Jump to content

[Επίσημο] HTC Magic

miky7
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

ρε γμωτο μονο εγω εχω προβλημα με τις φωτογραφιες και τη μουσικη? δεν μου τις δειχνει στις default αλμουμ ουτε αν βαλω τους ηχους στον audio folder!

το αποτελσμα? δεν μπορω να βαλω δικο μου ηχο κλησης...

Μου κάνει εντύπωση που δεν μπορεί να δει τους ήχους στην κάρτα SD. Υπάρχει άλλος τρόπος ελαφρώς πιο πολύπλοκος. Βάζεις τα αρχεία που θέλεις για ringtones στο φάκελο androidSDK και σε command prompt γράφεις:

adb shell
mount -o rw,remount -t yaffs2 /dev/block/mtdblock3 /system
chmod 777 /system/media/audio/ringtones
exit
adb push *.mp3 /system/media/audio/ringtones
adb shell
chmod 755 /system/app
mount -o ro,remount -t yaffs2 /dev/block/mtdblock3 /system

Επειδή με αυτόν τον τρόπο τα ringtones γράφονται στη μνήμη του τηλεφώνου, δεν μπορείς να το κάνεις για πάρα πολλά. Επιπλέον, εάν θέλεις να βάλεις ειδοποιήσεις θα πρέπει να αλλάξεις το ringtones με notifications ή για alarms το ringtones με alarms.

εγώ είμαι αρκετά ευχαρηστιμένος με την marsdroid. αλλά έχω στραβώσει γιατί δεν μπορώ να κάνω το htc sync να δουλέψει... βαριέμαι να ξαναγράφω όλες τις επαφές στο χέρι!!!!

Εννοείται ότι ο ευκολότερος τρόπος είναι να συγχρονίσεις τις επαφές σου με το gmail (από το PC στο gmail) και μετά από εκεί με το κινητό σου.

Ρε παιδιά μια βοήθεια λίγο, γιατί έχω χαθεί... Τη Rom του Cyanogen, που μπορώ να τη βρω; Βλέπω στη σελίδα του, αλλά πουθενά στοιχεία κ.λπ.

Επίσης, σε ποια έχει βασιστεί; Στην 1.6;

Edit: Πρέπει να το βρήκα!

Η Cyanogen είναι βασισμένη στην έκδοση 1.6 με στοιχεία και από τη 2.1. Ωστόσο, δε δουλεύει με το καινούριο radio (6.35.xx.xx).

Βλέπω κάποιους από τους καινούριους του thread να ψάχνονται και να ταλαιπωρούνται δεξιά κι αριστερά. Οι απαντήσεις υπάρχουν στο thread. Μπορείτε να τις βρείτε είτε χρησιμοποιώντας την αναζήτηση είτε διαβάζοντας τις FAQs στο πρώτο post. Κάντε τον κόπο να ρίξετε μια ματιά και θα γλιτώσετε αρκετό ψάξιμο.

• Απαντήσεις 5χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Η Cyanogen είναι βασισμένη στην έκδοση 1.6 με στοιχεία και από τη 2.1. Ωστόσο, δε δουλεύει με το καινούριο radio (6.35.xx.xx).

Τι στο καλό να βάλω τότε... :(

Η Mars κάνει μόνη της αν ανοίξω κάποιο πρόγραμμα και "ζοριστεί", reboot.

Του Sanpei είναι βαρυά.

Τι να βάλω; :(

Τι στο καλό να βάλω τότε... :(

Η Mars κάνει μόνη της αν ανοίξω κάποιο πρόγραμμα και "ζοριστεί", reboot.

Του Sanpei είναι βαρυά.

Τι να βάλω; :(

Δε λες τι θέλεις να κάνεις και τι θέλεις να έχει η ROM. Αν θέλεις να έχεις σταθερότητα και ταχύτητα, η επίσημη έκδοση είναι από τις καλύτερες που έχω δει. Έχω ξαναπεί ότι η HTC έχει κάνει φανταστική δουλειά σε σχέση με τη stock έκδοση που είχε το κινητό αρχικά. Λείπει το bluetooth, αλλά όσο είχα το Magic, δεν ήταν για 'μένα πρόβλημα, γιατί δεν το χρησιμοποιούσα για μεταφορά αρχείων.

Όλοι έχουμε περάσει τη φάση που δοκιμάζαμε διάφορες ROM, αλλά το θέμα είναι να μπορείς να κάνεις τη δουλειά σου. Εάν θέλεις οπωσδήποτε bluetooth και δεν μπορείς να κάνεις χωρίς αυτό, τότε θα βάλεις την Sanpei (και θα αποδεχθείς τα αρνητικά της) ή θα βάλεις το παλιό radio και SPL και θα χρησιμοποιήσεις τη ROM του Amon_RA (RaV Donut). Διαφορετικά, όπως είπα και παραπάνω, η επίσημη ελληνική (ή η "δική" μου VmaSense ή η CursorSense) είναι πολύ καλή λύση.

Μην μπαίνεις στο παιχνίδι των εκδόσεων. Βρες μια ROM να κάνει αυτό που κυρίως θέλεις και το οποίο ξέρεις καλύτερα εσύ. Ουσιαστική διαφορά θα υπάρξει, μόλις βγει η επίσημη 2.1 από την HTC.

Edited by vman

@iGNiTEd

Αν συγχρονίσεις το pc με το google; Μετά το κινητό συγχρονίζει αυτόματα με το google.

Μην μπαίνεις στο παιχνίδι των εκδόσεων. Βρες μια ROM να κάνει αυτό που κυρίως θέλεις και το οποίο ξέρεις καλύτερα εσύ. Ουσιαστική διαφορά θα υπάρξει, μόλις βγει η επίσημη 2.1 από την HTC.

Η RaV Donut ειναι αταθερη? εχει αρνητικα?

[sIGPIC][/sIGPIC]

Η RaV Donut ειναι αταθερη? εχει αρνητικα?

Είναι σταθερή και γρήγορη. Το αρνητικό της είναι ότι δε δουλεύει με το καινούριο radio, οπότε πρέπει να μπεις στη διαδικασία να αλλάξεις radio και SPL.

Έκανες wipe πριν βάλεις την ελληνική αναβάθμιση; Κάνε ξανά εγκατάσταση, αλλά προηγούμενως, ενώ είσαι σε fastboot γράψε την εντολή:

fastboot erase system -w

Ετρεξα την εντολή και στη συνέχεια έκανα ξανά την εγκατάσταση και ακόμα δεν δουλεύει το GPS

C:\AndroidSDK\tools>fastboot erase system -w

erasing 'system'... OKAY

erasing 'userdata'... OKAY

erasing 'cache'... OKAY

Tι άλλο μπορώ να κάνω?

Το χαζό είναι ότι εγώ έτρωγα την ώρα μου να κατεβάσω τις επαφές στον η/υ και από εκεί στο κινητό αλλά τελικά το είχε κάνει μόνο του αλλά δεν το είχα πάρει χαμπάρι... είμαι σπίρτο!!! ε ρε γλέντια...

@sghf700 πως το δοκιμάζεις το gps? βάλε το gps status.

Το χαζό είναι ότι εγώ έτρωγα την ώρα μου να κατεβάσω τις επαφές στον η/υ και από εκεί στο κινητό αλλά τελικά το είχε κάνει μόνο του αλλά δεν το είχα πάρει χαμπάρι... είμαι σπίρτο!!! ε ρε γλέντια...

@sghf700 πως το δοκιμάζεις το gps? βάλε το gps status.

Μολις έβαλα αυτό αλλά και το gps test και δεν δειχνει τιποτα ενω ειναι ON.

Πάντως πριν ειτε με το google maps ειτε με το copilot εβρισκε σημα πολύ γρήγορα

Θα συμφωνήσω πάρα πολύ με τον VMAN, το θέμα είναι να σου κάνει η ROM που έβαλες τη δουλειά της.Αν και new member σε αυτήν την φάση των ROMs πιστεύω πως πως ο Cyanogen έχει κάνει πολυ καλή δουλειά και για αυτόν τον λόγο δεν την αλλάζω και θα την κρατήσω.

Υπάρχει όμως ένα θεματάκι που θα θελα κάποια hints

πχ : θέλω να βάλω - customize καποια συγκεκριμένα πραγματα στο κινητό,οπως

να αλλάξω το lockscreen,αλλά χωρίς να έχω και το default του cyanogen.Το

πρόγραμμα το έχω βρει αλλά αυτο πατάει ΠΑΝΩ στο default.ΤΕΣΠΑ να μην

τα πολυ αναλύει να αλλάξω κάποια default πράγματα με άλλα προγράμμτα

που έχω βρει.

Δεύτερον : παρατήρησα μείωση της έντασης του ήχου απ όταν έβαλα την ROM.Νομίζω

υπάρχει τρόπος να το αλλάξω αυτό έτσι. ANY HELP ON THIS?

thanks παιδιά το thread τα σπάει και τα λέει αναλυτικότατα.

p.s. : το googling δεν βλάπτει !!!! :lol::lol::lol::lol:

Τελικά, θα μείνω στη MarsDroid έως να δω τι θα κάνω. Είναι η μόνη που μου άρεσε πιο πολύ.

Βέβαια, έχει κάποια θέματα, όπως του ότι αν ζοριστεί, ξαναανοίγει το κινητό.

Για παράδειγμα: Βάζω το Google Goggles και στη δεύτερη φωτογραφία που θα τραβήξω, κάνει restart.

Όσο αναφορά το Keyboard, καμιά λύση για ελληνικά γράμματα;

Τελικά, θα μείνω στη MarsDroid έως να δω τι θα κάνω. Είναι η μόνη που μου άρεσε πιο πολύ.

Για παράδειγμα: Βάζω το Google Goggles και στη δεύτερη φωτογραφία που θα τραβήξω, κάνει restart.

SMART KEYBOARD ειναι η λυση σου.νομιζω πως θα την βρεις πολύ καλή

SMART KEYBOARD ειναι η λυση σου.νομιζω πως θα την βρεις πολύ καλή

Χίλια ευχαριστώ!

Αυτό ακριβώς που ήθελα!

Το θέμα με την camera είναι γνωστό bug που έχει και η ROM του Cyanogen. Για πληκτρολόγιο μπορείς να βάλεις και το HTC_IME που έχει και η επίσημη ελληνική.

Το θέμα με την camera είναι γνωστό bug που έχει και η ROM του Cyanogen. Για πληκτρολόγιο μπορείς να βάλεις και το HTC_IME που έχει και η επίσημη ελληνική.

Ααααααα! Είναι Bug γενικά των Rom και όχι της ίδιας της Rom; Ωραία! Καλά που μου το είπες! Ευχαριστώ πάρα πολύ!

Μολις έβαλα αυτό αλλά και το gps test και δεν δειχνει τιποτα ενω ειναι ON.

Πάντως πριν ειτε με το google maps ειτε με το copilot εβρισκε σημα πολύ γρήγορα

Αυτό που σου είπαν στο xda δεν ισχύει. Δεν έχει καμία σχέση το radio και το SPL. Όταν εγκαθιστάς μία ROM, αυτή γράφεται στο system partition. Μην πειράζετε το SPL, εκτός κι αν είναι απόλυτη ανάγκη. Όσες φορές επικοινώνησαν μαζί μου για bricked Magic, ήταν γιατί κάτι στράβωσε στην εγκατάσταση του SPL.

Δοκίμασε να κάνεις τα παρακάτω. Κατέβασε το [ame=http://www.zshare.net/download/7545296566c719e3/]libgps.so - 0.08MB[/ame] και αντέγραψέ το στο φάκελο tools του AndroidSDK. Σε command prompt γράψε τα παρακάτω:

adb shell
chmod 777 /system/lib
cd /system/lib
rm libgps.so
exit
adb push libgps.so /system/lib
adb shell
chmod 755 /system/app
reboot

Αυτό που σου είπαν στο xda δεν ισχύει. Δεν έχει καμία σχέση το radio και το SPL. Όταν εγκαθιστάς μία ROM, αυτή γράφεται στο system partition. Μην πειράζετε το SPL, εκτός κι αν είναι απόλυτη ανάγκη. Όσες φορές επικοινώνησαν μαζί μου για bricked Magic, ήταν γιατί κάτι στράβωσε στην εγκατάσταση του SPL.

Δοκίμασε να κάνεις τα παρακάτω. Κατέβασε το libgps.so - 0.08MB και αντέγραψέ το στο φάκελο tools του AndroidSDK. Σε command prompt γράψε τα παρακάτω:

adb shell
chmod 777 /system/lib
cd /system/lib
rm libgps.so
exit
adb push libgps.so /system/lib
adb shell
chmod 755 /system/app
reboot

ΟΚ thanks! Ευτυχως με πρόλαβες πριν ξανακάνω flash!

Θα δοκιμασω και θα σε ενημερώσω.

vman η βιβλιοθήκη αντιγράφηκε αλλά στο τελευταίο mount μου έβγαλε τα εξής:

# mount -o ro,remount -t yaffs2 /dev/block/mtdblock3 /system

mount: Device or resource busy

Μάλλον για αυτό δεν δουλεύει ακόμα

Καλησπέρα φίλοι μου

Πρόσφατα αγόρασα κι εγώ το htc magic. Κατά την πρώτη έναρξη του κινητού όπου ζητούσε διάφορες πληροφορίες από λάθος δεν πληκτρολόγησα ακριβώς τη διευθυνση μου στο gmail με αποτέλεσμα να μην μπορώ να επωφεληθω από την εφαρμογή(με σημα το κόκκινο φακελλάκι). Αντ' αυτού, για τα εισερχόμενα εξυπηρετούμαι από μια αλλη γενικότερη εφαρμογή email (με σήμα ένα κόκκινο μπαστουνάκι). Το ερώτημα που θέτω είναι αν τελικά μπορώ να διορθώσω με καποιο τρόπο τη διεύθυνση μου στο gmail το οποίο περιλαμβάνει όλες τις δυνατότητες για αλληλογραφία και βολεύει περισσότερο. Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας και περιμένω απάντηση σας.:!:

Κατά την πρώτη έναρξη του κινητού όπου ζητούσε διάφορες πληροφορίες από λάθος δεν πληκτρολόγησα ακριβώς τη διευθυνση μου στο gmail με αποτέλεσμα να μην μπορώ να επωφεληθω από την εφαρμογή(με σημα το κόκκινο φακελλάκι). Αντ' αυτού, για τα εισερχόμενα εξυπηρετούμαι από μια αλλη γενικότερη εφαρμογή email (με σήμα ένα κόκκινο μπαστουνάκι). Το ερώτημα που θέτω είναι αν τελικά μπορώ να διορθώσω με καποιο τρόπο τη διεύθυνση μου στο gmail το οποίο περιλαμβάνει όλες τις δυνατότητες για αλληλογραφία και βολεύει περισσότερο. Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας και περιμένω απάντηση σας.:!:

Το σίγουρο είναι ότι αν κάνεις soft reset θα μπορέσεις να ξαναπεράσεις τα στοιχεία σου κι έτσι να χρησιμοποιήσεις την εφαρμογή gmail. Βέβαια, θα χρειαστεί να ξαναπεράσεις και τις εφαρμογές και ρυθμίσεις που έχεις κάνει.

Καλησπέρα φίλοι μου

Πρόσφατα αγόρασα κι εγώ το htc magic. Κατά την πρώτη έναρξη του κινητού όπου ζητούσε διάφορες πληροφορίες από λάθος δεν πληκτρολόγησα ακριβώς τη διευθυνση μου στο gmail με αποτέλεσμα να μην μπορώ να επωφεληθω από την εφαρμογή(με σημα το κόκκινο φακελλάκι). Αντ' αυτού, για τα εισερχόμενα εξυπηρετούμαι από μια αλλη γενικότερη εφαρμογή email (με σήμα ένα κόκκινο μπαστουνάκι). Το ερώτημα που θέτω είναι αν τελικά μπορώ να διορθώσω με καποιο τρόπο τη διεύθυνση μου στο gmail το οποίο περιλαμβάνει όλες τις δυνατότητες για αλληλογραφία και βολεύει περισσότερο. Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας και περιμένω απάντηση σας.:!:

μηπως να ανοίξεις την εφαρμογή, να πατήσεις το μενού και να αλλάξεις τις ρυθμίσεις;

Hello!

Vman ήθελα να σε ρωτήσω σχετικά με τη λύση για το perfected SPL. (τρώγομαι να ξανακολλήσω το κινητό, ;) )

Πλέον το κινητό μου δουλεύει αλλά έχει perfected SPL 1.76.0014.

Ο οδηγός σου ισχύει και για αυτό το SPL ή μόνο το 1.76.0009?

ΥΓ: Εχω κρατήσει το CID μιας sd κάρτας για τη δημιουργία goldcard :O

Είσαι σίγουρος ότι είναι 1.76.0014 και όχι 1.33.0014; Εάν είναι το δεύτερο, τότε πρέπει να φτιάξεις goldcard. Ακολούθησε τις οδηγίες εδώ και στην ενότητα "Επαναφορά SPL" που είναι ακριβώς κάτω από το "Δημιουργία goldcard".

Είσαι σίγουρος ότι είναι 1.76.0014 και όχι 1.33.0014; Εάν είναι το δεύτερο, τότε πρέπει να φτιάξεις goldcard. Ακολούθησε τις οδηγίες εδώ και στην ενότητα "Επαναφορά SPL" που είναι ακριβώς κάτω από το "Δημιουργία goldcard".

Ναι έχεις δίκιο. Είναι το 1.33.0014 και Radio 3.22.23.18 με S-ON

OK θα ακολουθήσω τους οδηγούς.

Thanks!

Edited by sghf700

Καλησπέρα σε όλους.

1) Θα ήθελα να ρωτήσω πόσο περίπου κρατάει η μπαταρία με μια πλήρη φόρτιση; Το ρωτάω αυτό γιατί στο δικό μου, με κανονική χρήση (ελάχιστο Ιντερνετ και μετρημένα τηλέφωνα) κρατάει το πολύ μία μέρα (π.χ. το φόρτισα χθες το βράδυ και μέχρι τώρα έχει πέσει αρκετά χωρίς να κάνω τίποτα). Πρέπει να ανησυχώ μήπως είναι ελλατωματική η μπαταρία; Υπάρχουν στα καταστήματα κινητής συσκευές που μετρούν την ποιότητα της μπαταρίας; Σκέφτομαι να το πάω στη Vodafone να το ελέγξουν αλλά θα "φάω πόρτα" γιατί έβαλα το HTC Sense;

2) Επίσης θα ήθελα από κάποιον που χρησιμοποιεί λογαριασμό e-mail στο windowslive (example@windowslive.com και ΟΧΙ example@hotmail.com) να μου πει ακριβώς τι ρυθμίσεις πρέπει να βάλω στο MAgic στα εξερχόμενα. Ακολούθησα τις ακόλουθες οδηγίες του συνφορουμίτη giorgos147, αλλά στα εξερχόμενα κολλάει και δε στέλνει e-mail. Αντίθετα, μπορώ να δεχτώ email κανονικά.

Ευχαριστώ

Ευχαριστώ πολύ

POP server: pop3.live.com (Port 995)

POP SSL required? Yes

User name: Your Windows Live ID, for example yourname@hotmail.com

Password: The password you usually use to sign in to Hotmail or Windows Live

SMTP server: smtp.live.com (Port 25 or 587)

Authentication required? Yes (this matches your POP username and password)

TLS/SSL required? Yes