Jump to content

Ποιο κινητό βγάζει τις καλύτερες φωτογραφίες; (Νο2)

Κοινοποίηση

Ποια εταιρεία βγάζει τα καλύτερα cameraphones;  

1.622 members have voted

1. 1. Ποια εταιρεία βγάζει τα καλύτερα cameraphones;

• Alcatel
      6
    • Apple
      107
    • HTC
      44
    • LG
      102
    • Motorola
      13
    • Nokia
      551
    • Samsung
      290
    • Sony Ericsson
      376
    • ...άλλη εταιρεία
      58
    • ΔΞ/ΔΑ
      75

Recommended Posts

• Απαντήσεις 10,8χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Το 1020 κόντρα στον ήλιο. Η 2η με 1020 και η 3η με S4 zoom:

http://i.imgur.com/60vlPFl.jpg

http://i.imgur.com/yfuR29g.jpg

http://i.imgur.com/4tsCHMQ.jpg

Δεν γίνεται να ανεβάζεις τέτοιες φωτογραφιάρες σε τέτοια ανάλυση! :D

Όταν μπορέσεις ανέβασέ τες σε κανένα dropbox να δούμε τις πραγματικές αναλύσεις.

Ρυθμίσεις να υποθέσω αυτόματες?

Τις ανεβασα:

https://www.dropbox.com/sh/rykf7xjez7ka2py/AAAvKrzFIvTH5PHwlGu8f2U4a?dl=0

Νομίζω στην πρώτη έχω μειώσει το wb για καλύτερα. Τα αλλα αυτόματο.

Κοιταξτε τα απονερα στη βουτια που εχει σωστο νεταρισμα (1020):

http://i1383.photobucket.com/albums/ah306/caldo1/WP_20140824_17_24_28_Pro_zpsnoxg9p7u.jpg

Επισης αυτη με το 1020 που βεβαια ηθελε τριποδο και ρυθμισεις προφανως...

http://i1383.photobucket.com/albums/ah306/caldo1/WP_20140824_20_33_47_Pro_zpsexze2xbn.jpg

Υπαρχουν στο dropbox, και η αντιστοιχη με το s4 zoom

Edited by keras
HP 5710 θα την θυμάμαι πάντα...

Το πήρες paok? Κάνε ένα συγκριτικό να δούμε τι παίζει.

Οχι ρε δε το πηρα. Απο διαφορα forums ειναι αυτες.Μου μπηκε στο ματι ομως.

Όλες είναι εντυπωσιακές, δεν περίμενα ότι θα έχει τόσες πολλές ικανότητες στο imaging.

Θα της ανεβάσω της επόμενες μέρες Γιατί της Έχω στο pc και Αύριο θα λείπω από το σπίτι...τι είναι το light trail.Πώς το είπες ρε συ;;;

Έχει φοβερές δυνατότητες στην κάμερα...ειδικά η hdr είναι απίστευτη..

Για την ιστορία Η oppo λέει ότι τραβάει στιγμιαία 10 φωτο των 13 mp και το λειτουργικό επιλέγει της 4 καλύτερες και της ενώνει σε μια...κόβονται λίγο Η άκρες και χάνονται περίπου στην επεξεργασία 2 mp ..άρα από τα 52 πέφτουμε στα 50....κάνει εξαιρετική δουλειά και στο φουλ ζουμ που ούτως ή άλλως είναι εξαιρετικό αν δούμε και την φωτο με τέρμα ζουμ που έχει τραβήξει ο συνφουριτης που έκανε το review για την κοινότητα μας...Στο ΝΕΤ Υπάρχουν και πολλές εικόνες με ζουμ σε απλή και σε hd superzoom...άντε να βρεθούμε να κάνουμε συγκρίσεις

Edited by dimgeo

Φιλικά Γιώργος

Θα της ανεβάσω της επόμενες μέρες Γιατί της Έχω στο pc και Αύριο θα λείπω από το σπίτι...τι είναι το light trail.Πώς το είπες ρε συ;;;

Έχει φοβερές δυνατότητες στην κάμερα...ειδικά η hdr είναι απίστευτη..

