Jump to content

Εκτελωνισμός αυτοκινήτων / μηχανών: Πως,πόσο,κόλπα κ.α.


vg
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

καλησπερα θελω να κανω μια ερωτηση τα πολυεστερικά καλύμματα καρότσας σε διπλοκάμπινα επιτρέπονται? και πια ειναι αυτα ψιλου η χαμηλου τυπου, Υπάρχει νομοσ η εγκύκλιος? οπιοσ ξερη κατι ας απαντηση ευχαριστώ
Link to comment
Share on other sites

Γεια σε όλους

Σας γράφω μια εμπειρία ώστε να ξέρουν όλοι πως ότι και να διαβάζουμε πρέπει και να τα τσεκάρουμε καλά πριν κάνουμε οποιαδήποτε κίνηση για να φέρουμε αυτοκίνητο από το εξωτερικό.

Φίλος ζήτησε να τον εξυπηρετήσω να φέρουμε ένα καινούριο αυτοκίνητο από Γερμανία το αυτοκίνητο είναι το ΑUDI A4 ALLROAD QUATTRO στην Ελλάδα έρχεται μόνο σε βενζίνη και ο φίλος ήθελε diesel.

Στο site http://www.gsis.gr/teloneia/xrisimes_plirofories_teloneia/efk/efk5.htm που οι περισσότεροι έχουν διαβάσει για να πάρουν τις πληροφορίες τους αναφέρει συγκεκριμένα για την εισαγωγή καινούριου αυτοκινήτου το εξής παράδειγμα

 

1. Έστω, καινούργιο επιβατικό αυτοκίνητο, με τιμή χονδρικής πώλησης 12.608 ευρώ, κυλινδρισμό κινητήρα 1796 κ.ε., το οποίο πληροί τις προδιαγραφές της Οδηγίας 98/69 Ε.Κ. φάση Β΄ , προερχόμενο από χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

ΤΕΛΟΣ ΤΑΞΙΝΟΜΗΣΗΣ

 

Τιμή χονδρικής πώλησης

12.608,00 ευρώ

Ναύλα και ασφάλιστρα (τιμολόγιο)

510,00 ευρώ

Φορολογητέα αξία για την επιβολή του τέλους ταξινόμησης

13.118,00 ευρώ

 

 

Τέλος ταξινόμησης: 30% Χ 13.118,00 =

3.935,40 ευρώ

 

Αυτό όμως στην θεωρεία στην πράξη ισχύει το εξής.

Είχα γνώση πως βάση νόμου το αυτοκίνητο επειδή είναι καινούριο η Ελληνική νομοθεσία λέει πως πρέπει να πληρωθεί το ΦΠΑ στην Ελλάδα, μάλιστα αυτό που ισχύει και το είχα πει στον φίλο είναι πως δεν υπάρχει περίπτωση η Γερμανοί να του το δώσουν στην τιμή χονδρικής όπως λέει το παράδειγμα αλλά θα πληρώσει και εκεί το ΦΠΑ.

Δηλαδή δυο φορές ΦΠΑ μια Γερμανία και μια Ελλάδα. Ως εδώ μου ήταν γνωστή η διαδικασία και ο φίλος δεν είχε αντίρρηση διότι με κάποια χαρτιά και ενέργειες εφ' όσον πληρωθεί το ΦΠΑ διπλό σου το επιστρέφει πίσω η Γερμανία. Αυτή είναι η πρώτη τρικλοποδιά που σου βάζουν θέλοντας να σε αποτρέψουν να κάνεις εισαγωγή καινούριου και να χάσουν οι εδώ αντιπροσωπείες για την ιστορία και μόνο το ΦΠΑ του φίλου ήταν 8300 Ευρώ .

Το άλλο που ακολουθεί όμως είναι να τα χάνεις. Βάση του παραπάνω παραδείγματος στο καινούριο

αυτοκίνητο στην τιμή χονδρικής προσθέτουμε τα ναύλα και ο φόρος (τέλος ταξινόμησης) αναλογεί πάνω στο ποσό αυτό, ανάλογα με τα κυβικά. Για να γίνω πιο συγκεκριμένος το αυτοκίνητο του φίλου κόστιζε 52.000 με ΦΠΑ δηλαδή τιμή χονδρικής 43697 + 510 τα ναύλα =44.207 το ποσό της φορολογητέας αξίας Χ 40% διότι είναι στα 2000 κυβικά = 44.207 Χ40 %=17.682 το ποσό που έπρεπε να πληρώσει. Σωστά ; Νομίζετε !!

Τα τσακάλια μας στο τελωνείο φορολογούν ολόκληρο το ποσό δηλαδή τις 52.000 ευρώ και σου βγάζουν ένα κοστούμι 52.510 Χ 40%= 21.004 ευρώ μια διαφορά δηλ. 21.004 – 17.682=3.322 Ευρώ

Σου φορολογούν και το ΦΠΑ που πλήρωσες στην Γερμανία σαν αξία και όταν ρώτησα τον εκτελωνιστή τι γίνετε με αυτά τα χρήματα μου είπε ότι αν θέλεις αυτή την διαφορά τα 3.322 τα καταθέτεις στο ταμείο παρακαταθηκών και δανείων και όταν πάρεις το ΦΠΑ πίσω από την Γερμανία διότι το έχεις πληρώσει διπλό κάνεις ενέργειες με εκείνα τα χαρτιά για να πάρεις πίσω και αυτά. Σε ερώτηση μου αν τα παίρνεις πίσω μου είπε δεν γνωρίζει διότι κανείς δεν μπαίνει σε τέτοια διαδικασία. Στην περίπτωση μας δηλαδή θα είχαμε πληρώσει 8.300 ΦΠΑ + 3.322=11.622 Ευρώ και μετά τα διεκδικείς πίσω.

Η διαφορά είναι πως οι αντιπροσωπείες το αυτοκίνητο το παίρνουν στην τιμή χονδρικής και έτσι δεν έχουν όλη αυτή την διαδικασία. Έτσι είναι φίλοι μου αλλιώς πως θα πάρει το κράτος τα δωράκια του εν μορφή πχ αυτοκινήτων για την Ελληνική Αστυνομία κτλ.

Το δώρο έχει αντίδωρο έλεγε η γιαγιά μου..Σιγά μη σε άφηναν να φέρεις έτσι απλά καινούριο απέξω.

 

Στο λίνκ που παραθέτεις έχει ενα ''παράθυρο'' από το οποίο ''πέρασαν'' οι τελωνειακοί και σου χρέωσαν φόρους πάνω στο ΦΠΑ.

Παρατήρηση: Σε περίπτωση που η τιμή χονδρικής πώλησης είναι μικρότερη από την τιμή αγοράς, τότε η φορολογητέα αξία θα διαμορφωθεί με βάση τη δεύτερη τιμή.

 

Η τιμή αγοράς που αγοράστηκε το αυτοκίνητο είναι μαζί με το ΦΠΑ.Τόσο αγοράστηκε , 52.000 ,δεν αγοράστηκε 43.697!Επειδή λοιπόν αυτή μάλλον είναι μεγαλύτερη απο την τιμή χονδρικής που υπάρχει στους τιμοκαταλόγους ,ο υπολογισμος του τέλους ταξινόμησης έγινε με τη μεγαλύτερη τιμή (την τιμή αγοράς).

 

Σε κάθε περίπτωση αυτό αποτελεί ενα νομικό παράθυρο το οποίο προσβάλλεται γιατι πρώτον απαγορεύεται η φορολόγηση πάνω στον φόρο (το ίδιο ισχύει και για το ΦΠΑ πάνω στο φόρο των κινητών).Κατα δεύτερον μπορείς (και επιβάλλεται) να πάρεις πίσω το ΦΠΑ της Γερμανίας και κατόπιν να διεκδικήσεις την επιστροφή των αχρεωστήτως εισπραχθέντων δασμοφορολογικών επιβαρύνσεων.

 

Διάβασε εδώ,σελ.100:http://www.gsis.gr/teloneia/faq_teloneia/egx_telon_2008.zip

 

Σημ.Τα εν λόγω ποσά επιστρέφονται άτοκα.

 

Ενημέρωσέ μας πάντως ,για τα ακριβή ποσά αγοράς ,χονδρική τιμη τιμοκαταλόγων ,αν τελικά συνέφερε η αγορά καινούριου απο τη Γερμανία κτλ.

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ απόλυτα σε όλα όσα γράφεις

Σίγουρα το αυτοκίνητο έχει μεγαλύτερη αξία απ´ ότι στους καταλόγους γιατί είναι αρκετά φορτωμένο με extra από την μάνα του, έτσι είναι στημένο.

Απο την στιγμή όμως που αναγράφει το τιμολόγιο τιμή προ ΦΠΑ 43.697 αυτή την τιμή θα έπρεπε να συγκρίνουν με τους καταλόγους το τελωνείο μας, και εφόσον είναι μεγαλύτερη απο τους καταλόγους (που είναι άλλωστε) να φορολογήσουν βάση αυτής της τιμής και όχι να φορολογήσουν και το ΦΠΑ. Γιατί μιλάμε για καινούριο και όχι μεταχειρισμένο αγορασμένο πχ με παράγραφο που εμπεριέχει το ΦΠΑ. Αυτό πολύ απλά εγώ το βλέπω σαν τρικλοποδιά για να βοηθούν τις εδώ αντιπροσωπίες, γιατί αλίμονο γι' αυτούς αν οι εδώ ιδιώτες μπορούσαν έτσι απλά να έφερναν ένα καινούριο αυτοκίνητο από Γερμανία. Στο παράδειγμα τους το δείχνουν έτσι απλά ενώ θα μπορούσαν να έγραφαν τη πραγματική διαδικασία ότι “θα πληρώσετε δύο φορές ΦΠΑ θα σας φορολογήσουμε εδώ και το ΦΠΑ και μετά κάνετε τις εξής διαδικασίες να τα πάρετε πίσω” έτσι απλά κάτω απο το παράδειγμα. Γιατί πολύ απλά αυτό που γράφουν δεν ισχύει.

Όσο για το αν συμφέρει να σου πω δεν κάναμε την σύγκριση γιατί ο φίλος ήθελε το αυτοκίνητο να είναι ΜΠΕΖ (beige Dakkar) και τέτοιο βρήκα μόνο ένα και αυτό στο mobile καταχωρημένο απο εξουσιοδοτημένο αντιπρόσωπο και μάλιστα με βοήθεια μέσο της Αντιπροσωπίας της Audi στη Βρέμη ήρθαν σε επαφή μαζί τους διότι δεν ήταν καταχωρημένο και το έβαλαν να το δούμε και είναι ακόμη μέσα.

 

http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showDetails.html?id=116562015&__lp=1&scopeId=C&sortOption.sortBy=price.consumerGrossEuro&sortOption.sortOrder=ASCENDING&makeModelVariant1.makeId=1900&makeModelVariant1.modelId=33&makeModelVariant1.searchInFreetext=false&makeModelVariant2.searchInFreetext=false&makeModelVariant3.searchInFreetext=false&vehicleCategory=Car&segment=Car&siteId=GERMANY&negativeFeatures=EXPORT&colors=BEIGE&damageUnrepaired=NO_DAMAGE_UNREPAIRED&export=NO_EXPORT&customerIdsAsString=&lang=de&pageNumber=1

 

Τέλος δεν πρόλαβα να τους ζητήσω αναλυτικά να μου στείλουν με email τα του αυτοκινήτου διότι δεν ήθελε να μπει ο φίλος σε όλη αυτή την διαδικασία με το δημόσιο.

Αλλά τι να πεις όταν εμείς εδώ είμαστε ακόμη η χώρα που αγοράζεις αυτοκίνητο πχ αρχές Δεκέμβρη και πληρώνεις ολόκληρα τα τέλη κυκλοφορίας.

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα σε όλους

 

Με λένε Κώστα και είμαι νέο μέλος. Διαβάζοντας κάποιες σελίδες απο τις 159 βλέπω οτι υπάρχουν αρκετά άτομα που γνωρίζουν πολλά για τους εκτελωνισμούς αυτοκινήτων. Θα ήθελα λοιπόν να κάνω μία ερώτηση για ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα που έχω. Συγνώμη προκαταβολικά αν κάποιος το θεωρήσει άσχετο, αλλά θεώρησα αυτή την συζήτηση την ποιο σχετική για το πρόβλημά μου.

Εχω ένα MITSUBISI L200 επαγγελματικό, μοντέλο του 2006, στο οποίο θέλω να βάλω πολυεστερικό κάλυμα στην καρότσα, το κάλυμα που ο ουρανός του είναι στο ίδιο ύψος με τον ουρανό της καμπίνας των επιβατών. Γνωρίζοντας λοιπόν οτι πρέπει να το δηλώσω, παίρνω λοιπόν κι εγώ την άδεια μαζί με το βιβλίο του αυτοκινήτου τιμολόγια κλπ και πάω στο τελωνείο. Εκεί μία κυρία ανοίγει ένα βιβλίο και αφού προσπαθούσε επι μισή ώρα να βγάλει νόημα σε μία ασαφέστατη παράγραφο ενός σχετικού νόμου, μου απαντάει οτι για να είναι νόμιμο το πολυεστερικό μου κάλυμα πρέπει να πληρώσω --- κρατηθείτε παιδιά --- 9,000 ΕΥΡΩ!!!. Μετά απο έναν έντονο διαπληκτισμό που είχα με την εν λόγω κυρία, η οποία δεν φταίει γιατί στην συνέχεια έμαθα απο σχετικούς ανθρώπους πόσο κακογραμμένος είναι ο συγκεκριμένος νόμος, άφησα την υπόθεση στην άκρη, και το αυτοκίνητο ξεσκέπαστο. πριν απο 1,5 μήνα περίπου, συνάντησα ένα παλικάρι ο οποίος είχε επίσης επαγγελματικό TOYOTA HILUX και στο οποίο είχε βάλει ίδιο πολυεστερικό κάλυμα με ΜΗΔΕΝΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ. Απλώς πήγε τα χαρτιά του στο τελωνείο της περιοχής του, μετά στο παράρτημα του υπουργείου μεταφορών της περιοχής του, και η άδειά του είχε αλλάξει απο ανοιχτό σε κλειστό. Μία τρίτη εμπειρία άλλου πάλι κατόχου επίσης επαγγελματικού L200, ο οποίος πλήρωσε 500 ευρώ για την εγκατάσταση του καλύματος.

Υπάρχει κάποιος που να γνωρίζει τι τελικά υσχύει για αυτά τα αυτοκίνητα? Έλαιος!! έχω δώσει ένα κάρο λεφτά για να το αποκτήσω και δεν μπορώ να μεταφέρω τα σκυλιά μου, ή τα εργαλεία μου όταν βρέχει, η επίσης να παρκάρω κάπου χωρίς να μου κλέψουν τα εργαλεία απο την καρότσα!! Τόσο μεγάλο έγκλημα είναι λοιπόν το να κλείσεις την καρότσα με κάλυμα???

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
ΓΕΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΕΙΣΑΓΟΜΕΝΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ...ΜΗΠΟΣ ΞΕΡΗ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΠΟΣΟ ΦΟΡΟ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟ ΑΝ ΦΕΡΟ ΑΥΤΟ/ΤΟ ΑΠΟ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΜΙΤΣΟΥΜΠΙΣΙ ΑΟΥΤΛΑΝΤΕΡ 2007 ΜΟΝΤ?ΤΟ ΒΡΗΚΑ 8500ε ΜΕ ΜΟΝΟ 35000ΧΛΜ ΑΠΟ ΙΔΙΟΤΗ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Καλησπερα παιδια! Εχω κι εγω ακριβως το ιδιο ερωτημα για το ιδιο αυτοκινητο. Να συμπληρωσω οτι ο κυβισμος ειναι 1968 cc και τα χιλιομετρα ειναι 60000!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
Καλησπερα παιδια θα ηθελα να κανω μια ερωτηση για ενα audi tt 2litro μοντελο 2007.Το αμαξι το βρισκω στην γερμανια 23000.Ρωτησα 3 μαντραδες και μου ειπαν τελικη τιμη για να το φερουμε ελλαδα διαφορετικες τιμες.Μπορει να μου πει καποιος ποιο ειναι το πραγματικο κοστος για το συγκεκριμενο μοντελο?
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Λιπον..ειμαι και εγω ενα πωρωμενο αμερικανακι που ακουει φανατικα stoner country blues southern rock και γενικως σαπιλες και εχω δει 12 φορες το ντιουξ

τεσπα απο παλια εχω κολλημα ή με chopper ι τπτ american muscle

σο η ερωτησεις ειναι η εξης.

Ποσο καιει περιπου ενα φορντ μαστανγκ η ενα ντοντζ τσαρτζερ??

εμ ποσο θα μου κωστησει να το φερω ελλαδα?

ανταλλακτικα και τετια??

αναλογα αμαξια να προτινετε??

μετα οτι προκυψει...

 

θανκς εκ των προτερων..:happy:

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Λιπον..ειμαι και εγω ενα πωρωμενο αμερικανακι που ακουει φανατικα stoner country blues southern rock και γενικως σαπιλες και εχω δει 12 φορες το ντιουξ

τεσπα απο παλια εχω κολλημα ή με chopper ι τπτ american muscle

σο η ερωτησεις ειναι η εξης.

Ποσο καιει περιπου ενα φορντ μαστανγκ η ενα ντοντζ τσαρτζερ??

εμ ποσο θα μου κωστησει να το φερω ελλαδα?

ανταλλακτικα και τετια??

αναλογα αμαξια να προτινετε??

μετα οτι προκυψει...

 

θανκς εκ των προτερων..:happy:

 

Η προτελευταία φράση σου όμως ("μετά ότι προκύψει") είναι αυτή που θα πρέπει να σε προβληματίσει περισσότερο φίλε μου. Όσον αφορά ειδικά την Mustang υπάρχουν και στην Ελλάδα έμποροι που την εισάγουν καθώς και κάποια άλλα αμερικάνικα ακριβά σπορ αυτοκίνητα, μπορείς να ρίξεις μια ματιά και εδώ και να συγκρίνεις τιμές με εξωτερικό μετά. Με μια έρευνα στο google ή σε κάποιον χρυσό οδηγό θα βρεις σίγουρα τέτοιους έμπορους. Κάποιοι από αυτούς παρέχουν και service κλπ. Βέβαια το να αγοράσεις ένα αυτοκίνητο που δεν εισάγεται από την αντιπροσωπία επίσημα στην Ελλάδα εμπεριέχει και ρίσκο γιατί στηρίζεσαι στο κάθε έμπορο που σου παρέχει, αν σου παρέχει, υποστήριξη και ο οποίος θεωρητικά σήμερα είναι και αύριο δεν είναι, που οι όποιοι τεχνικοί ίσως δεν είναι εκπαιδευμένοι για τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα αντίθετα με τους μηχανικούς των επίσημων εξουσιοδοτημένων συνεργείων και που η διαθεσιμότητα ανταλλακτικών είναι επίσης ένα ερωτηματικό.

Το να δώσεις τόσα λεφτά για ένα αυτοκίνητο που ίσως δεν θα μπορεί να υποστηριχθεί κατάλληλα εδώ δεν πιστέυω πάντως οτι αξίζει συν βέβαια οτι για τους παραπάνω λόγους σχετικά με υποστήριξη, ανταλλακτικά, service και λόγω ιδιαίτερα αυξημένων κυβικών κλπ η όποια μεταπώληση κάποια στιγμή μπορεί να καταστεί εξαιρετικά δύσκολη.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
Ρε παιδια ο φορος πολυτελειας που λενε πιανει μονο τα καινουρια ή και την αγορα μεταχειρισμενου?
Link to comment
Share on other sites

και στα δυο!

ετσι οπως πηρανε φορα ,θα βαλουνε φορο πολυτελειας και στης γυναικες μας!

http://img651.imageshack.us/img651/9279/bfreeavatar21024x768102.jpg
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Παιδιά μιας και φαίνεστε ψαγμένοι σ' αυτά λύστε μου μία απορία.

 

3000 κ. εκ., euro4 , περίπου 17000 χλμ, μοντέλο 2009 από αμερική τι πληρώνω για να το φέρω Ελλάδα?

 

Ευχαριστώ πολύ!

Link to comment
Share on other sites

πιστευω πολυ περισσοτερα απο το να αγορασεις ενα 3000 κ.εκ. απο Ελλαδα!

ξεφτυλιστηκαν τα μεγαλα κυβικα με της υπαρχουσες φορολογιες!

http://img651.imageshack.us/img651/9279/bfreeavatar21024x768102.jpg
Link to comment
Share on other sites

πιστευω πολυ περισσοτερα απο το να αγορασεις ενα 3000 κ.εκ. απο Ελλαδα!

ξεφτυλιστηκαν τα μεγαλα κυβικα με της υπαρχουσες φορολογιες!

 

δίκιο έχεις, έτσι όπως έχουν γίνει τα πράγματα :confused::X:confused::X

 

Απλά έλεγα μήπως είναι λίγο το κόστος επειδή είναι "καινούριο" (μοντ. 2009) το αμάξι.

Link to comment
Share on other sites

  • 10 months later...

Από ποια ευρωπαϊκή χώρα θα με συνέφερε να αγοράσω καινούργιο αυτοκίνητο? που δεν έχει φόρους επί της τιμής του αυτοκινήτου και ο ΦΠΑ είναι χαμηλότερος?

 

Σκέφτομαι κάποιο από τα golf 1.2 TSI bluemotion ή Audi A3 1.2 bluemotion, με DSG πάντα.

Link to comment
Share on other sites

στα 1200 κυβικά δεν είναι πολλά. επιπλέον, υπάρχει και η δυνατότητα να περάσει ως τρι-τεκνικό...
Link to comment
Share on other sites

Παιζει ρολο χρονολογια αυτοκινητου και τι εξτρα εχει πανω το αυτοκινητο...Και στα 1.200 κιβυκα δεν ειναι φτηνω το τελωνειο
Link to comment
Share on other sites

μια χαρά φθηνό είναι, το πρόβλημά μου δεν είναι το τελωνείο. είναι που θα αγοράσω στην Ευρώπη 1 απο τα 2 μοντέλα καινούργιο στην φθηνότερη τιμή
Link to comment
Share on other sites

μια χαρά φθηνό είναι, το πρόβλημά μου δεν είναι το τελωνείο. είναι που θα αγοράσω στην Ευρώπη 1 απο τα 2 μοντέλα καινούργιο στην φθηνότερη τιμή

 

ποση διαφορα εχεις απο εδω? τωρα με την αποσυρση πεφτουν κιαλλο οι τιμες.

ασε που τα αξεσουαρ απο εξω τα χτυπαει το τελωνειο.

φτηνα θα το βρεις βελγιο η γερμανια.

Link to comment
Share on other sites

μια χαρά φθηνό είναι, το πρόβλημά μου δεν είναι το τελωνείο. είναι που θα αγοράσω στην Ευρώπη 1 απο τα 2 μοντέλα καινούργιο στην φθηνότερη τιμή

 

Δεν ειναι απαραιτητα πιο ακριβα στην Ελλαδα τα μικρα κυβικα .Ψαξε καλα και συγκρινε προσεκτικα τι εξοπλισμο εχει σε καθε χωρα,μπορει το πιο φτηνο να ειναι και γυμνο.

Link to comment
Share on other sites

ρε παιδιά, μην στηρίζεστε σε ικασίες. Οι συγκεκριμένες εταιρείες παίζουν ελάχιστα τα αυτοκίνητά τους στην Ευρώπη σε θέμα εξοπλισμού.

 

Στο θέμα τιμής, στην Ελλάδα λόγω του απίστευτου ΦΠΑ στο 23% και της απόσυρσης που πιστεύουν ότι ξαφνικά θα βρέξει πελάτες με σαραβαλάκια που για 2 χιλιάρικα (το πολύ) θα βγάλουν από την τσέπη άλλα 20 ΜΕΤΡΗΤΑ για να δώσουν στις αντιπροσωπίες, οι τιμές αντί να πέφτουν και να είναι διαπραγματεύσιμες, ανεβήκαν κιόλας! Γι'αυτό με ενδιαφέρει, ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ, και έχει κάνει κάποιο συγκριτικό της Ευρ αγοράς, να μου πει πού μπορώ να αγοράσω τα συγκεκριμένα μοντέλα χωρίς τέλη και φόρους, με τη χαμηλότερη εργοστασιακή τιμή ή τιμή διάθεσης διανομέα και με το χαμηλότερο ΦΠΑ.

Link to comment
Share on other sites

δεν σε συμγερει να παρεις τοσα λιγα κυβικα απο εξωτερικο.

ενας ενδεικτικος πινακας

http://www.autotriti.gr/data/magazine/viewthema/35092_15995.asp

για αγορα απο εξωτερικο πρεπει να παιξεις εδω

http://www.autotriti.gr/data/magazine/viewthema/35092_15998.asp

 

οι φορολογιες του φπα ειναι εδω κατω κατω στην σελιδα

http://www.autotriti.gr/data/magazine/viewthema/35092.asp

 

το συμπερασμα ειναι εδω

http://www.autotriti.gr/data/magazine/viewthema/35092_15999.asp

 

η επιλογη ειναι δικια σου

iphone xs max ipad 6th gen
Link to comment
Share on other sites

Φίλε από 1-1-2011 το τελωνείο είναι υψηλότερο και ειδικά για αυτοκίνητα euro 4. Ψάξτο λίγο καλύτερα για εσένα. ;)

Κυριακή 18.06.23 Νέο meeting @ Thessaloniki

Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

Link to comment
Share on other sites

ρε παιδιά, μην στηρίζεστε σε ικασίες. Οι συγκεκριμένες εταιρείες παίζουν ελάχιστα τα αυτοκίνητά τους στην Ευρώπη σε θέμα εξοπλισμού.

 

Στο θέμα τιμής, στην Ελλάδα λόγω του απίστευτου ΦΠΑ στο 23% και της απόσυρσης που πιστεύουν ότι ξαφνικά θα βρέξει πελάτες με σαραβαλάκια που για 2 χιλιάρικα (το πολύ) θα βγάλουν από την τσέπη άλλα 20 ΜΕΤΡΗΤΑ για να δώσουν στις αντιπροσωπίες, οι τιμές αντί να πέφτουν και να είναι διαπραγματεύσιμες, ανεβήκαν κιόλας! Γι'αυτό με ενδιαφέρει, ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ, και έχει κάνει κάποιο συγκριτικό της Ευρ αγοράς, να μου πει πού μπορώ να αγοράσω τα συγκεκριμένα μοντέλα χωρίς τέλη και φόρους, με τη χαμηλότερη εργοστασιακή τιμή ή τιμή διάθεσης διανομέα και με το χαμηλότερο ΦΠΑ.

 

Τι παει να πει ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ;Τα site των εταιριων ανα την Ευρωπη ειναι προσβασιμα απο ολους οποτε μπορεις να κανεις μονο σου τις συγκρισεις τιμων.Απλα μην περιμενεις τιποτα τεραστιες διαφορες.Επισης το φπα θα το πληρωσεις Ελλαδα, αν δεν κανω λαθος, οποτε .......;

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...