elteo Δημοσιεύτηκε February 21, 2004 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε February 21, 2004 [imgalign=right]http://netmod.intracom.gr/images/home/netmod_usb.jpg[/imgalign]Θα ηθελα οι "γνωστες" να μου λυσετε 2 αποριες σχετικα με το NetMod. 1) Ως γνωστο το κουτι ανοιγοντας το εχει 2 διακοπτες SW1,SW3 και ενα κουμπακι SW2. Koιταζοντας το manual το SW1 μου λεει οτι στην θεση ΟΝ η λειτουργια του ειναι ο τερματισμος 100Ω ενω στην θεση OFF χωρις τερματισμο μου το ειχε στην θεση OFF παροτι λεει οτι απο το εργοστασιο ειναι στο ΟΝ! Το SW3 στην θεση ΟΝ η λειτουργια του ειναι διαρθρωση extended bus ενω στην OFF διαρθρωση short bus. To SW2 ειναι το λεγομενο reset οταν μου ειχε κολλησει το 3ο λαμπακι! 2)Τα 5 λαμπακια που υπαρχουν επανω στο κουτι εχουν διαφορες λειτουργιες. Εγω θα ηθελα να πειτε τι σημαινει τηλετροφοδοτηση απο το ISDN κεντρο που ειναι το 2ο λαμπακι και τι η U-διασυνδεση που ειναι το 3ο λαμπακι! Θα ηθελα οποιος γνωριζει να μου αποκωδικοποιησει αυτα να καταλαβω κιεγω..αλλα και αλλοι χρηστες! Παράθεση Ι need a six month vacation, twice a year. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
eLeKtriK EyE Δημ. February 21, 2004 Κοινοποίηση Δημ. February 21, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος elteo (21 Φεβ. 2004 , 11:15) [imgalign=right]http://netmod.intracom.gr/images/home/netmod_usb.jpg[/imgalign]Θα ηθελα οι "γνωστες" να μου λυσετε 2 αποριες σχετικα με το NetMod. 1) Ως γνωστο το κουτι ανοιγοντας το εχει 2 διακοπτες SW1,SW3 και ενα κουμπακι SW2. Koιταζοντας το manual το SW1 μου λεει οτι στην θεση ΟΝ η λειτουργια του ειναι ο τερματισμος 100Ω ενω στην θεση OFF χωρις τερματισμο μου το ειχε στην θεση OFF παροτι λεει οτι απο το εργοστασιο ειναι στο ΟΝ! Το SW3 στην θεση ΟΝ η λειτουργια του ειναι διαρθρωση extended bus ενω στην OFF διαρθρωση short bus. To SW2 ειναι το λεγομενο reset οταν μου ειχε κολλησει το 3ο λαμπακι! 2)Τα 5 λαμπακια που υπαρχουν επανω στο κουτι εχουν διαφορες λειτουργιες. Εγω θα ηθελα να πειτε τι σημαινει τηλετροφοδοτηση απο το ISDN κεντρο που ειναι το 2ο λαμπακι και τι η U-διασυνδεση που ειναι το 3ο λαμπακι! Θα ηθελα οποιος γνωριζει να μου αποκωδικοποιησει αυτα να καταλαβω κιεγω..αλλα και αλλοι χρηστες! 1) Ο τερματισμός 100Ω χρησιμοποιείται όταν συνδέεις τερματικά ISDN στη μία θύρα. Όταν χρησιμοποιείς και τη δεύτερη βγάζεις την αντίσταση τερματισμού. Η διαφορά μεταξύ Short και Extended bus είναι στον αριθμό τερματικών που συνδέονται και την μέγιστη απόσταση που μπαίνουν. 2) Τηλετροφοδότηση είναι αυτό που λέει η λέξη: Αν δίνει ρεύμα ο ΟΤΕ στο NetMod (άσχετα από την τάση τροφοδοσίας από τη ΔΕΗ). Η U-διασύνδεση ενεργοποιείται όταν χρησιμοποιείς κάποια από τις θύρες του NetMod, δηλαδή όταν υπάρχει επικοινωνία μεταξύ NetMod και κέντρου ISDN. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
elteo Δημ. February 21, 2004 Author Κοινοποίηση Δημ. February 21, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος eLeKtriK EyE (21 Φεβ. 2004 , 14:17) Η U-διασύνδεση ενεργοποιείται όταν χρησιμοποιείς κάποια από τις θύρες του NetMod, δηλαδή όταν υπάρχει επικοινωνία μεταξύ NetMod και κέντρου ISDN. Σημαινει οτι η τηλεφωνικη γραμμη ηταν συνεχεια ανοικτη..??? :worry: Αυτη η διασυνδεση ειχε κολλησει ...(ηταν συνεχεια ανοικτη για μιαμιση μερα!!)...και μετα απο επικοινωνια με τον ΟΤΕ μου ειπαν να το resetαρω! :eek: :confused: Σε ερωτηση μου γιατι συμβαινει μου ειπαν λογω καποιας διακοπης ρευματος! :mad: Παράθεση Ι need a six month vacation, twice a year. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
eLeKtriK EyE Δημ. February 21, 2004 Κοινοποίηση Δημ. February 21, 2004 Συνήθως μένει αναμμένο για μερικά λεπτά αφ' ότου κλείσεις το τηλέφωνο ή τη γραμμή και μετά σβήνει. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
elteo Δημ. February 21, 2004 Author Κοινοποίηση Δημ. February 21, 2004 To ξερω...εγω σου λεω οτι κολλησε για 1,5 μερα..!...και μονο αφου του εκανα reset επανηλθε! Παράθεση Ι need a six month vacation, twice a year. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
cmaniac Δημ. February 21, 2004 Κοινοποίηση Δημ. February 21, 2004 Dil. Xreonosoun gia miamish mera!!!!!???? Παράθεση Watch When You Stray My Friend... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
elteo Δημ. February 21, 2004 Author Κοινοποίηση Δημ. February 21, 2004 Οχι ρε συ...απλα απ οτι καταλαβα ηταν ανοικτη η γραμμη οπως οταν σηκωνεις το τηλ και αφηνεις το ακουστικο ανοικτο...νομιζω τουλαχιστο! Παράθεση Ι need a six month vacation, twice a year. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
tazzz- Δημ. February 21, 2004 Κοινοποίηση Δημ. February 21, 2004 uparxei kai to tilefwno " isdn helpdesk" tou ote.. pou mporoun na sou apantisoun (an to sikwsoun bebaia :P ) Παράθεση wi max den mporw den mporw na perimenw!!!:mad: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
elteo Δημ. February 21, 2004 Author Κοινοποίηση Δημ. February 21, 2004 Δεν εχω προβλημα φιλε μου...απλα μου ειχε τυχει και το αναφερω! Οταν αντιμετωπισα προβλημα πηγα στον ΟΤΕ της περιοχης μου και με εξυπηρετησαν αμεσα! Παράθεση Ι need a six month vacation, twice a year. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
christ-k Δημ. February 21, 2004 Κοινοποίηση Δημ. February 21, 2004 Παιδιά μιά ερώτηση σχετικού άσχετου.... :whistle: Δικαιολογείται όταν κόβεται το ρεύμα να διακόπτεται και η σύνδεση στο ίντερνετ, μέσω του νετμοντ;;; Υπάρχει κάποιος τρόπος να παρακάμψω αυτή τη διακοπή γιά να έχω μόνιμη σύνδεση;;; Ευχαριστώ..... :) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
cmaniac Δημ. February 21, 2004 Κοινοποίηση Δημ. February 21, 2004 Oxi...Afou to netmod pauei na profodoteitai apo reuma, pws thes na doulepsei...Mia lisi einai to ups... Παράθεση Watch When You Stray My Friend... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
eLeKtriK EyE Δημ. February 21, 2004 Κοινοποίηση Δημ. February 21, 2004 Ερώτηση: Όταν κόβεται το ρεύμα δεν κλείνει και το PC σου; http://users.chan.sch.gr/aikoukou/emoticons/confused.gif Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
elteo Δημ. February 21, 2004 Author Κοινοποίηση Δημ. February 21, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος eLeKtriK EyE (21 Φεβ. 2004 , 19:23) Ερώτηση: Όταν κόβεται το ρεύμα δεν κλείνει και το PC σου; http://users.chan.sch.gr/aikoukou/emoticons/confused.gif Οχι εαν εχεις φορητο...στον δικο μου φορητο με την διακοπη ρευματος μπαινει αυτοματα η μπαταρια. christk ακριβως αυτο ηθελα να ρωτησω..κοβεται το ρευμα και παπαλα η συνδεση στο νετ! Εφοσον παιρνει ρευμα απο το isdn κεντρο (τηλετροφοδοτηση) γιατι κοβεται..? Παράθεση Ι need a six month vacation, twice a year. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
bill33 Δημ. February 21, 2004 Κοινοποίηση Δημ. February 21, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος elteo (21 Φεβ. 2004 , 19:40) Οχι εαν εχεις φορητο...στον δικο μου φορητο με την διακοπη ρευματος μπαινει αυτοματα η μπαταρια. christk ακριβως αυτο ηθελα να ρωτησω..κοβεται το ρευμα και παπαλα η συνδεση στο νετ! Εφοσον παιρνει ρευμα απο το isdn κεντρο (τηλετροφοδοτηση) γιατι κοβεται..? Αν κοβεται το ρευμα και στον ΟΤΕ ; Αν εχεις PSTN συνδεση και μοντεμ μπορεις να συνδεθεις απο την μια γραμμη που δουλευει ακομα και αν δεν εχεις ρευμα στο νετμοντ (νομιζω δηλαδη). Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
athsak Δημ. February 21, 2004 Κοινοποίηση Δημ. February 21, 2004 paidia mipos kserete kana allo kolpaki sto netmod?endoepikoinonia metaksi dio siskevon pou einai sindedemenes?pos ginetai an exo sindesei dio tilefona na metafero tin klisi apo to ena sto allo?please apantiste kapios. Παράθεση Οι αγγελίες είναι επιτρεπτές μόνο στο buy&sell. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
cmaniac Δημ. February 21, 2004 Κοινοποίηση Δημ. February 21, 2004 Katevase to egxeiridio(PDF)...(http://netmod.intracom.gr) Παράθεση Watch When You Stray My Friend... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
eLeKtriK EyE Δημ. February 21, 2004 Κοινοποίηση Δημ. February 21, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος elteo (21 Φεβ. 2004 , 19:40) Εφοσον παιρνει ρευμα απο το isdn κεντρο (τηλετροφοδοτηση) γιατι κοβεται..? Το ρεύμα του δικτύου του ΟΤΕ αρκεί ίσα-ίσα για την τροφοδότηση ΜΙΑΣ αναλογικής συσκευής (και αυτό όχι πάντα) και φυσικά όχι για την πλήρη τροφοδοσία όλου του NetMod. Για να συνδεθείς μέσω του NetMod στο Internet πρέπει να έχεις ενεργή διασύνδεση του με το PC μέσω USB ή RS232 κάτι που χρειάζεται τροφοδοσία. Μπορείς όμως να χρησιμοποιήσεις τη μία από τις δύο αναλογικές θύρες με ένα 56άρι μόντεμ. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
christ-k Δημ. February 22, 2004 Κοινοποίηση Δημ. February 22, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος eLeKtriK EyE (22 Φεβ. 2004 , 00:02) Το ρεύμα του δικτύου του ΟΤΕ αρκεί ίσα-ίσα για την τροφοδότηση ΜΙΑΣ αναλογικής συσκευής (και αυτό όχι πάντα) και φυσικά όχι για την πλήρη τροφοδοσία όλου του NetMod. Για να συνδεθείς μέσω του NetMod στο Internet πρέπει να έχεις ενεργή διασύνδεση του με το PC μέσω USB ή RS232 κάτι που χρειάζεται τροφοδοσία. Μπορείς όμως να χρησιμοποιήσεις τη μία από τις δύο αναλογικές θύρες με ένα 56άρι μόντεμ. Παιδιά προφανώς έχω λαπτοπ....Έχω isdn σύνδεση, αλλά χρησιμοποιώ τη σύνδεση με τη vodafone μέσω του αναλογικού πακετου της δηλ. 56Κ....Τη σύνδεση την παίρνω από τη μιά από τις δύο αναλογικές θύρες του νετμοντ που την κατευθύνω στο μόντεμ του υπολγιστή....Και λέω πάλι, είναι εφικτό τελικά όταν κόβεται το ρεύμα να συνεχίζεται η σύνδεση ή όχι;;; Αν κατάλαβα καλά οι γνώμες δυίστανται ή συμφωνούν πως δεν γίνεται....Pls μιά σίγουρη απάντηση..... :rolleyes: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
AGNOSTOS Δημ. February 22, 2004 Κοινοποίηση Δημ. February 22, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος christ-k (22 Φεβ. 2004 , 03:12) .Και λέω πάλι, είναι εφικτό τελικά όταν κόβεται το ρεύμα να συνεχίζεται η σύνδεση ή όχι;;; Αν κατάλαβα καλά οι γνώμες δυίστανται ή συμφωνούν πως δεν γίνεται....Pls μιά σίγουρη απάντηση..... :rolleyes: Αν εχεις απλο μοντεμ που συνδεεται σε μια απο τις αναλογικες θυρες του νετμοντ και εχεις ορισει τις αναλογικες για λειτουργια αναγκης και επιπλεον εχεις και λαπτοπ τοτε ΝΑΙ μπορεις να απολαυσεις το Νετ και με διακοπη ρευματος!!!!! :) Παράθεση :tease: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
christ-k Δημ. February 22, 2004 Κοινοποίηση Δημ. February 22, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος AGNOSTOS (22 Φεβ. 2004 , 12:35) Αν εχεις απλο μοντεμ που συνδεεται σε μια απο τις αναλογικες θυρες του νετμοντ και εχεις ορισει τις αναλογικες για λειτουργια αναγκης και επιπλεον εχεις και λαπτοπ τοτε ΝΑΙ μπορεις να απολαυσεις το Νετ και με διακοπη ρευματος!!!!! :) Πώς ορίζω τις αναλογικές γιά λειτουργία ανάγκης;;;; :blink: (εκλαϊκευμένα pls...) Γιατί σε μένα όταν κόβεται το ρεύμα πέφτει και η σύνδεση.... :cry: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
AGNOSTOS Δημ. February 22, 2004 Κοινοποίηση Δημ. February 22, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος christ-k (22 Φεβ. 2004 , 13:00) Πώς ορίζω τις αναλογικές γιά λειτουργία ανάγκης;;;; :blink: (εκλαϊκευμένα pls...) Γιατί σε μένα όταν κόβεται το ρεύμα πέφτει και η σύνδεση.... :cry: Aν διαβασεις το μανιουαλ λεει ποιος διακοπτης πρεπει να ειναι σε ποια θεση!!!Απο default ομως ειναι να δουλευουν οι αναλογικες συσκευες σε διακοπη ρευματος!!!!Αν δουλευεις με αναλογικο μοντεμ τοτε δοκιμασε να αλλαξεις θυρα και να το βαλεις στην αλλη.Αν δουλευεις με Νετμοντ φροντισε να παρεις ενα μοντεμ απλο....... Παράθεση :tease: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
christ-k Δημ. February 22, 2004 Κοινοποίηση Δημ. February 22, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος AGNOSTOS (22 Φεβ. 2004 , 14:48) Aν διαβασεις το μανιουαλ λεει ποιος διακοπτης πρεπει να ειναι σε ποια θεση!!!Απο default ομως ειναι να δουλευουν οι αναλογικες συσκευες σε διακοπη ρευματος!!!!Αν δουλευεις με αναλογικο μοντεμ τοτε δοκιμασε να αλλαξεις θυρα και να το βαλεις στην αλλη.Αν δουλευεις με Νετμοντ φροντισε να παρεις ενα μοντεμ απλο....... Όπως είπα παιρνω μιά από τις δύο αναλογικές εξοδους του netmod (μόνιμα συνδεδεμένου στις γραμμές του χαλκού) και την κατευθύνω στην είσοδο του μοντεμ του λαπτοπ....Τελικά πόσα μοντεμ δουλεύουν;;;(το netmod ή το μοντεμ του pc;;- αν θέλεις κατατόπισέ με τεχνικά....) Από εκεί και μετά τί αλλαγές μπορώ να κάνω, ώστε να πετύχω το ευκταίο;;; :) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
AGNOSTOS Δημ. February 22, 2004 Κοινοποίηση Δημ. February 22, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος christ-k (22 Φεβ. 2004 , 15:10) Όπως είπα παιρνω μιά από τις δύο αναλογικές εξοδους του netmod (μόνιμα συνδεδεμένου στις γραμμές του χαλκού) και την κατευθύνω στην είσοδο του μοντεμ του λαπτοπ....Τελικά πόσα μοντεμ δουλεύουν;;;(το netmod ή το μοντεμ του pc;;- αν θέλεις κατατόπισέ με τεχνικά....) Από εκεί και μετά τί αλλαγές μπορώ να κάνω, ώστε να πετύχω το ευκταίο;;; :) Τωρα εμεινα :wacko: :blink: !!!!! Και σου ριχνει το αναλογικο μοντεμ?????? Για αλλαξε το και βαλ΄το στην αλλη αναλογικη θυρα!!!!Επισης βαλε ενα τηλεφωνο απλο και στις 2 θυρες και κανε manually διακοπη ρευματος κ τσεκαρε αν δουλευει!!! Παράθεση :tease: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
dimangelid Δημ. February 22, 2004 Κοινοποίηση Δημ. February 22, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος eLeKtriK EyE (22 Φεβ. 2004 , 00:02) Το ρεύμα του δικτύου του ΟΤΕ αρκεί ίσα-ίσα για την τροφοδότηση ΜΙΑΣ αναλογικής συσκευής (και αυτό όχι πάντα) και φυσικά όχι για την πλήρη τροφοδοσία όλου του NetMod. Για να συνδεθείς μέσω του NetMod στο Internet πρέπει να έχεις ενεργή διασύνδεση του με το PC μέσω USB ή RS232 κάτι που χρειάζεται τροφοδοσία. Μπορείς όμως να χρησιμοποιήσεις τη μία από τις δύο αναλογικές θύρες με ένα 56άρι μόντεμ. Με μια ρύθμιση από τον netmod configuration manager, και ας βγάλεις το netmod από το ρεύμα, δουλεύει ΚΑΝΟΝΙΚΑ σαν να είχε ρεύμα. Δηλαδή internet από το netmod ( isdn συνδρομή ), και οι δυο αναλογικές ταυτόχρονα κ.λ.π. Μάλιστα για κάποιο καιρό δεν το είχα καθόλου στο ρεύμα και δούλευα χωρίς κανένα πρόβλημα με αυτή την ρύθμιση! Παράθεση Επισκεφθείτε το site μου για τις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας: http://www.leoforeia.gr/ Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
christ-k Δημ. February 22, 2004 Κοινοποίηση Δημ. February 22, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος dimangelid (23 Φεβ. 2004 , 00:39) Με μια ρύθμιση από τον netmod configuration manager, και ας βγάλεις το netmod από το ρεύμα, δουλεύει ΚΑΝΟΝΙΚΑ σαν να είχε ρεύμα. Δηλαδή internet από το netmod ( isdn συνδρομή ), και οι δυο αναλογικές ταυτόχρονα κ.λ.π. Μάλιστα για κάποιο καιρό δεν το είχα καθόλου στο ρεύμα και δούλευα χωρίς κανένα πρόβλημα με αυτή την ρύθμιση! Πως γίνεται αυτή η ρύθμιση;;; Να πω ακόμα πως έχω το παλαιότερο νετμοντ αυτό με ένα μόνο πράσινο led....και φυσικά η σύνδεσή μου στον isp είναι απλή 56Κ.... Πάντως αύριο θα ελέγξω το απλούστερο και αυτονόητο, αν δηλ. με κομμένο το ρεύμα συνεχιζουν να δίνουν σήμα οι δύο αναλογικές θύρες, δεδομένου ότι σ' αυτές έχω μόνιμα συνδεδεμένη ασύρματο τηλέφωνο στη μιά και το ίντερνετ στην άλλη....Αυριο θα αντικαταστήσω το ασύρματο με σταθερό και θα κάνω διακοπή και θα σας πω τι συνέβει.... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts