Jump to content

Ποιο κινητό βγάζει τις καλύτερες φωτογραφίες; (Νο2)

Κοινοποίηση

Ποια εταιρεία βγάζει τα καλύτερα cameraphones;  

1.622 members have voted

1. 1. Ποια εταιρεία βγάζει τα καλύτερα cameraphones;

• Alcatel
      6
    • Apple
      107
    • HTC
      44
    • LG
      102
    • Motorola
      13
    • Nokia
      551
    • Samsung
      290
    • Sony Ericsson
      376
    • ...άλλη εταιρεία
      58
    • ΔΞ/ΔΑ
      75

Recommended Posts

• Απαντήσεις 10,8χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Η μία πρασινίζει, η άλλη μωβομπλεδίζει. Στις συγκεκριμένες ίσως και λόγω ομίχλης δεν μου αρέσουν τα χρώματα και στις 2. Πάντως το Ζ3 το δέντρο το έχει ξεβάψει.

Το Z3 έχει μεγαλύτερη αντίθεση και λιγότερη λεπτομέρεια, αλλά λόγω αυξημένης αντίθεσης δείχνει πιο καθαρή. Επίσης στο 1020 κάτι έχεις κάνει. Έχεις ανεβάσει την οξύτητα? Με proshot την τράβηξες?

Το εντυπωσιακό είναι αυτό που αναφέρεις για τον σταθεροποιητή.. φαίνεται ότι κάνει πολύ καλή δουλειά!

Και στα δυο τα χρωματα ειναι off.To 1020 φευγει προς το κιτρινο -πρασινο, το Ζ3 φευγει προς κοκκινο μπλε.

Ελαφρως πιο κοντα ειναι το Ζ3...ελαφρως.

Τωρα καλυτερη λεπτομερεια το 1020 εδω...φαινεται ξεκαθαρα.Πολυ δυσκολη φωτο για το Ζ3 λογω ελλειψης ois.Παρολα αυτα ανταποκριθηκε.

Σαν αισθηση φωτογραφιας εγω θα διαλεγα το 1020...γιατι μπορεσε και επιασε και την ομιχλη.

ΥΓ...και στα δυο ειχα βαλει πριν sharpness

Έχω να πω το εξής. Μπορεί να είναι 1-2-3-4-5% πιο πάνω τα 808 + 1020, όμως έχουν μείνει στάσιμα. Η nOKIA δεν προχώρησε καθόλου, η MS δεν δείχνει να παρουσιάζει κάποιον διάδοχο (όπως το βλέπω θα παρουσιάσει ίδιους αλγόριθμούς με διαφοροποίηση στην εξέλιξη του engineering των οπτικών μερών), ο ανταγωνισμός έχει φτάσει πολύ κοντά, δίχως να κάνει υποχωρήσεις σε πάχος συσκευών.

Τhere is nothing more powerful than the human being itself ,

Οι φωτογραφικές μου στιγμές --> flickr - instagram :!:

Oneplus 5 - 128GB

Έχω κάποιες απορίες σχετικά με την ανάλυση των φωτογραφιών του Note 3...

Στην αρχή οι φωτογραφίες που έβγαζα φαίνονταν full screen στην οθόνη του κινητού. Κατόπιν είδα στις ρυθμίσεις ότι η κάμερα ήταν ρυθμισμένη να τραβάει στα 10MP Widescreen, και σε ανάλυση 4128*2322. Η κανονική ανάλυση της κάμερας είναι 4128*3096 δηλαδή 13MP.

Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι το εξής... Εφόσον το μήκος της φωτογραφίας δεν αλλάζει (4128) η διαφορά των 3ων MP είναι μόνο αυτή η λωρίδα των 774 pixels στο πλάτος της? Δηλαδή από τα 13 στα 10 MP αυτό που χάνω είναι μόνο μία λωρίδα "εικόνας" χωρίς να επηρεάζεται η υπόλοιπη ανάλυση και λεπτομέρεια της υπόλοιπης εικόνας;

Έχω κάποιες απορίες σχετικά με την ανάλυση των φωτογραφιών του Note 3...

Στην αρχή οι φωτογραφίες που έβγαζα φαίνονταν full screen στην οθόνη του κινητού. Κατόπιν είδα στις ρυθμίσεις ότι η κάμερα ήταν ρυθμισμένη να τραβάει στα 10MP Widescreen, και σε ανάλυση 4128*2322. Η κανονική ανάλυση της κάμερας είναι 4128*3096 δηλαδή 13MP.

Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι το εξής... Εφόσον το μήκος της φωτογραφίας δεν αλλάζει (4128) η διαφορά των 3ων MP είναι μόνο αυτή η λωρίδα των 774 pixels στο πλάτος της? Δηλαδή από τα 13 στα 10 MP αυτό που χάνω είναι μόνο μία λωρίδα "εικόνας" χωρίς να επηρεάζεται η υπόλοιπη ανάλυση και λεπτομέρεια της υπόλοιπης εικόνας;

Δεν ξέρω για το Note 3 ειδικά, πάντως γενικά αυτό ισχύει. Αλλάζοντας την αναλογία, κάνει crop τις πάνω και κάτω λωρίδες. Εξαίρεση συσκευές όπως το 808, που ο παράγοντας αποκοπής είναι ελάχιστος (κόβει δηλαδή πολύ λιγότερο από κάθε άλλο κινητό). Μηδενική αποκοπή θα δεις μόνο σε SLR μετά...

----- προσθήκη μηνύματος 3 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Έχω να πω το εξής. Μπορεί να είναι 1-2-3-4-5% πιο πάνω τα 808 + 1020, όμως έχουν μείνει στάσιμα. Η nOKIA δεν προχώρησε καθόλου, η MS δεν δείχνει να παρουσιάζει κάποιον διάδοχο (όπως το βλέπω θα παρουσιάσει ίδιους αλγόριθμούς με διαφοροποίηση στην εξέλιξη του engineering των οπτικών μερών), ο ανταγωνισμός έχει φτάσει πολύ κοντά, δίχως να κάνει υποχωρήσεις σε πάχος συσκευών.

Όσο υπήρχε η Νόκια εξελισσόταν το hardware (υπέρτατος αισθητήρας του 808 και βέλτιστα οπτικά στοιχεία με OIS στο 1020). Η M$ ενδιαφέρεται κυρίως για λογισμικό κάτι που ήδη κάνουν οι ανταγωνιστές, επομένως, χωρίς την Νόκια δεν θα υπάρχει καμιά διαφοροποίηση πια...

Ιστορικό κινητών: Nokia 3410, 7250i, N97, Lumia 520, Lumia 925, Lumia 1020 64GB, Nokia Lumia 830 - Limited Gold Edition, Lumia 950, N950 Developer kit, Nokia Dali with Simple Dali UI, Nokia Reader - "Pine", Jolla Phone - The First One, Jolla C Limited Edition, Nokia 9 Pureview

Στην άκρη: Nokia 6230i, 8210, N86 8MP, 808 PureView, Nokia "Goldfinger", Nokia "McLaren", Panasonic Lumix DMC-CM1

Σε χρήση: Leica Leitz Phone 1, Nokia 808 Pureview

Η αλήθεια είναι ότι ποτέ δεν είχα καλό κινητό σε θέμα κάμερας. Πρόσφατα ανακάλυψα το θέμα και έχω πάθει πλάκα με τη δουλειά που έχετε κάνει! Μπράβο σας! Μου έχει πέσει το σαγόνι ειδικά με τις φωτογραφίες που βγάζει το 808 και το g2. Επειδή δεν παρακολουθώ από την αρχή το θέμα, ήθελα να ρωτήσω πως τα πάνε το Oneplus και το s5 γιατί δεν βλέπω πολλά δείγματα, ακόμα καλύτερα άμα υπάρχει και σύγκριση με το g2 με αυτά. Επίσης θα ήθελα να ρωτήσω τον @demon2411 άμα χρησιμοποιεί για τις φωτογραφίες την stock εφαρμογή ή κάποια άλλη και άμα έχει πειράξει κάτι άλλο όπως rom ή κανένα άλλο tweak με στόχο την καλύτερη ποιότητα. Ευχαριστώ

Xperia Z3c...HDR

15553735559_1aefb71202_c.jpg

15716044366_7af45e1076_c.jpg

Μ' αρέσουν πολύ τα χρώματα όπως τα δείχνει. Λογικά πρέπει να είναι και πολύ κοντά στην πραγματικότητα.

Φαίνεται να έχει κάνει καλή δουλειά αυτή την φορά η Σόνυ σε σχέση με το Ζ2 , όπου δεν μπορώ να πω ότι με ικανοποίησε.

[sIGPIC][/sIGPIC]

flickr-htc one black

cyber gull

ΡΕ montoya! Τιντούτο? Που το βρήκες? Κατάσκοπος των 5 ηπείρων??

crop iphone6 χωρίς φλας, όσο πιο ακίνητο μπόρεσα:

http://i60.tinypic.com/erl55v.jpg

crop 808 με ρυθμίσεις (ψιλοχάλια μου βγήκε), όσο πιο ακίνητο μπόρεσα:

http://i61.tinypic.com/6ycvmb.jpg

original photos: i6 - 808

Μ' αρέσουν πολύ τα χρώματα όπως τα δείχνει. Λογικά πρέπει να είναι και πολύ κοντά στην πραγματικότητα.

Φαίνεται να έχει κάνει καλή δουλειά αυτή την φορά η Σόνυ σε σχέση με το Ζ2 , όπου δεν μπορώ να πω ότι με ικανοποίησε.

ναι ειναι αρκετα κοντα...εντυπωση μου εχει κανει εμενα η ποιοτητα του φακου.

----- προσθήκη μηνύματος 6 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

crop iphone6 χωρίς φλας, όσο πιο ακίνητο μπόρεσα:

http://i60.tinypic.com/erl55v.jpg

crop 808 με ρυθμίσεις (ψιλοχάλια μου βγήκε), όσο πιο ακίνητο μπόρεσα:

http://i61.tinypic.com/6ycvmb.jpg

στο 808 ειναι κουνημενη...στο iphone εχει υπερβολικο θορυβο.Σε τετοιες συνθηκες μονο το 1020 μπορει να βγαλει.

Edited by navi55

στο 808 ειναι κουνημενη...στο iphone εχει υπερβολικο θορυβο.Σε τετοιες συνθηκες μονο το 1020 μπορει να βγαλει.

Ναι δε τα στερέωσα βλακεία μου.

Moralas, δεν μπόρεσα να βρω λεπτομέρειες για τις δυο φωτό, (έκθεση, ISO, ρυθμίσεις κλπ), πάντως για το 808 θαρρώ πως το έβαλες σε 50άρι και βγήκε θολή. Καλύτερα να έβαζες 200 και στα δύο να μην είναι κουνημένες κι ας έχουν λίγο θόρυβο. Το μηλαράκι, ουδέν σχόλιον... :X

Ιστορικό κινητών: Nokia 3410, 7250i, N97, Lumia 520, Lumia 925, Lumia 1020 64GB, Nokia Lumia 830 - Limited Gold Edition, Lumia 950, N950 Developer kit, Nokia Dali with Simple Dali UI, Nokia Reader - "Pine", Jolla Phone - The First One, Jolla C Limited Edition, Nokia 9 Pureview

Στην άκρη: Nokia 6230i, 8210, N86 8MP, 808 PureView, Nokia "Goldfinger", Nokia "McLaren", Panasonic Lumix DMC-CM1

Moralas, δεν μπόρεσα να βρω λεπτομέρειες για τις δυο φωτό, (έκθεση, ISO, ρυθμίσεις κλπ), πάντως για το 808 θαρρώ πως το έβαλες σε 50άρι και βγήκε θολή. Καλύτερα να έβαζες 200 και στα δύο να μην είναι κουνημένες κι ας έχουν λίγο θόρυβο. Το μηλαράκι, ουδέν σχόλιον... :X

Το 808 ειναι με iso 50 και το iphone 2000...το 808 βγηκε κουνημενη γιατι εβαλε ταχυτητα 2,7 sec και το κρατουσε στο χερι.

Σε τετοιες ταχυτητες...μονο χερι νεκρου μπορει να βγαλει.

Το 808 ειναι με iso 50 και το iphone 2000...το 808 βγηκε κουνημενη γιατι εβαλε ταχυτητα 2,7 sec και το κρατουσε στο χερι.

Το έχω καταφέρει! Το iphone έχει ρύθμιση iso...?

Σε τέτοιο φωτισμό ISO 50 και χέρι δεν πάνε μαζί!! Καλούτσικη βγήκε πάντως για 2,7 sec. Το μήλο σε 2000 έβγαλε τόσο σκοτεινή φωτό;;; Είναι χειρότερο από όσο πίστευα!!!

Γιορτή αεροπορίας βρε τρελέ......

Βγήκαν καλές? Δεν τις είδα ακόμη σε PC

Mirage 2000

15563225829_dc7721daa4_o.jpg

Κι ένα fandom RF-4 (φωτογραφικό).

Δεν ξέρω αν εχει καλύτερο φακό σπο το 1020.....:lol:

15564590790_2af5ec56b5_o.jpg

Edited by montoya_42

SEX is like NOKIA (connecting people)

http://i.imgur.com/zWrMLZe.jpg

Γιορτή αεροπορίας βρε τρελέ......

Βγήκαν καλές? Δεν τις είδα ακόμη σε PC

Mirage 2000

15563225829_dc7721daa4_o.jpg

Κι ένα fandom RF-4 (φωτογραφικό).

Δεν ξέρω αν εχει καλύτερο φακό σπο το 1020.....:lol:

15564590790_2af5ec56b5_o.jpg

Πανέμορφες! να κάνεις flictr να μπαίνουμε να τις βλέπουμε με όλες τις λεπτομέρειες :)

Εγώ πάντως κουβάλαω τον τρίποδα παντού, άρα δεν κλέβω :p . Τάσο το άη6 που το βρήκες? Έκανες το βήμα προς απλ?

(παοκ, με το "χέρι νεκρού" πέθανα στα γέλια.. Παλιά είχα μεγάλη κοιλιά, ακουμπούσα αγκώνες πάνω της και είχα σταθερό χέρι, τώρα πάει αυτό το αβαντάζ :lol: )

Oneplus 5 - 128GB

Πανέμορφες! να κάνεις flictr να μπαίνουμε να τις βλέπουμε με όλες τις λεπτομέρειες :)

Εγώ πάντως κουβάλαω τον τρίποδα παντού, άρα δεν κλέβω :p . Τάσο το άη6 που το βρήκες? Έκανες το βήμα προς απλ?

(παοκ, με το "χέρι νεκρού" πέθανα στα γέλια.. Παλιά είχα μεγάλη κοιλιά, ακουμπούσα αγκώνες πάνω της και είχα σταθερό χέρι, τώρα πάει αυτό το αβαντάζ :lol: )

Γιατί δεν φαίνονται??? Στο Flickr τις ανέβασα.

Είναι οι 5αρες γιατι δεν είχα WiFi να ανεβάσω τις μεγάλες.

Υ.Γ. Κάνε ότι περνάει από το χέρι σου να επαναφέρεις την βάση της φύσης....:)

Αλήθεια, πως την έχασες? Φταίει η ξενιτιά???

Edited by montoya_42

Γιατί δεν φαίνονται??? Στο Flickr τις ανέβασα.

Είναι οι 5αρες γιατι δεν είχα WiFi να ανεβάσω τις μεγάλες.

Υ.Γ. Κάνε ότι περνάει από το χέρι σου να επαναφέρεις την βάση της φύσης....:)

Αλήθεια, πως την έχασες? Φταίει η ξενιτιά???

Άσε.. μένω με την δικιά μου εδώ και με έχει υπό γερμανική κατοχή... με άφησε μισό :lol: ... Άσε που έφυγα και μακριά από τον θείο Πρασσά :cry:

Oneplus 5 - 128GB

Σε τέτοιο φωτισμό ISO 50 και χέρι δεν πάνε μαζί!! Καλούτσικη βγήκε πάντως για 2,7 sec. Το μήλο σε 2000 έβγαλε τόσο σκοτεινή φωτό;;; Είναι χειρότερο από όσο πίστευα!!!

iphone

shutter=1/15

iso=2000

...σε τετοιες συνθηκες και το Oppo find 7 θα εβγαζε παρομοια φωτο μετο iphone...ισως και με παραπανω θορυβο γιατι θα εδινε iso 3000.

iphone

shutter=1/15

iso=2000

...σε τετοιες συνθηκες και το Oppo find 7 θα εβγαζε παρομοια φωτο μετο iphone...ισως και με παραπανω θορυβο γιατι θα εδινε iso 3000.

Αφού το auto του iphone βγάζει έτσι, δεν έχει κάπου χειροκίνητα να το αλλάξουμε? Καλό χρυσό το auto, αλλά δεν δουλεύει πάντα σωστα

Oneplus 5 - 128GB

Έχει η γυναίκα μου ένα 5s και ολο λεω να κάνω ένα συγκριτικό με το 1020 αλλά......

Τάσο το άη6 που το βρήκες? Έκανες το βήμα προς απλ?

Είσαι με τα καλά σου? Το είχε ένας φίλος ο οποίος είχε την εντύπωση ότι το βράδυ βάζεις πάντα φλας, και παραξενέυτηκε που το απενεργοποίησα...

Λοιπόν έχω πάρει φωτιά:

Iphone 5s crop χωρίς φλας, σταθερό:

http://i60.tinypic.com/2it39kh.jpg

808 στο auto (για να μη μου τη λέτε) night mode, σταθερό:

http://i59.tinypic.com/20p90dc.jpg

original photos: i5s - 808.

Επισκέπτης
This topic is now closed to further replies.
 Κοινοποίηση

• Create New...