Jump to content

[Επίσημο] Motorola MILESTONE™

bomber21
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Αν το κινητό είναι root μπορούμε να κάνουμε το update κανονικά ή θέλει κάποια άλλη διαδικασία?

• Απαντήσεις 5,2χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Αν κρίνουμε από την (ελάχιστη) προσοχή που έχει δείξει γενικά στην ανάπτυξη του λογισμικού του συγκεκριμένου τηλεφώνου η motorola, και αν συγκρίνουμε την σταθερότητα, δυνατότητες και γενικότερη εικόνα των επίσημων release με τις κορυφαίες modded εκδόσεις, δε νομίζω ότι κανείς περιμένει σοβαρά να δει "προκοπή" με το επίσημο release...

Όποιος θέλει να πάει σε FroYo κακώς περιμένει τη motorola, οι roms που κυκλοφορούν εδώ κ τόσο καιρό έχουν πάει το τηλέφωνο πολλά βήματα μπροστά όσον αφορά τις δυνατότητες και τη συνολική εμπειρία χρήσης. Ειδικά όποιος έχει ακόμα original 2.1 θα πάθει ένα μικρό σοκ, και θα αναρωτιέται γιατί άραγε δεν τα έχει ενσωματώσει όλα αυτά η ίδια η motorola στις εκδόσεις της.

Προβλέπω μάλιστα, όλους αυτούς που περίμεναν τόσο καιρό την επίσημη κυκλοφορία της 2.2, μόλις την βάλουν κ δουν τα (αναφερόμενα) προβλήματα, να στρέφονται σε CM, Froyomod ή iceandfire...

Siemens S6 (1998), Siemens C25 (1999), Motorola T2288 (2000), Nokia 8310 (2001), Nokia 5510 (2003), Sony Ericsson S700 (2005), Sony Ericsson W760i (2008), Motorola Droid (2010), Google (Samsung) Nexus S (2011), Google (Samsung) Galaxy Nexus (2012), Google (LG) Nexus 4 (2013), iPhone 5S (2014), Google (Motorola) Nexus 6 (2014), iPhone 6S (2016), LG G6 (2017), Huawei P20 Pro (2018)

Εγώ πάντως με Froyomod βρήκα την υγειά μου και απορώ με τον τον εαυτό μου που δεν είχα προχωρήσει νωρίτερα σε αναβάθμιση και περίμενα τη μοτορόλα. Σταθερότητα πολύ καλή και μπαταρία που διαρκεί περισσότερο από την 2.1.

+1 mclisme

Sent from my Milestone

Motorola m3688,nokia 6110, nokia 6150, nokia 3410, ericsson w700, ericsson w610, samsung g810,nokia n73 m.e., Samsung omnia hd,iphone 3gs,nokia n79, motorola milestone,motorola defy,Motorola Atrix, samsung galaxy note,Samsung Galaxy note 2

Καλά όλα αυτά αλλά υπάρχει καπου ένας ολοκλήρωμένος οδηγός? Επίσης υπάρχει τρόπος να επανέλθει το κινητό μετά το update ακριβώς όπως ήταν πριν? Η πρεπει πάλι να περαστεί ο κατάλογος να συγχρονιστεί με το facebook να περαστούν εφαρμογές κτλ κτλ...??

Εγώ παιδιά περίμενα την Μοτο... Το παραδέχομαι έκανα χαζομάρα. Απλά είχα βολευτεί με την 2.1 που τρέχει πολύ καλά και είπα οτι και η 2.2 θα είναι έτσι...που να ήξερα οτι θα περίμενα τόσο...Πριν τα χριστούγεννα ήταν να βγεί, ντροπή τους για μένα. Τελευταίο προιόν Μοτο για μένα και είναι κρίμα γιατί μου αρέσουν οι συσκευές της, αλλά δεν πρόκειται να στηρίξω μια εταιρία που φέρεται έτσι στους πελάτες της.
:happy:

Aν καταφέρεις με κάποιο τρόπο να κατεβάσεις αγγλικό MSU έχεις δυνατότητα να το περάσεις.

Δεν νομίζω οτι είναι θέμα προγράμματος...μάλλον η διάθεση ανα χώρα και η σχετική αναγνώριση γίνεται βάσει ΙΜΕΙ.

