Jump to content

Φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές: Συντήρηση / Προβλήματα

mcde
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Καλησπερα

Εχω ενα Dell Inspiron 3521.Απο τοτε που εκανα το update στα 8.1 ζεσταινεται συνεχως.Λεει οτι το Catalyst Control Center δεν λειτουργει.Πως το λυνουμε;

Ας ξεκινήσουμε από το υλικό κομμάτι. Πόσο καιρό το έχεις στα χέρια σου? Η χρήση του ήταν games και βαριές εφαρμογές? Δηλαδή εννοώ μήπως έτυχε απλά και το συνδέσεις το γεγονός με την αλλαγή σου στο λειτουργικό. Ίσως χρειάζεσαι καθάρισμα και αλλαγή πάστες!

• Απαντήσεις 1,3χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Καλησπερα

Εχω ενα Dell Inspiron 3521.Απο τοτε που εκανα το update στα 8.1 ζεσταινεται συνεχως.Λεει οτι το Catalyst Control Center δεν λειτουργει.Πως το λυνουμε;

Κάνε update και το Net Framework (κατεβάζεις την συγκεκριμένη έκλδοση που το περιλαμβάνει από το site της AMD). Εαν σου κάνει πάλι τα ίδια απλά το απενεργοποιείς, αν και δεν πιστεύω. Το θέμα της θερμοκρασίας πως το καταλαβαίνεις? Με την αφή?

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Θεέ μου, κάθε φορά που φτιάχνεις ένα @##@#$@ δώσε και οδηγίες χρήσεως

Παιδιά έχω ένα θέμα .. Ξαφνικά το λαπτοπ δεν μπουταρει.. Δεν έπεσε ούτε αλάνα τίποτα .. Δοκιμάσα επιδιωρυωση αλλα κολάει και δε κάνει τίποτα .. Δοκίμασα εύρεση σφαλμάτων κλπ αλλα τίποτα τι γίνεται τι να κάνω ;

Τελικά βγάζει short dst failed

Edited by dhmhtrhsg2

Iphone 6 s plus Rose gold 64 gb

IPad Air 2 gold 64gb

Πόσα χρόνια το έχεις το laptop; HP είναι;

Το μήνυμα που αναφέρεις έχει σχέση με πρόβλημα του σκληρου δίσκου.

Συγκεκριμένα, το "short dst failed" σημαίνει short Disk Self Test (DST) απέτυχε. Μάλλον ο δίσκος είναι στα τελευταία του ή σε άφησε.

EDIT

Βρήκα και αυτό:

If a DST Short Test fails on your computer, and you receive an error message or log entry that reflects the failure, this is likely caused by a failing hard drive. However, certain software will also cause the DST Short Test to fail. McAfee and other anti-virus programs may cause the DST Short Test Failure error to generate. Other corrupted applications may also throw the error. Re-install the anti-virus program, or return your computer to an earlier point in time with System Restore.

Edited by Itchrist86

[sIGPIC][/sIGPIC] Το δικαίωμά σας να ομιλείτε δεν περιλαμβάνει και υποχρέωσή μας να σας πάρουμε στα σοβαρά.

⦁ Nokia 7650, Nokia 6600, Nokia 7610, Nokia E60, Nokia E51, iPhone 3G, Nokia 5800, iPhone 3GS, iPhone 5, iPhone 6S Plus, iPhone 8 Plus, iPhone 11 Pro Max

⦁ iPad 4th Gen, iPad Pro 10.5″

Καλημέρα σας. Έχω ένα πρόβλημα με τη μπαταρία του laptop μου και επειδή δεν βρήκα αντίστοιχο νήμα θα ήθελα αν γνωρίζει κάποιος να με βοηθήσει.

Έχω ένα laptop dell latitude D531 και αγόρασα καινούρια μπαταρία. Όταν την τοποθέτησα την πρώτη φορά ο υπολογιστής δεν άνοιγε καν και θεώρησα οτι είναι τελείως άδεια. Την έβαλα για φόρτιση το βράδυ με κλειστό υπολογιστή και το πρωί άνοιξα τον Η/Υ και η μπαταρία είχε φορτίσει στο 92%. Έκλεισα τον Η/Υ και έβγαλα την πρίζα. Γυρνώντας απο τη δουλειά το μεσημέρι και ο Η/Υ δεν άνοιγε με την μπαταρία. Βάζοντας το τροφοδοτικό άνοιξε και στη μπαταρία εμφανίζει 0% διαθεσιμότητα (συνδεδεμένη, φορτίζεται) χωρίς όμως να φορτίζει η μπαταρία. Την έβγαλα - έβαλα δύο - τρεις φορές αλλά τίποτα, ανοίγει και δουλεύει μόνο με το τροφοδοτικό και η μπαταρία εμφανίζει πάντα 0% διαθεσιμότητα (συνδεδεμένη, φορτίζεται). Υπάρχει σωτηρία???

Καλημέρα σας. Έχω ένα πρόβλημα με τη μπαταρία του laptop μου και επειδή δεν βρήκα αντίστοιχο νήμα θα ήθελα αν γνωρίζει κάποιος να με βοηθήσει.

Έχω ένα laptop dell latitude D531 και αγόρασα καινούρια μπαταρία. Όταν την τοποθέτησα την πρώτη φορά ο υπολογιστής δεν άνοιγε καν και θεώρησα οτι είναι τελείως άδεια. Την έβαλα για φόρτιση το βράδυ με κλειστό υπολογιστή και το πρωί άνοιξα τον Η/Υ και η μπαταρία είχε φορτίσει στο 92%. Έκλεισα τον Η/Υ και έβγαλα την πρίζα. Γυρνώντας απο τη δουλειά το μεσημέρι και ο Η/Υ δεν άνοιγε με την μπαταρία. Βάζοντας το τροφοδοτικό άνοιξε και στη μπαταρία εμφανίζει 0% διαθεσιμότητα (συνδεδεμένη, φορτίζεται) χωρίς όμως να φορτίζει η μπαταρία. Την έβγαλα - έβαλα δύο - τρεις φορές αλλά τίποτα, ανοίγει και δουλεύει μόνο με το τροφοδοτικό και η μπαταρία εμφανίζει πάντα 0% διαθεσιμότητα (συνδεδεμένη, φορτίζεται). Υπάρχει σωτηρία???

Αυθεντική ή απλά συμβατή είναι η μπαταρία;

Μπορεί να είναι και χαλασμένη .Είχε οδηγίες για τις πρώτες φορτίσεις στο κουτί της;

Αυθεντική ή απλά συμβατή είναι η μπαταρία;

Μπορεί να είναι και χαλασμένη .Είχε οδηγίες για τις πρώτες φορτίσεις στο κουτί της;

Η μπαταρία είναι συμβατή και το κουτί έχει οδηγίες. Δεν τις διάβασα όμως γιατί δυσκολεύομαι λίγο στα αγγλικά αλλά απο το κατάστημα που την πήρα μου είπαν μόνο να κάνω τρεις κύκλους φόρτισης - αποφόρτισης.

Η μπαταρία είναι συμβατή και το κουτί έχει οδηγίες. Δεν τις διάβασα όμως γιατί δυσκολεύομαι λίγο στα αγγλικά αλλά απο το κατάστημα που την πήρα μου είπαν μόνο να κάνω τρεις κύκλους φόρτισης - αποφόρτισης.

Συμβαινουν αυτα με τις μπαταριες, κανε αυτο που σου ειπαν αλλιως μετα πηγαινε να στην αλλαξουν.

Πάρε τηλέφωνο τη μοναξιά σου, ή βγες ξανά στο δρόμο της φωτιάς!!

• 2 weeks later...
καλησπερα, ειχα εγκαταστησει ενα παιχνιδι στον υπολογιστή και μαζι με αυτό εγκαταστηθηκαν και κατι προσθετα προγραμματα, με αποτελεσμα να ανοιγουν κατα την εκκινηση και να εχει στον explorer δικια του μηχανη αναζητησης. στην καταργηηση προγραμματων δεν υπαρχουν αυτα τα προγραμματα για να τα κανω απεγκατασταση. μηπως ξερεται να μου προτεινεται καποιο προγραμματακι για να κανω απεγκατασταση αυτών και να μην οδηγηθώ σε format?ευχαριστώ

καλησπερα, ειχα εγκαταστησει ενα παιχνιδι στον υπολογιστή και μαζι με αυτό εγκαταστηθηκαν και κατι προσθετα προγραμματα, με αποτελεσμα να ανοιγουν κατα την εκκινηση και να εχει στον explorer δικια του μηχανη αναζητησης. στην καταργηηση προγραμματων δεν υπαρχουν αυτα τα προγραμματα για να τα κανω απεγκατασταση. μηπως ξερεται να μου προτεινεται καποιο προγραμματακι για να κανω απεγκατασταση αυτών και να μην οδηγηθώ σε format?ευχαριστώ

Ψάξε στην έναρξη ή startup για τα προγράμματα που ανοίγουν στην αρχή και στις ρυθμίσεις του browser για να αλλάξεις την μηχανη αναζητησης.

Μπορείς παλι να ψαξεις στο google με το ονομα της μηχανης αναζητησης και το "remove" .

Μπορείς να βάλεις το ccleaner που σου βγαζει τι ανοιγει με τον boot και να σβησεις οτι νομιζεις.

Σημαντικό να μην πατάμε "ναι" ή "συνεχεια" αν δεν είμαστε σιγουροι.Ετσι βαζουμε ολες αυτες τι αηδιες στα μηχανηματα μας.

Ψάξε στην έναρξη ή startup για τα προγράμματα που ανοίγουν στην αρχή και στις ρυθμίσεις του browser για να αλλάξεις την μηχανη αναζητησης.

Μπορείς παλι να ψαξεις στο google με το ονομα της μηχανης αναζητησης και το "remove" .

Μπορείς να βάλεις το ccleaner που σου βγαζει τι ανοιγει με τον boot και να σβησεις οτι νομιζεις.

Σημαντικό να μην πατάμε "ναι" ή "συνεχεια" αν δεν είμαστε σιγουροι.Ετσι βαζουμε ολες αυτες τι αηδιες στα μηχανηματα μας.

ok σε ευχαριστώ πολύ...το κατέβασα και τα εσβησα..τωρα πηγαινει σφαίρα...ευτυχώς γλύτωσα το φορματ :wacko:...δικιο εχεις και εγω βιαστηκά το κατέβασα αλλιως τα ξετικάρω τα αλλα προγράμματα...

• 4 weeks later...
Μπορεί και να ποστάρω σε λάθος μέρος. Θέλω να ρωτήσω το εξής. Θέλω να ενισχύσω το σήμα του ιντερνετ σε λαπτοπ που συνδέεται ασύρματα. Κοίταξα για αυτό το προϊόν, αλλά η υπάλληλος μου είπε ότι αυτό κάνει μόνο για σταθερό υπολογιστή. Δεν καταλαβαίνω όμως γιατί δεν θα μπορούσε να μπει και σε λαπτοπ.

Μπορεί και να ποστάρω σε λάθος μέρος. Θέλω να ρωτήσω το εξής. Θέλω να ενισχύσω το σήμα του ιντερνετ σε λαπτοπ που συνδέεται ασύρματα. Κοίταξα για αυτό το προϊόν, αλλά η υπάλληλος μου είπε ότι αυτό κάνει μόνο για σταθερό υπολογιστή. Δεν καταλαβαίνω όμως γιατί δεν θα μπορούσε να μπει και σε λαπτοπ.

Καλά σου είπε ότι δεν κάνει για εσένα οχι όμως και ο λόγος που σου έδωσε,αυτό είναι για υπολογιστές που δεν έχουν wifi .Eσύ θες ένα repeater που θα το βάλεις ενδιάμεσα στο router και στο laptop για να επεκτείνεις το σήμα του wifi .

Ψαξε για wifi repeater. πχ http://www.public.gr/product/perifereiaka/networking/access-points-routers/d-link-dap-1320-wireless-range-extender-asyrmato-router-300mbps/prod4510163pp/

Καλά σου είπε ότι δεν κάνει για εσένα οχι όμως και ο λόγος που σου έδωσε,αυτό είναι για υπολογιστές που δεν έχουν wifi .Eσύ θες ένα repeater που θα το βάλεις ενδιάμεσα στο router και στο laptop για να επεκτείνεις το σήμα του wifi .

Ψαξε για wifi repeater. πχ http://www.public.gr/product/perifereiaka/networking/access-points-routers/d-link-dap-1320-wireless-range-extender-asyrmato-router-300mbps/prod4510163pp/

Σ' ευχαριστώ!

@kostas_v Αυτο δεν κάνει μονο για σταθερούς κανει και για φορητούς και ας εχουν δικο τους wifi, αν πιάνεις με το φορητό σου πχ μια γραμμή σημα τότε βαζοντας αυτο θα βελτιωσεις κατα πολυ το σήμα, repeater χρειάζεσαιμονο αν δεν "βλεπεις" καθόλου το σημα του ρουτερ σου, αλλα και παλι εξαρτάται απο την διαμόρφωση του χώρου και ποιον ρουτερ χρησιμοποιείς, γιατι μπορει να βρεις λυση και μόνο με αλλαγή ρουτερ.

• 2 weeks later...
Γεια σας. Μια βοηθεια παρακαλω. Εχω το laptop Sony Vaio Model PCG-3M2G. Αυτα τα στοιχια ειναι απο το ταμπελακι στην πισω πλευρα, γιατι εχει και αλλον κωδικο τυπωμενο στην μροστινη πλευρα της οθονης και ειναι ο VGN-CS31S. Δεν βλεπει καθολου το cd-rom του. Ουτε στη διαχειρηση συσκευων ουτε καπου αλλου. Προσπαθησα να βρω τον driver αλλα δεν τα καταφερα. Μπηκα στη sony, εβαλα διαφορα προγραμματα που κανουν scan αλλα τιποτα. Τι αλλο μπορω να κανω;

Eχει κουμπακι για να ανοιξει το tray?Δουλευει;

Μπορεί να έχει χαλάσει ,ειδικά αν έχεις πολύ καιρό να το χρησιμοποιήσεις.

Βρες το απο το device manager και κατηργησέ το.Μετά κάνε restart και κοίτα αν το βρει.

Bill33 το κουφο ειναι οτι ουτε στη διαχειρηση συσκευων υπαρχει αλλα ουτε και ανοιγει με το κουμπι του. Δεν αναβει καθολου το κουμπακι του. Πες οτι δεν υπαρχει ο driver του, δεν επρεπε να ανοιγοκλεινει;

καλησπέρα, εχω ενα λαπτοπ toshiba satellite l500d με windows 7 και εδω και ενα διμυνο του εβαλα τα windows 10 technical σε dual boot. εχω παρατηρησει οτι απο εκει που χρησιμοποιουσε 25-30%ραμ τωρα παει στο 75%. εχει σχεση με το dual boot? τα ιδια προγραμματα χρησιμοποιω και δεν τρεχουν στο παρασκηνιο περισσοτερες εφαρμογες. υπάρχει καποιο προγραμμα να το ελεγχω ή να το διορθώσω ή να το κάνω φορματ?

Αν δεν το αναγνωρίζει ούτε στο BIOS, τότε υπάρχουν δύο περιπτώσεις

1. Να έχει ξεκουμπώσει από την μητρική. Δοκίμασε να το πιέσεις ελαφρά προς τα πίσω (προς την μεριά της μητρικής).

2. Να έχει καεί απλά και να θέλει αντικατάσταση

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Θεέ μου, κάθε φορά που φτιάχνεις ένα @##@#$@ δώσε και οδηγίες χρήσεως

Γεια σας. Μια βοηθεια παρακαλω. Εχω το laptop Sony Vaio Model PCG-3M2G. Αυτα τα στοιχια ειναι απο το ταμπελακι στην πισω πλευρα, γιατι εχει και αλλον κωδικο τυπωμενο στην μροστινη πλευρα της οθονης και ειναι ο VGN-CS31S. Δεν βλεπει καθολου το cd-rom του. Ουτε στη διαχειρηση συσκευων ουτε καπου αλλου. Προσπαθησα να βρω τον driver αλλα δεν τα καταφερα. Μπηκα στη sony, εβαλα διαφορα προγραμματα που κανουν scan αλλα τιποτα. Τι αλλο μπορω να κανω;

Μπορεί να λέω βλακείες , αλλά νομίζω ότι από τις ρυθμίσεις της μπαταρίας (ρυθμίσεις ενέργειας) υπάρχει δυνατότητα να απενεργοποιηθεί το cd rom.Τσέκαρε και αυτό το ενδεχόμενο.

MyName: Γιάννης.

Samsung s22 ultra ~ Samsung Tab S7 ~ Dell XPS 9350

Καλημέρα. Παιδιά μια βοήθεια. Αγόρασα dell την Παρασκευή και το Σάββατο βράδυ το λαπτοπ ενώ πήγα να βγάλω το USB στικάκι, έκλεισε μόνο του το λαπτοπ. Το ξαναενεργοποίησα, και μόλις πάω σε άλλη θήρα να κουμπώσω το καλώδιο USB για να μεταφέρω δεδομένα στο κιν, ξαναέσβησε. Ενώ έσβησε λοιπόν ξανακουμπώνω το στικάκι, και ξαφνικά το λαπτοπ πήρε μπροστά. Τα φώτα σας παρακαλώ αν δικαιούμαι να ζητήσω από το πολυκατάστημα αντικατάσταση του λαπτοπ και όχι επισκευή...

Επικοινώνησε κατευθείαν με την Dell, σίγουρα καλύτερα από το κατάστημα θα είναι.

Λοιπόν δεν έχω λόγια. Καταρχήν να πω ότι Παρασκευή 29/5 αγόρασα ένα dell inspiron 7537 από τα mediamarkt. 1 μέρα μετά, Σάββατο βράδυ, ενώ έχω πιασμένες και τις 4 θύρες usb, μόλις πάω να αποσυνδέσω τη βάση ψύξης του λαπτοπ, το λαπτοπ κάνει μόνο του επανακινήσεις. Έχοντας δώσει 1100€(και απίστευτα απογοητευμένος) για λαπτοπ και ενώ το έχω μόνο μία μέρα, τλκ το πάω πίσω στο καταστημα. Θεώρησα και γω κ ο τεχνικός ότι τη ζημιά την κάνει η motherboard. Η εξυπηρέτηση ήταν άκρως άψογη. Περιληπτικά να πω μόνο ότι μου έκαναν αντικατάσταση του λαπτοπ και της βάσης ψύξης του λαπτοπ. Βέβαια το πρόβλημά δεν λύθηκε διότι το πρόβλημα ήταν τλκ στην ασυμβατότητα του λαπτοπ με τη βάση ψύξης. Η σύνδεσή τους γίνεται με usb καλώδιο και τη ζημιά την κάνει η μία από της 4 θύρες όπου μπλοκάρει την συνδεσιμότητα με αποτέλεσμα να κάνει επανακινήσεις. Το τεστάραμε και σε εκθεσιακό ίδιο με το δικό μου και έκανε πάλι τα ίδια...

Πόσα ampere θέλει ο ανεμιστήρας της βάσης; λογικά θέλει αρκετά οπότε και ξεπερνάει την μέγιστη ενέργεια που μπορεί να δώσει η usb και τελικά κάνει restart.

Με άλλο ανεμιστήρα ίσως δεν το κάνει αυτό.