Jump to content

Nokia: Νέα και επικαιρότητα

mirrorofsorrow
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Έπεσε με το Symbian, έπεσε με τα Windows, ε εάν πέσει και με το Android τότε είναι αξία της μοίρας της!

Αλλά εγώ δεν είμαι τόσο απαισιόδοξος. Θα πρέπει να γίνει Ericsson για να σταματήσω να την ακολουθώ αναγκαστικά. Δηλαδή να ασχοληθεί μόνο με τα δίκτυα.

Δεν νομίζω όμως ότι HMD έχει τέτοιον σκοπό.

Samsung Galaxy  A52s 128/6GB 🙂

Έπεσε με το Symbian, έπεσε με τα Windows, ε εάν πέσει και με το Android τότε είναι αξία της μοίρας της!

Αλλά εγώ δεν είμαι τόσο απαισιόδοξος. Θα πρέπει να γίνει Ericsson για να σταματήσω να την ακολουθώ αναγκαστικά. Δηλαδή να ασχοληθεί μόνο με τα δίκτυα.

Μα η Nokia έγινε Ericson βασικά... Είχε ασχοληθεί και με συσκευές για υγεία, και με χάρτες κλπ αλλά όλα τα πούλησε. Και με κινητά δεν ξέρω ακριβώς μέχρι που περνάει ο λόγος της, μιας και είναι έργο της, ανεπίσημα ας πούμε θυγατρικής της, HMD. Ακόμη και οι πατέντες των κινητών πέρα από κάποια πράγματα που πήρε η HMD (π.χ. Lumia Camera UI, PureView Brand, PureDisplay/PureMotion? κλπ), νομίζω αρκετές έμειναν στη Microsoft...

----- προσθήκη μηνύματος 88 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Όσο και να μας πικραινει η σκέψη δε θα υπάρξει καμία αντεπίθεση..βλέπω το τέλος να έρχεται σύντομα..η κατηφόρα είναι μεγάλη και οι εποχές δε συγχωρούν λάθη..

Είναι μεγάλη η κατηφόρα γιαυτό είπα αν είναι ποιοτική η ναυαρχίδα ίσως βάλει φρένο και έπειτα ίσως ξαναρχίσει να ανεβαίνει. Αλλά για αρχή πρέπει να σταματήσει την πτώση...

Ιστορικό κινητών: Nokia 3410, 7250i, N97, Lumia 520, Lumia 925, Lumia 1020 64GB, Nokia Lumia 830 - Limited Gold Edition, Lumia 950, N950 Developer kit, Nokia Dali with Simple Dali UI, Nokia Reader - "Pine", Jolla Phone - The First One, Jolla C Limited Edition, Nokia 9 Pureview

Στην άκρη: Nokia 6230i, 8210, N86 8MP, 808 PureView, Nokia "Goldfinger", Nokia "McLaren", Panasonic Lumix DMC-CM1

Σε χρήση: Leica Leitz Phone 1, Nokia 808 Pureview

• Administrators
Δηλαδή να ασχοληθεί μόνο με τα δίκτυα.

Η κανονική Nokia ασχολείται με τα δίκτυα όπως έκανε πάντα. Η HMD δεν έχει καμία σχέση με αυτά, είπαμε, το brand έχει νοικιάσει για να το βάζει στα κινητά της, μέχρι εκεί. Μη λέμε συνέχεια τα ίδια, γίνεται κουραστικό.

Modpic.gif

Αν δεν ήταν πρώην εργαζόμενοι της Nokia σιγά μη τους έδινε το Brandname η Nokia! Έπειτα είναι και γειτονιά εκεί στην Φινλανδία!

Επίσης εδώ βλεπω ότι λείπει ο 64άρης αισθητήρας!

https://www.gsmarena.com/nokia_9_3_pureview-10242.php

Θα μου πεις δεν είναι ακόμα ολοκληρωμένα τα Specs... Για να δούμε...

Ois έχει μόνο 108... :(

Αν δεν ήταν πρώην εργαζόμενοι της Nokia σιγά μη τους έδινε το Brandname η Nokia! Έπειτα είναι και γειτονιά εκεί στην Φινλανδία!

Επίσης εδώ βλεπω ότι λείπει ο 64άρης αισθητήρας!

https://www.gsmarena.com/nokia_9_3_pureview-10242.php

Θα μου πεις δεν είναι ακόμα ολοκληρωμένα τα Specs... Για να δούμε...

Ois έχει μόνο 108... :(

Πούλησε τα πάντα.. Πλην το κομμάτι των δικτύων.. Έδιωξε σχεδόν όλους τους υπαλλήλους.. Και επειδή μαζεύτηκαν 10 νοματαιοι μετά στην hmd δεν θα νοίκιαζε το όνομα;;; φράγκα.. Οι μέτοχοι θέλουν φράγκα.. Αυτό έγινε και με την ms αυτό έγινε και με την hmd.. Πουλάει να δώσει τίποτα στους μετόχους εκτός από τα δικαιώματα από κάποιες εφαρμογες κτλ.. Επειδή εσυ το βλέπεις νοσταλγικά δεν σημαίνει πως οι μετοχοι δεν το βλέπουν οικονομικά το θέμα..

Στάλθηκε από το VOG-L29 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Φιλικά Γιώργος

Πούλησε τα πάντα.. Πλην το κομμάτι των δικτύων.. Έδιωξε σχεδόν όλους τους υπαλλήλους.. Και επειδή μαζεύτηκαν 10 νοματαιοι μετά στην hmd δεν θα νοίκιαζε το όνομα;;; φράγκα.. Οι μέτοχοι θέλουν φράγκα.. Αυτό έγινε και με την ms αυτό έγινε και με την hmd.. Πουλάει να δώσει τίποτα στους μετόχους εκτός από τα δικαιώματα από κάποιες εφαρμογες κτλ.. Επειδή εσυ το βλέπεις νοσταλγικά δεν σημαίνει πως οι μετοχοι δεν το βλέπουν οικονομικά το θέμα..

Το βλέπουν και νοσταλγικά. Αλλιώς γιατί να βγάλουν 3310, 2720 και 5310;;; ;)

• Administrators
Το βλέπουν και νοσταλγικά. Αλλιώς γιατί να βγάλουν 3310, 2720 και 5310;;; ;)

Δεν ξέρω αν το έχεις καταλάβει, αλλά είσαι ο μόνος που τα βλέπεις όλα νοσταλγικά σε ότι έχει να κάνει με το brand NOKIA.

Έπειτα είναι και αυτή σου η τοποθέτηση...

Δεν ήξερα ότι έτσι γίνονται οι επιχειρηματικές συμφωνίες... επειδή είναι στην ίδια γειτονιά!

Αν δεν σε γνωρίζαμε, θα λέγαμε ότι μας trollάρεις όλους κανονικά!

Edited by athanaso77

Modpic.gif

Δεν ξέρω αν το έχεις καταλάβει, αλλά είσαι ο μόνος που τα βλέπεις όλα νοσταλγικά σε ότι έχει να κάνει με το brand NOKIA.

Νοκιάκιας, αλλά μας άφησε για την Xiaomi που λες! Καλά αν έχει προβλήματα και είναι μέτριο σε διάφορους τομείς και το επόμενο 9άρι, φεύγω κι εγώ από το κλαμπ, κρατώ τα παλιά 808 κλπ, και από σύγχρονα θα πάω μάλλον σε Huawei τουλάχιστον έχει αρκετό από το παλιό προσωπικό της Nokia και είναι ό,τι πιο κοντινό στην παλιά Nokia σήμερα...

Ιστορικό κινητών: Nokia 3410, 7250i, N97, Lumia 520, Lumia 925, Lumia 1020 64GB, Nokia Lumia 830 - Limited Gold Edition, Lumia 950, N950 Developer kit, Nokia Dali with Simple Dali UI, Nokia Reader - "Pine", Jolla Phone - The First One, Jolla C Limited Edition, Nokia 9 Pureview

Στην άκρη: Nokia 6230i, 8210, N86 8MP, 808 PureView, Nokia "Goldfinger", Nokia "McLaren", Panasonic Lumix DMC-CM1

Νοκιάκιας, αλλά μας άφησε για την Xiaomi που λες! Καλά αν έχει προβλήματα και είναι μέτριο σε διάφορους τομείς και το επόμενο 9άρι, φεύγω κι εγώ από το κλαμπ, κρατώ τα παλιά 808 κλπ, και από σύγχρονα θα πάω μάλλον σε Huawei τουλάχιστον έχει αρκετό από το παλιό προσωπικό της Nokia και είναι ό,τι πιο κοντινό στην παλιά Nokia σήμερα...

Για άλλους λόγους πήγα σε Xiaomi. Το περιγράφω πιο πάνω. Τι να το κάνω το Huawei ειδικά τώρα που δεν έχει υποστήριξη από την Google; Αυτός είναι και ένας δεύτερος λόγος που προτίμησα την Xiaomi.

Ποιοί πήγαν από τη Nokia στη Huawei;;;

Για άλλους λόγους πήγα σε Xiaomi. Το περιγράφω πιο πάνω. Τι να το κάνω το Huawei ειδικά τώρα που δεν έχει υποστήριξη από την Google; Αυτός είναι και ένας δεύτερος λόγος που προτίμησα την Xiaomi.

Ποιοί πήγαν από τη Nokia στη Huawei;;;

Η μισή και βάλε από τη φωτογραφική ομάδα ανάπτυξης του PureView...

Τότε γιατί το 9 και το 9.3 τα ονομάζει ακόμα PureView; Δεν θα έπρεπε η ονομασία αυτή να δωθεί στη Huawei;

• Administrators
Τότε γιατί το 9 και το 9.3 τα ονομάζει ακόμα PureView; Δεν θα έπρεπε η ονομασία αυτή να δωθεί στη Huawei;

Δεν έχεις καταλάβει ακόμα ότι και εκεί μόνο το όνομα κράτησε;

Modpic.gif

Δεν έχεις καταλάβει ακόμα ότι και εκεί μόνο το όνομα κράτησε;

Κράτησε και το UI της Nokia/Lumia Camera, για χειροκίνητες ρυθμίσεις, αλλά το θέμα είναι να έχει και καλό αποτέλεσμα στην κάμερα όχι μόνο ονόματα, μενού κλπ...

Μια χαρά κράτησε το pureview,αντί για μεγάλο αισθητήρα πήγε σε 5 διαφορετικούς... Ότι την κρέμασε η Light είναι άλλο θέμα

Sent from my Nokia 9 using Tapatalk

KTLK

• Administrators
Μια χαρά κράτησε το pureview,αντί για μεγάλο αισθητήρα πήγε σε 5 διαφορετικούς... Ότι την κρέμασε η Light είναι άλλο θέμα

Και εδώ μόνο το όνομα κράτησε, είναι μια τεχνολογία που χρησιμοποιείται από πολλούς πλέον, δεν υπάρχει κάποια πατέντα που έχει η Nokia εκτός του ονόματος.

Μάλιστα, η πρώτη συσκευή που χρησιμοποίησε την τεχνολογία αυτή στα Android ήταν το Huawei P20 Pro όταν και οι επικεφαλής του Pureview μετά το κλείσιμο προσλήφθηκαν από τη Huawei.

Γιαυτό το λόγο υπάρχουν πολλά άρθρα του εξωτερικού που λένε ότι η πραγματική νέα Nokia... είναι η Huawei.

Modpic.gif

Δεν είναι η HMD Nokia και είναι η Huawei μόνο και μόνο επειδή οι τεχνικοί PureView πήγαν εκεί; Δηλαδή μόνο για τις κάμερες έγινε η Huawei, Nokia;

Τότε γιατί δεν ζητάνε τα δικαιώματα που χρησιμοποιεί η HMD το PureView;

Δεν είναι η HMD Nokia και είναι η Huawei μόνο και μόνο επειδή οι τεχνικοί PureView πήγαν εκεί; Δηλαδή μόνο για τις κάμερες έγινε η Huawei, Nokia;

Τα λόγια δεν αρκούν, οπότε ας δω αν smilies μπορούν να με εκφράσουν.

:shifty: :shock: :X :rolleyes: :whistle: :w00t: :baby: :clap:

• Administrators

Ότι να’ναι evris, πραγματικά γίνεσαι τόσο κουραστικός που είσαι μόνο για ignore...

Modpic.gif

Εντάξει όλα αυτά με ονομασίες, πατέντες, συνεργασίες, αποκλειστικότητες κλπ είναι κυρίως νομικά θέματα εταιρειών... Η υπερδειγματοληψία ως μέθοδος πάντως δεν είναι καινούργια, απλά τη λογική του PureView π.χ. από μεγάλους αισθητήρες 41MP σε 2, 3, 5, 8MP μεγαλύτερης ποιότητας την έχουν χρησιμοποιήσει σε παρόμοιο στυλ Huawei, Xiaomi, Samsung κλπ. Ακόμη και το CM1 που βγήκε το 2014 έχει κάτι σαν PureView/Pureview Zoom αλλά το ονομάζει κάπως αλλιώς. Δηλαδή όταν πας σε 3MP (η πλήρης ανάλυση είναι 20MP) μπορείς να κάνεις "οπτικό" ζουμ χωρίς να χάσεις σε ποιότητα (ουσιαστικά λειτουργεί σαν PureView Zoom), χωρίς να πάει σε ψηφιακό, δηλαδή κάνει εστίαση στο κέντρο του αισθητήρα και περικοπή.

Κάποιοι βαριούνται να απαντήσουν και κάποιοι όχι! Δεν νομίζω ότι ρωτάω κάτι παράλογο! Ή θα έπρεπε να το ξέρω από πριν αυτό που ρωτάω!

Κάποιοι βαριούνται να απαντήσουν και κάποιοι όχι! Δεν νομίζω ότι ρωτάω κάτι παράλογο! Ή θα έπρεπε να το ξέρω από πριν αυτό που ρωτάω!
Ποια δικαιώματα, μόνο το όνομα υπάρχει...

Και για ποιο λόγο η Huawei που έχει συνεργασία με την Leica να πάει και να κολλήσει ένα purewiew στα κινητά της που σε κάποιους θα θυμίζει κάτι άλλο;; μιλάμε για την huawei που ακόμη και πριν 4 και 5 χρόνια την ήξερα κόσμος και όχι την hmd που αν δεν έβαζε το Nokia μπροστά δεν θα αγόραζε ούτε ο πρόεδρος της που λέει ο λόγος.... Έχουμε κινητά με κάμερες σπέσιαλ...με υπερευρυγωνιο, με macro, με ζουμ και πήγε η Nokia ο Θεός να την κάνει και μας έβαλε 5 κάμερες ίδιες που δεν προσφέρουν τίποτα από τα παραπάνω ούτε οπτική σταθεροποιηση ούτε τίποτα,μας έβαλε μεγάλα μπεζελ για την εποχή, μας πέταξε και ένα θαυματουργού δαχτυλικο αποτύπωμα στην οθόνη και μας έδωσε και ένα πρόγραμμα για να έχουμε περισσότερες επιλογές να χειριζόμαστε τα dng αρχεία μας...και έτοιμο το νέο υπερφωτογραφικο τηλέφωνο.... Είναι σαν να έβαλε η opel 5 κινητήρες από 1.4.. Και να πάει να τρέξει δίπλα σε ένα Koenigsegg

που έχει έναν κινητήρα που είναι πιο δυνατός παντού εκτός από την κατανάλωση

Φιλικά Γιώργος

• Administrators

Τι του απαντάς; Ότι και να του πεις, όσες φορές και να του τα πεις, αυτός στοκ κόσμο του.

Modpic.gif

Και για ποιο λόγο η Huawei που έχει συνεργασία με την Leica να πάει και να κολλήσει ένα purewiew στα κινητά της που σε κάποιους θα θυμίζει κάτι άλλο;; μιλάμε για την huawei που ακόμη και πριν 4 και 5 χρόνια την ήξερα κόσμος και όχι την hmd που αν δεν έβαζε το Nokia μπροστά δεν θα αγόραζε ούτε ο πρόεδρος της που λέει ο λόγος.... Έχουμε κινητά με κάμερες σπέσιαλ...με υπερευρυγωνιο, με macro, με ζουμ και πήγε η Nokia ο Θεός να την κάνει και μας έβαλε 5 κάμερες ίδιες που δεν προσφέρουν τίποτα από τα παραπάνω ούτε οπτική σταθεροποιηση ούτε τίποτα,μας έβαλε μεγάλα μπεζελ για την εποχή, μας πέταξε και ένα θαυματουργού δαχτυλικο αποτύπωμα στην οθόνη και μας έδωσε και ένα πρόγραμμα για να έχουμε περισσότερες επιλογές να χειριζόμαστε τα dng αρχεία μας...και έτοιμο το νέο υπερφωτογραφικο τηλέφωνο.... Είναι σαν να έβαλε η opel 5 κινητήρες από 1.4.. Και να πάει να τρέξει δίπλα σε ένα Koenigsegg

που έχει έναν κινητήρα που είναι πιο δυνατός παντού εκτός από την κατανάλωση

Και η Nokia έχει συνεργασία με την Zeiss. Για ποιόν λόγο να τα λέει PureView. Στο 9 δεν πέτυχε η συνεργασία με τη Light. Γι αυτό και το 9.3 θα βγει με διαφορετικές προδιαγραφές καμερών.