Jump to content

Εκτελωνισμός αυτοκινήτων / μηχανών: Πως,πόσο,κόλπα κ.α.

vg
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Σε αυτό το θέμα (μοτοσυκλέτα) ήθελα να ρωτήσω αν πάρεις αγωνιστική μοτοσυκλέτα για το βουνό (που δε βγάζει πινακίδες), πληρώνεις κάτι?
ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΚΑΡΒΟΥΝΟ

Poso parapano teloneio exei to cabrio apo to coupe montelo? px TT.

ysxei akoma o foros polyteleias gia pano apo 2000cc h to pigan k pio kato?

As me kseskoyriasei kapios re paidia...

Δεν υπάρχει φόρος πολυτελείας και δεν υπάρχει έξτρα φόρος στα κάμπριο.

Αν το κάμπριο δίλιτρο ΤΤ κάνει έξτρα 2 χιλιάδες από το κουπέ, θα πληρώσει έξτρα 800 ευρώ φόρο.

Μήπως γνωρίζει κάποιος την νομοθεσία για εισαγωγή μοτοσυκλέτας από χώρα εκτός Ευρωπαικής Ένωσης (συγκεκριμένα Η.Π.Α)??

http://www.gsis.gr/teloneia/faq_teloneia/egx_telon_2008.zip

Σελίδα 72

Σε αυτό το θέμα (μοτοσυκλέτα) ήθελα να ρωτήσω αν πάρεις αγωνιστική μοτοσυκλέτα για το βουνό (που δε βγάζει πινακίδες), πληρώνεις κάτι?

Οχι αν δεν θέλεις να βγάλεις πινακίδα δεν υπάρχει λόγος να πληρώσεις ''τέλος ταξινόμησης''.

Καλημέρα παιδιά,

αληθεύει οτι ο εκτελωνισμός ενός smart κοστίζει μόλις 300 Ευρώ??

Κι αν όντως ισχύει κάτι τέτοιο, ισχύει και για το καινούργιο μοντέλο που είναι 1000 κυβικά?

ευχαριστώ:)

edit: μόλις είδα οτι θα κοστίσει "περίπου" 1000 ευρώ. Από τι εξαρτάται η ακριβής τιμή?

Συγγνώμη, αλλά δεν έχω το χρόνο να ανατρέξω πολύ πίσω στο φόρουμ.

1.Τελικά συμφέρει ο εκτελωνισμός μόνο μεγάλων σε αξία και κυβισμό αυτοκινήτων?

2.Ο ΦΠΑ πρέπει να πληρωθεί μόνο μία φορά? Αν ναι, συμφέρει να πληρωθεί στη Γερμανία?

3.Από τους πίνακες υπολογισμού του auto24.gr προκύπτει ένα τέλος με βάση την εργοστασιακή αξία του αυτοκινήτου. Που χρειάζεται λοιπόν το τιμολόγιο αγοράς από το Γερμανό έμπορο και γιατί θα ήταν καλό να "γράφει" πιό χαμηλή τιμή?

Ευχαριστώ και πάλι

7-9 χιλιάδες πολύ χονδρικά

Συγνωμη που ξαναρωταω αλλα γιατι σε αυτη την περιπτωση η απαντηση ειναι "πολυ χονδρικα", τι αλλο εχει σημασια για να ειναι πιο συγκεκριμενη και ακριβης η απαντηση; Εν παση περιπτωση για το συγκεκριμενο αυτοκινητο ΜΒ Ε200Κ, τι ειναι πιο συμφερον να κανω απο αποψη κοστους δασμων; Επισης για το Toyota Prius το υβριδικο με 20000 χλμ και ιδιο ετος κυκλοφοριας ποσο θα κοστισει το τελωνειο; Και παλι ευχαριστω και συγνωμη για την επιμονη.

"Ταν ή επί τας"

[Οι μειώσεις γίνονται πάνω στην εργοστασιακή αξία του οχήματος. Υπάρχει ειδική υπηρεσία αξιών η οποία προσδιορίζει την εργοστασιακή αξία των αυτοκινήτων. Οι επίσημες αντιπροσωπείες κάθε εταιρίας είναι υποχρεωμένες κάθε χρόνο να καταθέτουν αναλυτικό κατάλογο τιμών των νέων τους μοντέλων καθώς και αναλυτικό κατάλογο για τα έξτρα. Η συγκεκριμένη υπηρεσία εδρεύει στο κεντρικό λιμεναρχείο Πειραιά και κάθε πολίτης μπορεί να μάθει πληροφορίες για το μοντέλο που ενδιαφέρεται στο τηλέφωνο 210 4536532.

Για κάθε μήνα της πρώτης χρονιάς κυκλοφορίας η μείωση είναι 1,30 x 12= 15,6%, για τη δεύτερη χρονιά η μείωση πέφτει σε 0,70% ανά μήνα και για την τρίτη σε 0,50% το μήνα (για τα πέντε επόμενα χρόνια η μείωση είναι στο 0,40%). Σχετικά με τα χιλιόμετρα οι… ειδικοί ανακοίνωσαν ότι κάθε 30.000 θα αφαιρείται 1%.

Όσον αφορά τον εξοπλισμό υπάρχει χρέωση μόνο σε περίπτωση που τα έξτρα του αυτοκινήτου δεν συμπεριλαμβάνονται στο πακέτο εξοπλισμού με το οποίο πουλήθηκε από την αντιπροσωπεία.

Συνοψίζοντας το τελικό τέλος ταξινόμησης (ποσό πληρωμής στο τελωνείο) προκύπτει όταν από την εργοστασιακή αξία του αυτοκινήτου αφαιρεθεί το ποσοστό παλαιότητας και χιλιομέτρων και στη συνέχεια πολλαπλασιαστεί επί του ποσοστού που αντιστοιχεί ανάλογα με τα κυβικά και τις εκπομπές ρύπων (Euro4 ή 3).

Παράδειγμα

Επειδή ίσως να μπερδευτήκατε θα σας αναφέρουμε και ένα ενδεικτικό παράδειγμα. Ας υποθέσουμε ότι θέλετε να εισάγετε μια BMW 318 i (1.995 κ.εκ.) προδιαγραφών Euro4.

Το συγκεκριμένο μοντέλο έχει εργοστασιακή τιμή 20.500 ευρώ και υποθέτουμε ότι είναι κυκλοφορίας 6/2005 (δηλαδή τριών ετών) με 60.000 χλμ

Η μείωση σύμφωνα με την παλαιότητα του είναι 30% (από τον πρώτο χρόνο (1,30x12) 15,6%, από το δεύτερο έτος (0,70Χ12) 8,4 % και από τον τρίτο (0,50x12) 6 %) και μετατρέπεται σε 32% αφού οφείλουμε να συνυπολογίσουμε και τα 60.000 χλμ που έχει διανύσει (ανά 30.000 χλμ μείωση 1%). Έτσι, η φορολογητέα αξία προς ταξινόμηση (εργοστασιακή τιμή 20.500-32%) είναι 13.940 ευρώ, η οποία επί του τέλους ταξινόμησης (40% σύμφωνα με τα κυβικά και τους ρύπους) διαμορφώνεται στα 5.576 ευρώ.]

Καλησπέρα παιδιά. Με βάση τα παραπάνω και σαν υποψήφιος αγοραστής αυτοκινήτου από Γερμανία πήρα τηλ στην υπηρεσία αξιών να ενημερωθώ. Ρώτησα για smart fortwo (700 κ.εκ.), έκδοση pulse, κυκλοφορία 1/2005, 35.000χλμ. προδιαγραφών Εuro 4. Η εργοστασιακή τιμή που μου είπε η υπάλληλος είναι 6.000 ευρώ συν τα έξτρα. Και ρωτάω: ''Ποιά έξτρα; Απ'τη στιγμή που το συγκεκριμένο αυτοκίνητο περιλαμβάνει στον εξοπλισμό του όσα θέλω και δεν έχω κάτι να παρουσιάσω σαν επιπρόσθετο." Μου απάντησε ότι δεν με πληροφόρησαν σωστά και ότι υπάρχουν έξτρα τα οποία θα κοστίσουν 2000 με 3000 αλλά δεν μπορεί να με ενημερώσει παραπάνω. Τι ισχύει τελικά; Ξέρει κάποιος να μου πει τι γίνεται;

Eγώ με βάση τα 6000 ευρώ έκανα τις μειώσεις και μου βγαίνει ένα ποσό 210 ευρώ για τελωνείο. Είναι έτσι; Γιατί δεν μπορώ να καταλάβω αν συμφέρει τελικά ή όχι. Συγνώμη για το μεγάλο post αλλά έχω καταμπερδευτεί.

Γεια σας, είμαι από την Κύπρο και σπουδάζω στη Θεσσαλονίκη. Άκουσα πως λόγω του ότι είμαι από εξωτερικό μπορώ να πάρω αφορολόγητη μηχανή. Ισχύει? Επίσης, για μια μηχανή των 750 κυβικών που κοστίζει 7500ε πόσα περίπου θα πληρώσω?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

t18s - 3310 - 3310 - 8210 - t65 - 6510 - 7210 - n-gage - 7610 - 6290 - ks20 - tg01 - s2 & galaxy tab 10.1 - s3 - note 3 & note pro 12.2

Συγνωμη που ξαναρωταω αλλα γιατι σε αυτη την περιπτωση η απαντηση ειναι "πολυ χονδρικα", τι αλλο εχει σημασια για να ειναι πιο συγκεκριμενη και ακριβης η απαντηση; Εν παση περιπτωση για το συγκεκριμενο αυτοκινητο ΜΒ Ε200Κ, τι ειναι πιο συμφερον να κανω απο αποψη κοστους δασμων; Επισης για το Toyota Prius το υβριδικο με 20000 χλμ και ιδιο ετος κυκλοφοριας ποσο θα κοστισει το τελωνειο; Και παλι ευχαριστω και συγνωμη για την επιμονη.

Πολύ χονδρικά σημαίνει ότι δεν κάθομαι να ψάξω αξίες σε πίνακες για να βγάλω ακριβές ελάχιστο ποσό δασμών (γιατί για 1800άρι αυτοκίνητο οι δασμοί δεν μπορούν να είναι λιγότερο από το 30% του τιμολογίου)

Αν ενδιαφέρεσαι μπορείς να το ψάξεις περισσότερο και να βρεις ακριβή τιμή.

Εγώ απλά σου δίνω μια χονδρική εκτίμηση για να δεις αν αξίζει να ασχοληθείς περαιτέρω.

Για τα υβριδικά δεν είμαι σίγουρος, υπάρχουν πάντως απαντήσεις αν ψάξεις το thread. Ή δεν πληρώνουν τίποτα, ή πληρώνουν 10% δε θυμάμαι όμως τί από τα 2 ισχύει.

Mia erotisi paidia.Otan ena oxima den exei adeia kikloforias diladi einai mono gia agonistiki xrisi ektelonizetai?

Paidia akiro i apantisi dothika parapano.Signomi gia to askopo post.

Γεια σας!

Νεος στο forum αρα ασχετος με το τι γινεται.Θελω να ρωτησω αν καποιος γνωριζει, και εχει διαθεση και χρονο να μου απαντηση, για ενα vito 113 mercedes

8κταθεσιο του 99 2000κυβικα με ατελεια εισαγωγης τι θα πληρωσω στο τελωνειο.Το θελω ως ΙΧ.

Ευχαριστω για το χρονο σας και την κατανοηση για τυχον λαθη.

[Οι μειώσεις γίνονται πάνω στην εργοστασιακή αξία του οχήματος. Υπάρχει ειδική υπηρεσία αξιών η οποία προσδιορίζει την εργοστασιακή αξία των αυτοκινήτων. Οι επίσημες αντιπροσωπείες κάθε εταιρίας είναι υποχρεωμένες κάθε χρόνο να καταθέτουν αναλυτικό κατάλογο τιμών των νέων τους μοντέλων καθώς και αναλυτικό κατάλογο για τα έξτρα. Η συγκεκριμένη υπηρεσία εδρεύει στο κεντρικό λιμεναρχείο Πειραιά και κάθε πολίτης μπορεί να μάθει πληροφορίες για το μοντέλο που ενδιαφέρεται στο τηλέφωνο 210 4536532.

Για κάθε μήνα της πρώτης χρονιάς κυκλοφορίας η μείωση είναι 1,30 x 12= 15,6%, για τη δεύτερη χρονιά η μείωση πέφτει σε 0,70% ανά μήνα και για την τρίτη σε 0,50% το μήνα (για τα πέντε επόμενα χρόνια η μείωση είναι στο 0,40%). Σχετικά με τα χιλιόμετρα οι… ειδικοί ανακοίνωσαν ότι κάθε 30.000 θα αφαιρείται 1%.

Όσον αφορά τον εξοπλισμό υπάρχει χρέωση μόνο σε περίπτωση που τα έξτρα του αυτοκινήτου δεν συμπεριλαμβάνονται στο πακέτο εξοπλισμού με το οποίο πουλήθηκε από την αντιπροσωπεία.

Συνοψίζοντας το τελικό τέλος ταξινόμησης (ποσό πληρωμής στο τελωνείο) προκύπτει όταν από την εργοστασιακή αξία του αυτοκινήτου αφαιρεθεί το ποσοστό παλαιότητας και χιλιομέτρων και στη συνέχεια πολλαπλασιαστεί επί του ποσοστού που αντιστοιχεί ανάλογα με τα κυβικά και τις εκπομπές ρύπων (Euro4 ή 3).

Παράδειγμα

Επειδή ίσως να μπερδευτήκατε θα σας αναφέρουμε και ένα ενδεικτικό παράδειγμα. Ας υποθέσουμε ότι θέλετε να εισάγετε μια BMW 318 i (1.995 κ.εκ.) προδιαγραφών Euro4.

Το συγκεκριμένο μοντέλο έχει εργοστασιακή τιμή 20.500 ευρώ και υποθέτουμε ότι είναι κυκλοφορίας 6/2005 (δηλαδή τριών ετών) με 60.000 χλμ

Η μείωση σύμφωνα με την παλαιότητα του είναι 30% (από τον πρώτο χρόνο (1,30x12) 15,6%, από το δεύτερο έτος (0,70Χ12) 8,4 % και από τον τρίτο (0,50x12) 6 %) και μετατρέπεται σε 32% αφού οφείλουμε να συνυπολογίσουμε και τα 60.000 χλμ που έχει διανύσει (ανά 30.000 χλμ μείωση 1%). Έτσι, η φορολογητέα αξία προς ταξινόμηση (εργοστασιακή τιμή 20.500-32%) είναι 13.940 ευρώ, η οποία επί του τέλους ταξινόμησης (40% σύμφωνα με τα κυβικά και τους ρύπους) διαμορφώνεται στα 5.576 ευρώ.]

Καλησπέρα παιδιά. Με βάση τα παραπάνω και σαν υποψήφιος αγοραστής αυτοκινήτου από Γερμανία πήρα τηλ στην υπηρεσία αξιών να ενημερωθώ. Ρώτησα για smart fortwo (700 κ.εκ.), έκδοση pulse, κυκλοφορία 1/2005, 35.000χλμ. προδιαγραφών Εuro 4. Η εργοστασιακή τιμή που μου είπε η υπάλληλος είναι 6.000 ευρώ συν τα έξτρα. Και ρωτάω: ''Ποιά έξτρα; Απ'τη στιγμή που το συγκεκριμένο αυτοκίνητο περιλαμβάνει στον εξοπλισμό του όσα θέλω και δεν έχω κάτι να παρουσιάσω σαν επιπρόσθετο." Μου απάντησε ότι δεν με πληροφόρησαν σωστά και ότι υπάρχουν έξτρα τα οποία θα κοστίσουν 2000 με 3000 αλλά δεν μπορεί να με ενημερώσει παραπάνω. Τι ισχύει τελικά; Ξέρει κάποιος να μου πει τι γίνεται;

Eγώ με βάση τα 6000 ευρώ έκανα τις μειώσεις και μου βγαίνει ένα ποσό 210 ευρώ για τελωνείο. Είναι έτσι; Γιατί δεν μπορώ να καταλάβω αν συμφέρει τελικά ή όχι. Συγνώμη για το μεγάλο post αλλά έχω καταμπερδευτεί.

Αν το αυτοκίνητο που θα φέρεις έχει εξοπλισμό ακριβότερο από αυτόν με τον οποιο το πούλαγε η ελληνική αντιπροσωπεία ,τότε θα υπάρξει άυξηση της φορολογητέας αξίας....

Αφου εχεις ατελεια εισαγωγής-γιατι να πληρώσεις τελωνείο?

Ευχαριστω πολυ για την απαντηση.Δεν εχει πληρωθη καθολου ΦΠΑ στο αυτοκινητο και μαλλον πρεπει να πληρωσω εδω.

Kalispera se olous einai kenourios edo mesa kai mporo na po oti einai polu kalo to forum sas mpravo.

Tha ithela kai ego na kano mia erotisi

thelo na fero apo Germania ena Pathfinder 2500 kivika

petreleo me 85000 klm euro3

i timi tou einai 24,000euro

poso peripou tha mou vgei o ektelonismos?

eimai triteknos

Pedia exo ena erotima exo ena scooteraki 50 kibika apo ti germania. Gia na to diloso stin ellada prepi na to ekteloniso?? An nai ti xartia kai tetia xriazome pou prepi na pao den exo idea apo afta. Sas euxaristo para poli

Καλησπερα παδια.

Ειμαι νεο μελος και θα ηθελα να κανω και εγω μια ερωτηση.

Ενδιαφερομαι να φερω 1 Αudi tt απο γερμανια(13.000 χιλιο,1η αδεια 12-2007,euro4) 26.000e.

Mπορει να μου πει καποιος ποσο θα βγει ο εκτ/σμος στο συγκεκριμενο αυτοκινητο(εχω σκοπο να παω και να το φερω ο ιδιος).

Να τονισω πως η εργοστασιακη αξια του αυτοκινητου εναι 41000e εδω στην ελλαδα.Ευχαριστω πολλυ

για ποιο λογο να ισχυει αυτο?

αφορολογητη εννοεισ να μην πληρωσεις φπα,τελη ταξινομησης κτλ?

ή να παρεις μια απο κυπρο κ να την φερεις εδω κ να την κρατησεις με ξενα νουμερα?

Με ξενες πινακιδες δηλαδη κυπρου μπορεις.

Θεωρεις μονιμη κατοικια εκει περα και φερνεις οτι θελεις εδω.

Κυριακή 18.06.23 Νέο meeting @ Thessaloniki

Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg