Jump to content

[Επίσημο] Nokia 5530 XpressMusic

Itchrist86
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Ο φόβος να χαθούν τα ελληνικά δεν ισχύει για όσους έχουν την συσκευή της αντιπροσωπίας ούτε υπο προυποθέσεις έτσι?

Μονο εαν αλλαξεις εσυ το Ελληνικο product code:rolleyes:

[imgalign]http://i37.tinypic.com/23k3s09.jpg[/imgalign]

Μην ψάξεις ποτέ να βρεις κάτι τέλειο για να το αγαπήσεις. Αγάπησε κάτι ατελές και τελειοποίησε το με την αγάπη σου!

iPhone 5S Space Grey

Προσοχή! Κατάργηση γραφής Greeklish

• Απαντήσεις 1,7χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

:superman: Βγάλε την μπαταρία και θα δεις ένα τμήμα της sim. Σπρώξε την χρησιμοποιώντας την γραφίδα και αφού έχεις ανοίξει το κάλυμα της sim. :superman:
Κώστας

Μερικες γρηγορες ερωτησεις:

1)Η αποκριση αφης ειναι ικανοποιητικη/αμεση;

2)Η μπαταρια ποσο αντεχει με μετρια χρηση;

3)Οι φωτογραφιες ειναι αξιοπρεπεις; Τη νυχτα με φλας;

Προσφατα πηρα το Samsung S5230 αλλα με λιγα χρηματα παραπανω θα επαιρνα αυτο που εχει καλυτερη οθονη, φλας και wi-fi. Δεν μετανοιωνω για τον μονο λογο οτι το σταρακι μου βγαζει 5-7 μερες με μετρια χρηση.. σκυλι! Αν και αυτο εχει ικανοποιητικη μπαταρια-να κραταει κανα 3ημερο τουλαχιστον-θα το σκεφτομουν για ανταλλαγη.

Προσφατα πηρα το Samsung S5230 αλλα με λιγα χρηματα παραπανω θα επαιρνα αυτο που εχει καλυτερη οθονη, φλας και wi-fi. Δεν μετανοιωνω για τον μονο λογο οτι το σταρακι μου βγαζει 5-7 μερες με μετρια χρηση.. σκυλι! Αν και αυτο εχει ικανοποιητικη μπαταρια-να κραταει κανα 3ημερο τουλαχιστον-θα το σκεφτομουν για ανταλλαγη.

Καταρχήν για να αγοράσεις το samsung star σημαίνει ότι δεν χρειαζόσουν smartphone.. Δηλαδή προτιμάς ή οι απαιτήσεις σου είναι για ένα καλό απλό τηλέφωνο χωρίς την ευκαιρεία για εγκατάσταση νέων προγραμμάτων που θα σε διευκολύνουν στη καθημερινή χρήση του κινητού...

Στα ερωτήματα σου τώρα (τα οποία ουσιαστικά για εμένα δεν είναι καθόλου άμεσα κριτήρια για την επιλογή του 5530):

1)Και η απόκριση και ότι επιλέγεις στην οθόνη είναι γρήγορο (εξαρτάται απο πόσες εφαρμογές του έχεις βάλει)

2)Εμένα αντέχει τουλάχιστον 3-4 μέρες με πολύ μέτρια χρήση και χαμηλή φωτεινότητα, με χρήση όπως Wifi, αρκετά μυνήματα και τηλέφωνα (λέμε πάνω απο 2 ώρες τη μέρα) καθώς και GPRS κρατάει δύο full μέρες.

3)Η προσωπική μου γνώμη είναι ότι οι φωτογραφίες που τραβάει με φωτισμό μέρας είναι πολύ καλές, οι νυχτερινές είναι οκ, αλλά αυτός είναι ο τελευταίος λόγος-κριτήριο για κάποιον που θέλει να αγοράσει το συγκεκριμένο τηλέφωνο.

1) Δεν έχω αφαιρέσει την ζελατίνα που φοράει το κινητό απο το εργοστάσιο και παρόλα αυτά η απόκριση είναι άριστη. Πριν το πάρω σκεφτόμουν οτι θα πρέπει να προμηθευτώ λεπτές ζελατίνες για να αντικαταστήσω την εργοστασιακή αλλά είναι τόσο καλή η απόκριση ακόμα και με την ζελατίνη αυτή, που για την ώρα θα το αφήσω όπως είναι. Συγκριτικά με το S5600 preston το 5530 το αισθάνομαι να "ακούει" καλύτερα.

2) Δεν μπορώ να σου απαντήσω γιατι δεν κάνω μέτρια χρήση. Χαρακτηριστικά θυμάμαι ότι την πρώτη μέρα που το σκάλιζα συνέχεια, είχα την φωτεινότητα στο 100%, είχα 30 εισερχόμενα και φαντάζομαι καπου τόσα εξερχόμενα, είχα 14 λεπτά κλήσεων και στην δουλεια εβλεπα βίντεο στο youtube απο το wifi και είδα και ενα 20αλεπτο επεισόδιο curb your enthusiasm + φωτογραφίες, βίντεο για να δω την κάμερα, η μπαταρία κράτησε μια μέρα. Πάντως 5-7 μέρες δεν το βλέπω να κρατάει.

3) Η κάμερα δεν είναι το δυνατό του σημείο. Σε συνθήκες ημέρας οι φωτογραφίες του είναι αξιοπρεπείς (όπως και των περισσοτέρων κινητών), οι νυχτερινές φωτογραφίες έχουν αρκετό κόκκο. Τα νυχτερινά πορτρέτα με χρήση του φλας είναι καλής ποιότητας. Το κακό είναι ότι η κάμερα, αν και 3,2 μεγαπίξελ δεν είναι Carl Zeiss optics. Δες για παράδειγμα την φωτό. Ενώ το φωτεινό κομμάτι είναι αξιοπρεπές, το σκοτεινό μέρος έχει κόκκο και γενικότερα "θόρυβο". Αν λοιπόν σε ενδιαφέρει ένα κινητό με πολύ καλή κάμερα, τότε δεν είναι αυτό το κινητό που ψάχνεις.

http://i35.tinypic.com/ngwmmb.jpg

Κώστας

Ευχαριστω πολυ παιδια, νομιζω οτι με κατατοπισατε πληρως. Σιγουρα βγαζει καλυτερες φωτο απο το δικο μου που δεν εχει ουτε αυτοματη εστιαση!! Δεν με νοιαζει και πολυ, απλως θελω ενα ευχρηστο touchscreen που να εχει και wi-fi γιατι με τετοια οθονη ειναι κριμα να μην σερφαρεις! Εγω στελνω καμια 10ρια sms τη μερα, μιλαω το πολυ 15λεπτο και βλεπω κανα βιντεακι αν εχω χρονο. Καμερα χρησιμοποιω στις εξοδους μου το σ/κ. Αν ειχα και wi-fi θα΄μπαινα κανα μισαωρο τη μερα στον ελευθερο χρονο μου. Αρα λογικα θα μου βγαζει κανα 3ημερο οταν στρωσει η μπαταρια! Θα το κοιταξω...

καλησπερα κ απο μενα....

εδω κ 4 μερες εχω το 5530 στα χερια μ.....για τα λεφτα του ειναι πολυ καλο παιδια....αν κ πρωην κατοχως κ850ι μπορω να πω πως ειμαι οκ με αυτο το κιν!!!

2 ερωτησουλες εχω να κανω....

οταν με παιρνουν τηλ πως απανταω αμεσα?γιατι πρεπει πρωτα να ξεκλειδωσω το κιν για να απαντησω κανω κατι λαθος??:lol:

και 2ον το κιν μ εχει την αναβαθμιση 10.0.050 κ η νεα οπως ειδα ειναι η 11.0.054 τι καλυτερο εχει απο αυτην που εχω?γιατι το κιν μ παει σφαιρα κ δν εχω προβ. επισης το κιν στην ταινια ασφαλειας δν εγραφε αλφα κοπυ!το πειρα απο καταστημα της wind

ευχαριστω

1)

3) Η κάμερα δεν είναι το δυνατό του σημείο. Σε συνθήκες ημέρας οι φωτογραφίες του είναι αξιοπρεπείς (όπως και των περισσοτέρων κινητών), οι νυχτερινές φωτογραφίες έχουν αρκετό κόκκο. Τα νυχτερινά πορτρέτα με χρήση του φλας είναι καλής ποιότητας. Το κακό είναι ότι η κάμερα, αν και 3,2 μεγαπίξελ δεν είναι Carl Zeiss optics. Δες για παράδειγμα την φωτό. Ενώ το φωτεινό κομμάτι είναι αξιοπρεπές, το σκοτεινό μέρος έχει κόκκο και γενικότερα "θόρυβο". Αν λοιπόν σε ενδιαφέρει ένα κινητό με πολύ καλή κάμερα, τότε δεν είναι αυτό το κινητό που ψάχνεις.

http://i35.tinypic.com/ngwmmb.jpg

Επειδη με ενδιαφερει και μενα το κινητο, ειναι ευκολο να ανεβασεις κανα-δυο ακομα φωτογραφιες βραδινες? Την μερα εχω δει πολλα δειγματα και ειναι σαφως ικανοποιητικα αλλα δεν εχω δει πολλες βραδινες.

Υποθετω οτι οι φωτο που βγαζει ειναι αναλογες του 5610 που ειχα και ημουν αρκετα ευχαριστημενος. Εξαλλου για Xpress Music προκειται και οχι για φωτο-κινητο. Παρολα αυτα ειμαι σιγουρος οτι βραδυνες βγαζει αρκετα καλες αν προκειται για προσωπα σε κοντινη αποσταση.

καλησπερα κ απο μενα....

εδω κ 4 μερες εχω το 5530 στα χερια μ.....για τα λεφτα του ειναι πολυ καλο παιδια....αν κ πρωην κατοχως κ850ι μπορω να πω πως ειμαι οκ με αυτο το κιν!!!

2 ερωτησουλες εχω να κανω....

οταν με παιρνουν τηλ πως απανταω αμεσα?γιατι πρεπει πρωτα να ξεκλειδωσω το κιν για να απαντησω κανω κατι λαθος??:lol:

και 2ον το κιν μ εχει την αναβαθμιση 10.0.050 κ η νεα οπως ειδα ειναι η 11.0.054 τι καλυτερο εχει απο αυτην που εχω?γιατι το κιν μ παει σφαιρα κ δν εχω προβ. επισης το κιν στην ταινια ασφαλειας δν εγραφε αλφα κοπυ!το πειρα απο καταστημα της wind

ευχαριστω

1) Οταν σε καλεί κάποιος και το κινητό είναι κλειδωμένο, στην οθόνη εμφανίζονται δύο βέλη. Το ένα δείχνει προς τα δεξια και γράφει "απάντηση" και το άλλο δείχνει προς τα αριστερά και γράφει "ξεκλείδωμα". Αν την ώρα της κλήσης, χαϊδέψεις την οθόνη προς τα δεξιά, αποδέχεσαι την κλήση, αν την χαϊδέψεις προς τα αριστερά η κλήση γίνεται αθόρυβη και το κινητό ξεκλειδώνεται προκειμένου να αποφασίσεις τι θα κάνεις.

2) Η ταινία δεν πρέπει να λέει alpha copy αλλά nokia sealed. Αν δενν γράφει τίποτα τότε το κινητό είναι προιόν παραεισαγωγής. Σε αυτή την περίπτωση καλά θα κάνεις να προσέξεις πως θα κάνεις αναβάθμιση (αν αποφασίσεις να κάνεις) προκειμένου να μην χαθούν τα ελληνικά.

@haigoeo Λυπάμαι αλλά οι μόνες νυχτερινές φωτό που έχω είναι πορτραίτα και δεν θα ήθελα να τις ανεβάσω στο διαδίκτυο. Αν δεν ξεχαστώ θα τραβήξω κανα δύο το βράδυ να ανεβάσω.

Κώστας

Ρε παιδια μια ερωτηση..ειχα βρει σημα wifi και σερφαρα σε μια πλατεια..σε καποια φαση εφυγα και πηγα σπιτι..εκει παλι ΧΩΡΙΣ wifi παλι ειχα ιντερνετ..τι ηταν αυτο ? πως γινεται ? χρεωθηκα ? :(

Αν δεν είχες πρόσβαση σε ασύρματο δίκτυο, προφανώς συνδέθηκες σε πακέτα δεδομένων με αποτέλεσμα να χρεωθείς.

[sIGPIC][/sIGPIC] Το δικαίωμά σας να ομιλείτε δεν περιλαμβάνει και υποχρέωσή μας να σας πάρουμε στα σοβαρά.

⦁ Nokia 7650, Nokia 6600, Nokia 7610, Nokia E60, Nokia E51, iPhone 3G, Nokia 5800, iPhone 3GS, iPhone 5, iPhone 6S Plus, iPhone 8 Plus, iPhone 11 Pro Max

⦁ iPad 4th Gen, iPad Pro 10.5″

Ρυθμίσεις - Συνδεσιμότητα - Διαχείριση Συνδέσεων

Εκεί θα πηγαίνεις και θα παρακολουθείς τι σύνδεση χρησιμοποιείς κάθε στιγμή και πόσα δεδομένα έχεις κατεβάσει (αν έχεις συνδεθεί με data).

Ένας άλλος γρήγορος τρόπος είναι κοιτώντας την οθόνη αναμονής - αν έχει δύο γραμμούλες κάτω από την κεραία του σήματος έχεις συνδεθεί με data, αν έχει μια κεραία που εκπέμπει, με wi-fi.

@haigoeo Λυπάμαι αλλά οι μόνες νυχτερινές φωτό που έχω είναι πορτραίτα και δεν θα ήθελα να τις ανεβάσω στο διαδίκτυο. Αν δεν ξεχαστώ θα τραβήξω κανα δύο το βράδυ να ανεβάσω.

Τελικά δεν ξεχάστηκα οπότε ορίστε 2 νυχτερινές και 2 τραβηγμένες με το φως της ημέρας!

Κώστας

Οπως το ειπα, βγαζει σαν το 5610 που ειχα. Πολυ καλες με το φως ημερας και ανεκτες το βραδυ.. προσωπικα δεν με χαλαει καθολου!:D

Μια απο τις ελάχιστες παραφωνίες του κινητού κατα την γνώμη μου είναι η έλλειψη της δυνατότητας εύκολης πολλαπλής επιλογής αντικειμένων που είχαν τα παλαιότερα Nokia. Φυσικά πολλαπλή επιλογή μπορεί να γίνει επισημαίνοντας κάθε φορά το αντικείμενο που θες να προσθέσεις στην ομάδα των αντικειμένων και επιλέγοντας στην συνέχεια επιλογή/εξαίρεση-->επιλογή, αλλά σε παλαιότερα μοντέλα θυμάμαι οτι υπήρχε ένα κουμπάκι με ένα μολύβι πάνω που απλοποιούσε την διαδικασία κατα πολύ. Εύχομαι να κάνει κάτι η Nokia για αυτό αν και δεν νομίζω.
Κώστας

Τελικά δεν ξεχάστηκα οπότε ορίστε 2 νυχτερινές και 2 τραβηγμένες με το φως της ημέρας!

Σε σχεση με τις φωτο που εχω δει απο ενα 5800 ενος φιλου μου ειναι σαφως καλυτερες και οι βραδινες ειναι αρκετα ικανοποιητικες. Αν σου δειξω τι τραβαει το Ε71 θα γελας:)

Ευχαριστω πολυ φιλε μου για τον κοπο σου!

Μια απο τις ελάχιστες παραφωνίες του κινητού κατα την γνώμη μου είναι η έλλειψη της δυνατότητας εύκολης πολλαπλής επιλογής αντικειμένων που είχαν τα παλαιότερα Nokia. Φυσικά πολλαπλή επιλογή μπορεί να γίνει επισημαίνοντας κάθε φορά το αντικείμενο που θες να προσθέσεις στην ομάδα των αντικειμένων και επιλέγοντας στην συνέχεια επιλογή/εξαίρεση-->επιλογή, αλλά σε παλαιότερα μοντέλα θυμάμαι οτι υπήρχε ένα κουμπάκι με ένα μολύβι πάνω που απλοποιούσε την διαδικασία κατα πολύ. Εύχομαι να κάνει κάτι η Nokia για αυτό αν και δεν νομίζω.

Για δοκίμασε αυτό!!

http://dailymobile.se/2009/02/12/how-to-mark-several-files-at-the-same-time-on-the-nokia-5800/

Δουλεύει στο 5800 , και λογικα και στο 5530

Samsung Note Series Fan! :happy:

Samsung [Note 4] N910F in White!

Samsung [Note 2] N7100 in Blue

..Inspiration doesn't wait..

Για δοκίμασε αυτό!!

http://dailymobile.se/2009/02/12/how-to-mark-several-files-at-the-same-time-on-the-nokia-5800/

Δουλεύει στο 5800 , και λογικα και στο 5530

Το δοκίμασα, κατα την εγκατάσταση εμφανίστηκε μια ειδοποίηση ότι η εφαρμογή δεν είναι συμβατή με το κινητο, συνέχισα την εγκατάσταση και αφού ολοκληρώθηκε άνοιξα την εφαρμογή και όρισα ως "μολύβι" το πράσινο κουμπί της κλήσης, χωρίς όμως επιτυχία, αφού απο ότι κατάλαβα η εφαρμογή χρειάζεται να ορίσεις ένα πραγματικό κουμπι ως μολύβι και στο 5530 η τριπλέτα κόκκινο/πράσινο/μενού είναι αφής σε αντίθεση με το 5800. Ταυτόχρονα αδυνατεί να κάνει χρήση του κουμπιού της κάμερας και του κουμπιού αυξομείωσης της έντασης, οπότε μένεις με τις επιλογές του κουμπιού κλειδώματος/ξεκλειδώματος και του κουμπιού ενεργοποίησης/απενεργοποίησης. Δοκίμασα και τα δύο και δουλεύουν. Το κακό είναι οτι το κουμπί ξεκλειδώματος σου δίνει την αίσθηση οτι είναι εύθραυστο και επομένως δεν ξέρω αν θέλω να του αναθέσω μια ακόμα λειτουργία, την ώρα που το κουμπί ενεργοποίησης βρίσκεται στην κορυφή του κινητου και είναι και αρκετά ζόρικο στην χρήση, οπότε ίσως να μην βολεύει ιδιαίτερα. Οπως και να' χει κουτσά στραβά η δουλειά γίνεται και δεν έχω παρα να ευχαριστήσω τον χρήστη takisss που έδωσε λύση στο πρόβλημά μου! Να σαι καλά!:)

Κώστας

Το δοκίμασα, κατα την εγκατάσταση εμφανίστηκε μια ειδοποίηση ότι η εφαρμογή δεν είναι συμβατή με το κινητο, συνέχισα την εγκατάσταση και αφού ολοκληρώθηκε άνοιξα την εφαρμογή και όρισα ως "μολύβι" το πράσινο κουμπί της κλήσης, χωρίς όμως επιτυχία, αφού απο ότι κατάλαβα η εφαρμογή χρειάζεται να ορίσεις ένα πραγματικό κουμπι ως μολύβι και στο 5530 η τριπλέτα κόκκινο/πράσινο/μενού είναι αφής σε αντίθεση με το 5800. Ταυτόχρονα αδυνατεί να κάνει χρήση του κουμπιού της κάμερας και του κουμπιού αυξομείωσης της έντασης, οπότε μένεις με τις επιλογές του κουμπιού κλειδώματος/ξεκλειδώματος και του κουμπιού ενεργοποίησης/απενεργοποίησης. Δοκίμασα και τα δύο και δουλεύουν. Το κακό είναι οτι το κουμπί ξεκλειδώματος σου δίνει την αίσθηση οτι είναι εύθραυστο και επομένως δεν ξέρω αν θέλω να του αναθέσω μια ακόμα λειτουργία, την ώρα που το κουμπί ενεργοποίησης βρίσκεται στην κορυφή του κινητου και είναι και αρκετά ζόρικο στην χρήση, οπότε ίσως να μην βολεύει ιδιαίτερα. Οπως και να' χει κουτσά στραβά η δουλειά γίνεται και δεν έχω παρα να ευχαριστήσω τον χρήστη takisss που έδωσε λύση στο πρόβλημά μου! Να σαι καλά!:)

το x-plore έχει τη δυνατότητα να επιλέγεις με την αφή πολλούς φακέλους και αρχεία!!!!:cool:

Έχει τέτοια επιλογή αλλά είναι για όταν λειτουργείς το xplore. Όταν για παράδειγμα θες να μεταφέρεις πολλά αρχεία τα οποία βρίσκονται στην έκθεση δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις τον συνδυασμό που δίνει το xplore. Είναι άσχετα μεταξύ τους. Αυτό που θέλει ο mindfield (όπως και όλοι μας) είναι να είχε πλήκτρο στην έκθεση που να σου επιτρέπει να επιλέξεις πολλά αρχεία με το πάτημα ενός πλήκτρου, όπως δηλαδή συμβαίνει στο Ν97.

iPhone 7 Plus 128GB Black iOS 10.3.1

MacBook Pro 13" macOS Sierra 10.12.4

Έχει τέτοια επιλογή αλλά είναι για όταν λειτουργείς το xplore. Όταν για παράδειγμα θες να μεταφέρεις πολλά αρχεία τα οποία βρίσκονται στην έκθεση δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις τον συνδυασμό που δίνει το xplore. Είναι άσχετα μεταξύ τους. Αυτό που θέλει ο mindfield (όπως και όλοι μας) είναι να είχε πλήκτρο στην έκθεση που να σου επιτρέπει να επιλέξεις πολλά αρχεία με το πάτημα ενός πλήκτρου, όπως δηλαδή συμβαίνει στο Ν97.

Το κατάλαβα, απλώς ουσιαστικά για πολλαπλή επιλογή εγώ το χρησιμοποιώ για μεταφορά αρχείων και φακέλων.. Οι εικόνες, τα έγγραφά μου και η μουσική μου είναι σε συγκεκριμένο φάκελο οπότε τα βρίσκω στο xplore...

Τώρα, αν θέλεις να έχεις πολλάπλή επιλογή και στον τηλεφωνικό κατάλογο θα πρέπει να δουλέψεις το προγραμματάκι αυτό...

P.S. και εμένα μου τη σπάει αλλά με τη χρήση αποδείκτηκε ότι πέρα απο αυτό που λέω για τα αρχεία που μετακινώ και επεξεργάζομαι με το xplore δεν μου έχει χρειαστεί επειγόντως...

Προσωπικά χρειάζομαι την πολλαπλή επιλογή για να σβήνω μαζικά μηνύματα κειμένου διατηρώντας όμως μερικά εξ' αυτών. Πολλαπλή επιλογή μηνυμάτων κειμένου μπορεί να επιτευχθεί με το Xplore?
Κώστας