Dark_ds Δημ. March 22, 2011 Κοινοποίηση Δημ. March 22, 2011 Σε ευχαριστω πολυ φιλε μου να σε καλα! σε λιγο θα αρχισω της διαδικασιες, λογικα ολα θα πανε καλα :p Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
bbbb Δημ. March 22, 2011 Κοινοποίηση Δημ. March 22, 2011 κάνοντας το ext partition στην sd oι εφαρμογές (data2ext) ή το κομμάτι των εφαρμογών (στην περίπτωση του apps2sd) θα πηγαίνουν αυτόματα εκεί.δε χρειάζεται να κάνεις κάτι εσύ.αν τώρα έχεις βάλει μια 2.3 ρομ και κατεβάσεις κάποια εφαρμογή (π.χ. angry birds) που ένα μέρος της πάει αυτόματα στο fat32 κομμάτι της sd (φάκελος .android secure) ίσως να μη δουλεύει.σε αυτή την περίπτωση πηγαίνεις στην διαχείριση εφαρμογών,βρίσκεις την εφαρμογή και κάνεις μεταφορά στο τηλέφωνο.η εφαρμογή θα μεταφερθεί πάλι στην sd αλλά στο ext partition και θα δουλέψει κανονικά. Παράθεση [/url] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
nikosnt74 Δημ. March 23, 2011 Κοινοποίηση Δημ. March 23, 2011 παιδια καλησπερα!! ειμαι με superam 1.5 εδω και μερικους μηνες, γενικα πολυ ευχαριστημενος. σημερα μου εμφανισε ενα μήνυμα οτι εχει μεινει λιγη μνημη διαθέσιμη. βλεπω στις ρυθμίσεις οτι εχει 15Mb ελευθερο χωρο . εχω κατεβασει καμια 15αρια εφαρμογες, συνολικα πρεπει να ειναι 100mb, αρα το data.img του 1gb που εχω απεχει πολυ απο το να εχει γεμισει με προγραμματα. ισως κραταει καποια βιντεακια απο youtube ή attatchments απο mail, δεν ξερω... που πρεπει να παω για να σβησω περιττά πραγματα??? (εννοειται οτι εχω παει στο εφαρμογες/ και εχω σβησει καποιες....) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
bbbb Δημ. March 23, 2011 Κοινοποίηση Δημ. March 23, 2011 Δε γεμίζει τόσο εύκολα το 1gb με 15 εφαρμογές.σίγουρα έβαλες το 1gb ή άφησες αυτό που έχει ήδη μέσα το zip της rom; αυτό που έχει ήδη η ρομ είναι 256mb οπότε λογικό να γεμίσει σχετικά εύκολα. Παράθεση [/url] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
nikosnt74 Δημ. March 23, 2011 Κοινοποίηση Δημ. March 23, 2011 (edited) ωωωχχχ.... οντως 256mb ειναι... πως νομιζα οτι ειχα 1gb???:O anyway, πως αλλαζω data.img??? edit : βρηκα αυτο. το εχει δοκιμάσει κανεις?? Edited March 23, 2011 by nikosnt74 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
karhariasgr Δημ. March 23, 2011 Κοινοποίηση Δημ. March 23, 2011 bbbb.. δλδ όταν περάσαμε android στη nand και κάναμε 1 γίγα partition στην storage card ήταν το data.img που περνούσαμε στις sd παλιότερα για τις android rom που έτρεχαν από την sd? τώρα αν θέλουμε να το μεγαλώσουμε ή να το μικρήνουμε μπορούμε να το κάνουμε από το clockwork απλά να αλλάξουμε την τιμή που είχαμε κάνει 1 κατά την εγκατάσταση στη nand? (δε θυμάμαι ακριβώς το πεδιό και την ονομασία του αλλά ελπίζω να καταλαβαίνεις τι εννοώ) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
bbbb Δημ. March 23, 2011 Κοινοποίηση Δημ. March 23, 2011 (edited) Ναι κάπως έτσι είναι.λέω κάπως έτσι γιατί στις ρομ με app2sd χρησιμοποιείται και η εσωτερική μνήμη.για το partition δεν έχω δοκιμάσει να το ξανακάνω μικρότερο ή μεγαλύτερο αλλά λογικά μπορείς να το κάνεις πάλι από το clockwork από την επιλογή partition sd card .φυσικα η κάρτα θα γίνει πάλι φορματ. ωωωχχχ.... οντως 256mb ειναι... πως νομιζα οτι ειχα 1gb???:O anyway, πως αλλαζω data.img??? βάλε το titanium backup και πάρε ένα full backup.μετά κατέβασε ένα μεγαλύτερο data.img http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=782301 μπαίνεις στα wm και αντικαθιστάς αυτό που υπάρχει τώρα στο φάκελο android.και μετά ξεκινάς πάλι στο android και κάνεις επαναφορά με το titanium.μπορείς φυσικά το υπάρχον να το κρατήσεις και ένα backup στο pc. Edited March 23, 2011 by bbbb Παράθεση [/url] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
nikosnt74 Δημ. March 23, 2011 Κοινοποίηση Δημ. March 23, 2011 εγω παιδια του αλλαξα μεγεθος με 2 εντολες στην cmd INSTRUCTIONS TO CREATE A NEW or MODIFY EXISTING DATA.IMG via Command Prompt: 1. Open Command Prompt 2. Goto the directory of Data.img Maker 3. Enter dd if=/dev/zero bs=1M count=XXX >> data.img (XXX = Amount of Space for NEW such as 256MB is 256. Also if file is 256 already add 256 to make modified data.img = 512MB) Alternative method! Instead of dd. You can use the following (only for new data.img): Enter tfile data.img XXX (XXX = Size of MB ex. 1024 = 1GB. For new data.img only) Alternative method! Instead of dd. You can use the following (only for modify data.img): Enter Resize2fs -p data.img XXXXXX (1024*512MB=524288, always use 1024 times amount of space like 1024MB=1GB, so 1024*1024MB=1048576 for modify data.img only, can skip dd & just run this command for modify!) 4. Enter Mke2fs data.img (This will actually partition it so it doesnt come out as a bad read, MODIFY DATA IMAGE DOES NOT APPLY TO THIS STEP!) 5. Enter Resize2fs -f data.img (This will resize it for MODIFY ONLY! NOTE: can skip if you did the alternative method for existing!) 6. Enter E2fsck -f data.img (This checks to make everything is correct) DONE! LINK Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Bictor Δημ. March 23, 2011 Κοινοποίηση Δημ. March 23, 2011 Εχω αρχισει να το σκεφτομαι να δοκιμασω το android στην sd.. Απο καποιους οδηγους που διαβασα νομιζω πως κατεληξα σε 3 απλα βηματα. Λοιπον για να τρεξω Android με official 3.14 και radio 2.15.50.14 ακολουθω τα παρακατω βηματα 1. Κατεβάζω και εγκαθιστώ στην μνήμη του τηλεφώνου το Android Loader v6.0 Final for HD2 2. Κατεβάζω την Android build που θέλω(πια θελω ομως??:blink:), κάνω unzip στο pc και μετά copy-paste στην sd 3. Τρέχω απο τον explorer το CLRCAD.exe και μετά το HARET.exe Και ειμαι ετοιμος?? Ειναι τοσο απλο ή κατι δεν εχω καταλαβει καλα?:worry: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
bbbb Δημ. March 23, 2011 Κοινοποίηση Δημ. March 23, 2011 Aν εγκαταστησεις android loader, δε χρειαζεται να τρεχεις το clrcad και το haret απο τον explorer.θα το ξεκινας απο τον loader. Bαλε για αρχη την δοκιμασμενη και πολυ καλη ρομ super ram του darkstone http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=870518 και στη συνεχεια βλεπεις τι θα κανεις Sent from my HTC HD2 using Tapatalk Παράθεση [/url] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Bictor Δημ. March 24, 2011 Κοινοποίηση Δημ. March 24, 2011 (edited) Η συγκεκριμένη ρομ του darkstone για να εγκατασταθεί στην sd θα ακολουθήσω την απλη διαδικασία που ανεφερα παραπάνω κ αναφέρεται επισης και στο λινκ? Δεν ειναι αναγκαιο να αλλαξω πρωτα κατι στο radio ή spl? Ευχαριστω για την βοηθεια! Edited March 24, 2011 by Bictor Διόρθωση τροπου γραφης (ηταν κ προχωρημένη η ωρα χθες) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
dimangelid Δημ. March 24, 2011 Κοινοποίηση Δημ. March 24, 2011 Έχω ένα θεματάκι που με αποτρέπει από το να χρησιμοποιώ καθημερινά το Android... Η rom Που έχω αυτή την στιγμή είναι αυτή και έχει κάτσει καλύτερα από οποιαδήποτε άλλη. Το πρόβλημα είναι η ένταση του ήχου κλήσης... Ακόμα και στο τέρμα είναι πολύ χαμηλή, καμία σχέση με τα Windows 6.5... Σε εξωτερικούς χώρους δεν ακούω το κινητό. Με το DSP MANAGER πείραξα το equalizer (στο Phone Speaker, αοφύ μόνο αυτό μας ενδιαφέρει), η ένταση στην μουσική ανέβηκε στο επίπεδο των Windows Mobile 6.5 αλλα στον ήχο κλήσης δεν λέει να ανέβει με τίποτα... Δοκίμασα και κάποιες άλλες ROM οι οποίςε φαίνεται να έχουν το ίδιο πρόβλημα. Μήπως γνωρίζει κάποιος τι συμβαίνει και πως διορθώνεται; Παράθεση Επισκεφθείτε το site μου για τις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας: http://www.leoforeia.gr/ Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Administrators athanaso77 Δημ. March 24, 2011 Author Administrators Κοινοποίηση Δημ. March 24, 2011 και αυτη η build μπανει κατευθειαν?οπως εγραψα πιο πανω κ περιγραφει κ το λινκ που εδωσες?δεν χρειαζεται να αλλαξω τπτ πριν radio,spl κ τετοια σωστα? Γράψε αν θες κανονικά ελληνικά όπως όλοι μας. Η γραφή τύπου sms απαγορεύεται στο forum. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mimo Δημ. March 24, 2011 Κοινοποίηση Δημ. March 24, 2011 και αυτη η build μπανει κατευθειαν?οπως εγραψα πιο πανω κ περιγραφει κ το λινκ που εδωσες?δεν χρειαζεται να αλλαξω τπτ πριν radio,spl κ τετοια σωστα? Ευχαριστω για την βοηθεια! Τα android SD builds είναι ένα copy-paste από το σκληρό του υπολογιστή σου στην ΚΑΡΤΑ ΣΟΥ .Οι loaders δεν είναι ακριβώς απαραίτητοι ,όπως λέει κι ο Χρήστος , απλώς πατάνε αντί για σένα ,από τα wm ,τα δύο .exe που βλέπεις (clrad+haret) . Sent from my HTC Desire using Tapatalk Παράθεση Γιώργος//ROM: Omega XT v16/RADIO:2.14/NATIVE ANDROID ROMS pinterest,instagram,EyeEm,flickr Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Bictor Δημ. March 24, 2011 Κοινοποίηση Δημ. March 24, 2011 (edited) Στο τελος της σελιδας εχει ενα pach για να αποφύγουμε την απώλεια δεδομένων, που περιέχει ενα αρχειο initrdsync.gz Αυτο πρεπει να το μετονομάσουμε σε newinitrd.gz και να κανουμε replace στο υπαρχον? Και τελος για το data.img για να το μεγαλώσω να ακολουθήσω τα βηματα που πρότεινε ο nikosnt74 μερικα ποστ πιο πανω?? Ευχαριστώ Edited March 24, 2011 by Bictor Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
bbbb Δημ. March 24, 2011 Κοινοποίηση Δημ. March 24, 2011 Στο φάκελο android αντικαθιστώντας αυτό που υπάρχει τώρα Παράθεση [/url] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gesamfunai Δημ. March 24, 2011 Κοινοποίηση Δημ. March 24, 2011 παιδια θελω να περασω android στο HD2 φιλου αλλα στην sd καθως θελει και τα windows (dual boot) ...οποτε ποια ειναι αυτη τη στιγμη η καλυτερη rom που να τρεχει απο sd? και με ποσο χωρο ελευθερο για προγ/τα? ( το διαμορφωνεις οπως θελεις αυτο σωστα? να βαλουμε ας πουμε 2GB?) thanks Παράθεση ONE PLUS 2 * MAZE ALPHA * UMI SUPER * LG G3* NEXUS 6* XIAOMI MI MAX * MEIZU M3 NOTE* NOKIA 808 * NOKIA N9 * HTC HD2 * LUMIA 930 * BLACKBERRY Z30 * ONDA V919 WINDOWS * SAMSUNG TAB S2 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
bbbb Δημ. March 24, 2011 Κοινοποίηση Δημ. March 24, 2011 για το χώρο για προγράμματα δες λίγα ποστ πιο πάνω για το πως μεγαλώνεις το ήδη υπάρχον data.img ή το λινκ για έτοιμα data.img διάφορων μεγεθών Αν δε σε ενδιαφέρει να έχει sense η ρομ,super ram με android 2.2 ή americanandroid http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=957652 με android 2.3.3 αν θέλεις sense δες http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=970731 http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=881937 http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=970542 Παράθεση [/url] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gesamfunai Δημ. March 24, 2011 Κοινοποίηση Δημ. March 24, 2011 για το χώρο για προγράμματα δες λίγα ποστ πιο πάνω για το πως μεγαλώνεις το ήδη υπάρχον data.img ή το λινκ για έτοιμα data.img διάφορων μεγεθών Αν δε σε ενδιαφέρει να έχει sense η ρομ,super ram με android 2.2 ή americanandroid http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=957652 με android 2.3.3 αν θέλεις sense δες http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=970731 http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=881937 http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=970542 φιλε μου σε ευχαριστω θερμα ειναι ο,τι χρειαζομαι.... Παράθεση ONE PLUS 2 * MAZE ALPHA * UMI SUPER * LG G3* NEXUS 6* XIAOMI MI MAX * MEIZU M3 NOTE* NOKIA 808 * NOKIA N9 * HTC HD2 * LUMIA 930 * BLACKBERRY Z30 * ONDA V919 WINDOWS * SAMSUNG TAB S2 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Bictor Δημ. March 24, 2011 Κοινοποίηση Δημ. March 24, 2011 Τελικα μπηκε η darkstone SuperRAM με καινουργιο data.img και ολα δειχνουν να δουλεύουν μια χαρα εκτος απο το 3G. Αργει πολυ και καποιες φορες λεει "no network connection" μπορει να διορθωθεί αυτο? Εαν θελω τωρα να αλλαξω ρομ και να βαλω μια απο τις παραπανω που παρέθεσε ο bbbb με sense απλα σβηνω την sd και περναω την καινούργια? Χρειαζεται καποια αλλη ενέργεια για να φυγουν τελειως τυχον κατάλοιπα απο το τηλέφωνο απο την τωρινή android rom? Αρχιζω να καταλαβαινω γιατι γινεται τοσος ντορος με το HD2...Πραγματικα εκπληκτικό με ενα απλο τρέξιμο ενος αρχειου να εχεις 2 λειτουργικά!:) Ευχαριστώ για την βοηθεια!! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
bbbb Δημ. March 24, 2011 Κοινοποίηση Δημ. March 24, 2011 Οσο τρέχεις android από την sd θα διαπιστώσεις ότι σε αυτή θα αρχίσουν να δημιουργούνται κάποιοι επιπλέον φάκελοι με μια τελεία,μπροστά από το όνομα.αυτά είναι λόγω κάποιων caches που χρειάζεται το android και ακόμη και αν τα σβήσεις θα δημιουργηθούν πάλι.τώρα για να τρέξεις μια άλλη sd android rom είτε σβήνεις ότι υπάρχει στον φάκελο android και βάζεις τα καινούρια αρχεία,είτε το φάκελο της δεύτερης ρομ τον μετονομάζεις π.χ. σε android2. μετά ανοίγεις το αρχείο startup.txt και στο σημείο που γράφει set cmdline "rel_path=Android το αλλάζεις στο όνομα του φακέλου δηλαδή θα το κάνεις Android2 ή ότι άλλο όνομα έδωσες στο φάκελο της ρομ Παράθεση [/url] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Bictor Δημ. March 24, 2011 Κοινοποίηση Δημ. March 24, 2011 Ευχαριστώ και παλι bbbb!!! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
dimangelid Δημ. March 24, 2011 Κοινοποίηση Δημ. March 24, 2011 (edited) Έχω ένα θεματάκι που με αποτρέπει από το να χρησιμοποιώ καθημερινά το Android... Η rom Που έχω αυτή την στιγμή είναι αυτή και έχει κάτσει καλύτερα από οποιαδήποτε άλλη. Το πρόβλημα είναι η ένταση του ήχου κλήσης... Ακόμα και στο τέρμα είναι πολύ χαμηλή, καμία σχέση με τα Windows 6.5... Σε εξωτερικούς χώρους δεν ακούω το κινητό. Με το DSP MANAGER πείραξα το equalizer (στο Phone Speaker, αοφύ μόνο αυτό μας ενδιαφέρει), η ένταση στην μουσική ανέβηκε στο επίπεδο των Windows Mobile 6.5 αλλα στον ήχο κλήσης δεν λέει να ανέβει με τίποτα... Δοκίμασα και κάποιες άλλες ROM οι οποίςε φαίνεται να έχουν το ίδιο πρόβλημα. Μήπως γνωρίζει κάποιος τι συμβαίνει και πως διορθώνεται; Γνωρίζουμε κάτι για αυτό; EDIT Παρατήρησα ότι τα Notification Tones, ξυπνητήρι κ.λ.π. μετά το πείραγμα με το DSP MANAGER ακούγονται αισθητά δυνατότερα. Το πρόβλημα παραμένει μόνο στον ήχο κλήσης. Edited March 25, 2011 by dimangelid Παράθεση Επισκεφθείτε το site μου για τις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας: http://www.leoforeia.gr/ Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Bictor Δημ. March 24, 2011 Κοινοποίηση Δημ. March 24, 2011 Κατεβασα τον Opera 11 και προσπαθω να βρω πως να τον κανω default browser.. Any help? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
bbbb Δημ. March 24, 2011 Κοινοποίηση Δημ. March 24, 2011 αν πας να ανοίξεις μια σελίδα και έχεις πάνω από ένα browser εγκατεστημένο ή γενικά κάποιο ίδιο πρόγραμμα (π.χ. launcher),βγαίνει ένα παράθυρο που σε ρωτάει με ποιo πρόγραμμα θέλεις να προχωρήσεις.και από κάτω έχει ένα κουτάκι που το τσεκάρεις και το κάνει προεπιλεγμένο.αν δε σου βγάζει κάτι τέτοιο,βάλε από το market το πρόγραμμα default browser selector και μπορείς να επιλέξεις,ποιον browser θέλεις. Παράθεση [/url] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts