Jump to content

[Επίσημο] HTC HD2 - Android Development

athanaso77
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Υπάρχει η αντίστοιχη rom σε nand http://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=26308233&postcount=2

αν δε σε ενδιαφέρει η αλλαγή dpi σε κάθε εφαρμογή που έχει η paranoid,προτείνω την tytung v2.5 http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1434860 και αλλαγή kernel με http://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=29592784&postcount=546 και hwa libs απο http://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=29307310&postcount=503 τα gpulibs_desireC_ICS_CM9.zip

απο μπαταρία στις nand ειναι κάπως καλύτερα αλλά μην περιμένεις π.χ. διπλάσια αυτονομία.Σαφώς με κλειστά wifi/data η κατανάλωση ειναι καλύτερη.Εγώ με αυτά ανοιχτά και αυτόματο συγχρονισμό 2 gmail χάνω γύρω στο 1% ανά ώρα που το θεωρώ πολύ καλό.

• Απαντήσεις 12χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Ω ξειν, αγγέλλειν πατράσι ότι τήδε κοιμόμεθα τοις κείνων χρήμασι τρεφόμενοι

Mi Mix 2S, Le Max2, Meizu Pro 6 Plus

bbbb:

Ώπα... μετά το link της tytung v2.5 σ' έχασα! :hypno:

H αλλαγή kernel (του πυρήνα φαντάζομαι), τα hwa libs και gpulibs_desireC_ICS_CM9.zip (δεν ξέρω τί είναι) θα ωφελήσουν σε κάτι;

Όπως είπα είναι η πρώτη μου επαφή με το Android και γενικότερα η πρώτη μου επαφή με άλλο λειτουργικό πλην των windows. :O

Η αλλαγή του dpi δε με ενδιαφέρει, το default χρησιμοποιούσα έτσι κι αλλιώς.

sso:

Τα links αυτά τα γνωρίζω.

Το θέμα είναι βάσει της εμπειρίας σας ποια νομίζετε ότι είναι εκείνη που θα με βοηθήσει να μπω ομαλότερα στον κόσμο του android.

Υπόψιν: Είναι η πρώτη φορά που θα δοκιμάσω να αλλάξω rom και γενικότερα να κάνω αναβάθμιση ακόμη και στην υπάρχουσα των WM.

Δεν το επιχείρησα ποτέ λόγω εγγύησης.

Edited by kastel71

Ο kernel ουσιαστικά ειναι ο "εγκέφαλος" του συστήματος.Η αλλαγή που προτείνω έχει ως στόχο σύμφωνα με τον developer την καλύτερη αξιοποίηση του hw.Απο την στιγμή που δεν υπάρχουν επίσημα sources για το android στο hd2,oι devs το ψάχνουν και κάνουν συνεχώς βελτιώσεις όπου μπορούν.Τα hwa libs ειναι τα αρχεία που χειρίζονται την gpu της συσκευής.

Θεωρώ ότι η tytung v2.5 ειναι πολύ καλή ρομ

....

sso:

Τα links αυτά τα γνωρίζω.

Το θέμα είναι βάσει της εμπειρίας σας ποια νομίζετε ότι είναι εκείνη που θα με βοηθήσει να μπω ομαλότερα στον κόσμο του android.

Υπόψιν: Είναι η πρώτη φορά που θα δοκιμάσω να αλλάξω rom και γενικότερα να κάνω αναβάθμιση ακόμη και στην υπάρχουσα των WM.

Δεν το επιχείρησα ποτέ λόγω εγγύησης.

Στο κόσμο του android έχεις ήδη μπει αφού χρησιμοποιούσες SD Rom.

Τα links είναι οι Roms που προτείνω ανά κατηγορία.

Σε ICS προτείνω του tytung

Σε Sense προτείνω του NRG

Edited by sso

καλησπέρα έχω μια βάση για το htc hd2 ξέρει κανείς πως ενεργοποιείτε στο ανδροιτ 4,0,4 που ειναι για φόρτιση και να μιλάς της κλήσεις. Πως γίνεται το ράδιο να δουλεύει μονό μετά ακούστηκα χωρίς ιντερνέτ ευχαριστήσω.

Για τη βάση προσωπικά δεν γνωρίζω κάτι.Για το ραδιόφωνο στις ics/jelly bean θέλει την εφαρμογή spirit fm και μια διαδικασία http://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=21232473&postcount=4254

...

Ενα νέο εργαλείο που διάβασα σήμερα στην πρώτη σελίδα του xda http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1620255

online nandroid backup.Γιαυτούς που βαριούνται να μπαίνουν στο recovery για να παίρνουν full backup,αυτό το εργαλείο κάνει nandroid-clockwork backup απευθείας μέσα από το λειτουργικό.Το backup δείχνει να λειτουργεί κανονικά.Οταν κάνω restore θα δω αν λειτουργεί και η επαναφορά κανονικά.

Μπράβο ρε φίλε. Πολύ χρήσιμη εφαρμογή. Πάντα δυσανασχετούσα όταν ήθελα να πάρω κάποιο backup και έπρεπε να επανεκκινήσω τη συσκευή, να μπω στο recovery και η συσκευή να είναι για κάποια λεπτά εκτός λειτουργίας!!!

Ερώτηση: Αν κατά τη διάρκεια του backup υπάρξει εισερχόμενη κλήση τι γίνεται?

Σωκράτη δε το δοκίμασα κατά την διάρκεια κλήσης αλλά τουλάχιστον προς το παρόν η επαναφορά δε λειτουργεί σωστά.Εγραψα στο θέμα στο xda και ο απόλυτα συνεργάσιμος developer μου ζήτησε να του στείλω κάποια αρχεία από το hd2 για να το κοιτάξει.Οπότε πιστεύω ότι σε κάποια από τις επόμενες εκδόσεις θα λειτουργήσει κανονικά.

Μόλις πήρα κι εγώ ένα Backup.

Τι πρόβλημα βγάζει στην επαναφορά; Ποια έκδοση χρησιμοποίησες?

Edited by sso

Χρησιμοποιώ την 5.1 και ειμαι σε clk.Eσύ το δοκίμασες με magldr;

Βγάζει ένα μήνυμα "error flashing boot image" που σημαίνει ότι δε βρίσκει το /boot partition (kernel partition) και όντως αν κοιτάξεις μέσα στο φάκελο sdcard/clockworkmod/backup/όνομα_backup δεν υπάρχει αρχείο boot.img.Βέβαια υποψιάζομαι ότι αν φλασάρεις πρώτα την ρομ στο clockwork και μετά πας restore--->advanced restore και επαναφέρεις τμηματικά το /system,/data,/sd-ext θα λειτουργήσει κανονικά αλλά ειναι λίγο μπελαλίδικο όλο αυτό,από την στιγμή που κανονικά πρέπει να γίνεται με ένα κλικ

Εγώ είμαι με magldr τώρα και υπάρχει το αρχείο boot.img

Να δοκιμάσω να κάνω restore?

Edited by sso

Για να μη με κυνηγάς μετά :p κράτα και ένα backup με τον κανονικό τρόπο και δοκίμασέ το.Λογικά σε magldr δουλεύει οκ γιατι μάλλον τα partitions γίνονται mount με διαφορετικό τρόπο

:lol::lol::lol:

Ναι έχω κρατήσει ήδη backup και μέσα από το recovery.

Δοκιμάζω και επανέρχομαι!:)

Μπαααα!!!Σε μένα το γνωστό τροπάριο. MD5mismatch

Tι είναι αυτό το πρόβλημα ρε φίλε;

Edited by sso

μπόρεση να μου δώσεις οδηγίες πως κανείς εγκατάσταση γιατί εμένα μου λέει ότι δεν λειτουργεί

Installation

1. Download and copy zip file to SD card

2. Reboot into recovery

3. Choose install zip from SD card, select zip and flash .

4. Reboot!

Usage

1. Open terminal emulator

2. Type su to obtain root

3. Type onandroid

4. Wait and watch

:lol::lol::lol:

Ναι έχω κρατήσει ήδη backup και μέσα από το recovery.

Δοκιμάζω και επανέρχομαι!:)

Μπαααα!!!Σε μένα το γνωστό τροπάριο. MD5mismatch

Tι είναι αυτό το πρόβλημα ρε φίλε;

Σωκράτη δε ξέρω τι γίνεται αλλά με ένα γρήγορο google search βρήκα αυτό http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=714114

δίνεις στο τερματικό

su

# cd /sdcard/clockworkmod/backup/2010-06-29.20.22.53--->ονομα του δικού σου φακέλου backup

# rm nandroid.md5

# md5sum *img > nandroid.md5

Edited by bbbb

Σωκράτη δε ξέρω τι γίνεται αλλά με ένα γρήγορο google search βρήκα αυτό http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=714114

δίνεις στο τερματικό

su

# cd /sdcard/clockworkmod/backup/2010-06-29.20.22.53--->ονομα του δικού σου φακέλου backup

# rm nandroid.md5

# md5sum *img > nandroid.md5

Στη δεύτερη εντολή που δίνουμε το path για το αρχείο του backup μου λέει: "bad substitution"

Μήπως επειδή έχω αλλάξει το original ονομα σε "2012-08-04_Nexus HD2 v 2.5 onandroid" ???

To όνομα το άλλαξες πριν προσπαθήσεις να κάνεις restore; Αν ναι,αυτό φταίει και δε σου κάνει restore

Ναι, το άλλαξα πριν:(

Ξανακάνω backup και θα ξαναδοκιμάσω.

Υπάρχει τρόπος να αλλάζουμε το όνομα του backup ώστε να ξέρουμε κάθε backup τι αφορά?

Edited by sso

Στα backup από το recovery?

Edit: ξεκίνησε η επαναφορά κανονικά, αλλα στο τελος έβγαλε κάτι μηνύματα για ext4 kai ext3 (found 4ext info for /sd-ext-->ext3) και δεν μπουτάρει.

Εκανα επαναφορά απο το advanced restore (ενα-ένα) και στο τέλος ξαναφλασαρισα και το kernel, προχωραει στο μπουτάρισμα, αλλά μένει κολλημένο εκει!

Edited by sso

Για μετονομασία των backup από cwm υπάρχει το rom manager αλλά την πρώτη φορά που θα το ανοίξεις,θα σου ζητήσει να φλασάρεις το recovery και σε magldr ενδεχομένως να σου σβήσει το recovery και να πρέπει να το ξαναπεράσεις χειροκίνητα.

Για το onandroid τώρα.Καλό σαν ιδέα αλλά προς το παρόν δείχνει να έχει προβλήματα στην επαναφορά.Βέβαια το backup που παίρνει δε πάει τελείως χαμένο μιας και μπορείς να το δεις και να επαναφέρεις ότι θες με την εφαρμογή nandroid browser αλλά τελοσπάντων,γιαυτή τη δουλειά υπάρχει το titanium

Λοιπόν τα μηνύματα που βγάζει στο τέλος είναι:

Found 4EXT info for /SD-ext--->ext3

Restore complete

E:can't open /cashe/recovery/log

E:can't open /cashe/recovery/log

E:can't open /cashe/recovery/last_log

E:can't open /cashe/recovery/Last_log

Αποφάσισα να χρησιμοποιήσω τη NexusHD2-ICS-CM9-HWA_V2.5.

Βρήκα ένα βιντεάκι με την εγκατάσταση της συγκεκριμένης rom σε HD2 με τη χρήση του HD2Toolkit.

Έχω μερικές ερωτήσεις:

1. Αφού έχω Radio 2.15.50.14, SPL-2.08.HSPL 8G XE / Cotulla HSPL μάλλον δε θα χρειαστεί να κάνω αλλαγή του radio και θα προχωρήσω απευθείας στην εγκατάσταση του MALGDR.

Πριν από αυτό βάσει του video που είδα θα πρέπει να κάνω Task29;

Γενικώς η διαδικασία που ακολουθείτε στο συγκεκριμένο video είναι σωστή και ολοκληρωμένη;

Εκ του αποτελέσματος φαίνεται σωστή, αφού ολοκληρώνετε η διαδικασία της εγκατάστασης και τρέχει κανονικά το Android.

2. Από το MALGDR για τη συγκεκριμένη rom, τί μέγεθος (MB) του partition του συστήματος δίνω και τί στην Cache για καλύτερα αποτελέσματα (σαν ελάχιστα δίνει 170ΜΒ και 2ΜΒ αντίστοιχα);

3. Τη SIM τη βάζω αφού ολοκληρωθεί η εγκατάσταση του Android ή δεν πειράζει να την έχω μέσα καθ' όλη τη διάρκεια.

4. Τα zip του Kernel και των gpulibs που μου πρότεινε να βάλω ο bbbb θα τα βάλω στην SD μαζί με τη rom και θα τα περάσω μετά την εγκατάστασή της από το AD Recovery menu (όπως φαίνεται και στο video

με κάποιο άλλο update που περνάει αυτός);

Αν ναι θα πρέπει να βάλω πρώτα τον Kernel και μετά τα gpulibs ή δεν παίζει ρόλο;

5. Αφού τελειώσω με την εγκατάσταση, θα πρέπει να κάνω swap file στην SD;

Αν ναι τί μέγεθος; Δεν έχω πρόβλημα χώρου, η κάρτα είναι 32GB Class10.

Sorry για όλες αυτές τις ερωτήσεις αλλά νέος είμαι, που θα πάει θα μάθω κι εγώ. :p

Edited by kastel71