Jump to content

[Επίσημο] Motorola MILESTONE™

bomber21
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Χαιρομαι που συμφωνειτε...πριν γυρισετε στο θεμα σας και για να μη διακοψω ξανα...

Μηπως αφου ειναι τοσο καλη συσκευη και γεμιζει απο posts θα ηταν μια καλη λυση να γινουν δυο thread ενα για rooting milestone solutions και ενα αφιερωμενο στη συσκευη οπως ειναι motorola milestone?

• Απαντήσεις 5,2χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

έχει δοκιμάσει κανείς το backup του solutor η όλοι φλασαρατε την stock 2.1? έχει μερικά ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά και σκέφτομαι να βαλω αυτό αντί της stock central european. το ότι είναι για Γερμανία δε θα δημιουργήσει πρόβλημα λογικά ε?
Siemens S6 (1998), Siemens C25 (1999), Motorola T2288 (2000), Nokia 8310 (2001), Nokia 5510 (2003), Sony Ericsson S700 (2005), Sony Ericsson W760i (2008), Motorola Droid (2010), Google (Samsung) Nexus S (2011), Google (Samsung) Galaxy Nexus (2012), Google (LG) Nexus 4 (2013), iPhone 5S (2014), Google (Motorola) Nexus 6 (2014), iPhone 6S (2016), LG G6 (2017), Huawei P20 Pro (2018)

έχει δοκιμάσει κανείς το backup του solutor η όλοι φλασαρατε την stock 2.1? έχει μερικά ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά και σκέφτομαι να βαλω αυτό αντί της stock central european. το ότι είναι για Γερμανία δε θα δημιουργήσει πρόβλημα λογικά ε?

Εγώ την δοκίμασα αλλά έτρωγε πάρα πολύ μπαταρία... Ανέβασε και μια άλλη εχθές που άλλαξε το baseband γιατί λέει αυτό οφειλόταν για την υπερβολική κατανάλωση της μπαταρίας. Αν θέλετε περιμένετε λίγο να μου πει τι να αλλάξω στο build.pro για να διορθωθεί ένα θεματάκι με το market και θα ανεβάσω και γω (στο AllDroid) ένα nandroid backup που σε μένα δουλεύει μια χαρά...

Kalagas Mixed Theme

[sIGPIC][/sIGPIC]

Υπογραφή εκτός Ο.Π.Χ.

Δηλαδή ρε παιδιά με την 2.1 μπορείς να βάλεις ελληνικό μενού?

Όταν το ανοίγεις μετά το update αναγνωρίζει μόνο του την sim και έχεις κατευθείαν ελληνικά...

Edit: Παιδιά όσοι έχουνε βάλει την καινούργια 2.1 στο market βλέπουν comments? Γιατί εμένα όποιο app και να ανοίγω μου λέει "δεν υπάρχουν σχόλια"

Edit2: silencer51 κάνε backup το default GreekIME.apk από το system/app, μετά με τον root explorer βάλε αυτό που σου στέλνω από κάτω και αντικατέστησε το default. Δώσε permissions rw-r--r-- και κάνε restart να δεις αν φτιάξει το πρόβλημα που είχες...

GreekIME.apk

Edited by kalagas

Kalagas Mixed Theme

[sIGPIC][/sIGPIC]

Υπογραφή εκτός Ο.Π.Χ.

Όταν το ανοίγεις μετά το update αναγνωρίζει μόνο του την sim και έχεις κατευθείαν ελληνικά...

Edit: Παιδιά όσοι έχουνε βάλει την καινούργια 2.1 στο market βλέπουν comments? Γιατί εμένα όποιο app και να ανοίγω μου λέει "δεν υπάρχουν σχόλια"

Edit2: silencer51 κάνε backup το default GreekIME.apk από το system/app, μετά με τον root explorer βάλε αυτό που σου στέλνω από κάτω και αντικατέστησε το default. Δώσε permissions rw-r--r-- και κάνε restart να δεις αν φτιάξει το πρόβλημα που είχες...

GreekIME.apk

Σ ευχαριστώ φίλε μου! Όντως με το GreekIME.apk που πόσταρες δουλεύει μια χαρά η on the fly αλλαγή γλώσσας :) Προφανώς ειναι το apk της 0.9.1 έκδοσης, σωστά;

Όσον αφορά τα comments σ εμένα φαίνονται κανονικά...

Xperia Z5 Premium, Xperia Z2, Xperia Z4 Tablet, Asus Nexus 7 (2013) 16GB

> kalagas, silencer51: Τελικά παιδιά ποιο backup χρησιμοποιείτε? To απλο CE stock ή κάποιο τροποποιημένο (solutor) και ποιο? Το θεμα με τη μπαταρια και το baseband λυθηκε?

Thanx

ΥΓ. Υπαρχει δυνατοτητα χρησης καποιου sbf εκδοσης 2.1 στο οποίο όμως να έχουμε δυνατοτητα rooting ή το 2.1 παραμενει εφικτο μονο μεσω backups?

Edited by mclisme
Siemens S6 (1998), Siemens C25 (1999), Motorola T2288 (2000), Nokia 8310 (2001), Nokia 5510 (2003), Sony Ericsson S700 (2005), Sony Ericsson W760i (2008), Motorola Droid (2010), Google (Samsung) Nexus S (2011), Google (Samsung) Galaxy Nexus (2012), Google (LG) Nexus 4 (2013), iPhone 5S (2014), Google (Motorola) Nexus 6 (2014), iPhone 6S (2016), LG G6 (2017), Huawei P20 Pro (2018)

> kalagas, silencer51: Τελικά παιδιά ποιο backup χρησιμοποιείτε? To απλο CE stock ή κάποιο τροποποιημένο (solutor) και ποιο? Το θεμα με τη μπαταρια και το baseband λυθηκε?

Thanx

ΥΓ. Υπαρχει δυνατοτητα χρησης καποιου sbf εκδοσης 2.1 στο οποίο όμως να έχουμε δυνατοτητα rooting ή το 2.1 παραμενει εφικτο μονο μεσω backups?

Thanx

Τα sbf δεν rootάρονται, μόνο με nandroid backup γίνεται δουλειά ωστε να μην πειραχτεί το recovery...

Εγώ χρησιμοποιώ το stock EU 2.1... Θέμα με την μπαταρία δεν έχω παρατηρήσει.

Μπορει να βοηθησει καποιος παιδια?

Γεια χαρά!

1. Υπάρχει πρόγραμμα Voice Recorder το οποίο όμως δεν μπορώ να σου πω με ασφάλεια αν κάνει τη δουλειά που θες γιατί δεν το δοκίμασα.

2. Κανένας περιορισμός εκτός από το ότι το Wifi (τουλάχιστον με την έκδοση 2.0 του android) δεν συνδέεται σε ad hoc δίκτυο παρά μόνο σε Access Points (κοινώς routers κτλ)

3. Άριστη. Μερικοί έχουν αναφέρει το φαινόμενο του echo όταν μιλάνε στο ακουστικό χωρίς όμως να υπάρχει πρόβλημα από την μεριά του συνομιλητή τους.

4. Αν διαβάσεις τα τελευταία posts θα δεις ότι με την αναβάθμιση σε 2.1 η sim αναγνωρίζεται αυτόματα και το menu γυρνάει από μόνο του σε ελληνικά. Για τα sms αν δεν κάνει τη δουλειά το 2.1 τότε την κάνει το GreekIME που κυκλοφορεί δωρεάν στο android market.

5. Δεν ξέρω μπορώ να υποθέσω όμως ότι κάτι θα γίνεται.

6. Το έχω μια εβδομάδα. Δεν έχει κολλήσει ουτε μια φορά και σκέψου ότι το rootara και ότι γενικότερα του έχω αλλάξει τα φώτα. Απο ποιότητα κατασκευής είναι απλά κλάσσεις ανώτερω από οτιδήποτε κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή.

8. Θα ελέγα πουθενά αλλά από την άλλη δεν είχα το 3GS ποτέ αλλά έχω δουλέψει αρκετά με το 3G.

