Jump to content

Ποιο κινητό βγάζει τις καλύτερες φωτογραφίες; (Νο2)

Κοινοποίηση

Ποια εταιρεία βγάζει τα καλύτερα cameraphones;  

1.622 members have voted

1. 1. Ποια εταιρεία βγάζει τα καλύτερα cameraphones;

• Alcatel
      6
    • Apple
      107
    • HTC
      44
    • LG
      102
    • Motorola
      13
    • Nokia
      551
    • Samsung
      290
    • Sony Ericsson
      376
    • ...άλλη εταιρεία
      58
    • ΔΞ/ΔΑ
      75

Recommended Posts

με camera fv-5 iso 100 σε Png format!

22214270713_8a52da71c2_c.jpgDSC_0098 by Guardian, on Flickr

Device: S24 Ultra Titan Grey 12/512GB  + Watch 5 44mm

• Απαντήσεις 10,8χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Στα 2500 που επαιξα με την dng ηταν πολυ καλυτερο. Αρα ναι στα 2700 θα ηταν μια χαρα.

----- προσθήκη μηνύματος 7 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Συμφωνω στα λεγομενα σου. Σαφως και μεγαλο ρολο (ισως τον σημαντικοτερο) παιζει το ποσο ευκολα μπορουμε να παρουμε μια καλη φωτογραφια απο μια συσκευη. Οταν εισαι σε μια εκδηλωση η στο σπιτι σου και θες να πιασεις μια στιγμη, δεν θα κατσεις να βγαλεις με manual. Ουτε θα "στησεις" το προσωπο που θα φωτογραφησεις μεχρι να ρυθμισεις. Το αν μπορεις να παρεις ακομα καλυτερο αποτελεσμα με manual αυτο ειναι ενα + αλλα οχι το απολυτα ζητουμενο.

Kαι αναφερομαι σε indoor γιατι εξω μερα νταλα ηλιο λιγο πολυ ολα καλα τραβανε. Στην γρηγορη κινηση και σε εσωτερικο φωτισμο ειναι τα ζορια.

Τα τριποδα και οι στημενες βραδυνες ειναι ενα καλλιτεχνικο κομματι η οπως αλλιως θες να το πεις, το οποιο το θελω φυσικα. Δεν θα ξαναπαρω κινητο χωρις manual ποτε. Αλλα δεν ειναι ομως το Νο1 για μενα.

Σημερα πηγα σε κατι γενεθλια και εβγαλα μερικες στο αυτοματο γιατι δεν προλαβαινα για παραπανω. Το αποτελεσμα προσωπικα με καλυψε απολυτα, και αυτο εχει σημασια τουλαχιστον για μενα.

----- προσθήκη μηνύματος 85 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Σε ευχαριστω! Βασικα το ειχα στηριξει στο πεζουλι οποτε τριποδακι δεν εχω...:rolleyes:

Παιζουν αξιολογα απο Κινα αν θες περισσοτερα με Pm ;)

Γιώργο δεν με κατάλαβες.

Δεν εννοούσα ότι δεν πρέπει να μας ενδιαφέρει το κομμάτι αυτό. Τονισα απλά ότι δεν είναι αντιπροσωπευτικό.

Δεν το είπα στην τύχη. Έχει γραφτεί πολλες φορές σε άλλα topics του myphone ότι δεν θεωρούν τα δείγματα που ανεβαίνουν εδώ αντιπροσωπευτικά. Τελευταία το έγραφε ο Γιάννης ddr2 αν θυμάμαι καλά.

Το G4 για παράδειγμα το θεωρώ το πιο ολοκληρωμένο φωτογραφικά κινητό γιατί διαθέτει το καλύτερο auto και συνάμα διαθέτει πληρεις manual ρυθμίσεις.

Αυτό που ήθελα να πω είναι ότι ανεβάζοντας συνεχώς στημένα πλάνα δεν δίνεται πάντα η πραγματική εικόνα της κάμερας ενός κινητού και συμβαίνει πολλές φορές να την πατάνε συμφορουμίτες αγοράζοντας συσκευές που στο αυτόματο είναι πολύ μέτριες.

Όπως λοιπόν δεχόμαστε καταιγισμό τέτοιων φωτογραφιών, θα πρέπει να δεχτούμε τα όσα μπορούν να γίνουν σ ένα raw με την κατάλληλη επεξεργασία.

Επίσης το συγκριτικό με μια DSLR είναι χρησιμοτατο για να βγάλουμε συμπεράσματα και το βλέπουμε να γίνεται συχνά σε διάφορα sites.

Τα συγκριτικά είναι αυτά που βοηθούν δείχνοντας το ίδιο πλάνο σε auto, manual, hdr σε διάφορες συνθήκες και ακόμα περισσότερο όταν υπάρχει δυνατότητα να γίνει συγκριτικό την ίδια στιγμή με άλλη συσκευή.

Τα λέω αυτά γιατί βλέπω ότι ενώ έχουμε εδώ κάποιον σαν τον xteacher που μπορεί να βοηθήσει, πάμε να τον φιμωσουμε λες και θα μας πάρει την δόξα.

Edited by Te_salat
Φιλικά, Κώστας [/b] [ HTC U11, iPad mini 4, iPhone 6, Galaxy S7 Edge, Xiaomi A1, Nexus 5X ,

22214270713_8a52da71c2_c.jpgDSC_0098 by Guardian, on Flickr

ψιλοπαπαδες βλεπω!

----- προσθήκη μηνύματος 6 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Γιώργο δεν με κατάλαβες.

Δεν εννοούσα ότι δεν πρέπει να μας ενδιαφέρει το κομμάτι αυτό. Τονισα απλά ότι δεν είναι αντιπροσωπευτικό.

Δεν το είπα στην τύχη. Έχει γραφτεί πολλες φορές σε άλλα topics του myphone ότι δεν θεωρούν τα δείγματα που ανεβαίνουν εδώ αντιπροσωπευτικά. Τελευταία το έγραφε ο Γιάννης ddr2 αν θυμάμαι καλά.

Το G4 για παράδειγμα το θεωρώ το πιο ολοκληρωμένο φωτογραφικά κινητό γιατί διαθέτει το καλύτερο auto και συνάμα διαθέτει πληρεις manual ρυθμίσεις.

Αυτό που ήθελα να πω είναι ότι ανεβάζοντας συνεχώς στημένα πλάνα δεν δίνεται πάντα η πραγματική εικόνα της κάμερας ενός κινητού και συμβαίνει πολλές φορές να την πατάνε συμφορουμίτες αγοράζοντας συσκευές που στο αυτόματο είναι πολύ μέτριες.

Όπως λοιπόν δεχόμαστε καταιγισμό τέτοιων φωτογραφιών, θα πρέπει να δεχτούμε τα όσα μπορούν να γίνουν σ ένα raw με την κατάλληλη επεξεργασία.

Επίσης το συγκριτικό με μια DSLR είναι χρησιμοτατο για να βγάλουμε συμπεράσματα και το βλέπουμε να γίνεται συχνά σε διάφορα sites.

Τα συγκριτικά είναι αυτά που βοηθούν δείχνοντας το ίδιο πλάνο σε auto, manual, hdr σε διάφορες συνθήκες και ακόμα περισσότερο όταν υπάρχει δυνατότητα να γίνει συγκριτικό την ίδια στιγμή με άλλη συσκευή.

Τα λέω αυτά γιατί βλέπω ότι ενώ έχουμε εδώ κάποιον σαν τον xteacher που μπορεί να βοηθήσει, πάμε να τον φιμωσουμε λες και θα μας πάρει την δόξα.

Δεν συμφωνω με το σχολιο "στημενα πλανα".Εγω τουλαχιστον εχω ανεβασει καθε ειδους σεναριο που μπορει να βγαλει καποιος μια φωτογραφια.

Γιώργο δεν με κατάλαβες.

Mια χαρα σε καταλαβα πιστεψε με. Δεν διαφωνουμε πουθενα φιλε Κωστα. Ισως να παρανοηθηκε κατι στο ποστ μου. Δεν γραφουμε κατι διαφορετικο. :)

Οσο για το συγκριτικο εχει θεμα το net στο σπιτι μου ενω στο μαγαζι εχω vdsl. Θα κανω οτι ειναι δυνατο να βρω λιγο κενο να το ανεβασω μεχρι τις 5 το απογευμα.

----- προσθήκη μηνύματος 84 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Λογικα εχει νεταρει στο καγγελο απο οσο βλεπω. Μπραβο πολυ καλη!!

Εχει αγορασει κανεις fv-5 με galaxy s6 να δουμε αν κανει δουλεια;Στο G3 που ειχα μου κολλαγε πολυ κι ηταν δυσχρηστη η free εκδοση και δεν την πληρωσα.Τωρα στο S6 δεν ξερω..

Κρατα μια και (ανεφερε) το κλειστρο που χρησιμοποιηθηκε.

Να υποθεσω 1/10?

Το κλειστρο δεν το πειραξα..θα σε γελασω ποσο ητανε...

Device: S24 Ultra Titan Grey 12/512GB  + Watch 5 44mm

Εχει αγορασει κανεις fv-5 με galaxy s6 να δουμε αν κανει δουλεια;Στο G3 που ειχα μου κολλαγε πολυ κι ηταν δυσχρηστη η free εκδοση και δεν την πληρωσα.Τωρα στο S6 δεν ξερω..

Το είχα στο Ν5 δούλευε μια χαρά και είχε όλες τις manual ρυθμίσεις σε λειτουργία.

Δεν ξέρω όμως αν γίνεται το ίδιο στο S6 που δεν του έχει δώσει η Samsung πληρεις manual και raw.

Φιλικά, Κώστας [/b] [ HTC U11, iPad mini 4, iPhone 6, Galaxy S7 Edge, Xiaomi A1, Nexus 5X ,

Το είχα στο Ν5 δούλευε μια χαρά και είχε όλες τις manual ρυθμίσεις σε λειτουργία.

Δεν ξέρω όμως αν γίνεται το ίδιο στο S6 που δεν του έχει δώσει η Samsung πληρεις manual και raw.

Την αγορασα τελικα κι εχει ολες τις λειτουργιες.Ακομα και την ταχυτητα του κλειστρου.Και δουλευει απροβληματιστα.

Ω ρε εχει να πεσει παιχνιδι τωρα...

Την αγορασα τελικα κι εχει ολες τις λειτουργιες.Ακομα και την ταχυτητα του κλειστρου.Και δουλευει απροβληματιστα.

Ω ρε εχει να πεσει παιχνιδι τωρα...

Κανε ενα κοπο να ανεβασεις ο,τι και να βγει με καμποσα δευτερα κλειστρο.

Θελω να το δω να δουλευει :p

Κανε ενα κοπο να ανεβασεις ο,τι και να βγει με καμποσα δευτερα κλειστρο.

Θελω να το δω να δουλευει :p

Συγνωμη που μπαινω σφηνα στο συγκριτικο αλλα επρεπε να απαντησω

Xteacher εδω 2 φωτογραφιες με το κλειστρο τερμα,και τις ρυθμισεις και ποσο με αφηνει να το ανοιξω.

22225638764_64dff85fcc_k.jpg2015-11-07_03-44-34 by panagiotisfx, on Flickr

22820628476_d5198b4b7b_k.jpg2015-11-07_01-58-51 by panagiotisfx, on Flickr

22430140778_9fac7c7303_k.jpgScreenshot_2015-11-07-15-43-47 by panagiotisfx, on Flickr

Edited by panosfx

@xteacher ευχαριστώ πολύ για το site! Εδώ ρώτησα κάποιους φωτογράφους δεν είχαν ιδέα... Οπότε η βοήθειά σου είναι πολύτιμη! :) Σίγουρα κι εγώ κάτι οικονομικό ψάχνω, αλλιώς θα πήγαινα απευθείας σε καλή dSLR, φακούς κλπ. Ένα δυο οικονομικούς φακούς θέλω για να έχω ζουμ βασικά σε ιδιαίτερες περιπτώσεις, π.χ. για πανσέληνο ή οτιδήποτε... Ίσως και τίποτα φίλτρα εξουδετέρωσης για τρεχούμενα νερά κλπ, αλλά γενικά κάτι οικονομικό πάντα...

Aυτο που μου εδειξες ειναι απλα teleconverter. Σου διπλασιαζει απλα το εστιακο μηκος . Το (ισοδυναμο) 28αρι στο κανει 56 (αν ειναι 2χ).

Για μενα δε τρεχει και τιποτα να μη το εχεις. Απο τα 20mpx του cm1 πας στο 5mpx και το εχεις ηδη καταφερει...που αν κρινω την αγαπη για τα pureview δεν τρεχει και τιποτα με τα μονο 5mpx.

Παιζει βεβαια και αυτο.. http://www.bhphotovideo.com/c/product/749505-REG/Polaroid_PL3537T_Studio_Series_37mm_3_5x.html

που θα εχεις ισοδυναμο 98mm ...που οκ ας πουμε οτι δεν μπορεις χωρις αυτο. (με πολυ cropping πας στα 1.65mpx αλλα οκ ειναι καπως)

Και ευχη ολων ολα αυτα τα πραματουλια να αποδιδουν και να μη κοβουν ποιοτητα .

Για πειραματισμο παει και ερχεται ..για nd με πολλα στοπ επισης παει και ερχεται...αλλα το 100αρι € θα το φτασεις συνολικα.

@πανοσφχ

Το μεγαλυτερο 0.5" (?)..not so nice..

Για τα αρρωστακια της φωτογραφίας......

Φωτογράφοι παντού........

https://farm6.staticflickr.com/5773/22859641301_4d76e15086_o.jpgWP_20151107_11_31_07_Pro by ΚΩΣΤΑΣ ΑΛ, on Flickr

----- προσθήκη μηνύματος 2 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Τι λέει ο φακος του RF-4?????

Θελει να πάρει ένα ο mivas.....:lol::lol::lol:

https://farm1.staticflickr.com/672/22848500745_187e691ba3_o.jpgWP_20151107_11_30_52_Pro by ΚΩΣΤΑΣ ΑΛ, on Flickr

Edited by impreza_sti
Αφαίρεση αδικαιολόγητα μεγάλου μεγέθους εικόνων

SEX is like NOKIA (connecting people)

http://i.imgur.com/zWrMLZe.jpg

Τι λέει ο φακος του RF-4?????

Θελει να πάρει ένα ο mivas.....:lol::lol::lol:

Ωωωω!!! Τέτοιο θέλω κι εγώ!!! :lol:

Aυτο που μου εδειξες ειναι απλα teleconverter. Σου διπλασιαζει απλα το εστιακο μηκος . Το (ισοδυναμο) 28αρι στο κανει 56 (αν ειναι 2χ).

Για μενα δε τρεχει και τιποτα να μη το εχεις. Απο τα 20mpx του cm1 πας στο 5mpx και το εχεις ηδη καταφερει...που αν κρινω την αγαπη για τα pureview δεν τρεχει και τιποτα με τα μονο 5mpx.

Παιζει βεβαια και αυτο.. http://www.bhphotovideo.com/c/product/749505-REG/Polaroid_PL3537T_Studio_Series_37mm_3_5x.html

που θα εχεις ισοδυναμο 98mm ...που οκ ας πουμε οτι δεν μπορεις χωρις αυτο. (με πολυ cropping πας στα 1.65mpx αλλα οκ ειναι καπως)

Και ευχη ολων ολα αυτα τα πραματουλια να αποδιδουν και να μη κοβουν ποιοτητα .

Για πειραματισμο παει και ερχεται ..για nd με πολλα στοπ επισης παει και ερχεται...αλλα το 100αρι € θα το φτασεις συνολικα.

χμμ... θέλει λίγο σκέψη. 100άρι πολύ είναι... Άντε να πάρω το δαχτυλίδι για ταιριάζουν οι φακοί και ένα φακό για αρχή, αλλά όχι και 100... Για ειδικές περιπτώσεις θα το ήθελα, να βγάλω κάτι μακρινό όπως το φεγγάρι. Από κινητά μόνο τα ζουμ είναι τα καλύτερα για αυτό, αλλά η κάμερά τους υστερεί πολύ γενικά... Το pureview zoom του 808 είναι το αμέσως καλύτερο, αλλά και πάλι δεν φτάνει το οπτικό ζουμ... Θα ρωτησω και σε φωτογραφεία για τίποτα οικονομικό, να το δοκιμάσω εκείνη την ώρα (μην το παραγγείλω απέξω και κλαίω μετά!)

Ιστορικό κινητών: Nokia 3410, 7250i, N97, Lumia 520, Lumia 925, Lumia 1020 64GB, Nokia Lumia 830 - Limited Gold Edition, Lumia 950, N950 Developer kit, Nokia Dali with Simple Dali UI, Nokia Reader - "Pine", Jolla Phone - The First One, Jolla C Limited Edition, Nokia 9 Pureview

Στην άκρη: Nokia 6230i, 8210, N86 8MP, 808 PureView, Nokia "Goldfinger", Nokia "McLaren", Panasonic Lumix DMC-CM1

Σε χρήση: Leica Leitz Phone 1, Nokia 808 Pureview

Ωωωω!!! Τέτοιο θέλω κι εγώ!!! :lol:

χμμ... θέλει λίγο σκέψη. 100άρι πολύ είναι...

Αστο το φεγγαρι..Ακομα και με το 3.5χ δε κανεις δουλεια.

Αν θες ντε και καλα...να σου πω να παρεις ενα φθηνο τηλεσκοπιο της προκοπης(150€). Πιο χρησιμο θα ειναι και θα το χαρεις και για τη δουλεια που πρεπει..

Edited by xteacher

Από τις πρώτες φωτογραφίες με το S6 και πραγματικά αυτό το τηλέφωνο με έχει κερδίσει.

Βραδινή με συννεφιασμένο ουρανό

20151103_173725

Ericsson788, Nokia 3310,7650,3650,N82,N95, Samsung i8910,S2,S3,S4,S6,S7 edge,S8+,S9+,S10+,S20 Ultra

Το συγκριτικό του demon2411 μεταφέρθηκε προσωρινά σε ξεχωριστό θέμα γιατί έχει αρκετό ενδιαφέρον για να σχολιαστεί. Επειδή υπήρξαν αρκετά μηνύματα στο ενδιάμεσο που παρέπεμπαν αλλού την συζήτηση έγινε αυτός ο διαχωρισμός οποίος όπως ανέφερα είναι προσωρινός!

ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΟ NIKON D3200 DSLR KIT 18-55 VR LENS 24mp A/R 4:3 Vs Lg G4 16mp A/R 16:9

Αστο το φεγγαρι..Ακομα και με το 3.5χ δε κανεις δουλεια.

Αν θες ντε και καλα...να σου πω να παρεις ενα φθηνο τηλεσκοπιο της προκοπης(150€). Πιο χρησιμο θα ειναι και θα το χαρεις και για τη δουλεια που πρεπει..

τηλεσκόπιο, ε; Βασικά μπορεί και να πάρω τα μικρά 18-24X με κανένα 40άρι που είναι για κινητά (αν και με το μπρος πίσω focus του φακού θα έχω θέμα)... Μάλλον θα σκεφτώ κανένα 3.5άρι που μου είπες, έστω για ένα βασικό οπτικό ζουμ...

Ιστορικό κινητών: Nokia 3410, 7250i, N97, Lumia 520, Lumia 925, Lumia 1020 64GB, Nokia Lumia 830 - Limited Gold Edition, Lumia 950, N950 Developer kit, Nokia Dali with Simple Dali UI, Nokia Reader - "Pine", Jolla Phone - The First One, Jolla C Limited Edition, Nokia 9 Pureview

Στην άκρη: Nokia 6230i, 8210, N86 8MP, 808 PureView, Nokia "Goldfinger", Nokia "McLaren", Panasonic Lumix DMC-CM1

Έλα και μια από μένα που έχω να βάλω καιρό... Σας παρακολθυθώ όμως απλά δεν έχω το χρόνο να ποσταρω....

22832399206_67229a89a9_b.jpgCreepy Park

Μivas με 'γειά το CM-1 Φάντασμα

Demon ελπίζω να βρω το χρόνο για το τελευταίο σου VS αν και πιστεύω πως αδίκησες την DSLR σου ή απλά δεν την ξέρεις καλά με μια γρήγορη ματιά! Εύγε όμως για την προσπάθεια

Οι λοιποί να είστε καλά... Δεν είναι να λείψει κανείς από αυτό το thread... Χαλνει επεισόδια!!!

Edited by Dimitris_41Mpxls

Sony XPERIA Neo V, Samsung Ativ S,

Nokia Lumia 830 Nokia Lumia 1020

Demon ελπίζω να βρω το χρόνο για το τελευταίο σου VS αν και πιστεύω πως αδίκησες την DSLR σου ή απλά δεν την ξέρεις καλά με μια γρήγορη ματιά! Εύγε όμως για την προσπάθεια

Οι λοιποί να είστε καλά... Δεν είναι να λείψει κανείς από αυτό το thread... Χαλνει επεισόδια!!!

Σε ευχαριστω για το σχολιο σου. Κι ομως πιστεψε με δεν την αδικησα καθολου, προσπαθησα πολυ να παρω τα μεγιστα αποτελεσματα.

Εβγαλα ομως και καποια στο αυτοματο (με προγραμμα φυσικα οχι εντελως auto) γιατι δεν ειμαστε μονιμως με μια ρυθμιση στο χερι.

Δεχομαι ομως το γεγονος οτι πιθανον με διαφορετικες ρυθμισεις θα επαιρνα κατι καλυτερο, αν και δυσκολο.

----- προσθήκη μηνύματος 7 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Το συγκριτικό του demon2411 μεταφέρθηκε προσωρινά σε ξεχωριστό θέμα γιατί έχει αρκετό ενδιαφέρον για να σχολιαστεί. Επειδή υπήρξαν αρκετά μηνύματα στο ενδιάμεσο που παρέπεμπαν αλλού την συζήτηση έγινε αυτός ο διαχωρισμός οποίος όπως ανέφερα είναι προσωρινός!

ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΟ NIKON D3200 DSLR KIT 18-55 VR LENS 24mp A/R 4:3 Vs Lg G4 16mp A/R 16:9

Ευχαριστω πολυ για τον κοπο και την εξυπηρετηση.

Θα περιμενω φυσικα τα σχολια ολων οσων θελουν να πουν την αποψη τους, και κυριως αυτων που εδειξαν ενδιαφερον απο την πρωτη στιγμη για αυτο το συγκριτικο.

τηλεσκόπιο, ε; Βασικά μπορεί και να πάρω τα μικρά 18-24X με κανένα 40άρι που είναι για κινητά (αν και με το μπρος πίσω focus του φακού θα έχω θέμα)... Μάλλον θα σκεφτώ κανένα 3.5άρι που μου είπες, έστω για ένα βασικό οπτικό ζουμ...

Το γραφω σε περιπτωση που δεν εγινε αντιληπτο.

-Αν δε υπαρχει ετοιμο converter συγκεκριμενο για το cm1 ..πρεπει οπωσδηποτε να παρεις το extension tube οπωσδηποτε (2 φορες οπωσδηποτε)-

Απο οτι ισχυει για τις compact παντως ..τα ετοιμα converter εχουν το κενο χωρο πισω απο το "κρυσταλλο" (ο,τι εχει) ωστε να μπαινοβγαινει ο φακος χωρις προβλημα. Εσυ θες για αρχη το extension tube ωστε δημιουργησεις αυτο το χωρο. (λογικα ο φακος δεν εξεχει πανω απο 7mm)

Μετα πανω στο σπειρωμα του tube βιδωνεις ο,τι θες.(εχει σπειρωμα ..εξου και το "βιδωνεις")

Ακομα και αν εχει κενο χωρο και το βιδωσεις το converter πανω στο cm1 ..και αν ακομα δεν βρισκει πουθενα ο φακος ..ισως να μην εστιαζει εκει που θες. Αυτα ειναι για να μπαινουν πανω στο φακο(αν δεν ειναι ειδικα σχεδιασμενα για συγκεκριμενη συσκευη) αλλιως το φως δεν συγκλινει εκει που πρεπει.

Επειδη οπως εχεις καταλαβει δεν τα εχω δοκιμασει -και ουτε προκειται- ισως να κανω και λαθος. Θα πονταρα βεβαια στο οτι δεν κανω. : p

Το γραφω σε περιπτωση που δεν εγινε αντιληπτο.

-Αν δε υπαρχει ετοιμο converter συγκεκριμενο για το cm1 ..πρεπει οπωσδηποτε να παρεις το extension tube οπωσδηποτε (2 φορες οπωσδηποτε)-

Απο οτι ισχυει για τις compact παντως ..τα ετοιμα converter εχουν το κενο χωρο πισω απο το "κρυσταλλο" (ο,τι εχει) ωστε να μπαινοβγαινει ο φακος χωρις προβλημα. Εσυ θες για αρχη το extension tube ωστε δημιουργησεις αυτο το χωρο. (λογικα ο φακος δεν εξεχει πανω απο 7mm)

Μετα πανω στο σπειρωμα του tube βιδωνεις ο,τι θες.(εχει σπειρωμα ..εξου και το "βιδωνεις")

Ακομα και αν εχει κενο χωρο και το βιδωσεις το converter πανω στο cm1 ..και αν ακομα δεν βρισκει πουθενα ο φακος ..ισως να μην εστιαζει εκει που θες. Αυτα ειναι για να μπαινουν πανω στο φακο(αν δεν ειναι ειδικα σχεδιασμενα για συγκεκριμενη συσκευη) αλλιως το φως δεν συγκλινει εκει που πρεπει.

Επειδη οπως εχεις καταλαβει δεν τα εχω δοκιμασει -και ουτε προκειται- ισως να κανω και λαθος. Θα πονταρα βεβαια στο οτι δεν κανω. : p

Ωχ... Τώρα με εμψύχωσες! :p

Κι εγώ έτσι σκεφτόμουν. Δηλαδή το δαχτυλίδι επέκτασης + έναν φακό ή οτιδήποτε... Αλλά αυτό με την εστίαση που είπες, απογοητεύτηκα λίγο... Αν δεν μπορεί να εστιάσει, ο φακός θα μου είναι άχρηστος... Ο σύνδεσμος που μου έστειλες πάντως, δείχνει φακούς πάνω στο CM1, οπότε αυτοί τουλάχιστον θα είναι κατάλληλοι... Αν και όπως τα είδα τα πράγματα, για επέκταση + ένα δυο φακούς πάω σε 100άρι... Αν φανταστείς ότι η γνήσια δερμάτινη θήκη της Panasonic κοστίζει 250 ευρώ, το 100άρι δεν είναι τίποτα... (τουλάχιστον για εκείνους που μπορούν να πάρουν και την γνήσια θήκη). Θα ρωτήσω και σε άλλα φωτογραφεία με βάση αυτά που μου έστειλες, μήπως βρεθεί τίποτα κι εδώ, να το δοκιμάσω επί τόπου...

Θα επρεπε να στειλω πμ ...αλλα ας ειναι το τελευταιο που θα γραψω δημοσια σε περιπτωση που παρεσυρα καποιον αλλον.

Χωρις το extension tube ειναι αδυνατο να εστιασεις ..(Αν δεν ειναι ειδικα σχεδιασμενο το converter για το cm1...που δεν εχω βρει να υπαρχουν).

Αν βαλεις το extension θα μπορεις να εστιασεις με οτιδηποτε generic κυκλοφορει με 37αρι (mm) σπειρωμα.

Ουσιαστικα θα πρεπει να πας σε μεγαλα φωτογραφεια και να ρωτησεις για converters 37mm για compact/camcorder . Χωρις δαχτυλιδακι ομως πρωτα δεν ξερω τι θα μπορεις να κανεις ακομα και αν βρεις καποιον να εχει converter στη συγκεκριμενη διασταση.

converter = σου μετατρεπει το φακο σε πιο wide ή πιο tele ..αναλογα τον converter.

(εσυ ψαχνεις teleconverter...δλδ να σου πολλαπλασιαζει το εστιακο μηκος και οχι να στο υπο-πολλαπλασιαζει. Για αυτο και 2χ ή 2.5χ ή 3.5χ και οχι για παραδειγμα 0.45χ)

extension = απλα το χρειαζεσαι για να "μεταθεσεις" το σπειρωμα που εχει το cm1 μερικα χιλιοστα πιο πανω ωστε να αφησεις χωρο για το φακο να βγει.

Τα generic απλα βιδωνουν στο σπειρωμα του φακου...που εσυ δεν εχεις σπειρωμα στον φακο. Για αυτο θες και το extension.

Καλο κουραγιο παντως στα φωτογραφεια. Θα σε κοιτανε περιεργα οταν τους πεις τι θελεις..και ισως ακομα πιο περιεργα οταν τους πεις οτι το θες για το cm1 :p

Edited by xteacher

Γιορτή αεροπορίας συνέχεια......

https://farm1.staticflickr.com/723/22854763975_cee272dd0d_o.jpgWP_20151107_11_31_24_Pro by ΚΩΣΤΑΣ ΑΛ, on Flickr

https://farm6.staticflickr.com/5773/22865915821_60d2ee784a_o.jpgWP_20151107_11_28_33_Pro by ΚΩΣΤΑΣ ΑΛ, on Flickr

https://farm6.staticflickr.com/5813/22854749015_18e0e7d5dc_o.jpgWP_20151107_12_11_23_Pro by ΚΩΣΤΑΣ ΑΛ, on Flickr

https://farm6.staticflickr.com/5756/22865900271_4570f9859e_o.jpgWP_20151107_11_31_56_Pro by ΚΩΣΤΑΣ ΑΛ, on Flickr

---Από Ομάδα Διαχείρισης---

Αφαίρεση εικόνων αδικαιολόγητα μεγάλου μεγέθους

Edited by impreza_sti

SEX is like NOKIA (connecting people)

http://i.imgur.com/zWrMLZe.jpg

Επισκέπτης
This topic is now closed to further replies.
 Κοινοποίηση

• Create New...