Άλλωστε πάνω στην αδημονία μου να πάρω το update, δοκίμασα και αυτό το τρικ, αλλά από όποιο MOTO site κι αν κατέβασα τον updater, μετά την εγκατάσταση γυρνάει σε ελληνικό interface...κι ας έχω αγγλικά Windows :confused:

Sony logo.gif

Καλά όλα αυτά αλλά υπάρχει καπου ένας ολοκλήρωμένος οδηγός? Επίσης υπάρχει τρόπος να επανέλθει το κινητό μετά το update ακριβώς όπως ήταν πριν? Η πρεπει πάλι να περαστεί ο κατάλογος να συγχρονιστεί με το facebook να περαστούν εφαρμογές κτλ κτλ...??

Ειδικά εδώ στο myphone μπορείς να τα βρεις όλα, έχει υπάρξει φοβερή συμμετοχή και διάθεση χρόνου και οδηγιών τόσο από έμπειρους χρήστες με αναλυτικούς οδηγούς όσο κ από πιο απλούς με απαντήσεις σε συγκεκριμένα προβλήματα. Γιαυτό δε χωράει αμφιβολία. Φυσικά θα πρέπει να διαθέσεις κ λίγο χρόνο για διάβασμα...

Και επίσης υπάρχει τρόπος να επαναφέρεις το κινητό ΑΚΡΙΒΩΣ στην κατάσταση στην οποία το αγόρασες.

Το να περαστεί ο κατάλογος και να συγχρονιστεί το facebook διαρκεί πόσο, 10 δευτερόλεπτα? (Εννοείται μέσω wifi) Εφαρμογές ίσως δεν μπορούν να επανέλθουν όλες ανάλογα από που κάνεις τη μετάβαση. Αλλά αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό, εξάλλου όσο λιγότερα "σκουπίδια" κουβαλήσεις από την προηγούμενη έκδοση τόσο καλύτερα. Και για να κλείσω, μπροστά στα τόσα οφέλη της μετάβασης, αξίζει κ με το παραπάνω να ξαναπεράσεις τις ρυθμίσεις του launcherpro ή να χάσεις τα high score του Angry Birds (αν κ αυτο σώζεται κανονικά), προσωπικά μιλώντας πάντα.

Siemens S6 (1998), Siemens C25 (1999), Motorola T2288 (2000), Nokia 8310 (2001), Nokia 5510 (2003), Sony Ericsson S700 (2005), Sony Ericsson W760i (2008), Motorola Droid (2010), Google (Samsung) Nexus S (2011), Google (Samsung) Galaxy Nexus (2012), Google (LG) Nexus 4 (2013), iPhone 5S (2014), Google (Motorola) Nexus 6 (2014), iPhone 6S (2016), LG G6 (2017), Huawei P20 Pro (2018)

Σ'ευχαριστώ για την απάντηση,

Αυτό που κυρίως με ενδιαφέρει είναι η σταθερότητα και επειδή έχω διαβάσει διάφορα για καλιμπράρισμα μπαταρίας επειδή τελειώνει αμέσως και άλλα μικροπροβληματάκια με τις unofficial γιαυτό δεν το έχω δοκιμάσει ακόμα.Φαντάζομαι η επίσημη θα είναι αρκετά σταθερή αλλά αν ακόμα και για να κάνω την επίσημη έχω πρόβλημα λόγω του root τότε ίσως δοκιμάσω και τις υπόλοιπες μιας και λέτε τόσα θετικά.

Ξέρει κανείς αν όσοι είναι root και γίνει διαθέσιμο το update στην Ελλάδα θα έχουμε θέμα?

Σ'ευχαριστώ για την απάντηση,

Αυτό που κυρίως με ενδιαφέρει είναι η σταθερότητα και επειδή έχω διαβάσει διάφορα για καλιμπράρισμα μπαταρίας επειδή τελειώνει αμέσως και άλλα μικροπροβληματάκια με τις unofficial γιαυτό δεν το έχω δοκιμάσει ακόμα.Φαντάζομαι η επίσημη θα είναι αρκετά σταθερή αλλά αν ακόμα και για να κάνω την επίσημη έχω πρόβλημα λόγω του root τότε ίσως δοκιμάσω και τις υπόλοιπες μιας και λέτε τόσα θετικά.

Ξέρει κανείς αν όσοι είναι root και γίνει διαθέσιμο το update στην Ελλάδα θα έχουμε θέμα?

Το root δεν θα σε εμποδίσει να την περάσεις. Απλά μετά, ίσως χάσεις το root κ πρέπει να το ξαναενεργοποιήσεις μέσω διαφορετικού αρχείου από αυτό που χρησιμοποίησες για την 2.1 θεωρώ.

Επίσης κανείς δεν κρατάει μία ROM που τρώει την μπαταρία σε 10 ώρες. Απλά ίσως σε κάποιες συσκευές, κάποιες ROM μπορεί να έχουν χειρότερη απόδοση από κάποιες άλλες (αν κ συνήθως είναι θέμα ρυθμίσεων) οπότε δοκιμάζεις αυτή που αποδίδει καλύτερα. Και οι 3 όμως είναι απείρως καλύτερες από τις stock εκδόσεις.

Αν τύχαινε να δουλέψεις από κοντά κάποιο milestone με FroyoMod (ή CM ή Iceandfire) πιστεύω θα είχες ήδη προχωρήσει σε αναβάθμιση!

Για όποιον ενδιαφέρεται, το επίσημο changelog της Froyo...κατα τα λοιπά, υπομονή... :X

Sony logo.gif

Δεν νομίζω οτι είναι θέμα προγράμματος...μάλλον η διάθεση ανα χώρα και η σχετική αναγνώριση γίνεται βάσει ΙΜΕΙ.

Άλλωστε πάνω στην αδημονία μου να πάρω το update, δοκίμασα και αυτό το τρικ, αλλά από όποιο MOTO site κι αν κατέβασα τον updater, μετά την εγκατάσταση γυρνάει σε ελληνικό interface...κι ας έχω αγγλικά Windows :confused:

Δεν ξέρω τι γίνεται, εγώ είμαι Λονδίνο και με Ελληνικά Windows και δεν μπορω να πάρω ακόμα το update.

Δεν ξέρω τι γίνεται, εγώ είμαι Λονδίνο και με Ελληνικά Windows και δεν μπορω να πάρω ακόμα το update.

Δεν έχει δοθεί ακόμα στην Ελλάδα.

Διευκρινιζω απλά οτι αποπειράθηκα να κάνω update με αγγλικό MSU, αλλά ΔΕΝ το κατάφερα γιατί πάντα γυρνάει σε ελληνική εγκατάσταση άσχετα από που το κατέβασα (UK MOTO ή USA). Αν και δεν νομίζω να φταίει η έκδοση του προγράμματος....

@ Likebeast: To Milestone που έχεις είναι ελληνικό ή αγγλικό? Γιατί όλα τα UK Milestone αναβαθμίζονται στην Αγγλία από την πρώτη μέρα...

Sony logo.gif

Αγγλικο Milestone εδω (εν Αθηναις), περασα το update κανονικα χτες το βραδυ (μετα απο 2-3 αποτυχημενες προσπαθειες) . Μεχρι στιγμης η μπαταρια μου φαινεται να κραταει περισσοτερο, και επιτελους ελευθερωσα λιγο τη μνημη του τηλεφωνου παιρνωντας τα apps στην SD.

Ενοχλητικο ειναι που με ρωταει αν θελω να βαλω limits στα 200 sms στις επαφες μου, ΚΑΘΕ φορα που θα ανοιξω τα μηνυματα (+οτι δεν μου βγαζει τις φωτογραφιες των επαφων μου στα μηνυματα αν και εχω κανει sync με το facebook).

Περισσοτερα εν ευθετω χρονω

Ericsson R380s ,Sony Ericsson T68 , Sagem MyX6 , Sharp GX30, Sharp V802 ,Sony Ericsson K810i, Motorola Milestone , Motorola Razr, LG Nexus 5, Samsung S8

Ελληνικό είναι, δεν έχω ξαναδοκιμάσει απο τότε να σου πω την αλήθεια. Με τα σχόλια που διαβάζω δεν θα μπω στη διαδικασία. Θα ήθελα να περάσω 2.3 ή iceandfire να δω κάτι διαφορετικό γιατί είμαι πολύ καιρό με 2.1 και παρόλο που δεν έχω παράπονο, έχω αρχίσει και βαριέμαι λίγο!

Θα ήθελα να σας ρωτήσω για την iceandfire, είχε αναφερθεί κάπου εδώ οτι δεν έχει Multitasking?

Θυμάμαι καλά ή δεν είχα καταλάβει κάτι;

Τουλάχιστον μας λύθηκαν οι απορίες...μέσα της άλλης εβδομάδας λοιπόν...

"Thanks for your patience as we roll out Android 2.2 for Motorola Milestone. Many of you have asked when it will arrive in your country and so here is a schedule which lets you know when to expect it.

Froyo is now available for Milestone in: UK, Romania, Singapore, Thailand, South Africa, India, Taiwan, Malaysia, Philippines, Hong Kong, Indonesia and Vietnam.

The following countries can expect to receive Froyo by the middle of next week:

Germany, Austria, Switzerland, France, Spain, Italy, Poland, Hungary, Croatia, Czech, Slovakia, Slovenia, Netherlands, Greece and Canada"

Sony logo.gif

Μην ασχολειστε,ο κερνελ ειναι ο ίδιος με αυτόν που έχουμε στα χέρια μας εδώ και αρκετο καιρό.

Με τα ίδια dsi errors,και τα ίδια reboot.

Υπάρχει πιο καινούργιος κερνελ απο αυτον τον επισημο και τον έχει μόνο ο nadlabak προς το παρών.

Απο οτι καταλαβα,η μοτορολα δεν ειναι ακομα ετοιμη (!!!) και απλα εβγαλε τη ρομ γιατι δεν την επαιρνε αλλο,και η ιδια αναφερει οτι δε δουλευει τοσο καλα.

Ειμαι σχεδον σιγουρος,οτι πλεον η σχεση που ειχαν με τους g.o.t. επεκταθηκε η μετακινηθηκε στο nadlabak,και του εχουν δωσει καλυτερο κερνελ απο τον επισημο,και του απαγορευσαν ομως να μιλησει για αυτο (το τελευταιο το παραδεχτηκε εμμεσως ο ιδιος).

Οποτε το συμπερασμα μενει το ιδιο:

Μην ασχολειστε καν με επισημες ρομ κλπ

Η cyanogen ηταν και θα ειναι παντα πιο μπροστα,και καποιοι θα αντιγραφουν μηπως βγαλουν και αυτοι καμια ρομ.

Ξερετε καμια ρομ εσεις πληρως λειτουργικη 2.3 η φρογιο εστω που να μην ειναι κλεμμενη απο nadlabak?

Να σας πω εγω:δεν.

Εγω gingerbread εχω εδω και καιρο και μια χαρα ειναι,και οι αλλοι παλευουν καιρο τωρα να φτιαξουν τα εκλερ και τα φρογιο...

Sent from my Milestone

Motorola m3688,nokia 6110, nokia 6150, nokia 3410, ericsson w700, ericsson w610, samsung g810,nokia n73 m.e., Samsung omnia hd,iphone 3gs,nokia n79, motorola milestone,motorola defy,Motorola Atrix, samsung galaxy note,Samsung Galaxy note 2

Όπως είπε κι ο Βαγγέλης από πάνω, δε χρειάζεται να ασχοληθείτε καν με την επίσημη 2.2. Προσποιηθείτε ότι δεν βγήκε, δεν προσφέρει τίποτα καλύτερο απ' αυτό που είχαμε τόσο καιρό ανεπίσημα. Είναι απλά για τους απλούς χρήστες που δεν ξέρουν τις διαδικασίες με τα sbf και το recovery κλπ. Πιστεύω πως ό,τι καλύτερο έχει να προσφέρει το Milestone αυτή τη στιγμή θα το βρείτε στην Cyanogenmod7 RC3 του nadlabak.

spacer.png
Model: OnePlus 8T Lunar Silver 12/256 (kebab)
ROM: OxygenOS v11.0.11.11.KB05AA (Android 11)
Mods: Magisk v23 + Riru + LSPosed
Recovery: TWRP 3.5.2_11

Θα συμφωνήσω κι εγώ με τα παιδιά, CyanogenMod7 και είμαστε κομπλέ. Ειδικά με το τελευταίο update που έλυσε και τα προβλήματα lagging, και μετά από την χρήση του Auto Memory Manager έχω ανά πάσα στιγμή περίπου 60ΜΒ ελεύθερα και το κινητό πετάει πραγματικά..! :)
--- Sony Xperia 5 II ---

Πέρασα να πω μια καλησπέρα...

Δεν έχω πια στα χέρια μου το Milestone (πουλήθηκε) αλλά περνάω που και που από δω και βλέπω τι λέτε...

Από ότι καταλαβαίνω λοιπόν το κινητό μετά από 2 χρόνια είναι ακόμα από τα κορυφαία και με πολύ καλή υποστήριξη που το κάνει να πετάει...

Άντε φιλιά και ότι ποθείτε...

Θα ξανάρθω ε...

Sent from my DesireHD with Mixed_Theme

Kalagas Mixed Theme

[sIGPIC][/sIGPIC]

Υπογραφή εκτός Ο.Π.Χ.

Kalagas σε περιμένουμε πάλι! :)

Παιδιά αν κάποιος έχει την καλοσύνη να ποστάρει κάποιο λινκ με απλό οδηγό(που έχει δοκιμάσει) για το πως να φλασάρω τη 2.3 βήμα βήμα είναι ευπρόσδεκτος - δεν έχω πρόβλημα και να διαβάσω δεν τα θέλω στο πιάτο απλά μια υπόδειξη απο που να ξεκινήσω! :)

Official updates no more.

Kalagas σε περιμένουμε πάλι! :)

Εννοεί ότι θα ξαναρθεί για να ξαναπεί απλά καλησπέρα μιας και πούλησε το Milestone. :p

Παιδιά αν κάποιος έχει την καλοσύνη να ποστάρει κάποιο λινκ με απλό οδηγό(που έχει δοκιμάσει) για το πως να φλασάρω τη 2.3 βήμα βήμα είναι ευπρόσδεκτος - δεν έχω πρόβλημα και να διαβάσω δεν τα θέλω στο πιάτο απλά μια υπόδειξη απο που να ξεκινήσω! :)

Σου γράφω έναν πλήρη οδηγό.

1. Κατεβάζεις Androidiani Open Recovery 3.3, και περνάς το OpenRecovery και το update.zip χύμα στην MicroSD.

2. Κατεβάζεις την latest Cyanogenmod 7 RC3 0.0.8 11.03.16 και τις Google Applications για Cyanogenmod 7 και κάνεις αντιγραφή και τα δύο .zip αρχεία στον φάκελο OpenRecovery/updates στην MicroSD.

3. Ανοίγεις το κινητό έχοντας πατημένο το X στο hardware πληκτρολόγιο, μόλις σου βγάλει το τρίγωνο με το θαυμαστικό πατάς Volume+ και Camera, μετά apply sdcard:update.zip (κινείσαι πάνω κάτω με τα volume buttons και επιλέγεις με το κεντρικό κουμπί στο d-pad), πας κάτω κάτω και κάνεις Wipe Dalvik Cache, Wipe Data / Factory Reset και Wipe Cache Partition. (Εννοείται πως θα χάσεις τα πάντα έτσι)

4. Πας Apply Update, flashάρεις πρώτα το zip της ROM, μετά καπάκι το zip των Google Apps και είσαι έτοιμος.

Official updates no more.

Όχι no more, never θες να πεις εφόσον πάντοτε έχουμε unofficial και καλύτερα. :p

Edited by MaXAiRO

spacer.png
Model: OnePlus 8T Lunar Silver 12/256 (kebab)
ROM: OxygenOS v11.0.11.11.KB05AA (Android 11)
Mods: Magisk v23 + Riru + LSPosed
Recovery: TWRP 3.5.2_11

Επειδή έκανα τη διαδικασία εχθές να πω ότι χρειαζεται ένα ακόμη βήμα για να μπορέσεις να βάλεις openrecolvery. Πρέπει πρώτα να περάσεις vulnurable recovery. Κατεβάζεις από εδώ:

http://android.doshaska.net/rootable

Αυτό δεν σου περάζει ότι έχεις περασμένο στη συσκευή,απλώς σε αφήνει να τρέξεις το openrecovery. Αν έχεις κατεβάσει όλα τα επίσημα update θα δεις ότι με την πρώτη φορά που θα φορτώσει λειτουργικό χάνεις το vulnurable recovery (άλλη μια εξυπνάδα της ΜΟΤΟ). Για αυτό το λόγο η διαδικασία είναι η εξής:

. Κατεβάζεις το sbf από το παραπάνω site

2. Κατεβάζεις RDSTools. Κατεβάζεις και τους drivers από το site της ΜΟΤΟ. Bάζεις το sbf χύμα στο c: και το μετονομάζεις σε κάτι με μικρό όνομα (υπάρχει θέμα με τα windows 7)

3. Πατάς το πάνω στο keypad και ανοίγεις το κινητό. Έχεις μπει σε booloader. Συνδέεις το κινητό με usb στον υπολογιστή. Περνάς το sbf.

4.Επιλέγεις reboot. ΠΡΟΣΟΧΗ αν φορτώσει κανονικά λειτουργικό θα πρέπει να ξανακάνεις όλα τα παραπάνω βήματα με τις χαζομάρες του τελευταίου update της ΜΟΤΟ. Με το που επιλέγεις reboot κρατάς πατημένο το κουμπάκι Χ από το πληκτρολόγιο (όχι αυτό της κάμερας που λένε οι περισσότεροι οδηγοί και αφορά παλαιότερες εκδόσεις bootloader.

Aφου τα κάνεις αυτά είσαι έτοιμος να ακολουθήσεις τον παραπάνω οδηγό. Κρατα καλού κακού ένα backup aτο κινητό όπως είναι μαμά και πέρνα κάποια 2.3.3 βασισμένη στην τελευταία cm. Εγώ πέρασα την τελευταία ice and fire a και ως τώρα όλα τέλεια.