Jump to content

DCA το φάρμακο του καρκίνου "εμποδίζεται" να κυκλοφορήσει

hasiotis_john
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Κοίτα, το 2 είναι αλήθεια. Είναι non-patentable και άρα όποιος αναλάβει την έρευνα και παραγωγή θα ζημιωθεί άσχημα. Αλλά so what; Να αναγκάσουμε μια εταιρία (και ποιά να ζημιωθεί 'για το καλό της ανθρωπότητας';

Συμφωνώ ότι είναι non-patentable και καμία εταιρεία ίσως να μην μπει στον κόπο να το παράγει... αλλά... σκέψου αυτή η εταιρεία που θα το παράγει πόσα θετικά σχόλια θα πάρει και πόσο θα αυξηθούν οι πωλήσεις επειδή έκανε καλό στην ανθρωπότητα... word to mouth

Μόνο εγώ την θεωρω ψιλο-μπαζάκι και ενοχλητική; ;Έχω πρόβλημα; :O

Έχει μεγάλα προσόντα! Αυτό δεν αμφισβητείται!

Μόνο εγώ δεν ξέρω ποια είναι; Έχω πρόβλημα; :O :p

Με πρόλαβε ο Diplomat

Και κατα τη γνωμη μου, δεν λεει τπτ το ιδιαιτερο. Κατι με χαλαει στη φατσα της, αλλα δεν μπορω να το προσδιορισω ακομα.

Σύστημα σακούλα... ;)

Παιδιά , ωραία τα λέτε μερικοί ... και ακούγεστε και πιστικοί για τους περισσότερους , αλλά δεν είναι κακό να δεχτείτε και την άλλη άποψη! Δεν καταλαβαίνω τον λόγο να περάσει η δική σας γνώμη! Και δεν μιλάω μόνο για το συγκεκριμένο θέμα , αλλά και σε πολλά άλλα που εμφανίζονται 4-5 γνώμες με (ψιλό)ειρωνικό υφάκι αλλά και με ένα στυλ ότι και καλά έχουν δίκιο 100%! Εντάξει ρε παιδιά , χαλαρώστε και λίγο ... ;)

Και μην μου πείτε ότι δεν υπάρχουν συνωμοσίες και αναπάντητες ερωτήσεις που υπάρχουν σε εκατομμύρια περιπτώσεις που για να τις γράψουμε θα γεμίσουμε το myphone , ... γιατί θα τρελαθώ!

Παιδιά , ωραία τα λέτε μερικοί ... και ακούγεστε και πιστικοί για τους περισσότερους , αλλά δεν είναι κακό να δεχτείτε και την άλλη άποψη!

Μα πως να δεχτώ αυτή την άλλη γνώμη, αν δε στηρίζεται σε στοιχεία και λογικά επιχειρήματα (με βάση τη δική μου αξιολόγηση);

Δεν καταλαβαίνω τον λόγο να περάσει η δική σας γνώμη!

Αυτό δεν το καταλαβαίνω. Εγώ δε διάβασα κανέναν να λέει ότι "η δικιά μου γνώμη είναι η σωστή γιατί το λέω εγώ που είμαι μάγκας/όμορφος/έξυπνος".

Και στην τελική, αν θες "να περάσει η δική σου γνώμη" παρέθεσε λοιπόν τα επιχειρήματά σου για να τα διαβάσουμε και να πειστούμε ή αν διαφωνούμε να πουμε γιατί. Αυτό δεν είναι ο διάλογος;

Με κάθε φιλική διάθεση όλα αυτά. :)

Παιδιά , ωραία τα λέτε μερικοί ... και ακούγεστε και πιστικοί για τους περισσότερους , αλλά δεν είναι κακό να δεχτείτε και την άλλη άποψη! Δεν καταλαβαίνω τον λόγο να περάσει η δική σας γνώμη! Και δεν μιλάω μόνο για το συγκεκριμένο θέμα , αλλά και σε πολλά άλλα που εμφανίζονται 4-5 γνώμες με (ψιλό)ειρωνικό υφάκι αλλά και με ένα στυλ ότι και καλά έχουν δίκιο 100%! Εντάξει ρε παιδιά , χαλαρώστε και λίγο ... ;)

Και μην μου πείτε ότι δεν υπάρχουν συνωμοσίες και αναπάντητες ερωτήσεις που υπάρχουν σε εκατομμύρια περιπτώσεις που για να τις γράψουμε θα γεμίσουμε το myphone , ... γιατί θα τρελαθώ!

Δεν μπορώ να δεχτώ μία γνώμη η οποία στηρίζεται σε επιχειρήματα που δεν με πείθουν. Άποψή σου ότι υπάρχουν συνωμοσίες και αναπάντητα ερωτήματα, προσωπικά για τα θέματα που με ενδιαφέρουν με καλύπτουν επιστημονικές απόψεις. Έχω 100% δίκιο όταν ο συνομιλητής μου δεν με πείθει... και στην τελική Δεν καταλαβαίνω τον λόγο να περάσει η δική σας γνώμη!

Ακριβώς όπως τα είπε ο gmac...

Παίδες , συμπαθάτε με .. αλλά δεν έχω καμιά όρεξη να μπω στις γνωστές σας βαρετές και χωρίς ουσία ( ... για μένα μιλάω) αντιπαραθέσεις που προκαλείτε εδώ στο myphone μέχρι το κλείδωμα του εκάστοτε θέματος !

Φιλικά έτσι? Ο καθένας έχει τον τρόπο του φυσικά να εκφράζετε και να περνάει την ώρα του!;) Εξάλλου δεν μας κρίνει εδώ κανείς!!!

Αν έχει κάποιος να πει κάτι συγκεκριμένο επί του θέματος ας το πει ..., αλλιώς ας περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει , ελπίζοντας ότι το φάρμακο θα έχει αποτελέσματα στον άνθρωπο και να μην βρει κάποιο "εμπόδιο" !:)

Cool, αφού έκανες 2 ποστ για να μας την πεις και αφού μας έλουσες κανονικά δεν έχεις όρεξη να μπεις στην αντιπαράθεση την οποία πας εσύ ο ίδιος να προκαλέσεις. :lol: Ωραίος :)

Ούτε εγώ έχω καμιά όρεξη για βαρετές και χωρίς ουσία αντιπαραθέσεις, κυρίως επί του προσωπικού.

Για παράθεση και αντι-παράθεση απόψεων έχω, άλλωστε νόμιζα ότι και αυτός είναι ο λόγος που συζητάμε στα φόρουμ: να περνάει η ώρα, να ανταλλάσουμε απόψεις, να μαθαίνουμε κανά νέο, να σχολιάζουμε. Τέτοια πράγματα.

Αν έχει κάποιος να πει κάτι συγκεκριμένο του θέματος ας το πει ..., αλλιώς ας περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει , ελπίζοντας ότι το φάρμακο θα έχει αποτελέσματα στον άνθρωπο και να μην βρει κάποιο "εμπόδιο" !

Μα επί του θέματος δε συζητάμε τόση ώρα; Το θέμα δεν είναι ότι κάποιο φάρμακο "εμποδίζεται να κυκλοφορήσει"; Το θέμα δεν είναι ότι "το φάρμακο δεν είναι συμβατό με τους αμείλικτους νόμους του Καπιταλισμού του πλέγματος των φαρμακοβιομηχανιών και της Νέας Τάξης.". Το θέμα δεν είναι ότι "θέλουν τον καρκίνο να υπάρχει και να σκοτώνει;".

Αν αυτά είναι το θέμα, για αυτά συζητάμε. Αν το θέμα είναι η ανακάλυψη του φαρμάκου και μόνο, τότε μάλλον ήσουν εκτός θέματος στο 1ο ποστ ...

Φιλικά έτσι?

Ευχαριστώ για την ειρωνία, αλλά πραγματικά όταν έγραψα "με φιλική διάθεση" το εννοούσα 100%.

gmac δεν νομίζω ότι αξίζει να συνεχιστεί η συζήτηση... όπως φαίνεται ο hasiotis_john δεν έχει όρεξη να μπει σε αντιπαράθεση (συζήτηση με επιχειρήματα το λένε στο χωριό μου). Η γνώμη του σεβαστή αλλά πείθει μόνο τον εαυτό του...

Συμφωνώ ότι είναι non-patentable και καμία εταιρεία ίσως να μην μπει στον κόπο να το παράγει... αλλά... σκέψου αυτή η εταιρεία που θα το παράγει πόσα θετικά σχόλια θα πάρει και πόσο θα αυξηθούν οι πωλήσεις επειδή έκανε καλό στην ανθρωπότητα... word to mouth

Αυτό που προσπαθεί να πει ο φίλος είναι ότι ΔΕΝ θα αυξηθούν οι πωλήσεις.

Η εταιρία θα χει δώσει $1 billion για να κάνει τις έρευνες και να αποδείξει το φάρμακο ότι είναι ασφαλές. Υπολογίζει ότι για βγάλει τα έξοδα χρειάζεται κόστος πώλησης ανά χαπάκι $Χ. Την επόμενη μέρα λοιπόν έρχεται ο κινέζος, που δεν έχει πληρώσει τίποτα για έρευνα & ανάπτυξη, και πουλάει το φάρμακο για $Χ/20. Και η εταιρία πάει περίπατο.

Και επειδή ο κόσμος (εγώ και εσύ και οι ασφαλιστικές μας) δεν αποφασίζουμε με βάση το "κοινό καλό" αλλά με βάση το κέρδος και το πόσα λεφτά θα μας μείνουν στην τσέπη, θα προτιμήσουμε το φάρμακο του κινέζου, που κάνει ακριβώς την ίδια δουλειά και στοιχίζει σαφώς λιγότερο.

Η παραπάνω ιστορία δεν είναι κάτι καινούργιο παρεπιπτώντως, εξ'ου και ο έντονος προστατευτισμός των δυτικών χωρών (κυρίως ΗΠΑ) ως προς τις φαρμακοβιομηχανίες τους.

http://card.mygamercard.net/sig/shodangr.jpg

New York, Neeeeeeeeeeeeeeeeeew York!

Η εταιρία θα χει δώσει $1 billion για να κάνει τις έρευνες και να αποδείξει το φάρμακο ότι είναι ασφαλές. Υπολογίζει ότι για βγάλει τα έξοδα χρειάζεται κόστος πώλησης ανά χαπάκι $Χ. Την επόμενη μέρα λοιπόν έρχεται ο κινέζος, που δεν έχει πληρώσει τίποτα για έρευνα & ανάπτυξη, και πουλάει το φάρμακο για $Χ/20. Και η εταιρία πάει περίπατο.

Και επειδή ο κόσμος (εγώ και εσύ και οι ασφαλιστικές μας) δεν αποφασίζουμε με βάση το "κοινό καλό" αλλά με βάση το κέρδος και το πόσα λεφτά θα μας μείνουν στην τσέπη, θα προτιμήσουμε το φάρμακο του κινέζου, που κάνει ακριβώς την ίδια δουλειά και στοιχίζει σαφώς λιγότερο.

Η παραπάνω ιστορία δεν είναι κάτι καινούργιο παρεπιπτώντως, εξ'ου και ο έντονος προστατευτισμός των δυτικών χωρών (κυρίως ΗΠΑ) ως προς τις φαρμακοβιομηχανίες τους.

Το είπες πολύ καλύτερα...

Επίσης, επειδή γίνεται συζήτηση για το αν προσπαθούμε να περάσουμε την άποψη μας ή όχι, ήθελα να πω πως αν είναι να μην κάνουμε διάλογο, τότε γιατί υπάρχουν τα διάφορα θρεντ; Δεν χρειάζεται κανείς να ασπαστεί την άποψη άλλων (αν και έχω αρχίσει να πιστεύω πως ο gmac κλέβει τις ιδέες μου και τις ποστάρει πριν από μένα).

Βέβαια, σε μερικά θέματα υπάρχει άσπρο-μαύρο (όχι σε όλα, προφανώς). Θέλω να πω, υπάρχουν ερωτήματα όπου η μία άποψη είναι σωστή και η άλλη λάθος. Υπάρχει θεός; Ναι, λέει ο Μήτσος, όχι του λέω εγώ. Εδώ δεν υπάρχει grey area, δεν γίνεται να είναι και τα δύο σωστά.

Στο θέμα που συζητάμε, κατά την ταπείνη μου γνώμη ισχύει το ίδιο... Δηλαδή, ή είναι αδύνατον να αναλάβει το 1 δις κόστος που χρειάζεται για ανάπτυξη και παραγωγή ενός φαρμάκου (που, ξαναλέμε, είναι non-pantetable και άρα ισχύει ότι είπε ο φίλος shodanjr_gr), ή είναι δυνατόν να το κάνει και μας κοροιδεύει. Ε, ένα από τα δύο συμβαίνει. Τα στοιχεία που έχω με κάνουν να πιστεύω το πρώτο (μέχρι αποδείξεως του αντιθέτου).

http://www.thesimpsons.com/bios/images/bios_family_snowball2.gif

Υπάρχει και site για το συγκεκριμένο , για όποιον ενδιαφέρεται (Είναι στα Αγγλικά όμως) : http://www.thedcasite.com/

Έχει και ένα άρθρο για μια επιτυχία (έτσι δείχνει ως τώρα τουλάχιστον) του φαρμάκου σε μια νέα γυναίκα που έχει καρκίνο του εγκεφάλου! :Brain Cancer Success Story Link (9 February 2009)

Ρίξτε μια ματιά στο site , έχει ενδιαφέροντα άρθρα!

(Το κατά πόσο θα είναι και αληθινά όλα αυτά δεν το γνωρίζω , αλλά για να τα δημοσιεύουν όμως θα έχουν και τα κατάλληλα πειστήρια, φαντάζομαι θα γίνονται και έλεγχοι από τους αρμόδιους φορείς εκεί!!!)

Λάθος δικό μου... κόλλησε το μυαλό μου. Έχεις δίκιο :stupid:

Υπάρχει και site για το συγκεκριμένο , για όποιον ενδιαφέρεται (Είναι στα Αγγλικά όμως) : http://www.thedcasite.com/

Έχει και ένα άρθρο για μια επιτυχία (έτσι δείχνει ως τώρα τουλάχιστον) του φαρμάκου σε μια νέα γυναίκα που έχει καρκίνο του εγκεφάλου! :Brain Cancer Success Story Link (9 February 2009)

Ρίξτε μια ματιά στο site , έχει ενδιαφέροντα άρθρα!

(Το κατά πόσο θα είναι και αληθινά όλα αυτά δεν το γνωρίζω , αλλά για να τα δημοσιεύουν όμως θα έχουν και τα κατάλληλα πειστήρια, φαντάζομαι θα γίνονται και έλεγχοι από τους αρμόδιους φορείς εκεί!!!)

Σωστή έρευνα! Το video στο youtube είναι 2/2/07 το άρθρο 25/10/08. Τώρα μιλάς με στοιχεία ;)

Σωστή έρευνα! Το video στο youtube είναι 2/2/07 το άρθρο 25/10/08. Τώρα μιλάς με στοιχεία ;)

Ρε συ Λόψι , τα γράφεις για εντυπώσεις όλα αυτά ή έχεις προσωπικά προβλήματα? ΕΛΕΟΣ!

Τι βιντεάκια και άρθρα μου λες! Και οι χρονολογίες που γράφεις ΑΣΧΕΤΕΣ (Απλά το άρθρο αναφέρει όλο το ιστορικό!)

Το άρθρο μπήκε ΧΘΕΣ!!! (9 Φεβρουαρίου 2009!!!) Brain Cancer Success Story Link (9 February 2009)

Και εκτός των άλλων γράφει ...

Email, 5 February 2009:

To my very special people - just a quick note to tell you that my MRI came back very good - the tumor shrunk down to almost nothing - so this of course is very good news!! We are so praising the Lord, always takes a while to get into my head that is was good once again:)) Feb 15 it will be 1.5 yrs. I will be updating the blog later this evening - hopefully!

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ "" ...ο όγκος μειώθηκε σχεδόν προς εξαφάνιση - αυτό φυσικά είναι πολύ καλή είδηση!!... ""

- - - - - - - - - -

Email 9 February 2009: (ΧΘΕΣ!!!!!)

“My doc is amazed that my tumor is still shrinking after I have not been on chemo for 5-6 months.”

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ "" O Γιατρός μου έχει ενθουσιαστεί που ο όγκος μου ακόμα συρρικνώνεται αν και χωρίς χημειοθεραπεία τους τελευταίους 5-6 μήνες""

Οπότε κράτα τις ειρωνείες και τις άστοχες παρατηρήσεις σου εκεί που πρέπει!;)

Ρε συ Λόψι , τα γράφεις για εντυπώσεις όλα αυτά ή έχεις προσωπικά προβλήματα? ΕΛΕΟΣ!

Τι βιντεάκια και άρθρα μου λες! Και οι χρονολογίες που γράφεις ΑΣΧΕΤΕΣ (Απλά το άρθρο αναφέρει όλο το ιστορικό!)

Το άρθρο μπήκε ΧΘΕΣ!!! (9 Φεβρουαρίου 2009!!!) Brain Cancer Success Story Link (9 February 2009)

Email, 5 February 2009:

To my very special people - just a quick note to tell you that my MRI came back very good - the tumor shrunk down to almost nothing - so this of course is very good news!! We are so praising the Lord, always takes a while to get into my head that is was good once again:)) Feb 15 it will be 1.5 yrs. I will be updating the blog later this evening - hopefully!

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ "" ...ο όγκος μειώθηκε σχεδόν προς εξαφάνιση - αυτό φυσικά είναι πολύ καλή είδηση!!... ""

- - - - - - - - - -

“My doc is amazed that my tumor is still shrinking after I have not been on chemo for 5-6 months.”

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ "" O Γιατρός μου έχει ενθουσιαστεί που ο όγκος μου ακόμα συρρικνώνεται αν και χωρίς χημειοθεραπεία τους τελευταίους 5-6 μήνες""

Κάτσε λίγο... Είμαστε σε φάση lost in translation...

Όσοι διαφωνούμε με σένα, δεν συζητάμε την αποτελεσματικότητα του φαρμάκου. Το μόνο που είπαμε γι'αυτό το θέμα είναι οτι δεν έχουν γίνει scientific trials (double blind or whatever κάνουν) σε ανθρώπους. Μπορεί να είναι αποτελεσματικό, αλλά αυτό δεν θα το μάθουμε ποτέ αν δεν γίνουν σωστά trials (μια γυναίκα δεν μετράει... δεν είναι στατιστικό δείγμα, ούτε blind trial, ούτε επιστημονικά σωστό). Επίσης, τα side effects ενός φαρμάκου δεν παρουσιάζονται σε όλους και ίσως δεν είναι εμφανή αμέσως (δηλαδή είναι μακροχρόνια). Μερικά είναι σπάνια, αλλά μπορεί να είναι πολύ σοβαρά (ακόμα και να προκαλέσουν θάνατο).

Άλλο είναι το βασικό πόιντ που πάμε να κάνουμε: Είναι λάθος προσέγγιση να λέει κανείς ότι προσπαθούν οι γνωστοί... άγνωστοι (φαρμακοβιομηχανίες; καπιτάλες; κυβερνήσεις; οι Οβραίοι; :lol:) να σαμποτάρουν το συγκεκριμένο φάρμακο. Αυτό, γιατί πολύ απλά ΔΕΝ ΔΥΝΑΤΑΙ να το παράγουν (θα πέσουν έξω!). Τίποτα άλλο δεν είπαμε παρά μόνο κάτι που (μόνο σε μας) είναι τόσο προφανές.

Τώρα, αυτό που ανέφερες για την γυναίκα- Διάβαζα στο wikipedia ότι υπάρχουν και άτομα που κάνουν self-adminstration του φαρμάκου (το χορηγούν στον εαυτό τους, χωρίς ιατρική συνταγή), αλλά και γιατροί που το χορηγούν σε καρκινοπαθεις, παρότι δεν είναι εγκεκριμένο από το FDA (το αντίστοιχο του ΕΟΦ στην Ελλάδα ( ; )). Είναι κάτι το επικίνδυνο και νομίζω καταλαβαίνεις γιατί...

Τέλος, ακόμα περιμένω να διαβάσω άποψη για το ποιό είναι το εναλλακτικό μοντέλο που θα μπορούσε να καλύψει τα κενά στο υπάρχον σύστημα (δηλαδή ότι οι φαρμακοβιομηχανίες, σαν ιδιωτικές εταιρίες, κοιτάνε το bottom line και όχι απαραίτητα το 'καλό της ανθρωπότητας'). Όλοι θα θέλαμε κάτι καλύτερο... Αλλά σκεφτείτε ότι χωρίς το funding των ιδιωτικών εταιριών, δεν θα είχαμε όσα αποτελεσματικά φάρμακα έχουμε σήμερα- άρα οποιοδήποτε εναλλακτικό μοντέλο πρέπει να συμπεριλαβάνει και τις 'κακές'... καπιταλιστικές εταιρίες παραγωγής φαρμάκων (έχω άδικο; Περιμένω αντίλογο).

EDIT

Correction: Δεν έχουν γίνει trials σε ανθρώπους όσον αφορά την αποτελεσματικότητα κατά του καρκίνου (για να μην παρεξηγηθούμε...).

http://www.thesimpsons.com/bios/images/bios_family_snowball2.gif

Κάτσε λίγο... Είμαστε σε φάση lost in translation...

Όσοι διαφωνούμε με σένα, δεν συζητάμε την αποτελεσματικότητα του φαρμάκου. Το μόνο που είπαμε γι'αυτό το θέμα είναι οτι δεν έχουν γίνει scientific trials (double blind or whatever κάνουν) σε ανθρώπους. Μπορεί να είναι αποτελεσματικό, αλλά αυτό δεν θα το μάθουμε ποτέ αν δεν γίνουν σωστά trials (μια γυναίκα δεν μετράει... δεν είναι στατιστικό δείγμα, ούτε blind trial, ούτε επιστημονικά σωστό). Επίσης, τα side effects ενός φαρμάκου δεν παρουσιάζονται σε όλους και ίσως δεν είναι εμφανή αμέσως (δηλαδή είναι μακροχρόνια). Μερικά είναι σπάνια, αλλά μπορεί να είναι πολύ σοβαρά (ακόμα και να προκαλέσουν θάνατο).

Άλλο είναι το βασικό πόιντ που πάμε να κάνουμε: Είναι λάθος προσέγγιση να λέει κανείς ότι προσπαθούν οι γνωστοί... άγνωστοι (φαρμακοβιομηχανίες; καπιτάλες; κυβερνήσεις; οι Οβραίοι; :lol:) να σαμποτάρουν το συγκεκριμένο φάρμακο. Αυτό, γιατί πολύ απλά ΔΕΝ ΔΥΝΑΤΑΙ να το παράγουν (θα πέσουν έξω!). Τίποτα άλλο δεν είπαμε παρά μόνο κάτι που (μόνο σε μας) είναι τόσο προφανές.

Τώρα, αυτό που ανέφερες για την γυναίκα- Διάβαζα στο wikipedia ότι υπάρχουν και άτομα που κάνουν self-adminstration του φαρμάκου (το χορηγούν στον εαυτό τους, χωρίς ιατρική συνταγή), αλλά και γιατροί που το χορηγούν σε καρκινοπαθεις, παρότι δεν είναι εγκεκριμένο από το FDA (το αντίστοιχο του ΕΟΦ στην Ελλάδα ( ; )). Είναι κάτι το επικίνδυνο και νομίζω καταλαβαίνεις γιατί...

Τέλος, ακόμα περιμένω να διαβάσω άποψη για το ποιό είναι το εναλλακτικό μοντέλο που θα μπορούσε να καλύψει τα κενά στο υπάρχον σύστημα (δηλαδή ότι οι φαρμακοβιομηχανίες, σαν ιδιωτικές εταιρίες, κοιτάνε το bottom line και όχι απαραίτητα το 'καλό της ανθρωπότητας'). Όλοι θα θέλαμε κάτι καλύτερο... Αλλά σκεφτείτε ότι χωρίς το funding των ιδιωτικών εταιριών, δεν θα είχαμε όσα αποτελεσματικά φάρμακα έχουμε σήμερα- άρα οποιοδήποτε εναλλακτικό μοντέλο πρέπει να συμπεριλαβάνει και τις 'κακές'... καπιταλιστικές εταιρίες παραγωγής φαρμάκων (έχω άδικο; Περιμένω αντίλογο).

EDIT

Correction: Δεν έχουν γίνει trials σε ανθρώπους όσον αφορά την αποτελεσματικότητα κατά του καρκίνου (για να μην παρεξηγηθούμε...).

Είδες ρε συ Snowball ότι χωρίς ειρωνείες και με ωραίο τρόπο ... μπορεί να γίνει διάλογος ωραία και καλά!!! Θα συμφωνήσω 100% σε ότι είπες , αλλά επέτρεψε μου να αφήσω και μια μικρή "πισινή" (για μένα μιλάω ) για το θέμα τις συνωμοσίας ή των συμφερόντων!

(μην μου πεις ότι έστω και λίγο , δεν σου μπαίνουν και σένα σκέψεις!!)

Έχω διαβάσει τόσα πολλά , που πλέον και κάτι αντίστοιχο στο συγκεκριμένο θέμα δεν θα με άφηνε και έκπληκτο!

Κατά τ' άλλα δεν μπορώ να πω κάτι αντίθετο με αυτά που έγραψες!;)

Εξάλλου ούτε επιστήμονας είμαι , ούτε ειδικός για να ξέρω!

Απλά ελπίζω να βρεθεί ένα τέτοιο φάρμακο αποτελεσματικό , στην χειρότερη ασθένεια* της ανθρωπότητας ... αυτά!:)

*πέρα της εγκεφαλικής , που όλοι λίγο πολύ νοσούμε!:grin:

Email, 5 February 2009:

- - - - - - - - - -

Το video από το youtube αν παρατηρήσεις τα νέα που εμφανίζονται στο κάτω μέρος της οθόνης μιλάνε με ημερομηνία 2007! Το άρθρο που ανέφερες ξεκίνησε στις 25/10/08 (δες την αρχική σελίδα).

Τα σχόλια μου δεν έχουν σκοπό να εντυπωσιάσουν κανέναν! Προσωπικά προβλήματα να έχω πάνω σε τι? Στο να μην θέλω να βγει ένα φάρμακο για μια αρρώστια που έχει στείλει στον άλλο κόσμο 3 άτομα από την οικογένειά μου? Μάλλον το κόλλημα το έχεις εσύ...

αυτά και τέλος...

edit

αλλά επέτρεψε μου να αφήσω και μια μικρή "πισινή" (για μένα μιλάω ) για το θέμα τις συνωμοσίας ή των συμφερόντων!

(μην μου πεις ότι έστω και λίγο , δεν σου μπαίνουν και σένα σκέψεις!!)

Κράτα όσες πισινές θες... δικαίωμά σου. Μην περιμένεις όμως και τους άλλους να συμφωνήσουν με τις απόψεις σου

Φαίνεται φοβερό. Ρε τους evolutionary biologists, respect :happy:

Θα το παραγγείλω από άμαζον. Θενξ για το τιπ!

Διαβασε το "καταρρευση" του Jared Diamond.

Φίλα πραγματικά το βιβλίο μου φάνηκε αρκετά ενδιαφέρον και μόλις τελειώσω με εξεταστικές θα πάω να πάρω και τα δυο του συγγραφέα... ;)