Jump to content

Ένας στους 2 Έλληνες δεν πιστεύουν στην Εξέλιξη

Diplomat
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Ο Χένγκελ είχε πεί οτι ο άνθρωπος είναι η ενσάρκωση του Θεού. Οι Νεοχεγκελικοί όμως διακήρυξαν οτι ο Θεός δεν είναι τίποτα, παρα ο άνθρωπος "απενσαρκωμένος". Ο Θεός δεν είναι τίποτα περισσότερο απο μια εξιδανικευμένη εικόνα που έχει ο άνθρωπος για τον εαυτό του. Οι νεοχεγκελικοί, μαζί με λίγους άλλους ακόμα, είναι ο κύριος αρχιτέκτονας του σύγχρονου αθεισμού.

Πρωτη φορα τα ακουω αυτα...Σε ποιο εργο του Χεγκελ αναφερεσαι?:confused:

A man is walking home one dark night in Belfast. Suddenly a figure with a gun moves out of the shadows and says:

"What religion are you?"

The fellow replies "I'm an atheist", to which the gunman replies,

"Yeah, but a catholic or protestant atheist?"

• Απαντήσεις 205
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Μάλλον κάποιοι δεν έχουν καταλάβει ότι η θρησκεία δεν είναι αντίθετη με την θεωρία της εξέλιξης. Συγκεκριμένα, η ορθόδοξη χριστιανική θρησκεία αποδέχεται την θεωρία της εξέλιξης, όπως ακριβώς έχει διατυπωθεί από τον Δαρβίνο. Απλά το πάει λίγο παραπέρα και ισχυρίζεται ότι πίσω από την εξέλιξη υπήρχε ένας ιθύνων νους (ο Θεός), δεν έγινε τυχαία.

Σορρυ που σε ξανακάνω quote, αλλα ξέχασα να σου γράψω κάτι πρίν. Κατα πρώτον εννοείται οτι η θρησκεία είναι αντίθετη προς την εξέλιξη, και φυσικά δεν αποδέχεται τον Δαρβίνο. Αυτό που γράφεις όμως οτι "πίσω α την εξέλιξη υπήρχε εναν ιθύνων νούς" είναι άστοχο εως αστείο. Και θα σου εξηγήσω γιατί :

Αν ήμουν εγώ ο Θεός και ήθελα να δημιουργήσω τον Ελέφαντα, θα δημιουργούσα τον Ελέφαντα. Αν ήθελα να φτιάξω κροκόδειλο, θα έφτιαχνα κροκόδειλο. Αν ήθελα να φτιάξω Ανθρωπο, θα έφτιαχνα Ανθρωπο. Ποιος ο λόγος να εξελίξω ενα είδος για να φτάσω στον τελικό προορισμό μου, αφου θα μπορούσα εξ αρχής να το δημιουργήσω χωρίς κόστος ? Μήπως ο Θεός άρχισε την διαδικασία της εξέλιξης για να μας μπερδέψει, και να καταλάβουμε οτι δεν υπάρχει θεός?

Πάντως η ερώτηση "Ποιος έφτιαξε τον κόσμο" είναι άστοχη. Η σωστή είναι "Πώς δημιουργήθηκε ο κόσμος".

Ορίστε και ενα απολαυστικό κείμενο :-)

http://users.otenet.gr/~tzinis/giati-yparxi.htm

Σορρυ που σε ξανακάνω quote, αλλα ξέχασα να σου γράψω κάτι πρίν. Κατα πρώτον εννοείται οτι η θρησκεία είναι αντίθετη προς την εξέλιξη, και φυσικά δεν αποδέχεται τον Δαρβίνο. Αυτό που γράφεις όμως οτι "πίσω α την εξέλιξη υπήρχε εναν ιθύνων νούς" είναι άστοχο εως αστείο. Και θα σου εξηγήσω γιατί :

Αν ήμουν εγώ ο Θεός και ήθελα να δημιουργήσω τον Ελέφαντα, θα δημιουργούσα τον Ελέφαντα. Αν ήθελα να φτιάξω κροκόδειλο, θα έφτιαχνα κροκόδειλο. Αν ήθελα να φτιάξω Ανθρωπο, θα έφτιαχνα Ανθρωπο. Ποιος ο λόγος να εξελίξω ενα είδος για να φτάσω στον τελικό προορισμό μου, αφου θα μπορούσα εξ αρχής να το δημιουργήσω χωρίς κόστος ? Μήπως ο Θεός άρχισε την διαδικασία της εξέλιξης για να μας μπερδέψει, και να καταλάβουμε οτι δεν υπάρχει θεός?

Πάντως η ερώτηση "Ποιος έφτιαξε τον κόσμο" είναι άστοχη. Η σωστή είναι "Πώς δημιουργήθηκε ο κόσμος".

Ορίστε και ενα απολαυστικό κείμενο :-)

http://users.otenet.gr/~tzinis/giati-yparxi.htm

Χα χα, είναι τουλάχιστον αστείο αυτό που λες. "Αν ήμουν εγώ Θεός, θα έκανα αυτό, άρα αφού δεν έγινε έτσι, δεν έφτιαξε τον κόσμο Θεός!" χα χα. Ωραία απόδειξη για το ότι ο Θεός δεν έφτιαξε τον κόσμο.

Πέρα από την πλάκα, δεν έγραψα αυτά που έγραψα γιατί υποστηρίζω την θρησκεία, ούτε μπορώ να απαντήσω φυσικά αν έφτιαξε τον κόσμο ο Θεός, πολύ απλά εξηγώ ότι δεν είναι αντίθετη η θρησκεία με την επιστήμη σε αυτό το θέμα. Και δεν το λέω εγώ, το λένε οι σύγχρονοι θεολόγοι. Και εδώ που τα λέμε, πως να κάνουν αλλιώς αφού κάποια πράγματα έχουν αποδειχτεί επιστημονικά. Τώρα για το αν υπήρχε σχέδιο πίσω απ τη Δημιουργία, δεν έχω ιδέα ούτε εγώ, ούτε κανένας άλλος. Τέλος, πληροφοριακά και μόνο, σου λέω ότι το "Πίστευε και μη ερεύνα" που γράφεις ότι υποστηρίζει η Εκκλησία, ήταν δόγμα της Καθολικής Εκκλησίας κατά τον Μεσαίωνα, τον καιρό της παντοδυναμίας του κάθε Πάπα. Υπάρχει διαφορά μεταξύ θρησκείας και εκκλησίας. Έλεος πια με αυτού του είδους τα επιχειρήματα... Πές μου τώρα και για την Ιερά Εξέταση και την καταδίκη του Γαλιλαίου σαν επιχείρημα ότι η θρησκεία είναι αντίθετη της επιστήμης.

:blink:

• 2 months later...

A man is walking home one dark night in Belfast. Suddenly a figure with a gun moves out of the shadows and says:

"What religion are you?"

Η εξέλιξη των ειδών είναι ένα αποδεδειγμένο επιστημονικό γεγονός. Τέλος! Τα μοναδικά ερωτήματα περιορίζονται στο πως έγινε αυτή: σιγά - σιγά όπως την περιέγραψε ο Δαρβίνος ή με απότομη εξέλιξη π.χ. μέσα σε 50.000 χρόνια (από είδος σε είδος). Υπάρχουν κι άλλες θεωρίες, αλλά η εξέλιξη των ειδών είναι δεδομένο ποια, αδιαμφισβήτητα.

Τώρα, αυτό δεν έρχεται σε αντίθεση με τις θρησκείες και συγκεκριμένα με τον Χριστιανισμό. Δεν λέει κανένας επιστήμονας πως δημιουργήθηκε η ζωή αλλά τι εξέλιξη είχε αυτή μέσα στο χρόνο. Κανένας δεν έχει αποδείξει το πως. Τα θεολογικά κείμενα έχουν αλληγορική σημασία και δεν "μεταφράζονται" με ακρίβεια.

Το "από χώμα και από λάσπη μας έφτιαξε ο Θεός, οικοδόμος, οικοδόμος θα τανε κι αυτός " (Ζωρζ Πιλαλί), δεν αποτελεί απάντηση νοήμονα. Ο Θεός μπορεί να μας έφτιαξε εξελικτικά, κανένας δεν το αποκλείει, ούτε η εκκλησία (σοβαρά σκεπτόμενη και όχι η Λουκά).

Το θέμα της δημιουργίας της ζωής είναι ένα ερώτημα που προσπαθούν να απαντήσουν οι επιστήμονες αλλά προς το παρόν, μπορεί να προσεγγιστεί μόνο φιλοσοφικά, θεολογικά.

Αυτά.

http://briefcases.pathfinder.gr/download/597036If you are not paying for it, you're not the customer; you're the product being sold.

Τώρα, αυτό δεν έρχεται σε αντίθεση με τις θρησκείες και συγκεκριμένα με τον Χριστιανισμό.

[...]

Τα θεολογικά κείμενα έχουν αλληγορική σημασία και δεν "μεταφράζονται" με ακρίβεια.

Ακούγεται πολύ ρομαντικό αυτό, αλλά μην ξεχνάμε ότι όταν εκδόθηκε το On the Origins of Species, η εκκλησία και οι θρήσκιοι μόνο αυτό δεν έλεγαν. Τώρα που ξέρουμε ότι είναι ΓΕΓΟΝΟΣ η Εξέλιξη, φυσικά και θα αλλάξουμε τα πιστεύω μας 'to fit the data'. Ότι όμως δεν μπορουμε να εξηγήσουμε με την επιστήμη (ΑΚΟΜΑ), παραμένει 'θάυμα', ή έργο του θεού... Μέχρι την επόμενη ανακάλυψη, οπότε και θα λέμε ότι το τάδε κείμενο είναι αλληγορικό.

Και μην ξεχνάμε ότι οι περισσότεροι θρήσκιοι ΔΕΝ πιστεύουν στην Εξέλιξη και το ίδιο συμβαίνει με τις περισσότερες Εκκλησίες. Γι'αυτούς, τα κείμενα είναι ο ΛΟΓΟΣ του θεού, όχι αλληγορικά.

Το θέμα της δημιουργίας της ζωής είναι ένα ερώτημα που προσπαθούν να απαντήσουν οι επιστήμονες αλλά προς το παρόν, μπορεί να προσεγγιστεί μόνο φιλοσοφικά, θεολογικά.

Αυτά.

Το ότι δεν έχουμε ανακαλύψει κάτι ΑΚΟΜΑ δεν σημαίνει ότι δεν θα το ανακαλύψουμε στο μέλλον και ότι πρέπει να προσεγγιστεί θεολογικά. Φιλοσοφικά, no problem. Θα δούμε. Until then...

http://www.thesimpsons.com/bios/images/bios_family_snowball2.gif

Το σίχαμα του διαδικτύου, το Star Channel της ελληνικής μπλογκόσφαιρας, Ο ΤΑΛΙΜΠΑΝ και ΣΚΟΤΑΔΙΣΤΗΣ της "ενημέρωσης", ξαναχτύπησε. ΝΑ τι εστί PROKTIKO:

http://troktiko.blogspot.com/2009/05/blog-post_8553.html

Θα έριχνα ********, αλλά θα φάω μπαν.

Δεν μ'αρεσε ποτέ η φράση "χαμένος κρίκος". Είναι για media consumption... Παραπέμπω στο άρθρο του SciAm για πιο καλή επιστημονική προσέγγιση του ευρήματος:

Reunion of fossil halves splits scientists

Το σίχαμα του διαδικτύου, το Star Channel της ελληνικής μπλογκόσφαιρας, Ο ΤΑΛΙΜΠΑΝ και ΣΚΟΤΑΔΙΣΤΗΣ της "ενημέρωσης", ξαναχτύπησε. ΝΑ τι εστί PROKTIKO:

http://troktiko.blogspot.com/2009/05/blog-post_8553.html

.

lol...

Παντως για οσους δεν το γνωριζουν η απαντηση ειναι οτι η θεωρια της εξελιξης δεν λεει οτι ο ανθρωπος ειναι η εξελιξη του πιθηκου, αλλα οτι ο ανθρωπος και ο πιθηκος εχουν κοινο προγονο. Η φραση "ο ανθρωπος προερχεται απο τον πιθηκο" ειναι ανακριβης, και χρησιμοποιειται επιτηδες για να γελοιοποιησει κατι το οποιο ειναι επιστημονικα αποδεδειγμενο.

"What religion are you?"

χαχαχαχαχαχα...lol@troktiko

Αν είναι δυνατόν...και να πεις ότι ήταν άποψη αναγνώστη θα το γράφανε από κάτω ως σημείωση..Αυτοί το δημοσιεύσανε ως σοβαρή απορία lol

Τρομερη δημοσιευση απο το τροκτικο (το οποιο γενικα το διαβαζω)!Και ο παππους μου ετσι θα το σχολιαζε αν ειχε μαθει υπολογιστες οταν εκανε διαλειμμα απο το θερισμα στα χωραφια.

(Βαζω στοιχημα πως αν τους εκραζε κανενας θα ελεγαν οτι εκαναν χιουμορ :cold: )

Δεν μπορω ομως να καταλαβω γιατι ο περισσοτερος κοσμος αντιδρα "ασχημα" οταν βγαζουν τετοιου ειδους ανακοινωσεις βιολογοι-ανθρωπολογοι. Οταν μιλανε αστροφυσικοι για Μπικ Μπανκ, Σερν , δισεκατομμυρια ευρω για ερευνες και "we are all made of stars" υπαρχει παντα τεραστιος ενθουσιασμος και αποδοχη.

[sIGPIC][/sIGPIC]

• 2 weeks later...

Τουρκία, ΗΠΑ, Ελλάδα: Οι τρεις αυτές χώρες κατέχουν προνομιακή θέση στον «άξονα του σκοταδισμού». Σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε πρόσφατα στο «Economist», οι τρεις χώρες εμφανίζουν τα υψηλότερα ποσοστά πληθυσμού που δεν πιστεύουν στη θεωρία της εξέλιξης. συνεχεια...

Και το αρθρο του Economist εδω

"What religion are you?"

Δεν μου κανει και τοση εντυπωση, λες και δεν ξερουμε ολοι την κλασσικη ελληνικη νοοτροπια.

Πατρις θρησκεια οικογενεια και ο σταυρος στο χερι, ο θεος μας επλασε, τον αγαπαμε και μας αγαπαει αλλα δεν μας βοηθαει ποτε. Ειναι μαλλον μπιζι.

Το θεωρω επιεικως ανοητο να μην πιστευει καποιος στην Εξελιξη. Και σε τι πιστευει δηλαδη.

Δεν μου κανει και τοση εντυπωση, λες και δεν ξερουμε ολοι την κλασσικη ελληνικη νοοτροπια.

Πατρις θρησκεια οικογενεια και ο σταυρος στο χερι, ο θεος μας επλασε, τον αγαπαμε και μας αγαπαει αλλα δεν μας βοηθαει ποτε. Ειναι μαλλον μπιζι.

Το θεωρω επιεικως ανοητο να μην πιστευει καποιος στην Εξελιξη. Και σε τι πιστευει δηλαδη.

Μπερδεύεις πολλά διαφορετικά πράγματα σε ένα.Το ότι υπάρχει εξέλιξη δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει δημιουργός-Θεός.Και τί σχέση έχει η πατρίδα και η οικογένεια με το θέμα?Βρίσκεσαι σε σύγχυση.

Απλα αναφερομαι κυριως σε οσους δεν σηκωνουν μυγα στο σπαθι τους, οτι ξαφνικα μια μερα εγινε ο ανθρωπος απο το τιποτα(οχι ο κοσμος, ο κοσμος και το συμπαν και ολα τυχαια γινανε)και δεν εξελιχτηκε. Αυτη η κλασσικη ομαδα του πατρις-θρησκεια-οικογενεια, η πληρης εκπροσωπηση της ξεροκεφαλιας και της παρωπιδας.

Δατς ολ =)

Συγχιση νε, υπαρχει.

Απλα αναφερομαι κυριως σε οσους δεν σηκωνουν μυγα στο σπαθι τους, οτι ξαφνικα μια μερα εγινε ο ανθρωπος απο το τιποτα(οχι ο κοσμος, ο κοσμος και το συμπαν και ολα τυχαια γινανε)και δεν εξελιχτηκε. Αυτη η κλασσικη ομαδα του πατρις-θρησκεια-οικογενεια, η πληρης εκπροσωπηση της ξεροκεφαλιας και της παρωπιδας.

Υπάρχουν και άνθρωποι με παρωπίδες που βρίσκονται στο άλλο άκρο,δλδ του μηδενισμού.Η ξεροκεφαλιά έχει να κάνει αποκλειστικά με τον άνθρωπο και ότι κουβαλάει.Όσο για τον κόσμο και το σύμπαν δεν χρειάζεται να το συζητήσουμε.Αφενός βγαίνουμε από το θέμα και αφετέρου αποτελεί κατά ένα μέρος συζήτηση με θρησκευτικά στοιχεία κάτι που απαγορεύετεια από τους ΟΠΧ.

• 3 years later...

ΕΞΕΛΙΞΗ = ΠΑΡΑΜΥΘΙ

Κοντολογίς, αν είχε λάβει χώρα η εξέλιξη θα συνέβαινε το εξής: Όπως, θα είχαμε

από την μία πλευρά ένα σύνολο ζώων με τη διαφορετική μορφή τους, με ΚΟΙΝΟ γνώρισμα

τη μη λογική και τη μη ομιλία (όπως συμβαίνει τώρα), έτσι, από την άλλη πλευρά θα είχαμε

ένα σύνολο ζώων εξελιγμένων σε σκεπτόμενα όντα, με την ανάλογη διαφορετική μορφή τους,

με ΚΟΙΝΟ γνώρισμα της λογικής και της ομιλίας. (όμως, αυτό ΔΕΝ συμβαίνει τώρα).

Edited by Vassilis_1

ΕΞΕΛΙΞΗ = ΠΑΡΑΜΥΘΙ

Κοντολογίς, αν είχε λάβει χώρα η εξέλιξη θα συνέβαινε το εξής: Όπως, θα είχαμε

από την μία πλευρά ένα σύνολο ζώων με τη διαφορετική μορφή τους, με ΚΟΙΝΟ γνώρισμα

τη μη λογική και τη μη ομιλία (όπως συμβαίνει τώρα), έτσι, από την άλλη πλευρά θα είχαμε

ένα σύνολο ζώων εξελιγμένων σε σκεπτόμενα όντα, με την ανάλογη διαφορετική μορφή τους,

με ΚΟΙΝΟ γνώρισμα της λογικής και της ομιλίας. (όμως, αυτό ΔΕΝ συμβαίνει τώρα).

Η λογική και ο λόγος δεν είναι απαραίτητα χαρακτηριστικά για την επιβίωση.

Δεν υπάρχει κανένας λόγος ένα συγκεκριμένο χαρακτηριστικό να υπάρχει σε διαφορετικά

είδη και συγκεκριμένα ένα χαρακτηριστικό που κάποιοι ίσως θεωρούν "απαραίτητο", όπως ο λόγος (ή π.χ. τα φτερά ή το να αναπνέεις κάτω από το νερό).

Πέρα από αυτό, ο λόγος είναι μόνο μια μορφή επικοινωνίας μεταξύ των ζώων διαφορετικού είδους. Π.χ. οι λύκοι ή τα δελφίνια ή οι πίθηκοι επικοινωνούν μια χαρά μεταξύ τους και μπορούμε να πούμε πως έχουν την δική τους "γλώσσα". Το ίδιο ισχύει και για την λογική που αναφέρεις. Αμέτρητα είδη ζώων χρησιμοποιούν λογική (γάτες, σκυλιά, χταπόδια, κοράκια, αρουραίοι, ελέφαντες και άλλα πολλά). Η σύντομη απάντηση είναι πως δεν υπήρξε ποτέ η ανάγκη από το περιβάλλον ώστε κάποια είδη να αποκτήσουν ανώτερη νοημοσύνη ή λόγο, δεν έχουν λόγο π.χ. τα ψάρια να αποκτήσουν ομιλία καθώς ήδη επιβιώνουν άνετα στο περιβάλλον που βρίσκονται.

Οι άνθρωποι σε κάποια φάση της εξελικτικής τους πορείας, πες από τύχη, πες από σύμπτωση, απέκτησαν το χαρακτηριστικό της επικοινωνίας μέσω του λόγου, χαρακτηριστικό που βοήθησε τρομερά στην επιβίωση του είδους και άρα μεταφέρθηκε από γενιά σε γενιά.

Ο άνθρωπος, επίσης, δεν είναι το τελικό αποτέλεσμα της εξέλιξης, ούτε το είδος που όλα τα υπόλοιπα είδη πρέπει να φτάσουν. Η εξέλιξη δεν σου λέει πως σε κάποια φάση θα σε κάνω ολοένα και πιο έξυπνο ή πιο δυνατό, λέει πως θα σου δώσω τα απαραίτητα χαρακτηριστικά ώστε να επιβιώσεις στο περιβάλλον που βρίσκεσαι. Με την ίδια λογική που χρησιμοποιείς, θα μπορούσε κάποιος να πει γιατί οι άνθρωποι δεν πετάνε ή δεν έχουν την δύναμη που έχουν τα μυρμήγκια ή την όραση του αετού κτλ. Απλά δεν χρειάστηκε ποτέ να αποκτήσουμε αυτά τα χαρακτηριστικά.

Και εγω δεν πιστευω κατα καποιο τροπο στην εξελιξη.. Ενα παραδειγμα που με προβληματιζει αλλα δεν το λέω ούτε στον παπά!:blink:

Ο ανθρωπος, λενε εξελιχτηκε απο τον πιθικο! Σημερα στον κοσμο υπαρχει και ο πιθικος και ο ανθρωπος ταυτοχρονα. Γιατι? Γιατι δεν εξαφανιστηκε ο πιθικος αφου ο ανθρωπος εχει την μορφη του τωρα?..

Και λενε επισης.. αναμεσα στο σταδιο του πιθηκου και τον ανθρωπο υπάρχει/υπήρχε ενα αλλο ειδος ανθρωπομορφου ειδους(homo κατι..). Γιατι σημερα δεν υπαρχει?.

Σωστα, υπαρχει ο ανθρωπος που ειναι η τελικη μορφη του,, αλλα επανερχομαι στο αρχικο ερωτημα.. .. Ο πιθικος γιατι συνεχιζει ακομα να υπαρχει και δεν εξελισεται σε ανθρωπο?????.......

Δεν πιστευω σε ολες τις πτυχιες της Εξελιξης και αυτο δεν εχει να κανει με την θρησκεια γιατι και εγω δεν ειμαι φανατικος με το τελευταιο..

Και λενε επισης.. αναμεσα στο σταδιο του πιθηκου και τον ανθρωπο υπάρχει/υπήρχε ενα αλλο ειδος ανθρωπομορφου ειδους(homo κατι..). Γιατι σημερα δεν υπαρχει?. .

Υπάρχει... Ρίξε μια ματιά γύρω σου και θα δεις χιλιάδες. :D

Και εγω δεν πιστευω κατα καποιο τροπο στην εξελιξη.. Ενα παραδειγμα που με προβληματιζει αλλα δεν το λέω ούτε στον παπά!:blink:

Ο ανθρωπος, λενε εξελιχτηκε απο τον πιθικο! Σημερα στον κοσμο υπαρχει και ο πιθικος και ο ανθρωπος ταυτοχρονα. Γιατι? Γιατι δεν εξαφανιστηκε ο πιθικος αφου ο ανθρωπος εχει την μορφη του τωρα?..

Και λενε επισης.. αναμεσα στο σταδιο του πιθηκου και τον ανθρωπο υπάρχει/υπήρχε ενα αλλο ειδος ανθρωπομορφου ειδους(homo κατι..). Γιατι σημερα δεν υπαρχει?.

Σωστα, υπαρχει ο ανθρωπος που ειναι η τελικη μορφη του,, αλλα επανερχομαι στο αρχικο ερωτημα.. .. Ο πιθικος γιατι συνεχιζει ακομα να υπαρχει και δεν εξελισεται σε ανθρωπο?????.......

Δεν πιστευω σε ολες τις πτυχιες της Εξελιξης και αυτο δεν εχει να κανει με την θρησκεια γιατι και εγω δεν ειμαι φανατικος με το τελευταιο..

Καταρχάς να διευκρινίσουμε ότι ο άνθρωπος δεν εξελίχθηκε από τον πίθηκο, με τον πίθηκο έχουμε κοινό πρόγονο (ο οποίος δεν υπάρχει πια).

Η εξέλιξη δεν είναι ένας δρόμος συγκεκριμένος όπου υπάρχει μία και μόνο κοινή κατάληξη. Σκοπός του "πίθηκου" που αναφέρεις, δεν είναι κάποια στιγμή να γίνει άνθρωπος. Επίσης, η εξέλιξη αναφέρεται σε πληθυσμούς ατόμων και όχι σε άτομα συγκεκριμένα. Σε κάποια φάση της ιστορίας, μια ομάδα ατόμων του κοινού προγόνου μας κατάφερε να επιβιώσει επειδή "σηκώθηκε προς τα πάνω" με αποτέλεσμα να διακλαδιστεί ο δρόμος της εξέλιξης (σε πολλά παρακλάδια κιόλας, όχι 2). Κάποιοι γίνανε πίθηκοι, κάποιοι γορίλες και σε κάποιο παρακλάδι, έγινε και ο άνθρωπος. Γιατί; Επειδή σε κάποιο μέρος του κόσμου ήταν πιο εύκολο να επιβιώσεις σαν πίθηκος και σε άλλο σαν άνθρωπος.

Είναι πολύ σημαντικό να καταλάβουμε πως η εξέλιξη δεν είναι γραμμική. Διακλαδίζεται. Η ερώτηση που έκανες είναι η πιο κλασική όσον αφορά την εξέλιξη (και με ένα googleάρισμα θα βρεις 100άδες πολύ αναλυτικές απαντήσεις). Ένα απλό παράδειγμα για να καταλάβεις, μια ανάλογη ερώτηση θα ήταν "πως υπάρχουν ακόμα οι γονείς μου, ενώ υπάρχω εγώ", "πως υπάρχουν δέντρα ενώ έχουμε το χαρτί που γίνεται από αυτά;" ή "αφού κάποιες πέτρες σπάζουν σε κομματάκια και γίνονται σκόνη, γιατί υπάρχουν ακόμα πέτρες;" Υπάρχουν ακόμα γιατί δεν σπάσανε όλες οι πέτρες σε σκόνη.

Γιατί π.χ. υπάρχουν μαύροι και λευκοί άνθρωποι; Γιατί οι άνθρωποι της Αφρικής που τους χτυπούσε όλη μέρα ο ήλιος αναγκάστηκαν να παράγουν περισσότερη μελανίνη ώστε να προστατευτούν, ένα χαρακτηριστικό που τους βοήθησε να επιβιώσουν οπότε μεταφέρθηκε και στις επόμενες γενιές. Της Ευρώπης δεν υπήρχε τέτοια ανάγκη και άρα παραμείνανε λευκοί.

Πηγαίνοντας όλο και πιο πίσω, φτάνουμε στον κοινό μας πρόγονο με τον "πίθηκο" που αναφέρεις.

Η εξέλιξη δεν είναι κάποια θεωρία που είτε την πιστεύεις, είτε όχι. Είναι ένα ΓΕΓΟΝΟΣ αδιαμφισβήτητο, για το οποίο κυριολεκτικά υπάρχουν βουνά αποδείξεων. Εξέλιξη υπάρχει ακόμα και σήμερα και είναι κάτι που μπορούμε να παρατηρήσουμε. (Γιατί κάνουμε π.χ. κάθε χρόνο διαφορετικό εμβόλιο για την γρίπη; Γιατί ο ιός συνεχώς ΕΞΕΛΙΣΣΕΤΑΙ).

Καλό είναι να έχουμε απορίες και να αμφισβητούμε, αυτός είναι και ο σκοπός της επιστήμης, αλλά ακόμα πιο σημαντικό είναι να ψάχνουμε να βρούμε την απάντηση σε αυτό που δεν ξέρουμε. Γνώμη μου είναι πως κακώς έμεινες στο "γιατί υπάρχουν ακόμα πίθηκοι αν είναι σωστή η θεωρία της εξέλιξης, μάλλον δεν πολυπιστεύω". Η απάντηση είναι πανεύκολο να βρεθεί (και σε ακόμα πιο πολύπλοκα ερωτήματα από αυτό).

Ορίστε μια ακόμη απόδειξη της εξέλιξης... Ο Αδάμ και η Εύα φέρουν αφαλό. Ο καθένας τον δικό του. Και αυτούς, μανούλα τους έγεννησε!!!

http://www.revolutioninreligion.com/uploads/images/adam-and-eve-12.jpg

Και εγω δεν πιστευω κατα καποιο τροπο στην εξελιξη...

Και πολύ καλά κάνεις!!! Αυτό έλειπε να πίστευες στο εξελικτικό παραμύθι!!!

Ο πιθικος γιατι συνεχιζει ακομα να υπαρχει και δεν εξελισεται σε ανθρωπο?????.......

Τώρα, τι ερώτηση κάνεις και εσύ REDHOTSTEF!!!

Σύμφωνα με την εξελικτική αερολογία ο πρόγονος του ανθρώπου και ο πίθηκος είχαν κοινό πρόγονο.

Άρα, ο πρόγονος του ανθρώπου ήταν καθ’ όλα όμοιος με τον πίθηκο.

Όπως αντιλαμβάνεσαι φίλε REDHOTSTEF τα πράγματα είναι απλά!

Θα απαριθμήσουμε μερικά "αδιάσειστα στοιχεία" που δικαιολογούν το ερώτημα,

γιατί το ένα ζώο αναπτύχθηκε σε σκεπτόμενο ον, ενώ το άλλο όχι!

1) Το ένα ζώο είχε την συνήθεια τα μυρίζει τα δάκτυλά του,

συνήθεια που μεταδιδόταν από γενεά σε γενεά,

με τελική συνέπεια να εξελιχθεί σε σκεπτόμενο ον = άνθρωπος!!!

Αυτήν λοιπόν τη σημαντική συνήθεια δεν την είχε το άλλο ζώο!!!

2) Το ζώο που είχε τη συνήθεια να μυρίζει τα δάκτυλά του, ευνοήθηκε από τις περιβαλλοντικές αλλαγές.

Οι οποίες έπαιξαν πολύ άσχημο παιχνίδι στο ζώο που δεν είχε τη συνήθεια να μυρίζει τα δάκτυλά του.

Πως εξεδήλωσαν το άσχημο παιχνίδι τους; Αμ εδώ σε θέλω!

Το ένα ζώο το ανάγκασαν να κατέβει από τα δέντρα και το άλλο δεν το ανάγκασαν να κατέβει από τα δέντρα.

Έτσι, το τιμώρησαν που δεν είχε τη συνήθεια να μυρίζει τα δάκτυλά του!

3) Στο ζώο που τελικά έμεινε ζώο, έπαιξε άσχημο παιχνίδι και ο ανταγωνισμός.

Ενέπνευσε τον ανταγωνισμό στο άλλο ζώο, ενώ σε αυτό πάπαλα.

Και νομίζεις REDHOTSTEF ότι υπάρχουν μόνο αυτά τα αδιάσειστα στοιχεία;;;!!!

Ένα σωρό παρεμφερή υπάρχουν ακόμα!!!

Οπότε η ερώτησή σου είναι αδικαιολόγητη!!!

Edited by Vassilis_1

Aδικαιολογητη ναι συνχωρεστεμαι δεν το ξερα ουτε και το πολυ εψαξα..:O

Δεν ηξερα οτι ο ανθρωπος και ο πιθικος ειχαν κοινο προγονο. Baator σε ευχαριστω για το τεραστιο κειμενο σου με βοηθησες να καταλαβω καποια πραγματα. Βασιλη το ιδιο.

Φιλε bomber το υπονοουμενο με εχει μπερδεψει λιγο. Αναφερεσαι στον χαρακτήρα ή την "φυλή"?.. :down:

Επισκέπτης
This topic is now closed to further replies.
 Κοινοποίηση

• Create New...