Jump to content

Ποιο κινητό βγάζει τις καλύτερες φωτογραφίες; (Νο2)

Κοινοποίηση

Ποια εταιρεία βγάζει τα καλύτερα cameraphones;  

1.622 members have voted

1. 1. Ποια εταιρεία βγάζει τα καλύτερα cameraphones;

• Alcatel
      6
    • Apple
      107
    • HTC
      44
    • LG
      102
    • Motorola
      13
    • Nokia
      551
    • Samsung
      290
    • Sony Ericsson
      376
    • ...άλλη εταιρεία
      58
    • ΔΞ/ΔΑ
      75

Recommended Posts

@Mivas στο συγκριτικο σου θα προτιμησω και εγω το 1020. Του 808 ειναι τεχνικα πιο σωστη σαν φωτογραφια με βαση τις συνθηκες που αναφερεις, αλλα του 1020 ειναι πιο ευχαριστη στο ματι.

Στις φωτο με το g4 vs s6 θα προτιμησω ελαφρως το g4 αν και ειναι πολυ κοντα με μικρες διαφορες. To s6 φαινεται να εχει τσιμπισει παραπανω την εκθεση απο το g4 (φαινεται και στα δεντρα και πανω αριστερα στα κτηρια στο background). Το θεμα ειναι οτι το lg εχει ηδη dng + κλειστρο οποτε καλο θα ηταν, αν και οταν παρει το s6 τοτε να ξανακανουν συγκριση. (αν και στις παραπανω φαινεται να ειναι στο auto οποτε δεν παιζει και τοσο ρολο).

Edited by demon2411

• Απαντήσεις 10,8χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Απο οτι βλεπω, η συνεφια ειναι διαφορετικη στην καθε φωτο. Μηπως ειχε φωτιστει διαφορετικα το κτιριο απο τον ηλιο; Ναι μεν το 1020 "φτιαχνει" λιγο τα χρωματα και αντιθεσεις, αλλα οχι οπως το περιγραφεις. Κατι διαφορετικο εχουν στον φωτισμο λογω ωρας ληψης πιστευω, γι αυτο και τα κακιστα σκοτεινα σημεια του 808

Διαφορά στην ώρα δεν ήταν σημαντική. Τα σύννεφα ήταν διαφορετικά, καθώς φυσούσε αρκετά... Αν θυμάμαι καλά μάλιστα τράβηξα πρώτα με το 808 και μετά με το 1020...

Μόνο, ίσως η γωνία λήψης του 1020 να ανέβασε υψηλότερα την έκθεση.

Ιστορικό κινητών: Nokia 3410, 7250i, N97, Lumia 520, Lumia 925, Lumia 1020 64GB, Nokia Lumia 830 - Limited Gold Edition, Lumia 950, N950 Developer kit, Nokia Dali with Simple Dali UI, Nokia Reader - "Pine", Jolla Phone - The First One, Jolla C Limited Edition, Nokia 9 Pureview

Στην άκρη: Nokia 6230i, 8210, N86 8MP, 808 PureView, Nokia "Goldfinger", Nokia "McLaren", Panasonic Lumix DMC-CM1

Σε χρήση: Leica Leitz Phone 1, Nokia 808 Pureview

Αν ηθελες/θέλεις το 1020 για δεύτερη συσκευή, για την φωτογραφία, εγώ θα ήμουν αντίθετος επειδή είμαι οπαδός τού όλα σε ένα. Εφόσον δεν σου κάνει το 1020 για κύρια συσκευή τότε κρατάς αυτή που έχεις και παίρνεις μια φωτογραφική

Γνώμη μου.

Συμφωνω μαζι σου και εγω της ιδιας αποψης ειμαι. Αλλιως θα κραταγα το 1020 για φωτο και θα επαιρνα ενα android για να κανω τη δουλεια μου.

----- προσθήκη μηνύματος 3 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Διαφορά στην ώρα δεν ήταν σημαντική. Τα σύννεφα ήταν διαφορετικά, καθώς φυσούσε αρκετά... Αν θυμάμαι καλά μάλιστα τράβηξα πρώτα με το 808 και μετά με το 1020...

Μόνο, ίσως η γωνία λήψης του 1020 να ανέβασε υψηλότερα την έκθεση.

Παιζει πολυ σημαντικο ρολο και η γωνια ληψης, αν και το γνωριζεις ηδη αυτο. Οπως επισης και το που θα νεταρει για να υπολογισει την εκθεση αν ειναι στο auto :)

Aν και δεν φαινεται πουθενα το σωστο* ..θεωρω οτι εχουν ιδιο μεγεθος pixel.

Το 808 έχει 1.4 μm pixel ενώ το 1020, περίπου 1.1 μm. Τα είχα δει πριν από 2 χρόνια αυτά, όταν κάνανε συνεχώς συγκρίσεις μεταξύ τους...

Τώρα αν είναι σημαντική η διαφορά ή όχι, πιστεύω θα έχεις καλύτερη γνώση πάνω στο θέμα... Αλλά το crosstalk στο 1020 θυμάμαι που έλεγαν αρκετοί ότι ήταν αυξημένο, δηλαδή τα εικονοστοιχεία είναι τόσο κοντά που μοιράζονται τις ίδιες πληροφορίες ανάλογα με την ποσότητα του φωτός... (εξ ού και το σβήσιμο στο texture που βλέπουμε συχνά στο 1020)

Τα νεότερα έχουν πλεονέκτημα, αφενός στην ποσότητα φωτός που δέχονται (πχ. G4, S6) και αφετέρου στους αλγορίθμους επεξεργασίας της συσκευής, με αφαίρεση θορύβου και όξυνση. Αυτοί οι αλγόριθμοι είναι σε μηδαμινά επίπεδα στο 808, δηλαδή ελάχιστα επεξεργασμένες jpg, ώστε να βγαίνουν φυσικές και να κρατούν τη μέγιστη δυνατή πληροφορία, για περαιτέρω ανάπτυξη στο PC (lossless jpg, μέσω CameraPro).

----- προσθήκη μηνύματος 4 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Συμφωνω μαζι σου και εγω της ιδιας αποψης ειμαι. Αλλιως θα κραταγα το 1020 για φωτο και θα επαιρνα ενα android για να κανω τη δουλεια μου.

----- προσθήκη μηνύματος 3 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Παιζει πολυ σημαντικο ρολο και η γωνια ληψης, αν και το γνωριζεις ηδη αυτο. Οπως επισης και το που θα νεταρει για να υπολογισει την εκθεση αν ειναι στο auto :)

Στο συγκεκριμένο παράδειγμα, άθελά μου χαμήλωσα λίγο την κάμερα του 1020, επομένως μπορεί λόγω αυτού να ανέβασε παραπάνω έκθεση... Παρόλα αυτά και σε άλλα δείγματα, φαίνεται πως προτιμάει συνήθως πιο ανεβασμένη έκθεση από το 808... Στα χρώματα, χάνει πολύ δυστυχώς... Μη ρεαλιστικά στην πλειοψηφία των περιπτώσεων...

Το S6, από τα καινούργια τα πάει καλά στα χρώματα πάντως, όπως και τα Meizu και Oppo που είχα δει δείγματα...

LG G4 vs Galaxy S6

Αρχικά νόμισα ότι ήταν δικές σου φωτογραφίες, αλλά βλέπω Japan! Εκτός κι αν πήγες εκεί καμιά βόλτα...

Γενικά οι διαφορές είναι μικρές... Το G4 βγάζει πιο φωτεινές φωτογραφίες με μέτρια όξυνση και αφαίρεση θορύβου. Το S6 εφαρμόζει έντονη όξυνση και ήπια αφαίρεση θορύβου... Κάτι στο ενδιάμεσο θα ήταν του γούστου μου! :)

Ιστορικό κινητών: Nokia 3410, 7250i, N97, Lumia 520, Lumia 925, Lumia 1020 64GB, Nokia Lumia 830 - Limited Gold Edition, Lumia 950, N950 Developer kit, Nokia Dali with Simple Dali UI, Nokia Reader - "Pine", Jolla Phone - The First One, Jolla C Limited Edition, Nokia 9 Pureview

Στην άκρη: Nokia 6230i, 8210, N86 8MP, 808 PureView, Nokia "Goldfinger", Nokia "McLaren", Panasonic Lumix DMC-CM1

Το 808 έχει 1.4 μm pixel ενώ το 1020, περίπου 1.1 μm. Τα είχα δει πριν από 2 χρόνια αυτά, όταν κάνανε συνεχώς συγκρίσεις μεταξύ τους...

Τώρα αν είναι σημαντική η διαφορά ή όχι, πιστεύω θα έχεις καλύτερη γνώση πάνω στο θέμα... Αλλά το crosstalk στο 1020 θυμάμαι που έλεγαν αρκετοί ότι ήταν αυξημένο, δηλαδή τα εικονοστοιχεία είναι τόσο κοντά που μοιράζονται τις ίδιες πληροφορίες ανάλογα με την ποσότητα του φωτός... (εξ ού και το σβήσιμο στο texture που βλέπουμε συχνά στο 1020)

Τα νεότερα έχουν πλεονέκτημα, αφενός στην ποσότητα φωτός που δέχονται (πχ. G4, S6) και αφετέρου στους αλγορίθμους επεξεργασίας της συσκευής, με αφαίρεση θορύβου και όξυνση. Αυτοί οι αλγόριθμοι είναι σε μηδαμινά επίπεδα στο 808, δηλαδή ελάχιστα επεξεργασμένες jpg, ώστε να βγαίνουν φυσικές και να κρατούν τη μέγιστη δυνατή πληροφορία, για περαιτέρω ανάπτυξη στο PC (lossless jpg, μέσω CameraPro).

Στο συγκεκριμένο παράδειγμα, άθελά μου χαμήλωσα λίγο την κάμερα του 1020, επομένως μπορεί λόγω αυτού να ανέβασε παραπάνω έκθεση... Παρόλα αυτά και σε άλλα δείγματα, φαίνεται πως προτιμάει συνήθως πιο ανεβασμένη έκθεση από το 808... Στα χρώματα, χάνει πολύ δυστυχώς... Μη ρεαλιστικά στην πλειοψηφία των περιπτώσεων...

Το S6, από τα καινούργια τα πάει καλά στα χρώματα πάντως, όπως και τα Meizu και Oppo που είχα δει δείγματα...

Αρχικά νόμισα ότι ήταν δικές σου φωτογραφίες, αλλά βλέπω Japan! Εκτός κι αν πήγες εκεί καμιά βόλτα...

Γενικά οι διαφορές είναι μικρές... Το G4 βγάζει πιο φωτεινές φωτογραφίες με μέτρια όξυνση και αφαίρεση θορύβου. Το S6 εφαρμόζει έντονη όξυνση και ήπια αφαίρεση θορύβου... Κάτι στο ενδιάμεσο θα ήταν του γούστου μου! :)

Η πρωτη ειναι απο Galaxy και η δευτερη απο Lg

Η πρωτη ειναι απο Galaxy και η δευτερη απο Lg

Σε αυτη την περιπτωση θα προτιμησω του s6. Απλα στο θεμα σου εχεις βαλει g4 vs s6 οποτε το μυαλο μας παει στο οτι η 1η φωτογραφια ειναι του Lg.

----- προσθήκη μηνύματος 6 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

To 1020 παντα ειχε την ταση για λιγο overexposure και στα χρωματα εναν ελαφρυ υπερκορεσμο. Αυτο αρεσει σε καποιους σε αλλους οχι. Ειναι θεμα προτιμησης. Το 808 ομολογω οτι στα χρωματα ειναι πιο σωστο και εχει πιο φυσικη απεικονιση.

Οσο για τα καινουργια, το mx4 εχει πιο φυσικα χρωματα απο ολα, με την λιγοτερη δυνατη επεξεργασια. Το s6 απο την αλλη δινει ενα πιο εντυπωσιακο αποτελεσμα στο ματι μαζι με το note 4 και τους αλγοριθμους της samsung.

Aν και δεν φαινεται πουθενα το σωστο* ..θεωρω οτι εχουν ιδιο μεγεθος pixel.

*Kαμμια εταιρια δεν δηλωνει το σωστο. Συνηθως αναφερουν σαν unit cell size και απλα ειναι η διαιρεση του μηκους δια τα pixel στη συγκεκριμενη διασταση. (τυχαια νουμερα 10mm/7712 ~=1.3μm)

Το μεγεθος του pixel ειναι μικροτερο απο αυτο που βγαινει απο τις πραξεις. Αναμεσα τους εχουν "καμποσο" κενο χωρο.

Ως πιο πιθανο σεναριο η διαφορα bsi με fsi να ευθυνεται για την "συγκεκριμενη" μειωση στο μεγεθος του σενσορα.

Αποψη μου παντα...

btw

δειτε ποσο "αναλαμβανουν" τα curves στο s6..Με ισο400 kai 750 το g4.

Που παραδοξο μεν ..δε το λες κακο. Απλα δεν ειναι συνηθες..

Edited by xteacher

Εγω βλεπω παλι πολλες διαφορες οπου κερδιζει το G4.

Πρωτο το G4 εχει καλυτερα χρωματα...το S6 φευγει λιγο προς το μπλε και το ψυχρο.

Δευτερο και σημαντικοτερο...το G4 εχει φοβερη ευκρινεια και λεπτομερεια για τετοια σκηνη.

Αν και τραβηξε μει iso 750 εναντι iso 400 του S6...δειτε στα δεξια το δεντρο, το πλακοστρωτο και την ακρη του πεζοδρομιου ποση λεπτομερεια εχουν.Στο S6 σβηστηκαν ολα απο το Noise reduction.Ξαναλεω η δευτερη ειναι του Lg

Πρωτο το G4 εχει καλυτερα χρωματα...το S6 φευγει λιγο προς το μπλε και το ψυχρο.

Δευτερο και σημαντικοτερο...το G4 εχει φοβερη ευκρινεια και λεπτομερεια για τετοια σκηνη.

Αν και τραβηξε μει iso 750 εναντι iso 400 του S6...δειτε στα δεξια το δεντρο, το πλακοστρωτο και την ακρη του πεζοδρομιου ποση λεπτομερεια εχουν.Στο S6 σβηστηκαν ολα απο το Noise reduction.Ξαναλεω η δευτερη ειναι του Lg

Αριστερα ομως ισχυει το αναποδο.

Το σ6 κοκκινιζει και το g4 παει μπρος το μπλε.

Θεωρω και τα δυο που αναφερεις οτι ειναι απο τη διαφορετικη γωνια ληψης και τα οσα φωτα υπαρχουν εκει γυρω.

Λιγο περισσοτερο επιασε τα δεξια στη μια ..λιγο λιγοτερο στην αλλη.

Το δε s6..πολυ θα θελα να το δοκιμαζα σε τεστ. Εχει μια ταση να κρυβει iso ..και να βγαζει παρεμφερες αποτελεσμα με το μισο -υποτιθεται- iso. Aδοκιμο δε το λες..αλλα ξενιζει για κινητο. Πρεπει να ειναι τριτη φορα που το βλεπω..

Paok εσένα ποιο σ' αρέσει από τα δύο;

Εγώ θα έλεγα ότι ίσως να προτιμούσα το G4 με πιο καθαρά και σωστά χρώματα και λιγότερη όξυνση (Το S6 στο συγκεκριμένο παράδειγμα τείνει αρκετά στο κόκκινο). Φυσικά κανένα δεν είναι τέλειο και οι διαφορές μεταξύ τους δεν είναι τεράστιες...

Από τις σύγχρονες κάμερες πάντως μέχρι τώρα θα μου άρεσε του MX4 με τη μεγαλύτερη φυσικότητα και την καλύτερη δυνατή ποιότητα για τα δεδομένα του. Τα S6, G4 κλπ ξεφεύγουν σε σημεία από την ρεαλιστικότητα (λίγο χρωματα κάποιες φορές, όξυνση, αφαίρεση θορύβου κλπ). Και σαν συσκευή μιας που το δίνουν και με Ubuntu εξ αρχής, είναι μια πολύ καλή εναλλακτική από τα αμέτρητα ανδροειδή (λειτουργεί φυσικά και με dual-boot).

Και το μισo iso και επιθετικοτερο noise reduction? Περιεργο, εκτος και αν διορθωσε +1ev εκθεση στην επεξεργασια, κακο απο πλευρας θορυβου.

Θα ειχε ενα νοημα να κανει underexposure για να μην βγαλει τοσο καμενα τα highlights, αλλα ειναι το ιδιο καμενα και στις δυο. Εκτος και αν λεει αλλα στο exif.

LG G4 vs Galaxy S6

17557157624_f69a35e598_o.jpg

18180902931_97cb6dc9e9_o.jpg

βασικα στο Lg επρεπε να βαλει το iso το πολυ μεχρι 400 και να αφησει το κλειστρο στο αυτοματο, γιατι απ οτι μου φαινεται και στο s6 πρεπει να το εχει επιλεξει το 400 iso, ελαχιστες οι διαφορες παντως και μετα παμε στα προσωπικα γουστα και τεινω λιγο προς το Lg

εδω ειναι μια συγκριση που φαινεται πολυ καλυτερο το lg

βεβαια σε καποιες αλλες συγκρισεις δεν γινεται το ιδιο, μου φαινεται οτι καποιοι reviewers θελουν να βγαζουν συγκεκριμενα τηλεφωνα καλυτερα, δεν το λεω για το lg, που μαλλον ειναι καλυτερο απο το s6 εστω και λιγο, απλα να υπαρχει τοσο διαφορα απο συγκριση σε συγκριση μου φαινεται πολυ περιεργο

Επειδή συζητείται το ΜΧ4, ξανα-βάζω να θυμηθούμε μια βραδινή με iso 100 και χρόνο έκθεσης 10sec.

Δεν έχω ξαναδεί τέτοια ποιότητα στη λεπτομέρεια ποτέ με τέτοιες ρυθμίσεις, είναι μια φωτογραφία σε εντελώς σκοτάδι, που έβλεπες απο την οθόνη του κινητού (κάποια λίγα) φωτάκια απέναντι μακριά, απλά και μόνο. Δεν φαινόταν τίποτα άλλο. Ούτε τα φωτισμένα σπίτια φαίνονταν καν δεξιά και ευθεία. Οι λεπτομέρειες, φαίνονται μόνο αν κατεβάσετε τη φωτο στον υπολογιστή με ζουμ στο 100% σε τι επίπεδα είναι. Νομίζω οτι έχει τρομερή λεπτομέρεια για τις συνθήκες λήψης, αλλά ακούω απόψεις :)

16462829525_ff941feed2_b.jpgP50207-020342-001 MEIZU mx4 by keras, on Flickr

HP 5710 θα την θυμάμαι πάντα...

βασικα στο Lg επρεπε να βαλει το iso το πολυ μεχρι 400 και να αφησει το κλειστρο στο αυτοματο, γιατι απ οτι μου φαινεται και στο s6 πρεπει να το εχει επιλεξει το 400 iso, ελαχιστες οι διαφορες παντως και μετα παμε στα προσωπικα γουστα και τεινω λιγο προς το Lg

εδω ειναι μια συγκριση που φαινεται πολυ καλυτερο το lg

βεβαια σε καποιες αλλες συγκρισεις δεν γινεται το ιδιο, μου φαινεται οτι καποιοι reviewers θελουν να βγαζουν συγκεκριμενα τηλεφωνα καλυτερα, δεν το λεω για το lg, που μαλλον ειναι καλυτερο απο το s6 εστω και λιγο, απλα να υπαρχει τοσο διαφορα απο συγκριση σε συγκριση μου φαινεται πολυ περιεργο

Και η πλακα ειναι 99% πρεπει και τα δυο να εχουν τον exmor rs imx240, απο εκει και περα τι διαφορα μπορει να κανει η ελαχιστη διαφορα στο διαφραγμα και το software, τιποτα παραπανω. Οπως ανελυσε και ο demon με την πληρη υποστηριξη api v2 και απο το s6, αρα πιο πληρη manual και dng, θα ειναι ακομα πιο κοντα αυτες οι 2 συσκευες.

Edited by RaZoR333

Επειδή συζητείται το ΜΧ4, ξανα-βάζω να θυμηθούμε μια βραδινή με iso 100 και χρόνο έκθεσης 10sec.

Δεν έχω ξαναδεί τέτοια ποιότητα στη λεπτομέρεια ποτέ με τέτοιες ρυθμίσεις, είναι μια φωτογραφία σε εντελώς σκοτάδι, που έβλεπες απο την οθόνη του κινητού (κάποια λίγα) φωτάκια απέναντι μακριά, απλά και μόνο. Δεν φαινόταν τίποτα άλλο. Ούτε τα φωτισμένα σπίτια φαίνονταν καν δεξιά και ευθεία. Οι λεπτομέρειες, φαίνονται μόνο αν κατεβάσετε τη φωτο στον υπολογιστή με ζουμ στο 100% σε τι επίπεδα είναι. Νομίζω οτι έχει τρομερή λεπτομέρεια για τις συνθήκες λήψης, αλλά ακούω απόψεις :)

Αυτη ειναι η ουσια μιας long exposure. Να παρεις φως ..εκει που δεν φαινεται οτι υπαρχει.

Προφανως καμμια οθονη καμμιας συσκευης δεν ανανεωνει την οθονη της καθε 10 δευτερολεπτα οποτε ο,τι και να ειχες ποτε δεν θα εβλεπες την ιδια εικονα πριν την ληψη. Στη χειροτερη -που ειναι το συνηθεστερο- να εχανες το fluid motion στη παραμικρη κινηση του κινητου. (κανει προσπαθειες ανεβαζοντας το οποιο κερδος μπορει ψηφιακα με 1/10 (?..οχι αρκετα γρηγορα παντως) ως ανανεωση που δεν ειναι ικανο να αποδωσει ποτε την εικονα που θα παρεις με long exposure @lowest iso.

Κατα τα λοιπα ..mx4 ftw γενικα απο μενα.

Επειδη ειδα ενα παπουτσι στο flickr ..να υποθεσω το mi4 ηταν "δευτερη" μηχανη και οχι η κυρια εε? (δοκιμαστικη διπλα απο καποια μηχανη να υποθεσω?)

Και η πλακα ειναι 99% πρεπει και τα δυο να εχουν τον exmor rs imx240, απο εκει και περα τι διαφορα μπορει να κανει η ελαχιστη διαφορα στο διαφραγμα και το software, τιποτα παραπανω. Οπως ανελυσε και ο demon με την πληρη υποστηριξη api v2 και απο το s6, αρα πιο πληρη manual και dng, θα ειναι ακομα πιο κοντα αυτες οι 2 συσκευες.

σιγουρα και το software θα παιξει μεγαλο ρολο, παντως γυρω απο τον σενσορα του g4 περιπλεκεται ενα μυστηριο, αλλου διαβασα οτι ειχει Imx234 αλλου οτι εχει τον ιδιο με το s6 και αλλου οτι ειναι κατασκευης lg εξ ολοκληρου η καμερα, τωρα πιο ειναι αληθεια δεν ξερω, μακαρι να παρει και το s6 full manual control για να γινει σωστο παιχνιδι

16462829525_ff941feed2_b.jpgP50207-020342-001 MEIZU mx4 by keras, on Flickr

ελα ρε φιλε, εσυ την ειχες τραβηξει αυτη; καλα ειχα παθει κακαρατζα μολις την ειδα και δεν σου κρυβω οτι ηταν η αφορμη για να ασχοληθω με την καμερα του mx4, ενταξει η φωτο μιλαει απο μονη της, ειναι πολυ υψηλο το επιπεδο λεπτομεριας που πιανει με μακρα εκθεση με τοσο ελαχιστο φως, καταλαβαινω αυτο που λες οτι το μονο που εβλεπες στην οθονη ηταν κατι φωτακια, σε σημειο να λες τι εγινε; εγω την τραβηξα αυτη τη φωτο; :p

παραθετω και εγω αλλη μια που ειχα τραβηξει, δεν θυμαμαι αν την εχω ξαναβαλει αλλα μου αρεσει πολυ :P

17133204392_f95a1bec32_b.jpgP50228-201759 by saleakos, on Flickr

Edited by Saleakos

σιγουρα και το software θα παιξει μεγαλο ρολο, παντως γυρω απο τον σενσορα του g4 περιπλεκεται ενα μυστηριο, αλλου διαβασα οτι ειχει Imx234 αλλου οτι εχει τον ιδιο με το s6 και αλλου οτι ειναι κατασκευης lg εξ ολοκληρου η καμερα, τωρα πιο ειναι αληθεια δεν ξερω, μακαρι να παρει και το s6 full manual control για να γινει σωστο παιχνιδι

ελα ρε φιλε, εσυ την ειχες τραβηξει αυτη; καλα ειχα παθει κακαρατζα μολις την ειδα και δεν σου κρυβω οτι ηταν η αφορμη για να ασχοληθω με την καμερα του mx4, ενταξει η φωτο μιλαει απο μονη της, ειναι πολυ υψηλο το επιπεδο λεπτομεριας που πιανει με μακρα εκθεση με τοσο ελαχιστο φως, καταλαβαινω αυτο που λες οτι το μονο που εβλεπες στην οθονη ηταν κατι φωτακια, σε σημειο να λες τι εγινε; εγω την τραβηξα αυτη τη φωτο; :p

Ναι οντως αλλοι λενε imx234 αλλοι imx 240, ειναι παρομοιοι ομως, δεν νομιζω να ειναι sensor της lg, ο τελευταιος sensor της lg ηταν στο optimus g και ηταν για τα πανηγυρια, ποτε δεν ξερεις βεβαια, αλλα μαλλον ειναι καποιος sony και απο εκει και περα ειναι software και υλοποιηση του ολου module ποιοτητα φακου, φιλτρα, καλιμπραρισμα κτλ.

Οσο για το δευτερο αν και δεν απευθυνεσαι σε μενα, απο ενα σημειο και μετα ειναι μονοδρομος το τριποδο και μακρα εκθεση με χαμηλο iso, ακομα και στο χερι να μπορουσες να παρεις μια φωτο δηλαδη 1/7-1/10 ας πουμε με σταθεροποιητη, παλι θα παρεις καλυτερη ποιοτητα αν βαλεις το κινητο πανω σε σταθερο σημειο και δεν ειναι μονο το χαμηλο iso, ακομα και με ιδιο iso, δοκιμασε το.

Πιστεύω σε night photography και long exposure, θα ήταν ωραία μια μάχη MX4, G4 και S6.

Το πρώτο πάντως από τα δείγματα που είδα, ελαχιστοποίησε τον θόρυβο, χωρίς μεγάλες απώλειες λεπτομέρειας. Θα είχε ενδιαφέρον πάντως να δούμε κινητά με μέγιστο χρόνο 3-4 δευτερόλεπτα (808, 1020 κλπ), τι αποτέλεσμα βγάζουν στις ίδιες συνθήκες, με τις ίδιες ρυθμίσεις, την ίδια χρονική στιγμή, σε σχέση με κινητά που φτάνουν και τα 30 δευτερόλεπτα.

Mιας και το εφερε η κουβεντα ..

..κανεις με zt9 z9 mini η αλλο z9? New kid in town?

το z9 max παντως φοραει τον imx234 με ois και full manual mode :D

Πιστεύω σε night photography και long exposure, θα ήταν ωραία μια μάχη MX4, G4 και S6.

Το πρώτο πάντως από τα δείγματα που είδα, ελαχιστοποίησε τον θόρυβο, χωρίς μεγάλες απώλειες λεπτομέρειας. Θα είχε ενδιαφέρον πάντως να δούμε κινητά με μέγιστο χρόνο 3-4 δευτερόλεπτα (808, 1020 κλπ), τι αποτέλεσμα βγάζουν στις ίδιες συνθήκες, με τις ίδιες ρυθμίσεις, την ίδια χρονική στιγμή, σε σχέση με κινητά που φτάνουν και τα 30 δευτερόλεπτα.

ωραια θα ηταν και τα 5 αυτα τηλεφωνα σε μια long exposure "μαχη", το g4 λεω να το παρω, s6 μπορω να βρω, 1020 επισης, 808 κομματακι δυσκολο :p

Πολύ ωραίες Paok. Στο ίδιο μοτίβο περίπου, σε πιο βελτιωμένο, πιστεύω θα είναι το G4. Αν τα καταφέρεις πάρτο, τουλάχιστον στην κάμερα και στην οθόνη, αλλά και κάποιους άλλους τομείς δείχνει να υπερτερεί του S6. Το δίλημμα θα είναι αργότερα, G4 με το Note 5!

το z9 max παντως φοραει τον imx234 με ois και full manual mode :D

Aντε ...κανε μια συγκριση παλι με το mx4 :p

Τι ισο "9" ειναι αυτο που πεταξε το oppo?

Η εκθεση σταματαει στα 16" η πηγες και πιο πανω?

Να ρωτήσω κάτι και εγω. Δεν ειμαι ιδιαίτερος γνωστής της φωτογραφίας αλλα τώρα τελευταία εδώ πάθει πλάκα με τις φωτογραφίες long exposure. Για αυτο και αγόρασα μια εφαρμογούλα για το κινητο μου (iPhone 6 plus) αλλα δεν εχω ιδέα τι παίζει με ρυθμίσεις κλπ. Μπορεί να με κατευθείνετε λιγο σχετικά με το τι να προσέξω για να καταφέρω να βγάλω μερικές φωτογραφίες σαν τις προηγούμενες που ανεβάσατε; Slow shutter λέγεται η εφαρμογή.

Ευχαριστώ πολυ!

Επισκέπτης
This topic is now closed to further replies.
 Κοινοποίηση

• Create New...