Jump to content

[Επίσημο] Nokia N97


Itchrist86
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Δεν εχετε αδικο ρε παιδια, αλλα εδω μιλαμε για αντιγραφα της μνημης του τηλ. Οπως, αν θυμαμαι καλα, καναμε αντιγραφα και στο Ν95 8GB το οποιο δεν ειχε καρτα μνημης...

 

Ένα από τα μειονεκτήματα του Ν95-8GB, η ανυπαρξία αφαιρούμενης μνήμης. ;)

Now I'm cutting the anchor away, and I won't look back, I'm starting a new life today. Now I see where I belong...
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 4χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Αυτο που προσεξα ομως ειναι οτι δεν μπορεις να δημιουργησεις αντιγραφα ασφαλειας στη Μνημη μαζικης αποθηκευσης(32gb) παρα μονο στην Καρτα μνημης εαν φυσικα εχεις τοποθετησει...

Δηλαδή αν πας να δημιουργήσεις αντίγραφο χωρίς να έχεις κάρτα μνήμης, τι σου λέει; Δεν σε αφήνει καθόλου να προχωρήσεις ή το πάει κατευθείαν στην μαζική μνήμη; Το δεύτερο είναι λογικό, το πρώτο απαράδεκτο. Δηλαδή, αν δεν έχεις καθόλου κάρτα στην κατοχή σου, δεν μπορείς να κρατήσεις αντίγραφο; Δεν πιστεύω να έχουν κάνει τέτοιο λάθος.

Link to comment
Share on other sites

Δηλαδή αν πας να δημιουργήσεις αντίγραφο χωρίς να έχεις κάρτα μνήμης, τι σου λέει; Δεν σε αφήνει καθόλου να προχωρήσεις ή το πάει κατευθείαν στην μαζική μνήμη; Το δεύτερο είναι λογικό, το πρώτο απαράδεκτο. Δηλαδή, αν δεν έχεις καθόλου κάρτα στην κατοχή σου, δεν μπορείς να κρατήσεις αντίγραφο; Δεν πιστεύω να έχουν κάνει τέτοιο λάθος.

 

Ετσι ακριβως, εαν δεν εχεις τοποθετημενη καρτα μνημης δεν μπορεις να παρεις αντιγραφα πουθενα...

[sIGPIC][/sIGPIC]
Link to comment
Share on other sites

[imgalign]http://i37.tinypic.com/23k3s09.jpg[/imgalign]

Μην ψάξεις ποτέ να βρεις κάτι τέλειο για να το αγαπήσεις. Αγάπησε κάτι ατελές και τελειοποίησε το με την αγάπη σου!

iPhone 5S Space Grey

Προσοχή! Κατάργηση γραφής Greeklish

Link to comment
Share on other sites

Δηλαδή αν πας να δημιουργήσεις αντίγραφο χωρίς να έχεις κάρτα μνήμης, τι σου λέει; Δεν σε αφήνει καθόλου να προχωρήσεις ή το πάει κατευθείαν στην μαζική μνήμη; Το δεύτερο είναι λογικό, το πρώτο απαράδεκτο. Δηλαδή, αν δεν έχεις καθόλου κάρτα στην κατοχή σου, δεν μπορείς να κρατήσεις αντίγραφο; Δεν πιστεύω να έχουν κάνει τέτοιο λάθος.

 

Σε κανένα νοκια ποτέ, δε σε άφηνε να πάρεις backup στην εσωτερική του μνήμη...

Αυτό είναι το νόημα του backup, αν χαλάσει το κινητό να μπορείς να έχεις τα πάντα σε μια εξωτερική μνήμη.

Πάντως, ενημερωτικά μια κάρτα μνήμης 2Gb ξεκινάει από τα 4 με 5 ευρώ.

Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν παιδιά είμαι εδώ και κάποιες μέρες κάτοχος του Black N97.Πρώτα πρώτα θα 'θελα να πω ότι ασχολούμαι με Symbian από τότε που βγήκε το Nokia 7650 (αν το θυμάστε οι παλιοί).Από τότε ερωτεύτηκα την πλατφόρμα και όλα μου τα κινητά ήταν Symbian (7650,6600,N70,7710,N95,N95 8GB, N97). Περίμενα με ανυποπομονησία το Ν97 από την Αγγλία για να το πάρω στα χέρια μου.Μιλάμε ειλικρινά δεν έχω κοιμηθεί 3 μέρες, δεν έχει ξεκολλήσει το κινητό από τα χέρια μου.Είναι καταπληκτικό κινητό πολύ σοβαρό και ξεφεύγει από το status του N95 8GB το οποίο ήταν πιο παιχνιδομηχανή. Στην αρχή παρατήρησα μερικά τυχαία crashes του internet browser του κινητού που με στεναχωρήσανε λιγάκι και αργότερα κατάλαβα ότι ήταν τα widgets που είχα εγκατεστημένα τα οποία επηρέαζαν την μνήμη, με το που τα απενεργοποιήσα έπαψε να κρασάρει internet browser.Βέβαια όλες οι άλλες λειτουργίες, ήταν μοναδική εμπειρία.Είχε πέσει στα χέρια μου κάποια στιγμή ένα Iphone και ομολογώ ότι απόλαυσα πολύ το kinetic scrolling και με μεγάλη μου χαρά το υποδέχτηκα και στο Ν97.Βέβαια δεν υποστηρίζει multitouch η οθόνη του άλλα λειτουργεί άψογα και προπαντός γρήγορα.

 

Θα αρχίσω με τα αρνητικά:

 

Το πρώτο αρνητικό στο N97 είναι ότι δεν έχει dedicated GPU ή αλλιώς επιταχυντή γραφικών όπως είχε το Ν95 8GB με αποτέλεσμα εως ότου βρεθεί κάποια software πλατφόρμα υποστήριξης να μην μπορεί να τρέξει παιχνίδια με τρισδιάστατη απεικόνιση και πολλά FPS.

 

Το δεύτερο αρνητικό είναι φυσικά η πολλή μικρή μνήμη RAM, μόνο 128 ΜΒ η οποία με το που κάνει boot το κινητό και ξεκινήσει, απομένουν 50 MB ελεύθερα, πόσο μέτριο για ένα κινητό αυτής της κατηγορίας που αν το συγκρίνεις με τα 85 MB ελεύθερα με το N95 8GB θα καταλάβεις γιατί είναι λίγα.Υπόψιν ότι μιλάω για το ποσό μνήμης στα 50 MB ελεύθερα, παίρνοντας υπόψην ότι κανένα widget δεν είναι εγκαταστημένο στην αρχική οθόνη, αλλιώς αυτό το πόσο κατεβαίνει άνετα και στα 30 MB ελεύθερα. Μια προσωρινή λύση αυτού του προβλήματος είναι να εγκαταστήσουμε το Best Taskman η παρόμοιο και να σβήνουμε ότι πρόγραμμα δεν χρησιμοποιούμε.

 

Το τρίτο αρνητικό το οποίο παλεύεται κάπως, είναι ότι μνήμη του κινητού είναι μόνο 73 ΜΒ με αποτέλεσμα να πρέπει να βρεις τρόπους για να την ρυθμίσεις, να κάνεις hack το κινητό σου και να μεταφέρεις την browser cashe στην κάρτα μνήμης και γενικά να την προσέχεις για να μην γεμίσει γιατί αλλιώς θα έχεις πρόβλημα.

 

Τέταρτο αρνητικό είναι ότι η κάμερα είναι ακόμα 5Μpixels και το φλας δεν είναι xeon.

 

Ενα πολύ μικρό ακόμα αρνητικό ήταν τα ηχεία του Ν97 σε σύγκριση βέβαια με άλλα τηλέφωνα της εταιρίας. Δεν είναι ότι δεν είναι καλά, άλλα φαίνονται τόσο μικρά και φτηνά σε σύγκριση με τα μεγάλα και με καθαρό μπάσο ηχεία του n95 8GB που δεν τα αλλάζω με τίποτα. Από τέτοιου μεγάλου κόστους κινητό, θα περίμενα κάτι καλύτερο άλλα δεν πειράζει γιατί αν δεν έχεις Ν95 για να το συγκρίνεις δεν καταλαβαίνεις και τίποτα :-p. Τέλος να προσθέσω ότι το πίσω καπάκι της μπαταρίας του Ν97 θα το ήθελα λίγο καλύτερης κατασκευής γιατί φαίνεται ότι δεν ταιριάζει σε σύνολο με όλο το κινητό και επίσης έχει κάποιους τριγμούς (υπάρχει βέβαια κάποιο κολπάκι που τους εξαφανίζει αν ψάξεις στο google)

 

Αυτά με τα αρνητικά, πάμε στα θετικά τώρα:

 

Πρώτο θετικό, ο τεράστιος χώρος αποθήκευσης των 32GB με δυνατότητα επέκτασης μέχρι και ακόμα 32GB(σύνολο 64GB-πολύ σύντομα).

 

Δεύτερο θετικό, το πληκτρολόγιο του και ο μηχανισμός που το κρύβει, άψογη και στιβαρή κατασκευή και με λίγο προπόνηση θα γράφετε σαν επαγγελματίες. Υπάρχει μια διαφορά που πρόσεξα σε σχέση με τα Ν97 white και τα Ν97 Black όσον αφορά το πληκτρολόγιο. Φαίνεται ότι τα πλήκτρα του black N97 έχουν καλύτερη ανάδραση και αίσθηση από αυτά του white N97. Επίσης υπάρχει και ένα Joypad στα αριστερά του πληκτρολογίου το οποίο είναι πάρα πολύ καλής κατασκευής και η απόκριση του είναι άμεση.

 

Τρίτο θετικό η πολύ μεγάλη αντοχή της μπαταρίας από την πρώτη κιόλας φόρτιση.

 

Τέταρτο θετικό η φωτογραφική μηχανή αν και είναι 5.2Mpixel βγάζει καλύτερες σε ποιότητα φωτογραφίες από το Ν95 8GB και επίσης υποστηρίζεται με 2 φλας. Έτσι σου δίνεται η δυνατότητα να καταγράφεις βίντεο με το φλας αναμμένο και να χρησιμοποιείς το κινητό σαν φακό χωρίς κανένα πρόβλημα.

 

Πέμπτο θετικό το GPS και το μαγνητόμετρο και τον FM πομπό και το Ράδιοφωνο RDS.Το GPS κλειδώνει όπου και να βρίσκεσαι σε λιγότερο από 15 δευτερόλεπτα και με την βοήθεια του μαγνητόμετρου το N97 έχει και ψηφιακή πυξίδα προσανατολισμού. Ήταν πραγματική έκπληξη να βρω μετά το Ν78 και το Ν97 να μου δίνει την δυνατότητα να ακούσω την μουσική μου σε οποιοδήποτε ραδιόφωνο εμβέλειας μέχρι και 5 μέτρα με τον πομπό FM. Επίσης μετά από όλα αυτά τα Visual Radios της ΝΟΚΙΑ που δεν υποστηρίζονται στην χώρα μας, υποδέχτηκα με πολύ μεγάλη χαρά ένα ραδιόφωνο RDS με μηνύματα όπως και στο αυτοκίνητο μου.

 

Έκτο θετικό είναι ότι το N97 είναι ο παράδεισος του internet. Εκτός από τα widget τα οποία μπορείς να προσθέσεις στην αρχική οθόνη και να έχεις άμεσα και γρήγορα πληροφορίες για το facebook λογαριασμό σου, τον καιρό, τα email σου και πολλά άλλα, το να "σερφάρεις" με το N97 είναι όντως απόλαυση δεν μπορώ να το χαρακτηρίσω διαφορετικά. Πρέπει να βιώσετε το kinetic scrolling για να το καταλάβετε. Η τεράστια και όμορφη οθόνη του σε συνδυασμό με την πρωτοποριακή απεικόνιση των σελίδων θα σας κάνει να μην ξεκολλάτε.Βέβαια υπάρχουν κάποιες σελίδες που το flash δεν φορτώνει γιατί είναι καινούργια έκδοση άλλα αυτό θα διορθωθεί. Επίσης παρατήρησα αυξημένο αριθμό ανεύρεσης wifi spots σε σχέση με άλλες συσκευές κάτι που με κάνει να νομίζω ότι έχει βελτιωμένο wifi receiver. Το 3.5G δουλεύει άψογα και οι σελίδες κατέβαινουν πολύ γρήγορα.

 

'Έβδομο θετικό είναι ότι η ΝΟΚΙΑ ξεκίνησε να υποστηρίζει το Ν97 πολύ δυναμικά και κυκλοφορούν αξιόλογες εφαρμογές που θα απογειώσουν το κινητό σας. Μέσα από το ανερχόμενο OVI STORE που για αρχή έχει αρκετές εφαρμογές δωρεάν για κατέβασμα μέσα από το κινητό σας, το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι φυσικά να γραφτείτε στην υπηρεσία.

 

Όγδοο θετικό είναι ότι μου άρεσε πάρα πολύ ο τρόπος που πληκτρολογείς με το εικονικό πληκτρολόγιο είτε γράφεις χειρόγραφα γιατί υπάρχει μια μικρή δόνηση που σου δίνει την αίσθηση ότι πατάς αληθινά πλήκτρα. Επίσης πρωτοποριακός μου φάνηκε και ο τρόπος που ψάχνεις τις επαφές σου καθώς σου παρουσιάζονται όλα τα ελληνικά και αγγλικά γράμματα ταυτόχρονα στην εικονική οθόνη και κάθε φορά που πατάς ένα εμφανίζονται μόνο οι επαφές αυτές που ξεκινάνε από αυτά και σβήνουν τα υπόλοιπα γράμματα. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να βρίσκεις πολύ γρήγορα τις επαφές ακόμα και αν έχεις 4ψήφιο αριθμό αυτών. Τέλος μου άρεσε πάρα πολύ και η δυνατότητα να διαβάζει το κινητό σε οποιαδήποτε γλώσσα, ακόμα και ελληνικά τα μηνύματα και emails με πολύ καθαρή digitized φωνή.

 

Ένατο θετικό είναι ότι η παραμετροποίηση του κινητού από τον πίνακα ελέγχου καλύπτει όλα τα γούστα, αφού υπάρχει και ενεργοποίηση η μη αισθητήρων(accelerometer) για αυτόματη αλλαγή οθόνης από potrait σε landscape με την ανάλογη κλίση του κινητού, για αθόρυβο όταν σε καλει κάποιος και κλείσιμο αφύπνισης με γύρισμα της συσκευής 180 μοίρες .

 

Δέκατο θετικό είναι ότι πρώτη φορά συναντάω συσκευή με τόσο πολλά εικονίδια πληροφόρησης πάνω δεξιά, για το τι κάνει το κινητό την συγκεκριμένη στιγμή. Χρειάζεστε οπωσδήποτε να διαβάσετε το manual για να ξέρετε τι βλέπετε. Μου άρεσε πάρα πολύ που εάν πατήσεις με το δάχτυλο πάνω δεξιά εκεί που είναι ο δείκτης της μπαταρίας θα βγει ένα μικρό pop-up παραθυράκι με όλες τις τρέχουσες συνδέσεις και άλλες πληροφορίες.

 

Ενδέκατο θετικό είναι ότι δεν χρειάστηκα καθόλου το περίεργο stylus που περιείχε η συσκευασία και τα έκανα όλα χρησιμοποιώντας μόνο τα δάχτυλα μου.

 

Δωδέκατο θετικό είναι το πως να το κάνουμε, ότι είναι NOKIA και σε λιγότερο από 6 μήνες θα μου το θυμηθείτε το N97 θα πετάει μετά απο τις αναβαθμίσεις του firmware και κάποια μικροπροβλήματα θα ξεπεραστούν γρήγορα γιατί απλά η ΝΟΚΙΑ έχει για beta-testers κάτω από την άγνοια μας όλους τους αγοραστές-χρήστες των νέων κινητών. Το OVI STORE θα μεγαλώσει και θα μεγαλώσει πολύ γρήγορα. Ήδη στο διαδίκτυο κυκλοφορεί σωρεία από νέα widgets.

 

Είναι για μένα αυτή την στιγμή το καλύτερο κινητό τηλέφωνο-υπολογιστής που έχω στα χέρια μου άλλα προορίζεται για άτομα που θα πρέπει να ασχοληθούν με αυτό και που προηγουμένως έχουν ασχοληθεί με Sy

Είμαι και γω ένας Freemuser...
Link to comment
Share on other sites

Αυτο που προσεξα ομως ειναι οτι δεν μπορεις να δημιουργησεις αντιγραφα ασφαλειας στη Μνημη μαζικης αποθηκευσης(32gb) παρα μονο στην Καρτα μνημης εαν φυσικα εχεις τοποθετησει...

Α Π Α Ρ Α Δ Ε Κ Τ Ο !!!:blink:

 

 

λογικο αν σκεφτεις οτι και η μνημη μαζικης αποθηκευσης επηρεαζεται απο ενα hard reset, ενω η καρτα μνημης οχι

Σε κανένα νοκια ποτέ, δε σε άφηνε να πάρεις backup στην εσωτερική του μνήμη...

Αυτό είναι το νόημα του backup, αν χαλάσει το κινητό να μπορείς να έχεις τα πάντα σε μια εξωτερική μνήμη.

Φυσικά και δεν επηρεάζεται η 32αρα μνήμη τύπου flash από hard format.

Προσέξτε, δεν πρόκειται για την εσωτερική μνήμη της συσκευής η οποία έχει χωρητικότητα μόλις 75MB, αλλά για άλλη, δεύτερη μνήμη, όπως το N95-2.;)

 

 

Δεν εχετε αδικο ρε παιδια, αλλα εδω μιλαμε για αντιγραφα της μνημης του τηλ. Οπως, αν θυμαμαι καλα, καναμε αντιγραφα και στο Ν95 8GB το οποιο δεν ειχε καρτα μνημης...

Ακριβώς!;)

[sIGPIC][/sIGPIC] Το δικαίωμά σας να ομιλείτε δεν περιλαμβάνει και υποχρέωσή μας να σας πάρουμε στα σοβαρά.

⦁ Nokia 7650, Nokia 6600, Nokia 7610, Nokia E60, Nokia E51, iPhone 3G, Nokia 5800, iPhone 3GS, iPhone 5, iPhone 6S Plus, iPhone 8 Plus, iPhone 11 Pro Max

⦁ iPad 4th Gen, iPad Pro 10.5″

Link to comment
Share on other sites

μονο στο νοκια maps στο κανει αυτο?η σε ολα τα προγραμματα πλοηγησης?

 

Τελικά, πριν κάνω το hard reset, δοκίμασα άλλη μια φορά.

Ξεκίνησα το Ovi Maps και μετά από περίπου 10 λεπτά μέσα στο αυτοκίνητο βρήκε σήμα και όλα καλά με το GPS!

 

Αλλά παρατήρησα κάτι άλλο πολύ ενοχλητικό: ο χάρτης δεν υπάρχει εγκατεστημένος κι έτσι τον κατεβάζει όσο πλοηγούμαι (τύπου Google Maps) με αποτέλεσμα να κατεβάσει 2 ΜΒ όσο το είχα ανοιχτό! Ανοίγω το Nokia Map Loader στο PC μου αλλά δε μου έχει επιλογή να κατεβάσω χάρτες, μόνο φωνές. :blink:

[sIGPIC][/sIGPIC]

It only ends once. Anything that happens before that is just progress.

Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν παιδιά είμαι εδώ και κάποιες μέρες κάτοχος του Black N97.Πρώτα πρώτα θα 'θελα να πω ότι ασχολούμαι με Symbian από τότε που βγήκε το Nokia 7650 (αν το θυμάστε οι παλιοί).Από τότε ερωτεύτηκα την πλατφόρμα και όλα μου τα κινητά ήταν Symbian (7650,6600,N70,7710,N95,N95 8GB, N97). Περίμενα με ανυποπομονησία το Ν97 από την Αγγλία για να το πάρω στα χέρια μου.Μιλάμε ειλικρινά δεν έχω κοιμηθεί 3 μέρες, δεν έχει ξεκολλήσει το κινητό από τα χέρια μου.Είναι καταπληκτικό κινητό πολύ σοβαρό και ξεφεύγει από το status του N95 8GB το οποίο ήταν πιο παιχνιδομηχανή. Στην αρχή παρατήρησα μερικά τυχαία crashes του internet browser του κινητού που με στεναχωρήσανε λιγάκι και αργότερα κατάλαβα ότι ήταν τα widgets που είχα εγκατεστημένα τα οποία επηρέαζαν την μνήμη, με το που τα απενεργοποιήσα έπαψε να κρασάρει internet browser.Βέβαια όλες οι άλλες λειτουργίες, ήταν μοναδική εμπειρία.Είχε πέσει στα χέρια μου κάποια στιγμή ένα Iphone και ομολογώ ότι απόλαυσα πολύ το kinetic scrolling και με μεγάλη μου χαρά το υποδέχτηκα και στο Ν97.Βέβαια δεν υποστηρίζει multitouch η οθόνη του άλλα λειτουργεί άψογα και προπαντός γρήγορα.

 

Θα αρχίσω με τα αρνητικά:

 

Το πρώτο αρνητικό στο N97 είναι ότι δεν έχει dedicated GPU ή αλλιώς επιταχυντή γραφικών όπως είχε το Ν95 8GB με αποτέλεσμα εως ότου βρεθεί κάποια software πλατφόρμα υποστήριξης να μην μπορεί να τρέξει παιχνίδια με τρισδιάστατη απεικόνιση και πολλά FPS.

 

Το δεύτερο αρνητικό είναι φυσικά η πολλή μικρή μνήμη RAM, μόνο 128 ΜΒ η οποία με το που κάνει boot το κινητό και ξεκινήσει, απομένουν 50 MB ελεύθερα, πόσο μέτριο για ένα κινητό αυτής της κατηγορίας που αν το συγκρίνεις με τα 85 MB ελεύθερα με το N95 8GB θα καταλάβεις γιατί είναι λίγα.Υπόψιν ότι μιλάω για το ποσό μνήμης στα 50 MB ελεύθερα, παίρνοντας υπόψην ότι κανένα widget δεν είναι εγκαταστημένο στην αρχική οθόνη, αλλιώς αυτό το πόσο κατεβαίνει άνετα και στα 30 MB ελεύθερα. Μια προσωρινή λύση αυτού του προβλήματος είναι να εγκαταστήσουμε το Best Taskman η παρόμοιο και να σβήνουμε ότι πρόγραμμα δεν χρησιμοποιούμε.

 

Το τρίτο αρνητικό το οποίο παλεύεται κάπως, είναι ότι μνήμη του κινητού είναι μόνο 73 ΜΒ με αποτέλεσμα να πρέπει να βρεις τρόπους για να την ρυθμίσεις, να κάνεις hack το κινητό σου και να μεταφέρεις την browser cashe στην κάρτα μνήμης και γενικά να την προσέχεις για να μην γεμίσει γιατί αλλιώς θα έχεις πρόβλημα.

 

Τέταρτο αρνητικό είναι ότι η κάμερα είναι ακόμα 5Μpixels και το φλας δεν είναι xeon.

 

Ενα πολύ μικρό ακόμα αρνητικό ήταν τα ηχεία του Ν97 σε σύγκριση βέβαια με άλλα τηλέφωνα της εταιρίας. Δεν είναι ότι δεν είναι καλά, άλλα φαίνονται τόσο μικρά και φτηνά σε σύγκριση με τα μεγάλα και με καθαρό μπάσο ηχεία του n95 8GB που δεν τα αλλάζω με τίποτα. Από τέτοιου μεγάλου κόστους κινητό, θα περίμενα κάτι καλύτερο άλλα δεν πειράζει γιατί αν δεν έχεις Ν95 για να το συγκρίνεις δεν καταλαβαίνεις και τίποτα :-p. Τέλος να προσθέσω ότι το πίσω καπάκι της μπαταρίας του Ν97 θα το ήθελα λίγο καλύτερης κατασκευής γιατί φαίνεται ότι δεν ταιριάζει σε σύνολο με όλο το κινητό και επίσης έχει κάποιους τριγμούς (υπάρχει βέβαια κάποιο κολπάκι που τους εξαφανίζει αν ψάξεις στο google)

 

Αυτά με τα αρνητικά, πάμε στα θετικά τώρα:

 

Πρώτο θετικό, ο τεράστιος χώρος αποθήκευσης των 32GB με δυνατότητα επέκτασης μέχρι και ακόμα 32GB(σύνολο 64GB-πολύ σύντομα).

 

Δεύτερο θετικό, το πληκτρολόγιο του και ο μηχανισμός που το κρύβει, άψογη και στιβαρή κατασκευή και με λίγο προπόνηση θα γράφετε σαν επαγγελματίες. Υπάρχει μια διαφορά που πρόσεξα σε σχέση με τα Ν97 white και τα Ν97 Black όσον αφορά το πληκτρολόγιο. Φαίνεται ότι τα πλήκτρα του black N97 έχουν καλύτερη ανάδραση και αίσθηση από αυτά του white N97. Επίσης υπάρχει και ένα Joypad στα αριστερά του πληκτρολογίου το οποίο είναι πάρα πολύ καλής κατασκευής και η απόκριση του είναι άμεση.

 

Τρίτο θετικό η πολύ μεγάλη αντοχή της μπαταρίας από την πρώτη κιόλας φόρτιση.

 

Τέταρτο θετικό η φωτογραφική μηχανή αν και είναι 5.2Mpixel βγάζει καλύτερες σε ποιότητα φωτογραφίες από το Ν95 8GB και επίσης υποστηρίζεται με 2 φλας. Έτσι σου δίνεται η δυνατότητα να καταγράφεις βίντεο με το φλας αναμμένο και να χρησιμοποιείς το κινητό σαν φακό χωρίς κανένα πρόβλημα.

 

Πέμπτο θετικό το GPS και το μαγνητόμετρο και τον FM πομπό και το Ράδιοφωνο RDS.Το GPS κλειδώνει όπου και να βρίσκεσαι σε λιγότερο από 15 δευτερόλεπτα και με την βοήθεια του μαγνητόμετρου το N97 έχει και ψηφιακή πυξίδα προσανατολισμού. Ήταν πραγματική έκπληξη να βρω μετά το Ν78 και το Ν97 να μου δίνει την δυνατότητα να ακούσω την μουσική μου σε οποιοδήποτε ραδιόφωνο εμβέλειας μέχρι και 5 μέτρα με τον πομπό FM. Επίσης μετά από όλα αυτά τα Visual Radios της ΝΟΚΙΑ που δεν υποστηρίζονται στην χώρα μας, υποδέχτηκα με πολύ μεγάλη χαρά ένα ραδιόφωνο RDS με μηνύματα όπως και στο αυτοκίνητο μου.

 

Έκτο θετικό είναι ότι το N97 είναι ο παράδεισος του internet. Εκτός από τα widget τα οποία μπορείς να προσθέσεις στην αρχική οθόνη και να έχεις άμεσα και γρήγορα πληροφορίες για το facebook λογαριασμό σου, τον καιρό, τα email σου και πολλά άλλα, το να "σερφάρεις" με το N97 είναι όντως απόλαυση δεν μπορώ να το χαρακτηρίσω διαφορετικά. Πρέπει να βιώσετε το kinetic scrolling για να το καταλάβετε. Η τεράστια και όμορφη οθόνη του σε συνδυασμό με την πρωτοποριακή απεικόνιση των σελίδων θα σας κάνει να μην ξεκολλάτε.Βέβαια υπάρχουν κάποιες σελίδες που το flash δεν φορτώνει γιατί είναι καινούργια έκδοση άλλα αυτό θα διορθωθεί. Επίσης παρατήρησα αυξημένο αριθμό ανεύρεσης wifi spots σε σχέση με άλλες συσκευές κάτι που με κάνει να νομίζω ότι έχει βελτιωμένο wifi receiver. Το 3.5G δουλεύει άψογα και οι σελίδες κατέβαινουν πολύ γρήγορα.

 

'Έβδομο θετικό είναι ότι η ΝΟΚΙΑ ξεκίνησε να υποστηρίζει το Ν97 πολύ δυναμικά και κυκλοφορούν αξιόλογες εφαρμογές που θα απογειώσουν το κινητό σας. Μέσα από το ανερχόμενο OVI STORE που για αρχή έχει αρκετές εφαρμογές δωρεάν για κατέβασμα μέσα από το κινητό σας, το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι φυσικά να γραφτείτε στην υπηρεσία.

 

Όγδοο θετικό είναι ότι μου άρεσε πάρα πολύ ο τρόπος που πληκτρολογείς με το εικονικό πληκτρολόγιο είτε γράφεις χειρόγραφα γιατί υπάρχει μια μικρή δόνηση που σου δίνει την αίσθηση ότι πατάς αληθινά πλήκτρα. Επίσης πρωτοποριακός μου φάνηκε και ο τρόπος που ψάχνεις τις επαφές σου καθώς σου παρουσιάζονται όλα τα ελληνικά και αγγλικά γράμματα ταυτόχρονα στην εικονική οθόνη και κάθε φορά που πατάς ένα εμφανίζονται μόνο οι επαφές αυτές που ξεκινάνε από αυτά και σβήνουν τα υπόλοιπα γράμματα. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να βρίσκεις πολύ γρήγορα τις επαφές ακόμα και αν έχεις 4ψήφιο αριθμό αυτών. Τέλος μου άρεσε πάρα πολύ και η δυνατότητα να διαβάζει το κινητό σε οποιαδήποτε γλώσσα, ακόμα και ελληνικά τα μηνύματα και emails με πολύ καθαρή digitized φωνή.

 

Ένατο θετικό είναι ότι η παραμετροποίηση του κινητού από τον πίνακα ελέγχου καλύπτει όλα τα γούστα, αφού υπάρχει και ενεργοποίηση η μη αισθητήρων(accelerometer) για αυτόματη αλλαγή οθόνης από potrait σε landscape με την ανάλογη κλίση του κινητού, για αυτόματο reject call και κλείσιμο αφύπνισης με γύρισμα της συσκευής 180 μοίρες .

 

Δέκατο θετικό είναι ότι πρώτη φορά συναντάω συσκευή με τόσο πολλά εικονίδια πληροφόρησης πάνω δεξιά, για το τι κάνει το κινητό την συγκεκριμένη στιγμή. Χρειάζεστε οπωσδήποτε να διαβάσετε το manual για να ξέρετε τι βλέπετε. Μου άρεσε πάρα πολύ που εάν πατήσεις με το δάχτυλο πάνω δεξιά εκεί που είναι ο δείκτης της μπαταρίας θα βγει ένα μικρό pop-up παραθυράκι με όλες τις τρέχουσες συνδέσεις και άλλες πληροφορίες.

 

Ενδέκατο θετικό είναι ότι δεν χρειάστηκα καθόλου το περίεργο stylus που περιείχε η συσκευασία και τα έκανα όλα χρησιμοποιώντας μόνο τα δάχτυλα μου.

 

Δωδέκατο θετικό είναι το πως να το κάνουμε, ότι είναι NOKIA και σε λιγότερο από 6 μήνες θα μου το θυμηθείτε το N97 θα πετάει μετά απο τις αναβαθμίσεις του firmware και κάποια μικροπροβλήματα θα ξεπεραστούν γρήγορα γιατί απλά η ΝΟΚΙΑ έχει για beta-testers κάτω από την άγνοια μας όλους τους αγοραστές-χρήστες των νέων κινητών. Το OVI STORE θα μεγαλώσει και θα μεγαλώσει πολύ γρήγορα. Ήδη στο διαδίκτυο κυκλοφορεί σωρεία από νέα widgets.

 

Είναι για μένα αυτή την στιγμή το καλύτερο κινητό τηλέφωνο-υπολογιστής που έχω στα χέρια μου άλλα προορίζεται για άτομα που θα πρέπει να ασχοληθούν με αυτό και που προηγουμένως έχουν ασχοληθεί με Symbian. Μόνο τότε θα απολαύσουν στο 100% τις δυνατότητες του. Με λίγο ψάξιμο στο ίντερνετ υπάρχουν αρκετές εφαρμογές που θα σας φανούν χρήσιμες.

 

Ελπίζω να σας βόηθησα κάπως ;)

πολυ ωραια ολα αυτα που εγραψες και χρησιμα..και εγω ειμαι ενθουσιασμενος με το κινητο..δεν μας λες ομως πως διορθωνεται αυτο με το πισω καπακι που τριζει λιγο που και που??ευχαριστω..

Link to comment
Share on other sites

πολυ ωραια ολα αυτα που εγραψες και χρησιμα..και εγω ειμαι ενθουσιασμενος με το κινητο..δεν μας λες ομως πως διορθωνεται αυτο με το πισω καπακι που τριζει λιγο που και που??ευχαριστω..

 

ψαξτε κ λιγο, μην τα περιμενεται ολα "μασημενα" :p:p:p

 

http://www.nokiausers.net/forum/nokia-n97/28540-fix-creaking-loose-n97-battery-cover-seconds.html

Link to comment
Share on other sites

παιδια απο που ρυθμιζω να απορριπτω την κληση αναποδογυριζοντας την συσκευη?εχω βρει μονο να γινεται αθορυβο οταν σε καλουνε.

 

Γράψε λάθος φίλε μου αυτό εννοούσα άλλα το είπα με άλλον τρόπο.Κάνε πάντως υπομονή και είμαι σίγουρος ότι σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα θα κυκλοφορήσει τέτοιο λογισμικό και στο Ν97.

Είμαι και γω ένας Freemuser...
Link to comment
Share on other sites

Ποιούς χάρτες έχεις βάλει;

 

Στη διαδρομή αυτή έχουν γίνει τελευταίο καιρό πολλές αλλαγές στη χάραξη. Και οι χάρτες δεν ενημερώνονται άμεσα. Δεν ξέρω αν είναι η περίπτωσή σου βέβαια.

 

Με το ndrive δοκίμασες;

 

ειχα τις τελευαταιες εκδοσης χαρτων και απο τα δυο προγραμματα, οχι το ndrive δεν το δοκιμασα.

Μεσα στην πολυ και εμενα ειχε ακριβεια , αλλα ημουν πεζος. Με το που το δοκιμασα στο αμαξι τοτε αρχισαν τα προβληματα. Και ηταν και σε σημεια που δεν εχει αλλαξει ο δρομος

Link to comment
Share on other sites

παιδιά μόλις το πήρα!

Μαύρο, κουκλί σκέτο είναι..

 

Αντε το ρημάδι το charging τώρα... αχ κάθε φορά σου χαλάει την χαρά του καινούργιου :)

Link to comment
Share on other sites

παιδιά μόλις το πήρα!

Μαύρο, κουκλί σκέτο είναι..

 

Αντε το ρημάδι το charging τώρα... αχ κάθε φορά σου χαλάει την χαρά του καινούργιου :)

 

Οταν το αγοράζετε καινούριο, η μπαταρία είναι μισοφορτισμένη. Δεν χρειάζεται φόρτιση για να δουλέψει, μάλιστα καλύτερα είναι να αδειάσει πρώτα και μετά να φορτίσει πλήρως.

Αλέξανδρος,

Galaxy S20+, Galaxy Tab S7 LTE, (Galaxy S9 plus)

Link to comment
Share on other sites

τι να πώ, τόσο καιρό ήξερα οτι καλύτερα να το φορτώνεις καλά την πρώτη φορά.

 

Αν χρειάζετε update το λειτουργικό του, πώς το κάνω απευθείας με wifi ?

Link to comment
Share on other sites

Οντως δεν εχει Ελληνικο πληκτρολόγιο.Αλλα μεσα εχει κανονικά Ελληνικο μενου.ΘΑ εχω καποιο προβλημα?Ετσι ηταν και το Ε51 που ειχα παρει και δεν ειχα καποιο προβλημα.

Οσο να το κανουμε στα 555ευρω ειναι αρκετα μεγαλη διαφορα στη τιμη και πιστευω αξιζε που το πηρα ετσι

Διάβασε το παρακάτω και θα σου λυθούν οι απορίες, Διαβάστε πριν ρωτήσετε: S60 5th Edition Platform FAQ: Περί παράλληλων εισαγωγών...

 

Όταν κάνεις αναβάθμιση μέσω FOTA δεν χάνεις τα Ελληνικά, θα τα χάσεις μόνο όταν κάνεις αναβάθμιση μέσω του Nokia Software Updater.

 

τι να πώ, τόσο καιρό ήξερα οτι καλύτερα να το φορτώνεις καλά την πρώτη φορά.

 

Αν χρειάζετε update το λειτουργικό του, πώς το κάνω απευθείας με wifi ?

Για το θέμα της μπαταρίας διάβασε το παρακάτω, Περί μπαταρίας και πρώτης φόρτισης...

 

Όσο για το πως κάνεις αναβάθμιση διάβασε το Πως κάνω αναβάθμιση λογισμικού;

 

Παιδιά γι αυτό υπάρχουν οι οδηγοί για να διαβάζουμε που και που. Καλό θα μας κάνει.

iPhone 7 Plus 128GB Black iOS 10.3.1

MacBook Pro 13" macOS Sierra 10.12.4

Link to comment
Share on other sites

παιδιά καλησπέρα να ρωτήσω και εγώ κάτι τώρα έχω το n95 8gb και σκέφτομαι να το αλλάξω με το n97 έχω διάβαση πολλές καλές κριτικές αλλα και κάποια μικροπροβλήματα που στην αρχή πάντα υπάρχουν αλλα πιστεύω να διορθωθούν.Σχετικά τώρα με την εσωτερική μνήμη γίνετε είναι πιο μικρή από του n95 αυτό δημιουργεί κάποιο πρόβλημα στην συσκευή???Έχω το n95 και ποτε δεν έχω αποθήκευση τίποτα στην εσωτερική μνήμη όλα στην 8gb τα βάζο προγράμματα εικόνες τα πάντα τα πάντα τώρα στο n97 κάτι διάβασα ότι για να κατεβάσεις κάποια widgets τα αποθηκεύει στην εσωτερική αληθεύει??

Γενικά θέλω πολύ να το πάρω και κοντεύω να τρελαθώ μέχρι τον σεπτέμβρη μέχρι να έρθει στα χερια μου αλλα από την αλλη το σκέφτομαι γιατί έχω συνηθίσει στο η95 που δεν έχω "πριβλιματα" με κωλύματα και αυτό θα ήθελα να ρωτήσω αν αληθεύει αν συμβαίνει γιατί είναι κρίμα να δώσω όλο τον μιστό που περνώ τον μηνα και μετά να τρώω τα κωλύματα και να είμαι με απανεκινισις

 

 

:!:Προσοχή! Κατάργηση γραφής Greeklish:!:

spacer.png

Link to comment
Share on other sites

Παιδια δεν ξερω αμα βαζω λιγο παραπανω δυναμη απο το κανονικο επειδη δεν εχω συνηθισει με touch screen αλλα εχει προσεξει κανεις οταν πατας γενικως στην μεση οτι κανει ενα ψιλο κρακ και κανει η οθονη οπως κανει μια lcd οταν το πατας με το χερι και αφηνει ενα ψιλο ιχνος της πατημασιας?

 

με κλειστο το κινητο οταν το κανο εχω προσεξει να ακουμπαει καπως το εξωτερικο διαφανες πλαστικο στην οθονη λες και εχει νερο εκει που ακουμπαω (οχι ακριβως νερο απλως ετσι καταλαβα οτι κανει επαφη). Ειναι νορμαλ αυτο η μηπως βαζω πολλη δυναμη? Αν και δεν βαζω τοσο πολλη οσο φανταζεστε.

Link to comment
Share on other sites

Παιδια δεν ξερω αμα βαζω λιγο παραπανω δυναμη απο το κανονικο επειδη δεν εχω συνηθισει με touch screen αλλα εχει προσεξει κανεις οταν πατας γενικως στην μεση οτι κανει ενα ψιλο κρακ και κανει η οθονη οπως κανει μια lcd οταν το πατας με το χερι και αφηνει ενα ψιλο ιχνος της πατημασιας?

 

με κλειστο το κινητο οταν το κανο εχω προσεξει να ακουμπαει καπως το εξωτερικο διαφανες πλαστικο στην οθονη λες και εχει νερο εκει που ακουμπαω (οχι ακριβως νερο απλως ετσι καταλαβα οτι κανει επαφη). Ειναι νορμαλ αυτο η μηπως βαζω πολλη δυναμη? Αν και δεν βαζω τοσο πολλη οσο φανταζεστε.

 

δεν εχω παρατηρησει αυτο που λες και το παταω και εγω σχετικα δυνατα γιατι δεν το εχω πολυσυνηθισει ακομα

[sIGPIC][/sIGPIC]
Link to comment
Share on other sites

Αν πατησω σε δυο σημεια λιγο κοντα σχετικα απο το κεντρο συνχρονως ενωνει αυτη η γραμμη νερου που φαινεται.
Link to comment
Share on other sites

Δεν γνωρίζω να σου πω την αλήθεια. Και εγώ δεν το ήξερα, το έμαθα όταν έκανα για πρώτη φορά αναβάθμιση το 5800 μου.

 

Λογικα γινεται επειδη κατεβαινουν μονο οι νεες αναβαθμισεις και αλλαγες χωρις να περιλαμβανονται πακετα γλωσσας κλπ..;)

[sIGPIC][/sIGPIC]

Why So Serious?

Link to comment
Share on other sites

Αλήθεια; Γιατί συμβαίνει αυτό;

 

Δεν γνωρίζω να σου πω την αλήθεια. Και εγώ δεν το ήξερα, το έμαθα όταν έκανα για πρώτη φορά αναβάθμιση το 5800 μου.

 

Γιατι στην αναβαθμιση μεσω software updater ελεγχεται το product code. Οποτε οταν "βλεπουν" ξενον αριθμο(εξωτερικου δηλ.) απλα σου στελνουν την αναβαθμιση που προοριζεται για εκεινη τη χωρα και ετσι χανεται! Ουσιαστικα ξαναπερνα απο την αρχη το λογισμικο. Ενω μεσω WiFi, κατεβαζει απλως τα απολυτως απαραιτητα για καθε εκδοση και αφου δεν ξαναπερνα το λογισμικο απο την αρχη, λογικο δεν ειναι να μη χαθει και η "πειραγμενη" γλωσσα; Αυτα..Ελπιζω να καταλαβατε!:D;)

http://www.myphone.gr/mp1/support/myphoneuser.jpg

 

Notice to mods!: Γραφω με greeklish MONO οταν ειμαι σε PC χωρις ελληνικα ή για καποιο αλλο σοβαρο λογο. Ευχαριστω!

Link to comment
Share on other sites

Γιατι στην αναβαθμιση μεσω software updater ελεγχεται το product code. Οποτε οταν "βλεπουν" ξενον αριθμο(εξωτερικου δηλ.) απλα σου στελνουν την αναβαθμιση που προοριζεται για εκεινη τη χωρα και ετσι χανεται! Ουσιαστικα ξαναπερνα απο την αρχη το λογισμικο. Ενω μεσω WiFi, κατεβαζει απλως τα απολυτως απαραιτητα για καθε εκδοση και αφου δεν ξαναπερνα το λογισμικο απο την αρχη, λογικο δεν ειναι να μη χαθει και η "πειραγμενη" γλωσσα; Αυτα..Ελπιζω να καταλαβατε!:D;)

 

Όπως έχω γράψει και παραπάνω αγόρασα τη συσκευή από ΝΟΚΙΑ SHOP, η οποία όμως είχε product code Γερμανίας. Μου πέρασαν τα ελληνικά και χθες σκαλίζοντάς το είδα πως έχει κυκλοφορήσει και για τη συσκευή μου η 11 (που μέχρι προχθές δεν ήταν διαθέσιμη σε αντίθεση με τα ελληνικά τηλέφωνα). Δεν μπορούσα όμως να την κατεβάσω over the air και αναγκάστηκα να κάνω τη διαδικασία μέσω NSU. Τα ελληνικά δεν χάθηκαν!!! Και η συσκευή μου έχει πλέον την 11.0.021.C01.01. Δεν θέλω να πάρω κανέναν στο λαιμό μου αλλά σε εμένα αυτό συνέβη...

Link to comment
Share on other sites

Όπως έχω γράψει και παραπάνω αγόρασα τη συσκευή από ΝΟΚΙΑ SHOP, η οποία όμως είχε product code Γερμανίας. Μου πέρασαν τα ελληνικά και χθες σκαλίζοντάς το είδα πως έχει κυκλοφορήσει και για τη συσκευή μου η 11 (που μέχρι προχθές δεν ήταν διαθέσιμη σε αντίθεση με τα ελληνικά τηλέφωνα). Δεν μπορούσα όμως να την κατεβάσω over the air και αναγκάστηκα να κάνω τη διαδικασία μέσω NSU. Τα ελληνικά δεν χάθηκαν!!! Και η συσκευή μου έχει πλέον την 11.0.021.C01.01. Δεν θέλω να πάρω κανέναν στο λαιμό μου αλλά σε εμένα αυτό συνέβη...

Πρωτη φορα το ακουω..Εγω δεν το ξερω ετσι! Κανεις να επιβεβαιωσει ΣΙΓΟΥΡΑ κ γιατι εγινε αυτο;;

http://www.myphone.gr/mp1/support/myphoneuser.jpg

 

Notice to mods!: Γραφω με greeklish MONO οταν ειμαι σε PC χωρις ελληνικα ή για καποιο αλλο σοβαρο λογο. Ευχαριστω!

Link to comment
Share on other sites

Πρωτη φορα το ακουω..Εγω δεν το ξερω ετσι! Κανεις να επιβεβαιωσει ΣΙΓΟΥΡΑ κ γιατι εγινε αυτο;;

 

Μήπως τα ελληνικά δε χάθηκαν γιατί είχαν περαστεί από τη Nokia;

Εμένα άλλο μου έκανε εντύπωση όμως: αφού σου δώσανε από Nokia Shop τηλέφωνο με ξένο product code, γιατί δεν στο αντικαταστήσανε με μια ελληνική συσκεύη, παρά σου πέρασαν τα ελληνικά;

[sIGPIC][/sIGPIC]

It only ends once. Anything that happens before that is just progress.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

Ανακοινώσεις



×
×
  • Create New...