Jump to content

Blackberry 9520/9550 Storm II

moment_v
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Καλησπέρα.

Διαπίστωσα στο ΒΒ Storm 2 9550 που έχς οτι όταν προσπαθώ να στειλω sms με ελληνικούς χαρακτηρες το στέλνει ως ?????????

Εχω αλλάξει την κωδικοποιηση σε UCS2 αλλα μολις στειλω μηνυμα την αλλαζει μονο τοθ σελατιν.

τι μπορω να κανω?

• Απαντήσεις 265
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

dolapsis, θα σε παρακαλέσω για επόμενες ερωτήσεις να χρησιμοποιείς τα ήδη υπάρχοντα θέματα, εκτός αν δεν υπάρχει κάποιο να σε καλύψει. Τα δύο τελευταία θέματα που άνοιξες είχαν ερωτήσεις για το Storm 2, για το οποίο υπάρχει ήδη επισημασμένο.

ex - BlackBerry moderator @ myphone.gr

Th|eF

Καλησπερα και απο εμενα. πηρα προσφατα το BB ΙΙ.ειμαι πολυ ευχαριστημένος. και τα email λειτουργουν κανονικα. εχω πολλες αποριες βεβαια. αλλα θελω απαντηση σε κανα δυο μονο αν καποιοσ ξερει.

εστω οτι εχουμε το πληκτρολογιο στα ελληνικα. και παμε να κανουμε περιηγηση. το πληκτρολογιο παραμενει στα ελληνικα.πρεπει να αλλαξω στα αγγλικα. στο καπακι λεμε οτι θελω να γραψω ενα sms 'η να βρω ενα ονομα στισ επαφες .. η γλωσσα παραμενει στα αγγλικα και πρεπει παλι να την αλλαξω. υπαρχει τροποσ να ενεργοποιειται αυτοματα αναλογα το τι θελω να κανω?

οταν κανω συνδεση με wifi δεν μπορω να σερφαρω.

με τις εφαρμογες τι γινεται? πρεπει να κανω register τις εφαρμογες ? θα χρεωθω κατι? 'η μπορω να δουλευω ετσι?

ευχαριστω

Edited by lxias_pz
Ο καιρός γαρ εγγύς

Για το πληκτρολόγιο αυτό που λες δε γίνεται. Ο ευκολότερος τρόπος είναι να γυρνάς το τηλέφωνο σε landscape και να αλλάζεις γλώσσα με το πλήκτρο με την υδρόγειο, δίπλα στο space, οπότε θέλει ένα κλικ μόνο.

Τι εννοείς δε μπορείς να σερφάρεις; Θα πρέπει να περιμένεις να γίνει λευκό το εικονίδιο για να είναι "έτοιμο".

Με τις εφαρμογές γίνεται ό,τι και στα άλλα κινητά, δηλαδή άλλες θέλουν online registration μέσω σειριακού, άλλες θέλουν απλά έναν σειριακό ανάλογα με το ΡΙΝ σου, άλλες δε χρειάζονται τίποτα. Να χρεωθείς εννοείς από δεδομένα; Όχι, αρκεί να είναι επίσημες εφαρμογές για blackberry και αν δεν είναι, να βεβαιωθείς ότι δε χρειάζονται συγκεκριμένη ρύθμιση για το APN. Για τις περισσότερες πάντως, επίσημες και μη, δεν υπάρχει θέμα.

Th|eF

το wifi ειναι μισο ασπρο και μισο μαυρο.στις επιλογες εβαλα προγραμμα περιηγησης hotspot. πρεπει να αλλαξω και κατι αλλο?το μηνυμα που βγαζει ειναι : δεν ειναι δυνατη η συνδεση στο ιντερνετ, προσπαθηστε αργοτερα.

τελικα ποια ειναι η τελευται εκδοση λογισμικου για το 9520 ΙΙ απο vodafone?

μιλησα με voda για το θεμα του wifi , και μου ειπε κατι κουλά. οτι πρεπει να καταχωρησω την mαc address του ΒΒ στο router για να μπορεσει να συνδεθει.

εχω δοκιμασει να συνδεθω σε τεσσερα διαφορετικα router απο ote kai forthnet και σε ολα βγαζει το ιδιο προβλημα.

να σημειωσω οτι μεσα απο το διαγνωστικο ελεγχο του wifi, στο τοπικη διευθυνση ΙΡ , δεν αναφερει τιποτα. Και στο κατασταση αναφερει οτι η ΙΡ address δεν ειοναι πλεον εγκυρη

Edited by lxias_pz
Ο καιρός γαρ εγγύς

• 2 weeks later...

Σε ευχαριστω πολυ. κανω download την 973 και εγκατασταση, αλλα οταν συνδέω το τηλ στο desktop manager, δεν κανει κατι. κανω update device software και μου λεει οτι εχω την τελευταια εκδοση. την 497 δηλαδη. τι κανω λαθος?

Ενω στο device software version λεει την 497, στο support resources του desktop manager(το ερωτηματικο πανω δεξια ) λεει στο στο installed blackberry device software την 973.

τελικα εγινε 'η οχι η αναβαθμηση?

Edited by lxias_pz
Ο καιρός γαρ εγγύς

Ακολούθα τη διαδικασία που περιγράφω εδώ, με χρήση του BBSAK. Μπορείς να παραβλέψεις το σημείο με το wipe και να κάνεις load OS κατευθείαν. Εννοείται ότι χρησιμοποιείς την .973 που έχεις ήδη εγκαταστήσει και όχι την έκδοση για το 9000 που δίνω στο ποστ.

Th|eF

αυτο που περιγραφεις περιεχει και ενα method 3 . αυτο το κανω, 'η μόνο το βημα με το ΒΒSA?

ολα ενταξει. εκανα το method 3. βλεπω στις πληροφοριες οτι βγαζει την 973

ευχαριστω πολυ thief. αν μπορουσες να μου δωσεις λυση και στο θεμα του wifi....http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=269252&page=12

Edited by lxias_pz
Ο καιρός γαρ εγγύς

Βασικά το method 3 δε χρειαζόταν, δε σου άλλαξε κάτι, έπρεπε να κάνεις μόνο το βήμα της αναβάθμισης.

Th|eF

μου βγαζει αυτο το μηνυμα οταν κανω load os.

Ανατρέξτε στο τέλος αυτού του μηνύματος για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την κλήση του

εντοπισμού σφαλμάτων just-in-time (JIT) αντί για αυτό το παράθυρο διαλόγου.

************** Κείμενο εξαίρεσης **************

System.NullReferenceException: Δεν έχει οριστεί αναφορά αντικειμένου σε μια παρουσία αντικειμένου.

σε BBSAK.os.Button1_Click(Object sender, EventArgs e)

σε System.Windows.Forms.Control.OnClick(EventArgs e)

σε System.Windows.Forms.Button.OnMouseUp(MouseEventArgs mevent)

σε System.Windows.Forms.Control.WmMouseUp(Message& m, MouseButtons button, Int32 clicks)

σε System.Windows.Forms.Control.WndProc(Message& m)

σε System.Windows.Forms.ButtonBase.WndProc(Message& m)

σε System.Windows.Forms.Button.WndProc(Message& m)

σε System.Windows.Forms.Control.ControlNativeWindow.WndProc(Message& m)

σε System.Windows.Forms.NativeWindow.Callback(IntPtr hWnd, Int32 msg, IntPtr wparam, IntPtr lparam)

************** Συγκροτήσεις που έχουν φορτωθεί **************

mscorlib

Έκδοση συγκρότησης: 2.0.0.0

Έκδοση Win32: 2.0.50727.4952 (win7RTMGDR.050727-4900)

CodeBase: file:///C:/Windows/Microsoft.NET/Framework64/v2.0.50727/mscorlib.dll

----------------------------------------

BBSAK

Έκδοση συγκρότησης: 1.8.5.0

Έκδοση Win32: 1.8.5

CodeBase: file:///C:/Program%20Files%20(x86)/BBSAK/BBSAK.exe

Microsoft.VisualBasic

Έκδοση συγκρότησης: 8.0.0.0

Έκδοση Win32: 8.0.50727.4927 (NetFXspW7.050727-4900)

CodeBase: file:///C:/Windows/assembly/GAC_MSIL/Microsoft.VisualBasic/8.0.0.0__b03f5f7f11d50a3a/Microsoft.VisualBasic.dll

παιζει ρολο που τα win7 ειναι 64bit?

Edited by lxias_pz
Ο καιρός γαρ εγγύς

Πού ακριβώς στα εμφανίζει αυτά; Είχα καταλάβει πριν ότι η αναβάθμιση έγινε κανονικά, τελικά δεν ολοκληρώθηκε; (και γω σε 64bit είμαι, δεν υπάρχει θέμα)

Th|eF

Βασικά το method 3 δε χρειαζόταν, δε σου άλλαξε κάτι, έπρεπε να κάνεις μόνο το βήμα της αναβάθμισης.

μαλλον δεν καταλαβα καλα το μηνυμα σου. στο sto options αναφερεται η εκδοση 973. οποτε εγινε η αναβαθμηση.

το μηνυμα που εκανα post το βγαζει μεσα απο το ΒΒSA οταν κανω load os.

ευχαριστω οπωσ και να εχει.

Ο καιρός γαρ εγγύς

Καλησπέρα,

Θα ήθελα να προσθέσω και εγώ την εμπειρία μου σχετικά με την εγκατάσταση "εναλλακτικών" firmware στο Storm 2 , εκτός του κλασσισκού 5.0.0.497 που δίνουν οι ελληνες πάροχοι.

Κατ΄ αρχην να πω ότι ειμαι χρηστης Blackberry εδω και 5 περίπου χρόνια , σε εταιρικό πρόγραμμα με BES Server στον χώρο της εταιρείας μας. Να προσθέσω ότι ειμαι συνδρομητής Vodafone στο συγκεκριμένο εταιρικό πακέτο.

To ΒΒ Storm 2 το έχω απο την προηγουμενη ανοιξη και απο τότε έχω δυο κύρια προβλήματα.

1. Το πρώτο προβλημα , ειναι η κακή λήψη , το κακό σήμα , που το κινητο φαίνεται να έχει σε σημεία που άλλο κινητο (στην ιδια εταιρεία) το σήμα ήταν τέλειο. Αρχικά νόμιζα οτι κάποια πρόβλημα λήψης υπήρχε στην περιοχή μέχρι που συνηδειτοποίησα ότι τα προβληματα αυτά αναφέρονται απο πολλους χρηστες σε όλο τον κόσμο και είναι προβληματα firmware. Συγκεκριμένα όταν έβαλα την έκδοση 5.0.0.741 (Platform 4.2.0.333) τα προβλήματα λήψης εξαφανιστηκαν. Αυτο το πρόβλημα είδα ότι το αναφέραν και πολλοί άλλοι . πχ στην σελίδα 9 του παρόντος Thread.

2. Το δευτερο προβλημα ειναι κάπως πιο περιεργο . Συγκεκριμένα , σε ποστοστό κλησεων ας πουμε γυρω στο 50% εάν θέλω να διακοψω την κληση πατώντας πχ το κοκκινο πληκτρο , τότε αντι το τηλέφωνο να κλεισει βγάζει ενα ασχετο παράθυρο που λέγει "Continue Call and exit to Home Screen ? Yes/No" και έτσι , ότι και να πατησεις η γραμμή ΔΕΝ κλεινει. Το συγκεκριμένο πρόβλημα μειώθηκε αλλά δεν λυθηκε οριστικά μετά την αναβάθμιση σε 5.0.0.741. Στο συγκεκριμένο πρόβλημα αναφέρονται και πολλά διεθνή φορουμ αλλά δεν υπάρχει καποια ξεκάθαρη αναφορά σε firmware που λυνει εντελώς το πρόβλημα. Μάλλον δεν συμβάινει σε όλους και μάλλον αφορά κυρίως BES συνδέσεις και λιγότερο BIS.

Τέλως πάντων, με το που είδα ότι κυκλοφορησε το καινούργιο Αγγλικο Firmware (Applications: 5.0.0.973 - Software Platform: 4.2.0.423) , είπα να το βάλω

Εντυπώσεις :

1. Όσον αφορά το (1) είδα ελαφρα χειρότερη ληψη. Οχι στα χάλια του 497 αλλά ειναι χειρότερη απο αυτή του 741. Κριμα

2. Οσον αφορά το (2). τα πραγματα και πάλι ειναι χειρότερα απο το 741 και καλύτερη απο το 497.

Με δυο λογια αν και το firmware το "φοράω" μονο λιγες ωρες μου φαινεται οτι θα επιστρέψω στο παλιο καλο 741.

:(

• 2 weeks later...
ενα περιεργο πραγμα. μου βγαζει οτι εχω 4 μηνυματα.αλλα πουθενα δεν φαινονται.επισης, οταν κανω διαγραφη τα mail μου απο τη συσκευη, αυτα δεν δεν διαγραφονται. ξερει κανεις τι προβλημα υπαρχει?
Ο καιρός γαρ εγγύς

Τσέκαρε λίγο τα saved messages και επίσης δες το κάτω μέρος της λίστας γιατί πάνε τα spam εκεί! Φυσικά δοκιμάζεις και battery pull :)

Κάποτε ήμουν moderator. Τώρα απλώς μεγάλωσα 😎

ευχαριστω πολυ. με battery pull λυθηκε το προβλημα. εξακολουθω να εχω προβλημα με το wifi ομως.δεν μπορω να σερφαρω. Edited by lxias_pz
Ο καιρός γαρ εγγύς

καλησπερα παιδια!!!!πηρα σημερα απο ενα ηλεκτρονικο καταστημα το blackberry storm 2!!!πριν το αγορασω διευκρινισα οτι θελω να το χρησιμοποιησω με cosmote και μου ειπαν οτι ειναι ξεκλειδωτο!!!μαλιστα επειδη το παρελαβα απο το χωρο τους τους ξαναρωτησα και μου ειπαν το ιδιο!αν και απεξω γραφει vodafone μου ειπαν οτι δεν εχει προβλημα!τελικα οντως το πηρα!το εφερα σπιτι και οταν βαζω τη καρτα μου μεσα μου λεει μη τοποθετημενη καρτα!!!!οταν βαζω τη vodafone της γυναικας μου δουλευει κανονικα!!!!εκανα το κολπο με το MEPD για να δω αν ειναι ξεκλειδωτο αλλα ενω μου δειχνει σε ολα απενεργοποιημενο (οπως θα επρεπε για να ειναι ξεκλειδωτο) εμενα δεν παιζει!!!!τι μπορω να κανω ρε παιδια για να το λειτουργησω?

Αντικατάσταση κάρτας sim μου φαίνεται? Είναι παλιά μήπως η κάρτα σου???

Κάποτε ήμουν moderator. Τώρα απλώς μεγάλωσα 😎

η καρτα ειναι 2 ετων!!!!γραφει επανω κανονικα 3g!!!αλλα τιποτα!!!οταν βαζω καρτα vodafone μεσα λειτουργει κανονικα και βγαζει τον αριθμο ID οταν μπαινεις απο το options/advanced options/sim card!!!οταν ομως βαζω τη καρτα cosmote μου βγαζει κενο στο ID!!!!λετε να φταιει η καρτα απλα????αλλα επισης οταν μπαινω στη σελιδα της κοσμοτε για το BIS και περασε το ΙΜΕΙ μου βγαζει αυτο το μηνυμα:

Cannot create account:

This BlackBerry® device is not registered with your wireless service provider.

Please register this device and verify that the URL of the current web site matches

the one provided by your wireless service provider.

To register:

1. In the Application list on your device, click Options, or click Settings Options.

2. Click Advanced Options > Host Routing Table.

3. Click the Menu key and click Register Now.

If the error persists, contact your wireless service provider.

ρε παιδια τωρα διαπιστωσα κατι!εβαλα μεσα μια καρτα whatsup και το κινητο λειτουργησε κανονικα!ενω οταν βαζω τη συνδεση μου στη κοσμοτε μου λεει τοποθετηση καρτας!!!!τι μπορει να συμβαινει τελικα?

τελικα το θεμα ηταν με τη σιμ καρτα!μολις εβαλα καινουρια λειτουργησε κανονικοτατα!!!και το κινητο ειναι αψογο!με δικαιωσε για την επιλογη μου!

Edited by thief
Συνεχόμενα μηνύματα - παρακαλώ να χρησιμοποιείς την "τροποποίηση" κάτω από το αρχικό μήνυμα

Τον Αύγουστο μου έκαναν δώρο το ΒΒ 9520 Storm 2. Τον τελευταίο μήνα η μπαταρία τα έχει παίξει. Εχθές θυμάμαι την φόρτισα και σήμερα το κινητό απενεργοποιήθηκε γιατί η μπαταρία εξαντλήθηκε! Είναι φυσιολογικό αυτό ή μήπως τρέχει κάτι άλλο;

Thnks!

Αφού γνωρίζεις ότι υπάρχει επίσημο θέμα για το 9520, γιατί ανοίγεις νέο;

Το πρόβλημα που αντιμετωπίζεις είναι, όπως φαίνεται, το λεγόμενο battery drain. Δεν έχει πρόβλημα η μπαταρία σου απλά κάποια διεργασία κάποιας εφαρμογής που έχεις εγκατεστημένη προκαλεί αυξημένη κατανάλωση στο τηλέφωνό σου και τελειώνει η μπαταρία μέσα σε μερικές ώρες.

Αν έβαλες κάποια εφαρμογή ακριβώς πριν ξεκινήσει να έχει αυτή τη συμπεριφορά, τότε κατά πάσα πιθανότητα ευθύνεται αυτή και απλά την αφαιρείς.

Αν δεν έβαλες ή δε μπορείς να θυμηθείς, τότε κάνεις ένα backup του τηλεφώνου και στη συνέχεια κάνεις ένα wipe. Μετά μπορείς να επαναφέρεις τα δεδομένα σου και λογικά θα είναι πλέον οκ το τηλέφωνο. Το θέμα εδώ είναι ότι δεν ξέρω να σου πω τι θα κάνεις με τις εφαρμογές (στο wipe έχει επιλογή για το αν θα τις κρατήσεις ή όχι). Εάν στο παρουσίασε στα καλά καθούμενα χωρίς να εγκαταστήσεις κάτι νέο, τότε μάλλον δε χρειάζεται να τις διαγράψεις.

Th|eF

• 2 weeks later...
καλημερα παιδια και παλι. δεν ξερω αν ειναι το σωστο μερος για να ρωτησω, αλλα θα το κανω. εχω το storm II . προσπαθω να μπω σε ενα site και συγκεκριμενα στο zoo.gr μου βγαζει την σελιδα καπως περιεργα και ενα μηνυμα, οτι πρεπει να να ενεργοποιησω τη java. παω λοιπον στις ρυθμισεις ,αλλα βλεπω πως οτι εχει σχεση με java, ειναι ενεργοποιημενο. γνωριζει κανεις κατι επι του θεματος?
Ο καιρός γαρ εγγύς

Παιδιά, πού μπορώ να προμηθευτώ ακουστικά για το 9520? Αυτά που μπαίνουν μέσα στο αυτί όχι τις κλασσικές ψείρες. Πήγα σε κατάστημα WIND στον Πειραιά αλλά μου είπαν ότι δεν φέρνουν.