Jump to content

LG Optimus (GT540)

Spidey
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Παιδιά αν δεν κάνω λάθος το σημαντικότερο αυτή τη στιγμή για το κινητό είναι εάν και πότε θα γίνει η (ΔΩΡΕΑΝ θέλω να πιστεύω) αναβάθμιση σε Android 2.1.

Ξέρει κανείς τίποτα;

Από το CS της LG μου είπαν τηλεφωνικώς ότι θα πάρει την έκδοση 2.2

• Απαντήσεις 2,6χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Εγώ τηλεφώνησα σήμερα και μου είπαν ότι δεν υπάρχει καμία ενημέρωση για αναβάθμιση λειτουργικού.

Σε ποιο CS πήρες, Ελλάδα ή εξωτερικό;

Να ρωτήσω εγώ κάτι ρε μαστόρια, μιας και είσαστε πιο γνώστες από εμένα...

3mp είχα στο προηγούμενο κινητό, 3 έχει και αυτό...

Ανάλυση φωτογραφίας όμως: 2048χ1536 το προηγούμενο, 640χ480 αυτό...!

Γιατί τόσο λίγο???

Χάλια οι φωτογραφίες...

Διορθώνεται κάπως;

Να ρωτήσω εγώ κάτι ρε μαστόρια, μιας και είσαστε πιο γνώστες από εμένα...

3mp είχα στο προηγούμενο κινητό, 3 έχει και αυτό...

Ανάλυση φωτογραφίας όμως: 2048χ1536 το προηγούμενο, 640χ480 αυτό...!

Γιατί τόσο λίγο???

Χάλια οι φωτογραφίες...

Διορθώνεται κάπως;

δες αν εχεις 3mp στις ρρυθμισεις της cameras

16/08/2010

Thank you for contacting LG Electronics

Dear Mr Meletis,

Thankyou for your email. At the moment there are no updates available to upgrade to 2.2. There is no date available as to when this will be available.

Best regards,

LG Electronics UK Helpdesk

----------------------------------

LG Customer Services

UK: 0844 847 5454 Ireland: 0818 27 6954

Mon-Fri 9am to 8pm Sat 9am-6pm

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Received Date : 12/08/2010 14:52 35

The type of inquiry : Software/Hardware updates

Product/Model No. : Smart Phone/Emerging Device/lg gt540

gt540 no froyo???????????

Click here if you have more question

The following survey will be used only for the improvement of LG service. Please feel free to give us your frank feedback.

How satisfied are you with our e-mail response to your request?

Very

dissatisfied

Dissatisfied

Neutral

Satisfied

Very

satisfied

If you are not satisfied with the answer we provided:

Please do not reply to this e-mail message as this address is used for outgoing messaged only.

In accordance with local laws and regulations the survey in this message is being sent only for the purpose of improving LG service.For more information about LG privacy policy, please visit http://www.lg.com/uk . ........Εμένα μου έστειλαν αυτό

Καλησπέρα παιδιά. Πριν δύο μέρες αγόρασα και εγώ το κινητό. Δεν το συζητώ πολύ καλό. Τρελό Value for Money. Το πρόβλημα μου είναι ότι δεν κάνει κλήσεις αν δεν δείχνει ότι έχει 3G. Όταν έχει 2G ακόμα και full σήμα να έχει δεν παίρνει και δεν μπορούν να με πάρουν. Ξέρει κανένας κάτι περί του θέματος? Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Καλημέρα σε όλους στο φόρουμ.

Είμαι κι εγώ πλέον ένας (ευτυχής; ) κάτοχος του εν λόγω κινητού, εδώ και μερικές ώρες.

Οι γενικές εντυπώσεις είναι ανάμεικτες και σίγουρα γέρνουν προς τη θετική πλευρά.

Εντούτοις το κινητό όντως έχει κτυπητές αδυναμίες.

Και ελπίζω να βγω ψεύτης αλλά αυτό το κινητό εν δυνάμει μπορεί να αποδειχτεί εξαιρετικά επιβλαβές για την... τσέπη μας!

Τι εννοώ;

Χθες προσπάθησα να μπω στο wifi ρούτερ του σπιτιού μου.

Μάλλον τα κατάφερα και μπήκα στον browser.

Στην μπάρα ελέγχου ψηλά υπάρχει το εικονίδιο που δείχνει τα εισερχόμενα και εξερχόμενα δεδομένα (εκείνο με το δύο αντίθετα βελάκια).

Όντως το κινητό κατέγραφε δραστηριότητα, αλλά κάποιες φορές με τα βελάκια μαζί υπήρχε το γράμμα Η, κάποιες φορές για λίγο εμφανιζόταν το G και σήμερα το πρωί υπήρχε και το Μ.

(Να σημειώσω ότι ακόμα και όταν συνδέθηκα με το wifi router πάλι πότε πότε κατά το σερφάρισμα πετούσε και το G).

Το G αν καταλαβαίνω σωστά έχει να κάνει με το GPRS, αλλά και πάλι τώρα το πρωί που είμαι μακριά λόγω δουλειάς από οποιοδήποτε wifi hotspot, πάλι βγάζει το Η, αλλά όταν πάει σε δεδομένα δείχνει G.

Με άλλα λόγια το κινητό ούτε σε ρωτάει ούτε σε προειδοποιεί πότε χρησιμοποιεί το GPRS και πότε to WIFI.

****Μέχρι στιγμής δεν έχω βρει έναν τρόπο πλήρους απενεργοποίησης του GPRS.****

ΒΡΗΚΑ: Ρυθμίσεις>Στοιχεία ελέγχου ασύρμ...>Δίκτυο κινητής τηλεφωνίας>(Κλικ να γίνει γκρι το τικ) ΑΛΛΑ ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΛΑΒΕΙΣ MMS.

Θα έπρεπε να υπάρχει επιλογή να υπάρχει ειδοποίηση για εισερχόμενο mms και αν μπορεί να το λάβει ή πρόβλεψη να ενεργοποιείται το gprs μόνο στα εισερχόμενα mms.

Το google maps έχω την εντύπωση ότι χρησιμοποιεί αποκλειστικά το gprs και όχι το wifi.

Ξέρει κανείς κάποιον τρόπο για επιλογή;

Παιδιά μεγάλη προσοχή μέχρι να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα, διότι θα μας έρθουν λογαριασμοί μαμούθ!

2. Επίσης η μετάφραση πολλών μενού είναι κάπως... μμμ...παράξενη.

ΔΕΝ έχει γίνει καλή δουλειά σε αυτόν τον τομέα. Δεν είχα ποτέ noname κινέζικο, αλλά κάτι τέτοιο πιστεύω εννοούν όσοι μιλάνε για τα περίεργα ονόματα των μενού σε εκείνα τα κινητά.

3. Απόκριση στο άγγιγμα πολύ καλή και τα μενού ταχύτατα. Το έχουν αναφέρει και άλλοι. Θέλει μόνο λίγη προσοχή στις κυλιόμενες λίστες όταν θέλει κάποιος να κάνει σκρολ. Μερικές φορές μπορεί κατά λάθος να καταλαβαίνει "επιλογή" το κινητό. Αλλά αυτό είναι θέμα εξάσκησης πιστεύω. H Καλύτερη λύση είναι να πατά και να σύρει κάποιος ανάμεσα από δύο επιλογές (στη διαχωριστική γραμμή), οπότε δεν καταλαβαίνει το κινητό "επιλογή". Στον browser όπως θα έχετε δει, τα πράγματα είναι καλύτερα γιατί όταν πας να κάνεις scroll σου βγάζει ένα μπαρμπαδάκι το οποίο μπορεί να σύρεις.

2 και 3.: Στις διάφορες επιλογές στις λίστες ρυθμίσεων κλπ, λόγω σχεδίασης αλλά και μετάφρασης, κόβονται πολλές λέξεις. Θα έπρεπε να υπάρχει ένας τρόπος να φανεί όλο το κείμενο μιας επιλογής. Είναι πολύ σπαστικό αυτό.

4. To gps εντός κλειστού χώρου δεν με βρήκε. Όταν βγήκα έξω με εντόπισε αμέσως και με καλή ακρίβεια. Ανυπομονώ να βάλω κανένα navigation πρόγραμμα να το τεστάρω χωρίς τον πονοκέφαλο της χρέωσης δεδομένων.

5. Η κλήση απροβλημάτιστη, ποιότητα ήχου χωρίς προβλήματα. Phone book καλούτσικο.

6. Πληκτρολόγηση μηνυμάτων έχει προβληματάκια λόγω του μικρού μεγέθους των πλήκτρων (qwerty mode).

7 Να θυμάστε ΠΑΝΤΑ σε όποια εφαρμογή ή λειτουργία και αν είστε ότι το χρησιμότερα πλήκτρα είναι τα 2 φυσικά πλήκτρα αφής

δηλαδή το "πίσω" (στα δεξιά) και το μενού (στα αριστερά). Καλό είναι να συνηθίσει κάποιος να τα χρησιμοποιεί (να πηγαίνει το χέρι από μόνο του).

Πιστέψτε με, σε πολλές περιπτώσει που δεν ξέρεις τι να κάνεις, αν πατήσεις το μενού, ξεκολλάς με τις επιλογές που εμφανίζονται.

8. Αναφορές παράδοσης δεν έχω βρει ακόμα. Κανείς χριστιανός μπορεί να βοηθήσει;

***9. Τελικά το ραδιόφωνο έχει RDS? To RDS είναι θέμα software, δηλαδή λύνεται το θέμα με κάποιο radio-app? Χαζή παράλειψη που δεν μπορείς να μετονομάσεις τους σταθμούς. ***update*** ΕΧΕΙ RDS! Θέλει ενεργοποίηση των πληροφοριών σταθμού από την αντίστοιχη επιλογή Πατώντας το πλήκτρο του ΜΕΝΟΥ***

10 Για το θέμα που αναφέρει ο johnmenegakis δεν μου έτυχε εμένα. Σε 2G δίκτυο δέχτηκα κλήση μια χαρά.

ΥΓ Θα έλεγα αφού συγκεντρώσουμε τις παρατηρήσεις από πράγματα που δεν διορθώνονται στο κινητό ούτε με κάποιο app, να καταρτήσουμε τον δεκάλογο των κυριότερων και χειρότερων παρατηρήσεων (που αφορούν όλου και όχι εκείνων που εξαρτώνται και από το δίκτυο κιν τηλεφωνίας), να κάνουμε ένα κείμενο μεταφρασμένο στα αγγλικά και να το στείλουμε σε ξένα forum και στις LG Ελλάδας , Αγγλίας και Κορέας ο καθένας χωριστά (το ίδιο κείμενο).

Τι λέτε; Πιστεύω ότι μόνο έτσι μπορούμε να πετύχουμε να υπάρξει όντως αναβάθμιση του λειτουργικού (ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ σε 2.1 αν όχι σε 2.2) και να περιέχει η αναβάθμιση όλες τις βελτιώσεις που χρειαζόμαστε.

Edited by koolxs2973

Φίλε koolxs2973 για να ενεργοποιήσεις τις αναφορές παράδοσης θα πατήσεις από την αρχική σελίδα το σύμβολο των μηνυμάτων. Από εκεί με το που μπεις θα πατήσεις τις επιλογές δηλαδή το πλήκτρο αφής μενού στα αριστερά και μετά ρυθμίσεις. Θα μπεις στο μενού και είναι πάνω πάνω.

ΥΓ. Εγώ ακόμα προσπαθώ να δω γιατί δεν δέχομαι κλήσεις χωρίς 3G. Σκέφτομαι μήπως έχω πατήσει κάτι στις αρχικές ρυθμίσεις....

εγω νομιζω στο πρωτο ανοιγμα ειπα να μην μπενει απο gprs

οταν μπενεις με wifi σου δειχνει πανω ενα σημα(1 τελεια και 3 γραμμες απο πανω

νομιζω πας για να μην περνει gprs ρυθμισεις δικτυου>περιαγωγη δεδομενων

Edited by mixlis

Λοιπόν πάμε ρυθμίσεις στοιχεία ασύρματου δικτύου ρυθμίσεις δικτύου κινητής τηλεφωνίας τσεκάρουμε χρήση μόνο 2G επίσης την περιαγωγη δεδομένων δεν την επιλέγουμε

Πιστεύω ότι δεν μπορείς να είσαι σίγουρος με αυτές τις μεταφράσεις. Ας πούμε εκεί που λέει περιαγωγή μπορεί να εννοεί κάτι διαφορετικό και να είναι θέμα μετάφρασης.

Εκεί που λέει "χρήση μόνο 2G δικτύου" εννοεί για την τηλεφωνία και δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να ανταλλάξει δεδομένα και ότι δεν θα μπει στον browser. Απλώς θα το κάνει με πιο αργούς ρυθμούς.

Δείτε το πιο πάνω post που έγραψα, έχω (μάλλον) και τη λύση. Είναι όμως μια λύση με την οποία δεν μπορείς να στείλεις mms (και ούτε να λάβεις μάλλον - θα το δοκιμάσω).

Να συνεχίσω με παρατηρήσεις.

11. Στις ρυθμίσεις εγώ το βρήκα πολύ εύκολο το να αλλάξεις ringtone και να φωτίσεις περισσότερο την οθόνη σε περίπτωση που έχει πολύ ήλιο κλπ κλπ. Μια χαρά είναι αυτές οι ρυθμίσεις, αλλά όντως η οθόνη "χάνεται" στο πολύ φως.

Φίλε meletis1 όταν κάνω αυτό στο κινητό μου μετά δεν μπορώ να δεχτώ καμία κλήση ούτε να πάρω εγώ μπορώ..... Το έχω γράψει και παραπάνω. Μήπως έχει κανείς καμία ιδέα?

''''''Το πρόβλημα μου είναι ότι δεν κάνει κλήσεις αν δεν δείχνει ότι έχει 3G. Όταν έχει 2G ακόμα και full σήμα να έχει δεν παίρνει και δεν μπορούν να με πάρουν. Ξέρει κανένας κάτι περί του θέματος? Ευχαριστώ εκ των προτέρων.'''''''

Φίλε meletis1 όταν κάνω αυτό στο κινητό μου μετά δεν μπορώ να δεχτώ καμία κλήση ούτε να πάρω εγώ μπορώ..... Το έχω γράψει και παραπάνω. Μήπως έχει κανείς καμία ιδέα?

''''''Το πρόβλημα μου είναι ότι δεν κάνει κλήσεις αν δεν δείχνει ότι έχει 3G. Όταν έχει 2G ακόμα και full σήμα να έχει δεν παίρνει και δεν μπορούν να με πάρουν. Ξέρει κανένας κάτι περί του θέματος? Ευχαριστώ εκ των προτέρων.'''''''

Πλέον το επιβεβαιώνω κι εγώ για το δικό μου κινητό. Τις τερματίζει τις κλήσεις.

Όμως να κάνω μια ερώτηση.

Δεν μπορεί να πάρει τηλέφωνο όταν το "εξαναγκάζεις" να γίνει 2G μέσω των ρυθμίσεων, ή ακόμα και όταν έχεις ελεύθερο το 3G αλλά τυχαίνει να βρίσκεσαι σε περιοχή με 2G σήμα;

Αν είναι έτσι κι αλλιώς το θέμα, τότε για μένα όντως υπάρχει πρόβλημα.

Στο adslgr forum αναφέρεται το πρόβλημα και λένε ότι σχετίζεται με την vodafone.

Αν μπορείτε, δοκιμάστε και κάποια άλλη sim. Θα το δοκιμάσω αργότερα κι εγώ με sim Cosmote.

Του έκανα επαναφορά αρχικών ρυθμίσεων και τίποτα. Το έβαλα σε ασφαλή λειτουργία πάλι τα ίδια. Το έκλεισα με βγαλμένη την κάρτα μνήμης και συνδεδεμένο το usb καλώδιο που επανεκκινει μόνο του και παίζει κανονικά. Το έκανα το πείραμα καμιά 10αριά φορές και τις περισσότερες παίζει μια χαρά. Αφού εκκινεί βάζεις κάρτα μνήμης και είναι μια χαρά αρκεί να μην το επανεκκινήσεις. Πρόβλημα δηλαδή. Και εγώ Vodafone έχω.... Αν υπάρχει κάνα νέο ενημερώστε.

Επιβεβαιώνω ότι Cosmote είναι ΟΚ. Vodafone sucks! Ευτυχώς έχω κάνει αίτηση αλλαγής και πάω το συμβόλαιό μου στον ΟΤΕ.

Παιδια θελω βοήθεια....ειχα βάλει ενα μοτίβο για ασφαλεια και ξεχασα τον συνδιασμο(το ξερω μεγαλη βλακεια) τορα το μονο π μ βγαζει ειναι να συνδεθω με εναν λογαριασμο της google και δεν ξερω τι να κανω.....δεν μπορω να κανω τιποτα αλλο

Παιδια θελω βοήθεια....ειχα βάλει ενα μοτίβο για ασφαλεια και ξεχασα τον συνδιασμο(το ξερω μεγαλη βλακεια) τορα το μονο π μ βγαζει ειναι να συνδεθω με εναν λογαριασμο της google και δεν ξερω τι να κανω.....δεν μπορω να κανω τιποτα αλλο

δηλαδη τι μοτιβο ? μια εφαρμογη απο το market ? εαν, οταν μπηκες στο martket πρωτη φορα και εβαλες εναν λογαριασμο βαλε παλι αυτον.Εαν δεν εχεις κανεναν μπορεις να κανεις εδω

Edited by mixlis

οχι δεν ειναι απο το market. αμα πας ρυθμισεις-> ασφαλεια θα δεις κατι για μοτίβο.ειχα κανει απο χθες account στο link που μου εδωσες αλλα μου λεει δν ειναι σωστο το ονομα χρήστη ή ο κωδικος.υπαρχει τροπος να κανω επαναφορα εργοστασιακων ρυθμήσεων τωρα που δεν μπορω να μπω ουτε στο menu

Πάρε τηλέφωνο να σου πουν στην LG Από σταθερό τηλέφωνο : 800 11 200 300 / 801 11 200 900 μάλλον το κλείδωσες.......... Δοκίμασε κανένας να κάνη root??????? Edited by meletis1_

διαβασα το βιβλιο οδηγιών και λεει αμα δεν εχω κανει λογαριασμο ή εχω ξεχασει τον κωδικο να κανω ολικη επαναφορα και γραφει πως.Μαλλον αυτο θα κάνω

Πάρε τηλέφωνο να σου πουν στην LG Από σταθερό τηλέφωνο : 800 11 200 300 / 801 11 200 900 μάλλον το κλείδωσες.......... Δοκίμασε κανένας να κάνη root???????

http://android.modaco.com/content/lg-gt540-optimus-gt540-modaco-com/310737/how-to-root-your-lg-gt540/

Μιας και Newbie

Root σημαινει ενας λογαριαρμος η αλλιως superuser

Ολα τα τηλεφωνα χρησιμοποιουνται με εναν λογαριασμο χρηστη, σωστα ?

Τι μπορει καποιος να κανει με το root ?

επισης αν κανω root χανω εγγυηση ?

Edited by mixlis

• The title was changed to LG Optimus (GT540)