TrobocopR Δημ. March 28, 2009 Κοινοποίηση Δημ. March 28, 2009 Koίτα, καταρχάς το να καεί ένα σπίτι που είναι μέσα στα δέντρα προφανώς και δεν είναι το ίδιο με το να χτυπήσει τσουνάμι τη Σαντορίνη ή να κατέβουν εξωγήινοι και να ισοπεδώσουν όλα τα σπίτια στη Σταυρούπολο Θεσσαλονίκης. Και στην τελική αν συμβεί κάτι τέτοιο, τότε θα είμαι μαζί σου στο "να τους αποζημιώσει το κράτος". Ένα σπίτι σαφώς και όχι. Βέβαια εγώ ουδέποτε μίλησα για ένα σπίτι ξεκάρφωτο στη μέση του πουθενά που κάηκε και το κράτος κακώς αποζημίωσε τον μη προνοητικό ιδιοκτήτη του που δεν το είχε ασφαλισμένο. Είναι το ίδιο όμως με το να καεί ένα ολόκληρο χωριό όμως (που είχε την... ατυχία να βρεθεί μέσα στα δέντρα); Ο μισός νομός Ηλείας(που επίσης είχε την... ατυχία να βρεθεί μέσα στα δέντρα)? Δηλαδή πού πρέπει να φτάσει μια καταστροφή για να την θεωρήσουμε απρόβλεπτη; Μάλλον στο να καεί το σπίτι του Diplomat (που υποθετικά έχει) στην Ζαχάρω. Γιατί όποιος είναι έξω από τον χορό... Κατά δεύτερον, δλδ δεν υπάρχουν ασφάλειες ενάντια σε "φυσικές καταστροφές"; Πρέπει να υπάρχει ασφάλεια για κάθε περίπτωση ξεχωριστά; ...και κάπου εδώ επιστρέφουμε σε αυτό που είπα αρχικά, στο γιατί δηλαδή ο κόσμος στην Ελλάδα δεν εμπιστεύεται τις ασφαλιστικές. Disclaimer: Δεν έχω σπίτι στην Ζαχάρω. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Diplomat Δημ. March 28, 2009 Κοινοποίηση Δημ. March 28, 2009 @trobo, Σου εχω δωσει την εντυπωση ανθρωπου που αλλαζει αποψεις συμφωνα με τις περιστασεις? Περα απο αυτο, εχω μαθει/αποφασισει απο το κρατος να μην πριμενω τπτ εκτος απο τα πολυ βασικα. Ακομα και για θεματα υγειας εχω ιδιωτικη ασφαλεια (βεβαια ηταν προσφορα της εταιριας που δουλευει η γυναικα μου), αλλα και παλι πιθανοτατα να την εκανα και μονος μου (γιατι εγω δεν εργαζομαι στην Ελλαδα και θα με καλυπτε το ΙΚΑ της γυναικας μου οποτε καταλαβαινεις...). Με λιγα λογια, προσωπικα δεν περιμενω απο το κρατος ουτε καν τις υπηρεσιες που ειναι υποχρεωμενο να προσφερει, ποσο μaλλον τα extras. Παράθεση A man is walking home one dark night in Belfast. Suddenly a figure with a gun moves out of the shadows and says: "What religion are you?" The fellow replies "I'm an atheist", to which the gunman replies, "Yeah, but a catholic or protestant atheist?" Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Nikos_s3 Δημ. March 28, 2009 Κοινοποίηση Δημ. March 28, 2009 stay ontopic...please... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
TrobocopR Δημ. March 28, 2009 Κοινοποίηση Δημ. March 28, 2009 @trobo, Σου εχω δωσει την εντυπωση ανθρωπου που αλλαζει αποψεις συμφωνα με τις περιστασεις? Δεν καταλαβαίνω γιατί το παρουσιάζεις με τόσο απαξιωτικό τρόπο. Είναι δηλαδή κακό να αλλάξεις γνώμη για ένα θέμα υπό το φως νέων στοιχείων, ή νέων επιχειρημάτων ή νέων, άγνωστων μέχρι πριν καταστάσεων; Απόλυτα φυσιολογικό μου φαίνεται. Το αντίθετο θα ήταν περίεργο, να είσαι "κολλημένος με την μπάλα". Περα απο αυτο, εχω μαθει/αποφασισει απο το κρατος να μην πριμενω τπτ εκτος απο τα πολυ βασικα. Ακομα και για θεματα υγειας εχω ιδιωτικη ασφαλεια (βεβαια ηταν προσφορα της εταιριας που δουλευει η γυναικα μου), αλλα και παλι πιθανοτατα να την εκανα και μονος μου (γιατι εγω δεν εργαζομαι