tass0s Δημ. May 24, 2010 Κοινοποίηση Δημ. May 24, 2010 Εγω λοιπον ειμαι τελειος noob σε αυτο το θεμα. Εχω SPL 1.76.0009 αν θυμαμαι, ο τροπος για να το rootαρω αλλαζοντας spl με καποιο RUU αν θυμαμαι ειναι σωστο για μένα?Οταν καταφερω και αλλαξω SPL μετα σε ποιο guide να παω? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
vman Δημ. May 24, 2010 Κοινοποίηση Δημ. May 24, 2010 Καλωσήρθες στο forum. Οι απορίες σου καλύπτονται στις FAQ που υπάρχουν στο πρώτο post. Εκεί θα βρεις και τον οδηγό, για να ξεκλειδώσεις το SPL σου. Από εκεί και πέρα εξαρτάται τι θέλεις να κάνεις με το κινητό σου. Σε 2.1 ROM η ποιο πλήρης είναι του Cyanogen. Ωστόσο, για να την εγκαταστήσεις θα πρέπει να αλλάξεις radio και SPL. Οδηγίες γι' αυτό θα βρεις στο παραπάνω link. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
sikad Δημ. May 24, 2010 Κοινοποίηση Δημ. May 24, 2010 (edited) Λοιπον, το πιο σημαντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζω με την cyanogen ειναι το εξής: Ενώ ειμαι κανονικά συνδεδεμένος σε 3G, όταν ανοίγω τους χάρτες και ανοίγει το gps χάνει τη σύνδεση 3G και ότι και αν κάνω, δεν επανέρχεται αν δεν κάνω reboot το τηλέφωνο. Αυτό το πρόβλημα ουσιαστικά καθιστά τους χάρτες μη λειτουργικούς αφού ναι μεν κλειδώνει το gps, αλλά χωρις 3g δεν φορτώνουν οι χάρτες. Το έχει παρατηρήσει κανείς άλλος αυτό? Να σημειώσω πως αν είμαι συνδεδεμένος με wifi δεν έχει πρόβλημα. Στους υπόλοιπους δεν συμβαίνει αυτό? Καλησπέρα, είμαι και εγω ενας απο τους νέους χρήστες του magic. Έχω και εγώ το ίδιο πρόβλημα με αυτό που ανέφερε πριν λίγες μέρες ο boss82. Έβαλα την cyanogen test7 και κάθε φορά που ανοίγω τους χάρτες παύω να έχω 3g. Επανέρχεται μόνο με reboot. Το αντιμετώπισε κάποιος αυτό το πρόβλημα; Solved. Ήθελε απλά να σβηστούν όλα τα APNs εκτός απο αυτό που είναι σε χρήση. Edited May 24, 2010 by vman Συνεχόμενα μηνύματα. Χρησιμοποιούμε την τροποποίηση, για να προσθέσουμε σε υπάρχον μήνυμα. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
tass0s Δημ. May 24, 2010 Κοινοποίηση Δημ. May 24, 2010 Φιλε vman εχω μπερδευτει γιατι αφου θα εχω 1.76.2007 spl ειναι παλι perfected, ετσι?εγω που θελω να βαλω cyanogen mod ακολουθω κατευθειαν τις οδηγιες για οποιαδηποτε custom rom?πρεπει να ξαναλαξω το spl ε? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
vman Δημ. May 24, 2010 Κοινοποίηση Δημ. May 24, 2010 Το 1.76.2007 είναι engineering SPL κι όχι perfected. Για την τελευταία έκδοση του Cyanogen σου έδωσα link παραπάνω. Η φιλοσοφία της εγκατάστασης είναι η ίδια για οποιαδήποτε custom ROM. Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις είναι τα εξής: Ξεκλειδώνεις το 1.76.0009 SPL Αλλάζεις radio και SPL Εγκαθιστάς την Cyanogen v5.0.7 DS test7 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Boss82 Δημ. May 24, 2010 Κοινοποίηση Δημ. May 24, 2010 Καλησπέρα, είμαι και εγω ενας απο τους νέους χρήστες του magic. Έχω και εγώ το ίδιο πρόβλημα με αυτό που ανέφερε πριν λίγες μέρες ο boss82. Έβαλα την cyanogen test7 και κάθε φορά που ανοίγω τους χάρτες παύω να έχω 3g. Επανέρχεται μόνο με reboot. Το αντιμετώπισε κάποιος αυτό το πρόβλημα; Solved. Ήθελε απλά να σβηστούν όλα τα APNs εκτός απο αυτό που είναι σε χρήση. Καλά δεν έχω λόγια!!!! Ειίχα δοκιμάσει τα πάντα... Σε κάθε update της cyanogen δοκίμαζα διάφορα και εγκατάσταση με wipe για να δω αν λύνεται το πρόβλημα... Ευχαριστώ πολύ που μοιράστηκες τη λύση μαζί μας:) Παράθεση Λεωνίδας Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