Συμβουλές δεν δέχομαι από κανένα...

Μ@λ@κ!3ς μπορώ να κάνω και μόνος μου...:cool:

Ρε παιδιά παρατήρησε κανείς αν στο youtube του ρίχνει την ποιότητα των video ή το κάνει μόνο σε εμένα...

Σε οσα γνωριζω εγω εχω να σου πω τα εξης:

2) Με bluetooth δεν εχω παρατηρησει κανεναν περιορισμο. Εχω στειλει και λαβει αρχεια με διαφορες συσκευες, οπως επισης συνδεομαι κανονικα με ολα τα αξεσουαρ.

3) Δεν ειχα καποιο προβλημα. Οταν ομως μιλας σχεδον κολλημενα στο μικροφωνο υπαρχει ενα ελαφρυ μικροφωνισμα το οποιο ομως ειναι τετοιο που πλεον δεν το καταλαβαινω.

4) Ειδικα με την 2.1, ολο το μενου και ακομα και ονοματα εφαρμογων ειναι στα Ελληνικα (προσωπικα προτιμω ακομα τα Αγγλικα).

5) Υπάρχουν εφαρμογες για αυτο στο market όπως το tube downloader, το οποιο εχω κατεβασει αλλα ακομα δεν ειχα ορεξη να δοκιμασω.

6) Πολυ γενικο αυτο, καν'το πιο συγκεκριμενο. Πολυ απλοικα παντως, οσο δεν το πειραζεις με τροποιήσεις και μη-επισημα mods τοσο μικροτερες ειναι οι πιθανοτητες να εχεις προβληματα στη λειτουργια του. Οι οποιες ανωμαλιες ειχα εγω ως τωρα (προβλημα με ξυπνητηρι) ηταν λογω αλλαγων που ειχα κανει ο ιδιος, περα απο την default κατασταση (κακη χρηση ενος task manager ο οποιος δεν ηταν ετσι κ αλλιως στις εργοστασιακες εφαρμογες του τηλεφωνου).

7) Τα πιο βασικά για μένα:

- Το ζουμ οταν βλεπεις καποια τραβηγμενη φωτο ειναι (κατ'αντιστοιχια με μια καμερα αν μπορεις να καταλαβεις τι εννοω) φηφιακο και οχι αναλογικο. Δεν δειχνει δηλαδη το zoomed κομματι στην σωστη υψηλη αναλυση. Αυτο βεβαια θα σου φανει κυριως στις φωτο με χαμηλες αναλυσεις. Καποιες φορες ομως που θα θες να δεις κατι σε μεγαλη μεγεθυνση θα σε απογοητευσει.

- Ελλειψη flash σε σχεση με το αλλο android αντιπαλο, το hero. Αναμενεται ομως...

- Ελλειψη ραδιοφωνου. Το έλυσα αγοραζοντας το motorola bluetooth headset s605 που μου επιτρεπει αφενος να ελεγχω τη μουσικη που ακουω απο το bluetooth χωρις να ανοιγω το τηλ. (πολυ βασικο για μενα) και εχει και ενσωματωμενο ραδιοφωνο που δουλευει φυσικα ανεξαρτητως τηλεφωνου.

8) Το iphone θεωρω οτι ερχεται απο τη μανα του πιο ετοιμο. Δηλαδη μεταξυ ενος iphone και ενος milestone, εξεταζοντας και τα 2 απειραχτα εντελως, το iphone ειναι πιο ολοκληρωμενο και δινει στο χρηστη τη δυνατοτητα να κανει σχεδον τα παντα αμεσως. Ομως, το milestone εχει το περιθωριο, το potential αν θελεις, να το ξεπερασει κατα πολυ, δεχομενο τις εφαρμογες-τροποιησεις-αναβαθμισεις που ειναι διαθεσιμες και που οπως δειχνουν τα πραγματα θα ειναι διαθεσιμες στο αμεσο διαστημα λογω της open source φιλοσοφιας του. Να το πω και αλλιως και να κλεισω: Εργοστασιακα, το iphone μπορει πχ. να κανει 10 πραγματα και το milestone 7. Ομως με jailbreak (στο iphone) και rooting-modding (στο mile) το iphone θα φτασει τα 14 και το μοτο τα 20. Για οτιδηποτε δεν εχει προβλεφθει δηλαδη ή με τη δημιουργια μιας νεας αναγκης των χρηστων, στο android υπαρχει πολυ μεγαλη πιθανοτητα να φτιαξει αμεσα καποιος μια εφαρμογη που να κανει αυτο που θελουν οι χρηστες και να δωσει στο τηλ. αυτη τη δυνατοτητα, απελευθερωνοντας ουσιαστικα τον χρηστη απο την εταιρια και τους περιορισμους που αυτη εχει θεσει για τις δυνατοτητες/χαρακτηριστικα του τηλεφωνου.

Ενημερωση προς αυτους που δεν μπορουσαν να αγορασουν το κινητο επειδη περιμεναν να το φερει καποια εταιρια. Περιεχεται στον καινουριο καταλογο της wind ως συντομα διαθεσιμο και με ενδεικτικη τιμη τα 476 ευρω(αν δεν κανω λαθος).
Χάρης

Ρε παιδιά παρατήρησε κανείς αν στο youtube του ρίχνει την ποιότητα των video ή το κάνει μόνο σε εμένα...

Ναι το κανει, εαν ομως επιλεξεις view in high quality (καπως ετσι) τοτε δειχνει πιο καλα σχεδον απο την οθονη του pc

Τα sbf δεν rootάρονται, μόνο με nandroid backup γίνεται δουλειά ωστε να μην πειραχτεί το recovery...

Εγώ χρησιμοποιώ το stock EU 2.1... Θέμα με την μπαταρία δεν έχω παρατηρήσει.

Εγώ με την rom του solutor που ήταν από την taiwan είχα πρόβλημα με την μπαταρία. Μετά που έβαλα την ΕU δεν έχω και γω πρόβλημα με την μπαταρία...

Τελικά έλυσες το θέμα με το GreekIME.apk???

Edited by kalagas

Kalagas Mixed Theme

[sIGPIC][/sIGPIC]

Υπογραφή εκτός Ο.Π.Χ.

Εγώ με την rom του solutor που ήταν από την taiwan είχα πρόβλημα με την μπαταρία. Μετά που έβαλα την ΕU δεν έχω και γω πρόβλημα με την μπαταρία...

Τελικά έλυσες το θέμα με το GreekIME.apk???

Ναι όλα μια χαρά... ;)

Όσον αφορά τα comments σ εμένα φαίνονται κανονικά...

Βλέπεις τα comments κανονικα?????????????????/

Το έχεις στο Ελληνικό μενού? Μπορείς να ανεβάσεις το build.pro σου να δώ μήπως εμένα είναι άλλο? Και το Vending.apk από το system/app αν δεν σου κάνει κόπο...

Επίσης ξέρει κανείς τι είναι το VSuiteApp.apk που έχει στο system/app ???

Edited by kalagas

Kalagas Mixed Theme

[sIGPIC][/sIGPIC]

Υπογραφή εκτός Ο.Π.Χ.

Παιδιά μόλις ανακάλυψα κάτι. Έβαλα τη γλώσσα στα αγγλικά και βλέπω όλα τα σχόλια στο market. Κρίμα... άμα έχεις την γλώσσα τηλεφώνου στα ελληνικά δηλαδή δεν....?????

Kalagas Mixed Theme

[sIGPIC][/sIGPIC]

Υπογραφή εκτός Ο.Π.Χ.

Thx a lot! Δεν το σκέφτηκα καν να το ψάξο αυτό...Dum dum give me gum gum! (Για το Youtube. Sorry ξέχασα να κάνω παράθεση στο quick reply)

Θα φτιαχτούν δύο θέματα,ένα FAQ γενικό και ένα ξεχωριστό με οδηγό για το πώς ρουτάρουμε το Μοτορόλα.

