Jump to content

3GSM: Τα SMS είναι... ο μεγαλύτερος εχθρός των MMS


MsK
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Τα SMS είναι αποδεδειγμένα μια από τις μεγαλύτερες πηγές εσόδων των δικτύων κινητής τηλεφωνίας. Αν και το 2004 καμία εταιρεία δεν πιστεύει ότι τα γραπτά μηνύματα αποτελούν καινοτομική τεχνολογία, ώστε να επενδύσει σε αυτά, είναι πιθανό να επιτρέψουν την περαιτέρω αύξηση των κερδών με πολλούς και ιδιαίτερα απλούς τρόπους. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει ο Lars Becker, CEO της Flytxt, που «άνοιξε» ένα από τα συνέδρια που διεξήχθησαν εχθές στις Κάννες. Η πρώτη χώρα στον κόσμο, όσον αφορά τον αριθμό SMS ανά συνδρομητή είναι οι Φιλιππίνες. Ο Ferdinand de la Cruz, εκπρόσωπος της Globe Telecom, θέλοντας να τονίσει την επιτυχία των SMS στη χώρα του, προσέθεσε, αστειευόμενος, ότι «το μέγεθος του αντίχειρα κάθε Φιλιππινέζου είναι μεγαλύτερο από αυτό των κατοίκων άλλων χωρών». Ανεξάρτητα από το αν τα SMS ταιριάζουν ή όχι με τη ψυχοσύνθεση κάθε Φιλιππινέζου, αλλά και το αν τα δίκτυα της χώρας προώθησαν επιτυχώς ή ανεπιτυχώς την υπηρεσία, τα γραπτά μηνύματα είναι πανταχού παρών: H Globe Telecom παρέχει με SMS υπηρεσίες που επιτρέπουν την έκπτωση στις αγορές προϊόντων από καταστήματα, τη φθηνότερη είσοδο σε κέντρα διασκέδασης, τα δωρεάν γεύματα σε εστιατόρια, την ανταλλαγή μηνυμάτων με γνωστά celebrities, την παραγγελία και τη λήψη αγαθών, τον έλεγχο των πωλήσεων και των τιμών στην αγορά, τον εντοπισμό δεμάτων, καθώς και πολλές ακόμη καινοτομικές λύσεις, που ενδιαφέρουν κάθε καταναλωτή. Η πιο έξυπνη από αυτές τις υπηρεσίες είναι αναμφίβολα η Share-a-load, που επιτρέπει σε οποιονδήποτε χρήστη (με συμβόλαιο ή κάρτα) να «δωρίσει» σε κάποιον φίλο του, χρήστη καρτοκινητού τηλεφώνου, όσες μονάδες επιθυμεί. Το ποσό του δώρου φυσικά αφαιρείται από τις δικές του μονάδες ή προστίθεται στο μηνιαίο του λογαριασμού. Αν και η υπηρεσία προωθήθηκε αρχικά για την ανταλλαγή μονάδων μεταξύ φίλων, ο de la Cruz δήλωσε ότι έχουν αναφερθεί περιστατικά που χρησιμοποιήθηκε για το φιλοδώρημα σερβιτόρων, αλλά και για τη πληρωμή συνδρομών!

 

Τα SMS πρέπει να είναι το πρότυπο για τις μελλοντικές υπηρεσίες δεδομένων, υποστηρίζει ο Pim van der Feltz της T-Mobile International, τονίζοντας ότι οι προηγμένες υπηρεσίες που παρέχονται σήμερα είναι «αδικαιολόγητα πολύπλοκες». Ίσως αυτό να δικαιολογεί την αποτυχία των MMS, αλλά και την ακόμη μεγαλύτερη αύξηση της χρήσης των SMS. Στην Ολλανδία, ο αριθμός των μηνυμάτων που αποστέλλονται από χρήστη σε χρήστη (Peer to Peer) συνεχίζουν να αυξάνονται και τα «συνδρομητικά προγράμματα» που προσφέρουν έναντι μηνιαίου πάγιου δεκάδες ή εκατοντάδες SMS αποδεικνύονται ευεργετικά. Το 4,4% του συνόλου των μηνυμάτων σχετίζονται με υπηρεσίες παροχής περιεχομένου από ανεξάρτητες εταιρείες και το 2,3% από υπηρεσίες παροχής περιεχομένου της T-Mobile. Ωστόσο, αποφέρουν το 20% των συνολικών εσόδων των SMS. Δυστυχώς, τα MMS δεν έχουν ανάλογη επιτυχία και η χρήση τους αυξάνεται μεν, πολύ αργά δε. Τα T-Zones στην Ολλανδία έγιναν γνωστά μόνο όταν προηγήθηκε το σωστό branding, αλλά και η πρόσβαση σε αυτά με το πάτημα ενός μόλις πλήκτρου. Η ανάγκη για απλότητα ισχύει φυσικά και στο χώρο των MMS. Αρκετοί χρήστες που θέλησαν να στείλουν multimedia μηνύματα αποθαρρύνθηκαν από την πολυπλοκότητα των ρυθμίσεων. Αν, ωστόσο, ένα σύστημα έχει προγραμματιστεί (όπως έγινε στην Ολλανδία την περασμένη χρονιά) ώστε να αναγνωρίζει αυτόματα το κινητό του χρήστη και να στέλνει αυτόματα τις ρυθμίσεις, τότε ένα ακόμη εμπόδιο θα ξεπεραστεί. Το ίδιο ισχύει και σε άλλους τομείς. Όσο χρήσιμη και να είναι μια υπηρεσία δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθεί εφόσον η πρόσβαση σε αυτή δεν είναι απλή. Ποια η χρησιμότητα ενός προγράμματος με τα δρομολόγια του τρένου, όταν ο δυνητικός επιβάτης θα πρέπει να κάνει 10 ή και περισσότερα κλικ ενώ βρίσκεται στο δρόμο και τρέχει για να φθάσει στο σταθμό; Ποιο είναι το «μάθημα» που μας δίνουν τα SMS; Ουσιαστικά, απλότητα και ποιότητα. Τα δίκτυα θα πρέπει επίσης, υπογραμμίζει ο Stanislais Chesnais, CEO της Netsize, να μην παρασύρονται από τις «επόμενες νέες τεχνολογίες». Το 2000, εξηγεί, αναλυτές συμβούλεψαν την εταιρεία του να ασχοληθεί με το WAP και να ξεχάσει τα SMS. H Netsize παρέμεινε πιστή στα SMS και παρακολούθησε το «θάνατο» του WAP, υπό το καθεστώς της πολυπλοκότητας και της έλλειψης επιχειρηματικού μοντέλου. Τα SMS, υποστηρίζει ο κ.Chesnais, είναι απλά και θα παραμείνουν προσοδοφόρα για πολλά ακόμη χρόνια.

 

Όσοι άκουσαν τους τρεις ομιλητές το πρωί της Τρίτης συμφώνησαν, ότι το μάθημα που τα SMS παραδίδουν στις εταιρείες, σχετικά με τα MMS, είναι να... παραμείνουν πιστές στα SMS...

[sIGPIC][/sIGPIC]
Link to comment
Share on other sites

Καλά.Ας είχε το ΜΜS 8,5 λεπτά,όσο δηλαδή και το SMS, και θα το ξανασυζητούσαμε...
Link to comment
Share on other sites

Yπερβολές....Ένα ΜΜS είναι οριακά ελάχιστα πιό πολύπλοκο από το ΜΜS στην δημιουργία και μόνο, ενώ το μεγάλο του πρόβλημα είναι αποκλειστικά η υψηλή τους τιμή σε σχέση με τα MMS και κατά δεύτερον η μη διάδοση των νέων συσκευών σε σχέση με τις παλιότερες από πολύ κόσμο ακόμα..... :o
Link to comment
Share on other sites

einai tyxaio pou kaneis den kanei koubenta gia to kostos?

 

epishs kaneis den anaferei oti den prosferei tipota idiaitera aparaithto.

 

kai telos to mpahalo me tis syskeyes pou dehontai orismenou megethous mms kai meta prepei na mpeis sto internet kai na se hreosei apo 500 meries horis na ksereis ti sou ginetai den to blepoun? aytoi den to dimiourgisan?

e as prosehan

Dulce et decorum est pro sciencia mori.

----------------------------------------------

milan - kountera : 1 - 0

Link to comment
Share on other sites

οταν οι συσκευες δεν εχουν ρυθμισεις και πρεπει να τις περασεις μονος σου

οταν πρεπει να κανεις ενεργοποιηση της υπηρεσιας

οταν ειναι τοσο ακριβα

τοτε αποκλειεται ο κοσμος να γνωρισει τα mms ποσο μαλλον να τα χρησιμοποιησει

Link to comment
Share on other sites

Αντί να ρίξουν τις τιμές ψάχνουν εξιλαστήρια θύματα για το MMS... ΑΙΣΧΟΣ!!!
Flying is easy, just throw yourself at the ground and miss...
Link to comment
Share on other sites

Πολυπλοκότητα?Μπα,δεν θα το χαρακτήριζα έτσι...ηλιθιότητα ίσως.Το να προσπαθείς σχεδόν ένα 24ωρο να στείλεις ένα mms το οποίο έχεις φτιάξει σε λιγότερο του λεπτού...Άπειρα restart με την ελπίδα πως μόλις ανοίξει το κινητό ίσως σταλεί το μήνυμα...(telestet-tim)Τύποι αρχείων που δεν υποστηρίζονται από όλα τα κινητά(ας πεί κάποιος στους κατόχους ericsson ότι τα έτοιμα mms που έχουν,ΔΕΝ παίζουν σε nokia κτλ.)Video mms παίζουν σε ελάχιστα κινητά...Για να μην μιλήσω για τη samsung η οποία δεν ξέρω πως σκέφτεται αφού αν λάβει μήνυμα μεγαλύτερο των 30kb δεν το δέχεται!(v-200)Ά...και γιατί ο κολλητός μου που πήρε 3650 είχε απο DEFAULT στη λήψη multimedia ΟΙΚΕΙΟ ΔΙΚΤΥΟ ΜΟΝΟ?Με αποτέλεσμα να μην δέχεται ότι του στέλνω εγώ!Καλά,η τιμή...άλλο και αυτό...Μπορεί κάποια πράγματα να φαίνονται απλά σε μας,αλλά ο αρχάριος χρήστης που θέλεις να καταλάβει τι φταίει για να μπορέσει στο τέλος να στείλει και να λάβει με επιτυχία MMS?Ούφ...τα είπα...ελπίζω να πιάσουν τόπο...ακούει κανείς? :confused:

Ride fast

Ride hard

Ride home.

 

ZX6R

Link to comment
Share on other sites

διαφωνώ. το μεγαλύτερος εχθρός των mms δεν είναι τα sms αλλά το κόστος τους και η αναξιοπιστία τους!
Link to comment
Share on other sites

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος antonis_wrx (28 Φεβ. 2004 , 09:24)

 

διαφωνώ. το μεγαλύτερος εχθρός των mms δεν είναι τα sms αλλά το κόστος τους και η αναξιοπιστία τους!

 

το κόστος περισσσότερο πιστεύω εγώ :o

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...

Αυτες οι εταιριες ζουν σε μια mms ουτοπια! Απο την μια μερια μας βομβαρδιζουν με διαφιμησεις για τα νεα μυνηματα, απο την αλλη ανεβαζουν τις τιμες τοσο, ετσι ωστε στελνοντας ενα mms να ξοδευεις χρηματα με τα οποια θα μπορουσες να στειλεις γυρω στα πεντε sms.Εκτος αυτου,τα mms συνοδευοντε και με μια σωρια προβληματων,οπως:Το γεγονος οτι οι διαφορες μαρκες τηλεφωνων δεν εμφανιζουν σωστα η και καθολου τα mms οταν στελνοντε μεταξυ τους,οι περιορισμοι στο μεγεθος του mms που μπορει να δεχθει μια συσκευη,οι πολυωρες αναμονες απο πλευρας δυκτιου για την αποστολη του μυνηματος,οι περιπλοκες ρυθμισεις που ειναι απαραιτητες για την ανταλαγη τετοιων μυνηματων,το γεγονος του οτι η συνταξη και η αποστολη ενος mms δεν ειναι και τοσο ευκολη για τον καθε απλο χρηστη,επιπλεων και οσο παραξενο και αν ακουγετε,η πλειονοτης των χρηστων δεν χρησημοποιει τα mms ακομη αν και εχει κινητο που τα υποστιρηζει ενω τα περισσοτερα ατομα που γνωριζω εχουν ακομη ασπρομαυρα τηλεφωνα :worry:

Παντος προσωπικα θεωρω ως μειζονος σημασιας το θεμα του κοστους :!:

Link to comment
Share on other sites

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος mindtrap77 (26 Νοέ. 2004 , 14:07)

 

Παντος προσωπικα θεωρω ως μειζονος σημασιας το θεμα του κοστους :!:

 

 

Από εκεί ξεκινούν όλα, μιας και όσο και να διαφημίσουν οι εταιρίες τα MMS, αν είναι πανάκριβα ποιός να στείλει και πόσα?:wacko:

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Καθε εταιρεια το σιγουρο ειναι οτι θελει να προωθησει το δικο της κινητο , αρα μεταξυ τους καποια MMS δεν διαβαζοντε- φαινοντε η το αντιθετο. Ο χρονος που αφιερωνει καποιος για ενα μηνυμα εχει υπολογιστει ? Το θεμα του MMS αξιζει για να το στειλω καπου ? ( οχι δεν κανω σεμιναριο για τους managers των εταιρειων ) , το δε πολυπλοκο της επεξεργασιας ενος MMS , ωστε καποια στιγμη να αποσταλει απο τις κυψελες , σιγα μην σκαβουν κιολας.

Θυμαστε ποσο κοστιζε μια USB flash memory πριν 8 μηνες ? Ειχα παρει μια 256 ΜΒ 92 Ε και τωρα βρισκεις και με 35 Ε. Θα μου πειτε οτι μιλαω για διαφορετικη τεχνολογια. Οκ , συμφωνω. Ομως υπαρχει μειωση τιμης.

Αν λοιπον μειωσουν και οι εταιρειες τις τιμες , ο κοσμος θα χρησιμοποιει τα MMS εστω και για το πιο χαζο θεμα.

Ευχομε καποια να κανει το μπαμ στην μειωση τιμων και φυσικα να μην ερθει η ( οποια ) κυβερνηση και πει π.χ. <<οχι κατω απο Χ ευρω >> οπως εγεινε με τα φθηνα τσιγαρα , γιατι ετσι χανει απο τους φορους.

Εταιρειες υπαρχουν. Σωστος ανταγωνισμος ............????

( Αν καπου το θεμα φαινετε να εχει ξεφυγει , ζητω συγνωμη , αλλα δυστυχως η αλυσιδα ειναι πολυ μεγαλη.)

Μαιιιισα Σεληνη........Νικο παλι εγραψες !

Μικρα & αλλα ενδιαφεροντα στην ιστοσελιδα μου

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
Καλά.Ας είχε το ΜΜS 8,5 λεπτά,όσο δηλαδή και το SMS, και θα το ξανασυζητούσαμε...

Sigoura...afou me sms grafeis mexri 160 xaraktires enw me to mms 1000+!

[sIGPIC][/sIGPIC]

Luau! If you're hungry for hunk of fat and juicy meat,

Eat my buddie Pumbaa here cuz he is a treat! A hundred dollar dine, a tasty swine, all you gotta do is get in line. Are ya achin'?

Link to comment
Share on other sites

esteila ena mms prosfata. den elaba anafora. idea mou einai i ta mms den ehoun katholou anafora?

an einai etsi siga min ksanasteilw... ;)

Dulce et decorum est pro sciencia mori.

----------------------------------------------

milan - kountera : 1 - 0

Link to comment
Share on other sites

esteila ena mms prosfata. den elaba anafora. idea mou einai i ta mms den ehoun katholou anafora?

an einai etsi siga min ksanasteilw... ;)

Μια χαρά αναφορά έχουν τα mms.Ίσως θα πρέπει να την ενεργοποιήσεις μέσα απο το μενού της συσκευής σου. :)

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...
κι εγω πιστευω οτι το κοστος ειναι καπως ακριβο αλλιως θα ειχαν καλυτερη τυχη ως τωρα,αν και παλι εγω προτιμω τον κλασσικο τροπο επικοινωνιας,γυμναζω και το μεγαλο δαχτυλο ετσι.

Η υπομονή είναι πικρή,αλλά ο καρπός της είναι γλυκός.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...
Το κόστος των ΜMS είναι ακόμα απαγορευτικό. Αντιστοιχα και τα SMS είναι ακριβά γι αυτό που προσφέρουν.
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
κανονικά έτσι όπως το λες θα πρεπε να ήταν όμως άστο.μια χαρά είναι τα γραπτά μηνύματα.

Η υπομονή είναι πικρή,αλλά ο καρπός της είναι γλυκός.

Link to comment
Share on other sites

Ουτε τα γραπτα μυνηματα ειναι φθηνα!

 

Για 140 bytes χρεωνουν 10λεπτα οι κλεφτες!

Δλδ για ενα 1Mbyte διακινηση~7000sms χρεωνουν 700ε!

 

Δλδ πας και κανεις ενα προγραμμα 20Gb/μηνα, στελνεις ~40.000.000/μηνα Ιnstant messages ή emails οπου θες στον κοσμο και σου μενουν και 600ε ρεστα.

 

Ή κανεις ενα προγραμμα με 20Mb/μηνα πληρωνεις 17ε και στελνεις ~40.000 ΙΜ ή e-mails.

 

*1 email ή IM με 200 χαρακτηρες Unicode ειναι περιπου 500 bytes.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
οταν οι συσκευες δεν εχουν ρυθμισεις και πρεπει να τις περασεις μονος σου

οταν πρεπει να κανεις ενεργοποιηση της υπηρεσιας

οταν ειναι τοσο ακριβα

τοτε αποκλειεται ο κοσμος να γνωρισει τα mms ποσο μαλλον να τα χρησιμοποιησει

 

Πολύ σωστά.... Αν πέσει το κόστος θα πάρουν τα πάνω τους... Αν και με το Nolimit που στελνεις δωρεαν σε cu συνδρομιτές για να πω την αλήθεια τα εχω ξεσκ**σει... (Αν και έστελνα πολλά μπορώ να πω και χωρίς αυτή την υπηρεσία...

[sIGPIC][/sIGPIC]ΣΣΣ... Μας ακούνε!!!
Link to comment
Share on other sites

Πολύ σωστά.... Αν πέσει το κόστος θα πάρουν τα πάνω τους... Αν και με το Nolimit που στελνεις δωρεαν σε cu συνδρομιτές για να πω την αλήθεια τα εχω ξεσκ**σει... (Αν και έστελνα πολλά μπορώ να πω και χωρίς αυτή την υπηρεσία...

Δεν νομιζω οτι τα mms προκειται ποτε να παρουν την πρωτοκαθεδρια απο τα sms...Ασχετα με το αν ειναι ακριβα ή οχι (απλα ειναι πανακριβα...), ειναι δυσκολα στην χρηση κι αργουν πολυ! Το σημαντικοτερο ομως ειναι οτι για την ανταλλαγη εικονων, ηχων και βιντεο εχουμε πλεον την δυνατοτητα δωρεαν ανταλλαγης μεσω υπερυθρων , bluetooth κλπ κλπ...Ολοι σχεδον αυτους τους τροπους χρησιμοποιουν....Γι'αυτο πλεον και στις προσφορες, δεν ακουγεται τοσο η χρηση mms οσο η υπαρξη bluetooth σε ενα κινητο...! Οποτε, το μελλον τους ειναι λιγο πολυ προκαθορισμενο...

...ευτυχής κάτοχος Μ600i...:)

 

Κλείσε μέσα στην ψυχή σου την Ελλάδα και θα δεις να λαχταρεί κάθε είδους μεγαλείο...

Link to comment
Share on other sites

Επισκέπτης
This topic is now closed to further replies.
 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...