στην Ελλαδα και θα με καλυπτε το ΙΚΑ της γυναικας μου οποτε καταλαβαινεις...). Με βάση λοιπόν όλα αυτά που (δεν) λες, δεν διαφωνείς ότι οι καταστροφές του 2007 ήταν προφανώς απρόβλεπτες. Με λιγα λογια, προσωπικα δεν περιμενω απο το κρατος ουτε καν τις υπηρεσιες που ειναι υποχρεωμενο να προσφερει, ποσο μaλλον τα extras. Δηλαδή παραιτείσαι αυτοπροαιρέτως από τα δικαιώματά σου. Είναι σαφώς δικαίωμά σου να το κάνεις αυτό, πλην όμως δεν μπορείς να κρίνεις όμως εξ ιδίων τα αλλότρια. Και εντέλει ακόμα και αν δεχθούμε ότι κακώς περίμενουμε κάποια πράγματα από το κράτος, η ασφάλεια δεν πρόκειται να σε σώσει σε κάποιες περιπτώσεις είτε καταστροφών είτε κλοπών. Για αυτό ναι, καλό είναι πρώτα να προστατεύουμε τον εαυτό μας εμείς οι ίδιοι, αλλά δεν είμαστε και πυθίες να προβλέψουμε το μέλλον. stay ontopic...please... +1 @trobocop, Δεν λεω τπτ απο ολα αυτα που συναγεις απο τα γραφομενα μου, αλλα δεν πειραζει, δεν απανταω για να μεινουμε ον-τοπικ. Δεν ειναι και τοσο σημαντικο το θεμα. Έξυπνη κίνηση. Πρώτα λες και μετά κάνεις τον ανήξερο. Αλλά όπως είπες και εσύ, δεν είναι σημαντικό το θέμα. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Diplomat Δημ. March 28, 2009 Κοινοποίηση Δημ. March 28, 2009 @trobocop, Δεν λεω τπτ απο ολα αυτα που συναγεις απο τα γραφομενα μου, αλλα δεν πειραζει, δεν απανταω για να μεινουμε ον-τοπικ. Δεν ειναι και τοσο σημαντικο το θεμα. Για να γυρισουμε και παλι ον-τοπικ λοιπον, για μενα υπαρχουν 2-3 στανταρ πραγματακια που μπορει ευκολα και με σχετικα μικρο κοστος να κανει καποιος ωστε να νοιωθει πιο ασφαλης. 1) καλες πορτες 2) Κλειδωμα του σπιτιου παντα 3) Συναγερμος 4) Ασφαλεια κλοπης κτλ Βεβαια κραταω και τις επιφυλαξεις μου κατα ποσο εχει αυξηθει η εγκληματικοτητα μεχρι να δω ή να μου δειξει καποις καποια στατιστικα στοιχεια. Παράθεση A man is walking home one dark night in Belfast. Suddenly a figure with a gun moves out of the shadows and says: "What religion are you?" The fellow replies "I'm an atheist", to which the gunman replies, "Yeah, but a catholic or protestant atheist?" Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
SuPeRsAyIaN Δημ. March 28, 2009 Author Κοινοποίηση Δημ. March 28, 2009 Καλησπέρα!Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας και περιμένω κι άλλες!Λοιπόν να πω δυο πράγματα για τις ασφαλιστικές εταιρίες στην Ελλάδα τουλάχιστον μιλάμε για τα μεγαλύτερα λαμόγια αν δεν προσέξετε οτιδήποτε ασφάλεια και να κάνετε διαβάστε λεπτομερέστατα το συμβόλαιο σας!θα αναφέρω εν ταχεία ένα παράδειγμα πριν περίπου 3 βδομάδες διαρρήκτες μπήκανε στο σπίτι μιας γνωστής μου οικογένειας!Ενα ηλικιωμένο ζευγάρι 65-70 ετών μπήκανε απ το παράθυρο και αφου τους λήστεψαν επειδή μένουν σε μονοκατοικία οι ληστές υπέθεσαν πως τα κλειδιά αμαξίου που βρήκανε ήταν του αυτοκινήτου στην πιλοτή και έτσι ήταν όντως!Η Γ.ΕΛ.ΑΣ όπως πάντα ανύπαρκτη και η ασφαλιστική ξέρετε τι τους είπε πως αν στους 3 προσεχείς μήνες δεν βρεθεί το αμάξι θα πάρουν το ανάλογο ποσό αν βρεθεί ακόμα και καμμένο θα πάρουν τα @@ τους γι αυτό σας λεω παίδες προσέχτε! Τώρα όσων αφορα το σπίτι αν παρατηρήσετε που έγραψα ξέρω και συμφωνώ μαζί σας πως αν το βάλει στο μάτι επαγγελματίας το μέγιστο που μπορώ να κάνω είναι να τον καθυστερήσω κάπως!Αλλά δεν αναφέρομαι σε επαγγελματία ο οποίος ευελπιστώ και να μην έρθει σπίτι μου καθώς αυτοί απ όσο ξέρω πάνε για την γερή μπάζα σε μένα αντε να βρεί max 300-400e και τα όποια κοσμήματα μας τα οποία μετα βίας φτάνουν τα 1000e!Η ασφάλεια σπιτιού όσων αφορά την κλοπή δεν μου φαίνετε και τόσο μέτρο προστασίας καθώς όπως είπα δεν πρόκειται για την αξία των πραγμάτων μου αλλά για το ψυχολογικό κομμάτι!Δεν θέλω ούτε να το φαντασώ να ξυπνήσει κάποιος δικός σου μου και να έρθει αντιμέτωπος με ληστή!Ο συναγερμός δεν μου φαίνετε και τόσο καλό σαν μέτρο γιατί ακόμα και αν δεν τον παρακάμψουνε που στο μεγαλύτερο των περιπτώσεων αυτό γίνετε αν χτυπήσει την ώρα που θα μπεί δεν ξέρω ο άλλος πάνω στον πανικό του πως θα αντιδράσει και τι είναι ικανός να κάνει!Θέλωνα πιστεύω πως με αυτήν την πόρτα που σας ανέφερα είμαι προστατευμένος απο μικροαπατεώνες,πρεζάκια και αλήτες που πάνω στον εθισμό τους μπήκαν να ανοίξουν ένα σπίτι!Ελπίζω και οι παραπάνω που ανέφερα να μην είναι ικανοί να πάνε στην ταράτσα και με σκοινιά η δεν ξέρω και γω τι να έρθουν στο μπαλκόνι μου και να σπάσουν τα αλουμίνια!Αλήθεια αυτά πόσο εύκολα διαρρυγνύονται? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
TrobocopR Δημ. March 28, 2009 Κοινοποίηση Δημ. March 28, 2009 Καλησπέρα!Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας και περιμένω κι άλλες!Λοιπόν να πω δυο πράγματα για τις ασφαλιστικές εταιρίες στην Ελλάδα τουλάχιστον μιλάμε για τα μεγαλύτερα λαμόγια αν δεν προσέξετε οτιδήποτε ασφάλεια και να κάνετε διαβάστε λεπτομερέστατα το συμβόλαιο σας!θα αναφέρω εν ταχεία ένα παράδειγμα πριν περίπου 3 βδομάδες διαρρήκτες μπήκανε στο σπίτι μιας γνωστής μου οικογένειας!Ενα ηλικιωμένο ζευγάρι 65-70 ετών μπήκανε απ το παράθυρο και αφου τους λήστεψαν επειδή μένουν σε μονοκατοικία οι ληστές υπέθεσαν πως τα κλειδιά αμαξίου που βρήκανε ήταν του αυτοκινήτου στην πιλοτή και έτσι ήταν όντως!Η Γ.ΕΛ.ΑΣ όπως πάντα ανύπαρκτη και η ασφαλιστική ξέρετε τι τους είπε πως αν στους 3 προσεχείς μήνες δεν βρεθεί το αμάξι θα πάρουν το ανάλογο ποσό αν βρεθεί ακόμα και καμμένο θα πάρουν τα @@ τους γι αυτό σας λεω παίδες προσέχτε! Θες να πεις ότι βγάζουν από την μύγα ξύγκι και ψάχνουν κάθε πιθανό και απίθανο παραθυράκι για να μην πληρώσουν; Έλα ρε δεν το πιστεύω. Γίνονται τέτοια πράγματα από τις ασφαλιστικές στην Ελλάδα; Απίστευτο. :rolleyes: Η ασφάλεια σπιτιού όσων αφορά την κλοπή δεν μου φαίνετε και τόσο μέτρο προστασίας καθώς όπως είπα δεν πρόκειται για την αξία των πραγμάτων μου αλλά για το ψυχολογικό κομμάτι! Δεν θέλω ούτε να το φαντασώ να ξυπνήσει κάποιος δικός σου μου και να έρθει αντιμέτωπος με ληστή! Πέρα από αυτά, η ασφάλεια μπορεί να σε αποζημιώσει μέχρι κάποιο σημείο. Μετά θα πρέπει να αποδείξεις την αξία των κλαπέντων. Και αν μιλάμε για αντικείμενα συναισθηματικής αξίας προφανώς καμία ασφάλεια δεν σε καλύπτει. Ο κλέφτης π.χ. μπορεί να σου κλέψει ένα ρολόι που στην αγορά να πιάνει π.χ. 50 € αλλά για σένα να έχει ανυπολόγιστη αξία. Για αυτό καλό είναι να μην φτάσει στο σημείο ο κλέφτης να μπορεί να μπει μέσα στο σπίτι (κάπου εδώ κολλάνε οι προτάσεις του MAD13). Ο συναγερμός δεν μου φαίνετε και τόσο καλό σαν μέτρο γιατί ακόμα και αν δεν τον παρακάμψουνε που στο μεγαλύτερο των περιπτώσεων αυτό γίνετε αν χτυπήσει την ώρα που θα μπεί δεν ξέρω ο άλλος πάνω στον πανικό του πως θα αντιδράσει και τι είναι ικανός να κάνει! Ξέρεις ένα απίθανο πρόβλημα που υπάρχει με τον συναγερμό; Ότι κανείς, μα κανείς, δεν πρόκειται να δώσει σημασία. Για του λόγου το αληθές; Πόσοι από εμάς έχουμε καλέσει την αστυνομία όταν ακούμε έναν συναγερμό μέσα στη νύχτα; Μόνη εξαίρεση αν είναι για πυρκαγια, τότε όλοι τρέχουν. και να σπάσουν τα αλουμίνια!Αλήθεια αυτά πόσο εύκολα διαρρυγνύονται? Μπορώ να σου πω αν μπορούν να σπάσουν και πόσο εύκολα και με ποιο τρόπο, αλλά δεν θα ήταν καλή ιδέα να γίνει δημόσια :p Υ.Γ. Δεν είμαι διαρρήκτης, ούτε έχω αντιπροσωπεία διαρρηκτικών εργαλείων. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
TrobocopR Δημ. March 28, 2009 Κοινοποίηση Δημ. March 28, 2009 Και μια σχετική σημερινή είδηση. Εκκολαπτόμενο μπουμπούκι: Συνελήφθη 11χρονος διαρρήκτης Διαρρήκτης -ηλικίας μόλις 11 ετών- συνελήφθη επ' αυτοφώρω στην περιοχή των Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για ένα αγοράκι από την Αλβανία, που μαζί με 20χρονο συνεργό του, είχαν βάλει στο «μάτι» καφετερία της περιοχής. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, το περιστατικό σημειώθηκε χθες στις 5 τα ξημερώματα. Οι δράστες, αφού παραβίασαν την κεντρική είσοδο του καταστήματος, αφαίρεσαν από το ταμείο το χρηματικό ποσό των 150 ευρώ και δύο τηλεοράσεις, ενώ αποπειράθηκαν να πάρουν μαζί τους άλλες τέσσερις τηλεοράσεις. Έγιναν όμως αντιληπτοί από περιπολούντες αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αμπελοκήπων. Συνέχεια: http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_28/03/2009_272982 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gmac Δημ. March 28, 2009 Κοινοποίηση Δημ. March 28, 2009 Ξέρεις ένα απίθανο πρόβλημα που υπάρχει με τον συναγερμό; Ότι κανείς, μα κανείς, δεν πρόκειται να δώσει σημασία. Για του λόγου το αληθές; Πόσοι από εμάς έχουμε καλέσει την αστυνομία όταν ακούμε έναν συναγερμό μέσα στη νύχτα; Δεν είναι συνδεδεμένοι οι περισσότεροι με την αντίστοιχη εταιρία security; Γιατί αν έχεις συναγερμό μόνο και μόνο για να κάνει ιου ιου χωρίς να ειδοποιείται κανείς, τότε όντως δεν αξίζει μία. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
siciliano Δημ. March 29, 2009 Κοινοποίηση Δημ. March 29, 2009 Αν όμως εκτός από ιου ιου, ακούγονταν από τον συναγερμό και ήχοι από πιστόλι, σπάσιμο τζαμιών ή καμία έκρηξη ίσως τότε, να 'κλανε μέντες η γειτονιά και ειδοποιούσε την αστυνομία.:D Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] dum spiro, spero... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
SuPeRsAyIaN Δημ. March 29, 2009 Author Κοινοποίηση Δημ. March 29, 2009 Trobocop® 1) Aυτά για την Ελλάδα τα ξέρουν όλοι αλλά αμα ψαχτείς πολύ και είσαι προσεκτικός ίσως βρεις ενα καλό πρόγραμμα ασφάλισης! 2)Ο συναγερμός είναι και καλά συνδεδεμένος για να επικοικωνεί με το κοντινότερο αστυνομικό τμήμα ή με εταιρία security αν περίμενε ο καθένας απ το γείτονα την έιχε κάτσει! 3)Όσων αφορά τα αλουμίνια ναι είναι εύκολο να τα ανοίξει κάποιος επαγγελματίας αλλά ευελπιστώ μην έρθει σπίτι μου! Την κλειδαριά αυτή που αναφέρω μάλλον θα την αλλάξω για να μαι σίγουρος πως μικροαπατεώνες και τέτοιοι δεν πρόκειται να μπουν!Δεν μου περισσεύουν 300 e αλλά μέσα σ ολα τα έξοδα προτιμώ να πάρω αυτό παρά κάτι άλλο! Βρήκα ενα link με κάποιες σχετικά χρήσιμες συμβουλές http://www.saek.gr/securtest/ Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
MAD 13 Δημ. March 29, 2009 Κοινοποίηση Δημ. March 29, 2009 Και το τελευταίο κατακάθι έχει δικαίωμα στην υπεράσπιση, Δλδ ακόμα και όταν δεν υπάρχουν στοιχεία, να καταδικάζονται με συνοπτικές διαδικασίες; Αυτό εννοείς ή δε σε κατάλαβα καλά; Με βάση αυτά που λέει αν έχει σπίτι που να κινδυνεύει να καεί, θα το έχει ασφαλισμένο, άρα και πάλι δε θα "καταλάβει". ;) Επειδή πίσω απο τις λέξεις κρύβεται ο Αλέξης... 1. Οχι όμως σε δικηγόρους σταρ που χρησιμοποιουν τις υψηλες γνωριμίες τους, τα διάφορα διικονομικά τρίκ και ανακαλύπτουν τρύπες στους νόμους για να ελευθερώσουν εγκληματίες... και μήν μου πείς οτι δεν γίνεται... 2. Ποσοι εγκληματίες μένουν ελέυθεροι λογο ελλειψης στοιχείων... και μιλάμε για αυτους που τους κουβαλάνε οι αστυνομικοί καθε μήνα κι ολο έξω ειναι... πως γίνεται να ειναι σεσημασμένοι κι ελέυθεροι... μονο οι δικαστές μας το ξέρουν αυτο... Επόμενη απορεία! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gmac Δημ. March 29, 2009 Κοινοποίηση Δημ. March 29, 2009 Επειδή πίσω απο τις λέξεις κρύβεται ο Αλέξης... 1. Οχι όμως σε δικηγόρους σταρ που χρησιμοποιουν τις υψηλες γνωριμίες τους, τα διάφορα διικονομικά τρίκ και ανακαλύπτουν τρύπες στους νόμους για να ελευθερώσουν εγκληματίες... και μήν μου πείς οτι δεν γίνεται... 2. Ποσοι εγκληματίες μένουν ελέυθεροι λογο ελλειψης στοιχείων... και μιλάμε για αυτους που τους κουβαλάνε οι αστυνομικοί καθε μήνα κι ολο έξω ειναι... πως γίνεται να ειναι σεσημασμένοι κι ελέυθεροι... μονο οι δικαστές μας το ξέρουν αυτο... Επόμενη απορεία! Συμφωνώ ότι πολλές φορές οι επιτήδειοι εκμεταλεύονται παραθυράκια κι ότι υπάρχουν λαμόγια δικηγόροι που πλουτιζουν από αυτό. Όπως υπάρχουν και λαμόγια δικαστικοί. Το ζήτημα είναι (και όσον αφορά τα παραθυράκια και όσον αφορά το άλλο που λες για "ελλειψη στοιχείων" ότι δεν υπάρχουν και πολλά που μπορείς να κάνεις για αυτό. Ο λόγος που υπάρχουν κάποιες από αυτές τις δικλείδες ασφαλείας είναι για να προστατεύουν τους αθώους, αλλά φυσικά δεν είναι πάντα εύκολο να αποτρέψεις από το να χρησιμοποιούνται και από τους ένοχους. Θα ξέρεις το παλιό καλό ρητό που λέει "καλύτερα 10 ένοχοι έξω, παρά ένας αθώος στη φυλακή". Δεν θυμάμαι αυτή τη στιγμή από ποια ταινία είναι :p Ούτε εμένα μου αρέσει αυτό που γίνεται, αλλά κανένα σύστημα δεν είναι τέλειο (βέβαια το δικό μας ίσως να απέχει περισσότερο ακόμα από την τελειότητα...). :) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
sculper Δημ. March 29, 2009 Κοινοποίηση Δημ. March 29, 2009 ένας φίλος μου έβαλε αυτή πρόσφατα..... http://www.mul-t-lock.com/res/English_Product_files/Multi_Point_Locks_and_Accessories/Multi-Point%20Locks/matrix.pdf είναι καλή??? http://www.mul-t-lock.com/res/product_images/multi_point_locks/matrix_small.JPG υ.γ. πάντως ενώ κόστος έχουν γύρω στα 120 ευρώ.....όλοι οι κλειδαράδες ζητάνε πάνω από 250ευρώ......και μετά σου λέει αντιλαμβάνονται την κρίση! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
SuPeRsAyIaN Δημ. April 2, 2009 Author Κοινοποίηση Δημ. April 2, 2009 ένας φίλος μου έβαλε αυτή πρόσφατα..... http://www.mul-t-lock.com/res/English_Product_files/Multi_Point_Locks_and_Accessories/Multi-Point%20Locks/matrix.pdf είναι καλή??? http://www.mul-t-lock.com/res/product_images/multi_point_locks/matrix_small.JPG υ.γ. πάντως ενώ κόστος έχουν γύρω στα 120 ευρώ.....όλοι οι κλειδαράδες ζητάνε πάνω από 250ευρώ......και μετά σου λέει αντιλαμβάνονται την κρίση! Kαλά στην Ελλάδα ζούμε τι περίμενες? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ion83 Δημ. May 2, 2009 Κοινοποίηση Δημ. May 2, 2009 Ο προβληματισμός μου είναι συγκεκριμένος...Έχοντας θωρακισμένη πόρτα με κλειδαριά τύπου χρηματοκιβωτίου γνωστής εταιρείας, μετά από κλοπή σε γειτονικό όροφο, όπου ο κλέφτης μπήκε σαν κύριος με κλειδί από την πόρτα (θωρακισμένη με κλειδαριά ασφαλείας) και ακούγοντας ότι οι συγκεκριμένες γνωστές κλειδαριές δεν είναι από τις πιό ασφαλείς, σκέφτομαι να την αλλάξω.... Το θέμα είναι κατ' αρχήν τί να πάρω; Κλειδαριά με κλειδί τύπου χρηματοκιβωτίου (μακρύ) ή κλειδαριά με κύλινδρο ασφαλείας, με ενίσχυση defander και μικρό κλειδί; Και οι δύο περιπτώσεις κυκλοφορούν με κάρτα ιδιοκτησίας....Δυστυχώς η καλύτερη λύση δηλ. κλειδαριά με συνδυασμό των δύο παραπάνω κλειδιών δεν υποστηρίζει η πόρτα μου....Ποιό κλειδί αντιγράφεται ευκολότερα, το μακρύ τύπου χρηματοκιβωτίου ή το κοντό.... Ένα ακόμα δεύτερο θέμα είναι κατά πόσον κλειδιά και κάρτα ασφαλείας θα πρέπει να είναι σφραγισμένα και κατά πόσο επηρεάζει το όλο θέμα της ασφάλειας η παράμετρος κλειδαράς....Εδώ σκέφτομαι να το "παίξω" και έξυπνος, διαλέγοντας διαφορετική μάρκα κλειδαριάς και κλειδαρά για τις πόρτες εισόδου πολυκατοικίας και διαμερίσματος....;) Τί έχετε ακούσει σχετικά και τί χρησιμοποιείτε εσείς; Παρακαλώ τους κ.κ. moderators επειδή στο παρελθόν έχει υπάρξει αντίστοιχη συζήτηση να μην εντάξουν το συγκεκριμενο ποστ σε προηγούμενο θέμα, αλλά να έχουμε μια καινούργια άποψη δεδομένου ότι τα γεγονότα και η τεχνολογία προχωρούν συνέχεια και η ασφάλεια είναι κάτι που μας "καίει" όλους καθημερινά.... Παράθεση http://banners.wunderground.com/banner/gizmotemp/global/stations/16716.gif Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
pythagoras Δημ. May 2, 2009 Κοινοποίηση Δημ. May 2, 2009 H καλύτερη ιδέα για 'μένα είναι αντί να το ψάξεις τόσο πολύ και να τα "σκάσεις" κανονικά για να "προστατεύσεις" ένα σημείο εισόδου, να κοιτάξεις το ενδεχόμενο να βάλεις κανά συναγερμό και να καλύψεις πραγματικά το σπίτι σου. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ion83 Δημ. May 2, 2009 Κοινοποίηση Δημ. May 2, 2009 H καλύτερη ιδέα για 'μένα είναι αντί να το ψάξεις τόσο πολύ και να τα "σκάσεις" κανονικά για να "προστατεύσεις" ένα σημείο εισόδου, να κοιτάξεις το ενδεχόμενο να βάλεις κανά συναγερμό και να καλύψεις πραγματικά το σπίτι σου. Mε τον συναγερμό δεν αποτρέπεις την είσοδο αλλά ούτε και την κλοπή, εφόσον το μεσοβέζικο διάστημα είναι σημαντικό....Το διάστημα που οι κλεφτες είναι στο σπίτι είναι λιγότερο των 5 λεπτών, οπότε οποιαδήποτε κινητοποίηση αποβαίνει μάταια...Οι γείτονες πιστεύουν ότι έγινε ξανά τυχαίος συναγερμός και αν κατά τύχη φανεί κανένα περιπολικό ή security θα είναι μετά την μισή ώρα. O συναγερμός τελικά αναστατώνει όλους πλην των κλεφτών που δουλεύουν μεθοδικά και ανεπηρέαστα....Είναι δε σαφές πως μιά καλή κλειδαριά είναι η ουσιαστική αποτρεπτική μέθοδος..... Παρακαλώ, όποιος έχει να προσθέσει κάτι επι του συγκεκριμένου, όπως αρχικά τοποθετήθηκε, ας το πράξει....Το θέμα δεν είναι συναγερμοί αλλά κλειδαριές.....Ευχαριστώ.... Παράθεση http://banners.wunderground.com/banner/gizmotemp/global/stations/16716.gif Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ioma Δημ. May 2, 2009 Κοινοποίηση Δημ. May 2, 2009 Αυτο που εχω να πω εγω ειναι οτι δεν πρεπει τα κλειδια να μενουν πανω στην κλειδαρια ασφαλειας.Επισης ασφαλειας ειναι η κλειδαρια οταν εχουμε κλειδωσει οσο και αυτο αν ακουγετε αστειο. Παράθεση Μετεωρολογικός σταθμός Αμαρουσίου http://users.otenet.gr/~oyxbc3/myweather/index.html Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
pythagoras Δημ. May 2, 2009 Κοινοποίηση Δημ. May 2, 2009 Κατ' αρχάς η αποτρεπτική δράση του συναγερμού είναι αποδεδειγμένη (για να διευκρινίσουμε αυτό). Όσον αφορά το θέμα μας λοιπόν, που είναι κλειδαριές ασφαλείας και κλοπές διαμερισμάτων ./ +1 με τον ioma ./ δεν έχει σημασία ποιου τύπου κλειδί αντιγράφεται πιο εύκολα "το μακρύ τύπου χρηματοκιβωτίου ή το κοντό" γιατί χρειάζεται ο "αντιγραφέας" φυσική πρόσβαση στα κλειδιά σου, έτσι δεν είναι? ./ Σίγουρα τα κλειδιά σου θα τα πάρεις σφραγισμένα και θα το απαιτήσεις αυτό ./ Το θέμα της κάρτας ιδιοκτησίας είναι μεγάλη υπόθεση γιατί και σφραγισμένα να είναι τα κλειδιά μπορεί ο κλειδαράς να "δει" τον κωδικό μέχρι να στη δώσει ./ Και τελικά όλα αυτά δεν έχουν σημασία αφού οποιαδήποτε κλειδαριά μπορεί να παραβιαστεί από ένα κατάλληλα εκπαιδευμένο άτομο (είτε είναι ο κλειδαράς που σου έβαλε την κλειδαριά ή ο οποιοδήποτε άλλος) :) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ion83 Δημ. May 2, 2009 Κοινοποίηση Δημ. May 2, 2009 Κατ' αρχάς η αποτρεπτική δράση του συναγερμού είναι αποδεδειγμένη (για να διευκρινίσουμε αυτό). Όσον αφορά το θέμα μας λοιπόν, που είναι κλειδαριές ασφαλείας και κλοπές διαμερισμάτων ./ +1 με τον ioma ./ δεν έχει σημασία ποιου τύπου κλειδί αντιγράφεται πιο εύκολα "το μακρύ τύπου χρηματοκιβωτίου ή το κοντό" γιατί χρειάζεται ο "αντιγραφέας" φυσική πρόσβαση στα κλειδιά σου, έτσι δεν είναι? ./ Σίγουρα τα κλειδιά σου θα τα πάρεις σφραγισμένα και θα το απαιτήσεις αυτό ./ Το θέμα της κάρτας ιδιοκτησίας είναι μεγάλη υπόθεση γιατί και σφραγισμένα να είναι τα κλειδιά μπορεί ο κλειδαράς να "δει" τον κωδικό μέχρι να στη δώσει ./ Και τελικά όλα αυτά δεν έχουν σημασία αφού οποιαδήποτε κλειδαριά μπορεί να παραβιαστεί από ένα κατάλληλα εκπαιδευμένο άτομο (είτε είναι ο κλειδαράς που σου έβαλε την κλειδαριά ή ο οποιοδήποτε άλλος) :)Η κάρτα ιδιοκτησίας πρέπει να είναι κι αυτή σφραγισμένη μαζί με τα κλειδιά (πιστεύω). Θα συμφωνήσω πως δυνητικά και κάποια στιγμή όλα μπορούν να παραβιστούν, το "γαμότο" της ιστορίας είναι να μην δώσεις στο κλέφτη τη δυνατότητα να μπει στο διαμέρισμα σαν "κύριος", αλλά τουλάχιστον να προσπαθήσει να κάνει παραβίαση, επωμιζόμενος όλους τους κινδυνους που ενυπάρχουν σ' αυτή. Έτσι φτάνουμε στη στιγμή να επιλέξουμε την κλειδαριά αυτή που α μη τι άλλο θα καθυστερήσει περισσότερο τον κλέφτη ή τελικά θα τον αποτρέψει απογοητευμένο (έχει συμβεί και αυτό).... Σήμερα διαπίστωσα πως οι πιό διάσημοι για την ασφάλειά τους κύλινδροι ασφαλείας (ομφαλοί) έρχονται ασυναρμολόγητοι και τους συναρμολογούν οι κλειδαράδες φτιάχνοντας οι ίδιοι και την κάρτα ιδιοκτησίας (σαφώς ασφράγιστοι). Δεν έχω κάτι με την κάστα των κλειδαράδων, αλλά όταν αφορά την προσωπική μου ασφάλεια δεν εμπιστεύομαι κανέναν....Και η αναζήτηση συνεχίζεται.... Παράθεση http://banners.wunderground.com/banner/gizmotemp/global/stations/16716.gif Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Βασίλης Δημ. May 3, 2009 Κοινοποίηση Δημ. May 3, 2009 Παρακαλώ τους κ.κ. moderators επειδή στο παρελθόν έχει υπάρξει αντίστοιχη συζήτηση να μην εντάξουν το συγκεκριμενο ποστ σε προηγούμενο θέμα, αλλά να έχουμε μια καινούργια άποψη δεδομένου ότι τα γεγονότα και η τεχνολογία προχωρούν συνέχεια και η ασφάλεια είναι κάτι που μας "καίει" όλους καθημερινά.... Και γιατί αυτή η νέα άποψη να μην συνυπάρχει με το υφιστάμενο θέμα ούτως ώστε να ενημερωθούν και αυτοί που το παρακολουθούν ήδη;Δεν βρίσκω κανένα λόγο να αφήσουμε να υπάρχουν 2 διαφορετικά threads με ίδιο ακριβώς θέμα συζήτησης.. :) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kleiww Δημ. December 22, 2009 Κοινοποίηση Δημ. December 22, 2009 Παιδια είμαι και εγω σε αναζήτηση κλειδαριάς για την πορτα ασφαλείας μου . Μήπως εσεις που το εχετε ήδη ψάξει , μπορείτε να με διαφωτίσετε ? Που καταλήξατε τελικά ? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
grigoriso Δημ. January 12, 2010 Κοινοποίηση Δημ. January 12, 2010 θα σας δωσω εγω μια φοβερη ιδεα για μια παμφτηνη κλειδαρια (συρτης) η οποια δεν παραβιαζεται με τιποτα ΑΛΛΑ δουλευει μονο οταν θα εισαι εντος σπιτιου. το μονο που χρειαζεται ειναι ενα τρυπανι για να κανεις μια τρυπα στο πατομα απο τη μεσα πλευρα της πορτας ακριβος κολλητα με αυτη! βαζοντας ενα χοντρο καρφι η μια βιδα η οτιδηποτε αλλο που να ειναι στο παχος της τρυπας, η πορτα ασφαλιζει και ανοιγει μονο αμα τη σπασεις και με κανενα αλλο τροπο! η τρυπα πρεπει να εχει βαθος τουλαχιστο 3 με 4 ποντους! η διαφορα με τους κοινους συρτες ειναι οτι αυτοι φευγουν απο τη θεση τους ομως το πατομα δεν παει πουθενα!! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Terrys Δημ. January 12, 2010 Κοινοποίηση Δημ. January 12, 2010 Παιδια είμαι και εγω σε αναζήτηση κλειδαριάς για την πορτα ασφαλείας μου . Μήπως εσεις που το εχετε ήδη ψάξει , μπορείτε να με διαφωτίσετε ? Που καταλήξατε τελικά ? Μετά από μια διάρρηξη πριν απο λίγες μέρες σε σπίτι φιλικού προσώπου και σε πόρτα ασφαλέιας, και αφού ήρθαν οι αστυνομικοί και κοίταξαν το σπίτι αυτό που είπαν ήταν ότι για όλες τις κλειδαριές ασφαλείας (σειζα, ποτεντ κτλ ) έχουν πασπαρτού κλειδιά (να φανταστείται ότι στο δίπλα διαμέρισμα που το είχαν ανοίξει και αυτό είχαν...κλειδώσει φεύγωντας!!!). Η μόνη εταιρεία που ακόμα τους δυσκολεύει κάπως είναι κάποιες μοτούρα με κάτι μπιλάκια πάνω στο κλειδί και κόστος περίπου 250€ και μπαίνουν στην πόρτα ασφαλείας που υπάρχει ήδη στο σπίτι. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts