Jump to content

iPad (1st gen - 2010)

pperiklis
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

(...κάτι ασχετο...όταν είχα πάει Κάιρο δυσκολεύτηκα και τελικά δε βρήκα χάρτη!...αλλά όταν έφτασα και είδα πώς οδηγούν...σε καμία περίπτωση δε θα νοίκιαζα ούτε τάνκ!).... :)

xaxaxaxa:lol::)

Εγω εχω κανει σε 4,5 χρονια πανω απο 100000 χλμ:rolleyes:

Ειναι μοναδικη εμπειρια. Μπορεις αφοβα να τους φωναζεις «μαλα...κα», θα δεις οτι αντι να παραξηγηθουν θα σου χαμογελασουν:D

Μαλακι σημαινει αυτοκινητο ιδιωτικης χρησεως και μαλεκ σημαινει αγγελος.

Οποτε καταλαβαινουν οτι εισαι ξενος και κατι αλλο θελεις να τους πεις.

Που να ηξεραν...

Φιλικά, Κώστας [/b] [ HTC U11, iPad mini 4, iPhone 6, Galaxy S7 Edge, Xiaomi A1, Nexus 5X ,

• Απαντήσεις 3,2χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Θα' θελατε να' χατε ένα iPad μόνο με 60 ευρώ??

Η κινέζικη κατασκευάστρια εταιρεία "CASZH" έφτιαξε κλώνο iPad με οθόνη 7 ιντσών 800x480 pixels, CPU στα 400MHz, Ram 128mb, λειτουργικό σύστημα Android 1.6, ενσωματωμένη μνήμη 2gb, υποδοχή για κάρτες sd και WiFi.

http://techblog.gr/wp-content/uploads/2010/05/CASZH-iPad-tablet-chinitech-3.jpg

http://techblog.gr/wp-content/uploads/2010/05/caszh-ipad-tablet-chinitech.jpg

Αναμένεται στην Κίνα στα μέσα Ιούνη.

καλη φαση αλλα για μενα αν δεν μπορεις να παρεις το original μην παρεις τιποτα...

Με λένε Νίκο, και είμαι καλά...

καλη φαση αλλα για μενα αν δεν μπορεις να παρεις το original μην παρεις τιποτα...

Συμφωνώ. Και με 60 ευρώ δεν ξέρω τι ποιότητας θα είναι. Δεν υποτιμώ τους Κινέζους, έχω δει κλώνους του iphone αλλά είναι κάτι εντελώς διαφορετικό, απλά στην όψη μπορεί να μοιάζει του ipad. Ενας φίλος μου απέκτησε ήδη iPad και θα περίμενα να είναι πιο ελαφρύ... Κατά τα άλλα έχω εντυπωσιαστεί αρκετά παρόλο που πολλές λειτουργίες στην ελληνική αγορά δεν είναι ακόμα ενεργοποιημένες.

Το μόνο που δεν είναι ενεργοποιήμενο στην Ελληνική αγορά (τουτέστιν Ελληνικό AppStore) είναι η αγορά βιβλιών μιας και προς το παρόν είναι διαθέσιμα μόνο τα δωρεάν. Το ίδιο ισχύει και για όλα τα υπόλοιπα Ευρωπαϊκά AppStores. Όλες οι άλλες λειτουργίες είναι κανονικά ενεργοποιημένες. Εκτός αν αναφέρεσαι στην έλλειψη Ελληνικών.

xaxaxaxa:lol::)

Εγω εχω κανει σε 4,5 χρονια πανω απο 100000 χλμ:rolleyes:

Ειναι μοναδικη εμπειρια. Μπορεις αφοβα να τους φωναζεις «μαλα...κα», θα δεις οτι αντι να παραξηγηθουν θα σου χαμογελασουν:D

Μαλακι σημαινει αυτοκινητο ιδιωτικης χρησεως και μαλεκ σημαινει αγγελος.

Οποτε καταλαβαινουν οτι εισαι ξενος και κατι αλλο θελεις να τους πεις.

Που να ηξεραν...

:offtopic:

Μου έκανε εντύπωση 1. Οτι τα φανάρια και οι τροχονόμοι ήταν διακοσμητικο! 2. Για να περάσεις απέναντι πρώτα έκανες το σταυρό σου...και μετά έτρεχες φωνάζοντας αέρα! 3. Η κόρνα μόνιμα πατημένη... (κάτι σα τα συγκρουόμενα) και τα φώτα τα μικρά αναμένα και τα μεσαία για σινιάλο! 4. Bull bar και σιδεριές JEEP στα απλά ΙΧ.... κλπ κλπ....!

Τα κινέζικα iphone και ipad δεν έχουν καμία σχέση με τα original, τόσο σε λειτουργικό όσο και σε ποιότητα κατασκευής.

Έχουν αρχίσει να εμφανίζονται στο iBookstore και κάποιοι ελληνικοί τίτλοι, κυρίως κλασσικά/ιστορικά συγγράμματα. Κάποιες γραμματοσειρές δυσχεραίνουν την ανάγνωση, νομίζω ότι από τις διαθέσιμες η Times New Roman αφήνει την καλύτερη εντύπωση και η Verdana είναι η πιο ευανάγνωστη. Το λεξικό προς το παρόν δεν δίνει αποτελέσματα.

On a different note, έχοντας δοκιμάσει τις τρεις περισσότερο διαδεδομένες εφαρμογές (iBooks, Kindle, B&N) παρατηρώ ότι το iBooks είναι με διαφορά η καλύτερη σε ό,τι αφορά την.. επιθυμία για ηλεκτρονική ανάγνωση και παρέχει μία εμπειρία η οποία προσεγγίζει την έντυπη ανάγνωση. Η επιλογή της Apple να προσδώσει στις κύριες εφαρμογές του iPad χαρακτηριστικά αντικειμένων της καθημερινότητας λειτουργεί κατά κάποιο τρόπο υποσυνείδητα ως προς την τελική επιλογή και την επαναλαμβανόμενη χρήση των εφαρμογών αυτών.

Το μεγαλύτερο "μειονέκτημα" της συσκευής ως προς την ανάγνωση είναι ο Safari! Συνεχώς μπαίνεις στον πειρασμό να κοιτάξεις κάτι που θυμήθηκες στο internet, με αποτέλεσμα να αποσπάται η προσοχή από την ανάγνωση. Και μάλλον τα πράγματα θα γίνουν.. χειρότερα με την έλευση του multitasking! :)

Και κάτι ακόμη για το Wired: κατά την περιστροφή της συσκευής οι σελίδες δεν περιστρέφονται απλά αλλά προσαρμόζονται στις διαφορετικές διαστάσεις. Πιθανότατα κάθε σελίδα του περιοδικού να να έχει σχεδιαστεί ξεχωριστά για απεικόνιση σε portrait και landscape mode!

Ισχύει και για ταινίες οι οποίες είναι γραμμένες σε format που υποστηρίζεται* από το iPad (.mov, .m4v κλπ).

*non-jailbroken iPads

Edited by pperiklis

Ξεκίνησα και εγώ τις δοκιμές με το Calibre. Σε γενικές γραμμές τα αποτελέσματα είναι ικανοποιητικά. Δεν συνάντησα το πρόβλημα που είχε ο Σπύρος με τα μεγάλα κενά. Το πρόβλημα που βρήκα εγώ ήταν ο τρόπος που κάνει parse της επικεφαλίδες και τους αριθμούς των σελίδων που υπάρχουν στα αρχικά pdfs. Ενώ δήλωσα αφαίρεση των headers/footers, η αρίθμηση των σελίδων επέμενε να μην εξαφανίζεται και να εμφανίζεται μέσα στο κείμενο.

Κώστα ανέβασε ξανά τα pdfs σου και στείλε μου γιατί το λινκ είναι πεσμένο ώστε να δοκιμάσω και εγώ το ίδιο αρχείο που δοκίμασε ο Σπύρος.

Καλησπέρα, για ενημέρωση της ομάδας η πιο πρόσφατη εξέλιξη για το θέμα των παραδόσεων του iPad μετά από σχετική επικοινωνία με get it now το οποίο εμφανίζεται να προσπαθεί να ακολουθήσει τα πρότυπα της Apple (απευθείας διαχείριση ορισμένων θεμάτων από τον CEO): http://community.getitnow.gr/getitnow/topics/update_from_ceo

iPhone 5, iPad2 WiFi, MacBook Air Rev C, MacMini, iMac, MacPro ...

Προσωπικός ιστοχώρος: kkblog Twitter:kkalog pushme.to:http:\pushme.to\kkalog

Μάλλον κι αυτός δεν έχει παραλάβει ακόμη.

The message was NOT sent from his iPad :p

Εγραψες Περικλή :)

Sent from my iPhone using Tapatalk

Εδιαφέρον Κώστα. Παρόλα αυτά ακόμα δεν ξέρω κατά πόσο ήταν λάθος του συστήματος ή προσπάθεια να εκμεταλλευτούν την κατάσταση της αυξημένης ζήτησης.

Sent from my iPad using the annoying Greek Keyboard :p

Exclusive: Palm Loses Mobile Design Guru Matias Duarte to Google

Έχω μία υποψία ότι η εξαγορά της Palm από την HP δεν θα επιφέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα για καμία από τις δύο εταιρείες..

Κώστα ανέβασε ξανά τα pdfs σου και στείλε μου γιατί το λινκ είναι πεσμένο ώστε να δοκιμάσω και εγώ το ίδιο αρχείο που δοκίμασε ο Σπύρος.

Στο έστειλα εγώ μέσω π.μ.:)

_______________http://farm7.static.flickr.com/6168/6227903819_67e7c12fb0_o.png___________

N_Name:SpyVe________M_Lion________Mac User

________iPhone_5S_G_64GB_iOS.7.0________

Hi, Kostas

I shipped this item yesterday morning (May, 26) from USPS ground. And it may take 3 to 5 days to reach Claude address.

Let me know if you have any questions on it!

Thanks your purchase!

D.R.

Yes, yes:w00t: ερχεται επιτελους. Πιστευω οτι μεχρι τις 5-6 του μηνα θα το εχω στα χερια μου

Φιλικά, Κώστας [/b] [ HTC U11, iPad mini 4, iPhone 6, Galaxy S7 Edge, Xiaomi A1, Nexus 5X ,

Hi, Kostas

I shipped this item yesterday morning (May, 26) from USPS ground. And it may take 3 to 5 days to reach Claude address.

Let me know if you have any questions on it!

Thanks your purchase!

D.R.

Yes, yes:w00t: ερχεται επιτελους. Πιστευω οτι μεχρι τις 5-6 του μηνα θα το εχω στα χερια μου

Αληθεύει Κώστα ότι τις παραδόσεις στην Αίγυπτο τις κάνει το getitnow; :cool:

-Σοβαρά τώρα- με το καλό να παραλάβεις !!! :clap:

Εδιαφέρον Κώστα. Παρόλα αυτά ακόμα δεν ξέρω κατά πόσο ήταν λάθος του συστήματος ή προσπάθεια να εκμεταλλευτούν την κατάσταση της αυξημένης ζήτησης.

Sent from my iPad using the annoying Greek Keyboard :p

Για να είμαι απόλυτα ειλικρινής το δεύτερο πιστεύω. Βέβαια αν τηρήσουν τη δημόσια δέσμευση το ότι όλες οι παραγγελίες θα εκτελεστούν και μάλιστα στην τιμή των 589 ευρώ, δεν είναι κακή περίπτωση, με το μόνο που μένει απροσδιόριστο να είναι το πότε ... αλλά για να βάλουμε τα πράγματα στη σωστή διάσταση το θέμα αυτό δεν είναι και το πρώτο πράγμα που πρέπει να απασχολεί κάποιον, σε απόλυτη κλίμακα υπάρχουν και άλλα πιό σοβαρά πράγματα, μην τρελλαθούμε κιόλας :)

- Με την ευκαιρία, ερώτηση που απευθύνεται κυρίως στο Νίκο (Carpe) επειδή γνωρίζω ότι είναι χρήστης, αλλά και σε όποιον άλλον έχει ίσως άποψη! ->

Υπάρχει τρόπος να δει κανείς το stream ταινιών του AirVideo server σε Mac, χωρίς δηλαδή χρήση της εφαρμογής για το iPhone; Καταλαβαίνω ότι δεν έχει και μάλλον δεν πρόκειται να βγει client από την ίδια την εταιρία, αλλά αναρωτιέμαι αφού γνωρίζει κανείς τη διεύθυνση και την πόρτα που "εκπέμπει" ο server γιατί να μην μπορεί να δει μέσω safari το stream σε κάποιο άλλο mac? Έχει κανείς καταφέρει κάτι; Απόψε που έχω γυρίσει νωρίς στο ξενοδοχείο στο Κίεβο πολύ θα ήθελα να δω καμιά ταινία σε μεγαλύτερη οθόνη από αυτή του iPhone (τι να κάνουμε, εμείς που δεν έχουμε ακόμη iPad ψάχνουμε για άλλες λύσεις ;) )

Αληθεύει Κώστα ότι τις παραδόσεις στην Αίγυπτο τις κάνει το getitnow; :cool:

-Σοβαρά τώρα- με το καλό να παραλάβεις !!! :clap:

Ευτυχως οχι, Κωστή μου:p

Το αγορασαμε απο Αμερικανο τοπικο πωλητη με μικρο καπελο γιατι η apple μας εδινε ημερομηνια 15-16 του μήνα. Οπότε προτιμησα να δωσω 50$ παραπανω.

Ο τυπος τηρησε κατα γραμμα την υποσχεση του οτι θα το στειλει στις 26/5

Μ αυτα που βλεπω σχετικα με τις τιμες στην Ελλαδα αλλα και στην ευρωπη, αισθανομαι οτι εκανα πολυ καλα.

Για να το αγορασει (το 16αρι wifi) κανεις στην φυσιολογικη ευρωπαικη τιμη δηλαδη 500-530 ευρω+ μεταφορικα , με την ελειψη που υπαρχει θα πρεπει να περιμενει τον Αυγουστο και βάλε οποτε αν μου φτασει με τα μεταφορικα κοντα στα 500 ευρω δεν εχω κανενα προβλημα.

Αν και πιστευω οτι στην Ελλαδα θα πωλειται παραπανω αν αναλλογισθει κανεις την σημερινη ισοτιμια δολαρίου ευρω

Το Air Tunes υποστηρίζει TV out σε περίπτωση που έχεις το καλώδιο.

Ευχαριστώ πολύ Περικλή, δυστυχώς δεν έχω πάρει το καλώδιο, αλλά ίσως αξίζει για μελλοντική χρήση αν δεν βρεθεί λύση με το AirVideo!

Ευτυχως οχι, Κωστή μου:p

Το αγορασαμε απο Αμερικανο τοπικο πωλητη με μικρο καπελο γιατι η apple μας εδινε ημερομηνια 15-16 του μήνα. Οπότε προτιμησα να δωσω 50$ παραπανω.

Ο τυπος τηρησε κατα γραμμα την υποσχεση του οτι θα το στειλει στις 26/5

Μ αυτα που βλεπω σχετικα με τις τιμες στην Ελλαδα αλλα και στην ευρωπη, αισθανομαι οτι εκανα πολυ καλα.

Για να το αγορασει (το 16αρι wifi) κανεις στην φυσιολογικη ευρωπαικη τιμη δηλαδη 500-530 ευρω+ μεταφορικα , με την ελειψη που υπαρχει θα πρεπει να περιμενει τον Αυγουστο και βάλε οποτε αν μου φτασει με τα μεταφορικα κοντα στα 500 ευρω δεν εχω κανενα προβλημα.

Αν και πιστευω οτι στην Ελλαδα θα πωλειται παραπανω αν αναλλογισθει κανεις την σημερινη ισοτιμια δολαρίου ευρω

Όντως ακούγεται πολύ καλό Κώστα, με το καλό να παραλάβεις!

Λοιπόν,

το Calibre δοκιμάστηκε αρκετά. Δεν υπάρχουν global ρυθμίσεις που να είναι καλές για όλα τα pdf. Κάθε pdf που πρέπει να γίνει convert θέλει τις δικές του και επίσης παρατήρησα ότι αυτό το κόψιμο στις λέξεις το κάνει στην Ελληνική γλώσσα. Δοκίμασα με αγγλικά pdf και το αποτέλεσμα ήταν σαφώς καλύτερο (χωρίς βέβαια να είναι σε καμία περίπτωση τέλειο).

@te_salat

Καλή παραλαβή!

- Με την ευκαιρία, ερώτηση που απευθύνεται κυρίως στο Νίκο (Carpe) επειδή γνωρίζω ότι είναι χρήστης, αλλά και σε όποιον άλλον έχει ίσως άποψη! ->

Υπάρχει τρόπος να δει κανείς το stream ταινιών του AirVideo server σε Mac, χωρίς δηλαδή χρήση της εφαρμογής για το iPhone; Καταλαβαίνω ότι δεν έχει και μάλλον δεν πρόκειται να βγει client από την ίδια την εταιρία, αλλά αναρωτιέμαι αφού γνωρίζει κανείς τη διεύθυνση και την πόρτα που "εκπέμπει" ο server γιατί να μην μπορεί να δει μέσω safari το stream σε κάποιο άλλο mac? Έχει κανείς καταφέρει κάτι; Απόψε που έχω γυρίσει νωρίς στο ξενοδοχείο στο Κίεβο πολύ θα ήθελα να δω καμιά ταινία σε μεγαλύτερη οθόνη από αυτή του iPhone (τι να κάνουμε, εμείς που δεν έχουμε ακόμη iPad ψάχνουμε για άλλες λύσεις ;) )

Κώστα με αυτό το σετάρισμα δεν ξέρω τρόπο. Ίσως αν έχεις remote desktop ανοιχτό με το mac στο σπίτι να μπορέσεις από το laptop σου να σετάρεις το VLC που νομίζω κάνει αυτή τη δουλειά αλλά δεδομένου του πολύπλοκου δικτύου που έχεις στο σπίτι δεν ξέρω πόσο αξίζει τον κόπο να παιδευτείς από το ξενοδοχείο τώρα για να δεις μια ταινία.

Κώστα με αυτό το σετάρισμα δεν ξέρω τρόπο. Ίσως αν έχεις remote desktop ανοιχτό με το mac στο σπίτι να μπορέσεις από το laptop σου να σετάρεις το VLC που νομίζω κάνει αυτή τη δουλειά αλλά δεδομένου του πολύπλοκου δικτύου που έχεις στο σπίτι δεν ξέρω πόσο αξίζει τον κόπο να παιδευτείς από το ξενοδοχείο τώρα για να δεις μια ταινία.

Ευχαριστώ πολύ Νίκο, αφού δεν έχεις λύση και εσύ, βάζω τα γυαλιά της πρεσβυωπίας και βολεύομαι με το iPhone! :blink:

Λοιπόν,

το Calibre δοκιμάστηκε αρκετά. Δεν υπάρχουν global ρυθμίσεις που να είναι καλές για όλα τα pdf. Κάθε pdf που πρέπει να γίνει convert θέλει τις δικές του και επίσης παρατήρησα ότι αυτό το κόψιμο στις λέξεις το κάνει στην Ελληνική γλώσσα. Δοκίμασα με αγγλικά pdf και το αποτέλεσμα ήταν σαφώς καλύτερο (χωρίς βέβαια να είναι σε καμία περίπτωση τέλειο).

@te_salat

Καλή παραλαβή!

Thanks Νικο.

Αν μπορεις ανεβασε κανα screen shot να δουμε και γραψε τι ρυθμισεις εκανες στο συγκεκριμενο.

Υπαρχει και viewer αλλα δεν δειχνει την παραγματικη εικονα, αυτη που θα δεις στο ipad δηλαδη.

Θα ανεβάσω οδηγό με τις global ρυθμίσεις Κώστα εντός του διημέρου.

• The title was changed to iPad (1st gen - 2010)
  • The topic was unpinned