Ναι καλή ιδέα για να ξεχωρίσουν και τα διάφορα posts και να μην μπερδεύονται όσοι για την ώρα δεν θέλουν να ασχοληθούν με το rooting.

Edited by bomber21

Ε guys θυμωσαστε πως λεγεται εκεινη η εφαρμογη που σου επετρεπε να βαζεις σε κατηγοριες τα προγραμματα σου και ειχε ομορφα εικονιδια στην αρχικη?Εκανες και οικονομια χωρου...

Θυμαμαι κατι σαν appmanager αλλα δεν το βρισκω πουθενα...

[sIGPIC][/sIGPIC]

Ε guys θυμωσαστε πως λεγεται εκεινη η εφαρμογη που σου επετρεπε να βαζεις σε κατηγοριες τα προγραμματα σου και ειχε ομορφα εικονιδια στην αρχικη?Εκανες και οικονομια χωρου...

Θυμαμαι κατι σαν appmanager αλλα δεν το βρισκω πουθενα...

http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?p=3025798#post3025798

Thx a lot! Δεν το σκέφτηκα καν να το ψάξο αυτό...Dum dum give me gum gum! (Για το Youtube. Sorry ξέχασα να κάνω παράθεση στο quick reply)

Ναι καλή ιδέα για να ξεχωρίσουν και τα διάφορα posts και να μην μπερδεύονται όσοι για την ώρα δεν θέλουν να ασχοληθούν με το rooting.

Εγώ είμαι της άποψης να μπουν όλα τα tutorial στο [FAQ] Motorola Milestone που έφτιαξε ο bomber και να είναι κλειδωμένο. Να φαίνονται δηλαδή σαν tutorial χωρίς σχόλια. Να διαβάζει κάποιος, να κάνει αν θέλει αυτά που λέει και αν έχει απορίες να έρχεται εδώ να ψάχνει ή να ρωτάει.

Δηλαδή ένα thread κλειδωμένο μόνο με tutorials χωρίς σχόλια (εννοείτε βέβαια ότι τα tutorials θα είναι πλήρη και θα καλύπτουν όσες περισσότερες περιπτώσεις γίνεται), γιατί αν αρχίσουμε να κάνουμε σχόλια σε κάθε tutorial θα γίνει σε ένα μήνα μπάχαλο και σίγουρα (όπως γίνεται πάντα γιατί είμαστε Έλληνες) θα υπάρξουν πάρα πολλά off topics posts....

Η άποψη μου είναι αυτή....

Kalagas Mixed Theme

[sIGPIC][/sIGPIC]

Υπογραφή εκτός Ο.Π.Χ.

να ρωτησω κατι εβαλα ενα app απο το android για ελληνικο πληκτρολογιο..greek IME εγραφε ομως, και δε το ειδα, για android 1.5

. Πηγα μετα στα language settings και δειχνει κανονικα greek keyboard και ειναι τικαρισμενο. Οταν παω να γραψω μηνυμα παταω swift και space και δεν αλλαζει σε ελληνικα για να γραψω. Ουτε το κανονικο ουτε το virtual. Οποτε προφανως ειναι λαθος...πως το σβηνω και πως βαζω το σωστο?

Ευχαριστω πολυ

To greek input method να βάλεις.

Αλλιώς,βάζεις την έκδοση 2.1 που έχει κατευθείαν τα ελληνικά.

ναι αυτη ηταν...τη βρηκα την ακρη πατησα παρατεταμενα απο το virtual kyeboard στο πληκτρο ?123...μετα μου εβγαλε την επιλογη και εβαλα το ελληνικο και δουλευει. Στο virtual ειναι ευκολη η εναλλαγη απο τα ελληνικα στα αγγλικα αλλα στο qwerty δε ξερω πως να το αλλαζω επιτοπου πρεπει να ξαναγυρναω στο virtual. Υπαρχει κανας τροπος?

Επισης τη 2.1 που λες τι ενοεις? Εκανα το update απο το ιδιο το κινητο και κατεβασε καποια 2.0.1. αν θυμαμαι καλα αλλα δεν ειχε πουθενα ελληνικα.