Jump to content

Ποιο κινητό βγάζει τις καλύτερες φωτογραφίες; (Νο2)

Κοινοποίηση

Ποια εταιρεία βγάζει τα καλύτερα cameraphones;  

1.622 members have voted

1. 1. Ποια εταιρεία βγάζει τα καλύτερα cameraphones;

• Alcatel
      6
    • Apple
      107
    • HTC
      44
    • LG
      102
    • Motorola
      13
    • Nokia
      551
    • Samsung
      290
    • Sony Ericsson
      376
    • ...άλλη εταιρεία
      58
    • ΔΞ/ΔΑ
      75

Recommended Posts

Αν θυμάμαι, η Apple πήρε τον επικεφαλής του τμήματος PureView της Nokia οπότε μπορεί να δούμε θαύματα και στο μήλο. Μακάρι.

Δεν ήταν ο επικεφαλής. Εκείνος πήγε στην land rover

(Πίκρα απόψε)

Παλι διαβαζω σχολια που δεν εχουν ουδεμια σχεση με την πραγματικοτητα.

1.Ειπες δεν εχει δυνατοτητες το Oppo.

a.Hardware HDR...το μοναδικο κινητο στον κοσμο που διαθετει αυτη τη δυνατοτητα.

Δεν είναι το μοναδικό. Ντάξει, καλή δυνατότητα, αλλά δε με πέθανε κιόλας

Κάτοχος κινητού με hardware hdr....

Learn Colemak, the better keyboard layout! :happy:

Μην αφήνεις τα μικρά μυαλά να σε πείσουν ότι τα όνειρα σου είναι πολύ μεγάλα.

• Απαντήσεις 10,8χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Εντάξει ρε βελτιωμένη είναι από του 5 και στην beta είναι μια χαρά νορμάλ..Δεν βγάζει τόσο έντονο αποτέλεσμα..Για εμένα τα σπάει το hdr σε λειτουργία μέρας και το κλείστρου την νύχτα αν και πότε δεν κάνω ζουμ κάπου..

Jamesc εξαιρετική με πολύ καθαρότητα

Φιλικά Γιώργος

Στην φωτογραφία της γούρνας : Σαφώς καλύτερη η ανάλυση του 7 αλλά χρωματικά είναι για κλάματα ...

... αίμα θα στάξει η βρύση σε λίγο ... :lol:

Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν με το HDRpro Camera (του γνωστού harald meyer) και οι hdr φωτογραφίες προέκυψαν με το HDRProDesktop που στο δίνει η ίδια εταιρία για να ενώσει τις πρωτότυπες και να βγει η τελική hdr φωτογραφία.

Εξαιρετικές. Δοκίμασε σε ηλιοβασίλεμα με hdr να δούμε αποτέλεσμα :)

Τhere is nothing more powerful than the human being itself ,

Οι φωτογραφικές μου στιγμές --> flickr - instagram :!:

Oneplus 5 - 128GB

Θα κανετε κανα σχολιο η τζαμπα το ανεβασα το συγκριτικο?

Πάψε βρε γκρινιάρη. Εγώ θα πω όσα έχω δει μέχρι τώρα στην ουσία. Ότι το oppo είναι καλό χρυσό, ολοκληρωμένο κινητό όσο λίγα, με πραγματικά μια από τις top3 καλύτερες κάμερες στο android. Αλλά όπως βλέπουμε σχεδόν σε όλο το συγκριτικό, η λεπτομέρεια κάνει τη διαφορά. Το lumia έχει αρκετά πιο ρεαλιστικά χρώματα παντού. Στην κροπαρισμένη με το αυτοκίνητο, διακρίνεις έυκολα την πινακίδα στο πίσω αυτοκίνητο στη φωτογραφία του lumia. Και γενικά το αποτέλεσμα είναι πιο φυσικό, μου αρέσουν περισσότερο οι φωτογραφίες του. Συγκριτικό σε εσωτερικό χώρο με χαμηλό φωτισμό δεν έκανες όμως. Εκεί η διαφορά θα εκτοξευθεί υπέρ του xenon.

Πάντως. Αν το oppo ήταν σε ανθρώπινες διαστάσεις, μάλλον θα το είχα αγοράσει. Ναι, έχει τόσο καλή κάμερα. Απλά το pureview παίζει μπάλα μόνο του ακόμα, και είναι και θέμα φακού (μεγέθους κτλ).

Αν το δοκίμαζες, πιθανόν να μην το είχες αγοράσει..

Οκ, οι φωτο σε πρωινό φωτισμό, απλά για να κοντράρεται με τον ανταγωνισμό είναι, χωρίς κάτι το ιδιαίτερο, σε εσωτερικό χώρο όμως και σε χαμηλό φωτισμό πέφτει πολύ η απόδοση του oppo. Δεν μιλάω καν για φλας, δεν έχει νόημα.

HP 5710 θα την θυμάμαι πάντα...

Mετριες και οι 2,κατ εμε.

Eχω κανει εγω Κωστα, :) Δεν μετραει το σχολιο μου λογω μη χειροκροτηματος? :lol: Γενικως πιστευω εχεις ανεβασει κ πολυ καλυτερες..

galaxy Κ zoom - white

Samsung galaxy s8 - black

Θα κανετε κανα σχολιο η τζαμπα το ανεβασα το συγκριτικο?

....... Βάλε και μερικές στο club σαν αυτές που ανέβασες στο παρελθον μιας και αυτού του τύπου φωτογραφίες (παρεακια σε κλειστούς χώρους) ειναι νομίζω το μεγαλύτερο ποσοστό (παρά τα τοπία και τα σύννεφα)

Κάνε και το παραπάνω....

Υ.Γ. Το θέμα εχει μια ψηφοφορία. Έχοντας περάσει απο διάφορες συσκευές, τι θα ψήφιζες σήμερα και γιατί?

SEX is like NOKIA (connecting people)

http://i.imgur.com/zWrMLZe.jpg

Πάψε βρε γκρινιάρη. Εγώ θα πω όσα έχω δει μέχρι τώρα στην ουσία. Ότι το oppo είναι καλό χρυσό, ολοκληρωμένο κινητό όσο λίγα, με πραγματικά μια από τις top3 καλύτερες κάμερες στο android. Αλλά όπως βλέπουμε σχεδόν σε όλο το συγκριτικό, η λεπτομέρεια κάνει τη διαφορά. Το lumia έχει αρκετά πιο ρεαλιστικά χρώματα παντού. Στην κροπαρισμένη με το αυτοκίνητο, διακρίνεις έυκολα την πινακίδα στο πίσω αυτοκίνητο στη φωτογραφία του lumia. Και γενικά το αποτέλεσμα είναι πιο φυσικό, μου αρέσουν περισσότερο οι φωτογραφίες του. Συγκριτικό σε εσωτερικό χώρο με χαμηλό φωτισμό δεν έκανες όμως. Εκεί η διαφορά θα εκτοξευθεί υπέρ του xenon.

Πάντως. Αν το oppo ήταν σε ανθρώπινες διαστάσεις, μάλλον θα το είχα αγοράσει. Ναι, έχει τόσο καλή κάμερα. Απλά το pureview παίζει μπάλα μόνο του ακόμα, και είναι και θέμα φακού (μεγέθους κτλ).

Δεν μπορω παρα να συμφωνησω με την εμπεριστατωμενη αποψη σου.

ΥΓ. τι συγκριτικο θελετε? εσωτερικοι χωροι με χαμηλο φωτισμο? με φλας η χωρις?

Ε ναι, τα δύο αυτά. Αν και υποψιάζομαι το αποτέλεσμα, καλό θα ήταν να το έχουμε χειροπιαστό.

Οι φωτογραφίες είναι πολύ καλές κι από τις δύο συσκευές. Από τις συγκεκριμένες φωτογραφίες έχουμε να κάνουμε μία σύγκριση στην ποιότητα και όχι στο τοπίο.

Εκτός από τα καλύτερα χρώματα που έχει αποτυπώσει το 1020, όπου και εδώ φαίνεται και η διαφορά με την χρήση της σωστής εφαρμογής, το oppo έχει κάψει πάλι πολλά σημεία. Πχ στην πρώτη ο δρόμος είναι καμμένος.

Με φλας μας έχει δείξει κάποια δείγματα. Αν μπορείς ανέβασε σε εσωτερικό χώρο με χαμηλό φωτισμό χωρίς φλας.

Δεν μπορω παρα να συμφωνησω με την εμπεριστατωμενη αποψη σου.

Ξέρεις τι θέλουμε... Κάντο. Το τελευταίο σου συγκριτικό αν και για μένα οτο 1020 κερδίζει, δεν είναι συνθήκες οπου θα εκτεθεί ανεπανόρθωτα εύκολα μια σύγχρονη κάμερα.

Αν κάνεις και με κινούμενα αντικείμενα με φλας θα είσαι ένας μικρός θεός...

- There is no place like 127.0.0.1 -

Κινούμενα αντικείμενα με φλας νομίζω ότι είναι λογικό να μην μπορεί να ανταπεξέλθει το led.

Σε δοκιμές που έκανα στο ΟΑΚΑ σε προπόνηση της κόρης μου, χωρίς φλας (αυτόματο), το αποτέλεσμα ήταν άχρηστο δυστυχώς.

Επίσης δοκίμασα και βίντεο με και χωρίς zoom, και δυσκολευόταν στην εστίαση, το αποτέλεσμα ήταν μέτριο.

Οι συνθήκες φωτισμού για εσωτερικό χώρο ήταν καλές.

@paok: Οι τελευταίες φωτο που ανέβασες του oppo είναι HD picture;

HP 5710 θα την θυμάμαι πάντα...

Κινούμενα αντικείμενα με φλας νομίζω ότι είναι λογικό να μην μπορεί να ανταπεξέλθει το led.

Σε δοκιμές που έκανα στο ΟΑΚΑ σε προπόνηση της κόρης μου, χωρίς φλας (αυτόματο), το αποτέλεσμα ήταν άχρηστο δυστυχώς.

Επίσης δοκίμασα και βίντεο με και χωρίς zoom, και δυσκολευόταν στην εστίαση, το αποτέλεσμα ήταν μέτριο.

Οι συνθήκες φωτισμού για εσωτερικό χώρο ήταν καλές.

@paok: Οι τελευταίες φωτο που ανέβασες του oppo είναι HD picture;

οχι...ολες ειναι στα 13mp

Ωραίο παπαγαλάκι! :) Από Αυστραλία; (δεν τα πάω καλά με τις ράτσες...)

Αρκετά αξιόπιστη κάμερα, αν και όχι η καλύτερη (περισσότερες λεπτομέρειες και καθαρότητα πιστεύω βγάζει π.χ. το 808)

Επίσης να ρωτήσω, το ζουμ εδώ τι σημαίνει; Απλή ψηφιακή μεγέθυνση; (το pureview zoom π.χ. είναι κάτι εντελώς διαφορετικό)

Edited by Mivas

Ιστορικό κινητών: Nokia 3410, 7250i, N97, Lumia 520, Lumia 925, Lumia 1020 64GB, Nokia Lumia 830 - Limited Gold Edition, Lumia 950, N950 Developer kit, Nokia Dali with Simple Dali UI, Nokia Reader - "Pine", Jolla Phone - The First One, Jolla C Limited Edition, Nokia 9 Pureview

Στην άκρη: Nokia 6230i, 8210, N86 8MP, 808 PureView, Nokia "Goldfinger", Nokia "McLaren", Panasonic Lumix DMC-CM1

Σε χρήση: Leica Leitz Phone 1, Nokia 808 Pureview

Το 808 το θεωρώ την καλύτερη κάμερα που έχει βγει και περνει και τηλέφωνο!!!νομίζω πως χάνει από το 1020 μόνο στο ois..βέβαια εσείς είστε πιο ειδικοί..ωραίος ο παπαγάλος!

Φιλικά Γιώργος

Μιας και πιασαμε τα "πουλια" :lol: σας δειχνω και εγω τα δικα μου απο μια επισκεψη χτες στο Αττικο παρκο. Lg g2 ολα στο auto και η μια με hdr, stock unrooted χωρις το fix της καμερας.

Για να τις δειτε σωστα (γιατι εγιναν resize και χανουν πολυ) κατεβαστε τα αρχεια στο pc σας απο dropbox

http://i1309.photobucket.com/albums/s635/George_Drizos/20141005_144528_HDR_zps1de55c4e.jpg

http://i1309.photobucket.com/albums/s635/George_Drizos/20141005_144313_zps9b9e1048.jpg

http://i1309.photobucket.com/albums/s635/George_Drizos/20141005_121029_zps3bd4a519.jpg

Και σε dropbox για την κανονικη αναλυση

https://www.dropbox.com/s/2qughj7cv8zowr3/20141005_144528_HDR.jpg?dl=0

https://www.dropbox.com/s/m2n70xf2gvrmusp/20141005_144313.jpg?dl=0

https://www.dropbox.com/s/c78gxuibuiktct6/20141005_135250.jpg?dl=0

Edited by demon2411

Το 808 το θεωρώ την καλύτερη κάμερα που έχει βγει και περνει και τηλέφωνο!!!νομίζω πως χάνει από το 1020 μόνο στο ois..βέβαια εσείς είστε πιο ειδικοί..ωραίος ο παπαγάλος!

Σίγουρα με τον αισθητήρα που έχει βγάζει και τις καλύτερες φωτογραφίες. Αλλά όπως και να το κάνουμε ο οπτικός σταθεροποιητής είναι μεγάλη υπόθεση. Τόσο για τις φωτογραφίες σε χαμηλό φωτισμό, όσο και για το βίντεο. Εκεί που το 808 σε χαμηλό φωτισμό χρειαστεί να ανεβάζει το iso στο 800, το 1020 μπορεί να τραβήξει με iso 400 λόγω ois και να καλύψει την διαφορά στην ποιότητα με το παραπάνω.

Το 808 το θεωρώ την καλύτερη κάμερα που έχει βγει και περνει και τηλέφωνο!!!

Και πόσα άλλα κάνει...

Σίγουρα με τον αισθητήρα που έχει βγάζει και τις καλύτερες φωτογραφίες. Αλλά όπως και να το κάνουμε ο οπτικός σταθεροποιητής είναι μεγάλη υπόθεση. Τόσο για τις φωτογραφίες σε χαμηλό φωτισμό, όσο και για το βίντεο. Εκεί που το 808 σε χαμηλό φωτισμό χρειαστεί να ανεβάζει το iso στο 800, το 1020 μπορεί να τραβήξει με iso 400 λόγω ois και να καλύψει την διαφορά στην ποιότητα με το παραπάνω.

Έχεις δίκιο, αν είχε ois θα έπαιζε μπάλα μόνο του. Βέβαια κάποιοι κολλημένοι όπως εγώ, έχουμε τριποδάκια κτλ, ή το στήνουμε κάπου και παίζουμε με iso 50-100 ακόμα και νύχτα. Αλλά φυσικά δε μετράει αυτό, μετράνε οι κανονικές συνθήκες και ο μέσος χρήστης που θέλει να βγάλει μια φωτογραφία.

Ετσι οπως ταχω δει εγω τα δυο κινητα (808 και 1020)...το 808 ειναι ενα κλικ πανω στις ημερησιες

1.εχει καλυτερα και πιο ρεαλιστικα χρωματα και πιο καθαρη φωτογραφια (iso=50)

To 1020 ομως ειναι δυο κλικ πανω στις βραδυνες γιατι εχει

1. BSI sensor...πιο ευαισθητος σε χαμηλο φωτισμο

2.οπτικο σταθεροποιητη

3.f / 2.2 (Πιο φωτεινο διαφραγμα)

Ετσι οπως ταχω δει εγω τα δυο κινητα (808 και 1020)...το 808 ειναι ενα κλικ πανω στις ημερησιες

1.εχει καλυτερα και πιο ρεαλιστικα χρωματα και πιο καθαρη φωτογραφια (iso=50)

To 1020 ομως ειναι δυο κλικ πανω στις βραδυνες γιατι εχει

1. BSI sensor...πιο ευαισθητος σε χαμηλο φωτισμο

2.οπτικο σταθεροποιητη

3.f / 2.2 (Πιο φωτεινο διαφραγμα)

Στο σκοτάδι πολύ πιο φωτεινές και αξιόπιστες φωτογραφίες βγάζουν τα Ultrapixels της HTC (έστω και στα 4 MP), ενώ στα Lumia, πολύ πιο φωτεινές έβγαζε το 920 και οι παραλλαγές του. Το 1020 βγάζει πιο σκοτεινές φωτογραφίες από αυτά που ανέφερα... Όσο για το OIS στο θάμπωμα βοηθάει για μικροκινήσεις, αλλά αν είναι κάτι εν κινήσει ή έχει αέρα κλπ, τότε δεν έχει νόημα... Εκεί πάρε μια ακριβή DSLR με τρίποδο να κάνεις την δουλειά σου... Το 808 αν ειναι σταθερό, επίσης μπορεί να βγάλει καλύτερες (όχι φωτεινότερες) φωτογραφίες από το 1020 στο σκοτάδι, όπως είπε κι ο φίλος Moralas.

----- προσθήκη μηνύματος 3 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Διαφωνούμε. Η διαφορά φωτεινότητας δεν έχει καμία σχέση με το OIS. Μόνο το θάμπωμα ρυθμίζει. Η διαφορά είναι στον τύπο αισθητήρα. BSI που δέχεται περισσότερο φωτισμό στο 1020, και FSI (κλασικός τύπος που προτιμάται στις επαγγελματικές κάμερες), στο 808.

Ιστορικό κινητών: Nokia 3410, 7250i, N97, Lumia 520, Lumia 925, Lumia 1020 64GB, Nokia Lumia 830 - Limited Gold Edition, Lumia 950, N950 Developer kit, Nokia Dali with Simple Dali UI, Nokia Reader - "Pine", Jolla Phone - The First One, Jolla C Limited Edition, Nokia 9 Pureview

Στην άκρη: Nokia 6230i, 8210, N86 8MP, 808 PureView, Nokia "Goldfinger", Nokia "McLaren", Panasonic Lumix DMC-CM1

Σε χρήση: Leica Leitz Phone 1, Nokia 808 Pureview

Τί εννοείς θάμπωμα; Ο οπτικός σταθεροποιητής ρυθμίζει να μην βγει κουνημενη φωτογραφία. Το 808 για να μην βγάλει κουνημένη φωτογραφία σε χαμηλό φωτισμό θα πρέπει να ρυθμίσει ταχύτητα κλείστρου τουλάχιστον 1/10 οπότε θα αναγκαστεί να αναβάσει το iso για να μην βγει σκοτεινή. Το 1020 μπορεί να βγάλει και με 1/5 ίσως και λιγότερο χωρίς να είναι κουνημένη οπότε δεν έχει ανάγκη στο να ανεβάσει το iso σε πολύ μεγάλο βαθμό.

Μιλάμε πάντα για φωτογραφία στο χέρι και όχι με τρίποδο.

Επισκέπτης
This topic is now closed to further replies.
 Κοινοποίηση

• Create New...