ng78 Δημοσιεύτηκε August 13, 2003 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε August 13, 2003 Παιδιά χτες το απόγευμα έμαθα ότι οι μολυσμένοι υπολογιστές στις 16 Αυγούστου θα εκτελέσουν μαζικό DoS attack προς τους web servers της Microsoft με σκοπό να προκαλέσουν την κατάρρευσή τους. Επίσης θα στείλουν προς τη Microsoft αυτό το μήνυμα: I just want to say LOVE YOU SAN!! billy gates why do you make this possible ? Stop making money and fix your software!! ώστε να πάρει επιτέλους η Mucrasoft ένα μάθημα και να μπαλώσει το λειτουργικό της. Μήπως τελικά να τον αφήσουμε στο PC μας; Μάλλον έκανα γκάφα που τον καθάρισα. Μάλλον πρέπει να ξαναβρω το msblast.exe και να το φορτώσω στις 16 Αυγούστου (δεν κάνω πλάκα). Θα το ευχαριστηθώ πολύ να πέσει το site της Megahard για κανα δυο μέρες. Έτσι μόνο θα ξυπνήσουν επιτέλους τα μπάζα που έχει μαζέψει εκεί μέσα και φτιάχνουν τα Windows με τόσες πολλές τρύπες, ώστε να μπαίνουν ιοί στα PC μας χωρίς να πάρουμε πρέφα τίποτα :blink: Ή θα βγει η Microsoft και θα με κυνηγήσει γιατί το PC μου της έκανε DoS Attack; Θα τους πω, βρε άχρηστα υποκείμενα, εμένα μπήκε ιός στον υπολογιστή μου λόγω της τρύπας που έχει η σαβούρα που φτιάξατε, τι φταίω εγώ αν ο ιός σας έκανε DoS Attack? Παράθεση this signature is under heavy construction Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
fumantsu Δημ. August 13, 2003 Κοινοποίηση Δημ. August 13, 2003 Απο οτι διαβασα στο site της symantec θα κανει DoS στο windows update. Το μυνημα αυτο που λες συμφωνα με την symantec περιεχεται στο email που ερχεται με το msblast.exe. Παντως και εγω συμφωνω για να κανουμε ενα DoS στη Microsoft αλλα για να ειμαστε αποτελεσματικοι χρειαζομαστε πολυ καλη γραμμη και οχι 56αρι. Παράθεση Host Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ng78 Δημ. August 13, 2003 Author Κοινοποίηση Δημ. August 13, 2003 Αρχικό Μήνυμα από τον fumantsu Το μυνημα αυτο που λες συμφωνα με την symantec περιεχεται στο email που ερχεται με το msblast.exe. Κάνει λάθος η Symantec. Το μήνυμα περιλαμβάνεται μέσα στον κώδικα του msblast.exe Αν το ανοίξεις με έναν Hex editor θα το δεις :) Εξάλλου ο ιός όπως είπα και πριν δεν έρχεται με e-mail αλλά "στέλνει" τον εαυτό του σε άλλους υπολογιστές μέσα από το port 135 τελείως διακριτικά (μέχρι το PC σου να αρχίσει τα restarts :lol: ). Παράθεση this signature is under heavy construction Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
eLeKtriK EyE Δημ. August 13, 2003 Κοινοποίηση Δημ. August 13, 2003 Αρχικό Μήνυμα από τον ng78 Παιδιά χτες το απόγευμα έμαθα ότι οι μολυσμένοι υπολογιστές στις 16 Αυγούστου θα εκτελέσουν μαζικό DoS attack προς τους web servers της Microsoft με σκοπό να προκαλέσουν την κατάρρευσή τους. Επίσης θα στείλουν προς τη Microsoft αυτό το μήνυμα: I just want to say LOVE YOU SAN!! billy gates why do you make this possible ? Stop making money and fix your software!! ώστε να πάρει επιτέλους η Mucrasoft ένα μάθημα και να μπαλώσει το λειτουργικό της. Μήπως τελικά να τον αφήσουμε στο PC μας; Μάλλον έκανα γκάφα που τον καθάρισα. Μάλλον πρέπει να ξαναβρω το msblast.exe και να το φορτώσω στις 16 Αυγούστου (δεν κάνω πλάκα). Θα το ευχαριστηθώ πολύ να πέσει το site της Megahard για κανα δυο μέρες. Έτσι μόνο θα ξυπνήσουν επιτέλους τα μπάζα που έχει μαζέψει εκεί μέσα και φτιάχνουν τα Windows με τόσες πολλές τρύπες, ώστε να μπαίνουν ιοί στα PC μας χωρίς να πάρουμε πρέφα τίποτα :blink: Ή θα βγει η Microsoft και θα με κυνηγήσει γιατί το PC μου της έκανε DoS Attack; Θα τους πω, βρε άχρηστα υποκείμενα, εμένα μπήκε ιός στον υπολογιστή μου λόγω της τρύπας που έχει η σαβούρα που φτιάξατε, τι φταίω εγώ αν ο ιός σας έκανε DoS Attack? Εγώ είμαι μέσα! Ας προτρέψουμε κι άλλους να το κάνουν! Δε χάνουν τίποτα! Το μήνυμα για την επανεκκίνηση μπορείς να το αποτρέψεις ορίζοντας από το My computer -> Manage να μην κάνει επανεκκίνηση για κάθε σφάλμα του RPC. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
