cb600f Δημ. September 13, 2012 Κοινοποίηση Δημ. September 13, 2012 Τότε ο μοναδικός τρόπος είναι μέσα από τον bootloader, δηλαδή από το μενού του cLK. Εγώ πάλι δεν ξέρω τι έκανα, αλλά και στο sboot και στο tboot έχω την PA. Πρέπει να δοκιμάσω να σβήσω κάποια και να το κάνω από την αρχή. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
cb600f Δημ. September 13, 2012 Κοινοποίηση Δημ. September 13, 2012 (edited) Aπο το τερματικό κάνεις τα εξής.Εστω ότι έχεις την cm9ight και την aokp και θέλεις να σβήσεις την cm9ight.Απο την aokp λοιπόν ανοίγεις το terminal και δίνεις τις εντολές su cd /NativeSD/CM9ight rm -r * και θα διαγραφεί μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα 4.Για τις υπάρχουσες ρομ είδα και αυτό http://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=31373853&postcount=428 αλλά δεν το δοκίμασα Είμαι στην nand και ανοίγω το terminal. Μέχρι το su εντάξει, αλλά μετά δεν αναγνωρίζει τις εντολές. u0_a8@android:/$ su Απο εδώ δεν γράφω κάτι σωστά μάλλον u0_a8@android:/# cd_/NativeSD/PA (εκεί που έχω " _ " υπάρχει κενό. Μπορείς να γράψεις ολόκληρη την εντολή με τα κενά όπου χρειάζεται; Μέσα απο άλλη nativeSD ρομ μάλλον δούλεψε Edited September 13, 2012 by cb600f Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
bbbb Δημ. September 13, 2012 Κοινοποίηση Δημ. September 13, 2012 Eισαι στην nand,αυτό ειναι το πρόβλημα.Στην nand rom που έβαλες,χρησιμοποιείς κάποιο script για το sd-ext partition? Οι nand roms κάνουν με διαφορετικό τρόπο mount το sd-ext partition ή και καθόλου (εφόσον δεν έχει η ρομ κάποιο script a2sd ή δεν έβαλες link2sd) και πρέπει η εντολή να τροποποιηθεί κατάλληλα.Αυτό που γράφω θα δουλέψει αν η ρομ που τρέχεις ειναι και αυτή nativesd Παράθεση [/url] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
cb600f Δημ. September 13, 2012 Κοινοποίηση Δημ. September 13, 2012 (edited) Eισαι στην nand,αυτό ειναι το πρόβλημα.Στην nand rom που έβαλες,χρησιμοποιείς κάποιο script για το sd-ext partition? Οι nand roms κάνουν με διαφορετικό τρόπο mount το sd-ext partition ή και καθόλου (εφόσον δεν έχει η ρομ κάποιο script a2sd ή δεν έβαλες link2sd) και πρέπει η εντολή να τροποποιηθεί κατάλληλα Όχι δεν έχω κανένα script. Μέσα απο την PA NativeSD έσβησα...την PA :whistle: Θα το ανατινάξω στο τέλος το HD2 Έκανα wipe όλο το ext4 μέσα απο το minitool. Τα έσβησα όλα σωστά; Edited September 13, 2012 by cb600f Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
enick Δημ. September 13, 2012 Κοινοποίηση Δημ. September 13, 2012 Φιλε bbbb ειπα να δοκιμασω την paranoid android και κατεβασα και το link2sd και εκανα και της ρυθμίσεις που λες! αλλά ενώ από το πρόγραμμα μου λέει και φένεται οτι η εφαρμογές έχουν περάσει στην sd οταν παω με τον explorer να δω τι εχει στο ex partition αυτό φαίνεται οτι είναι άδειο! είναι λογικό Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
bbbb Δημ. September 13, 2012 Κοινοποίηση Δημ. September 13, 2012 (edited) Με το link2sd για να δεις το ext partition απο τον file explorer που πρέπει να ειναι root file explorer δηλαδή να υποστηρίζει πρόσβαση (π.χ. root browser lite,es explorer κτλ) πρέπει να πας στο /data/sdext2 Όχι δεν έχω κανένα script. Μέσα απο την PA NativeSD έσβησα...την PA :whistle: Θα το ανατινάξω στο τέλος το HD2 Έκανα wipe όλο το ext4 μέσα απο το minitool. Τα έσβησα όλα σωστά; Nαι αν και μπορούσες να το κάνεις και από το recovery το format του ext4 partition.Και εγώ την πάτησα σε κάτι δοκιμές που έκανα με το τερματικό.Εσβησα την cm9ight μέσα από την cm9ight και φυσικά κόλλησε και χρειάστηκε να βγάλω μπαταρία... Edited September 13, 2012 by bbbb Παράθεση [/url] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
cb600f Δημ. September 13, 2012 Κοινοποίηση Δημ. September 13, 2012 Nαι αν και μπορούσες να το κάνεις και από το recovery το format του ext4 partition.Και εγώ την πάτησα σε κάτι δοκιμές που έκανα με το τερματικό.Εσβησα την cm9ight μέσα από την cm9ight και φυσικά κόλλησε και χρειάστηκε να βγάλω μπαταρία... Απο το mounts and storage -> format /sd-ext; Ποιο partition θα σβηστεί όμως, το ext3 1gb που έχω ,το swap 256mb ή το ext4 6,7gb. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
bbbb Δημ. September 13, 2012 Κοινοποίηση Δημ. September 13, 2012 (edited) Fat32 partition δεν έχεις? Εχεις κάνει 2 ext partition? Εγώ τελικά μετά από ένα ανακάτωμα που έκανα,έχω στο sboot την paranoid,στο tboot την cm9ight,στο vboot την aokp και στο boot δηλαδή στην nand, την tytung v2.7 :lol::lol::lol: Edited September 13, 2012 by bbbb Παράθεση [/url] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
cb600f Δημ. September 13, 2012 Κοινοποίηση Δημ. September 13, 2012 Fat32 partition δεν έχεις? Εχεις κάνει 2 ext partition? Έχω ένα fat32 περίπου 6,5gb, ένα ext4 άλλο τόσο, ένα ext3 περίπου 1gb και το swap στα 256mb Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
bbbb Δημ. September 13, 2012 Κοινοποίηση Δημ. September 13, 2012 Για ποιο λόγο έκανες 2 ext partitions? Παράθεση [/url] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
cb600f Δημ. September 13, 2012 Κοινοποίηση Δημ. September 13, 2012 Για ποιο λόγο έκανες 2 ext partitions? Νόμιζα πως χρειάζεται αν θέλεις να έχεις το link2sd για την ρομ της nand. Οτι και να κάνω μετά την εγκατάσταση του tboot ,το sboot είναι ιδιο με το tboot. Περνάω πρώτα το sboot και βάζω την CM9ight και οταν την άνοιγα όλα ήταν εντάξει. Μετά εγκαθηστώ την PA και δίνω εντολή να είναι στο tboot.Τότε το sboot φαίνεται σαν [undefined] ενώ στο tboot [PA] Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
bbbb Δημ. September 13, 2012 Κοινοποίηση Δημ. September 13, 2012 (edited) Ναι ανέφερα ήδη ότι ειναι μπέρδεμα όλο αυτό με τα sboot,tboot κτλ.Δε χρειάζεται δεύτερο partition για το link2sd της nand.Aλλωστε και το link2sd το πρώτο ext partition βλέπει και δεν υπάρχει θέμα να δημιουργηθούν προβλήματα μιας και οι nativesd roms ειναι του styl sd-ext\Nativesd\aokp,sd-ext\Nativesd\pa κτλ ενώ το link2sd και τα άλλα script του styl sd-ext\app οπότε η μια εγκατάσταση δεν πειράζει τα αρχεία της άλλης Edited September 13, 2012 by bbbb Παράθεση [/url] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
cb600f Δημ. September 13, 2012 Κοινοποίηση Δημ. September 13, 2012 Τελικά είναι μπέρδεμα. Θέλω να κρατήσω τον cLK γιατί με βολεύει παραπάνω σε κάποια πράγματα, αλλά ο magldr είναι καλύτερος (τουλάχιστον προς το παρόν) όσον αφαρά τις nativeSD. Επίσης δεν μπορώ να αποφασίσω ποια ρομ να βάλω στην nand και ποια στο ext4. H μια έχει κάτι που δεν έχει η άλλη αλλά μου είναι χρήσιμο στην καθημερινότητα. Έχω χωρίσει την 16gb κάρτα στην μέση και άφησα και το swap.Σκέφτομαι να βάλω την aokp στην nand και την CM9ight στο ext4 και την επόμενη στιγμή το μετανιώνω και πάλι απ'την αρχή. Απο το μεσημέρι είμαι χωρίς τηλέφωνο και οτι και αν αποφασίσω πρέπει να γίνει απο το μηδέν. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
bbbb Δημ. September 13, 2012 Κοινοποίηση Δημ. September 13, 2012 Αν δεν αποφασίσεις 1.Το μέγεθος του ext partition 2.Ποια ρομ θέλεις να έχεις στην nand Θα είσαι συνεχώς στο γράψε-σβήσε Εγώ προσωπικά προς το παρόν αποφάσισα,nexushd2 tytung v2.7 στην nand και παίζω με τις υπόλοιπες στο ext partition Η αλήθεια βέβαια είναι ότι τώρα με "τρώνε" τα δάχτυλα να βάλω στην nand την sense tbd Mάλλον θα το πουλήσω να πάρω το τηλεκοντρόλ ε... i5 να ησυχάσω :lol::lol::lol::lol::lol: Παράθεση [/url] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
cb600f Δημ. September 13, 2012 Κοινοποίηση Δημ. September 13, 2012 Στις ρομ στο ext4, πως παίρνεις backup; Τις σβήνεις μέσα απο το recovery ->format ex-partition; Δεν επηρεάζεται η nand; Για τα partition αποφάσισα. Χώρισα την κάρτα στην μέση :lol: Για τα υπόλοιπα έχω ακόμη θέματα. Ι5; λες; το μυαλό μου γυρίζει στα wp ,αν δεν έπρεπε να κάνω τόσο συχνή χρήση των hardware πλήκτρων :lol: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
bbbb Δημ. September 13, 2012 Κοινοποίηση Δημ. September 13, 2012 (edited) Backup παίρνεις backup το sd-ext partition απο το 4ext recovery.4ext recovery--->advanced backup--->sd-ext.Aυτή η επιλογή παίρνει ολικό backup,δηλαδή και τους φακέλους που έχει κάνει η nand rom. Aν το κάνεις φορματ,ναι επηρεάζεται και η nand.Ειναι μερικά από τα θεματάκια που δεν έχουν λυθεί ακόμη στις nativesd roms.Αλλά δεν χρειάζεται να κάνεις φορματ αν θέλεις απλά να βάλεις άλλη nativesd rom.Απλά σβήνεις το φάκελό της και είσαι οκ Εdit H νέα "δύναμη" στα recovery λέγεται twrp recovery.Το έκανε port ο xylograph και ειναι full touch.Eπιτρέπει όπως και το 4ext μερικό recovery όποιων στοιχείων θέλουμε και επιπλέον έχει και file manager και terminal emulator !!! Δηλαδή μπορούμε να πάμε από το recovery να πάμε μέσα στο sd-ext στο φάκελο Nativesd/όνομα ρομ και με την εντολή rm -r * να σβήσουμε τα περιεχόμενα του Το κατεβάζουμε από http://goo.im/devs/Xylograph/Various/Recoveries/NAND το recovery_twrp2.2.2.0_leo_nand.zip και το φλασάρουμε μέσα από το ήδη υπάρχον recovery.To δοκίμασα σε clk 1.5.0.8 και λειτουργεί κανονικά Edited September 13, 2012 by bbbb Παράθεση [/url] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
cb600f Δημ. September 13, 2012 Κοινοποίηση Δημ. September 13, 2012 (edited) Το πέρασα πριν λίγο. Στην αρχή αργεί να ξεκινήσει και τα είδα όλα γιατί μόλις είχα τελειώσει το στήσιμο της nand. Είχα πρόβλημα και να φορτώσω την rom της nand, μετά που πέρασα την cm9ight στο ext4. Θέλει τον χρόνο του να το συνηθίσεις. Άσχετο, το ρώτησα και πριν αλλά μάλλον πέρασε, το where's my water δεν παίζει στις jb; Edited September 13, 2012 by cb600f Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
bbbb Δημ. September 13, 2012 Κοινοποίηση Δημ. September 13, 2012 Στις jb δεν παίζει σωστά ούτε το angry birds :p Κάποια στιγμή κολλάει η σφεντόνα και δε μπορείς να παίξεις ή άλλες φορές,δε ξεκινάει καν.Υπάρχει ένα bug με το multitouch που δημιουργεί προβλήματα στα παιχνίδια.Δε ξέρω αν δουλεύει κάποιος dev πάνω σε αυτό Παράθεση [/url] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
enick Δημ. September 14, 2012 Κοινοποίηση Δημ. September 14, 2012 Φίλε bbbb όντως είχες δίκαιο στην paranoid rom δεν κρασαρη το τηλέφωνο μετά από ηχογράφηση αν το ρυθμίσεις να γράφει σε aac. Σαν launcher ποιον έχετε βάλει γιατί όντως ο go launcher δεν πάει καθόλου καλά! Εγώ έβαλα τον apex launcher. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Delijohn Δημ. September 14, 2012 Κοινοποίηση Δημ. September 14, 2012 Παιδιά έχω την τελευταία nexus. Ενώ όλα πήγαιναν μια χαρά, μια μέρα έκλεισε το κινητό από μπαταρία ενώ έκανα κάτι.. το άνοιξα κ έλεγε πάνω πάνω, checking sd for errors. Μετά από λίγο, sd card safe to remove. Από τότε, όσα restart κ να κάνω, συνεχώς τα ίδια. Είναι σαν να μην έχω sd card και δε διορθώνεται με τπτ. Δεν έχω εφαρμογές, αφού όλες ήταν linked στο εξωτερικό partition στην sdcard κ έχω μείνει με ένα κινητό που δεν παίζει καν το keyboard.. Διορθώνεται κάπως; Είχα πάρει backup αλλά είναι σίγουρο πως θα κάνει restore; Θα την δει την κάρτα να τα κάνει όλα όπως πριν; Μου είχε συμβεί κ αρχές Σεπτέμβρη μα με από shutdown και boot μετά αντί για restart, επανήρθαν όλα.. τώρα τπτ! Παράθεση http://image.prntscr.com/image/4a8c53c531ad46bb83cfbc20ce53e8bb.jpeg Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
bbbb Δημ. September 14, 2012 Κοινοποίηση Δημ. September 14, 2012 Στο recovery βλέπει κανονικά την κάρτα; To restore θα σου επαναφέρει κανονικά την nand μνήμη και το sd-ext partition.Αν έχει χτυπήσει το fat32 κομμάτι της κάρτας,το restore δε θα το επαναφέρει. Παράθεση [/url] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
cb600f Δημ. September 14, 2012 Κοινοποίηση Δημ. September 14, 2012 H νέα "δύναμη" στα recovery λέγεται twrp recovery.Το έκανε port ο xylograph και ειναι full touch.Eπιτρέπει όπως και το 4ext μερικό recovery όποιων στοιχείων θέλουμε και επιπλέον έχει και file manager και terminal emulator !!! Δηλαδή μπορούμε να πάμε από το recovery να πάμε μέσα στο sd-ext στο φάκελο Nativesd/όνομα ρομ και με την εντολή rm -r * να σβήσουμε τα περιεχόμενα του Το κατεβάζουμε από http://goo.im/devs/Xylograph/Various/Recoveries/NAND το recovery_twrp2.2.2.0_leo_nand.zip και το φλασάρουμε μέσα από το ήδη υπάρχον recovery.To δοκίμασα σε clk 1.5.0.8 και λειτουργεί κανονικά H εντολή είναι rm-r* ή έχει κενό ανάμεσα στο m και στο - δηλαδή rm_-r*; Δίνω και τις δυο εντολές μέσα απο το recovery και δεν βλέπω να κάνει κάτι. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
bbbb Δημ. September 14, 2012 Κοινοποίηση Δημ. September 14, 2012 Η εντολή ειναι με κενά ανάμεσα δηλαδή rm -r * . Επισης πριν λίγο είδα στο θέμα στο xda ότι το restore του twrp recovery σε magldr δεν επαναφέρει το boot partition. Παράθεση [/url] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
cb600f Δημ. September 14, 2012 Κοινοποίηση Δημ. September 14, 2012 (edited) Η εντολή ειναι με κενά ανάμεσα δηλαδή rm -r * . Επισης πριν λίγο είδα στο θέμα στο xda ότι το restore του twrp recovery σε magldr δεν επαναφέρει το boot partition. Δηλαδή δεν παίρνει backup την rom της nand; Γενικότερα σε εργασίες wipe είναι πάρα πολύ αργό. Edited September 14, 2012 by cb600f Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
bbbb Δημ. September 14, 2012 Κοινοποίηση Δημ. September 14, 2012 (edited) Tην παίρνει backup αλλά δεν επαναφέρει το boot partition,δηλαδή τον κέρνελ.Πρέπει μετά την επαναφορά να ξαναφορτώσεις τον κερνελ.Πράγματι ειναι κάπως αργό αλλά έχει λειτουργίες που δεν έχουν τα άλλα recovery.Μια ακόμη λειτουργία που μου άρεσε ειναι ότι μπορείς να πάρεις συμπιεσμένο backup.Δηλαδή το backup που με το κανονικό recovery θα ειναι όσο το μέγεθος των partition,με αυτή την λειτουργία θα έχει γύρω στο 40-45% μικρότερο μέγεθος Edited September 14, 2012 by bbbb Παράθεση [/url] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts