Jump to content

Ποιο κινητό βγάζει τις καλύτερες φωτογραφίες; (Νο2)

Κοινοποίηση

Ποια εταιρεία βγάζει τα καλύτερα cameraphones;  

1.622 members have voted

1. 1. Ποια εταιρεία βγάζει τα καλύτερα cameraphones;

• Alcatel
      6
    • Apple
      107
    • HTC
      44
    • LG
      102
    • Motorola
      13
    • Nokia
      551
    • Samsung
      290
    • Sony Ericsson
      376
    • ...άλλη εταιρεία
      58
    • ΔΞ/ΔΑ
      75

Recommended Posts

Οι δυο τελευταιες που ανεβασα δεν ειναι συγκριτικο....παραγγελια του xteacher ειναι.

Επισης να πω οτι το λειτουργικο δεν ειναι ετοιμο ακομα. Η καμερα της Microsoft κρασαρει 2-3 φορες την ημερα.

ακομα βρισκομαστε σε beta Κατασταση.

• Απαντήσεις 10,8χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Οι δυο τελευταιες που ανεβασα δεν ειναι συγκριτικο....παραγγελια του xteacher ειναι.

Επισης να πω οτι το λειτουργικο δεν ειναι ετοιμο ακομα. Η καμερα της Microsoft κρασαρει 2-3 φορες την ημερα.

ακομα βρισκομαστε σε beta Κατασταση.

Αυτό ήταν το πρώτο που έγραψα. Τα 10ρια σε καμια περίπτωση δεν είναι έτοιμα. Θυμήθηκα όταν πήρα το Lumia 920 όπου οι φωτογραφίες του ήταν κατώτερες το 7610...... Οι ημερήσιες τουλάχιστον. Με το πρώτο update έστρωσε η κατάσταση. Ήταν τα πρώτα βήματα των wp8.

----- προσθήκη μηνύματος 5 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Γερασε, και ως παλιο κινητο αναγκαστικα θα βγει καλυτερος sensoras.

Όταν ΘΑ βγει το συζητάμε...... Αλλά γενικά έχεις πάντα κάτι αρνητικό να πεις για τα Lumia. Και φυσικά δεν έχεις πει ποτέ κάτι το θετικο χωρίς "αλλά". Δικαίωμά σου να έχεις αλλεργία σε κάτι. Απλά το αναφέρω χωρίς διαθεση αντιπαράθεσης....

----- προσθήκη μηνύματος 83 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Nokia Lumia 1020 - auto

Δεν ξέρω (και δεν νομίζω) να αποδίδονται αυτά τα χρώματα με συνδυασμό λεπτομέρειας και auto με άλλη συσκευή.

22813288164_d3377dffbe_b.jpgNokia Lumia 1020 auto by keras, on Flickr

Τα ειπες/έδειξες όλα......!!!!!

SEX is like NOKIA (connecting people)

http://i.imgur.com/zWrMLZe.jpg

με εκθεση στον +1

22819520174_0c637f4252_b.jpg2015-12-01_05-21-29 by Nikos Bletas, on Flickr

auto:

23152057710_db550715ac_b.jpg2015-12-01_05-21-01 by Nikos Bletas, on Flickr

στο γραφικο Γυθειο πριν λιγο.

Edited by impreza_sti
Αφαίρεση εικόνων μεγάλου μεγέθους

Xperience: Nokia 3110,3310, EricssonT65, T68,Z600,k700,k750,k810,G900,C905,nokia N79,N8,xperia ARC S,neo V, P, Τ, Z, Z1, Asus padfone infinity 2, xperia Z1c,M,Galaxy tab S, xperia Z3c, Galaxy S6edge, S7edge, HTC M7, xperia Z5c, G5, S8+, G6, U11, Note 8, OP 5T, Μate 10pro, Lg V30, Galaxy S9+, Note 9, S10+,Zenfone 5z,mate 20 pro,op 7 pro,LG v40,note 10+,p30 pro, xperia 1ii, s20 ultra, s20+, note 20 ultra, LG G8, xperia 5ii,iphone 12 pro max,s21 ultra, OP 9 pro, iphone 13 pro, s22 ultra, a52s 5G, xperia 5iv, a53, s23,s23 ultra, iphone 14 pro, a54, xperia 1v

Μια προταση που με καλυψε απολυτα και το εχω αναφερει ειναι "αυτο εχω γιατι αυτο αποφασισα οτι ειναι το καλυτερο"..κατι που ισχυει για παρα πολλους χρηστες και η οποια φραση παιζει με το οποιοδηποτε κινητο.

Δεν ενδιαφερομαι αν εχω θιξει τα "καμαρια" σας. Καλα κανετε και ανεβαζετε φωτογραφιες απο ο,τι θελετε οπως και οποτε θελετε και αυτο ειναι που μετραει και αυτο βλεπω στο παρων thread.

Και οχι, δεν ειναι θεμα Lumia ουτε samsung ουτε αλλης μαρκας. Δεν εχω αλλεργια σε μαρκες...προτιμηση ναι...αλλεργια οχι.

Τις αποψεις μου γραφω, ειτε στις φωτος που βλεπω ειτε σχολιαζοντας τις αποψεις που εχετε, εφοσον μου εχουν τραβηξει για καποιο λογο τη προσοχη.

Μπορειτε καλλιστα να κανετε το ιδιο αλλα προτιματε να αφηνετε αιχμες καθε φορα που αντιτιθεμαι σε κατι και να παρετε το μερος του κολλητου σας οπως εχετε κανει και αλλες φορες , παρα να δειτε μια αποψη διαφορετικη περα απο τη δικη σας. Ουτε καν το λογο δεν ψαχνετε για την διαφορετικοτητα της αποψης. (και προφανως και δε με ενδιαφερει κιολας σε περιπτωση που καποιος πει "δικαιωμα μου")

Για την ιστορια και ο ιμχ234 ειναι καλυτερος αισθητηρας και ο sony που φοραει το cm1 και ο ιμχ240 με τους οποιους περιορισμους εχει θεσει η samsung στα s6.

Kαι οχι ...η φωτο αυτη οσο και αν αρεσει , δεν υπερτερει απο εκεινες που εχει ανεβασει πχ o paok με τα οσα κινητα εχουν περασει απο τα χερια του ειτε ειναι το n8 ειτε το 1020 ειτε το s6 ειτε το ζ9 ειτε το g4. (σε αναμονη και το 950). Ακομα και αυτα -και ας ειναι μεσα παλι το 1020- εχουν αναγκαστικα μια καταταξη μεταξυ τους..αλλα δεν εχει σχεση με το αν μπορεις να παρεις μια ωραια ή μη φωτογραφια.

υ.γ

To oνομα του παοκ το ανεφερα επειδη ανα 3μηνο-6μηνο αλλαζει κινητο και ζει σε ωραια περιοχη που προσφερεται για φωτογραφιες. Αρκετοι εχουν ανεβασει ωραιες φωτογραφιες με το οποιο κινητο εχουν αλλα δε το καθιστα το καλυτερο ολων ντε και καλα.

σημερινες με πολλη συννεφια..

αυτη ειναι με better camera unlocked!

23058204170_0cc687019f_c.jpg20151127_115929 by Guardian, on Flickr

Kαι αυτη με την στοκ καμερα!

22726874213_abb03441c4_c.jpgIMG_20151127_115858 by Guardian, on Flickr

Δεν ειμαι πολυ σχετικός σε θέματα φωτογραφίας αλλα η κάμερα εχει βελτιωθει παρα πολυ απο τοτε που κυκλοφόρησε.

Πολυ καλο για τα λεφτα του,ιδικά αν σκεφτεις την τιμη των περισσότερον κινητών εδω μεσα...

Δεν ειμαι πολυ σχετικός σε θέματα φωτογραφίας αλλα η κάμερα εχει βελτιωθει παρα πολυ απο τοτε που κυκλοφόρησε.

Πολυ καλο για τα λεφτα του,ιδικά αν σκεφτεις την τιμη των περισσότερον κινητών εδω μεσα...

Ούτε εγώ είμαι σχετικός αλλά νομίζω ότι βγάζει πολύ αξιόλογες φωτογραφίες ακόμα και το βράδυ! Ας μας διαφωτίσει κάποιος που γνωρίζει καλύτερα!

Device: S24 Ultra Titan Grey 12/512GB  + Watch 5 44mm

Εχουν περιοριστεί μόνο στα lg4,samsung, sony κτλ.

Μπορειτε καλλιστα να κανετε το ιδιο αλλα προτιματε να αφηνετε αιχμες καθε φορα που αντιτιθεμαι σε κατι και να παρετε το μερος του κολλητου σας οπως εχετε κανει και αλλες φορες , παρα να δειτε μια αποψη διαφορετικη περα απο τη δικη σας. Ουτε καν το λογο δεν ψαχνετε για την διαφορετικοτητα της αποψης. (και προφανως και δε με ενδιαφερει κιολας σε περιπτωση που καποιος πει "δικαιωμα μου").

Μα τι να σχολιάσουμε σε εσένα αφού δεν ανέβασες και καμια φωτογραφία!!!! Αλλα για να καταλάβεις πόσο λάθος είσαι, δεν βλέπεις καν ότι τόσοι και τόσοι έχουν διαφορετικές αποψεις/προτιμήσεις αλλά δεν ενοχλούν κανέναν. Και ναι, πέραν των προτιμήσεών σου, έχεις και αλλεργίες αλλιώς πως εξηγείς στο ότι δεν "μπόρεσες" να πεις κάτι θετικό πχ για το 1020 όπου σχεδόν όλοι παραδέχονται πως ανήκει στα κορυφαία (δεν λέω το κορυφαίο). Όσο για τα καμάρια μας απλά το προσπερνάω. Φτωχό επιχείρημα που δεν ξέρω που αποσκοπεί. Επιχείρημα νηπιαγωγείου θα έλεγα. ΠΧ ο keras έχει αλλάξει τόσα και τόσα "καμάρια". Πως το εξηγείς αυτό? Οδο για τα "κολλητιλικια" είναι αστείο μιας και μιλάμε για άτομα τα οποία στην μεγάλη τους πλειοψηφία δεν γνωρίζονται καν μεταξύ του. Τι να κάνουμε αν κάποιοι έχουν πχ ωραίους τρόπους και γίνονται αγαπητοί στους υπόλοιπους (πχ demon, keras, aggelosmo, saleakos, navi κλπ) άλλοι είναι πιο "χειμαρρώδεις" αλλα παραμένουν αγαπητοί (πχ paok) και άλλοι καταφέρνουν να γίνονται αντιπαθητικοί. Έτσι ειναι αυτά.

Edited by montoya_42

Θα γράψω και εγώ κάτι μιας και βλέπω το θέμα έχει ζεσταθει λίγο. Νομίζω ότι η κάμερα στα smartphone έχει βελτιωθεί πολύ, η κάθε φωτογραφία διαφέρει στα μάτια του καθενός ας πάρω σαν παράδειγμα εμένα που το s6 το βλέπω ανώτερο από το g4 για τις φώτο που βγάζω αλλά αυτή είναι η άποψη μου και έχω δείγματα και από τα 2 στον υπολογιστή μου,δεν λέει τίποτα όμως αυτό, για τους περισσότερους εδώ μέσα το g4 είναι ανώτερο και το δέχομαι,άλλη χρήση,αλλά γούστα από μια φωτογραφία.Δυστυχως τα smartphones αυτή τη στιγμή λόγο της άμεσης απόκρισης(πάντα έχουμε τη συσκευή μαζί μας)έχουν αντικαταστησει τις φωτογραφικές μηχανές και έχουν δημιουργήσει προσδοκίες για άλλους σαν και εμένα είναι πολύ καλές φωτογραφικές μηχανές για άλλους όχι,για μένα είναι οκ γιατί με έχουν κάνει να ασχοληθώ με την φωτογραφία ενώ αν δεν υπήρχαν θα είχα την κάμερα για καμιά εκδήλωση μόνο. Η άποψη του καθενός είναι σεβαστή τα παιδιά εδώ κάνουν μεγάλη προσπάθεια για ενημέρωση και έχουν βοηθήσει πολλά άτομα,ίσως να φαίνεται το νήμα σαν ένα κλειστό λομπι ώρες ώρες αλλά δεν ισχύει,τέλος και επειδή κούρασα για τον καθένα η γνώμη που μετράει είναι η δική του τα δικά του μάτια παίρνουν την απόφαση για το τι τους αρέσει και τι όχι,δοκιμάζει τις συσκευές αν έχει την δυνατότητα και κρίνει,εμένα πάντως στο παρελθόν από αυτό το νήμα με έχουν γλυτώσει από αγορά συσκευής που ήταν μέτρια και όταν μετά από καιρό έπεσε στα χέρια μου (αλλάζω τηλέφωνα σαν τα πουκάμισα )είδα ότι είχαν πολύ δίκιο.

Μια προταση που με καλυψε απολυτα και το εχω αναφερει ειναι "αυτο εχω γιατι αυτο αποφασισα οτι ειναι το καλυτερο"..κατι που ισχυει για παρα πολλους χρηστες και η οποια φραση παιζει με το οποιοδηποτε κινητο.

Δεν ενδιαφερομαι αν εχω θιξει τα "καμαρια" σας. Καλα κανετε και ανεβαζετε φωτογραφιες απο ο,τι θελετε οπως και οποτε θελετε και αυτο ειναι που μετραει και αυτο βλεπω στο παρων thread.

Και οχι, δεν ειναι θεμα Lumia ουτε samsung ουτε αλλης μαρκας. Δεν εχω αλλεργια σε μαρκες...προτιμηση ναι...αλλεργια οχι.

Τις αποψεις μου γραφω, ειτε στις φωτος που βλεπω ειτε σχολιαζοντας τις αποψεις που εχετε, εφοσον μου εχουν τραβηξει για καποιο λογο τη προσοχη.

Μπορειτε καλλιστα να κανετε το ιδιο αλλα προτιματε να αφηνετε αιχμες καθε φορα που αντιτιθεμαι σε κατι και να παρετε το μερος του κολλητου σας οπως εχετε κανει και αλλες φορες , παρα να δειτε μια αποψη διαφορετικη περα απο τη δικη σας. Ουτε καν το λογο δεν ψαχνετε για την διαφορετικοτητα της αποψης. (και προφανως και δε με ενδιαφερει κιολας σε περιπτωση που καποιος πει "δικαιωμα μου")

Για την ιστορια και ο ιμχ234 ειναι καλυτερος αισθητηρας και ο sony που φοραει το cm1 και ο ιμχ240 με τους οποιους περιορισμους εχει θεσει η samsung στα s6.

Kαι οχι ...η φωτο αυτη οσο και αν αρεσει , δεν υπερτερει απο εκεινες που εχει ανεβασει πχ o paok με τα οσα κινητα εχουν περασει απο τα χερια του ειτε ειναι το n8 ειτε το 1020 ειτε το s6 ειτε το ζ9 ειτε το g4. (σε αναμονη και το 950). Ακομα και αυτα -και ας ειναι μεσα παλι το 1020- εχουν αναγκαστικα μια καταταξη μεταξυ τους..αλλα δεν εχει σχεση με το αν μπορεις να παρεις μια ωραια ή μη φωτογραφια.

υ.γ

To oνομα του παοκ το ανεφερα επειδη ανα 3μηνο-6μηνο αλλαζει κινητο και ζει σε ωραια περιοχη που προσφερεται για φωτογραφιες. Αρκετοι εχουν ανεβασει ωραιες φωτογραφιες με το οποιο κινητο εχουν αλλα δε το καθιστα το καλυτερο ολων ντε και καλα.

Ενω σεβομαι τις αποψεις σου περι φωτογραφιας καθως οι γνωσεις σου ειναι πολλες,διαφωνω λιγο με τον τροπο που εκφραζεσαι.

Αν και σωστος και στα πιο πολλα συμφωνω,εισαι λιγο επιθετικος.Πολλες φορες χωρις λογο.

Εδω μεσα ειμαστε μια παρεουλα,ανεβαζουμε φωτογραφιες οχι για το απολυτο κινητο τοσο πολυ,αλλα για χαβαλε και για "φιλικες" κοντρουλες,να μοιραστουμε αποψεις κι εμπειριες.

Προσεξε το λιγο αυτο γιατι κατα τα αλλα εισαι ιδιατερα συμπαθης και βοηθας αρκετα.

Ευχομαι να μην με παρεξηγησεις και να καταλαβες τι ακριβως θελω να πω.

Samsung S6 auto με τον Samsung sensor

23368664881_c693f023e3_k.jpg2015-12-01_08-32-46 by panagiotisfx, on Flickr

@paok εκεινο που παρατηρω στις βραδινες σου με το 950 ειναι οτι βγαινουν πολυ φωτεινες για τον χρονους που χρησιμοποιεις...η τελευταια ας που με ειναι λες και ειναι τραβηγμενη με 1-2 sec κλειστρο και μου φαινεται περιεργο, σε λεπτομερεια ειναι πολυ καλη παντως και μου θυμιζει λιγο το g4 με fv-5, θελω να δω περισσοτερα βεβαια και κυριως απο την στοκ καμερα στο αυτοματο

Ο χιονισμένος Όλυμπος με τρεις διαφορετικές εφαρμογές.

Ποια ειναι καλύτερη?

1. oneshot

23152093970_d009476d2c_h.jpg2015_12_01_15_13_39_OneShot by ΚΩΣΤΑΣ ΑΛ, on Flickr

2. lumia camera

22820762733_8bd45f2051_h.jpgWP_20151201_15_12_59_Pro by ΚΩΣΤΑΣ ΑΛ, on Flickr

3. proshot

23079879549_d4150790b5_h.jpg2015_12_01_15_14_14_ProShot by ΚΩΣΤΑΣ ΑΛ, on Flickr

----- προσθήκη μηνύματος 6 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

@paok εκεινο που παρατηρω στις βραδινες σου με το 950 ειναι οτι βγαινουν πολυ φωτεινες για τον χρονους που χρησιμοποιεις...η τελευταια ας που με ειναι λες και ειναι τραβηγμενη με 1-2 sec κλειστρο και μου φαινεται περιεργο, σε λεπτομερεια ειναι πολυ καλη παντως και μου θυμιζει λιγο το g4 με fv-5, θελω να δω περισσοτερα βεβαια και κυριως απο την στοκ καμερα στο αυτοματο

Πραγματι. Το κτίριο πχ βγηκε πολυ φωτεινό.

του G4 ειναι πολυ σκοτεινες...Για να πιασει τον ιδιο φωτισμο σε αυτη τη σκηνη θελει iso 800 με οτι αυτο συνεπαγεται (θορυβος κ.τ.λ).

@Montoya, από την εμπειρία μου θυμάμαι ότι η OneShot ήταν η πιο "ήπια", έχανε δηλαδή σε λεπτομέρεια σε σχέση με την stock και την Lumia Camera. Το ίδιο βλέπω και στα δείγματα. Μετά, με έβαλες σε δίλημμα! :) Lumia Camera και ProShot είναι πολύ κοντά για να διαλέξω... Η Stock πάντως ήταν η καλύτερη στο αποτέλεσμα, αν και δεν είχε πολλές ρυθμίσεις...

@Paok, τεράστια η διαφορά η ProShot στο 950. Τώρα στις προτιμήσεις, πέρα από την φωτεινότητα, δεν ξέρω... Η ProShot βγάζει περισσότερη λεπτομέρεια, αλλά νομίζω τείνει πολύ σε όξυνση και στο ψεύτικο. Αλλά όπως είπα και πιο πριν, για τις βραδυνές τουλάχιστον, είναι προτιμότερη για βγάλεις το μέγιστο δυνατό από τον αισθητήρα. Στις ημερήσιες μπορεί να δείχνει πιο φυσική η stock βέβαια. Οπότε επιλέγεις ανάλογα με την περίσταση. ;)

Ιστορικό κινητών: Nokia 3410, 7250i, N97, Lumia 520, Lumia 925, Lumia 1020 64GB, Nokia Lumia 830 - Limited Gold Edition, Lumia 950, N950 Developer kit, Nokia Dali with Simple Dali UI, Nokia Reader - "Pine", Jolla Phone - The First One, Jolla C Limited Edition, Nokia 9 Pureview

Στην άκρη: Nokia 6230i, 8210, N86 8MP, 808 PureView, Nokia "Goldfinger", Nokia "McLaren", Panasonic Lumix DMC-CM1

Σε χρήση: Leica Leitz Phone 1, Nokia 808 Pureview

του G4 ειναι πολυ σκοτεινες...Για να πιασει τον ιδιο φωτισμο σε αυτη τη σκηνη θελει iso 800 με οτι αυτο συνεπαγεται (θορυβος κ.τ.λ).

μα αν πας να παρεις περισσοτερο φως σε μια σκηνη τετοια σε manual mode δεν προκειτε να ανεβασεις iso, κλειστρο θα βαλεις πιο αργο ακριβως για να αποφυγεις τον θορυβο, δεν το συκρινω με το g4, οποιο κινητο και να βαλεις με αυτους τους χρονους διπλα στο αποτελεσμα του 950, παλι σκοτεινο θα φαινεται, ετσι πιστευω απο την εμπειρια μου εως τωρα, δεν το λεω σαν κακο απλα μου φαινεται περιεργο

ενα στοπ διαφορα εχουν ..αν και ειναι τετοια η φυση της συγκεκριμενης φωτογραφιας (η βραδινη δλδ) που απλα την ιδια εικονα τη παιρνεις ανεβαζοντας τα blacks στο 100 και λιγο ακομα τα shadows (περιπου στο +15). (σε photoshopoειδη/lightroom οποιος εχει ορεξη)

Mετα μενει να ταιριαξεις και το wb ανεβαζοντας temperature και tint...

Κανε ενα κοπο να τραβηξεις αντιστοιχα και ημερησιες να δουμε πως διαφοροποιουνται και εκει..(και αν μπορεις βαζε την 20αρα 18αρα..οτι εχει ως μεγιστη αναλυση)

Το G4 το ξέρω μόνο από τις φωτογραφίες που ανεβαίνουν εδώ. Μια φορά το έπιασα στα χέρια μου και τράβηξα φωτογραφία σε κατάστημα.

Πιθανώς η άποψη μου να είναι λανθασμένη αφού προέρχεται μόνο από φωτογραφίες ανθρώπων που ξέρουν να χρησιμοποιούν σωστά μια κάμερα.

Κατα περίεργο τροπο πολλά παιδιά που τους αρέσει το auto γκρινιάζουν και προτιμούν το S6.

Κρίνοντας λοιπόν από δείγματα σε σχέση με το Note 5 που έχει πληρέστερο software από το S6, πιθανολογώ με επιφύλαξη πάντα, ότι σε ημερήσια landscape και σε κλειστούς χώρους με καλό φωτισμό μπορείς να πάρεις ίσως καλύτερες και ευκολότερες φωτό από το G4.

Όταν όμως πέφτει ο φωτισμός τα Samsung αντιδρούν εντελώς χαζά. Μέχρι και το iPhone με f2.2 χρησιμοποιεί εξυπνότερες ρυθμίσεις στο auto.

Δεν μπορείς να ανεβάζεις το ISO στο θεό χωρίς να έχεις βρει τροπο να απομακρύνεις τον θόρυβο.

Φιλικά, Κώστας [/b] [ HTC U11, iPad mini 4, iPhone 6, Galaxy S7 Edge, Xiaomi A1, Nexus 5X ,

μα αν πας να παρεις περισσοτερο φως σε μια σκηνη τετοια σε manual mode δεν προκειτε να ανεβασεις iso, κλειστρο θα βαλεις πιο αργο ακριβως για να αποφυγεις τον θορυβο, δεν το συκρινω με το g4, οποιο κινητο και να βαλεις με αυτους τους χρονους διπλα στο αποτελεσμα του 950, παλι σκοτεινο θα φαινεται, ετσι πιστευω απο την εμπειρια μου εως τωρα, δεν το λεω σαν κακο απλα μου φαινεται περιεργο

Πιθανολογω οτι οφειλεται στον IMX234 που διαχειριζεται καλα τον θορυβο αλλα δεν ειναι ευαισθητος στο σκοταδι.

Επισης το 950 φοραει φακο zeiss, f/1.9.

Και κατι πολυ σημαντικο...το 950 εχει ξεκαθαρα μεγαλυτερο dynamic range παο το G4.

Καταφερε να βγαλει φωτεινη τη σκηνη , χωρις ομως να καψει τα φωτεινα μερη.Το G4 για να πιασει το ιδιο συνολικο exposure, θα καψει αναγκαστικα τα φωτεινα μερη.

Κατω δηλαδη τα μαγαζια με τα φωτα θα βγουν ενα ασπρο πραγμα.

Edited by paok4270

Συμφωνω. Ειναι οντως πιο φωτεινες λες και εχεις βαλει ενα ειδους hdr...

Δεν ξερω ποια να προτιμησω εδω μαλλον τεινω προς το 950. Υπερτερει στα σημεια αλλα μου φαινεται πιο ψευτικη.

Οπως και να χει βλεπουμε μια συσκευη (microsoft πλεον) με σαφη βελτιωση στην φωτογραφια σε σχεση με τα προηγουμενα μοντελα. (πλην 1020-808 λογω αλλης κατηγοριας). Ας μην ξεχναμε και τα πολυ δυνατα specs. Εχουμε ακομα ψαξιμο, αλλα δειχνει αρκετα καλη τουλαχιστον στα ματια μου.

@paok αν θες να συγκρινεις με 3rd party εφαρμογες, καλο θα ηταν να συγκρινεις proshot στο 950 μιας και αποδιδει καλυτερα, αλλα και fv5 στο g4 μιας και εκει υπαρχει αρκετη διαφορα.

@panosfx εξαιρετικη φωτογραφια. Το μονο που με χαλαει λιγο ειναι οτι εχει νεταρει ακριβως στο κεντρο.

Εχω λαβει pm απο καποια μελη να ανεβασω μια εντελως τυχαια φωτο σε δυσκολες συνθηκες στο αυτοματο για να δουν πως αποδιδει.

Βαζω την παρακατω η οποια φυσικα θα εβγαινε καλυτερη σε manual, αλλα θεωρω οτι σαν αυτοματο και σαν snapshot ειναι αρκετα καλη.

Ειναι τραβηγμενη με διπλο κλικ στο volume down (ανοιγει η καμερα απο σβηστο τηλεφωνο και τραβαει επιτοπου).

(επελεξε αυτοματα hdr)

23453637145_56a1dae35a_k.jpg20151127_185927_HDR by George Drizos, on Flickr

----- προσθήκη μηνύματος 8 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Το G4 το ξέρω μόνο από τις φωτογραφίες που ανεβαίνουν εδώ. Μια φορά το έπιασα στα χέρια μου και τράβηξα φωτογραφία σε κατάστημα.

Πιθανώς η άποψη μου να είναι λανθασμένη αφού προέρχεται μόνο από φωτογραφίες ανθρώπων που ξέρουν να χρησιμοποιούν σωστά μια κάμερα.

Κατα περίεργο τροπο πολλά παιδιά που τους αρέσει το auto γκρινιάζουν και προτιμούν το S6.

Κρίνοντας λοιπόν από δείγματα σε σχέση με το Note 5 που έχει πληρέστερο software από το S6, πιθανολογώ με επιφύλαξη πάντα, ότι σε ημερήσια landscape και σε κλειστούς χώρους με καλό φωτισμό μπορείς να πάρεις ίσως καλύτερες και ευκολότερες φωτό από το G4.

Όταν όμως πέφτει ο φωτισμός τα Samsung αντιδρούν εντελώς χαζά. Μέχρι και το iPhone με f2.2 χρησιμοποιεί εξυπνότερες ρυθμίσεις στο auto.

Δεν μπορείς να ανεβάζεις το ISO στο θεό χωρίς να έχεις βρει τροπο να απομακρύνεις τον θόρυβο.

Κωστα ναι ειναι πολυ πιθανο να συμβει αυτο που λες. Απο κει και περα σαφως παιζει ρολο το να ξερεις να χρησιμοποιεις μια καμερα, αλλα απο την αλλη παιζει τρομερα σημαντικο ρολο να εχει το κινητο οσο καλυτερο αυτοματο γινεται για καποιον που δεν θελει να ψαχνεται με ρυθμισεις και θελει απλα να παρει μια καλη φωτο με το πατημα ενος κουμπιου. Τα iphone αν και υστερουν σαν hardware οι αλγοριθμοι τους ειναι πολυ εξυπνοι. Της samsung δε σε ημερησιες κορυφη. Η lg ειναι καπου στη μεση, εχοντας πολυ καλες ημερησιες (ισως οχι τοσο καλες οσο ενος s6-note 5) και πολυ καλες βραδυνες + ρυθμισεις. Βασικα θεωρω οτι ειναι καθαρα τι θες απο μια καμερα....επιλογες υπαρχουν.

Μια με φλας με πολυ λιγο φως!

23158152180_1e3c33ff65_c.jpgIMG_20151201_231056 by Guardian, on Flickr

Device: S24 Ultra Titan Grey 12/512GB  + Watch 5 44mm

Πιθανολογω οτι οφειλεται στον IMX234 που διαχειριζεται καλα τον θορυβο αλλα δεν ειναι ευαισθητος στο σκοταδι.

Επισης το 950 φοραει φακο zeiss, f/1.9.

Και κατι πολυ σημαντικο...το 950 εχει ξεκαθαρα μεγαλυτερο dynamic range παο το G4.

Καταφερε να βγαλει φωτεινη τη σκηνη , χωρις ομως να καψει τα φωτεινα μερη.Το G4 για να πιασει το ιδιο συνολικο exposure, θα καψει αναγκαστικα τα φωτεινα μερη.

Πραγματικά πολύ καλό dynamic range! Τα δείγματα που μας έχεις δείξει μέχρι τώρα είναι πολύ θετικά.

Ανέβασε καμία και με φλας..

επειδη βλεπω οτι σχολιαζεται το θεμα αρκετα για s6 vs g4 σε φως ημερα παραθετω 3 φωτο που ειχα τραβηξει, το σχολιο μου ειναι οτι δεν υπαρχουν και τρελες διαφορες οπως σε Low light, και με τα 2 τηλεφωνα θα παρεις καλες φωτογραφιες και σε καποιες να υπερτερει το ενα η το αλλο συμφωνα με το γουστο του καθενα φυσικα περι οξυτητας/χρωματων κλπ οσο για το θεμα ευκολια επειδη εχω δοκιμασει και το s6 σε ολες τις συνθηκες δεν νομιζω οτι παιρνεις πιο ευκολα αποτελεσμα, το ιδιο πραγμα μου φαινεται με το g4

οι πρωτες ειναι του g4 οι δευτερες του s6

22793217853_dc8235360b_h.jpg20151108_140142 by saleakos, on Flickr

23337803761_0b9f40b568_h.jpg20151108_140151 by saleakos, on Flickr

23337763801_fa5013adcb_h.jpg20151108_140506 by saleakos, on Flickr

22791989944_d3c19a9f94_h.jpg20151108_140454 by saleakos, on Flickr

23394109196_0f278a9057_h.jpg20151108_142119 by saleakos, on Flickr

23052273849_0c1c594cd1_h.jpg20151108_142141 by saleakos, on Flickr

Oυδεμια σχεση απολυτως.

Στη καλυτερη να εχει ιδιο dynamic range μαζι με αλλα κινητα ..(τουτεστιν κατι λιγοτερα απο 12 stop @ lowest iso).

Εδω υπολογιζω κατι ψιλα παραπανω απο 10ev ..πες 10 αλλα αν δε σου δινει raw ...μενεις με τα 8 στο χερι....αν τα ξεπερναει ως εικονα με συγκεκριμενες ρυθμισεις.

Αν και οι εικονες δεν ειναι εξαρχης με ιδιο κλειστρο το αποτελεσμα ειναι απλα με τις αλλαγες που ανεφερα πιο πανω.

Και οχι ..σκοπος δεν ειναι να παρουμε ιδια εικονα με το pp..αν και το raw ειναι σαφως προτιμοτερο και θα μπορουσα να κανω περισσοτερα πραματα, αλλα να δουμε εστω και απο σποντα τι συμβαινει σε καθε κινητο.

Aφου ανοιξετε το λινκ κλικαρετε αλλη μια να παρετε την αντιστοιχη αναλυση με το 950.

Moy ξεφυγε λιγο το wb ...και απο jpg μη περιμενετε να δειτε ιδια αποτελεσμα στη ποιοτητα. Απο raw το θεωρω δεδομενα οτι θα επαιρνα πιο ιδια εικονα σε καθε τομεα.

http://s1.postimg.org/kuimr4aob/22823026644_dba4349671_o_as_Smart_Object_1.jpg

Επισκέπτης
This topic is now closed to further replies.
 Κοινοποίηση

• Create New...