Jump to content

Κάρτα τηλεόρασης-usb πρόβλημα


Nikos_s3
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Για να δούμε ποιο καλό παιδί θα βρει τη λύση στο απίθανο πρόβλημα που στατιστικά μου εμφανίζεται στον υπολογιστή μια φορά το χρόνο...:O

Φέτος λοιπόν το ‘’κουλό’’ έχει ως εξής: Ενώ όλα δουλεύαν ρολόϊ μέχρι πριν μια εβδομάδα, ξαφνικά με το που ανοίγω τον υπολογιστή, μου βρίσκει ως άγνωστη συσκευή την κάρτα τηλεόρασης (usb MSI DigiVOX A/D II). Στην αρχή πάτησα cancel στο να βρει οδηγούς, μιας και πριν λίγες ώρες που είχα κλέισει τον υπολογιστή δούλευε κανονικά.(Αλλά και accept που πάτησα τις επόμενες φορές, το ίδιο αποτέλεσμα είχε-δηλαδή τα ίδια)

 

Αποτέλεσμα ήταν με το που ανοίξω τον KMPlayer και επιλέξω να συνδεθεί με την κάρτα , αυτός να κολήσει όσο δε πάει (δε κλείνει ούτε από τον task manager) και το όλο σύστημα να βαράει κόκκινο. Στη μπάρα δε, κάτω δεξιά μου πετάει το απίθανο ‘’usb controller bandwith exceeded’’ (βλέπε screenshot). Σημειώνω εδώ ότι από usb,έχω μόνιμα συνδεδεμένα τον εξωτερικό WD,και ένα usb stick! Όταν δε, κάνω κλικ στο εικονίδιο οι δύο συσκευές δεσμέουν 15% και 11% αντίστοιχα.

Εννοείται ότι δοκίμασα να ανοίξω τον υπολογιστή , χωρίς τις usb συσκευές, αλλά πάλι τα ίδια. Αυτό που είναι τρελό εντελώς βέβαια, είναι ότι συνήθως , κάνοντας restart μετά από το κόλημα, όλα δουλεύουν σωστά...το έχω ήδη όμως σκίσει στα restart (πολλά μάλιστα από το κουμπί ανάγκης, μιας και η παραδοσιακή λύση της επανεκίννησης από το start δε ανταποκρίνεται λόγω του κολήματος) και δε λέει γιατί στο τέλος θα πάω για δίσκο!

Παρατηρήσεις:

1) Έχω ήδη το τελευταίο firmware του bios (asus M2N4-SLI v.1203)

2) Τελευταία έκδοση drivers και για την κάρτα τηλεόρασης

3) Κατεβασμένα όλα τα updates για ο,τιδήποτε άλλο.

Τέλος να υπενθυμίσω ότι το πρόβλημα εμφανίστηκε από το πουθενά!! Κυριολεκτικά δεν άλλαξε τίποτα στον υπολογιστή από την μια μέρα στην άλλη που ήρθε και μου έχει σπάσει τα νεύρα...

Ακούω προτάσεις...

Thanks..:)

Link to comment
Share on other sites

χάλασε και κολάει,αλλά με επανεκίνηση ξεκολάει και παίζει κανονικά..?? :worry:
Link to comment
Share on other sites

νικο κανε ενα restore μια μερα πριν τουλ ημερολογιακα απο τοτε που δε σου την αναγνωριζει....Μηπως κατεβηκε κανα update αυτοματα και τα μπρεδεψε τα πραγματα
Link to comment
Share on other sites

μάλλον δε το έγραψα καλά...όταν έπειτα από 2-3 κολήματα, πάτησα accept στο να κατεβάσει τους υποτιθέμενους ανύπαρκτους drivers στη ''νέα συσκευή'', σταμάτησε να μου πετάει το παράθυρο για ''new hardware found''!

πλεόν, απλά κολάει την πρώτη φορά και με hard reset έπειτα δουλεύει μια χαρά...δηλαδή εντελώς απίθανο...:)

Link to comment
Share on other sites

Αν είναι θέμα driver θα πρέπει να απεγκαταστήσεις εντελώς την κάρτα και όλους τους drivers που την αφορούν (διαγράφοντας το ανάλογο inf αρχείο) και κατόπιν να εγκαταστήσεις τους drivers που είχες πριν χαλάσει.
Link to comment
Share on other sites

πάμε πάλι...οι drivers ήταν οι ίδιοι πριν και μετά το πρόβλημα! απλά κάποια στιγμή προφανώς δεν τους έβλεπε και ζήταγε να τουσ ξανακατεβάσει...από τη στιγμή που τους ξανακατέβασε δε χτυπάει πια για drivers...απλά κολάει στο πρώτο άνοιγμα και δουλέυει κανονικά στο δεύτερο..
Link to comment
Share on other sites

Κατέβασε τους ίδιους που είχε και πριν; Δεν χαλάνε ούτε απεγκαθίστανται οι drivers στα καλά του καθουμένου. Τέτοια προβλήματα υποδεικνύουν ότι κάτι συνέβη είτε με το software (κάτι τους πείραξε) είτε με το hardware (τσέκαρε δίσκο και μνήμη).

 

Και καλύτερα να βάλεις τους drivers της κάρτας από το site του κατασκευαστή.

Link to comment
Share on other sites

καλά αν μπω στη διαδικασία να τσεκάρω μνήμες και δίσκο, άστα κλάφτα...ούτε που το σκέφτομαι...

οι drivers είναι από τον κατασκευαστή...

Link to comment
Share on other sites

Δεν έχω κάποια λύση για να βοηθήσω στο πρόβλημα, απλά μία ερώτηση θέλω να κάνω.

Το kmplayer μπορεί να προβάλλει live τηλεόραση; Και αν ναι, πώς;

ANDROID DEVICES: OnePlus 7 Pro / ONEPLUS 6T / ONEPLUS 5T / ONEPLUS 3T / MOTOROLA NEXUS 6 / LG G2 / LG OPTIMUS G / LG E960 NEXUS 4 / GOOGLE NEXUS 7 / GOOGLE GALAXY NEXUS / NEXUS S (BY SAMSUNG) / NOKIA 5800 / SAMSUNG WAVE / SAZEM MY V-65
Link to comment
Share on other sites

cntr+W (open WDM-TV)....αφού πρώτα εννοείται σετάρεις τις ρυθμίσεις του WDM ώστε να βλέπει την κάρτα τηλεόρασής σου..;)
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...