vman Δημ. May 25, 2010 Κοινοποίηση Δημ. May 25, 2010 Βγήκε η τελική έκδοση της ROM του Cyanogen v5.0.7. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
APOSTOLO Δημ. May 25, 2010 Κοινοποίηση Δημ. May 25, 2010 Καλησπέρα, είμαι και εγω ενας απο τους νέους χρήστες του magic. Έχω και εγώ το ίδιο πρόβλημα με αυτό που ανέφερε πριν λίγες μέρες ο boss82. Έβαλα την cyanogen test7 και κάθε φορά που ανοίγω τους χάρτες παύω να έχω 3g. Επανέρχεται μόνο με reboot. Το αντιμετώπισε κάποιος αυτό το πρόβλημα; Solved. Ήθελε απλά να σβηστούν όλα τα APNs εκτός απο αυτό που είναι σε χρήση. μπράβο ρε φίλε!!! Με βοήθησε πολύ και μένα η λύση σου!!ρισπεκτ.... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
zzzzz Δημ. May 25, 2010 Κοινοποίηση Δημ. May 25, 2010 (edited) ο cyanogen εβαλε νεες ρυθμισεις στο google account με αποτελεσμα να μη συνδεεται τωρα στο gmail account συγκεκριμενα ζηταει: Domain\Username Password Server καταφερε κανεις που την εβαλε να συνδεθει με το google account? edit: τωρα το ειδα, δεν εχει τα google apps μεσα :( Edited May 25, 2010 by zzzzz Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
vman Δημ. May 25, 2010 Κοινοποίηση Δημ. May 25, 2010 Πάντα, όταν κάνεις "καθαρή" εγκατάσταση και όχι update της Cyanogen, χρειάζεται να εγκαταστήσεις και το google add on που περιέχει τις proprietary εφαρμογές της Google. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
sikad Δημ. May 25, 2010 Κοινοποίηση Δημ. May 25, 2010 Βγήκε η τελική έκδοση της ROM του Cyanogen v5.0.7. Works like a charm... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
KostasSTi Δημ. May 25, 2010 Κοινοποίηση Δημ. May 25, 2010 Πάντα, όταν κάνεις "καθαρή" εγκατάσταση και όχι update της Cyanogen, χρειάζεται να εγκαταστήσεις και το google add on που περιέχει τις proprietary εφαρμογές της Google. Πράγματι, εγώ update έκανα από Test6 και δεν άλλαξε τίποτα. Απλώς άργησε το πρώτο boot (όπως πάντα μετά από κάθε flash) και όλα ήταν στη θέση τους. Works like a charm... Πραγματικά, άψογη. Και με το LauncherPro συνεργάζεται τέλεια. Το ζήλεψα... :) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
contime Δημ. May 25, 2010 Κοινοποίηση Δημ. May 25, 2010 Kαλησπερα εχω τη μανισια 1.5 και λεω να βαλω την τελευταια του cyanogen. Εχω ομως μερικες αποριες. 1. Η 5.0.7 εχει sense και επιτρεπει τη μεταφορά αρχειων μεσω bt? 2. Εχει αρκετα flaws ακομα? μηπως να περιμενω να βγει και καποια αλλη 2.1? 3. Εγω που δεν την εχω ξαναπερασει βαζω τα αρχεια που λεει εδωhttp://magic-tips.blogspot.com/2010/04/cyanogen-v507-test1.html μονο που θα βαλω την τελευταια εκδοση της ρομ? 4. Εκανα nandroid back up πριν λιγες μερες να ξανακανω παλι οταν βαλω τη ρομ μηπως κι εχει αλλαξει κατι? (δεν ξερω τι περιεχει το nandroid back up...) 5. Tις εφαρμογες πρεπει να τις ξαναπεράσω? Ή συγχρονιζονται απο τη google? 6. Θα επηρεαστουν τα αρχεια της sd? Να τα κανω κι αυτα back up? 7. Μετα μπορω να το γυρισω στην αρχικη του κατασταση σε περιπτωση που χρειαστω εγγυηση? με ποιο τροπο? Αυτα προς το παρον...:rolleyes: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
