Jump to content

Αποδείξεις (από υδραυλικούς, ηλεκτρολόγους, ελαιοχρωματιστές κλπ.)

sakaflias
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Αυτο ακριβώς ειναι γενικο φαινόμενο. Που θα πρεπει να σταματησει.

Θέλω και εγω "μαύρα"!!!! κατράμι...λέω

:X«'Έλληνες ενωθείτε εναντίον του κοινού εχθρού, εναντίον του μίσους, της διχόνοιας και της διαίρεσης, που είναι ό ίδιος μας ο εαυτός» - Θ. ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ.

• Απαντήσεις 100
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

χτες παρηγγειλα να μου φερουν σπιτι φαι, αποδειξη δεν υπηρχε. υπηρχε μονο το χαρτακι καταχωρησης της παραγγελιας το οποιο φυσικα καμμια σχεση δεν εχει με αποδειξη. θα παραγγειλω αλλη μια φορα αλλα δεν ξερω τι ειναι πιο σωστο. να τους πω εξαρχης οτι θελω αποδειξη, η να αφησω να δω αν θα μου δωσουν αποδειξη και αν δε μου δωσουν να μην παραλαβω τιποτα?

και σε μενα το εκαναν. την επομενη φορα οταν πηρα τηλεφωνο τους ειπα οτι αν δεν μου φερουν αποδειξη δεν θα παραλαβω το φαγητο. απο τοτε παντα υπαρχει η αποδειξη στην σακουλα. ισως το σημειωσαν στα στοιχεια μου και απο τοτε μου φερνουν παντα

Φίλος φωτογράφος που έχω δει ό οποίος παρέχει υπηρεσίες φωτογράφισης το λέει από την αρχή και το γράφει στις προσφορές ότι οι τιμές δεν συμπεριλαμβάνουν ΦΠΑ. Και λέει "αν θέλεις απόδειξη θα προστεθεί και ο ΦΠΑ". Τώρα ποιος πληρώνει και παίρνει απόδειξη και ποιος όχι, δεν το ξέρω...

Κατά τα άλλα, θα έρθει σπίτι την Δευτέρα ο υδραυλικός. Να δούμε τι διάλογος θα γίνει! :)

...Κατά τα άλλα, θα έρθει σπίτι την Δευτέρα ο υδραυλικός. Να δούμε τι διάλογος θα γίνει! :)

Ωραία, στην θέση σου θα του ζητουσα να μου πει πριν αρχισει την εργασία πόσο θα μου κοστίσει. Αυτος θα πει Χ ποσο. θα του πω ΟΚ. Μόλις θα παει να πιασει τον "καβουρα" ΄θα του πω, η τιμη αυτην ειναι με απόδειξη φυσικα ετσι;...

θελω να δω τι θα σου πεί. Αν πει ναι ,κανε εξηγηση εκεινη την στιγμη οτι το χ αυτο ποσο που θα πληρωσεις στο τελος θα ειναι υλικα+εργασια+φπα... ετσι για να εισαι σιγουρός.

:X«'Έλληνες ενωθείτε εναντίον του κοινού εχθρού, εναντίον του μίσους, της διχόνοιας και της διαίρεσης, που είναι ό ίδιος μας ο εαυτός» - Θ. ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ.

Ωραία, στην θέση σου θα του ζητουσα να μου πει πριν αρχισει την εργασία πόσο θα μου κοστίσει. Αυτος θα πει Χ ποσο. θα του πω ΟΚ. Μόλις θα παει να πιασει τον "καβουρα" ΄θα του πω, η τιμη αυτην ειναι με απόδειξη φυσικα ετσι;...

θελω να δω τι θα σου πεί. Αν πει ναι ,κανε εξηγηση εκεινη την στιγμη οτι το χ αυτο ποσο που θα πληρωσεις στο τελος θα ειναι υλικα+εργασια+φπα... ετσι για να εισαι σιγουρός.

Σωστό σε βρίσκω "πατρίδα" :)... και ακόμα καλύτερα είναι να μην του πει τίποτα και στο τέλος όταν τον πληρώσει να απαιτήσει την απόδειξη και αν ο υδραυλικός του πει τίποτα του στυλ "μα δεν είχαμε πει για απόδειξη κτλ" να του πει ότι η απόδειξη δεν είναι προαιρετική και η τιμή που λες εννοείται ότι έχει και το φπα μέσα...

Εμένα ήρθε σπίτι μου καυστηρατζής και μου ζήτησε για μισή ώρα δουλειά 70 €. Έκανε και κάνει πολύ καλή δουλειά. Με απόδειξη μου ζήταγε 85 €.

Σε θέματα σχετικά με την επισκευή, όπως καυστηρατζήδες, ηλεκτρολόγοι, υδραυλικοί, ασανσερ κλπ, το ΦΠΑ είναι 9% και όχι 19% :!:

Άρα έπρεπε να σου ζητήσει 76,30 ευρώ και όχι 85

http://www.taxheaven.gr/acforum/index.php?showtopic=64438

Σημειώνεται ότι όλες οι εργασίες επισκευής και ανακαίνισης παλαιών κατοικιών υπάγονται πλέον σε μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ 9% αντί του κανονικού συντελεστή 19%.

Σύμφωνα με τα ανωτέρω, ο μειωμένος συντελεστής εφαρμόζεται στις εργασίες αντικατάστασης, επισκευής, ή συντήρησης υδραυλικών, ηλεκτρολογικών, ξυλουργικών, υαλικών, πλακιδίων, καυστήρων, ανελκυστήρων, και λοιπών εγκαταστάσεων, βαφής τοίχων και κουφωμάτων και γενικά κάθε εργασία που πραγματοποιείται σε ακίνητο με την προϋπόθεση ότι οι εργασίες αυτές πραγματοποιούνται σε παλαιό ακίνητο, το οποίο, κατά το χρόνο πραγματοποίησης των εργασιών αυτών, χρησιμοποιείται ως ιδιωτική κατοικία, ή προορίζεται να χρησιμοποιηθεί ως ιδιωτική κατοικία μετά την ανακαίνιση.

Ο μειωμένος συντελεστής εφαρμόζεται επίσης και στις υπηρεσίες ανακαίνισης, επισκευής και συντήρησης όψεων, κοινόχρηστων χώρων και εγκαταστάσεων σε ακίνητα πολλαπλών ιδιοκτησιών, όπως ανελκυστήρων, καυστήρων πετρελαίου ή φυσικού αερίου, κλπ., με την προϋπόθεση ότι το ακίνητο χρησιμοποιείται και για κατοικία, όπως π.χ. πολυκατοικία στην οποία υπάρχουν καταστήματα, γραφεία και διαμερίσματα.

http://arcadia.ceid.upatras.gr/arkadia/thumbs/places/agiorgit/agiorg5p.jpg

Σωστό σε βρίσκω "πατρίδα" :)... και ακόμα καλύτερα είναι να μην του πει τίποτα και στο τέλος όταν τον πληρώσει να απαιτήσει την απόδειξη και αν ο υδραυλικός του πει τίποτα του στυλ "μα δεν είχαμε πει για απόδειξη κτλ" να του πει ότι η απόδειξη δεν είναι προαιρετική και η τιμή που λες εννοείται ότι έχει και το φπα μέσα...

Γεια σου πατρίδα...!!

Οχι καλυτερα να του το πει απο την αρχη, γιατι αν το αφησει για το τελος θα την πάθει όπως εγω (δες πρωτο post εδω). Που ακομα δεν εχω πάρει τιποτα εκτος απο τα 2+1=:X!!!

Aσχέτως του τι λέει ο νόμος στον οποίο δεν υπάρχει λόγος να δώσουμε κάποια συμασία :p ... έχει άτυπα καθιερωθεί ώστε οι τιμές που λένε τα "μαστόρια" να είναι χωρίς ΦΠΑ...

Καλώς η κακώς, που ούτε αυτό έχει σημασία :p ... το 90% έτσι κάνει...

Σωστές υπηρεσίες, τιμές με ΦΠΑ καθώς και εγγυήσεις παίρνουμε μόνο από σοβαρές εταιρίες ανακαίνισης.

Βέβαια εκεί τα πληρώνουμε όλα αυτά και κάτι παραπάνω...

http://www.ibizaclub.gr/lottaria.gr/marras//titans/caliber002.jpg

Ευτυχώς που ξέχασα να μεγαλώσω...

Έχει καθιερωθεί η τιμή χωρίς απόδειξη γιατί η απόδειξη δεν "χρησιμεύει" στους ιδιώτες. Θα πληρώσεις 19% Φ.Π.Α. ή παραπάνω γιατί υπολογίζεις και τον φόρο, δηλ. εγώ είμαι π.χ. ηλεκτρολόγος και με φωνάζεις να σου φτιάξω κάτι που θα μου πάρει περίπου 30 λεπτά, εγώ θέλω γι' αυτή την δουλειά 40€ για να τα βάλω στην τσέπη μου, εάν θέλεις απόδειξή θα πρέπει να πληρώσω Φ.Π.Α. 19% και φυσικά τον φόρο μου για παροχή υπηρεσιών που είναι 30-40% ανάλογα με την κλίμακα που βρίσκομαι, όλα αυτά φυσικά θα τα πληρώσει αυτός που θέλει απόδειξη. Επίσης απ' ότι διάβασα (και νομίζω πως έχω καταλάβει) μας συμφέρει περισσότερο από όπου μπορούμε να μην πάρουμε απόδειξη να μην πάρουμε γιατί δεν πρόκειται να "κερδίσουμε" πάνω από 19% σε οποιαδήποτε περίπτωση.

Έχει καθιερωθεί η τιμή χωρίς απόδειξη γιατί η απόδειξη δεν "χρησιμεύει" στους ιδιώτες. Θα πληρώσεις 19% Φ.Π.Α. ή παραπάνω γιατί υπολογίζεις και τον φόρο, δηλ. εγώ είμαι π.χ. ηλεκτρολόγος και με φωνάζεις να σου φτιάξω κάτι που θα μου πάρει περίπου 30 λεπτά, εγώ θέλω γι' αυτή την δουλειά 40€ για να τα βάλω στην τσέπη μου, εάν θέλεις απόδειξή θα πρέπει να πληρώσω Φ.Π.Α. 19% και φυσικά τον φόρο μου για παροχή υπηρεσιών που είναι 30-40% ανάλογα με την κλίμακα που βρίσκομαι, όλα αυτά φυσικά θα τα πληρώσει αυτός που θέλει απόδειξη. Επίσης απ' ότι διάβασα (και νομίζω πως έχω καταλάβει) μας συμφέρει περισσότερο από όπου μπορούμε να μην πάρουμε απόδειξη να μην πάρουμε γιατί δεν πρόκειται να "κερδίσουμε" πάνω από 19% σε οποιαδήποτε περίπτωση.

Το θέμα είναι ότι αυτό ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ!!!!

Πότε θα το καταλάβουμε αυτό????

Αλλά και αν ακόμα προσωπικά δεν κερδίζουμε πανω απο 19% ( που μάλλον δεν ισχύει γιατί όπως είπαν αποδείξεις από καποιους κλάδους θα μετράνε με συντελεστη ) κερδίζουμε συνολικά σαν κράτος και σαν οικονομία!!!

Ο σκοπός του όλου θέματος με τις αποδείξεις είναι να ξυπνήσει τις συνειδήσεις και να καταλάβουμε γιατί σαν πελάτες πρέπει να ζητάμε αποδείξεις και γιατί σαν επαγγελματίες πρέπει να κόβουμε... αν λειτουργήσει σωστά αυτό τα λεφτά θα κάνουν κύκλο οπότε δεν θα είναι κανένας χαμένος....

Αυτο ακριβώς.

Οταν π.χ. ο ιδιωτης σου ζηταει να του κανεις μια δουλεια...η απαντηση σου πρεπει να ειναι ... (30 για την εργασια μου+ ΦΠΑ + το φόρο)... 40ευρω και εισαι ετοιμος. Τόσο δύσκολο ειναι;

Το ξέρω ότι είναι υποχρεωτικό, εγώ έδωσα το παράδειγμα για να γίνει πλήρως αντιληπτό το θέμα τον αποδείξεων. ο καθένας κάνει ότι νομίζει αλλά το θέμα είναι πως οι απόψεις διαφοροποιούνται γιατί και το φορολογικό σύστημα αντιμετωπίζει τους ελεύθερους επαγγελματίες με την σιγουριά ότι φοροδιαφεύγουν οπότε εάν "κινηθείς" απολύτως νόμιμα το μόνο που θα καταφέρεις είναι όταν έρθουν τα κλεισίματα του έτους, οι τριετίες και οι πενταετίες να ψάχνεις να βρεις λεφτά να τα πληρώσεις και να αναρωτιέσαι γιατί πληρώνεις ξανά και ξανά ενώ είσαι νόμιμος. Επειδή όμως η συζήτηση ξεφεύγει θα πω και αυτό και θα κλείσω, δίκαιο θα ήταν το σύστημα εάν το ΠΛΗΡΕΣ ποσό για ορισμένους τύπους αποδείξεων περνούσε στο αφορολόγητο και κάτι άλλο: σε ποίο κράτος και οικονομία αναφέρεσαι? σε αυτό που τα λεφτά που ψάχνουμε και θα ξαναπληρώσουμε εμείς τελικά τα φάγανε όλα τα !$#!! που κυβερνούν τόσα χρόνια και θα τα ξαναφάνε μόλις μπορέσουν?

Απλά αναφέρω και μια άλλη άποψη για να γίνει ποιο εποικοδομητική η συζήτηση μη θέλοντας να κάνω πολιτική κουβέντα, sorry :)

...Θα πληρώσεις 19% Φ.Π.Α. ή παραπάνω γιατί υπολογίζεις και τον φόρο, δηλ. εγώ είμαι π.χ. ηλεκτρολόγος και με φωνάζεις να σου φτιάξω κάτι που θα μου πάρει περίπου 30 λεπτά, εγώ θέλω γι' αυτή την δουλειά 40€ για να τα βάλω στην τσέπη μου, εάν θέλεις απόδειξή θα πρέπει να πληρώσω Φ.Π.Α. 19% και φυσικά τον φόρο μου για παροχή υπηρεσιών που είναι 30-40% ανάλογα με την κλίμακα που βρίσκομαι, όλα αυτά φυσικά θα τα πληρώσει αυτός που θέλει απόδειξη. ...

Αυτό δεν το είχα καταλάβει αρχικά (μια που δεν έχω κανέναν κοντινό μου ελεύθερο επαγγελματία ή έμπορο). Έλεγα "τους *** τους υδραυλικούς (ένα παράδειγμα λέω) που δεν δίνουν απόδειξη και τσεπώνουν το φόρο! Δεν συμβαίνει όμως αυτό, τελικά! Ο υδραυλικός παίρνει στην τσέπη του το ποσό που θέλει για τον κόπο του, για τη δουλειά που έκανε (και αυτό το ποσό δεν πρόκειται να το μειώσει σε καμία περίπτωση) και εσένα σου κάνει "έκπτωση" -σε βάρος του κράτους φυσικά- με το να μην κόβει απόδειξη. Άρα, αν σου κόψει απόδειξη, εφόσον το καθαρό του ποσό είναι στάνταρ για εκείνον, θα σου βάλει επιπλέον ΦΠΑ συν τον φόρο για την παροχή υπηρεσιών που θα πληρώσει αυτός μετά, και έτσι πάλι εσύ (εγώ, ο δίπλα, ο παραδίπλα) πληρώνουμε τον φόρο στο κράτος και όχι ο υδραυλικός! Και έτσι, μου εξήγησε κάποιος φίλος, θα γίνει και η έμμεση μείωση του εισοδήματος μας ώστε να βελτιωθεί η κατάσταση της οικονομίας, εφόσον δεν μπορεί να γίνει ούτε υποτίμηση του νομίσματος ούτε μείωση μισθών.

Ενώ στην άλλη περίπτωση, το ντελίβερι που σου φέρνει τις πίτσες χωρίς απόδειξη ταμειακής, τον τσεπώνει η πιτσαρία το ΦΠΑ -εφόσον σε χρεώνει με τις τιμές τιμοκαταλόγου οι οποίες συμπεριλαμβάνουν ΦΠΑ!

Αυτό, νομίζω ότι το ξέρω (μήπως κάνω λάθος; :worry:) και, πολλές φορές σε ταβέρνες που μου έφεραν για "απόδειξη" μια πρόσθεση στη λαδόκολλα, πήγα μέσα και τους ζήτησα την απόδειξη ταμειακής, ότι και καλά μήπως την ξέχασαν! Άλλοι μου την έφεραν και άλλοι μου άρχιζαν συζήτηση "και θα την βάλετε στην εφορία την απόδειξη;" και τέτοια προσπαθώντας να αποφύγουν να την κόψουν. Όχι, φίλε μου, απλώς δεν θέλω να σου πληρώνω ΦΠΑ 9 ή 19% εσένα που μετά εσύ απλώς τον κρατάς! Άμα είναι κάνε μου εμένα την έκπτωση και μην μου φέρεις απόδειξη -όπως κάνει και ο υδραυλικός! :p

Σωστά τα λέω ή τζάμπα έκανα την φασαρία;

Μήπως τον ΦΠΑ τον αποδίδουν με άλλο αποδεικτικό και όχι τις αποδείξεις λιανικής που κόβουν; :confused:

Όσο για τη συζήτηση την πολίτικη, του ποιος φταίει και ποιος έκανε το αβγό ή την κότα, νομίζω ότι φταίμε όλοι, πολίτες και πολιτικοί ο καθένας από την πλευρά του, με ελαφρυντικά ή χωρίς, και λίγο λίγο φτάσαμε εδώ -και ποιος ξέρει τι έπεται...

Το ξέρω ότι είναι υποχρεωτικό, εγώ έδωσα το παράδειγμα για να γίνει πλήρως αντιληπτό το θέμα τον αποδείξεων. ο καθένας κάνει ότι νομίζει αλλά το θέμα είναι πως οι απόψεις διαφοροποιούνται γιατί και το φορολογικό σύστημα αντιμετωπίζει τους ελεύθερους επαγγελματίες με την σιγουριά ότι φοροδιαφεύγουν οπότε εάν "κινηθείς" απολύτως νόμιμα το μόνο που θα καταφέρεις είναι όταν έρθουν τα κλεισίματα του έτους, οι τριετίες και οι πενταετίες να ψάχνεις να βρεις λεφτά να τα πληρώσεις και να αναρωτιέσαι γιατί πληρώνεις ξανά και ξανά ενώ είσαι νόμιμος. Επειδή όμως η συζήτηση ξεφεύγει θα πω και αυτό και θα κλείσω, δίκαιο θα ήταν το σύστημα εάν το ΠΛΗΡΕΣ ποσό για ορισμένους τύπους αποδείξεων περνούσε στο αφορολόγητο και κάτι άλλο: σε ποίο κράτος και οικονομία αναφέρεσαι? σε αυτό που τα λεφτά που ψάχνουμε και θα ξαναπληρώσουμε εμείς τελικά τα φάγανε όλα τα !$#!! που κυβερνούν τόσα χρόνια και θα τα ξαναφάνε μόλις μπορέσουν?Απλά αναφέρω και μια άλλη άποψη για να γίνει ποιο εποικοδομητική η συζήτηση μη θέλοντας να κάνω πολιτική κουβέντα, sorry :)

Αυτοί όπως ξαναείπα δεν πρόκειται ποτέ να σταματήσουν να τρώνε... άλλοι θα τρώνε λιγότερα άλλοι περισσότερα, άλλους θα τους βγάζουν στη φόρα άλλους όχι... αλλά δυστηχώς δεν πρόκειται να σταματήσουν... το θέμα είναι να υπάρχουν χρήματα στο κρατικό ταμείο ώστε το κράτος να βοηθάει λίγο περισσότερο και εμένα και εσένα και τον καθένα... ίσως αυτα τα μέτρασ που προσπαθούν να περάσουν τώρα να έχουν και αρκετά λάθη, αλλά τουλάχιστον γίνεται μια προσπάθεια... και μια προσπάθεια είναι πάντα καλύτερη από την απραξία ( ούτε εγώ σε καμία περίπτωση αποσκοπώ στο να γίνει πολιτική η συζήτηση ).... και δυστηχώς η οικονομική κατάσταση της χώρας μας θέλει πολλές προσπάθειες για να βελτιωθεί...

Δεν είναι θέμα ασυνειδησίας των φορολογουμένων η φοροδιαφυγή.

Υπάρχουν πολύ βαθύτερα αίτια: Εδώ στην Ελλάδα υπάρχει χρόνια κόντρα μεταξύ κράτους και πολιτών.

Υπάρχει κλίμα καχυποψίας. Ο πολίτης βλέπει το κράτος σαν εχθρό του και το κράτος τον πολίτη σαν απατεώνα.

Το κλίμα αυτό έχει καλλιεργηθεί από αναξιόπιστους πολιτικούς από τη γέννηση του ελληνικού κράτους και μέχρι σήμερα η αντίληψη αυτή παραμένει.

Μόνο αν υπάρξει "συμφιλίωση" κράτους και πολίτη μπορούμε να μιλάμε για μια πραγματική προσπάθεια βελτίωσης σε όλους τους τομείς.

Μόνο τότε μπορούμε να μιλάμε για ξύπνημα συνειδήσεων.

Όσο ο πολίτης, από την μια ακούει για φορομπιχτηκά μέτρα και από την άλλη για σκάνδαλα, δεν πρόκειται να υπάρξει προκοπή.

Κατά τη γνώμη μου, η καλύτερη αρχή θα ήταν η παραδειγματική τιμωρία, ορισμένων έστω υπευθύνων για σκάνδαλα (πολιτικών - υπουργών κλπ) και μεγαλοκαρχαριών φοροφυγάδων.

Αυτό πράγματι θα μου ενέπνεε ένα αίσθημα αλλαγής και ασφάλειας.

Ότι κάτι έχει αλλάξει. Κάποιος αποφάσισε να βάλει τα πράγματα στη θέση τους.

Σε μια ειλικρινή προσπάθεια κανένας δεν θα έλεγε όχι.

Έτσι τουλάχιστον θέλω να πιστεύω.

MyName: Γιάννης.

Samsung s22 ultra ~ Samsung Tab S7 ~ Dell XPS 9350

Τον ΦΠΑ τυπικά τον πληρώνει ο πελάτης αλλά ο φόρος εισοδήματος τυπικά είναι υποχρέωση του μάστορα. Δεν διαφωνώ με τα παραπάνω, αλλά η ζημιά του κράτους (δηλαδή όλων μας) είναι πολύ μεγαλύτερη από το κόψιμο που μας κάνει ένας μάστορας για να μην κόψει απόδειξη. Η αντιπροσωπεία π.χ. που πάω το αυτοκίνητο, χρεώνει 43 ΕΥΡΩ την ώρα αμοιβη για εργατικά. Άρα πρέπει να πληρώσω 51,17 μαζι με τον ΦΠΑ. Σε καμία περίπτωση δεν είναι δικαιολογημένο να με χρεώσουν παραπάνω για φόρο εισοδήματος. Και πόσο παραπάνω θα χρεώσει; Δηλαδή ξέρει ο επαγγελματίας πόσα θα βγάλει στο τέλος της χρονιάς για να υπολογίσει τον φόρο εισοδήματος;

ddr2 συμφωνώ..

Read The F...ing Manual First

πολλές φορές σε ταβέρνες που μου έφεραν για "απόδειξη" μια πρόσθεση στη λαδόκολλα, πήγα μέσα και τους ζήτησα την απόδειξη ταμειακής, ότι και καλά μήπως την ξέχασαν! Άλλοι μου την έφεραν και άλλοι μου άρχιζαν συζήτηση "και θα την βάλετε στην εφορία την απόδειξη;" και τέτοια προσπαθώντας να αποφύγουν να την κόψουν. Όχι, φίλε μου, απλώς δεν θέλω να σου πληρώνω ΦΠΑ 9 ή 19% εσένα που μετά εσύ απλώς τον κρατάς! Άμα είναι κάνε μου εμένα την έκπτωση και μην μου φέρεις απόδειξη -όπως κάνει και ο υδραυλικός! :p

Σωστά τα λέω ή τζάμπα έκανα την φασαρία;

+1

Eίναι ακριβώς όπως το λές!

Το θέμα είναι να παίρνουμε απόδειξη απο εκεί που ενώ πληρώνουμε το ΦΠΑ, δεν μας κόβουν απόδειξη και ο ιδιοκτήτης τσεπώνει τα έξτρα χρήματα!

http://arcadia.ceid.upatras.gr/arkadia/thumbs/places/agiorgit/agiorg5p.jpg

κερδίζουμε συνολικά σαν κράτος και σαν οικονομία!!

Δεν νομίζω η γενικότερη οικονομία να κερδίζει κάτι από αυτό.

Τα ταμεία της Εφορίας κερδίζουν.

Και για να λέμε και του στραβού το δίκιο, αν στην Ελλάδα δεν υπήρχε παραοικονομία και μαύρο χρήμα, η ελληνική οικονομία θα είχε καταρρεύσει εδώ και πολλές δεκαετίες.

Και η σημερινή κρίση σε αυτό ακριβώς οφείλεται. Δεν υπάρχει χρήμα στην αγορά, δεν κινείται τίποτα με αποτέλεσμα την οικονομική ύφεση.

Πόσο μάλλον αν τα δίνουμε στην εφορία.... δεν θα περισσεύει τίποτα.

περιστατικο 1: ασθενης μου ζητησε να γραψω μεγαλυτερο ποσο στην αποδειξη απο αυτο που θα πληρωνε,λογω λεει των νεων μετρων.

φυσικα και αρνηθηκα

περιστατικο 2: αγορασα σημερα μια μπλουζα απο γνωστο καταστημα με ειδη ενδυσης.στο ταμειο,εδωσα ενα 100ρικο,μου εδωσε η κοπελα αμεσως τα ρεστα και μου εδωσε την σακουλα στα χερια.εγω επειδη μαζευα το πορτοφολι μου,δεν την πηρα και ταυτοχρονα της ζητησα την αποδειξη.

αφηνει λοιπον κατω την σακουλιτσα με την μπλουζα και μου λεει "να σου κανουμε δωρο και μια ζωνουλα"

κοιταζω απορημενη(ε δε το περιμενα),αυτη παιρνει μια ζωνη,την τυλιγει και την βαζει μαζι με το μπλουζακι.

εγω περιμενω την αποδειξη,αλλα αυτη δε κανει τιποτα.της ξΑναλεω πως θελω αποδειξη,κανει ενα μορφασμο,κοβει την αποδειξη και την βαζει στην τσαντα ΒΓΑΖΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΖΩΝΗ..

δεν με ενοχλησε που την εβγαλε καθως δεν ηταν και ωραια,ουτε ηθελα να αγορασω κατι τετοιο.

βγαινοντας απο το καταστημα και προχωροντας λιγο παρακατω τρωω μια φλασια και κοιταω την αποδειξη...ειχε κοψει μονο για 10 ευρω.

και απορω τελικα...τοσα πολλα θα κερδιζε και η μια στην 1η περιπτωση και η αλλη στην 2η?

γιατι να δυσφημησεις το ιδιο σου το μαγαζι(στην 2η περιπτωση) και να μη φερθεις οπως πρεπει??

:love:Μη με αγγίζεις....Κάνω *ΤΖΙΖ*

περιστατικο 1: ασθενης μου ζητησε να γραψω μεγαλυτερο ποσο στην αποδειξη απο αυτο που θα πληρωνε,λογω λεει των νεων μετρων.

φυσικα και αρνηθηκα

Μηπως ειχε ιδιωτικη ασφαλεια που της πληρωνει την επισκεψη στο γιατρο? Οποτε αμα της εγραφες μεγαλυτερο ποσο θα της επεστρεφαν περισσοτερα λεφτα απο οτι ειχε δωσει!! Βεβαια ετσι νομιζω βγαινει ζημιωμενη η δικη σου επιχειρηση!!

Πάρε τηλέφωνο τη μοναξιά σου, ή βγες ξανά στο δρόμο της φωτιάς!!

Μηπως ειχε ιδιωτικη ασφαλεια που της πληρωνει την επισκεψη στο γιατρο? Οποτε αμα της εγραφες μεγαλυτερο ποσο θα της επεστρεφαν περισσοτερα λεφτα απο οτι ειχε δωσει!! Βεβαια ετσι νομιζω βγαινει ζημιωμενη η δικη σου επιχειρηση!!

οδηγος ταξι ηταν η κυρια και το ΤΣΑ νομιζω εχει ενωθει με το ΟΑΕΕ.

θα της επεστρεφαν περισσοτερα χρηματα μεν, αλλα στην εφορια γιατι να "την πληρωσω" εγΩ?

φυσικα και αρνηθηκα

περιστατικο 2: αγορασα σημερα μια μπλουζα απο γνωστο καταστημα με ειδη ενδυσης.στο ταμειο,εδωσα ενα 100ρικο,μου εδωσε η κοπελα αμεσως τα ρεστα και μου εδωσε την σακουλα στα χερια.εγω επειδη μαζευα το πορτοφολι μου,δεν την πηρα και ταυτοχρονα της ζητησα την αποδειξη.

αφηνει λοιπον κατω την σακουλιτσα με την μπλουζα και μου λεει "να σου κανουμε δωρο και μια ζωνουλα"

κοιταζω απορημενη(ε δε το περιμενα),αυτη παιρνει μια ζωνη,την τυλιγει και την βαζει μαζι με το μπλουζακι.

εγω περιμενω την αποδειξη,αλλα αυτη δε κανει τιποτα.της ξΑναλεω πως θελω αποδειξη,κανει ενα μορφασμο,κοβει την αποδειξη και την βαζει στην τσαντα ΒΓΑΖΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΖΩΝΗ..

δεν με ενοχλησε που την εβγαλε καθως δεν ηταν και ωραια,ουτε ηθελα να αγορασω κατι τετοιο.

βγαινοντας απο το καταστημα και προχωροντας λιγο παρακατω τρωω μια φλασια και κοιταω την αποδειξη...ειχε κοψει μονο για 10 ευρω.

και απορω τελικα...τοσα πολλα θα κερδιζε και η μια στην 1η περιπτωση και η αλλη στην 2η?

γιατι να δυσφημησεις το ιδιο σου το μαγαζι(στην 2η περιπτωση) και να μη φερθεις οπως πρεπει??

Έπρεπε να ξαναγύριζες πίσω και να έκανες φασαρία.

Αν ήμουν εγώ στη θέση σου θα είχε γίνει της κακομοίρας.

Θα μου πείς, έτσι και αλλιώς, δεν θα ξαναπάς σε αυτό το μαγαζί.

Αλλάγια εμένα αυτό δν είναι αρκετό.

Άλλο θέμα το αν έμεινα ευχαριστημένος και πάω ή δεν ξαναπάω και άλλο αυτό που γράφεις.

Αυτό είναι κοροιδία και θέλει διαφορετική αντιμετώπιση

Έπρεπε να ξαναγύριζες πίσω και να έκανες φασαρία.

Αν ήμουν εγώ στη θέση σου θα είχε γίνει της κακομοίρας.

Θα μου πείς, έτσι και αλλιώς, δεν θα ξαναπάς σε αυτό το μαγαζί.

Αλλάγια εμένα αυτό δν είναι αρκετό.

Άλλο θέμα το αν έμεινα ευχαριστημένος και πάω ή δεν ξαναπάω και άλλο αυτό που γράφεις.

Αυτό είναι κοροιδία και θέλει διαφορετική αντιμετώπιση

το σκεφτηκα ,αλλα τι θα κερδιζΑ??

ασε που εβρεχε με το τουλουμι και ειχα περπατησει ηδη ενα τετραγωνο!

Έπρεπε να φυρίσεις πίσω και να της ζητήσεις απόδειξη μεγαλύτερη από αυτα που πλήρωσες... λόγω των νέων μέτρων :)

Δεν είναι θέμα ασυνειδησίας των φορολογουμένων η φοροδιαφυγή.

Υπάρχουν πολύ βαθύτερα αίτια: Εδώ στην Ελλάδα υπάρχει χρόνια κόντρα μεταξύ κράτους και πολιτών.

Υπάρχει κλίμα καχυποψίας. Ο πολίτης βλέπει το κράτος σαν εχθρό του και το κράτος τον πολίτη σαν απατεώνα.

Το κλίμα αυτό έχει καλλιεργηθεί από αναξιόπιστους πολιτικούς από τη γέννηση του ελληνικού κράτους και μέχρι σήμερα η αντίληψη αυτή παραμένει.

Μόνο αν υπάρξει "συμφιλίωση" κράτους και πολίτη μπορούμε να μιλάμε για μια πραγματική προσπάθεια βελτίωσης σε όλους τους τομείς.

Μόνο τότε μπορούμε να μιλάμε για ξύπνημα συνειδήσεων.

Όσο ο πολίτης, από την μια ακούει για φορομπιχτηκά μέτρα και από την άλλη για σκάνδαλα, δεν πρόκειται να υπάρξει προκοπή.

Κατά τη γνώμη μου, η καλύτερη αρχή θα ήταν η παραδειγματική τιμωρία, ορισμένων έστω υπευθύνων για σκάνδαλα (πολιτικών - υπουργών κλπ) και μεγαλοκαρχαριών φοροφυγάδων.

Αυτό πράγματι θα μου ενέπνεε ένα αίσθημα αλλαγής και ασφάλειας.

Ότι κάτι έχει αλλάξει. Κάποιος αποφάσισε να βάλει τα πράγματα στη θέση τους.

Σε μια ειλικρινή προσπάθεια κανένας δεν θα έλεγε όχι.

Έτσι τουλάχιστον θέλω να πιστεύω.

Δεν νομιζω οτι φταιει η καχυποψια για αυτο το θεμα.

Φταιει η κουτοπονηρια των Ελληνων.

Πραγματι,πιο πολλοι προτιμουν να μην πληρωνουν ΦΠΑ και να μην παιρνουν αποδειξη οχι γιατι δεν εχουν τα χρηματα για τον ΦΠΑ αλλα επειδη δεν θελουν να πληρωσουν τον ΦΠΑ.

Πιστευουν,οτι με αυτο το τροπο θα κανουν καλο στη τσεπη τους ενω στην ουσια κανουν το αντιθετο.

Το κρατος αν δεν εχει εσοδα απο τον ΦΠΑ,θα προσπαθησει να τα παρει με αλλο τροπο,οποτε το αποτελεσμα θα ειναι ιδιο και χειροτερο.

Θα πρεπει καποτε,επιτελους,να καταλαβουμε οτι κλεβοντας τη Χωρα,κλεβουμε τη τσεπη μας.

-