Για την ιστορία Η oppo λέει ότι τραβάει στιγμιαία 10 φωτο των 13 mp και το λειτουργικό επιλέγει της 4 καλύτερες και της ενώνει σε μια...κόβονται λίγο Η άκρες και χάνονται περίπου στην επεξεργασία 2 mp ..άρα από τα 52 πέφτουμε στα 50....κάνει εξαιρετική δουλειά και στο φουλ ζουμ που ούτως ή άλλως είναι εξαιρετικό αν δούμε και την φωτο με τέρμα ζουμ που έχει τραβήξει ο συνφουριτης που έκανε το review για την κοινότητα μας...Στο ΝΕΤ Υπάρχουν και πολλές εικόνες με ζουμ σε απλή και σε hd superzoom...άντε να βρεθούμε να κάνουμε συγκρίσεις

To μεγεθος πως ειναι ? βολευει στο κρατημα?

Το μέγεθος είναι μεγάλο άλλα λόγω εξαιρετικού grip δεν φαίνεται ιδιαίτερα...εμένα με βολεύει αν και έχω μικρά δάχτυλα....

Καλά τι gsmarena αν μπορούσε θα έβγαζε πρώτο το Samsung δεν το συζητάμε

Φιλικά Γιώργος

Δεν πιστεύω, θα μπορούσε να βγάλει το S5 διότι οι φωτο του ήταν πολύ καλές.

Άλλωστε, φαίνεται με τα δείγματα, και μάλιστα θα μπορούσαμε να πούμε αυτό που λες για τη Nokia, διότι τα δείγματα του 1020 δεν είναι κι τόσο εμφανώς υπέρ του όπως γράφουν, αλλά overall νομίζω ότι ειναι οκ το συγκριτικο.

Επισης καθολου τυχαιο που στα κορυφαια αναφερονται μονο ναυαρχιδες. Αυτο ειναι η ευκολη διαδικασια.

galaxy Κ zoom - white

Samsung galaxy s8 - black

Τι άλλο να λάμβαναν υπ οψιν;

Υπάρχουν άλλες συσκευές με τόσο καλές κάμερες;

(εκτός από τα zoom - K zoom σπου τα ονομάζουν υβριδικά και κατά τη γνώμη μου δεν έχουν δίκιο).

(εκτός από τα zoom - K zoom σπου τα ονομάζουν υβριδικά και κατά τη γνώμη μου δεν έχουν δίκιο).

Για κάποιον που δε το θεωρεί υβριδικό γιατί προφανώς δε τον χαλάει αυτή η υβριδική εμφάνιση είναι οκ.

Ας είμαστε όμως λογικοί. Δε μπορείς να βγάζεις στο τραπέζι το zoom και να πιστεύει ο διπλανός οτι είναι κινητό. κάμερα θα πει. Το 1020 είναι στο όριο με το μεγάλο φακό αλλα δε το ξεπέρασε και γι αυτό προφανώς διατήρησε την εικόνα του ως κινητό.

Για μένα, αν ο διάδοχος του 1020 είναι στυλ zoom , θα θυσιάσω τη καλή κάμερα για ένα άλλο μοντέλο..

- There is no place like 127.0.0.1 -

Θεωρώ ότι το 1020 είναι μια χαρά, καθαρά κινητό δείχνει, όπως επίσης δείχνει κινητό και το Κ zoom πια. Δεν το λες υβρίδιο, είδα και τις αντιδράσεις όταν το ειχα, κανεις σχεδον δεν καταλάβαινε την κάμερα αν δεν έβγαινε. Το έβλεπαν καθαρά ως κινητό.

Θεωρώ ότι το 1020 είναι μια χαρά, καθαρά κινητό δείχνει, όπως επίσης δείχνει κινητό και το Κ zoom πια. Δεν το λες υβρίδιο, είδα και τις αντιδράσεις όταν το ειχα, κανεις σχεδον δεν καταλάβαινε την κάμερα αν δεν έβγαινε. Το έβλεπαν καθαρά ως κινητό.

Το Κ μπορεί κάποιος να το έχει και σαν κινητό με μικρές υποχωρήσεις. Το S4 όχι. Κουράζει στο κράτημα, ενοχλεί στην τσέπη κλπ.

Εμένα όμως με βόλεψε πολύ στις διακοπές.

Το είχα στο τσαντάκι και άφηνα το iPhone στο ξενοδοχείο.

Δεν φοβόμουν στην παραλία μην το κλέψουν η μην πάθει κάτι με 200 ευρώ κόστος.

Τώρα για την ποιότητα των φωτογραφιών του, τα έχουμε πει.

Εγώ όταν πρόκειται να βγάλω φωτογραφίες διακοπών θέλω οπωσδήποτε zoom.

Άν το 1020 είχε zoom θα το προτιμούσα.

Παρόλο που γράφονται εδώ διάφορα, έχω δει όλες μου τις φωτο σε FHD TV 42". Ακόμα και στον ουρανό πρέπει να κάνεις zoom στο zoom για να το δεις.

Και εν πάση περιπτώσει, Εγώ προτιμώ να βλέπω καθαρά τα πρόσωπα που βρίσκονται λίγο μακρυά χρησιμοποιώντας zoom κι ας έχω λίγο θόρυβο στον ουρανό.

Εκτός αυτού, όλη μου χρήση επαγγελματική και προσωπική βασίζεται σε Google apps.

Με WP δεν μπορώ να συγχρονισω τίποτα. Δεν είναι ότι δεν μου κάνει σαν λειτουργικό. Απλά δεν μπορώ να κάνω τίποτα χωρίς Gmail.

Φιλικά, Κώστας [/b] [ HTC U11, iPad mini 4, iPhone 6, Galaxy S7 Edge, Xiaomi A1, Nexus 5X ,

Ναι σωστά, είδες που η Google μας κρατάει στο χέρι;

Μου τη δινει μεν αυτο, αλλά τι να κανεις, όταν σου δίνει τα περισσότερα με άνεση, εκεί πας σιγά σιγά..

Εκτός αυτού, όλη μου χρήση επαγγελματική και προσωπική βασίζεται σε Google apps.

Με WP δεν μπορώ να συγχρονισω τίποτα. Δεν είναι ότι δεν μου κάνει σαν λειτουργικό. Απλά δεν μπορώ να κάνω τίποτα χωρίς Gmail.

Υπάρχουν κάποιες 3rd-party apps για Google Services και από κάποιους χρήστες που έγραψαν παλιότερα είναι καλά... Αλλά αν βασίζεσαι 100% σε Google Servises εγώ στη θέση σου θα περίμενα ακόμα για WP... Αρνείται πεισματικά η Google να δώσει τις υπηρεσίες της ακόμα οπότε περίμενε μέχρι τα WP9 μήπως δούμε κάποια πρόταση... Εξάλλου οι δύο εταιρίες δεν έχουν και την καλύτερη σχέση (βασικά τη χειρότερη έχουν) + ότι η MS είναι η μόνη που μπορεί να απειλήσει την κυριαρχία του Android σε mid και low κατηγορίες (αφού η Apple παίζει μόνο σε high end) οπότε η Google φυλάει για να έχει...

Σόρυ για το οφτόπικ :D

Powerd by OnePlus 7 Pro

Όλες αυτές οι εφαρμογές που όντως είναι υποκατάστατα, δεν κάνουν σωστή δουλειά.

Επίσης εφαρμογές τρίτων πολύ σημαντικές, δεν έχουν καμία σχέση με τις αντίστοιχες android, σε δυνατότητες, ui και ταχύτητα.

Πχ evernote.

Και τέλος δεν είναι μόνο αυτά. Το 1020 για παράδειγμα δεν μπορεί να σταθεί στα χέρια κάποιου που χρησιμοποιεί κορυφαία android συσκευή.