vman Δημ. May 25, 2010 Κοινοποίηση Δημ. May 25, 2010 Kαλησπερα εχω τη μανισια 1.5 και λεω να βαλω την τελευταια του cyanogen. Εχω ομως μερικες αποριες. 1. Η 5.0.7 εχει sense και επιτρεπει τη μεταφορά αρχειων μεσω bt? 2. Εχει αρκετα flaws ακομα? μηπως να περιμενω να βγει και καποια αλλη 2.1? 3. Εγω που δεν την εχω ξαναπερασει βαζω τα αρχεια που λεει εδωhttp://magic-tips.blogspot.com/2010/04/cyanogen-v507-test1.html μονο που θα βαλω την τελευταια εκδοση της ρομ? 4. Εκανα nandroid back up πριν λιγες μερες να ξανακανω παλι οταν βαλω τη ρομ μηπως κι εχει αλλαξει κατι? (δεν ξερω τι περιεχει το nandroid back up...) 5. Tις εφαρμογες πρεπει να τις ξαναπεράσω? Ή συγχρονιζονται απο τη google? 6. Θα επηρεαστουν τα αρχεια της sd? Να τα κανω κι αυτα back up? 7. Μετα μπορω να το γυρισω στην αρχικη του κατασταση σε περιπτωση που χρειαστω εγγυηση? με ποιο τροπο? Αυτα προς το παρον...:rolleyes: 1. Δεν έχει Sense και επιτρέπει τη μεταφορά αρχείων μέσω bt. 2. Έχει κάποια bugs με την camera. Σε γενικές γραμμές είναι εξαιρετικά σταθερή και αξιόπιστη. Διάβασε και στις προηγούμενες σελίδες τα σχόλια όσων την έχουν εγκαταστήσει. 3. Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις είναι τα εξής: Ξεκλειδώνεις το 1.76.0009 SPL, αν έχεις αυτό (από τη στιγμή που μπορείς να κάνεις nandroid backup, μάλλον έχεις το 1.76.2007 ή αν έχεις το παλιό radio το 1.33.2010). Αλλάζεις radio και SPL, αν αυτά είναι το 6.35.x.x και 1.76.x αντίστοιχα. Εγκαθιστάς την Cyanogen v5.0.7 DS 4. Να ξανακάνεις nandroid backup. 5. Πρέπει να ξαναεγκαταστήσεις τις εφαρμογές. 6. Δεν επηρεάζονται τα αρχεία στην SD. 7. Μπορείς να επιστρέψεις στην αρχική κατάσταση (και στην εγγύηση) τρέχοντας το RUU από το site της HTC. Το ίδιο πρέπει να κάνεις ακόμα κι αν δεν εγκαταστήσεις άλλη ROM, αλλά μείνεις σε αυτήν που έχεις. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
contime Δημ. May 25, 2010 Κοινοποίηση Δημ. May 25, 2010 1. Δεν έχει Sense και επιτρέπει τη μεταφορά αρχείων μέσω bt. 2. Έχει κάποια bugs με την camera. Σε γενικές γραμμές είναι εξαιρετικά σταθερή και αξιόπιστη. Διάβασε και στις προηγούμενες σελίδες τα σχόλια όσων την έχουν εγκαταστήσει. 3. Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις είναι τα εξής: Ξεκλειδώνεις το 1.76.0009 SPL, αν έχεις αυτό (από τη στιγμή που μπορείς να κάνεις nandroid backup, μάλλον έχεις το 1.76.2007 ή αν έχεις το παλιό radio το 1.33.2010). Αλλάζεις radio και SPL, αν αυτά είναι το 6.35.x.x και 1.76.x αντίστοιχα. Εγκαθιστάς την Cyanogen v5.0.7 DS 4. Να ξανακάνεις nandroid backup. 5. Πρέπει να ξαναεγκαταστήσεις τις εφαρμογές. 6. Δεν επηρεάζονται τα αρχεία στην SD. 7. Μπορείς να επιστρέψεις στην αρχική κατάσταση (και στην εγγύηση) τρέχοντας το RUU από το site της HTC. Το ίδιο πρέπει να κάνεις ακόμα κι αν δεν εγκαταστήσεις άλλη ROM, αλλά μείνεις σε αυτήν που έχεις. 2. Ναι τα διαβασα. Απλα ειδα το twitter του cyanogen γι αυτο ρωτησα. 3. Αυτα ειναι τα στοιχεια του κινητου SAPPHIRE PVT 32A SHIP S-ON H HBOOT-1.33.0009 (SAPP10000) CPLD-12 RADIO-3.22.20.17 May 8 2009,21:02:32 απο vodafone ειναι. Οποτε δε θα χρειαστε ι να αλλαξω radio. Eπισης θα πρεπει να εγκαταστησω και το google addon αν καταλαβα καλα, περα απο τη ρομ και το portable. 5. ωχχ...:wacko: 7. αυτο που λες με μπερδεψε λιγο. πρωτα απ ολα το κινητο ειναι βοντα. Επισης αν βαλω το αρχειο που λες δε θα καταληξω με perfected spl? Γιατι να το κανω επομενως? Δεν υπαρχει τροπος να γυρισω σε αυτη που ειμαι τωρα? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
vman Δημ. May 25, 2010 Κοινοποίηση Δημ. May 25, 2010 2. Ναι τα διαβασα. Απλα ειδα το twitter του cyanogen γι αυτο ρωτησα. 3. Αυτα ειναι τα στοιχεια του κινητου SAPPHIRE PVT 32A SHIP S-ON H HBOOT-1.33.0009 (SAPP10000) CPLD-12 RADIO-3.22.20.17 May 8 2009,21:02:32 απο vodafone ειναι. Οποτε δε θα χρειαστε ι να αλλαξω radio. Eπισης θα πρεπει να εγκαταστησω και το google addon αν καταλαβα καλα, περα απο τη ρομ και το portable. 5. ωχχ...:wacko: 7. αυτο που λες με μπερδεψε λιγο. πρωτα απ ολα το κινητο ειναι βοντα. Επισης αν βαλω το αρχειο που λες δε θα καταληξω με perfected spl? Γιατι να το κανω επομενως? Δεν υπαρχει τροπος να γυρισω σε αυτη που ειμαι τωρα? Όταν εγκαθιστάς τη ROM για πρώτη φορά (ή μετά από "καθαρή" εγκατάσταση) χρειάζεται να εγκαταστήσεις και το google add on (όπως λέω και στους οδηγούς μου). Έχω την εντύπωση ότι μ' έχεις ξαναρωτήσει παλιότερα για το θέμα της εγγύησης. Από τη στιγμή που το κινητό σου είναι από τη Vodafone και δεν έχεις βάλει custom recovery ROM και engineering SPL, το κινητό σου είναι εντός εγγύησης. Ακόμα κι αν εγκαταστήσεις τη Cyanogen, αρκεί να επαναφέρεις ένα nandroid backup της ROM που τρέχεις τώρα και θα είσαι πάλι εντός εγγύησης. Εναλλακτικά, θα τρέξεις το RUU της Vodafone (υπάρχει στο site τους και στο blog μου). Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
contime Δημ. May 25, 2010 Κοινοποίηση Δημ. May 25, 2010 Όταν εγκαθιστάς τη ROM για πρώτη φορά (ή μετά από "καθαρή" εγκατάσταση) χρειάζεται να εγκαταστήσεις και το google add on (όπως λέω και στους οδηγούς μου). Έχω την εντύπωση ότι μ' έχεις ξαναρωτήσει παλιότερα για το θέμα της εγγύησης. Από τη στιγμή που το κινητό σου είναι από τη Vodafone και δεν έχεις βάλει custom recovery ROM και engineering SPL, το κινητό σου είναι εντός εγγύησης. Ακόμα κι αν εγκαταστήσεις τη Cyanogen, αρκεί να επαναφέρεις ένα nandroid backup της ROM που τρέχεις τώρα και θα είσαι πάλι εντός εγγύησης. Εναλλακτικά, θα τρέξεις το RUU της Vodafone (υπάρχει στο site τους και στο blog μου). Πολυ ωραια! Οντως σε ειχα ξαναρωτησει και μου ειχες πει για nandroid backup γι αυτο μπερδευτηκα οταν μου ειπες παραπανω για το ruu της htc. Παντως αν εχω καταλαβει σωστα καλυτερα nandroid backup γιατι αν βαλω το ruu της βοντα θα καταληξω με perfected spl. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
vman Δημ. May 25, 2010 Κοινοποίηση Δημ. May 25, 2010 Ούτως ή άλλως, αν στείλεις το κινητό σου για service, θα στο επιστρέψουν με το perfected SPL 1.33.0014, γιατί θα βάλουν την τελευταία αναβάθμιση της Vodafone. Απλά μετά θα το ξεκλειδώσεις χρησιμοποιώντας goldcard. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
contime Δημ. May 25, 2010 Κοινοποίηση Δημ. May 25, 2010 Ούτως ή άλλως, αν στείλεις το κινητό σου για service, θα στο επιστρέψουν με το perfected SPL 1.33.0014, γιατί θα βάλουν την τελευταία αναβάθμιση της Vodafone. Απλά μετά θα το ξεκλειδώσεις χρησιμοποιώντας goldcard. Δεν ηξερα οτι βαζουν την τελευταια αναβαθμιση... Στον οδηγο σου ειχα διαβασει οτι η goldcard δεν εχει παντα αποτελεσμα. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
vman Δημ. May 25, 2010 Κοινοποίηση Δημ. May 25, 2010 Στο blog μου γράφω ότι μερικές κάρτες δεν μπορούν να μετατραπούν σε goldcard. Εάν έχεις μια λειτουργική goldcard, τότε θα έχει πάντα αποτέλεσμα. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
contime Δημ. May 25, 2010 Κοινοποίηση Δημ. May 25, 2010 Στο blog μου γράφω ότι μερικές κάρτες δεν μπορούν να μετατραπούν σε goldcard. Εάν έχεις μια λειτουργική goldcard, τότε θα έχει πάντα αποτέλεσμα. Ωραια ευχαριστω για τις απαντησεις Βασιλη! Θα την εγκαταστησω και θα γραψω εντυπωσεις!:D Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
flik Δημ. May 25, 2010 Κοινοποίηση Δημ. May 25, 2010 Σε σχέση με την vmasense και την cursorsense πως είναι η καινούρια του CM σε ταχύτητα/σταθερότητα; Ελπίζω να μην είναι πιο αργή γιατί σκοπεύω να την βάλω αύριο. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
giorgos147 Δημ. May 25, 2010 Κοινοποίηση Δημ. May 25, 2010 Επειδή έχω ένα μικρό Lag στην αρχική (Cyanogen 5.0.7), αν κάνω wipe και μετά ξανά εγκατάσταση, θα διορθωθεί; Τέλος, αν κάνω νέα εγκατάσταση με Wipe, θυμήστε μου λίγο από που μπορώ να κατεβάσω το Market και όλα τα μπιχλιμπίδια της Google. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Boss82 Δημ. May 25, 2010 Κοινοποίηση Δημ. May 25, 2010 (edited) Σε σχέση με την vmasense και την cursorsense πως είναι η καινούρια του CM σε ταχύτητα/σταθερότητα; Ελπίζω να μην είναι πιο αργή γιατί σκοπεύω να την βάλω αύριο. Είναι πιο γρήγορη ακόμα και από τις επίσημες 1.5 αλλά δεν έχει sense UI. Μάλλον γι' αυτό είναι και πιο γρήγορη. Επειδή έχω ένα μικρό Lag στην αρχική (Cyanogen 5.0.7), αν κάνω wipe και μετά ξανά εγκατάσταση, θα διορθωθεί; Τέλος, αν κάνω νέα εγκατάσταση με Wipe, θυμήστε μου λίγο από που μπορώ να κατεβάσω το Market και όλα τα μπιχλιμπίδια της Google. Δεν κατάλαβα που έχεις lag, αλλά είναι πολύ πιθανό να διορθωθεί. Αν όχι κράτα ένα nandroid backup για να μην τα ξαναπερνάς όλα από την αρχή. Για τα μπιχλιμπίδια της google κάνεις flash to google addon όπως λέει ο vman στον οδηγό του: Edited May 25, 2010 by Boss82 Παράθεση Λεωνίδας Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
giorgos147 Δημ. May 25, 2010 Κοινοποίηση Δημ. May 25, 2010 Είναι πιο γρήγορη ακόμα και από τις επίσημες 1.5 αλλά δεν έχει sense UI. Μάλλον γι' αυτό είναι και πιο γρήγορη. Δεν κατάλαβα που έχεις lag, αλλά είναι πολύ πιθανό να διορθωθεί. Αν όχι κράτα ένα nandroid backup για να μην τα ξαναπερνάς όλα από την αρχή. Για τα μπιχλιμπίδια της google κάνεις flash to google addon όπως λέει ο vman στον οδηγό του: Είχα Lag στην αρχική οθόνη όταν άλλαζα screens. Έκανα wipe και φαίνεται να έστρωσε. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts