niriida Δημοσιεύτηκε February 16, 2004 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε February 16, 2004 Καλημέρα :) Μήπως ξέρει κανείς να με βοηθήσει να τρέξω ένα πρόγραμμα για cygwin; To συγκεκριμένο προγραμματάκι είχε σετ-απ μόνο για linux και cygwin. Μιας και ήθελα να αποφύγω την εγκατάσταση νέου λειτουργικού για ένα πρόγραμμα μόνο, κατέβασα την έκδοση για cygwin - το οποίο όπως κατάλαβα είναι linux emulator για windows. Εγκατέστησα και το cygwin (έκδοση 1.5.7-1), με όλα τα πακέτα που υπήρχαν στο mirror site ftp.mirror.ac.uk. Μετά όμως.. πως τρέχω το πρόγραμμα μου; Και πρέπει να το βάλω σε ειδικό φάκελλο; Πληκτρολογώντας help, δεν είδα καμια εντολή run. Kαι τα βοηθητικά έγγραφα στο site toy cygwin ήταν τεράστια. Μήπως ξέρει κανείς να μου πει ακριβώς τί να κάνω; (με linux δεν έχω ασχοληθεί καθόλου). Ακόμα και να μου υποδείξει κάποια ιστοσελίδα που να λέει εκεί θα ήμουν ευγνώμων. Ευχαριστώ :) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
murex Δημ. February 16, 2004 Κοινοποίηση Δημ. February 16, 2004 Μπορείς να μου πεις τι πρόγραμμα θέλεις να τρέξεις ακριβώς; Συνήθως στη σελίδα του υπάρχουν και οδηγίες για το πως. (how-to) Εγώ χρησιμοποιώ το GRASS και δεν έχω πρόβλημα. Παράθεση http://briefcases.pathfinder.gr/download/597036If you are not paying for it, you're not the customer; you're the product being sold. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
niriida Δημ. February 16, 2004 Author Κοινοποίηση Δημ. February 16, 2004 Το πρόγραμμα λέγεται Bioprospector, και είναι πανεπιστημιακό. Έχει ReadMe αρχείο, αλλα αναφέρεται κυρίως στο τι επιλογές έχεις αφού ανοίξεις το πρόγραμμα.. Το μόνο σχετικό κομμάτι που βρήκα στο readme είναι αυτό: Synopsis Usage: ./BioProspector -i seqfile (options) Type: ./BioProspector without any parameters gives you a short list on how to set parameters. ..αλλα δυστυχώς, δε λέει λεπτομερώς πως να το εγκαταστήσεις και να το κάνεις να τρέξει.. :) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
eLeKtriK EyE Δημ. February 16, 2004 Κοινοποίηση Δημ. February 16, 2004 Χωρίς να είμαι ειδικός στα περί του Linux, μάλλον το πρόγραμμα που έχεις είναι σε .tar.gz μορφή, σωστά; Πρέπει λοιπόν να αποσυμπιέσεις το πρόγραμμα με tar -zxvf filename.tar.gz Τώρα πρέπει να το κάνεις compile. Μπαίνεις στο φάκελο του προγράμματος και κανεις ./configure και μετά make ή make install. Μετά και από αυτό, κάνεις το ./BioProspector -i seqfile (options)... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
murex Δημ. February 16, 2004 Κοινοποίηση Δημ. February 16, 2004 Το Cygwin δεν είναι linux emulator αλλά Unix καθαρό. (no offence Eye). Για να μπορέσεις να βάλεις τις παραμέτρους του προγράμματος εξομοίωσης πρέπει να διαβάσεις το FAQ που βρίσκεται στην κεντρική σελίδα το Cygwin που είναι αρκετά κατατοπιστικά αλλά θέλουν χρόνο για διάβασμα. Αρκεί να διαβάσεις τα 3 πρώτα κεφάλαια ξεκινώντας από εδώ. Για να ξεζιπαρεις το πρόγραμμα που θες να χρησιμοποιήσεις μπορείς να χρησιμοποιήσεις και το winzip, winrar από τα windows. Α, και για να μην το ξεχάσω: κάτι απο Unix θα πρέπει να ξέρεις γιατί στην ουσία σου ανοίγει ενα unix shell. Επίσης καλό θα ήταν να πάς στο φορουμ που σίγουρα θα υπάρχει για το πρόγραμμα που θες να χρησιμοποιήσεις και να κάνεις ερωτήσεις σε αυτούς που το χρησιμοποιούν, πως το εγκατέστησαν. αυτά Παράθεση http://briefcases.pathfinder.gr/download/597036If you are not paying for it, you're not the customer; you're the product being sold. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
niriida Δημ. February 16, 2004 Author Κοινοποίηση Δημ. February 16, 2004 Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον :) Για την ακρίβεια, το zip που κατέβασα είχε μέσα τα εξής αρχεία: BioProspector.linux BioProspector.sun BioProspector.cygwin και ReadMe Ψάχνωντας στο δίκτυο είδα πως το cygwin είναι linux emulator, και το κατέβασα κι αυτό. Απο εκεί και πέρα.. το χάος :) Να ρωτήσω κάτι.. Αυτά τα ./configure είναι εντολές όπως αυτές που δίνουμε στο command prompt, ναι; Μπήκα στον φάκελλο του προγράμματος και πληκτρολογώντας ./configure βγάζει bash: ./configure: No such file or directory Με configure βγάζει bash: configure: command not found Me info configure μου βγάζει The GNU configure and build system. ..απο όπου προσπαθώ να βρώ πως πρέπει να γράψω την εντολή για να την δεχτεί :) Το περιβάλλον είναι τελείως διαφορετικό απο τα windows.. :) Eυχαριστώ και τους δυο για την βοήθεια, γιατί είμαι λίγο χαμένη με το συγκεκριμένο θέμα :) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mikem4600 Δημ. February 17, 2004 Κοινοποίηση Δημ. February 17, 2004 Πιθανώς το BioProspector.cygwin (αφού δεν έχει επέκταση) να είναι το εκτελέσιμο που θες. Αφού δεν έχει άλλα αρχεία μέσα το zip που κατέβασες, μάλλον δεν έχει πηγαίο κώδικα και είναι ήδη compiled. Κάνε cd στον φάκελο που έχει το αρχείο αυτό unzipped (από το shell του Cygwin) και τρέξε το με ./BioProspector.cygwin. Ίσως δουλέψει. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
niriida Δημ. February 17, 2004 Author Κοινοποίηση Δημ. February 17, 2004 παιδιά ευχαριστώ πάρα πολυ.. δουλεύει! :):):) Ήθελε και μια μικροαλλαγή στην εντολή που έλεγε το readme, και τώρα όλα καλά :) Δωράκι :) Οι συντεταγμένες είναι για Αθήνα ~~ Lat: 37.58 N ~ Lon:23.43 E για Θεσσαλονίκη ~~ Lat:40.51 N ~ Lon: 22.96 E :) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts