Jump to content

[iPhone FAQ] Απορίες «αρχάριων» χρηστών

pperiklis
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

• Απαντήσεις 4,3χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Εχω την 3.1.2 Σχετικά με την 3.1.3 είμαι από αυτούς που περιμένουν

Εννοεις για jailbreak;;

http://www.myphone.gr/mp1/support/myphoneuser.jpg

Notice to mods!: Γραφω με greeklish MONO οταν ειμαι σε PC χωρις ελληνικα ή για καποιο αλλο σοβαρο λογο. Ευχαριστω!

Δεν μπορώ να βρώ στο φορουμ κάτι που να λέει πως να πάρω το ΕCID της 3.1.2 από τον SERVER του Saurik που έχω κρατήσει μέσω του Cydia

όλοι οι οδηγοί μιλάνε για downgrade σε προήγούμενο firmware αλλά δεν αναφέρουν το παραπάνω

Παιδια κατ'αρχας σας θελω να σας συγχαρω για το υπεροχο forum που εχετε δημιουργησει,ειναι πηγη πληροφοριων!!

Διαβασω αυτα που γραφετε και πραγματικα απο τα τοσα πολλα που ειναι εχω λαλισει!:)

Μολις παρελαβα το i-phone 3gs 16g και θα ηθελα τα "φωτα" σας!:p

Τι πρεπει να κανω στην αρχη?

Το ανοιξα,εβαλα την καρτα sim και δεν μπορεσα να το ενεργοποιησω,πρεπει πρωτα να το συνδεσω με το pc(καλα μιλαμε ειμαι πολυ ασχετος:D)?

Ξερω οτι σιγουρα τα εχετε ξανασυζητησει αυτα αλλα θα σας παρακαλουσα να μου απαντησετε σε 5 βασικα πραγματα που πρεπει να κανω στην αρχη.

Σας ευχαριστω προκαταβολικα,παρακαλω βοηθηστε με...!

Εχει ενα βιβλιαρακι μεσα, ριχτου μια ματια.

Για να το ενεργοποιησεις πρεπει να εγκαταστησεις το itunes στο pc σου και μετα να βαλεις τη sim σου στο κινητο και να το συνδεσεις με το pc.

Oτι θελεις μπορεις να βρεις εδω http://www.myphone.gr/forum/forumdisplay.php?f=97

http://www.slang.gr/media/img/200804/e3c7f6fd7cd882190bfed167b9b5a61e_thumb.jpg

Το εχω ριξει ματια το βιβλιαρακι οπως επισης και το λινκ που μου εστειλες,απλα ειναι παρα πολλα και ζαλιστηκα λιγο!:)

Το εχω κατεβασει ηδη το i-tunes,απλα δεν ηξερα οτι πρεπει υποχρεωτικα να συνδεσω το 3gs με το pc για να ανοιξει...

Χμμ αλλιως δεν ανοιγει ε?

Σε ευχαριστω παρα πολυ για τις πρωτες πληροφοριες...

Α!Ξεχασα να πω οτι απο το πρωτο ανοιγμα που το εκανα μου εβγαλε ενδειξη μιας μπαταριας και εσβηνε μετα απο λιγο,υπεθεσα οτι ηταν μπαταρια και το εβαλα για φορτιση...ξερετε ποσο πρεπει να το αφησω για αρχικη φορτιση?

Edited by RENESISS

Το εχω ριξει ματια το βιβλιαρακι οπως επισης και το λινκ που μου εστειλες,απλα ειναι παρα πολλα και ζαλιστηκα λιγο!:)

Το εχω κατεβασει ηδη το i-tunes,απλα δεν ηξερα οτι πρεπει υποχρεωτικα να συνδεσω το 3gs με το pc για να ανοιξει...

Χμμ αλλιως δεν ανοιγει ε?

Σε ευχαριστω παρα πολυ για τις πρωτες πληροφοριες...

Α!Ξεχασα να πω οτι απο το πρωτο ανοιγμα που το εκανα μου εβγαλε ενδειξη μιας μπαταριας και εσβηνε μετα απο λιγο,υπεθεσα οτι ηταν μπαταρια και το εβαλα για φορτιση...ξερετε ποσο πρεπει να το αφησω για αρχικη φορτιση?

Το αφήνεις μέχρι να φορτίσει η μπαταρία τελείως.. Δεν χρειάζεται παταπάνω.. Όταν φορτίσει, θα δεις που αντί για τον ''κεραυνό'' στην μπαταρία θα δείξει μια πρίζα..

Τι εννοείς ότι πρέπει να το συνδέσεις με το pc για να ανοίξει?? Μόνο την πρώτη φορά είναι απαραίτητο για να κάνεις την ενεργοποίηση..

Σε ευχαριστω που το τοποθετησες στο σωστο section,δεν ηξερα που να ανοιξω το θεμα μου(αν και ημουν mod σε αλλο forum χρονια:D)!

Στο θεμα μας...

Βασικα ειμαι ασχετος τελειος και γι αυτο σας χρειαζομαι παιδια!:)

Αυτο λεω,για την πρωτη ενεργοποιηση,το ανοιξα,οπως εκανα και σε αλλα κινητα που ειχα και δεν μπηκε στην "επιφανεια εργασιας" του...θελει δηλαδη στο πρωτο ανοιγμα να ενεργοποιηθει μεσω του pc e?

Αυτο για τη μπαταρια ειναι σιγουρο?

δεν θελει αρχικη φορτιση? σε ολα τα προηγουμενα κινητα ηθελαν...!:blink:

Σε ευχαριστω που το τοποθετησες στο σωστο section,δεν ηξερα που να ανοιξω το θεμα μου(αν και ημουν mod σε αλλο forum χρονια:D)!

Στο θεμα μας...

Βασικα ειμαι ασχετος τελειος και γι αυτο σας χρειαζομαι παιδια!:)

Αυτο λεω,για την πρωτη ενεργοποιηση,το ανοιξα,οπως εκανα και σε αλλα κινητα που ειχα και δεν μπηκε στην "επιφανεια εργασιας" του...θελει δηλαδη στο πρωτο ανοιγμα να ενεργοποιηθει μεσω του pc e?

Αυτο για τη μπαταρια ειναι σιγουρο?

δεν θελει αρχικη φορτιση? σε ολα τα προηγουμενα κινητα ηθελαν...!:blink:

Ναι.. την πρώτη φορά για να κάνεις την ενεργοποίηση και να λάβεις τα carrier settings του δικτύου σου, πρέπει να το συνδέσεις με το pc και το iTunes..

Για την φόρτιση δεν ισχύει αυτό.. Αλλά αν θες οπωσδήποτε, ε έστω κανα 2 ωρο παραπάνω.. αν και δεν χρειάζεται.. Κάποιοι λένε όχι , κάποιοι άλλοι λένε ναι.. Αυτό ίσχυε σε πολύ παλιότερες μπαταρίες από τις σημερινές πια..

Ξερει κανεις καμια εφαρμογη που να μπορεις να τσεκαρεις απο τον τηλεφωνικο σου καταλογο τα ονοματα που θες να στειλεις sms?

Πχ. Εγω θελω να παταω "Τακης", να μου εμφανιζει ολους τους "τακης", να τους τσεκαρω, και να μπαινους ως παραληπτες στο sms...

οπως δηλαδη κανουν τα ΝΟΚΙΑ σε αυτον τον τομεα...

Ενω τωρα Θελω να στειλω τα χρονια μου πολλα σε εορταζοντες και πρεπει να βαζω ενα-ενα τα ονοματα τους μεσα στο μηνυμα...(μεγαλη ταλαιπωρια)

Ασε που οταν περασεις τον πρωτο "Τακης", επειτα για να ξαναπερασεις τον επομενο "Τακης" πρεπει να τον ξαναψαξεις...δεν κραταει τουλαχιστον το ονομα στη μνημη του

ωστε να πεις ε...μια κινηση παραπανω...Μεγαλη σκοτουρα λεμε!!!

Υπάρχουν κάποια προγράμματα που κάνουν περίπου τέτοια δουλειά..

Για δες αυτό.. δεν ξέρω αν σου κάνει

http://itunes.apple.com/gr/app/ismsit/id364923341?mt=8 (νομίζω πρέπει να έχει τέτοια επιλογή.. για διάβασε το review, μπορεί να κάνω και λάθος)

Edited by Alex0077

Μαλιστα...

Και κατι αλλο που ηθελα να ρωτησω...

Εριξα μια πολυ καλη ματια,στο ομολογουμενος πολυ καλο forum σας,αλλα ο ογκος πληροφοριων ειναι πολυ μεγαλος και "χαθηκα" λιγο!:)

Υπαρχει περιπτωση να συνδεθει το κινητο χωρις τη θεληση μου και χωρις να το παρω χαμπαρι στο ιντερνετ μεσω συνδεσης μου(cosmote εχω)?

Αν ναι,υπαρχει τροπος να το αποφυγω?

Σε ευχαριστω πολυ που ανταποκρινεσαι στις ερωτησεις μου...

Μαλιστα...

Εριξα μια πολυ καλη ματια,στο ομολογουμενος πολυ καλο forum σας,αλλα ο ογκος πληροφοριων ειναι πολυ μεγαλος και "χαθηκα" λιγο!:)

Υπαρχει περιπτωση να συνδεθει το κινητο χωρις τη θεληση μου και χωρις να το παρω χαμπαρι στο ιντερνετ μεσω συνδεσης μου(cosmote εχω)?

Aπό μόνο του τελείως όχι.. Τώρα παίζουν διάφορα.. Π.χ. να ανοίξεις κάποια εφαρμογή και με το που την ανοίξεις να σου ''κατεβάσει'' ογκο, ή να πατήσεις το εικονίδιο του καιρού κτλ κτλ...

Καλό θα ήταν να πάρεις κάποιο πακέτο data αν έχεις συμβόλαιο έστω και το μικρότερο..

Δυστυχώς η cosmote από όσο ξέρω δεν σου επιτρέπει να αλλάξεις το apn από τις ρυθμίσεις του internet όπως κάνει η vodafone.. Επομένως δεν μπορείς να κάνεις τίποτα , εκτός κι αν έχεις κάνει jb και περάσεις το ανάλογο πρόγραμμα που σου επιτρέπει να ''κλείσεις'' το GPRS και το 3G.. (γιατί αν είναι η συσηκευή ''clean'' το μόνο που μπορείς να κλείσεις είναι το 3G, αλλά μπορεί να συνδεθεί με GPRS).

Κάτι άλλο που μπορείς να κάνεις είναι να ζητήσεις από την cosmote να σου κλείσει την κάλυψη GPRS , αλλά δεν θα έχεις MMS μετά. Κάτι άλλο δεν ξέρω εγώ, αν μπορεί να βοηθήσει και κάποιος άλλος αν υπάρχει λύση.. :)

Τέλος, μην ξεχνάς να ελέγχεις από τον μετρητή του iPhone αν έχεις συνδεθεί στο internet (settings --> general --> usage )

Χμμμ,αν δεν πατησεις,οπως ειπες πχ καιρο,παλι υπαρχει περιπτωση να χρεωθεις αθελα σου?

Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις.. Με εφαρμογές, ή αν κατεβάζεις κάτι με wi-fi kαι είναι αδύναμο το σήμα του κ.ά. Για να είσαι σίγουρος, έλεγχε συχνά τον μετρητή.

Καλα,θα δω πως θα πανε τα πραγματα και αν δω διαφορες στο λογαριασμο θα κανω το ποιο φθηνο πακετο για ιντερνετ...αρκει να μη σκασει κανενας φουσκομενος λογαριασμος!

Καλα,θα δω πως θα πανε τα πραγματα και αν δω διαφορες στο λογαριασμο θα κανω το ποιο φθηνο πακετο για ιντερνετ...αρκει να μη σκασει κανενας φουσκομενος λογαριασμος!

Πρέπει να το προσέξεις πολύ αυτό.. Αν δεν κάνω λάθος , για του χρήστες χωρίς κανένα πρόγραμμα data η χρέωση είναι περίπου 7 ευρώ ανά MB !!!! Ενώ αν πάρεις πρόγραμμα data έχει τον προπληρωμένο όγκο κανονικά, και αν τον ξεπεράσεις η χρέωση πάει στα 10 λεπτά ανά mb στα περισσότερα προγράμματα.

Χμμμ καλα που μου το ειπες φιλε μου,θα ρωτησω αυριο τι παιζει με τις χρεωσεις data και θα πραξω αναλογα!:wacko:

Μαλιστα...

Υπάρχει τρόπος απενεργοποίησης κάθε σύνδεσης με το internet μέσω δικτύου κινητής ακόμη και στην περίπτωση που δεν είναι jaibroken το τηλέφωνο και ο πάροχος (βλέπε cosmote) δεν επιτρέπει την εμφανή πρόσβαση στα APN settings. Ο τρόπος περιγράφεται σε αυτό εδώ το άρθρο.

Πάντως υπομονή γιατί αν δεν κάνω λάθος στο OS 4.0 μπορείς πια να κλείσεις τελείως αυτή τη δυνατότητα όπως δηλαδή και με τη σχετική εφαρμογή των jailbroken τηλεφώνων (sbsettings).

iPhone 5, iPad2 WiFi, MacBook Air Rev C, MacMini, iMac, MacPro ...

Προσωπικός ιστοχώρος: kkblog Twitter:kkalog pushme.to:http:\pushme.to\kkalog

Υπάρχει τρόπος απενεργοποίησης κάθε σύνδεσης με το internet μέσω δικτύου κινητής ακόμη και στην περίπτωση που δεν είναι jaibroken το τηλέφωνο και ο πάροχος (βλέπε cosmote) δεν επιτρέπει την εμφανή πρόσβαση στα APN settings. Ο τρόπος περιγράφεται σε αυτό εδώ το άρθρο.

Πάντως υπομονή γιατί αν δεν κάνω λάθος στο OS 4.0 μπορείς πια να κλείσεις τελείως αυτή τη δυνατότητα όπως δηλαδή και με τη σχετική εφαρμογή των jailbroken τηλεφώνων (sbsettings).

Επειδη αντιμετωπιζω το ιδιο προβλημα και δεν καταλαβα το αρθρο, αν γινει jailbroken, οι εφαρμογες που εχουν ηδη κατεβει, χανονται? Θα μπορω να κατεβαζω παλι απο apple store?

Έχω μια απορία βρε παιδιά εδώ και καιρό.Υπάρχουν 3(?) τρόποι σύνδεσης στο internet με το iphone μέσω 3G,wi-fi και GPRS?Είναι όντως το τελευταίο τρόπος σύνδεσης ?

Έχω μια απορία βρε παιδιά εδώ και καιρό.Υπάρχουν 3(?) τρόποι σύνδεσης στο internet με το iphone μέσω 3G,wi-fi και GPRS?Είναι όντως το τελευταίο τρόπος σύνδεσης ?

Nαι είναι όντως.. Το GPRS είναι το internet ας το πούμε 2ερης γενιάς... πριν το 3G.. (είναι το κυκλάκι που εμφανίζεται καμιά φορά στο iPhone δίπλα στο σήμα)

Είναι ας πούμε μια γενιά πριν το 3G..

Nαι είναι όντως.. Το GPRS είναι το internet ας το πούμε 2ερης γενιάς... πριν το 3G.. (είναι το κυκλάκι που εμφανίζεται καμιά φορά στο iPhone δίπλα στο σήμα)

Είναι ας πούμε μια γενιά πριν το 3G..

Ωραία!Και όταν συνδέεσαι μέσω GPRS χρεώνεσαι?Η χρέωση συμπεριλαμβάνεται στα προπληρωμένα MB που έχεις από τον πάροχο?

Ωραία!Και όταν συνδέεσαι μέσω GPRS χρεώνεσαι?Η χρέωση συμπεριλαμβάνεται στα προπληρωμένα MB που έχεις από τον πάροχο?

Ακριβώς. Η μόνη διαφορά είναι στην ταχύτητα με την οποία κατεβάζεις δεδομένα που είναι αισθητά ποιο αργή όταν συνδέεσαι μέσω GPRS. ;)

[imgalign]http://img411.imageshack.us/img411/2249/applelogo1.gif[/imgalign]Αρτέμης

pushme.to & pingChat2 : djarte

iPhone 4 32GB Black with iOS 4.3, MacbookPro Late 2008 15" with Snow Leopard 10.6.6, Apple Led Cinema Display 24", Airport Extreme BS

Ακριβώς. Η μόνη διαφορά είναι στην ταχύτητα με την οποία κατεβάζεις δεδομένα που είναι αισθητά ποιο αργή όταν συνδέεσαι μέσω GPRS. ;)

Ωραία!Ε αφού τα έχω πληρώσει τα mb ας μπει με ό,τι θέλει δεν με πειράζει !!

Ωραία!Ε αφού τα έχω πληρώσει τα mb ας μπει με ό,τι θέλει δεν με πειράζει !!

Ναι, δεν χρειάζεται να φοβάσαι.. Δυστυχώς και εγώ στο σπίτι μου έχω μόνο GPRS, δεν πιάνω ακόμα 3G.. Η ταχύτητα είναι απελπιστική με το GPRS.. kαμία σχέση με το 3G..

Φυσικά όμως ισχύει αυτό που σου είπαν και παραπάνω.. Δεν χρεώνεται διαφορετικά.. Η χρέωση πάει με τον όγκο (με όποιον τρόπο και αν συνδέεσαι 3G ή GPRS και με όποια ταχύτητα έχεις )

Ναι, δεν χρειάζεται να φοβάσαι.. Δυστυχώς και εγώ στο σπίτι μου έχω μόνο GPRS, δεν πιάνω ακόμα 3G.. Η ταχύτητα είναι απελπιστική με το GPRS.. kαμία σχέση με το 3G..

Φυσικά όμως ισχύει αυτό που σου είπαν και παραπάνω.. Δεν χρεώνεται διαφορετικά.. Η χρέωση πάει με τον όγκο (με όποιον τρόπο και αν συνδέεσαι 3G ή GPRS και με όποια ταχύτητα έχεις )

Κ εγώ δεν έχω ιδεά αν πιάνει 3G στο σπίτι μου.Θα το μάθω βέβαια αύριο που θα το πάρω επιτέλους το πολυπόθητο!

• The topic was unpinned