Jump to content

Φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές: Επιλογή / Αναβάθμιση

mcde
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Παιδιά καλησπερα..θελω να κανω μια αναβαθμιση στον υπολογιστη μου και εχω μια απορια..εγω τωρα εχω 2ραμ των 2gb σε ταχυτητα 1333mhz.. Αν βγαλω την μια 2αρα και βαλω μια 4αρα ωστε να εχω 6 αθροισμα, πρεπει και αυτην να ειναι ιδια ταχυτητα ή δεν παιζει ρολο;

• Απαντήσεις 2,9χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Παιδιά καλησπερα..θελω να κανω μια αναβαθμιση στον υπολογιστη μου και εχω μια απορια..εγω τωρα εχω 2ραμ των 2gb σε ταχυτητα 1333mhz.. Αν βγαλω την μια 2αρα και βαλω μια 4αρα ωστε να εχω 6 αθροισμα, πρεπει και αυτην να ειναι ιδια ταχυτητα ή δεν παιζει ρολο;

ναι, πρεπει. τσεκαρε και αν η μητρικη σου υποστιριζει 6gb.

[sIGPIC][/sIGPIC]

• 2 weeks later...
Καλημέρα σε όλους, είμαι σε δίλημμα ανάμεσα στο 15 άρι και στο 13 άρι macbook pro. Φοιτώ σε σχολή πληροφορικής και τρέχω κάποια "μεγάλα" προγράμματα όπως visual studio, eclipse κλπ. Θα χρειαστεί σίγουρα να τρέξω και windows είτε με virtualization είτε με το bootcamp, οπότε πιστεύω ότι θα χρειαστώ 512gb σκληρό δίσκο καθώς και 16gb ram να είμαι άνετος. Πέρα από προγραμματισμό κάνω χαλαρή χρήση με internet, ταινίες, μουσική κλπ. Η ερώτηση μου είναι η εξής: πιστεύετε ότι θα με καλύψει ο 2 πύρινος i5 και η iris 650 κάρτα γραφικών (δεν με ενδιαφέρουν καθόλου τα παιχνίδια) ή να επιλέξω τον 4 πύρινο i7 και την αυτόνομη κάρτα γραφικών για την χρήση που κάνω?? (το μηχάνημα αυτό θα είναι ο βασικός μου υπολογιστής για τα επόμενα 5-6 χρόνια τουλάχιστον οπότε με ενδιαφέρει το futureproofing που λέμε) Ευχαριστώ!!

Android is simple, it just takes a genius to understand its simplicity.

Samsung Galaxy S4 die hard !!

Samsung Galaxy S7

Καλημέρα σε όλους, είμαι σε δίλημμα ανάμεσα στο 15 άρι και στο 13 άρι macbook pro. Φοιτώ σε σχολή πληροφορικής και τρέχω κάποια "μεγάλα" προγράμματα όπως visual studio, eclipse κλπ. Θα χρειαστεί σίγουρα να τρέξω και windows είτε με virtualization είτε με το bootcamp, οπότε πιστεύω ότι θα χρειαστώ 512gb σκληρό δίσκο καθώς και 16gb ram να είμαι άνετος. Πέρα από προγραμματισμό κάνω χαλαρή χρήση με internet, ταινίες, μουσική κλπ. Η ερώτηση μου είναι η εξής: πιστεύετε ότι θα με καλύψει ο 2 πύρινος i5 και η iris 650 κάρτα γραφικών (δεν με ενδιαφέρουν καθόλου τα παιχνίδια) ή να επιλέξω τον 4 πύρινο i7 και την αυτόνομη κάρτα γραφικών για την χρήση που κάνω?? (το μηχάνημα αυτό θα είναι ο βασικός μου υπολογιστής για τα επόμενα 5-6 χρόνια τουλάχιστον οπότε με ενδιαφέρει το futureproofing που λέμε) Ευχαριστώ!!

Τον τετραπύρηνο i7...δεν τιθετε θεμα.;)

[sIGPIC][/sIGPIC]

Κι εγώ προς τα κει τείνω μόνο το χρηματικό με σταματά :lol:

Samsung Galaxy S7

διαφωνω καθετα στο μεγεθος της οθονης..θα σου βγαλουν την ψυχη για αυτες τις δουλειες

Στάλθηκε από το HUAWEI GRA-L09 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Δυο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, αλλά για το σύμπαν δεν είμαι εντελώς σίγουρος

διαφωνω καθετα στο μεγεθος της οθονης..θα σου βγαλουν την ψυχη για αυτες τις δουλειες

Στάλθηκε από το HUAWEI GRA-L09 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Στο σπίτι συνδέεται και 24'' μόνιτορ όποτε δεν υπάρχει πρόβλημα. On the go έχω συνηθίσει σε 15'' λάπτοπ, επειδή τόσο είναι το παλιό μου!

Samsung Galaxy S7

Κανά καλό λαπτοπ μέχρι 600 ευρώ με έμφαση στις ταινίες και απλές εφαρμογές, σερφαρισμα ως επί το πλείστον έχετε να προτείνετε? Επίσης να μου κρατήσει όσο δυνατόν πολλά χρόνια (το προηγούμενο που είχε έβγαλε μόνο μια 4ετια)

Από μάρκες δεν κατέχω πέρα των Dell και Sony Vaio

(μου άρεσε το νέο xiaomi που παρουσιάστηκε εχθές. Αξίζει λέτε να δώσω άλλα 100?)

Ευχαριστώ

Κανά καλό λαπτοπ μέχρι 600 ευρώ με έμφαση στις ταινίες και απλές εφαρμογές, σερφαρισμα ως επί το πλείστον έχετε να προτείνετε? Επίσης να μου κρατήσει όσο δυνατόν πολλά χρόνια (το προηγούμενο που είχε έβγαλε μόνο μια 4ετια)

Από μάρκες δεν κατέχω πέρα των Dell και Sony Vaio

(μου άρεσε το νέο xiaomi που παρουσιάστηκε εχθές. Αξίζει λέτε να δώσω άλλα 100?)

Ευχαριστώ

Dell insiron η Latitude ... εδω και χρονια μονο dell εχω εναν Ε6410 τον εκανα μια ψιλο αναβαθμιση και πεταει .. και εναν DELL σειρα 7470 με i7 και 8γιγα ραμ οπου θεριζει.Αν θα αλλαζα θα πηγαινα μονο σε toshiba λογω του καλου σερβις. Κακη εμπειρια απο HP απο αλλες δεν γνωριζω.

Ευχαριστώ. Θέλω κάτι να πάει χρόνια αυτό μονάχα. Δεν κάνω βαριά χρήση

Έχω ένα desktop 8 χρόνια τώρα και μια χαρά είναι. Απλώς λόγω μετακίνησης δεν θα μπορώ να τον πάρω.

Με ssd και 8gb ram, για την χρηση που θα κάνεις ειναι οκ+++++

Επισης cpu i56200+ ή εστω i3 6100u και πανω θες

Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Με ssd και 8gb ram, για την χρηση που θα κάνεις ειναι οκ+++++

Επισης cpu i56200+ ή εστω i3 6100u και πανω θες

Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Οι επεξεργαστές Intel είναι μονόδρομος ή θα μπορούσα να κοιτάξω και AMD για τους οποίους βέβαια δεν έχω ιδέα (ποιος είναι καλός κλπ)

Επίσης διάβασα σε προηγούμενα ποστ πως καλό είναι η κάρτα γραφικών να είναι ανεξάρτητη. Αυτό πως φαίνεται στα χαρακτηριστικά?

Edited by sakis88888

Για μένα ότι πάρεις καλύτερα σε Intel. Όσο για την ανεξάρτητη κάρτα στις περιγραφες αναφέρουν συνήθως τα καταστήματα ή ο κατασκευαστής (Nvidia ή AMD μνήμη ...GB). Θα το καταλάβεις. Αν π.χ. σου λέει κάρτα γραφικών INTEL δεν είναι ανεξάρτητη.

http://laptopoutlet.gr/katastima/laptop/lenovo-t460s/

Τι έχετε να πείτε? Περίεργη τέτοια έκπτωση νομίζω

Έχετε άποψη για το κατάστημα?

Πήγαινε να δεις μόνος σου,το καλύτερο είναι αυτό.

Κοσμοτε,100Mbps.

Ηifiman HM801,Westone UM3X,Yuin PK1,Fischer Audio DBA-02,Koss Porta Pro,

JVC HAFX1X / HA-FX1X Xtreme Xplosives.

Πήγαινε να δεις μόνος σου,το καλύτερο είναι αυτό.

θα δωσεις 700!! ευρο για τοσο παλιο μηχανημα και μαλιστα εκθεσιακο!! ψαξε για καλυτερο υπολογιστη.το εν'λογω καταστημα ασχολειτε πολυ με ανακατασκευασμενους υπολογιστες

[sIGPIC][/sIGPIC]

Νομιζω πως η τιμη εχει να κανει με το οτι το συγκεκριμενο ειναι "Εκθεσιακό δείγμα" οπως λεει χαμηλα προς το τελος

θα δωσεις 700!! ευρο για τοσο παλιο μηχανημα και μαλιστα εκθεσιακο!! ψαξε για καλυτερο υπολογιστη.το εν'λογω καταστημα ασχολειτε πολυ με ανακατασκευασμενους υπολογιστες

Εμ για αυτό ρωτάω. Ενώ στα κινητά είμαι ειδήμων χαχα στα λαπτοπ δεν το χω με τίποτα

Έχω μπερδευτεί πολύ δεν ξέρω τι να πάρω. Βασικά το θέλω για σειρές ταινίες πιο πολύ και δεν ξέρω τι να πρώτο κοιτάξω

Μάλλον 17αρα οθόνη και σκόντο στα υπόλοιπα χαρακτηριστικά...

Edited by sakis88888

Εμ για αυτό ρωτάω. Ενώ στα κινητά είμαι ειδήμων χαχα στα λαπτοπ δεν το χω με τίποτα

Έχω μπερδευτεί πολύ δεν ξέρω τι να πάρω. Βασικά το θέλω για σειρές ταινίες πιο πολύ και δεν ξέρω τι να πρώτο κοιτάξω

Μάλλον 17αρα οθόνη και σκόντο στα υπόλοιπα χαρακτηριστικά...

αμα θελεις ταινιες το 14" ειναι μικρο.τωρα ενα 17" αρι θα ηταν οτι πρεπει.εγω εχω 17'3 ιντσες και με καλυπτει αριστα σαν υπολογιστης πρωτος για την χρηση που του κανω.βγες στην αγορα και δες λαπτοπ σε αυτες τις ιντσες και μετα παραγγειλετο απο το ιντερνετ.ομως για μενα να βρεις καποιο με πληκτρολογιο με οπισθιο φωτισμο.βολευει αφανταστα.

[sIGPIC][/sIGPIC]

• 2 weeks later...

Ψάχνω όσο το δυνατόν πιο οικονομικό που να καλύπτει τις ελάχιστες απαιτήσεις του Starcraft 2.

Win 7+

2GB RAM

C2D 2.0+

Intel HD3000+

Creek A50i R | Denon TU-530 | Huawei P20 | KLH Model Six | MacBook Air 13 2014 & MB397G/A | MacBook Pro 13 Late 2013 | Onkyo C-7030 | Pioneer BDP-320 | SONY KDL-22EX550 | QED XT Evolution    Μετά από χρόνια... Εκεί που δεν το περίμενες, αλλά το έλπιζες... Και προσπαθούσες συνέβη... Ναι ήμουν κάτω από την μπάρα των FM στην Ευρώπη...