Jump to content

Apple: MacOS / Mac software

mcde
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Παιδιά έκανε κανείς την αναβάθμιση σε Lion? Χάνει ρυθμίσεις κατά την αναβάθμιση? Είναι ασφαλές ή θα έχεις προβλήματα στην συνέχεια? Ρωτάω γιατί έχω στημένα διάφορα εργαλεία προγραμματισμού στον υπολογιστή μου και είναι μπελάς να πρέπει να τα ξαναπερασω.....
[sIGPIC][/sIGPIC]

• Απαντήσεις 1,4χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Δεν χανεις καμια ρυθμιση,ουτε εφαρμογη!Απλως καποιες εφαρμογες απο τριτους,δεν ειναι συμβατες και θελουν αναβαθμιση,αν υπαρχει!!

Apple iPhone 15 Pro Max 256 Gb, Samsung Galaxy S24 Ultra 512 Gb

Ειμαι σε διλημμα και ισως αρκετοι απο εσας... Θα κανω την αναβαθμιση σε lion αλλα να το κανω πανω απο το snow leopard οπως προτεινει και η apple η να παω για clean install που ειναι και πιο "σωστος" τροπος???

Panasonic g500, Siemens C10, Siemens C25, Ericsson t10s, Ericsson τ28s, Nokia 5110, Nokia 5210, Nokia 7110, Nokia 8210,Nokia 5100, Sharp gx20s, Nokia 6681, Nokia 5800, Nokia 6700,  3gs, Xperia x10 mini pro, Htc desire HD, Nexus s, Gs2, nexus7, Galaxy note 2, Nexus 4 ,Ipad air,  5s,  6, iPad Air2, 6s, 7, Mi Mix 2s, Mi 9 T Pro, 13 pro max  13pro, 15pro

Εγώ το έκανα σήμερα αναβαθμιση και όλα πήγαν μια χαρά. Δεν έχει κανένα πρόβλημα με προγράμματα και ρυθμίσεις. Για εμένα δεν αξίζει τον κόπο να κάτσεις να κάνεις καθαρη εγκατάσταση.
[sIGPIC][/sIGPIC]

Εγώ το έκανα σήμερα αναβαθμιση και όλα πήγαν μια χαρά. Δεν έχει κανένα πρόβλημα με προγράμματα και ρυθμίσεις. Για εμένα δεν αξίζει τον κόπο να κάτσεις να κάνεις καθαρη εγκατάσταση.

Καμια διαφορα σε ταχυτητα κατα τις εργασιες η κατα το bootαρισμα και κλεισιμο ειδες? Φοβαμαι μηπως δεν γινεται καλο ξεκαθαρισμα των αρχειων του συστηματος στο install πανω απο snow..

Panasonic g500, Siemens C10, Siemens C25, Ericsson t10s, Ericsson τ28s, Nokia 5110, Nokia 5210, Nokia 7110, Nokia 8210,Nokia 5100, Sharp gx20s, Nokia 6681, Nokia 5800, Nokia 6700,  3gs, Xperia x10 mini pro, Htc desire HD, Nexus s, Gs2, nexus7, Galaxy note 2, Nexus 4 ,Ipad air,  5s,  6, iPad Air2, 6s, 7, Mi Mix 2s, Mi 9 T Pro, 13 pro max  13pro, 15pro

Καμια διαφορα σε ταχυτητα κατα τις εργασιες η κατα το bootαρισμα και κλεισιμο ειδες? Φοβαμαι μηπως δεν γινεται καλο ξεκαθαρισμα των αρχειων του συστηματος στο install πανω απο snow..

Οι εργασίες μου γίνονται πολύ πιο γρήγορα γιατί το Lion υποστηρίζει πολύ καλύτερα gestures. Με οριζόντιο scrolling 3 δαχτύλων μεταβαίνεις σε οποιαδήποτε ανοικτή εφαρμογή, χωρίς να πας μέσω expose (όπως αλλάζεις τα homescreens σε iOS). Μεγάλες αλλαγές στο Safari (πας μπρος-πισω με οριζόντιο scrolling 2 δαχτύλων πολύ πιο γρήγορα από πριν, έχεις double click to ζοομ κ.α.). Με διπλό πάτημα 3 δαχτύλων έχεις αυτόματα Dictionary. Γενικώς πολλά όμορφα gestures τα οποία τρέχουν ταχύτατα και κάνουν τη ζωή πιο έυκολη. Για όλα υπάρχουν videos στα preferences, οπότε είναι θέμα μιας-δυο ημερών για να εξοικειωθείς.

Όσον αφορά την αναβάθμιση, εγώ εξεπλάγην με το πόσο εύκολη ήταν. Προσφατα χρειάστηκε να κάνω καθαρή εγκατάσταση σε ένα Vaio με Vista και μου πήρε 2 μέρες. Μέχρι να φτάσω στην τελευταία έκδοση SP2 έκανα 15 διαφορετικά reboot (άσε το χρόνο που ξόδεψα για να σβήσω όλη τη σαβούρα και τα trials της Sony - ποτε ξανα...).

Κάνε ένα backup με time machine και κατέβασε Lion άφοβα. Εγώ δε χρειάστηκε να κάνω ούτε καν restore από το TM (η το Migration Assistant - το οποίο το είχα αναβαθμίσει στην τελευταία του έκδοση). Μόλις πάτησα εγκατάσταση εκτός από το λειτουργικό εγλκαταστήθηκαν και όλα τα αρχεία/ρυθμίσεις :blink:. Το μόνο που έχασα ήταν μία γραμματοσειρά που είχα εγκαταστήσει στα libraries. Τίποτα άλλο.

Όσον αφορά τις εφαρμογές, τρέχουν οι περισσότερς πλην αυτών που είχαν γραφτεί για powerpc. Απλά, για να μπορέσουν να εκμεταλλευτούν τα νέα APIs του Lion πρέπει να αναβαθμιστούν από τους developers. Η πιο βασική δική μου εφαρμογή (το καταπληκτικό Scrivener) έχει ήδη αναβαθμιστεί από χτες :happy:.

Υ.Γ. Δεν ξέρω αν έχει ήδη αναφερθεί αλλά αξίζει να ρίξετε μία ματιά στο καταπληκτό review του Ars Technica.

Edited by JG4

"Don’t be sad because it’s over. Smile because it happened"

---------------------------------

Γιάννης

Καλημερα εγω εκανα clean install οπως ειχα κανει και με τα snow και ολα πανε ρολοι!!!!!!!!:)

και εγώ το ίδιο έκανα...:)

Αν παρω backup με time-machine και μετα κανω clean install και μετα restore απο το time-machine ειναι σαν νακανω κατευθειαν update το Lion πανω απο το Snow?

Αν παρω backup με time-machine και μετα κανω clean install και μετα restore απο το time-machine ειναι σαν νακανω κατευθειαν update το Lion πανω απο το Snow?

Και η ίδια η apple αυτό συστήνει ότι αν δεν κάνεις clean Install και κάνεις upgrade καλό θα ήταν να κάνεις back up με το time machine ή εστω manually. Σε οποιαδήποτε περίπτωση πάντως δεν σου εγγυάται ότι όλα θα πάνε καλά στο upgrade, και για αυτό συστήνει να υπάρχει ένα back up.

Από την άλλη όμως εγώ δεν ξέρω αν τα προγράμματα που χρησιμοποιώ θα είναι όλα συμβατά, και για αυτό σκέφτομαι αν κάνω τώρα το upgrade ή αν θα ήταν καλύτερο να περιμένω λίγο!

Διάβασα ότι το Photoshop για παράδειγμα αντιμετωπίζει κάποια προβλήματα συμβατότητας, όπως και άλλες εφαρμογές της Adobe ίσως! Επίσης ξέρει κανείς αν το Traktor PRO ή Traktor PRO DUO αντιμετωπίζουντα ίδια προβλήματα? Και για το Logic θα ήθελα να μάθω, αν και φανταζόμαι ότι θα δουλεύει αφού είναι της ίδιας της apple!

Καλημερα εγω εκανα clean install οπως ειχα κανει και με τα snow και ολα πανε ρολοι!!!!!!!!:)

clean install πως κάνεις;

υπάρχει κάποιος οδηγός;:)

η παιδεία απλά... https://www.ipedia.gr

η γνώμη σου μετράει... https://www.24net.gr

clean install πως κάνεις;

υπάρχει κάποιος οδηγός;:)

Απ'ότι έχω διαβάσε μέχρι τώρα δεν αξίζει πάντως τον κόπο! εδώ θα βρεις έναν όδηγο βήμα βήμα πάντως!

Απ'ότι έχω διαβάσε μέχρι τώρα δεν αξίζει πάντως τον κόπο!

γιατί το λες αυτό φίλε μου;

η παιδεία απλά... https://www.ipedia.gr

η γνώμη σου μετράει... https://www.24net.gr

γιατί το λες αυτό φίλε μου;

Γιατί με το upgrade κανείς δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα! Οπότε ποιος ο λόγος να κάνει κάποιος clean Install?

Δεν ξερω που το διαβασες εμενα δουλευει ολη η σουιτα της adobe (cs 5.5) στην Lion.

Ναι φίλε μου..έχεις δίκιο! Το έβαλα κι εγώ και όλα δουλεύουν μια χάρα! Απλά ήταν φήμες..και προβλήματα που αντιμετώπισε μόνο μια πολύ μικρή μερίδα χρηστών!

Λοιπόν και για όσους ενδιαφέρονται!

Στο Mac OS X Lion μέχρι τώρα μου δουλεύουν χωρίς το παραμικρό πρόβλημα:

όλη η σουίτα της Adobe

Logic Studio 9

Traktor Pro & Traktor Pro 2

Όποιος ασχολείται με Ableton Suite να μου πει αν έχει αντιμετωπίσει προβλήματα με midi output και inputs! είναι το μόνο πρόβλημα που αντιμετώπισα εγώ κατα τα άλλα δουλεύει κανονικά!

Και μια παρένθεση για το Traktor αν κάποιος χρησημοποιεί το Kontrol X1 και έχει αντιμετωπίσει προβλήματα του συνιστώ να κάνει όλα τα διαθέσιμα updates μέσω του Service Center.

Επίσης μικρά προβληματάκια παρουσιάζουν άλλα προγράμματα της Native Instruments στις 64 bit εκδόσεις τους..και σαν Stand Alone αλλά και σαν plugins. (To traktor βγαίνει μόνο σε 32 bit έκδοση)

Απορεία για τους iMac κατόχους (λόγω magic mouse):

Πως μπορούμε στο Lion, να κάνουμε ένα βήμα πίσω ή εμπρός στον finder.

Με 2 finger swipe με πάει στο dashboard ή οποιο άλλο πρόγραμμα.

Υπάρχει τρόπος να λειτουργήσει όπως στα SL ;

Back to basics

[sIGPIC][/sIGPIC]

Απορεία για τους iMac κατόχους (λόγω magic mouse):

Πως μπορούμε στο Lion, να κάνουμε ένα βήμα πίσω ή εμπρός στον finder.

Με 2 finger swipe με πάει στο dashboard ή οποιο άλλο πρόγραμμα.

Υπάρχει τρόπος να λειτουργήσει όπως στα SL ;

Μεσα απο τις ρυθμισεις του ποντικιου,κατι κανεις!Νομιζω ξετικαρει το "finger swipe",η κατι τετοιο.Ψαξτο λιγο:cool:

Apple iPhone 15 Pro Max 256 Gb, Samsung Galaxy S24 Ultra 512 Gb

• 2 weeks later...

Καλησπέρα παιδιά. Θέλω να ρωτήσω κάποια πράγματα που ίσως έχουν ειπωθεί αλλά συγχωρέστε με δεν είναι και εύκολο να ψάξω όλες τις σελίδες.

Να ξεκινήσω να πω ότι δεν έχω ιδέα από mac. 'Εχω ψάξει από μόνος μου κάποια πράγματα. Τόσα χρόνια χρησιμοποιούσα κλασικά windows. Είμαι φοιτητής οπότε η δουλειά που θέλω το laptop είναι καταλαβαίνετε σχετικά με εργασίες, οργάνωση αρχείων, internet, mails κτλ κτλ.. Έχω βαρεθεί με τα windows. Έχω πάρει laptop και συνέχεις μου δημιουργούν προβλήματα.. Τη μια κολλάει ιούς , την άλλη κρασάρει και αναγκάζομαι και κάνω συχνά φοματ, χάνω κάποια αρχείς μερικές φορές και γενικά δεν μου αρέσουν καθόλου από άποψη οργάνωσης. Είχα το iphone 3gs και τώρα το 4 kαι έτσι έχω κάποια μικρή επαφή με την apple. Μου άρεσε πολύ η οργάνωση και η ποιότητα που έχει πχ με το itunes που τα έχεις όλα εκεί, κάποια λίγα που είδα σε macbook από καταστήματα και είμαι σε μεγάλη σκέψη να αγοράσω ένα macbook pro. Ξέρω όμως ότι είναι σχετικά ακριβά... Αφού το πιο φθηνό έχει περίπου 1300 ευρώ. Θα ρωτήσω κάποια πράγαμτα..

1. Από υποστήριξη τι γίνεται'? Αν τύχει και μου χαλάσει πχ ή χρειαστώ βοήθεια? Μπορώ να το πάω για service στο μαγαζί που το αγόρασα κανονικά και το κοιτάνε αυτοί ή το στέλνουν Αγγλία ή Αμερική?

2. Ας πούμε δίνω τόσα λεφτά για να το αγοράσω σήμερα.. Μέχρι πόσο καιρό η apple θα μου εμφανίζει update για να κάνω? Θα έχω καλή υποστήηριξη γενικά? Ή μετά από 1 χρόνο θα έχει παλαιώσει αρκετά? ΓΙατί αν είναι να αλλάζεις macbook κάθε 1-2 χρόνια δεν αξίζει με τόσα λεφτά.

3. Έχω δει ότι έχει κάποια προγράμματα αντί για το office.. μπορώ να γράψω εκεί ένα έγγραφο να το διαμορφώσω και μετά να το στείλω σε mail σε κάποιον που έχει windows office.. Θα μπορέσει να το ανοίξει? Μάλλον όχι ε? Αν όχι, μπορώ να κάνω μετατροπή σε doc? ίσως φαίνεται λίγο γελοία αυτή η ερώτηση :p

4.Antivirus και antispyware έχω ακούσει ότι δεν χρειάζεται. . Αυτό ισχύει 100%? Δηλαδή δεν υπάρχει περίπτωση να κολλήσω ιό με τίποτα? Δεν υπάρχουν καν antivirus για mac?

5. Tέλος.. Σκέφτομαι από πού και πώς να το αγοράσω. Ένας συγγενής μου είναι στην Ιταλία και είναι διπλωματικός.. Μου χει πει ότι υπάρχει ένα μαγαζί εκεί που ψωνίζουν μόνο διπλωματικοί και γλιτώνουν το ΦΠΑ και ίσως και λίγο χαμηλότερη τιμή. Πχ ένα macbook pro που κοίταγα συγκεκριμένα εδώ έχει 1250 ενώ από αυτό το κατάστημα είχε 900 ευρώ. Αξίζει να το πάρω από εκεί? Θα μου εμφανίσει κάποιο πρόβλημα πχ με τη γλώσσα , υποστήριξη? Τα mac στην Ελλάδα έχουν και ελληνικό πληκτρολόγιο ή όχι? Και πέρα από αυτό σκέφτομαι και την εγγύηση που προφανώς δεν ισχύει εδώ? Επίσης, υπάρχει άλλος τρόπος αγοράς πιο φθηνός? Πχ από Αμερική και να στο στείλουν εδώ (αν και υπάρχει θέμα τελωνείου).. από την Αγγλία όμως? Ξέρω ότι το επίσημο site δεν φέρνει σε άλλη χώρα.. Δεν υπάρχουν όμως άλλα sites όπως είναι το plaisio εδώ ή κάποιο άλλο που να στέλνει και σε άλλες χώρες?

και κάτι ακόμα

6.Κάθε πότε βγαίνουν καινούρια macbook ? Να αγοράσω κάποιο τώρα ή να περιμένω πχ Χριστούγεννα? Θα χει βγει κάποιο καινούριο μοντέλο?

Οποιαδήποτε άλλη συμβουλή ευπρόσδεκτη φυσικά.. Ελπίζω να μην φάνηκαν κουραστικές και ίσως γελοίες κάποιες ερωτήσεις μου :p

PS. Αν ξέρει κανένας κάποιο site να δω και τιμές από εξωτερικό ας μου πει. Απλά δεν θέλω να είναι έκδοση άλλης χώρας δηλαδή να έχει στο πληκτρολόγιο τυπωμένα και άλλα γράμματα... ας έχει δηλαδή μόνο το κλασικό αγγλικό.

Edited by Alex0077

Καλησπέρα παιδιά. Θέλω να ρωτήσω κάποια πράγματα που ίσως έχουν ειπωθεί αλλά συγχωρέστε με δεν είναι και εύκολο να ψάξω όλες τις σελίδες.

Να ξεκινήσω να πω ότι δεν έχω ιδέα από mac. 'Εχω ψάξει από μόνος μου κάποια πράγματα. Τόσα χρόνια χρησιμοποιούσα κλασικά windows. Είμαι φοιτητής οπότε η δουλειά που θέλω το laptop είναι καταλαβαίνετε σχετικά με εργασίες, οργάνωση αρχείων, internet, mails κτλ κτλ.. Έχω βαρεθεί με τα windows. Έχω πάρει laptop και συνέχεις μου δημιουργούν προβλήματα.. Τη μια κολλάει ιούς , την άλλη κρασάρει και αναγκάζομαι και κάνω συχνά φοματ, χάνω κάποια αρχείς μερικές φορές και γενικά δεν μου αρέσουν καθόλου από άποψη οργάνωσης. Είχα το iphone 3gs και τώρα το 4 kαι έτσι έχω κάποια μικρή επαφή με την apple. Μου άρεσε πολύ η οργάνωση και η ποιότητα που έχει πχ με το itunes που τα έχεις όλα εκεί, κάποια λίγα που είδα σε macbook από καταστήματα και είμαι σε μεγάλη σκέψη να αγοράσω ένα macbook pro. Ξέρω όμως ότι είναι σχετικά ακριβά... Αφού το πιο φθηνό έχει περίπου 1300 ευρώ. Θα ρωτήσω κάποια πράγαμτα..

1. Από υποστήριξη τι γίνεται'? Αν τύχει και μου χαλάσει πχ ή χρειαστώ βοήθεια? Μπορώ να το πάω για service στο μαγαζί που το αγόρασα κανονικά και το κοιτάνε αυτοί ή το στέλνουν Αγγλία ή Αμερική?

2. Ας πούμε δίνω τόσα λεφτά για να το αγοράσω σήμερα.. Μέχρι πόσο καιρό η apple θα μου εμφανίζει update για να κάνω? Θα έχω καλή υποστήηριξη γενικά? Ή μετά από 1 χρόνο θα έχει παλαιώσει αρκετά? ΓΙατί αν είναι να αλλάζεις macbook κάθε 1-2 χρόνια δεν αξίζει με τόσα λεφτά.

3. Έχω δει ότι έχει κάποια προγράμματα αντί για το office.. μπορώ να γράψω εκεί ένα έγγραφο να το διαμορφώσω και μετά να το στείλω σε mail σε κάποιον που έχει windows office.. Θα μπορέσει να το ανοίξει? Μάλλον όχι ε? Αν όχι, μπορώ να κάνω μετατροπή σε doc? ίσως φαίνεται λίγο γελοία αυτή η ερώτηση :p

4.Antivirus και antispyware έχω ακούσει ότι δεν χρειάζεται. . Αυτό ισχύει 100%? Δηλαδή δεν υπάρχει περίπτωση να κολλήσω ιό με τίποτα? Δεν υπάρχουν καν antivirus για mac?

5. Tέλος.. Σκέφτομαι από πού και πώς να το αγοράσω. Ένας συγγενής μου είναι στην Ιταλία και είναι διπλωματικός.. Μου χει πει ότι υπάρχει ένα μαγαζί εκεί που ψωνίζουν μόνο διπλωματικοί και γλιτώνουν το ΦΠΑ και ίσως και λίγο χαμηλότερη τιμή. Πχ ένα macbook pro που κοίταγα συγκεκριμένα εδώ έχει 1250 ενώ από αυτό το κατάστημα είχε 900 ευρώ. Αξίζει να το πάρω από εκεί? Θα μου εμφανίσει κάποιο πρόβλημα πχ με τη γλώσσα , υποστήριξη? Τα mac στην Ελλάδα έχουν και ελληνικό πληκτρολόγιο ή όχι? Και πέρα από αυτό σκέφτομαι και την εγγύηση που προφανώς δεν ισχύει εδώ? Επίσης, υπάρχει άλλος τρόπος αγοράς πιο φθηνός? Πχ από Αμερική και να στο στείλουν εδώ (αν και υπάρχει θέμα τελωνείου).. από την Αγγλία όμως? Ξέρω ότι το επίσημο site δεν φέρνει σε άλλη χώρα.. Δεν υπάρχουν όμως άλλα sites όπως είναι το plaisio εδώ ή κάποιο άλλο που να στέλνει και σε άλλες χώρες?

και κάτι ακόμα

6.Κάθε πότε βγαίνουν καινούρια macbook ? Να αγοράσω κάποιο τώρα ή να περιμένω πχ Χριστούγεννα? Θα χει βγει κάποιο καινούριο μοντέλο?

Οποιαδήποτε άλλη συμβουλή ευπρόσδεκτη φυσικά.. Ελπίζω να μην φάνηκαν κουραστικές και ίσως γελοίες κάποιες ερωτήσεις μου :p

PS. Αν ξέρει κανένας κάποιο site να δω και τιμές από εξωτερικό ας μου πει. Απλά δεν θέλω να είναι έκδοση άλλης χώρας δηλαδή να έχει στο πληκτρολόγιο τυπωμένα και άλλα γράμματα... ας έχει δηλαδή μόνο το κλασικό αγγλικό.

Γεια σου φίλε Alex,

Είμαι κάτοχος MacBook Pro ενάμιση χρόνο περίπου. Να σου πω μερικά πράγματα για το hardware και software ξεχωριστά.

Πρώτα απ'όλα κατασκευαστικά είναι απίστευτα μηχανήματα. Λεπτό, στιβαρό, αλουμίνιο... Σε γενικές γραμμές δεν έχω κανένα πρόβλημα εκτός από το γεγονός ότι τα ποδαράκια που έχει είναι απαράδεκτα [(πλαστικά που ξεκολλάνε σε βάθος χρόνου) και το θέμα είναι πως δεν μπορώ να βρω ανταλλακτικά, το λίγο που έχω ψάξει διαπίστωσα πως θα πρέπει να αλλάξω όλο το κάτω κάλυμμα. ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΑΣ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ], έχω διαβάσει και σε άλλα φόρουμ γι'αυτό το πρόβλημα. Μικρολεπτομέρεια όμως.

Τώρα για το λογισμικό μπορώ να σου πω με ασφάλεια ότι είναι πολύ ελαφρύ και γρήγορο, βλέπεις, μπαίνεις στον κόσμο του Unix, δε θα έχεις τα κολλήματα και την καθυστέρηση των Windows. Μέχρι που βγήκαν τα Lion είχα updates αυτόματα συχνά, δε νομίζω πως σταματάει τις αναβαθμίσεις. Δεν έχω εντοπίσει τις αλλαγές στις αναβαθμίσεις, εκτός από μία τελευταία αναβάθμιση του Safari όπου δεν μπορώ να κάνω zoom από το trackpad. (Άλλη μια βοήθεια που θέλω από την κοινότητα... :) )

Να σου απαντήσω τώρα και πιο συγκεκριμένα στις ερωτήσεις που έθεσες.

1) Στο χρονικό διάστημα που είμαι κάτοχος macbook δεν έχω χρειαστεί ακόμα service. Πάντως για κάτι πολύ βασικό, π.χ. αλλαγή μπαταρίας, μπορώ να εμπιστευθώ τους τεχνικούς στην ελλάδα (όχι απόλυτα, γιατί έχω δει και τις συνθήκες που ανοίγουν τα μηχανήματα). ΔΕΝ έχω κάποια εμπειρία, οπότε μάλλον θα σου απαντήσει κάποιος παλιότερος καλύτερα.

2, 6) Είναι γεγονός πως τεχνολογικά προχωράμε γρήγορα, οπότε ότι και να πάρεις, μετά από ένα χρόνο θα θεωρείς πως θα ήθελες τον καινούριο επεξεργαστή που βγήκε. Πιστεύω 5 χρόνια είναι καλός χρόνος ζωής για ένα Mac. (Για τα updates σου απάντησα και στο λογισμικό. :) ) Και να ξέρεις πως σαν φοιτητής, αναλόγως και τι σπουδάζεις βέβαια δεν ξέρω αν θα χρησιμοποιήσεις το μηχάνημα πλήρως στις δυνατότητές του, όποτε θα σε κρατήσει για το διάστημα που ανέφερα. Και επιπλέον να είσαι σίγουρος πως δεν υπάρχει πληθώρα καλών ελεύθερων προγραμμάτων. Τα πιο δημοφιλή θα πρέπει να τα πληρώσεις.

3) Όντας φοιτητής κι εγώ, χρησιμοποιώ αρκετά έγγραφα κειμένου και παρουσιάσεων. Υπάρχουν αρκετά προγράμματα ελεύθερα, όπως το OpenOffice που και χρησιμοποιώ. Αλλά μπορείς να αγοράσεις και την έκδοση της Microsoft για αυτή τη δουλειά, που περιέχει τα βασικά εργαλεία για word, excel & powerpoint (αν θυμάμαι καλά). Με το OpenOffice μπορείς να καθορίσεις σε τι μορφή θα αποθηκευτεί το αρχείο. Για έγγραφα κειμένου λειτουργεί αρκετά καλά. Για παρουσιάσεις, όμως, υπάρχουν θέματα ασυμβατότητας (στη μορφοποίηση και τα εφέ).

4) Antivirus πραγματικά δε χρειάζεται. Με ρωτάνε φίλοι μου τι χρησιμοποιώ εγώ, και τότε μόνο θυμάμαι ότι υπάρχουν και τέτοια προγράμματα.. ;)

5) Για το θέμα της αγοράς... Είμαι της λογικής ότι καλύτερα να το πάρεις από Ελλάδα, κυρίως για το service μάλλον θα είσαι περισσότερο καλυμμένος από το αν το πάρεις απ'έξω. (περισσότερο για να μην τρέχεις με ταχυδρομεία, courier... και δε θα βρίσκεις και εύκολα άκρη) {ΕΙΚΑΣΙΑ, οπότε μην το δέσεις και κόμπο :) }. Αυτά που πουλάνε στην Ελλάδα, κυρίως τα μεγάλα καταστήματα, και όχι όσα κάνεις αναζήτηση στο skroutz, τα φέρνουνε με ελληνικό πληκτρολόγιο. Η γλώσσα όλου του μηχανήματος είναι η αγγλική. Μπορείς όμως πιστεύω να βάλεις την ελληνική γλώσσα απ'όπου κι αν το πάρεις. (ΑΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΕ ΔΙΟΡΘΩΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ)

Παραγγελίες από Αγγλία και Αμερική για Ελλάδα δεν ξέρω πώς γίνονται από ιδιώτες. Γενικότερα πάντως σε τιμές δε νομίζω ότι έχει μεγάλες διαφορές.. Παρά μόνο η περίπτωση που αναφέρεις που δεν πληρώνουν τον Φ.Π.Α.. ;)

Ελπίζω να βοήθησα αρκετά.

Edited by konstantinos7

Xiaomi Mi Air 13.3 W10

Samsung Galaxy Note 9 Stock Android 10

Σε ευχαριστώ πολύ φίλε μου. Εννοείται με βοήθησες ακρετά... Έχω καταλήξει μάλλον σε mac book pro 13 με i7. Στην Ελλάδα αν δεν κάνω λάθος το είδα 1400 περίπου. Γεγονός ότι έχω και συγγενείς στην Ιταλία που υπάρχει και Apple Store εκεί και σημαίνει και φθηνότερη τιμή θα το ψάξω και αυτό το θέμα. Μου είπανε ότι στα Apple Stores κάνουν και ειδικές εκπτώσει σε φοιτητές και εκπαιδευτικούς.. Δεν ξέρω βέβαια επειδή ει΄μαι φοιτητής σε ελληνικό δημόσιο πανεπιστήμιο αν γίνεται αυτό. Έχω στείλει e-mail και περιμένω να μου απαντήσουν.

Δεν με ενδιαφέρει να υπάρχει ελληνικό πληκτρολόγιο... αρκεί να μην έχει τίποτα ιταλικά πάνω.. Πχ σε ένα λάπτοπ που έχουμε από εκεί το enter το λέει "invio" και κάτι άλλες διαφορές που μπερδεύουν. Με ενδιαφέρει να έχει αγγλικό πληκτρολόγιο που νομίζω μπορείς να το βρεις και από Ιταλία.

Και κάτι άλλο.. Τα προγράμματα της apple .. Numbers και Pages κτλ είναι καλά? Μπορώ να κάνω τη δουλειά μου σε εργασίες και μπορώ να τα κάνω αποθήκευση σε doc ώστε να τα ανοίγεις και με office της microsoft?

Σε ευχαριστώ πολύ φίλε μου. Εννοείται με βοήθησες ακρετά... Έχω καταλήξει μάλλον σε mac book pro 13 με i7. Στην Ελλάδα αν δεν κάνω λάθος το είδα 1400 περίπου. Γεγονός ότι έχω και συγγενείς στην Ιταλία που υπάρχει και Apple Store εκεί και σημαίνει και φθηνότερη τιμή θα το ψάξω και αυτό το θέμα. Μου είπανε ότι στα Apple Stores κάνουν και ειδικές εκπτώσει σε φοιτητές και εκπαιδευτικούς.. Δεν ξέρω βέβαια επειδή ει΄μαι φοιτητής σε ελληνικό δημόσιο πανεπιστήμιο αν γίνεται αυτό. Έχω στείλει e-mail και περιμένω να μου απαντήσουν.

Δεν με ενδιαφέρει να υπάρχει ελληνικό πληκτρολόγιο... αρκεί να μην έχει τίποτα ιταλικά πάνω.. Πχ σε ένα λάπτοπ που έχουμε από εκεί το enter το λέει "invio" και κάτι άλλες διαφορές που μπερδεύουν. Με ενδιαφέρει να έχει αγγλικό πληκτρολόγιο που νομίζω μπορείς να το βρεις και από Ιταλία.

Και κάτι άλλο.. Τα προγράμματα της apple .. Numbers και Pages κτλ είναι καλά? Μπορώ να κάνω τη δουλειά μου σε εργασίες και μπορώ να τα κάνω αποθήκευση σε doc ώστε να τα ανοίγεις και με office της microsoft?

Λογικά και στην Ιταλία όπως σε άλλες χώρες που έχω υπόψη μπορείς να το προμηθευτεις με αγγλικό πληκτρολόγιο. Για τα ελληνικά δεν υπάρχει πρόβλημα γιατί υποστηρίζονται απευθείας απο το λειτουργικό οπότε απο όπου και να το αγοράσεις θα έχεις υποστήριξη ελληνικής γλώσσας.

Το service στην Ελλάδα είναι παρα πολυ καλό έχω χρειαστεί 4 φορές τα τελευταία 2 χρόνια service για διαφορετικά μηχανήματα και η δουλειά που έκανε ο authorized service provider (για να μην κάνουμε διαφήμιση που απαγορεύεται απο το forum) ήταν άψογη ενώ τις 3 φορές έγινε και εντελώς δωρεάν λόγω κάλυψης απο τη σχετική πολιτική της apple.

Για αρχεία Microsoft Office παρά το ότι το format υποστηρίζεται απο τα αντίστοιχα προγράμματα της Apple (pages, numbers, keynote) δεν καλύπτονται όλες οι λειτουργικότητες ειδικά αν χρησιμοποιείς σύνθετα format ή συναρτησεις. Πιο ασφαλής επιλογή είναι η χρήση του (δωρεάν) libre office που είναι η open source μετεξέλιξη του open office το οποίο πια εδώ και λίγους μήνες χρεώνει τις αναβαθμισεις, ή αν έχεις τη δυνατότητα το Microsoft Office 2011 for Mac το οποίο είναι 100% συμβατό με το Office 2010 for Windows.

Γενικά εφαρμογές μπορείς να προμηθευτείς με όλους τους γνωστούς τρόπους που είναι διαθέσιμοι και για την πλατφόρμα των Windows.

iPhone 5, iPad2 WiFi, MacBook Air Rev C, MacMini, iMac, MacPro ...

Προσωπικός ιστοχώρος: kkblog Twitter:kkalog pushme.to:http:\pushme.to\kkalog

Υπάρχει τρόπος να κατεβάσω το mac app store να δω περίπου τι εφαρμογές υπάρχουν και τιμή σε windows που έχω τώρα?

Υπάρχει τρόπος να κατεβάσω το mac app store να δω περίπου τι εφαρμογές υπάρχουν και τιμή σε windows που έχω τώρα?

Απο όσο ξέρω όχι, απο την άλλη πλευρά το app store έχει ένα μικρό υποσυνολο των διαθεσίμων εφαρμογών αφού δεν είναι υποχρεωτική η διάθεση μιας εφαρμογής μέσα απο αυτο ενώ είναι και σχετικά καινούργιο στην "αγορά". Επομένως και να το έβλεπες δεν θα είχες μια πλήρη εικόνα διαθεσιμότητας και κόστους εφαρμογών. Θα πρότεινα να κανεις μια λίστα με εφαρμογές ή κατηγορίες εφαρμογών που σε ενδιαφέρουν και να αναζητήσεις τι υπάρχει γι αυτές και ποσο κοστιζει είτε μέσω google, είτε μέσω αυτού ή άλλου πιο εξειδικευμένου forum.

iPhone 5, iPad2 WiFi, MacBook Air Rev C, MacMini, iMac, MacPro ...

Προσωπικός ιστοχώρος: kkblog Twitter:kkalog pushme.to:http:\pushme.to\kkalog