Ούτε σε αυτονομία, ούτε σε ταχύτητα ούτε σε οθόνη.

Άρα να το πάρει σαν δεύτερο για φωτογραφική μηχανή, θα αναγκάζεται πάλι να κουβαλάει και κάποια άλλη συσκευή.

Αντιθέτως το S4 zoom, το έχω στημένο όπως ακριβώς την κύρια συσκευή μου. Έχει δίδυμη SIM card και όταν το χρειάζομαι δεν έχω παρά να πατήσω μόνο το power button. Μετά από ένα λεπτό που θα χρειαστεί για τους αυτοματους συγχρονισμούς του, δεν καταλαβαίνω ότι άλλαξα συσκευή.

Θέλετε κι άλλα? Έχει δυνατότητα να μεταφέρει τις φωτογραφίες στο tablet μου ακόμα και αν είμαι στα βουνά χωρίς ιντερνέτ με ταχύτητες wifi maximum. Άν δε το tablet είναι Samsung, μπορεί να τις εμφανίζει αυτόματα την ώρα πού τις τραβάς.

Αυτή την στιγμή δεν υπάρχει απόλυτη λύση να έχει κάποιος σε μια συσκευή τα πάντα.

Θα αναγκαστεί σε συμβιβασμούς.

Η ένσταση μου σ αυτό το thread, που με κάνει να διαβάζω μηνύματα επίλεκτα πλέον, είναι ότι κάποιοι κρίνουν μετά μανίας οτιδήποτε δεν είναι 1020, μην τυχόν φανεί ότι κάπου τα πηγαίνει καλύτερα άλλη συσκευή.

Την βιντεοσκόπηση για παράδειγμουπουαποτελεί μέρος των δυνατοτήτων της κάμερας την έχουμε ξεχάσει.

Φιλικά, Κώστας [/b] [ HTC U11, iPad mini 4, iPhone 6, Galaxy S7 Edge, Xiaomi A1, Nexus 5X ,

Το μέγεθος είναι μεγάλο άλλα λόγω εξαιρετικού grip δεν φαίνεται ιδιαίτερα...εμένα με βολεύει αν και έχω μικρά δάχτυλα....

Ποτε δεν εδωσα βαση σ'αυτα τα συγκριτικα.κυριως γιατι γινονται με ρυθμισεις στο αυτοματο.

Κατσε ρε φιλε...το ενα εχει επιλογη HDR το αλλο ομως δεν εχει.Αμα το βαλεις στο αυτοματο δεν θα σου δωσει καλη φωτογραφια.

αμα το βαλεις σε HDR ομως θα κανει παπαδες.Πως τα συγκρινεις λοιπον?

Σχετικα μ'αυτο το συγκριτικο εγω βλεπω τι φωτο βγαζει το καθενα και τα κρινω εγω.

Πρωτο λοιπον το 1020...μετα απο πολυ κοντα το oppo find 7, τριτο το LG G3, τεταρτο το Galaxy S5.

Το s4 σε σχεση με το s5 εχει μεγαλη διαφορα σε ποιοτητα καμερας,αν γνωριζεις????? Απλα αν ειναι αμελητεες, οι διαφορες, πριν λιγο καιρο το s4 το ειχαν παντα στην τριαδα των συγκρισεων,τωρα δεν υπαρχει καν πενταδα! (αυτο εννοω οταν λεω πως κρινουν απλα βαση ναυαρχιδων) εκτος αν οντως ειναι πολυ μπροστα.δεν το γνωριζω.

galaxy Κ zoom - white

Samsung galaxy s8 - black

Πως ειναι οι φωτο τραβηγμενς με φλας το βραδυ? τι γινεται με την ελλειψη σταθεροποιητη?

Η φωτο είναι μια χαρά..Και το βράδυ και τι φλάς μου δίνει πολύ καλές φωτο προσώπων...βασικά το flash δεν ενεργοποιείται πάντα και τα δύο led..σε κάποια mode..το δεύτερο από κάτω είναι υπεύθυνο Όταν βγάζεις ανθρώπους ώστε να δίνει σωστό τόνο χρώματος στο δερμα

Γιατί έχω την εντύπωση ότι έχει σταθεροποιητη;;βασικά ούτε στα βίντεο έχω θέμα ούτε στις νυχτερινές..Μόνο στην λειτουργία αργού κλείστρου....σήμερα τράβηξα φωτο με τέρμα ζουμ σε hdr το ηλιοβασίλεμα στο βάθος και είναι αρκετά σταθερή...εννοώ το τράβηξα Μέσα από το αμάξι πηγαίνοντας με 120 χιλιόμετρα σε δρόμο που είναι σπασμένες στην ουσία και το αμάξι είναι πολύ σκληρό..Στο one x Αυτό δεν γινόταν Χωρίς καν να έχεις hdr και ζουμ..

Edited by dimgeo

Φιλικά Γιώργος

Έχει hardware HDR σαν το Find 5?

Learn Colemak, the better keyboard layout! :happy:

Μην αφήνεις τα μικρά μυαλά να σε πείσουν ότι τα όνειρα σου είναι πολύ μεγάλα.

Λείπει η τρίτη φωτογραφία που είναι το S4. Όταν μπορέσεις ανέβασέ την κι αυτή.

Την ανέβασα, όπως και μερικές άλλες που αξίζουν τον κόπο για σύγκριση (κοντινές, εσωτερικού χώρου και 1020 νύχτα) μέσα στον φάκελο "new" (πάνω πάνω φάκελος new) στον 1020 στο dropbox που μπορεί όποιος θέλει να τις δει: https://www.dropbox.com/sh/rykf7xjez7ka2py/AAAvKrzFIvTH5PHwlGu8f2U4a?dl=0

Όλες αυτές οι εφαρμογές που όντως είναι υποκατάστατα, δεν κάνουν σωστή δουλειά.

Επίσης εφαρμογές τρίτων πολύ σημαντικές, δεν έχουν καμία σχέση με τις αντίστοιχες android, σε δυνατότητες, ui και ταχύτητα.

Πχ evernote.

Και τέλος δεν είναι μόνο αυτά. Το 1020 για παράδειγμα δεν μπορεί να σταθεί στα χέρια κάποιου που χρησιμοποιεί κορυφαία android συσκευή.

Ούτε σε αυτονομία, ούτε σε ταχύτητα ούτε σε οθόνη.

Άρα να το πάρει σαν δεύτερο για φωτογραφική μηχανή, θα αναγκάζεται πάλι να κουβαλάει και κάποια άλλη συσκευή.

Αντιθέτως το S4 zoom, το έχω στημένο όπως ακριβώς την κύρια συσκευή μου. Έχει δίδυμη SIM card και όταν το χρειάζομαι δεν έχω παρά να πατήσω μόνο το power button. Μετά από ένα λεπτό που θα χρειαστεί για τους αυτοματους συγχρονισμούς του, δεν καταλαβαίνω ότι άλλαξα συσκευή.

Θέλετε κι άλλα? Έχει δυνατότητα να μεταφέρει τις φωτογραφίες στο tablet μου ακόμα και αν είμαι στα βουνά χωρίς ιντερνέτ με ταχύτητες wifi maximum. Άν δε το tablet είναι Samsung, μπορεί να τις εμφανίζει αυτόματα την ώρα πού τις τραβάς.

Αυτή την στιγμή δεν υπάρχει απόλυτη λύση να έχει κάποιος σε μια συσκευή τα πάντα.

Θα αναγκαστεί σε συμβιβασμούς.

Η ένσταση μου σ αυτό το thread, που με κάνει να διαβάζω μηνύματα επίλεκτα πλέον, είναι ότι κάποιοι κρίνουν μετά μανίας οτιδήποτε δεν είναι 1020, μην τυχόν φανεί ότι κάπου τα πηγαίνει καλύτερα άλλη συσκευή.

Την βιντεοσκόπηση για παράδειγμουπουαποτελεί μέρος των δυνατοτήτων της κάμερας την έχουμε ξεχάσει.

Συμφωνώ απόλυτα με τον Κώστα και αυτά που αναφέρει που δείχνει για ακόμη μια φορά την ολοκληρωμένη και έμπειρη άποψη που έχει για το αντικείμενο όπως έχει δείξει και παλαιότερα, που δεν πρέπει να υποτιμάται...

Η μόνη ένστασή μου είναι Κώστα, όπως αναφέρθηκε και πιο πριν, οτι εδώ μελετάμε φωτογραφίες κινητών και δυνατότητές τους και όχι ανάλυση γενικότερα συσκευών. Αλλιώς, όπως ανέφερα και συμφωνώ με την ανωτέρω άποψη, θα μπορούσα να πω κι εγώ μερικά πράγματα για την ολοκληρωμένη συμβίωσή μου με το 1020 το οποίο έχω πάρει 3-4 φορές και δεν το άντεξα για κατ' αρχήν δύο πολύ σημαντικούς λόγους της αυτονομίας και της συμβατότητας. Σήμερα το πρωί που ήρθα Αθήνα με το πλοίο και έπαιζα μαζί του, με άφησε απο μπαταρία σχεδόν, το μεσημέρι. Αυτό δεν είναι αποδεκτό, για τη χρήση που κάνω τουλάχιστον εγώ, γι' αυτό και το έδωσα σήμερα κι όλας. Επίσης, για να ανεβάσω αυτές τις φωτο έως τώρα απο δύο συσκευές που ήμουν στη Μύκονο, έστελνα απο τη μία στην άλλη, διότι άλλη εφαρμογή δούλευε και άλλη όχι. Κοινώς, παιδεύτηκα, και πάλι καλά που με βοήθησε ο φίλος montoya και κάτι έκανα, αλλά αν το συνέχιζα αυτό, θα με χώριζε η γυναίκα μου διότι πήγα διακοπές και ασχολιόμουν συνέχεια με συγκριτικά και φωτο... :p

Όσον αφορά τώρα τη γνώμη μου για τις φωτογραφίες που τράβηξα και μερικές τις δημοσίευσα και τις έβαλα και στο dropbox και έχω τραβήξει βέβαια και πάρα πολλές άλλες, είναι οτι το 1020 σαφώς είναι στην 1η θέση.

Έχει καταπληκτική φωτογραφία (διάβασα και για το pureview αναλυτικά) με την καλύτερη απόδοση χρωμάτων κυρίως αλλά και ανάλυσης. Καταλαβαίνει πολύ καλά και διαχειρίζεται το φως των αντικειμένων στις περισσότερες περιπτώσεις, έτσι ώστε να είναι όσο πιο πραγματικό γίνεται. Είχατε δίκιο όποιος το έλεγε, οτι οι 5άρες pureview κάνουν τη δουλειά, αλλά βέβαια σε αυτό που δεν συμφωνώ είναι οτι είναι 5άρες. Θα τις ήθελα μεγαλύτερης ανάλυσης. Όμως, η απόδοσή τους είναι πάρα μα πάρα πολύ καλή, χωρίς πιξελιάσματα και θόρυβο έως σε κάποιο σημείο αρκετά ικανοποιητικό αν τις ζουμάρεις στον υπολογιστή, που τις είδα πάλι σήμερα.

Εκπληκτικά χρώματα, εκπληκτική απόδοση, φοβερές βραδυνές (σε σύγκριση με ο,τι άλλο) κανένα κινητό δεν το πιάνει (μιλάω για την λεπτομέρεια φυσικά που αναλύουμε). Όσο και να προσπαθεί όποιο κινητό, το pureview είναι μοναδικό μέχρι στιγμής νομίζω. Και σημειωτέον, δεν ασχολήθηκα με ρυθμίσεις, αλλά με αυτόματες λήψεις βασικά.. Ένα πράγμα όμως που δεν το βοηθάει πολύ, είναι η οθόνη του, παρ' όλο που είναι καλή, δεν καταλαβαίνεις πάντα τους πραγματικούς τόνους φωτός της φωτογραφίας. μπορεί η φωτο να είναι πολύ καλύτερη και πιο σωστή απο οτι βλέπεις στην οθόνη.

Σε σχέση με το S4 zoom, μου έλειψε (στο 1020) το μοναδικό Timestamp του και το φοβερό του zoom που όπως έχουμε αναφέρει δίνει άλλη διάσταση στη φωτογραφία αν θέλεις να ασχοληθείς. Το zoom των S4-K zoom είναι επίσης μοναδικό. Έχω βγάλει καταπληκτικές φωτο, που κανένα κινητό δεν μπορεί να το κάνει.

Σχετικά με το βίντεο που ανέφερε ο Κώστας, έβγαλα καλά βίντεο με το 1020, αλλά υστερεί λίγο όταν κάνεις zoom.

Με το S4 zoom, τα βίντεό του είναι εξαιρετικά!

Ευχαριστήθηκα τις φωτο που έβγαλα με το 1020, παρ' όλο που επειδή είναι πολλές, μπερδεύομαι για το ποιές θα κρατήσω, τις 5άρες ή τις 38-34άρες... Να, ένα σημείο όχι και πολύ εύχρηστο για μένα αλλά φυσικά αποτελεί σαφώς πλεονέκτημα της συσκευής, άσχετα αν σε μπερδεύει κάπως και σου μεγαλώνει το αρχείο... :)

Είναι όμως ωραίο, να χαζεύεις αυτές τις φοβερές φωτογραφίες του... ;)

Edited by keras

Την ανέβασα, όπως και μερικές άλλες που αξίζουν τον κόπο για σύγκριση (κοντινές, εσωτερικού χώρου και 1020 νύχτα) μέσα στον φάκελο "new" (πάνω πάνω φάκελος new) στον 1020 στο dropbox που μπορεί όποιος θέλει να τις δει: https://www.dropbox.com/sh/rykf7xjez7ka2py/AAAvKrzFIvTH5PHwlGu8f2U4a?dl=0

Συμφωνώ απόλυτα με τον Κώστα και αυτά που αναφέρει που δείχνει για ακόμη μια φορά την ολοκληρωμένη και έμπειρη άποψη που έχει για το αντικείμενο όπως έχει δείξει και παλαιότερα, που δεν πρέπει να υποτιμάται...

Η μόνη ένστασή μου είναι Κώστα, όπως αναφέρθηκε και πιο πριν, οτι εδώ μελετάμε φωτογραφίες κινητών και δυνατότητές τους και όχι ανάλυση γενικότερα συσκευών. Αλλιώς, όπως ανέφερα και συμφωνώ με την ανωτέρω άποψη, θα μπορούσα να πω κι εγώ μερικά πράγματα για την ολοκληρωμένη συμβίωσή μου με το 1020 το οποίο έχω πάρει 3-4 φορές και δεν το άντεξα για κατ' αρχήν δύο πολύ σημαντικούς λόγους της αυτονομίας και της συμβατότητας. Σήμερα το πρωί που ήρθα Αθήνα με το πλοίο και έπαιζα μαζί του, με άφησε απο μπαταρία σχεδόν, το μεσημέρι. Αυτό δεν είναι αποδεκτό, για τη χρήση που κάνω τουλάχιστον εγώ, γι' αυτό και το έδωσα σήμερα κι όλας. Επίσης, για να ανεβάσω αυτές τις φωτο έως τώρα απο δύο συσκευές που ήμουν στη Μύκονο, έστελνα απο τη μία στην άλλη, διότι άλλη εφαρμογή δούλευε και άλλη όχι. Κοινώς, παιδεύτηκα, και πάλι καλά που με βοήθησε ο φίλος montoya και κάτι έκανα, αλλά αν το συνέχιζα αυτό, θα με χώριζε η γυναίκα μου διότι πήγα διακοπές και ασχολιόμουν συνέχεια με συγκριτικά και φωτο... :p

Όσον αφορά τώρα τη γνώμη μου για τις φωτογραφίες που τράβηξα και μερικές τις δημοσίευσα και τις έβαλα και στο dropbox και έχω τραβήξει βέβαια και πάρα πολλές άλλες, είναι οτι το 1020 σαφώς είναι στην 1η θέση.

Έχει καταπληκτική φωτογραφία (διάβασα και για το pureview αναλυτικά) με την καλύτερη απόδοση χρωμάτων κυρίως αλλά και ανάλυσης. Καταλαβαίνει πολύ καλά και διαχειρίζεται το φως των αντικειμένων στις περισσότερες περιπτώσεις, έτσι ώστε να είναι όσο πιο πραγματικό γίνεται. Είχατε δίκιο όποιος το έλεγε, οτι οι 5άρες pureview κάνουν τη δουλειά, αλλά βέβαια σε αυτό που δεν συμφωνώ είναι οτι είναι 5άρες. Θα τις ήθελα μεγαλύτερης ανάλυσης. Όμως, η απόδοσή τους είναι πάρα μα πάρα πολύ καλή, χωρίς πιξελιάσματα και θόρυβο έως σε κάποιο σημείο αρκετά ικανοποιητικό αν τις ζουμάρεις στον υπολογιστή, που τις είδα πάλι σήμερα.

Εκπληκτικά χρώματα, εκπληκτική απόδοση, φοβερές βραδυνές (σε σύγκριση με ο,τι άλλο) κανένα κινητό δεν το πιάνει (μιλάω για την λεπτομέρεια φυσικά που αναλύουμε). Όσο και να προσπαθεί όποιο κινητό, το pureview είναι μοναδικό μέχρι στιγμής νομίζω. Και σημειωτέον, δεν ασχολήθηκα με ρυθμίσεις, αλλά με αυτόματες λήψεις βασικά.. Ένα πράγμα όμως που δεν το βοηθάει πολύ, είναι η οθόνη του, παρ' όλο που είναι καλή, δεν καταλαβαίνεις πάντα τους πραγματικούς τόνους φωτός της φωτογραφίας. μπορεί η φωτο να είναι πολύ καλύτερη και πιο σωστή απο οτι βλέπεις στην οθόνη.

Σε σχέση με το S4 zoom, μου έλειψε (στο 1020) το μοναδικό Timestamp του και το φοβερό του zoom που όπως έχουμε αναφέρει δίνει άλλη διάσταση στη φωτογραφία αν θέλεις να ασχοληθείς. Το zoom των S4-K zoom είναι επίσης μοναδικό. Έχω βγάλει καταπληκτικές φωτο, που κανένα κινητό δεν μπορεί να το κάνει.

Σχετικά με το βίντεο που ανέφερε ο Κώστας, έβγαλα καλά βίντεο με το 1020, αλλά υστερεί λίγο όταν κάνεις zoom.

Με το S4 zoom, τα βίντεό του είναι εξαιρετικά!

Ευχαριστήθηκα τις φωτο που έβγαλα με το 1020, παρ' όλο που επειδή είναι πολλές, μπερδεύομαι για το ποιές θα κρατήσω, τις 5άρες ή τις 38-34άρες... Να, ένα σημείο όχι και πολύ εύχρηστο για μένα αλλά φυσικά αποτελεί σαφώς πλεονέκτημα της συσκευής, άσχετα αν σε μπερδεύει κάπως και σου μεγαλώνει το αρχείο... :)

Είναι όμως ωραίο, να χαζεύεις αυτές τις φοβερές φωτογραφίες του... ;)

Στο φακελο new που ανεβασες που ειναι οι PureView ...κερδιζει κατα κρατος το 1020.Εδω φαινονται οι πραγματικες του δυνατοτητες.

Το 808 εχει PureView στα 8mp με καλυτερα αποτελεσματα γιατι η επεξεργασια γινεται μεσω hardware....ενω στο 1020 το PureView Δουλευει μεσω software.

Edited by paok4270

Επισκέπτης
This topic is now closed to further replies.
 Κοινοποίηση

• Create New...