KostasV Δημ. August 13, 2003 Κοινοποίηση Δημ. August 13, 2003 Ρε παιδια εισαστε σοβαροι??????????????????????????????????????? Τι γραφετε εδω????????? Προτρεπετε το κοσμο να κανει DoS Attack???? Αν ειναι δυαντον..... Και μαλιστα εναντια στο διακομιστη που ειχε εδω και ενα μηνα το fix για το προβλημα διαθεσιμο δωρεαν ακκομα και σε αυτους που δε κατεχουν νομιμα το λειτουργικο? Δεν υπαρχει τελιο Software, ουτε καν το Matrix δεν ειναι τελιο. Ακομα και αυτο ειχε bugs. Αν δε γουσταρετε Microsoft κανεις δε σας υποχρεωνει να χρησιμοποιητε τα λειτουργικα της. Παράθεση _____________________________________________ Be the change you want to see in the world. Mahatma Gandhi Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ng78 Δημ. August 13, 2003 Author Κοινοποίηση Δημ. August 13, 2003 Αρχικό Μήνυμα από τον KostasV Ρε παιδια εισαστε σοβαροι??????????????????????????????????????? Τι γραφετε εδω????????? Προτρεπετε το κοσμο να κανει DoS Attack???? Αν ειναι δυαντον..... Και μαλιστα εναντια στο διακομιστη που ειχε εδω και ενα μηνα το fix για το προβλημα διαθεσιμο δωρεαν ακκομα και σε αυτους που δε κατεχουν νομιμα το λειτουργικο? Δεν υπαρχει τελιο Software, ουτε καν το Matrix δεν ειναι τελιο. Ακομα και αυτο ειχε bugs. Αν δε γουσταρετε Microsoft κανεις δε σας υποχρεωνει να χρησιμοποιητε τα λειτουργικα της. Δεν το κάνουμε εμείς το DoS attack. Ο ιός το κάνει, ο οποίος μπαίνει στα PC μας λόγω τρύπας του λειτουργικού της Microsoft. Επομένως Κώστα η ίδια η Mucrasoft βγάζει μόνη της τα μάτια της με τα bugs που έχει φτιάξει. ;) Παράθεση this signature is under heavy construction Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
KostasV Δημ. August 13, 2003 Κοινοποίηση Δημ. August 13, 2003 Αρχικό Μήνυμα από τον ng78 Δεν το κάνουμε εμείς το DoS attack. Ο ιός το κάνει, ο οποίος μπαίνει στα PC μας λόγω τρύπας του λειτουργικού της Microsoft. Επομένως Κώστα η ίδια η Mucrasoft βγάζει μόνη της τα μάτια της με τα bugs που έχει φτιάξει. ;) Διαφωνω! Η Microsoft σαφως και δεν εχει τελειο λειτουργικο, ομως κανει οτι ειναι δυνατο για να προφυλαξει τουσ πελατες της ( και τους μη πελατες της). Ειχε εντοπισει το προβλημα απο της 16 Ιουλιου και ειχε προσφερει το fix. Γιατι καποιοι δε το ειχαν κατεβασει?????? Ακομα και αν καποιος βαριεται να θυμαται να κοιταει για updates, η Microsoft διαθετει αυτοματη εγκατασταση των Critical fixes. Ενεργοποιησε το σχετικο option kai o ypologisths soy tha episkeyazetai xoris na to pareis xampari! Μπορει γαι χιλια αλλα δυο να ειναι ενοχη η ΜΣ, αλλα στο συγκεκριμενο ειναι αθωα! Παράθεση _____________________________________________ Be the change you want to see in the world. Mahatma Gandhi Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
fumantsu Δημ. August 13, 2003 Κοινοποίηση Δημ. August 13, 2003 Συμφωνω οτι αν καποιος βαριεται μπορει να βαλει το automatic updates το οποιο ειναι εξορισμου ενεργοποιομενο στα XP. Εχω δεν εχω γνησιο λογισμικο διαφωνω που το Windows Update και Automatic updates τραβουν στοιχεια του PC μου (οπως SN Windows,CPU type και αλλα) Παράθεση Host Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
paravoid Δημ. August 13, 2003 Κοινοποίηση Δημ. August 13, 2003 Αρχικό Μήνυμα από τον ng78 Παιδιά χτες το απόγευμα έμαθα ότι οι μολυσμένοι υπολογιστές στις 16 Αυγούστου θα εκτελέσουν μαζικό DoS attack προς τους web servers της Microsoft με σκοπό να προκαλέσουν την κατάρρευσή τους. Επίσης θα στείλουν προς τη Microsoft αυτό το μήνυμα: ώστε να πάρει επιτέλους η Mucrasoft ένα μάθημα και να μπαλώσει το λειτουργικό της. Μήπως τελικά να τον αφήσουμε στο PC μας; Μάλλον έκανα γκάφα που τον καθάρισα. Μάλλον πρέπει να ξαναβρω το msblast.exe και να το φορτώσω στις 16 Αυγούστου (δεν κάνω πλάκα). Θα το ευχαριστηθώ πολύ να πέσει το site της Megahard για κανα δυο μέρες. Έτσι μόνο θα ξυπνήσουν επιτέλους τα μπάζα που έχει μαζέψει εκεί μέσα και φτιάχνουν τα Windows με τόσες πολλές τρύπες, ώστε να μπαίνουν ιοί στα PC μας χωρίς να πάρουμε πρέφα τίποτα :blink: Ή θα βγει η Microsoft και θα με κυνηγήσει γιατί το PC μου της έκανε DoS Attack; Θα τους πω, βρε άχρηστα υποκείμενα, εμένα μπήκε ιός στον υπολογιστή μου λόγω της τρύπας που έχει η σαβούρα που φτιάξατε, τι φταίω εγώ αν ο ιός σας έκανε DoS Attack? Χμμμ, το αρχικό μήνυμα μου το διάβασες; Έχω γράψει για το DDoS στο WindowsUpdate από την πρώτη μέρα που βγήκε... Και όχι ΔΕΝ θα στείλει το μήνυμα, δεν γίνεται να "στείλεις μήνυμα" με SYN flood attack :cool: Το μήνυμα το βαλε μάλλον για να το δουν απλά (όπως και έγινε μάλλον) Έχεις άδικο. Vulnerabilities υπάρχουν και θα υπάρχουν ΠΑΝΤΑ. Το συγκεκριμένο ήταν πολύ σοβάρο, δε διαφωνώ, αλλά το response της Microsoft ήταν άμεσο, για την ακρίβεια ΠΡΙΝ κυκλοφορήσει το exploit! Πρώτα το LSD team ανακάλυψε το vulnerability, το έστειλε στην Microsoft χωρίς να κυκλοφορήσει proof-of-concept code στο δίκτυο, η Microsoft έβγαλε το patch και έπειτα το XForce έφτιαξε το exploit. Και το patch υπήρχε στη front page του microsoft.com, και μεγάλα sites όπως το bink.nu και το neowin.net το είχαν ανακοίνωση, ακόμα και η Αμερικάνικη κυβέρνηση προέτρεπε τους Αμερικάνους να βάλουν το patch. Όλα αυτά έγιναν πριν από 25 μέρες!! Και η Microsoft έχει προβλέψει και για αυτές τις καταστάσεις: υπάρχει το WindowsUpdate, υπάρχουν ακόμα και τα Automatic Updates στο λειτουργικό! Το ότι οι χρήστες τα αγνοούν και λένε "και τι με νοιάζει εμένα" είναι δικό τους πρόβλημα, όχι της Microsoft. Εγώ δεν κόλλησα τον ιο, κανένα απ'τα μηχανήματα μου. Γιατί άραγε; :cool: Όχι δεν δουλέυω στη Microsoft :p αλλά στην προκειμένη περίπτωση δεν φταίει τόσο η εταιρία όσο οι χρήστες... Ξέρεις τι μου είπε ένας φίλος που του είπα να κάνει WindowsUpdate; Μου λέει θέλει να κατεβάσω 50ΜΒ, ξέχασε το. Ο άνθρωπος δεν είχε κάνει ποτέ! Κανείς δε σε ανάγκασε να χρησιμοποιείς τη "σαβούρα". Ελεύθερη αγορά είναι, έχεις πάντα εναλλακτικές! Linux, *BSD, MacOS X, BeOS, QNX etc. Θα είναι καλύτερα όμως; Για πάρε μια παλία Linux distro, με ένα configuration με Apache, PHP, MySQL, Sendmail ( :lol: ) και μην ανανεώσεις τίποτα (και φυσικά μη βάλεις firewall). Είναι θέμα χρόνου πότε θα μπει κάποιος... Και εκεί δεν έχει Automatic Updates (με εξαίρεση το apt-get στο Debian) Όλα αυτά τα έγραψα γιατί έχω τσαντιστεί με ορισμένα άτομα που κατηγορούν τη Microsoft για τη δική τους ανευθυνότητα... Κανένας software vendor δεν μπορεί να σας εγγυηθεί ότι χωρίς να παίρνετε τα απαραίτητα μέτρα (συχνά updates, firewall - έχουν και τα Windows ενσωματωμένο!) το σύστημα θα είναι απόρθητο! Vulnerabilities βγαίνουν κάθε μέρα για κάθε λογής software, commercial ή open-source. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ng78 Δημ. August 13, 2003 Author Κοινοποίηση Δημ. August 13, 2003 Η εταιρεία είναι "γεια σου" ρε παιδιά τώρα τι να λέμε; Δεν λέω ότι δεν υπάρχουν κι άλλες επιλογές, αλλά μια και συζητάμε για τη συγκεκριμένη, αρκεί να πούμε ότι έχει το πιο αναξιόπιστο και ασταθές λειτουργικό σύστημα. Έχω δουλέψει άπειρες ώρες σε Mac και Linux και το σύστημα δεν κρέμασε ούτε μια φορά. Ούτε έχουμε δει ποτέ το ρεζιλίκι: "βγάζω ένα patch... (την άλλη μέρα) α ξέρετε το patch έχει bug, κατεβάστε patch για το patch... (μετά από μια βδομάδα) χμ το patch του patch πετάει μπλε οθόνες, κατεβάστε patch για το patch του patch (μετά από 3 μέρες)καλύτερα βγάλτε το patch του patch του patch (ω patch) γιατί είμαστε για τα μπάζα. Τελικά έχει bug κι αυτό και πετάει μπλε οθόνες" Όλα τα software έχουν bugs, αλλά το παραπάνω χάλι του "ράβε-ξήλωνε" δεν το έχει καμία άλλη εταιρεία. Μόνο η Microsoft το έχει επαναλάβει απειρες φορές. Ούτε έχουν επαναληφθεί ποτέ τόσες πολλές φορές τόσα σοβαρά bugs που επιτρέπουν να κάνει οποισδήποτε φύλλο και φτερό το σύστημά σου μέσω Internet, χωρίς να καταλάβεις από πού σου ήρθε. Είπαμε, παντού υπάρχουν bugs, αλλά είναι πρωτοφανές επί 2,5 χρόνια (ηλικία των XP) να αφήνεις ανοιχτή ολόκληρη τρύπα που επιτρέπει στον άλλο να μπαίνει στο PC σου, να ρίχνει ιούς και οποιοδήποτε άλλο αρχείο θέλει και να κάνει στο σύστημά σου ό,τι θέλει. Αυτό δεν είναι bug. Είναι κάτι πολύ χειρότερο (ας μην αρχίσω τους χαρακτηρισμούς)... Τώρα όμως που θα φάνε το DoS attack από τον ιό που εξαιτίας τους έχει προσβάλλει εκατοντάδες χιλιάδες υπολογιστές σε όλο τον κόσμο θα μάθουν να είναι πιο προσεκτικοί. Να εξετάζουν πιο προσεκτικά κάθε νέα έκδοση των Windows πριν τη βγάλουν στην αγορά και να μη βιάζονται να πλουτίσουν, αφήνοντας για 1 και 2 χρόνια εκτεθειμένους τους πελάτες τους στις τρύπες του λειτουργικού τους. Παράθεση this signature is under heavy construction Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
KostasV Δημ. August 13, 2003 Κοινοποίηση Δημ. August 13, 2003 Everything comes with a price. H Microsoft επελεξε να φται3ει ενα λειτουργικο που να ειναι φιλικο προσ το χρηστη, που να μποριε να δουλεψει πανω του και ο ασχετος, που να διατηρει τη συμβατοτηατ με το παρελθον, που να μπορει αν κανει χιλια δυο πραγματα που τα Μακ και Λινουξ δεν ονειρευονται καν. Το τιμημα αυτου ειναι ενας πιο πολυπλοκος ( ή αν θελεις πιο απλοικος) κωδικας που μοιραι αφηνει καποιες τρυπες. Ο paravoid εξηγησε πολυ σωστα γιατι ειναι κακο του κεφαλιου οποιου τη πατησε με το συγκεκριμενο σκουλικι... Επειχηρηματα του στυλ "Στελενι το CPU number μου στην ΜΣ το Windows update", α) τα ακουω βερεσε. Εστω οτι τα στελνει, so what????? b) Αν καποιος ειναι τοσο ψαγμνεος και ανακαλυψε πως η MS ρουφαει σουπερ προωσοπικες πληροφοριες, τοτε θα πρεπει να γνωριζει οτι υπαρχουν αρκετα sites που δινουν τα διαφορα updates σε μορφη αρχειου για download. Παράθεση _____________________________________________ Be the change you want to see in the world. Mahatma Gandhi Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
paravoid Δημ. August 13, 2003 Κοινοποίηση Δημ. August 13, 2003 Αρχικό Μήνυμα από τον ng78 Η εταιρεία είναι "γεια σου" ρε παιδιά τώρα τι να λέμε; Δεν λέω ότι δεν υπάρχουν κι άλλες επιλογές, αλλά μια και συζητάμε για τη συγκεκριμένη, αρκεί να πούμε ότι έχει το πιο αναξιόπιστο και ασταθές λειτουργικό σύστημα. Έχω δουλέψει άπειρες ώρες σε Mac και Linux και το σύστημα δεν κρέμασε ούτε μια φορά. Ούτε έχουμε δει ποτέ το ρεζιλίκι: "βγάζω ένα patch... (την άλλη μέρα) α ξέρετε το patch έχει bug, κατεβάστε patch για το patch... (μετά από μια βδομάδα) χμ το patch του patch πετάει μπλε οθόνες, κατεβάστε patch για το patch του patch (μετά από 3 μέρες)καλύτερα βγάλτε το patch του patch του patch (ω patch) γιατί είμαστε για τα μπάζα. Τελικά έχει bug κι αυτό και πετάει μπλε οθόνες" Όλα τα software έχουν bugs, αλλά το παραπάνω χάλι του "ράβε-ξήλωνε" δεν το έχει καμία άλλη εταιρεία. Μόνο η Microsoft το έχει επαναλάβει απειρες φορές. Ούτε έχουν επαναληφθεί ποτέ τόσες πολλές φορές τόσα σοβαρά bugs που επιτρέπουν να κάνει οποισδήποτε φύλλο και φτερό το σύστημά σου μέσω Internet, χωρίς να καταλάβεις από πού σου ήρθε. Είπαμε, παντού υπάρχουν bugs, αλλά είναι πρωτοφανές επί 2,5 χρόνια (ηλικία των XP) να αφήνεις ανοιχτή ολόκληρη τρύπα που επιτρέπει στον άλλο να μπαίνει στο PC σου, να ρίχνει ιούς και οποιοδήποτε άλλο αρχείο θέλει και να κάνει στο σύστημά σου ό,τι θέλει. Αυτό δεν είναι bug. Είναι κάτι πολύ χειρότερο (ας μην αρχίσω τους χαρακτηρισμούς)... Ειλικρινά εχω δει 1 φορά blue screen σε ΝΤ, και αυτή από βλακέια μου. "Το χάλι του ράβε-ξήλωνε" δε το έχω δει ποτέ, μπορείς να αναφέρεις ένα παράδειγμα; Όσο για το συγκεκριμένο bug, ήταν ένα απλό buffer overflow που χτύπαγε σε ένα service (SYSTEM privileges). Όπως κάθε buffer overflow σου επιτρέπει να εκτελέσεις δικό σου κώδικα. Να σε ρωτήσω κάτι άλλο τώρα... Πόσο καιρό υπάρχει το sendmail; Πόσα exploits έχουν βγει για αυτό; Και αφού υπάρχουν άλλες επιλόγές γιατί χρησιμοποιείς προϊόντα της; :cool: ΥΓ. Αν είναι να το συνεχίσουμε να το κάνω split Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ng78 Δημ. August 13, 2003 Author Κοινοποίηση Δημ. August 13, 2003 Αρχικό Μήνυμα από τον paravoid Ειλικρινά εχω δει 1 φορά blue screen σε ΝΤ, και αυτή από βλακέια μου. "Το χάλι του ράβε-ξήλωνε" δε το έχω δει ποτέ, μπορείς να αναφέρεις ένα παράδειγμα; Είναι τόσες πολλές φορές που επαναλήφθηκε αυτό που έχω χάσει το λογαριασμό. Να σου αναφέρω ενδεικτικά τις μπλε οθόνες μετά την εγκατάσταση του Service Pack 2 στα Windows 2000 και το μήνυμα σφάλματος "Please remove Service Pack 3" ( :wacko: ) που τις συνόδευε; Πόσες διαφορετικές εκδόσεις και updates του DirectX 9.0 έβγαλαν γιατί κάθε νέα έκδοση έλυνε ένα πρόβλημα και δημιουργούσε άλλα; Το Service Pack 1 των XP που έχει bug με τη διαχείριση μνήμης; Όσο για τα NT/2000/XP ναι όντως δεν έχουν τόσες πολλές μπλε οθόνες, έχουν όμως άλλα σοβαρότερα προβλήματα και τρύπες. Το τελευταίο το είδαμε σε αυτό το topic... Ακόμα τρέχει και δεν φτάνει ο κόσμος σε όλο τον πλανήτη εξαιτίας της Mucrasoft. Παράθεση this signature is under heavy construction Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ng78 Δημ. August 13, 2003 Author Κοινοποίηση Δημ. August 13, 2003 Αρχικό Μήνυμα από τον KostasV Επειχηρηματα του στυλ "Στελενι το CPU number μου στην ΜΣ το Windows update", α) τα ακουω βερεσε. Εστω οτι τα στελνει, so what????? b) Αν καποιος ειναι τοσο ψαγμνεος και ανακαλυψε πως η MS ρουφαει σουπερ προωσοπικες πληροφοριες, τοτε θα πρεπει να γνωριζει οτι υπαρχουν αρκετα sites που δινουν τα διαφορα updates σε μορφη αρχειου για download. Σ'αυτό σύμφωνώ, όντως είναι υπερβολές. Και ας πούμε ότι το site του Windows Update καταγράφει κάθε φορά τη CPU σου, τη μνήμη, τη Motherboard κλπ. Κι ας βρει η Microsoft ότι το Χ product-ID των Windows τη μία φορά είχε τάδε CPU και την άλλη φορά το ίδιο product-ID (από αντεγραμμένο CD) είχε άλλη. Αποκλείεται δηλαδή εγώ να ρίχνω format κάθε μέρα και μετά να αλλάζω CPU και motherboard κάθε μέρα γιατί έτσι μου την κάπνισε; Επομένως ακόμα και σε αυτή την περίπτωση δεν μπορούν να σου κάνουν απολύτως τίποτα. Όλοι αυτοί οι φόβοι του στυλ "ο Gates μας παρακολουθεί" είναι φαντασία... (paravoid όντως χρειάζεται ένα split μάλλον) :) Παράθεση this signature is under heavy construction Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
fumantsu Δημ. August 13, 2003 Κοινοποίηση Δημ. August 13, 2003 Εσυ οπως και εγω και αλλοι ξερουν να πανε σε αλλα site για να κατεβασουν τα διαφορα updates . ξερω πολλα ατομα, λογω δουλειας, με παρανομο αλλα και γνησιο software αλλα δεν ξερουν καν οτι το συστημα κανει updates μονο του. Γενικοτερα αν πιστευεις οτι δεν σε πειραζει να εχεις spywares στο PC δικαιωμα σου,βαλε KMD(Kazaa Media Desktop) βαλε gator δωσε οτι πληροφοριες θες. Εγω δεν θελω να τραβουν πληροφοριες χωρις την συγκαταθεση μου, ειναι επισης συνταγματικο μου δικαιωμα. Οσο αναφορα το φαντασμα το οτι η "microsoft μας παρακολουθει", εχω δει με τα ιδια μου τα ματια σε Windows 2000 Server μεσω του Network monitor (προγραμματος που αναλυει τα TCP packets) τι ακριβως πηγαινει οταν ενας Η/Υ εχει προσβαση στο Windows Update και μονο τοτε. Το τονιζω μονο τοτε. Οχι συνεχεια. Οποιος πιστευει οτι η microsoft συνεχως μας παρακολουθει μαλλον βλεπει "σχεδια συνομωσιας". Παράθεση Host Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
KostasV Δημ. August 13, 2003 Κοινοποίηση Δημ. August 13, 2003 Να συμπληρωσω κατι σχετικα με τα συνεχη updates ton Windows: Ποιο συγχρονο ποριον δεν εχει θπδατεσ ολη την ωρα? Ολα της Symantec Δεν εχουν το Live update? ( kai oxi mono ga ta virus definitions). H Nvidia deβγαζει καθε δευτερη βδομαδα updates? Για μενα το γεγονος οτι βγαινουν updates kai fixes δεν ειναι ενδειξη αδυναμιας του λογισμικου, αλλα το αντιθετο, αφου δειχενι οτι η εταιρια ασχολειται και βελτιωνει το προιον της... Παράθεση _____________________________________________ Be the change you want to see in the world. Mahatma Gandhi Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Fender Δημ. August 13, 2003 Κοινοποίηση Δημ. August 13, 2003 Αρχικό Μήνυμα από τον KostasV Ποιο συγχρονο ποριον δεν εχει θπδατεσ ολη την ωρα? Egefaliko exeis pathei ? :p :p :lol: :lol: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gbil Δημ. August 13, 2003 Κοινοποίηση Δημ. August 13, 2003 Αρχικό Μήνυμα από τον ng78 Έχω δουλέψει άπειρες ώρες σε Mac και Linux και το σύστημα δεν κρέμασε ούτε μια φορά. Ούτε έχουμε δει ποτέ το ρεζιλίκι: "βγάζω ένα patch... (την άλλη μέρα) α ξέρετε το patch έχει bug, κατεβάστε patch για το patch... (μετά από μια βδομάδα) χμ το patch του patch πετάει μπλε οθόνες, κατεβάστε patch για το patch του patch (μετά από 3 μέρες)καλύτερα βγάλτε το patch του patch του patch (ω patch) γιατί είμαστε για τα μπάζα. Τελικά έχει bug κι αυτό και πετάει μπλε οθόνες" Όλα τα software έχουν bugs, αλλά το παραπάνω χάλι του "ράβε-ξήλωνε" δεν το έχει καμία άλλη εταιρεία. Μόνο η Microsoft το έχει επαναλάβει απειρες φορές. Δεν ξέρω αν έχεις δουλέψει πολλές ώρες σε Linux αλλά μάλλον δεν έχεις κάνει πολύ χρήση γιατί εμένα χρόνια τώρα και έχει κρασάρει και πρέπει κάθε τρεις και λίγο κυριολεκτικά να τρέχεις για update σε πάρα πολλά προγράμματα για να κλείσεις τρύπες και εδώ έρχεται και ένα κακό του open source, ότι ο κάθε μαλ***ς μπορεί να δει εύκολα τις τρύπες στον κώδικα και να γράψει ένα ωραίο προγραμματάκι και να σου "μπιπ" τον υπολογιστή. Όσο για μεγάλα bugs για δες το μέχρι πριν απο λίγο καιρό bug της Apple σχετικά με το password του screensaver. Δεν λέω ότι η MS είναι αθώα αλλά ήμαρτον. Δεν θέλετε να σας παρακολουθεί η κάθε εταιρία βγάλτε τα προγράμματά τις. Η MS σου δίνει έτσι και αλλιώς τα patched μέσω του site της χωρίς να χρειάζεται να πας στο Windows Update. Παράθεση Βαρέθηκα με αυτά που ακούω... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Alexkass Δημ. August 13, 2003 Κοινοποίηση Δημ. August 13, 2003 Συμφωνώ με τον Κώστα. και συνεχλιζω, είναι σφάλμα του κάθε χρήστη αν δεν βάζει τις αναβαθμισμένες εκδόσεις. προσωπικά έχω το automatic update on. κάντε το και εσείς. σας γλυτώνει από χίλια 2 βάσανα. :) Παράθεση Alex = the best! http://www.myphone.gr/gallery/data/500/9260sakalogo1.gifτο blog μου PIN: 20DDA1B0 (Storm) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ng78 Δημ. August 13, 2003 Author Κοινοποίηση Δημ. August 13, 2003 Αρχικό Μήνυμα από τον KostasV Ποιο συγχρονο ποριον δεν εχει θπδατεσ ολη την ωρα? Ολα της Symantec Δεν εχουν το Live update? ( kai oxi mono ga ta virus definitions). H Nvidia deβγαζει καθε δευτερη βδομαδα updates? To update για μια δυσλειτουργία έχει σημαντική διαφορά από μια τρύπα που επιτρέπει στον καθένα να σου ρημάξει το σύστημα μέσω Internet. Η Symantec κλπ εταιρείες antivirus βγάζουν updates για τους ιούς. Δεν είναι αυτές όμως υπεύθυνες για τους ιούς. Η Microsoft αντίθετα είναι υπεύθυνη για το χάλι της που είναι σκέτο σουρωτήρι. Η Nvidia βγάζει updates. Αν όμως δεν τα περάσω το PC μου δεν διατρέχει κίνδυνο από τον καθένα πιτσιρικά που θέλει να μπει στο σύστημά μου και να το χακέψει. Η Makriasoft αντίθετα είναι για τα μπάζα. Μια μέρα να μείνεις χωρίς να περάσεις τα updates της για τον Α ή Β λόγο (δεν πρόλαβες, το ξέχασες κλπ κλπ), μπορεί να πάθεις μεγάλη ζημιά και να βρεθείς με όλα τα αρχεία σου σβησμένα, γιατί κάποιος εκμεταλλεύτηκε τις τρύπες του λειτουργικού της. Με λίγα λόγια αν τα Windows είναι 300 MB, πρέπει μετά να κατεβάζεις άλλα 33300 ΜΒ σε Updates, patches, fixes κλπ κλπ Κάθε βδομάδα πρέπει να αφιερώνεις τουλάχιστον 15 ώρες συνολικά για να κλείνεις τρύπες... Παράθεση this signature is under heavy construction Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
KostasV Δημ. August 13, 2003 Κοινοποίηση Δημ. August 13, 2003 Αρχικό Μήνυμα από τον ng78 Με λίγα λόγια αν τα Windows είναι 300 MB, πρέπει μετά να κατεβάζεις άλλα 33300 ΜΒ σε Updates, patches, fixes κλπ κλπ Κάθε βδομάδα πρέπει να αφιερώνεις τουλάχιστον 15 ώρες συνολικά για να κλείνεις τρύπες... DSL rulez! :lol: Αντε επειδη σημερα ολο διαφωνουμε θα συμφωνησω εδω μαζι σου :p Η ιστορια με το μεγεθος των updates ειναι εξοργιστηκη. Προσφτα εκανα Format μετα απο 2,5 xronia ( XP rulez) και διαπιστωσα οτι εφαγα 2 ωρες με τη 512 γραμμη μου να κατεβαζω Service Packs kai updates για Windows kai Office. Δυστυχως εδω το προβλημα εχει να κανει με το γεγονος οτι οι εταιριες σκεφτονται με τα αμερικανικα δεδομενα οπου ολοι οσοι ασχολουνται αρκετα ωστε να ξερουν απο updates εχουν και DSL. Ετσι δε γινεται απολυτως καμοια προσπαθεια περιορισμου των ΜΒς.... Παράθεση _____________________________________________ Be the change you want to see in the world. Mahatma Gandhi Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
paravoid Δημ. August 13, 2003 Κοινοποίηση Δημ. August 13, 2003 Αρχικό Μήνυμα από τον ng78 To update για μια δυσλειτουργία έχει σημαντική διαφορά από μια τρύπα που επιτρέπει στον καθένα να σου ρημάξει το σύστημα μέσω Internet. Η Symantec κλπ εταιρείες antivirus βγάζουν updates για τους ιούς. Δεν είναι αυτές όμως υπεύθυνες για τους ιούς. Η Microsoft αντίθετα είναι υπεύθυνη για το χάλι της που είναι σκέτο σουρωτήρι. Η Nvidia βγάζει updates. Αν όμως δεν τα περάσω το PC μου δεν διατρέχει κίνδυνο από τον καθένα πιτσιρικά που θέλει να μπει στο σύστημά μου και να το χακέψει. Η Makriasoft αντίθετα είναι για τα μπάζα. Μια μέρα να μείνεις χωρίς να περάσεις τα updates της για τον Α ή Β λόγο (δεν πρόλαβες, το ξέχασες κλπ κλπ), μπορεί να πάθεις μεγάλη ζημιά και να βρεθείς με όλα τα αρχεία σου σβησμένα, γιατί κάποιος εκμεταλλεύτηκε τις τρύπες του λειτουργικού της. Με λίγα λόγια αν τα Windows είναι 300 MB, πρέπει μετά να κατεβάζεις άλλα 33300 ΜΒ σε Updates, patches, fixes κλπ κλπ Κάθε βδομάδα πρέπει να αφιερώνεις τουλάχιστον 15 ώρες συνολικά για να κλείνεις τρύπες... wow. Πολύ μίσος... Ξεκινάμε: α) Η Symantec και η Nvidia δεν βγάζουν προγράμματα για services. Ακόμα δεν μου απάντησες, πόσα exploits για το sendmail έχουν βγει; Πόσες τέτοιες τρύπες σε αντίστοιχο λογισμικό της αντιπέρα όχθης; β) Αν μείνεις 1 μέρα δεν παθαίνεις τίποτα. Παράδειγμα το συγκεκριμένο vuln. Το exploit βγήκε αφού βγήκε το αντίστοιχο update και το worm βγήκε 27 μέρες μετά!!! Προσωπικά είμαι admin σε συστήματα με Windows και κάνω updates όποτε πρέπει (και τις περισσότερες φορές περνάει μήνας μέχρι να χρειαστεί, και σπανίως είναι τόσο σοβαρά vulnerabilities.) γ) Κάθε εβδομάδα 15 ώρες?! Είσαι σοβαρός; Προφανώς δεν κάνεις και τόόσο συχνά update, απόδειξη ότι κόλλησες το worm. δ) "Η Makriasoft αντίθετα είναι για τα μπάζα." Αλήθεια; Τότε (επαναλαμβάνω) γιατί χρησιμοποιείς τα προϊόντα της;; Εναλλακτικές υπάρχουν... ε) Κάθε σύστημα χρειάζεται συντήρηση! Παρόλαυτα αν έχεις ένα σωστό firewall που τα κλέινει όλα έχεις λιγότερες πιθανότητες να πάθεις κάτι σε ενα σύστημα που δεν συντηρείται. Παντώς ειλικρινά δεν καταλαβαίνω, σε βλέπω τόσο αντι-Microsoft αλλά παρόλαυτα συνεχίζεις να τα χρησιμοποιείς! Δεν σε καταλαβαίνω... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gbil Δημ. August 13, 2003 Κοινοποίηση Δημ. August 13, 2003 Αρχικό Μήνυμα από τον KostasV DSL rulez! :lol: Αντε επειδη σημερα ολο διαφωνουμε θα συμφωνησω εδω μαζι σου :p Η ιστορια με το μεγεθος των updates ειναι εξοργιστηκη. Προσφτα εκανα Format μετα απο 2,5 xronia ( XP rulez) και διαπιστωσα οτι εφαγα 2 ωρες με τη 512 γραμμη μου να κατεβαζω Service Packs kai updates για Windows kai Office. Δυστυχως εδω το προβλημα εχει να κανει με το γεγονος οτι οι εταιριες σκεφτονται με τα αμερικανικα δεδομενα οπου ολοι οσοι ασχολουνται αρκετα ωστε να ξερουν απο updates εχουν και DSL. Ετσι δε γινεται απολυτως καμοια προσπαθεια περιορισμου των ΜΒς.... Για αυτό φίλε Κώστα εμείς με τις Dial-up κατεβάζουμε χειροκίνητα όλα τα updates για να υπάρχουν μετά το format :) Έχω φτιάξει και ένα αρχειάκι που λέει τι είναι το κάθε update και έχω ηρεμήσει. Παράθεση Βαρέθηκα με αυτά που ακούω... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
MaTRiX57 Δημ. August 13, 2003 Κοινοποίηση Δημ. August 13, 2003 de 3erw an ontws 8a ginei DOS attack sto windowsupdate.com alla shmera meta tis 3-4 wras Ellados pou einai prwi sthn Amerikh to windowsupdate.com sernetai kai mou evgale hdh 2 "Too Busy" Errors!! profanws apo tis xiliades kosmou poy etre3an na katevasoun to patch o server arxise na rixnei portes... :P Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
KostasV Δημ. August 13, 2003 Κοινοποίηση Δημ. August 13, 2003 Αρχικό Μήνυμα από τον gbil Για αυτό φίλε Κώστα εμείς με τις Dial-up κατεβάζουμε χειροκίνητα όλα τα updates για να υπάρχουν μετά το format :) Έχω φτιάξει και ένα αρχειάκι που λέει τι είναι το κάθε update και έχω ηρεμήσει. Ελα ελα εσυ μη κλαις! :p Σε ενα μηνα θα εχεις μια ωραια T3 στο PC σου να παιζεις! :lol: Παράθεση _____________________________________________ Be the change you want to see in the world. Mahatma Gandhi Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts