CElacto Δημ. February 23, 2010 Κοινοποίηση Δημ. February 23, 2010 ναι αλλα με φυσικο τροπο ή με χημεια γινετε η προσθεση ή η αφαιρεση? Η προσθήκη γίνεται με ελεγχόμενη παροχή αερίου διοξειδίου του άνθρακα. Η αφαίρεση για να είμαι ειλικρινής δε γνωρίζω. Πάντως΄υπάρχουν περιορισμοί και όρια από τη νομοθεσία τόσο για τις μεθόδους επεξεργασίας νερού όσο και για την υπολειμματικότητα των χρησιμοποιούμενων χημικών παραγόντων. Για την περίπτωση του χλωρίου ισχύει το ίδιο, υπάρχουν δηλαδή ανώτατα όρια και κανονικά η χλωρίωση γίνεται ελεγχόμενα. Τα τελευταία χρόνια τόσο στο εμφιαλωμένο (επιτραπέζιο νερό) όσο και σε κάποια δίκτυα (υπάρχουν παραδείγματα δημοτικών εταιριών ύδρευσης) αντί του χλωρίου χρησιμοποιείται το όζον που υποτίθεται ειναι πιο ασφαλές. Έχει βέβαια και αυτό παραπροϊόντα. Θεωρώ πως το πρόβλημα με το νερό δεν είναι μόνο αν έχει μικρόβια γιατί αυτό κατά ένα μεγάλο μέρος καταπολεμάται (με τους τρόπους που έχουν αναφερθεί). Τα βαρέα μέταλλα, το χρώμιο κτλ υπάρχουν τόσο σε κάποια εμφιαλωμένα όσο και σε νερά δικτύου. Επίσης, στο δίκτυο πάιζει ρόλο και η κατάσταση των σωλήνων. Και για να απαντήσω κι εγώ στο αρχικό ερώτημα, στο σπίτι μου πίνω μόνο νερό δικτύου και όταν είμαι σε ταξίδι ή στο δρόμο και διψάσω, φυσικά θα πάρω ότι εμφιαλωμένο έχει το περίπτερο γιατί δεν έχω την πολυτέλεια της επιλογής. Εάν ζούσα σε περιοχή όπου το νερό του δικτύου δεν ήταν καλό, θα επέλεγα μεταξύ δύο - τριών brand που προτιμώ σε γεύση και συσκευασία. Για το ανθακούχο εμφιαλωμένο, έχω μια μικρή αδυναμία σε ένα συγκεκριμένο (ελληνικό) που είναι φυσικό μεταλλικό και το προτιμώ όταν βγω το βράδυ αντί για ποτό. Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC]"If I had a dollar bill for every time I've been wrong, I'd be a self-made millionaire" Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
sakaflias Δημ. February 23, 2010 Κοινοποίηση Δημ. February 23, 2010 Υπερβολικά απλοποιημένη (έως λάθος) η απάντηση σου. Δεν έχει νόημα, εντούτοις, να μπω σε περισσότερες λεπτομέρειες, γιατί θα βγούμε εκτός θέματος. ;) Μπορει να ειναι υπερβολικα απλοποιημένη οπως λες αλλα την βρηκα εδω: http://www.bestrong.org.gr/el/healthylife/healthydiet/basicsinfo/alimentaryelements/minerals/ Παράθεση :X«'Έλληνες ενωθείτε εναντίον του κοινού εχθρού, εναντίον του μίσους, της διχόνοιας και της διαίρεσης, που είναι ό ίδιος μας ο εαυτός» - Θ. ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
FREAK_OF_NATURE Δημ. February 23, 2010 Κοινοποίηση Δημ. February 23, 2010 (edited) εχεις ωστοσο μπερδευτει. λεγοντας ημερησια ληψη φθοριου/χλωριου, εννουμε αλλο πραγμα και οχι το εξτρα χλωριο που περιερχει το νερο. το αναφερει αλλωστε στο λινκ που ο ιδιος εδωσες.πηγες ληψης χλωριου ειναι : Σπαράγγια, αντίδια, βούτυρο, αγγούρι, ψάρια, φακές, μαρούλι, γάλα, μπάμιες, ελιές, ντομάτες, σιταριού. σε καμια περιπτωση το νερο! Btw σε γραπτο φοιτητριας στην εξεταστικη που μολις τελειωσε διαβασα κατι παραπλησιας λογικης(για το φθοριο αυτη τη φορα) "...το φθοριο βλαπτει τα δόντια μας,γιατι ειναι σα το φθοριο που εχουν οι λαμπες...." Edited February 23, 2010 by FREAK_OF_NATURE Παράθεση :love:Μη με αγγίζεις....Κάνω *ΤΖΙΖ* Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
sakaflias Δημ. February 23, 2010 Κοινοποίηση Δημ. February 23, 2010 Όπως και να εχει θεωρω το ποσιμο νερο της βρυσης το καλυτερο. Φυσικα και οταν εισαι εξω ή δεν γνωριζεις καλο ειναι να πεις απο μπουκαλι και οχι κατι αγνωστο. Παράθεση :X«'Έλληνες ενωθείτε εναντίον του κοινού εχθρού, εναντίον του μίσους, της διχόνοιας και της διαίρεσης, που είναι ό ίδιος μας ο εαυτός» - Θ. ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
FREAK_OF_NATURE Δημ. February 23, 2010 Κοινοποίηση Δημ. February 23, 2010 εγω παλι απο μελετες και αναλυσεις που εχουν πεσει στα χερια μου θεωρω το εμφιαλωμενο καλυτερη επιλογη για καποιον που ζει στην αθηνα ή στην θεσσαλονικη. μηπως να παμε σε καμια πηγη να γεμισουμε μπετονακια? Παράθεση :love:Μη με αγγίζεις....Κάνω *ΤΖΙΖ* Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
tseapis Δημ. February 24, 2010 Κοινοποίηση Δημ. February 24, 2010 Δεν είναι καμιά πολύ επιστημονική πηγή αλλά, σήμερα πέτυχα αυτό στο yahoo http://shine.yahoo.com/event/makeover/the-top-10-toxic-products-you-don-t-need-655726/ που λέει για το (αμερικάνικο) νερό τα εξής: Bottled water: Most people buy bottled water thinking they're avoiding any contaminants that may be present in their tap water. For the most part, they're wrong. Bottled water can be just as, or even more, contaminated than tap water. In fact, some bottled water IS tap water - just packaged (in plastic that can leach chemicals into the water) and over-priced. Also, from manufacture to disposal, bottled water creates an enormous amount of pollution - making our water even less drinkable. Do yourself and the world a favor and invest in a reusable stainless steel water bottle and a water filter. Οπότε, FREAK_OF_NATURE, πάρε φίλτρο αντί να ψάχνεις πηγή! :) Άσε που το μπιτονάκι από τι υλικό θα είναι φτιαγμένο; :p Άσε, δεν γλιτώνουμε... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
myrtokaloge Δημ. May 28, 2010 Κοινοποίηση Δημ. May 28, 2010 Δε μου αρέσει καθόλου το Ιόλη και μου αρέσει πολύ το ΗΒΗ Λουτράκι..Για τα άλλα δεν έχω γνώμη Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
sakaflias Δημ. May 28, 2010 Κοινοποίηση Δημ. May 28, 2010 Ακομα και το νερο των πεδινων χωριων εγινε...μάπα!!!! Όλο φαρμακα ειναι πλέον. Παράθεση :X«'Έλληνες ενωθείτε εναντίον του κοινού εχθρού, εναντίον του μίσους, της διχόνοιας και της διαίρεσης, που είναι ό ίδιος μας ο εαυτός» - Θ. ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
FREAK_OF_NATURE Δημ. May 29, 2010 Κοινοποίηση Δημ. May 29, 2010 δοκιμασα ενα αγνωστης μαρκας που πουλουσαν στα μακρο(μεχρι να το γυρισεις ολο,διψας οποτε ολο και κανα νερακι τσιμπας) και ομολογω οτι ηταν καλο στην γευση.δε το περιμενα καθως κατι αντιστοιχο που εχω δοκιμασει απο τα λιντλ ηταν απογοητευση σκετη. Παράθεση :love:Μη με αγγίζεις....Κάνω *ΤΖΙΖ* Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Nagata Δημ. May 29, 2010 Κοινοποίηση Δημ. May 29, 2010 Πραγματικά, το πιο σκληρό και περίεργο στην γεύση εμφιαλωμένο νερό είναι το VOSS, ίσως επειδή είναι απόσταγμα πάγου, αλλά το μόνο καλό που έχει είναι το γυάλινο μπουκάλι,τίποτα άλλο :) http://www.uncrate.com/men/images/voss-water.jpg Παράθεση Κυριακή 18.06.23 │Νέο meeting @ Thessaloniki Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε! 💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..." Α.Lincoln Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
tasosvel Δημ. May 29, 2010 Author Κοινοποίηση Δημ. May 29, 2010 Αυτό το Voss το είχα δοκιμάσει στο Ναύπλιο πέρσυ, αν και έχει πολύ ωραία συσκευασία, το νερό είναι λίγο περίεργο Παράθεση Laptopblog.gr Dealz.gr - Προσφορές Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
t300 Δημ. May 29, 2010 Κοινοποίηση Δημ. May 29, 2010 Από εμφιαλομένα όντως όσα έχω δοκιμάσει το Ζαγόρι ήταν το πιο ευχάριστο στην πόση. Άγευστο εντελώς. Επίσης πολύ καλό και το "Νερά Κρήτης" το οποίο καταναλώνω τώρα. Παράθεση I can't tell you what the Cuore Sportivo is... You have to see it for yourself. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
tasosvel Δημ. May 30, 2010 Author Κοινοποίηση Δημ. May 30, 2010 Νερό κρήτης; Δεν το έχω εντοπίσει σε super market. ηβη λουτράκι πίνω τις περισσότερες φορές. Παράθεση Laptopblog.gr Dealz.gr - Προσφορές Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kage Δημ. May 31, 2010 Κοινοποίηση Δημ. May 31, 2010 Πραγματικά, το πιο σκληρό και περίεργο στην γεύση εμφιαλωμένο νερό είναι το VOSS, ίσως επειδή είναι απόσταγμα πάγου, αλλά το μόνο καλό που έχει είναι το γυάλινο μπουκάλι,τίποτα άλλο :) http://www.uncrate.com/men/images/voss-water.jpg http://www.vosswater.com/ sthn eurovision εισουν?νορβηγικο και απ οτι ειδα τν μονο αυτο πουλουσαν εκει μια ιστορια που ξερω ειναι οτι η γυναικα ενος που εχει λεφτα το ειχε δοκιμασει σε καποια χωρα της αρεσε και τελικα το εφερε στην Ελλαδα πρωτα για τον ευατο της και μετα για γενικοτερα.. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
rozpanthiras Δημ. June 1, 2010 Κοινοποίηση Δημ. June 1, 2010 Ρε παιδιά, πολύ μαυρίλα βλέπω.Άμα τα παίρνουμε όλα τόσο τις μετρητοίς, χαθήκαμε.Το ΗΒΗ Λουτράκι μου αρέσει Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
alexasso Δημ. June 2, 2010 Κοινοποίηση Δημ. June 2, 2010 πραγματικα εχω δοκιμασει σχεδον ολα τα εμφιαλωμενα και μπορω να πω οτι για το δικο μου γουστο το Fiji ειναι απο τα καλυτερα .. το μονο μειον ειναι η τιμη του , ολα εδω εχουν ξεφυγει με κατι τιμες που και ενα ενα μπουκαλι να τα φερνουν δεν εκανε φτηνοτερα , βεβαια και στο εξωτερικο το εχω πετυχει ακριβα , αλλα ποτε σε αυτο το υψος τιμης που υπαρχει εδω. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Epicouros Δημ. July 11, 2010 Κοινοποίηση Δημ. July 11, 2010 Νομίζω ότι το ΙΟΛΗ είναι από τα καλύτερα εμφιαλωμένα νερά. Παράθεση ΦΤΑΙΕΙ, που είμαστε αυτοί που είμαστε. Και που δεν θ' αλλάξουμε ποτέ. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
hostis Δημ. July 11, 2010 Κοινοποίηση Δημ. July 11, 2010 Παιδιά νεράκι eviva από τα lidl, και σε χαμηλή τιμή 1,19 τα 6 :cool: Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
FREAK_OF_NATURE Δημ. July 12, 2010 Κοινοποίηση Δημ. July 12, 2010 Παιδιά νεράκι eviva από τα lidl, και σε χαμηλή τιμή 1,19 τα 6 :cool: απο το συγκεκριμενο ειχα πιει σε ενα φιλικο σπιτι και μου φανηκε σαν...νερο βρυσης. αν το κοστος ειναι το ζητουμενο,τοτε στα αλντι εχει προσφορα σε καποιο νερο με 0.09 το μπουκαλι... Παράθεση :love:Μη με αγγίζεις....Κάνω *ΤΖΙΖ* Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
hostis Δημ. July 12, 2010 Κοινοποίηση Δημ. July 12, 2010 απο το συγκεκριμενο ειχα πιει σε ενα φιλικο σπιτι και μου φανηκε σαν...νερο βρυσης. αν το κοστος ειναι το ζητουμενο,τοτε στα αλντι εχει προσφορα σε καποιο νερο με 0.09 το μπουκαλι... Ζητούμενο είναι η σχέση ποιότητας/τιμής. Όσο για τη γεύση de gustibus non disputandum :) Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
dimitra22 Δημ. July 12, 2010 Κοινοποίηση Δημ. July 12, 2010 Εγώ πάντως προτιμώ Ζαγόρι με διαφορά κ ύστερα Κορπή.... Αυτό που δε μου αρέσει είναι το αύρα..Βέβαια έχει βελτιωθεί τα τελευταία 2 χρόνια(παλιότερα δε μου άρεσε καθόλου).Αλλά δεν αντέχω την προώθηση που του κάνουν...ακόμα κ σε περίπτερα που έχουν 2 είδη νερού κ σε super market τα αύρα είναι πάντα απλωμένα κ μπροστά-μπροστά......Ελεος!δε θέλω να δίνω λεφτά στην Coca-cola....μπορώ???????????? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
hostis Δημ. July 12, 2010 Κοινοποίηση Δημ. July 12, 2010 Εγώ πάντως προτιμώ Ζαγόρι με διαφορά κ ύστερα Κορπή.... Αυτό που δε μου αρέσει είναι το αύρα..Βέβαια έχει βελτιωθεί τα τελευταία 2 χρόνια(παλιότερα δε μου άρεσε καθόλου).Αλλά δεν αντέχω την προώθηση που του κάνουν...ακόμα κ σε περίπτερα που έχουν 2 είδη νερού κ σε super market τα αύρα είναι πάντα απλωμένα κ μπροστά-μπροστά......Ελεος!δε θέλω να δίνω λεφτά στην Coca-cola....μπορώ???????????? Ούτε εμένα μου αρέσει το αύρα. Το ίδιο και το βίκος, πολλές φορές έχω την αίσθηση ότι πικρίζει. Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Petr_4 Δημ. July 12, 2010 Κοινοποίηση Δημ. July 12, 2010 απο το συγκεκριμενο ειχα πιει σε ενα φιλικο σπιτι και μου φανηκε σαν...νερο βρυσης. αν το κοστος ειναι το ζητουμενο,τοτε στα αλντι εχει προσφορα σε καποιο νερο με 0.09 το μπουκαλι... Μα ειναι στην ουσια νερο βρυσης χωρις το χλωριο,οπως και ολα οσα γραφουν Επιτραπεζιο Νερο. Τα αλλα που γραφουν Φυσικο Μεταλλικο ειναι αυτα που εχουν τα απαραιτητα συστατικα που ειναι ευεργετικα για την υγεια. Ενα απλο πειραμα που εκανα και διαπιστωσα τα οφελη του Μεταλλικου νερου,ήταν οταν μια φορα αγορασα δυο ιδια γλαστρακια και ειπα να ριξω στο ενα για 4 μερες 1 ποτηρι μεταλλικο νερο και στο διπλανο του για τις ιδιες μερες και την ιδια ποσοτητα νερου αλλα της βρυσης. Το αποτελεσμα ηταν εντυπωσιακο για την γλαστρα που τρεφοτανε με Μεταλλικο. Γενικα ως σχεση τιμης ποιοτητας προτιμω το Ζαγορι. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Petr_4 Δημ. July 12, 2010 Κοινοποίηση Δημ. July 12, 2010 Εγώ πάντως προτιμώ Ζαγόρι με διαφορά κ ύστερα Κορπή.... Αυτό που δε μου αρέσει είναι το αύρα..Βέβαια έχει βελτιωθεί τα τελευταία 2 χρόνια(παλιότερα δε μου άρεσε καθόλου).Αλλά δεν αντέχω την προώθηση που του κάνουν...ακόμα κ σε περίπτερα που έχουν 2 είδη νερού κ σε super market τα αύρα είναι πάντα απλωμένα κ μπροστά-μπροστά......Ελεος!δε θέλω να δίνω λεφτά στην Coca-cola....μπορώ???????????? Ολες οι μεγαλες μαρκες νερου ανοικουν ή στην Coca Colla ή στην Νεστλε ή στην Χαινεκεν(μας πουλανε το νερο μας). Οι μονες μη πολυεθνικες ειναι τα Ζαγορι και Βικος. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mouse Δημ. July 12, 2010 Κοινοποίηση Δημ. July 12, 2010 Τώρα τελευταία δοκίμασα το Perrier... Χάλια μαύρα. Σαν κακόγουστη σόδα. Από νερά μ'αρέσει το Βίκος αν και κάποιες φορές αποκτά μια άσχημη-ξινή γεύση, το Ζαγόρι και Κορπή... Σκέφτομαι να δοκιμάσω και το VOSS αν και είμαι 99,9% σίγουρος πως δε πρόκειται να μ'αρέσει... :/ Παράθεση :dance: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts