Jump to content

[Επίσημο] Nokia 6760 Slide

Itchrist86
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Να ξεκινησω λεγοντας οτι εμενα ουτε η vodafone ουτε η alphacopy δεχονται να μου αλλαξουν το κινητο η να μου δωσουν καποια λυση στα δυο προβληματα που εχει το 6760 slide.

πρωτον οπως πολλοι εχετε αναφερει δεν γραφει ελληνικα στα μηνυματα(εμενα προσωπικα δεν με πειραζει πολυ αυτο αλλα παντως επρεπε να γραφει. Στο site της vodafone οταν το αγορασα ελεγε οτι γραφει ελληνικα, τωρα το εχουν διορθωσει)

Δευτερο, και δεν το εχει αναφερει κανεις ως τωρα η εγω δεν το προσεξα, καποια πληκτρα δεν αντιστοιχουν στα γραμματα η στα σημεια στιξης που εμφανιζονται οταν πατας τα αντιστοιχα πληκτρα(πχ πατας z και στην οθονη εμφανιζεται το y). Φυσικα και η vodafone και η alphacopy γνωριζουν το προβλημα αλλα λυση δεν δινει κανενας. Η απαντηση που πηρα απο μια προισταμενη της alphacopy στη Γλυφαδα ηταν "εχουμε ενημερωσει τη nokia και περιμενουμε απαντηση αλλα ενταξει δεν ειναι και τοσο τραγικο δυο πληκτρα ειναι λαθος". Βεβαια τα λαθος πληκτρα ειναι επτα και οχι δυο και εγω δεν πληρωσα για λιγοτερα πληκτρα.

Κατα τα αλλα το κινητο ειναι καλο αλλα οχι τοσο στιβαρο οσο τα προηγουμενα κινητα που ειχα (εχω την αισθηση οτι ειναι πολυ ευαισθητο αλλα δεν το εχω δοκιμασει πολυ γιατι λογω των προβληματων που ανεφερα παραπανω χρησιμοποιω το παλιο μου motorola). Δεν ειχα ξαναμπλεξει με την alphacopy αλλα τουλαχιστον στη δικια μου περιπτωση ηταν απαραδεκτοι. Αυτη τη στιγμη ειμαι στο σταδιο των εξωδικων με vodafone και alphacopy αλλα θα ηθελα να ενημερωσω και τα κεντρικα της nokia. Μηπως γνωριζει κανεις καποιο e-mail η καποιο τροπο επικοινωνιας ??(στο site της nokia δεν μπορω να βρω τιποτα. Θεωρητικα καπου θα υπαρχει αλλα εγω δεν μπορω να το βρω)

Το έχω πάρει απο την πρώτη ημέρα που κυκλοφόρησε στην Ελλάδα!!! Είναι όντως πολύ καλό!!! Όσο για την γλώσσα γραφής στα Ελληνικά η ΝΟΚΙΑ αλλά και η VODAVONE μου απαντήσανε πρίν λίγες ημέρες ότι ετοιμάζεται να εκδοθεί ενημέρωση για αναβάθμιση γραφής στα Ελληνικά!!! Η VODAVONE το αναφέρει και στο επίσημο site της!!!

φιλε strongman (αν μου επιτρεπεις να σε προσφωνω φιλε) το λιγες μερες ειναι πολυ σχετικο. Εγω που το ζητησα γραπτως μου απαντησαν οτι για τα ελληνικα θα υπαρχει επισημη ενημερωση για το θεμα στο πρωτο δεκαημερο του Μαιου και σε δικια μου διευκρινηση (αυτο μου το ειπαν και δεν μου το εδωσαν γραπτως) οτι η ενημερωση μπορει να ειναι και οτι δεν μπαινουν ελληνικα. Ζητα το γραπτως και να δεις τι θα σου πουν.

Στο site της vodafone αν εννοεις την παρακατω ενημερωση

"Συμπληρωματική Ενημέρωση

H συσκευή Nokia 6760 δεν διαθέτει, προς το παρόν, την δυνατότητα γραφής με Ελληνικούς χαρακτήρες.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της Nokia, θα διατίθεται σύντομα ενημέρωση λογισμικού (αναβάθμιση) η οποία θα ενεργοποιεί τα Ελληνικά στη συγκεκριμένη συσκευή."

δεν δεσμευονται πουθενα χρονικα και οπως μπορεις να δεις δεν υπαρχει διαθεσιμο. Αρα εγω εχω μεινει με το μουτζουρη και δεν γνωριζω ποτε και αν θα διορθωθουν τα προβληματα που εχει το κινητο μου.

Edited by gianpithio
Συνένωση συνεχόμενων μηνυμάτων

• Απαντήσεις 62
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Αναβάθμιση με την οποία θα λυθεί το πρόβλημα με την γλώσσα γραφής στο 6760 θα βγεί την 26η εβδομάδα του 2010

χωρις να θελω να σε αμφισβητισω το προβλημα δεν ειναι μονο οτι δεν γραφει ελληνικα αλλα και το πληκτρολογιο που δεν ειναι αυτο που πρεπει (αν δεις τη φωτο στο κουτι θα δεις οτι ειναι διαφορετικο απ'αυτο που τελικα ειναι μεσα) (εκτος αν αυτο ισχυει μονο για το δικο μου και ολα τα αλλα που εχω δει). Αρα για να διορθωθει το προβλημα πρεπει να αλλαξει και firmware και πληκτρολογιο. Και εγω γιατι θα πρεπει να δεχθω να εχω ενα κινητο που θα εχουν αλλαχθει τοσο σημαντικα κομματια απο το hardware ενος κινητου που το εχω πληρωσει για καινουργιο. Για μενα η μονη σοβαρη λυση θα ηταν η alphacopy να αλλαζε ολα τα 6760 που εχει πουλησει με σωστα (πραγμα που μετα την εμπειρια μου με τη συγκεκριμενη αντιπροσωπεια δεν ελπιζω)(να τονισω για να μην εχει κανενα προβλημα το forum οτι λεω τη δικη μου αποψη και αποδεικτικα στοιχεια για ολα αυτα που λεω ειναι στη διαθεση οποιουδηποτε τα ζητησει). Μια ακομα μικρη παρατηρηση που εκανα ειναι οτι σε μαγαζια που κοιταξα το 6760 δεν ηταν διαθεσιμο αρα η δικη μου σκεψη ειναι οτι σιωπηλα εχει αποσυρθει. Απλως δεν εχει ανακοινωθει επισημα για να μην χρειαστει να αποζημιωσει ολους που το εχουν αγορασει μεχρι τωρα. Εγω παντως προχωρω με δικηγορο για την αποζημιωση μου και παροτι μεχρι τωρα ειχα 11 κινητα nokia δεν ξαναμπλεκω με τη συγκεκριμενη εταιρεια.

• 3 weeks later...

To kινητό το έχω πάρει και εγώ. Και εγω λοιπόν οπως οι προλαλήσαντες δεν ειχα πρόβλημα να γραφω greeklish στα SMS. Όμως αφού πέρασα τις 800 επαφές μου μέσα οι οποίες ειναι στα ελληνικά κατάλαβα το λάθος μου. Για να βρώ τηλέφωνο που δεν ειναι στην αρχη ή στο τέλος ειναι πρακτικά αδύνατο.

Το αλλο λάθος που έκανα ειναι ότι κατέβασα απο το OVI shop to OVI Maps το τελευταίο που έχει την δωρεάν πλοήγηση. Μόις εγεινε η εγκατάσταση δεν άνοιξε ποτε ξανα το maps. Ειδα λοιπόν πως είχε εγκατεστημένες 2 εφαρμογές maps. To Nokia Maps και το OVI Maps και απεγκατέστησα το ΝΟΚΙΑ Maps υποθέτοντας ότι δεν ανοιγει επειδη εχει 2 εφαρμογές.Από τότε εξαφανήστηκε τελείως η εφαρμογή Maps.

Πήγα σε μαγαζί ΝΟΚΙΑ για να εγκαταστησουν ξανα το Maps και μου ειπαν ότι αλλαξε η αντιπροσωπεία και δεν μπορούν να κάνουν κάτι μεσα στην εγγύηση και ότι πρέπει να πληρώσω για να μου ξαναβάλουν την εφαρμογή.

Τους ρώτησα και για το θέμα των ελληνικών και μου είπαν ότι πλέον με την αλλαγή της αντιπροσωπίας επίσημα δεν ξέρουν πότε και αν θα δωσουν αναβάθμηση για τα ελληνικά!!!

Το Maps πως το περνάω???

ενημερωνω οτι μετα απο την εμπλοκη του δικηγορου δεχθηκε η vodafone να μου αλλαξει τη συσκευη με αλλη αντιστοιχης αξιας. Απλως τωρα περιμενω το samsung corby pro.

φιλε spoo2 το πληκτρολογιο σου ειναι κανονικο?? και ποια ειναι η καινουργια αντιπροσωπεια??

Ευχαριστω προκαταβολικα

Το πληκτρολόγιο ειναι αυτο που δειχνει και στη συσκευασία. Εχει διαφορετική θέση στα πλήκτρα Υ και Ζ σε σχέση με ενα κανονικό qwerty πληκτρολόγιο. Κάποιες φορές γράφοντας (μάλλον σε συγκεκριμένες εφαρμογες, αλλα δεν το έχω επιβεβαι'ωσει ακόμα) τα αλλάζει και το Ζ γινεται Υ και τούμπαλιν.

Η νέα αντιπροσωπεία εν ξέρω πια είναι. Εχω ενα τηλέφωνο της ΝΟΚΙΑ-SIEMENS και ενα τηλέφωνο της ΝΟΚΙΑ Φινλανδιας που απαντανε ελληνικά.

ΝΟΚΙΑ SIEMENS Ελλάδα: 2111203600

ΝΟΚΙΑ Φινλανδιας 0080044144300 (απο σταθερό εχει αστική χρέωση. Ετσι μου ειπαν)

Μίλησα λοιπον με την Νοκια στη Φινλανδια και εμαθα τα εξής.

Δεν εχει βγει ακόμα για αυτο το μοντέλο η αναβάθμηση για to MAPS που εχει δωρεάν πλοήγηση. Αρα οσοι εχουμε κάνει αναβάθμηση και κόλησε η εφαρμογή, μου ειπαν επηδή δεν εχει η ΝΟΚΙΑ επησημο σερβις να πάμε στη εταιρεία-πάροχο για να μας το φιάξουν.

Επήσης η αναβάθμηση για τα Ελληνικά την περιμένουν στα μέσα του Ιούνη (ουτε iphone να ήταν)

Edited by nervous
συνεχόμενα μηνύματα ,Χρησιμοποίησε την Τροποποίηση

• 1 month later...
Mia ερώτηση: αφού δεν υποστήρίζει ελληνική γραφή, τα μηνύματα που παίρνουμε, έρχονται κανονικά; διαβάζονται δηλαδή; :confused:
Scotty, beam us up.

Mia ερώτηση: αφού δεν υποστήρίζει ελληνική γραφή, τα μηνύματα που παίρνουμε, έρχονται κανονικά; διαβάζονται δηλαδή; :confused:

Ναι κανονικά διαβάζονται. Δεν έχουν σχέση τα εισερχόμενα μηνύματα με το αν μπορείς να γράψεις Ελληνικά στα μηνύματα.

iPhone 7 Plus 128GB Black iOS 10.3.1

MacBook Pro 13" macOS Sierra 10.12.4

και να ρωτήσω κι εγώ τώρα μπορούμε να βάλουμε ένα άλλο gps πρόγραμμα όπως sygic και να του γράψουμε προορισμό? πως γίνετε αυτό αν δεν γράφει ελληνικά?

• 2 months later...
  • 5 months later...
μεχρι κ σημερα, ενα μηνα τοχω στ χερια μου...δεν γραφει λεξη!μονο δεχεται και αναγνωριζει ελληνικους χαρακτηρες..δυστυχως..

• 5 months later...
  • 8 months later...
λοιπόν ο καιρός πέρασε. Έχουμε καμιά ενημέρωση για τα ελληνικά?