει να να έχει διογκωθεί, αυτό της κλοπής και απώλειας κινητών.

 

Όλοι μας, έχουμε ακούσει για κάποιον φίλο, γνωστό ή συγγενή μας ο οποίος έπεσε θύμα κλοπής του κινητού του είτε το έχασε κάπου και, ακόμα χειρότερα, κάποιοι από εμάς το έχουμε ζήσει εμείς οι ίδιοι. Στα πλαίσια αυτά, πιστεύουμε ότι έχει ενδιαφέρον να μεταφέρει ο καθένας μας την εμπειρία του και να αναφέρει πως αντιμετώπισε το ατυχές συμβάν.

 

Ακόμα καλύτερα, είναι αρκετά χρήσιμο να προταθούν λύσεις και πρακτικές συμβουλές προς... ναυτιλευομένους. Εάν, για παράδειγμα, μας συμβεί κάτι τέτοιο τί είναι καλύτερο να κάνουμε με το που θα συνειδητοποιήσουμε ότι δεν έχουμε πλέον το κινητό μας; Παράλληλα, δεδομένου του ότι πολύς κόσμος στην συσκευή του έχει αποθηκευμένες όλες τις επαφές του, τι μπορεί να κάνει ώστε να διασφαλίσει ότι δεν θα βρεθεί στην δυσάρεστη θέση να έχει χάσει σημαντικούς τηλεφωνικούς αριθμούς, ονόματα, διευθύνσεις κτλ ; Επίσης, τι μέτρα μπορούμε να πάρουμε ώστε να περιορίσουμε την πιθανότητα να... «αποχωριστούμε» χωρίς την θέλησή μας το gadget μας;

 

Ο κατάλογος των πιθανών ερωτήσεων μπορεί να συνεχιστεί για πολύ ακόμα. Επειδή λοιπόν το θέμα είναι πολυδιάστατο, αφήνουμε σε εσάς τον ρόλο να προσθέσετε και άλλα και, φυσικά, να δώσετε τις κατάλληλες απαντήσεις οι οποίες μπορεί να βοηθήσουν όσους τις διαβάσουν.

 

Ο λόγος σε εσάς.

Edited by rigasnic
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 267
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Γραφω και πρωτος;;;; Θεϊκα...

Η αληθεια ειναι πως δε μου εχει τυχει κατι τετοιο... Ειχε τυχει πριν χρονια σε ενα φιλο μου βεβαια και απο τοτε το προσεχω πολυ... Πιστευω ομως πως, αν δε θελουμε να το χασουμε, οτι καλο θα ειναι να βρουμε ευκολες και πρακτικες λυσεις. Για παραδειγμα, να το κρεμασουμε στο λαιμο μας. Σχεδον ολα τα κινητα εχουν αυτες τις μικρες υποδοχες για κορδονακι. Οπως επισης, να το εχουμε σε μια θηκη πανω στη ζωνη μας. Και βεβαια, για εμας που δινουμε αρκετα λεφτα για συσκευες, να εχουμε τα ματια μας ανοιχτα και τα χερια παντα στις τσεπες των κινητων.....

Motorola c520, Nokia 3210, Nokia 3310, Sony Ericsson k700i, Sony Ericsson k750i, Sony Ericsson k550i, Nokia N81, Apple iPhone 2g, Samsung Omnia I, Samsund D980 duos, Motorola Pebl, Nokia 8210, BlackBerry Storm, iPhone 4, Iphone 4S, Samsung Galaxy SIII, iPhone 5, iPhone 6, iPhone 7, Samsung S8...
Link to comment
Share on other sites

Ούτε μένα μου έχει τύχει.

 

Μέχρι τώρα θα έλεγα δεν με απασχολούσε, πλέον που έχω μια ακριβή συσκευή (iPhone) με αγχώνει, και θα έλεγα πιο πολύ πως με την κλοπή θα πέσουν και προσωπικά μου στοιχεία σε χέρια αγνώστων.

Έχω πάρει τα μέτρα μου, πχ κωδικό για το ξεκλείδωμα της συσκευής, εφαρμογές εντοπισμού άμα κλαπεί κτλ.

 

Για μένα βέβαια ποιο σημαντικά, πέρα απο ότι μπορεί να κάνει ο χρήστης από μόνος του, είναι τα μέτρα που θα αποτρέψουν την κλοπή των κινητών. Μέτρα που θα ασχρηστέψουν την συσκευή και θα αποτρέψουν τον άλλον να μπει στην διαδικασία καν να σκεφτεί να το κλέψει. ΠΧ μια βάση με ΙΜΙΕ κλεμμένων συσκευών στις πολυαγαπημένες μας εταιρίες (που είναι πάντα δίπλα μας), με αποτέλεσμα τον εντοπισμό των συσκευών άμεσα όποτε είναι αυτό εφικτό ή την αχρήστευση τους. Έτσι με τον καιρό το φαινόμενο θα εξαλειφθεί, την στιγμή που ο άλλος θα ξέρεις πως δεν θα αξίζει να μπει στην διαδικασία κλοπής ή όταν θα υπάρχει ο φόβος εντοπισμού και τιμωρίας του.

Edited by di_tlg
Link to comment
Share on other sites

Μου το εχουν κλεψει μια φορα, αλλα δεν με πειραξε πολυ γιατι ειχε φαει απειρες σαβουρες και τις επαφες τις ειχα αλλου!:p Παντως καλο ειναι να διασφαλιζετε οτι τα προσωπικα σας και σημαντικα δεδομενα υπαρχουν κι αλλου αποθηκευμενα και επισης αμεσως μετα την κλοπη να ακυρωνετε τη συνδεση σας καλωντας την αναλογη εταιρια. Ετσι εκανα κι εγω τοτε. Και προσεχτε που αφηνετε τα κινητα σε καφετεριες και μερη με πολυ κοσμο...
Link to comment
Share on other sites

εμενα δεν μου το εχουν κλεψει ποτε! δεν το αφηνω ποτε στο τραπεζι..επισης ποτε δεν ειχα κινητο τελευταιας τεχνολογιας (παιζει κι'αυτο σημαντικο ρολο) και επισης επειδη ζω σε επαρχια και πανω/κατω τους γνωριζω ολους δεν μου εχει συμβει.

βεβαια μου κλεψει μηχανακι..και εχω "γευτει" την ψυχρολουσια..και το αγχος.

 

Υ.Γ.παντως αμα ποτε το χασω..η το κλεψουν..η συσκευη ειναι μονιως κλειδωμενη.

[sIGPIC][/sIGPIC]
Link to comment
Share on other sites

Επεσα θυμα κλοπης στο λεωφορειο. Ειχα το κινητο στην εξωτερικη τσεπη του σακακιου μου. Το προβλημα ηταν τα χαμενα δεδομενα(τηλεφωνα και προσωπικα sms) και οχι η αξια της συσκευης. Ειδικα για τα τηλεφωνα νουμερα, αρκετα δεν τα ειχα καταγραψει αλλου και ιδου το προβλημα...Αρα 1η συμβουλη σε περιπτωση ατυχηματος: Να εχουμε και μια 2η βαση δεδομενων. Στην αστυνομια που ρωτησα μου ειπαν οτι δεν ειναι δυνατον να προχωρησουν σε ηλεκτρονικο εντοπισμο του κινητου, κατι που γινεται μονο σε πολυ σοβαρες περιπτωσεις.
Link to comment
Share on other sites

την εχω πατησει 2 φορες με τηλ Nokia 6680 & Nokia N73 με αγορα το κεθ'ενα 500ευρο να μην πω για το εταιρικο laptop μεσα απο το αμαξι:mad: πιστευω πρωτα πρωτα πρεπει να ειμαστε εμεις προσεκτικοι και πιστεψτεμε πλεων ειμαι και πολυ μαλιστα
Link to comment
Share on other sites

Εμένα το χουν κλέψει από διάρρηξη στο σπίτι. Δυστυχώς αν θέλανε οι εταιρείες θα μπλοκάριζαν τα ΙΜΕΙ των κλεμμένων συσκευών και έτσι θα ταν δώρο άδωρο να ξανακλέψει κάποιος μια συσκευή. Όσο για αλλαγή ΙΜΕΙ σε μια κλεμμένη συσκευή δεν ξέρω αν μπορεί να γίνει αλλά σίγουρα θα ναι χρονοβόρο και θα θέλει πολύ καλές τεχνικές γνώσεις. Όσο και για τα μαγαζιά που επισκευάζουν τηλέφωνα, απ τη μια φορά που είχα συνδιαλλαγή με ένα πολύ γνωστό, ούτε ταυτότητα μου ζήτησαν, ούτε απόδειξη αγοράς. Θα μπορούσα να είχα ένα κλεμμένο.
Xiaomi Redmi note 9s / Xiaomi Redmi 5 plus / Microsoft Lumia 650 / Nokia Lumia 930 / Microsoft Lumia 535 / ZTE Blade III / Sony Ericsson Xperia Neo V / Samsung Galaxy 3 / Nokia 5800
Link to comment
Share on other sites

Βackup στον υπολογιστη, 1 φορα την εβδομαδα.. Καλη και η ιδεα να το κρεμαει καποιος στο λαιμο του, αρκει να μην εχει βαρια συσκευη. Οσοι το βαζουν σε θηκη στη ζωνη, να προτιμουν τις θηκες που 'αγκαλιαζουν' τη ζωνη, γιατι μπορει να σας πεσει κατω και να μην το καταλαβετε. Εμενα, στο παρελθον, μου επεσε 2 φορες, αλλα ευτυχως την πρωτη φορα ηταν μεσα στο αυτοκινητο και τη δευτερη φορα το ακουσα οταν επεσε. Επισης, να μην το βαζετε στη πισω τσεπη του τζην, γιατι υπαρχουν ελαφροχεριδες, ειδικα σε λεωφορεια
Link to comment
Share on other sites

Σε cafe έχουν κλέψει το iphone φίλης πριν 10 μέρες ως εξής:

Έρχεται τύπος με λουλούδια. Πολύ φορτικός για να την εκνευρίσει. Ακουμπάει τα λουλούδια πάνω από το κινητό και φεύγοντας μάζεψε μαζί με τα λουλούδια από κάτω και το iphone...

Link to comment
Share on other sites

Μέχρι σήμερα δεν μου έχει τύχει να μου κλέψουν συσκευή κινητού, παρ΄όλα αυτά κρατάω σε υπολογιστή και σε εφεδρική συσκευή (διότι αυτά μπορεί να χρειαστούν όχι μόνο σε περίπτωση κλοπής) τις επαφές και ότι άλλο θεωρώ ότι πρέπει να έχω σε αντίγραφο ασφαλείας.

Αν μου τύχει και μου το κλέψουν, τότε κλήση στην εταιρεία που έχω για φραγή κ.λ.π κ.λ.π..

 

Αυτή η αναισθησία των εταιρειών, σχετικά με το ΙΜΕΙ και τη δυνατότητα κλειδώματος της συσκευής μέσω αυτού, κάποια στιγμή πρέπει να πάψει και να δίνεται στον πελάτη τους αυτή η εξυπηρέτηση.

Link to comment
Share on other sites

Μου ειχαν κλεψει το Sharp GX10 οταν ειχε πρωτοβγει και το ειχα παρει κοντα στα 500 ευρω.. Ειχα φαει πολυ φρικη τοτε θυμαμαι.. ειχα θυμωσει πολυ με τον εαυτο μου γτ εν μερει εφταιγα κ γω καπως.. απο κει κ περα 1 μηνα δεν ειχα καν κινητο πανω μου.. μετα που μου περασε καπως, ξεθαψα το 3330 και ημουν για κανα χρονο με εκεινο..

Η απόλαυση ξεκινάει στις 6 ίντσες και εκτοξεύεται στις 6.99...

 🥰 Poco F3 🥰 + Redmi Note 10 pro
 Greek Xiaomi Lovers

Link to comment
Share on other sites

καποιος ειχε αποκαλεσει την Ελλαδα καμπουλ....

οποτε σιγα μην υπαρχει η δεουσα σημασια για μια κλοπη κινητου στην αστυνομια!

κανονικα πρεπει να κυκλοφορουμε με παλια κινητα,τα παλια κι ολας που ηταν μεγαλα και βαρια για να τα χρησιμποιουμε και ως γκλοπ για τους επιτειδιους!

προσωπικα μια φορα μπηκα σε αστικο στη θεσαλλονικη για να παω καπου και μου την επεσε ενας << ρωσσοποντ >>...και μολις τον πηρα χαμπαρι με το χερι του μεσα στο νεσεσερ μου και τον κοιταξα,δεν εχετε δει ανθρωπο σφεντονα να εξαφανιζεται!

εντωμεταξυ στο παραλληλο ηταν μπροστα μου κατι αλλες << ρωσσοποντ >> που ηταν χαχαχχα χοχοχοχο ολη την ωρα και μετα το σκηνικο σταματησαν!

τυχαιο?μπαααα..

Υ.Γ : τους αποκαλω << ρωσσοποντ>>> γιατι μιλουσαν ρωσσικα ,ουκρανικα βασικα μου ειπαν καποιοι μεσα στο λεωφορειο .

και ως γνωστον,η θεσαλλονικη ειναι πιχτρα απο δαυτους!

κοκκινη πλατεια εχει γινει η αριστοτελους!

http://img651.imageshack.us/img651/9279/bfreeavatar21024x768102.jpg
Link to comment
Share on other sites

Σε cafe έχουν κλέψει το iphone φίλης πριν 10 μέρες ως εξής:

Έρχεται τύπος με λουλούδια. Πολύ φορτικός για να την εκνευρίσει. Ακουμπάει τα λουλούδια πάνω από το κινητό και φεύγοντας μάζεψε μαζί με τα λουλούδια από κάτω και το iphone...

 

συνηθης πρακτικη. Με χαρτομαντηλα επισης και οτι αλλο μπορει να φανταστει κανεις. Αν ειναι να μου τυχει ας το παρουν χωρις να το καταλαβω γιατι αν το καταλαβω η αντιδραση μου θα ειναι ακραια. Ασχετα αν εχω μικρο παιδι απεναντι μου.

[sIGPIC][/sIGPIC]
Link to comment
Share on other sites

Κυκλοφορούν κάποια προγράμματα με τη βοήθεια των οποίων μπορείς να εντοπίσεις την κλεμμένη συσκευή μέσω του GPS, μπορείς ακόμα να μπλοκάρεις τη συσκευή στέλνοντας ένα συγκεκριμένο sms από ένα άλλο κινητό, ή να έρχονται σε κάποιο νούμερο που θα δηλώσεις προηγουμένως, τα μηνύματα που στέλνει ο νέος κάτοχος του κινητού και πολλες άλλες λειτουργίες. Έχει κάποιος σχετική εμπειρία με το θέμα και γνωρίζει κανείς αν έχουν βοηθήσει σε κάποια περίπτωση, ουσιαστικά, τέτοιου είδους προγράμματα;
クリストス.....Χρήστος....
Link to comment
Share on other sites

Έχουν κλέψει iphone από γνωστό μου με τον εξής τρόπο...Κάθεται αυτός ο γνωστός μου στον πάγκο του μαγαζιού του,έχει ακουμπήσει το iphone του πάνω στον πάγκο,μπαίνει μέσα ένας τύπος με ένα φυλλάδιο και του λέει φίλε να σου δείξω κάτι;με τα πολλά πολλά τον κατάφερε και του εβγαλε ένα φυλλάδιο του κωτσόβολου πάνω στον πάγκο και το άπλωσε πάνω από το iphone...του έδειξε μια τηλεόραση και τον ρώτησε τι είναι το hd ready,φεύγοντας έτσι όπως μάζεψε το φυλάδιο μάζεψε και το iphone που ήταν από κάτω...

Sony Ericcson K550i

Samsung Wave S8500

LG NEXUS 4 E960 (16gb)

And it goes talking (και πάει λέγοντας) :p

Link to comment
Share on other sites

μακάρι να μπλόκαραν οι εταιρείες τα κλεμμένα ιμιε ... αλλα που αφού τους συμφέρει γιατι πουλάνε συσκευές

backup τα δεδομένα πάντα...

όσοι έχουν την δυνατότητα πρόγραμμα που στέλνει sms μόλις αλλάξεις sim και βρίσκεις τον κλέφτη η τον κλεπταποδόχο

BaCkOs AE (R) No Rights Reserved

Electrical Engineer T.E.

Link to comment
Share on other sites

μακάρι να μπλόκαραν οι εταιρείες τα κλεμμένα ιμιε ... αλλα που αφού τους συμφέρει γιατι πουλάνε συσκευές

backup τα δεδομένα πάντα...

όσοι έχουν την δυνατότητα πρόγραμμα που στέλνει sms μόλις αλλάξεις sim και βρίσκεις τον κλέφτη η τον κλεπταποδόχο

 

και αν ο κλεφτης πουλησε το κινητο σε καποιον ανυποψιαστο; θα σου ερθει μηνυμα και θα τον παρεις αμεσως τηλεφωνο και τι θα του πεις; ειμαι ο ταδε απο θεσσαλονικη π.χ, το κινητο που εχεις ειναι δικο μου φερτο μου πισω; ειναι μη στο κλεψουν. Αν στο κλεψουν και μετα τρεχα γυρευε.

[sIGPIC][/sIGPIC]
Link to comment
Share on other sites

και αν ο κλεφτης πουλησε το κινητο σε καποιον ανυποψιαστο; θα σου ερθει μηνυμα και θα τον παρεις αμεσως τηλεφωνο και τι θα του πεις; ειμαι ο ταδε απο θεσσαλονικη π.χ, το κινητο που εχεις ειναι δικο μου φερτο μου πισω; ειναι μη στο κλεψουν. Αν στο κλεψουν και μετα τρεχα γυρευε.

 

όταν έχεις δώσει 300-500 ευροπουλακια και βάλε για το κινητό και δικηγόρο βάζεις και την αστυνομία φωνάζεις

BaCkOs AE (R) No Rights Reserved

Electrical Engineer T.E.

Link to comment
Share on other sites

όταν έχεις δώσει 300-500 ευροπουλακια και βάλε για το κινητό και δικηγόρο βάζεις και την αστυνομία φωνάζεις

 

Δεν διαφωνω μαζι σου, απλα πρεπει να εχεις ορεξη και χρονο για τρεξιμο.

[sIGPIC][/sIGPIC]
Link to comment
Share on other sites

Σε cafe έχουν κλέψει το iphone φίλης πριν 10 μέρες ως εξής:

Έρχεται τύπος με λουλούδια. Πολύ φορτικός για να την εκνευρίσει. Ακουμπάει τα λουλούδια πάνω από το κινητό και φεύγοντας μάζεψε μαζί με τα λουλούδια από κάτω και το iphone...

 

Καλά να πάθουμε. Το κινητό μας πρέπει να το έχουμε στη τσέπη όχι πάνω στα τραπέζια. Μια φορά την έπαθα και εγώ και απο τότε έβαλα μυαλό.

Link to comment
Share on other sites

Σημαντική είναι, για μένα, να γίνει συνείδηση ότι δεν αγοράζουμε πολύ φτηνά κινητά σε παζάρια και στο δρόμο που κατά πάσα πιθανότητα είναι κλεμένα. Έτσι είμαστε συνένοχοι και κλεπταποδόχοι.
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

Ανακοινώσεις



×
×
  • Create New...