Jump to content

Καλύτερα & χειρότερα φινάλε ξένων σειρών

just_a_comment
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Το τελος των Sopranos σας αρεσε;

Δεν έχω δει ποτέ το Sopranos, αλλά δεν έχω ακούσει ούτε έναν που να το έβλεπε και να του άρεσε τι φινάλε.

"Our lives are not our own.

From womb to tomb, we are bound to others, past and present.

And by each crime and every kindness, we birth our future."

• Απαντήσεις 67
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Δεν έχω δει ποτέ το Sopranos, αλλά δεν έχω ακούσει ούτε έναν που να το έβλεπε και να του άρεσε τι φινάλε.

Πως, εγώ έχω ακούσει... Το θέμα είναι ότι το φινάλε των Sopranos είναι πάντα στις λίστες με τα "Καλύτερα και χειρότερα φινάλε όλων των εποχών", μόνο που άλλες φορές συγκαταλεγεται στα καλύτερα και άλλες στα χειρότερα. Ούτε εγώ έχω δει τη σειρά, αλλά έχω δει τα πιο γνωστά κομμάτια του φινάλε (την τελευταία σκηνή την έκαναν παρωδία και οι παραγωγοί του Λοστ, σε ένα από τα alternative endings που έδειξαν στο σόου του Jimmy Kimmel ;) )

Νομίζω πως περισσότερες φορές θα το βρεις στα χειρότερα παρά στα καλύτερα.

Τo Sopranos (όπως λένε κριτικοί και κοινό) ήταν μια από τις καλύτερες δραματικές σειρές, έκανε πολύ καλά νούμερα για το HBO, αλλά το φινάλε του απογοήτευσε ΠΟΛΥ κόσμο.

Φαντάζομαι βέβαια θα υπάρχουν και κάποιοι που θα τους άρεσε, αλλά δε νομίζω πως είναι και τόσοι πολλοί.

Πάντως εμένα όσοι φίλοι μου το έβλεπαν μου είπαν πως ήταν μάπα το φινάλε.

Εγώ το φινάλε των Σοπράνος το βρήκα απλά καταπληκτικό από κάθε άποψη.

Καταρχήν, για μένα δεν υπάρχει καν θέμα για το τι έγινε, θεωρώ απολύτως ξεκάθαρο πως

ο Τόνυ Σοπράνο πεθαίνει.

Δεν είναι π.χ. σαν το Λοστ που ο καθένας μπορεί να πει το μακρύ του και το κοντό του και το τι "κατάλαβε".

Από την στιγμή που αποφάσισαν λοιπόν ότι αυτό θα δείξουν στην τελική σκηνή, το μόνο θέμα ήταν ΠΩΣ θα το δείξουν.

Από σκηνοθετικής άποψης πιστεύω πως ειδικά τα τελευταία λεπτά των Σοπράνος θα έπρεπε να διδάσκονται στις σχολές κινηματογράφου, κάθε λεπτομέρεια ήταν σημαντική, κάθε τι που είχανε πει οι χαρακτήρες στην διάρκεια του επεισοδίου έπαιξε ρόλο, δεν σου δίνει μασημένη τροφή και σε αφήνει απλά με το στόμα ανοικτό.

Θα ήμουν απίστευτα τσατισμένος για το αν υπήρχε αμφιβολία για το τι έγινε,

αλλά στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν έγινε κάτι τέτοιο. Υπάρχουν διάφορες κριτικές στο ίντερνετ που περιγράφουν εξαιρετικά το φινάλε και εξηγούν με κάθε λεπτομέρεια το κάθε κομμάτι του παζλ. Δεν μπορώ να καταλάβω πως γίνεται να μην άρεσε σε κάποιον αυτό το επεισόδιο, φανταστικό φινάλε σε μια φανταστική σειρά.

Εγω αντιθετα δεν πιστευω οτι εγινε αυτο.Δεν το εχω ψαξει στο ιντερνετ για αποψεις κλπ (αν μου εγραφες μερικα site θα ημουν ευγνωμων) αλλα καπως επρεπε να τελειωσει και το προτιμω να μεινει ετσι φλου.

Ηταν μια σειρα που ολο ελεγα να την δω αλλα τελικα τα καταφερα αυτο το καλοκαιρι να την δω μονορουφι.

Εκεινον τον πιστιρικα τον ΑJ ανετα τον εσπαζα στο ξυλο :lol::p .Τι χαζο παιδι ηταν αυτο;Συναγωνιζοταν τον Ματ απο το Nip tuck:lol::lol:

NBC το επαιζε

και στο ιντερνετ κυκλοφορησε κανονικα το 11ο

Ναι σορρυ για το HBO. Και οντως το εδειξε στο ιντερνετ (και βγηκε και σε torrents) αλλα για οσους το παρακολουθουν απο καλωδιακη στην Αμερικη δεν ηταν και το πλεον γνωστο γεγονος ή ευκολο να δουν. Φαντασου ενα επεισοδιο μιας μινι σειρας του Μεγκα, χωρις διαφημιση, να το δειξουν μονο Οnline. Ποσοι να το δουν;

Οπως επισης το εθαψαν αλλαζοντας του ωρα και μερα. Γενικα ηταν τετοιες οι κινησεις του καναλιου που δεν αφηναν αμφιβολια για το αν θα το συνεχισουν.

Ο αρνηθείς δεν μετανοιώνει. Aν ρωτιούνταν πάλι,

όχι θα ξαναέλεγε. Κι όμως τον καταβάλλει

εκείνο τ’ όχι — το σωστό — εις όλην την ζωή του.

Ναι σορρυ για το HBO. Και οντως το εδειξε στο ιντερνετ (και βγηκε και σε torrents) αλλα για οσους το παρακολουθουν απο καλωδιακη στην Αμερικη δεν ηταν και το πλεον γνωστο γεγονος ή ευκολο να δουν. Φαντασου ενα επεισοδιο μιας μινι σειρας του Μεγκα, χωρις διαφημιση, να το δειξουν μονο Οnline. Ποσοι να το δουν;

Οπως επισης το εθαψαν αλλαζοντας του ωρα και μερα. Γενικα ηταν τετοιες οι κινησεις του καναλιου που δεν αφηναν αμφιβολια για το αν θα το συνεχισουν.

και το abc και το nbc, κόβουν μαχαιρι και χωρις πολλα οτι δε τους κανει.

Δες και το 100 questions πόσο με δύναμη το ξεκίνησαν και στο 6ο επεισοδιο σταματησαν την παραγωγη! Αλλα επισης θεωρησε καλο οτι αφου τα γυρισαν τα 6 πρωτα, επρεπε και να τα δειξουν κιολας.

Δηλαδη ουτε ο ΑΝΤ1 δε κοβει ετσι εκπομπες!

:lol:

:X

και το abc και το nbc, κόβουν μαχαιρι και χωρις πολλα οτι δε τους κανει.

Δες και το 100 questions πόσο με δύναμη το ξεκίνησαν και στο 6ο επεισοδιο σταματησαν την παραγωγη! Αλλα επισης θεωρησε καλο οτι αφου τα γυρισαν τα 6 πρωτα, επρεπε και να τα δειξουν κιολας.

Δηλαδη ουτε ο ΑΝΤ1 δε κοβει ετσι εκπομπες!

:lol:

Η λογική είναι απλή, παιδιά.

Δωρεάν πρόγραμμα -> έσοδα απο διαφημίσεις -> χαμηλή θεαματικότητα, μικρά έσοδα.

Άρα κόψιμο

Συνδρομητικό πρόγραμμα -> έσοδα από συνδρομές -> ποικιλία προγραμμάτων και δημιουργική ελευθερία στους δημιουργούς.

Προσωπικά πλέον, αργώ να ξεκινήσω μια σειρά των ABC, CBS και (σε μικρότερο βαθμό γιατί έχουν δείξει πως επιμένουν στις σειρές τους) NBC και FOX (από CW δε βλέπω τίποτα) μέχρι να ακούσω πως πηγαίνει έστω καλά και δεν κινδυνεύει να το φάει το μαύρο σκοτάδι πριν ολοκληρώσει έστω τον πρώτο κύκλο του.

Εντάξει, πάντα υπάρχουν σειρές για τις οποίες κάνω εξαίρεση (π.χ. το περσινό V του ABC) αλλά συνήθως προτιμώ να παρακολουθώ σειρές των HBO, Showtime, Starz που είναι συνδρομητικά και χαμηλή τηλεθέαση δε σημαίνει σίγουρη διακοπή.

Εγώ το φινάλε των Σοπράνος το βρήκα απλά καταπληκτικό από κάθε άποψη.

Καταρχήν, για μένα δεν υπάρχει καν θέμα για το τι έγινε, θεωρώ απολύτως ξεκάθαρο πως

ο Τόνυ Σοπράνο πεθαίνει.

Δεν είναι π.χ. σαν το Λοστ που ο καθένας μπορεί να πει το μακρύ του και το κοντό του και το τι "κατάλαβε".

Από την στιγμή που αποφάσισαν λοιπόν ότι αυτό θα δείξουν στην τελική σκηνή, το μόνο θέμα ήταν ΠΩΣ θα το δείξουν.

Από σκηνοθετικής άποψης πιστεύω πως ειδικά τα τελευταία λεπτά των Σοπράνος θα έπρεπε να διδάσκονται στις σχολές κινηματογράφου, κάθε λεπτομέρεια ήταν σημαντική, κάθε τι που είχανε πει οι χαρακτήρες στην διάρκεια του επεισοδίου έπαιξε ρόλο, δεν σου δίνει μασημένη τροφή και σε αφήνει απλά με το στόμα ανοικτό.

Θα ήμουν απίστευτα τσατισμένος για το αν υπήρχε αμφιβολία για το τι έγινε,

αλλά στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν έγινε κάτι τέτοιο. Υπάρχουν διάφορες κριτικές στο ίντερνετ που περιγράφουν εξαιρετικά το φινάλε και εξηγούν με κάθε λεπτομέρεια το κάθε κομμάτι του παζλ. Δεν μπορώ να καταλάβω πως γίνεται να μην άρεσε σε κάποιον αυτό το επεισόδιο, φανταστικό φινάλε σε μια φανταστική σειρά.

Ακριβώς. Εκπληκτικό φινάλε αν και εκείνη τη στιγμή σε αφήνει λίγο παγωμένο. Ωστόσο η σκηνή αυτή είναι προσεγμένη σε υπερθετικό βαθμό, τίποτα δεν είναι τυχαίο και πραγματικά είναι γυρισμένη με μαεστρία.

Δεν είναι δύσκολο βέβαια να καταλάβεις γιατί δεν άρεσε αυτή η σκηνή σε πολύ κόσμο που περίμενε ένα πιο συμβατικό και

ευχάριστο

φινάλε αλλά από την πλευρά μου πιστεύω ότι ήταν ανάλογο των επτά χρόνων της σειράς. Και μόνο που διχάζει μετά από τόσα χρόνια κάτι λέει.

Edited by marvin

-Candygram.

-Candygram, my foot. You get out of here before I call the police. You're the shark, and you know it.

-Wait. I-I'm only a dolphin, ma'am.

Το finale του Prison Break με απογοητευσε ,ειδικα το bonus τελευταιο επεισοδιο που εβγαλαν . Γενικα ηταν λιγο σαβουρα η 4η σεζον ,σε συγκριση ειδικα με τις προηγουμενες ,αλλα εχοντας στο μυαλο μου την 1η φτανει για να πω οτι ηταν σουπερ σειρα :rolleyes:

Το finale του Prison Break με απογοητευσε ,ειδικα το bonus τελευταιο επεισοδιο που εβγαλαν . Γενικα ηταν λιγο σαβουρα η 4η σεζον ,σε συγκριση ειδικα με τις προηγουμενες ,αλλα εχοντας στο μυαλο μου την 1η φτανει για να πω οτι ηταν σουπερ σειρα :rolleyes:

Ναι ,επρεπε να το ληξουν νωριτερα.Οι τελευταιες δυο σεζον κατεστρεψαν ολη τη σειρα.

Χειροτερο φιναλε?Lost φυσικα!!! 6 χρονια καθομουνα και εβλεπα Lost,το φιναλε το γραψανε σε μιση ωρα :mad:.

• 3 months later...

Friends.

Tα τελευταια επεισοδια τρεχανε γρηγορα.

Στο τελευταιο υπαρχει....χωρος για συνεχεια,παντα ηταν ανοιχτο το ενδεχομενο

να υπηρχε 11η σαιζον,υπηρχαν σεναρια ετοιμα.....

huawei p8,nexus 5x,xiaomi note 4x 4/64

[sIGPIC][/sIGPIC] ΑΕΚ!

Friends.

Tα τελευταια επεισοδια τρεχανε γρηγορα.

Στο τελευταιο υπαρχει....χωρος για συνεχεια,παντα ηταν ανοιχτο το ενδεχομενο

να υπηρχε 11η σαιζον,υπηρχαν σεναρια ετοιμα.....

Είμαι σχεδόν σίγουρος πως δεν ισχύει κάτι τέτοιο.

Εδώ ήταν να σταματήσουν από την 9η σεζόν και απλά το τραβήξανε λίγο παραπάνω (γιατί τα Φιλαράκια ήταν πραγματικά χρυσορυχείο για τα NBC).

Ήταν ξεκάθαρο από την αρχή πως η 10η ήταν η τελευταία σεζόν. Και είμαι ακόμα πιο σίγουρος πως αυτό που λες δεν μπορεί να ισχύει, κυρίως γιατί τα Φιλαράκια δεν "κόπηκαν", τελείωσαν. Αν ήθελαν θα μπορούσαν να το είχαν τραβήξει κι άλλες 4-5 σεζόν, αλλά θα το είχαν ξεχειλώσει απίστευτα και έτσι, αποφάσισαν να το λήξουν όσο ήταν ακόμα στα πάνω του. Άρα, δεν υπήρχε λόγος να γραφτούν σενάρια.

Είμαι σχεδόν σίγουρος πως δεν ισχύει κάτι τέτοιο.

Εδώ ήταν να σταματήσουν από την 9η σεζόν και απλά το τραβήξανε λίγο παραπάνω (γιατί τα Φιλαράκια ήταν πραγματικά χρυσορυχείο για τα NBC).

Ήταν ξεκάθαρο από την αρχή πως η 10η ήταν η τελευταία σεζόν. Και είμαι ακόμα πιο σίγουρος πως αυτό που λες δεν μπορεί να ισχύει, κυρίως γιατί τα Φιλαράκια δεν "κόπηκαν", τελείωσαν. Αν ήθελαν θα μπορούσαν να το είχαν τραβήξει κι άλλες 4-5 σεζόν, αλλά θα το είχαν ξεχειλώσει απίστευτα και έτσι, αποφάσισαν να το λήξουν όσο ήταν ακόμα στα πάνω του. Άρα, δεν υπήρχε λόγος να γραφτούν σενάρια.

Εγω παλι για τα φιλαρακια ειχα ακουσει πως ηταν να βγουν κατι Christmas Special επεισοδια πριν κατι χρονια αλλα τιποτα ...

Εγω παλι για τα φιλαρακια ειχα ακουσει πως ηταν να βγουν κατι Christmas Special επεισοδια πριν κατι χρονια αλλα τιποτα ...

και για Christmas Specials έχουν ακουστεί, και πιο πρόσφατα και για Thanksgiving Episode και για ένα (άκυρο) Special με το γάμο Ross-Rachel, αλλά τίποτα δεν έχει γίνει.

^^^τους παρακαλαγανε αλλα αυτοι γαιδουρια...

Η αλήθεια είναι πως με εξαίρεση την Aniston και (τα δύο τελευταία χρόνια με το Cougar Town) την Cox, όλοι οι άλλοι δεν κάνανε και τίποτα σημαντικό.

Πάντως πιστεύω πως κάποια στιγμή είναι αναπόφευκτο το reunion.

Αλλά καλό θα ήταν όταν και αν γίνει ποτέ να είναι από αυτά τα πράγματα που γίνονται για τους fans και όχι για τα εύκολα νούμερα.

Και εντάξει...δεν τους λες και γαϊδούρια επειδή δεν ήθελαν μια ολόκληρη ζωή να παίζουν τους ίδιους ήρωες, ακόμα και αν εμάς θα μας άρεσε. Είναι ηθοποιοί και μετά από δέκα χρόνια στον ίδιο ρόλο είναι λογικό να μη θέλουν άλλο.

Η αλήθεια είναι πως με εξαίρεση την Aniston και (τα δύο τελευταία χρόνια με το Cougar Town) την Cox, όλοι οι άλλοι δεν κάνανε και τίποτα σημαντικό.

¨Οντως και εγώ θεωρούσα καλύτερο ηθοποιό απ'όλους τον David Schwimmer (παρά το γεγονός ότι με εκνεύριζε ο χαρακτήρας του), και ηταν πολύ καλός στο band of brothers, (στα πρωτα επεισόδια που είδα).

On topic, θυμάμαι μια χαζούλικη σειρά που έβλεπα παλιότερα true calling, με την Eliza Duschu να προσπαθεί να σώσει τους νεκρούς γυρίζοντας το χρόνο πίσω. Η σειρά σταμάτησε τόσο ξαφνικά, που ούτε εξήγηση υπήρχε για το τι έγινε και έμεινε εντελώς μετέωρη...