Jump to content

Samsung GT-i8910 HD

spazoklabanias
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Έχω να σας πω μερικά πράγματα για τα frames που ίσως δεν γνωρίζετε.

Τα frames δεν είναι τίποτα άλλο από απλές φωτογραφίες που η μία διαδέχεται την άλλη. Για να ξεγελαστεί το ανθρώπινο μάτι και ο ανθρώπινος εγκέφαλος και να νομίζει ότι βλέπει μια συνεχόμενη κίνηση χρειάζεται να προβληθούν ακριβώς 25 frames μέσα σε 1 δευτερόλεπτο.

Οι τηλεοπτικοί σταθμοί που παρακολουθείτε στο σπίτι σας, για να είναι σίγουροι ότι η εικόνα τους θα έχει ομαλότητα κίνησης, προβάλλουν 30 frames μέσα σε 1 δευτερόλεπτο, δηλαδή 5 περισσότερα από ό,τι απαιτείται.

Τα DVD players με προοδευτική σάρωση (progressive scan) προβάλλουν 60 frames μέσα σε 1 δευτερόλεπτο με αποτέλεσμα ακόμη καθαρότερη εικόνα.

Είναι λοιπόν κατανοητό ότι τα 24 frames/δευτερόλεπτο που υπόσχεται το omnia hd θα δημιουργούν κάποιο μικρό πρόβλημα, καθώς δεν πρόκειται να ξεγελούν πάντα τον εγκέφαλό μας. Το πρόβλημα θα είναι περισσότερο φανερό όταν η κάμερα κινείται γρήγορα και τα frames θα είναι πολύ διαφορετικά μεταξύ τους.

Αν ο περιορισμός των 24 frames δεν είναι θέμα hardware, ίσως μια μελλοντική αναβάθμιση να λύσει και αυτό το θέμα.

+1000 κι εγώ γι'αυτό το ανέφερα το θέμα και όπως θα δείτε είπα κιόλας οτι το πρόβλημα γίνεται αντιληπτό κυρίως σε πιο γρήγορες κινήσεις του κινητού ή του θέματος. Νομιίζω οτι ειδικά το βίντεο αυτής της συσκευής είναι αυτό που οδηγεί αρκετούς στην αποφαση να αναβαθμίσουν από την υπάρχουσα συσκευή τους, ειδικά αν έχουν ήδη κάποια με παρόμοιες κατα τα άλλα δυνατότητες. Δυστυχώς όμως τα 24 fps που δίνονται αν δε κάνω λάθος στα spec της συσκευής τα θεωρώ οριακά. Το ζήτημα του ήχου είναι πολύ πιθανό να φτιαχτεί με το firmware δεν ξέρω όμως αν το υλικό είναι σε θέση να υποστηρίξει και αύξηση του fps(frames per second). Εγώ βέβαια εικασίες κάνω, πιο αρμόδια να μιλήσουν είναι τα παιδιά που το έχουν ήδη και από ότι ακούω είναι ικανοποιημένοι. Απλά ο καθένας έχει διαφορετικές προσδοκίες. Με έγγραφα word, powerpoint και excel τί γίνεται παίζουν κανονικά;(Δεν έχω ξανασχοληθεί με symbian γι'αυτό ρωτάω...)

• Απαντήσεις 5,4χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

εχουν σχολιαστει τα παντα για την συσκευη αλλα φωτο απο βραδυ δεν εχουμε δει ακομα. Να δουμε τι ψαρια πιανει το led

παιδια για τις φοτο το βραδυ που λετε ριξτε μια ματια εδω http://www.whatmobile.net/Reviews/grouptest/camtest2009/... νομιζω τραβαει παρα πολυ καλα το βραδυ κ ειναι και πιο δυνατο απο τα 2πλα led της νοκια. κ αυτο φαινεται στις φοτο σε συγκριση με το ν97. απλα κατι δ παει καλα νομιζω τη μερα σε φως ηλιου,ενω βραδυ κ μεσα στο εμπορικο που εχει φοτο ειναι super...αυτη ειναι η γνωμη μου δλδ..ασ μας πει κ καποιος ειδικος στις φωτογραφιες(σωστη απεικονιση χρωματων,θορυβος κλπ.)

Έχω να σας πω μερικά πράγματα για τα frames που ίσως δεν γνωρίζετε.

Τα frames δεν είναι τίποτα άλλο από απλές φωτογραφίες που η μία διαδέχεται την άλλη. Για να ξεγελαστεί το ανθρώπινο μάτι και ο ανθρώπινος εγκέφαλος και να νομίζει ότι βλέπει μια συνεχόμενη κίνηση χρειάζεται να προβληθούν ακριβώς 25 frames μέσα σε 1 δευτερόλεπτο.

Οι τηλεοπτικοί σταθμοί που παρακολουθείτε στο σπίτι σας, για να είναι σίγουροι ότι η εικόνα τους θα έχει ομαλότητα κίνησης, προβάλλουν 30 frames μέσα σε 1 δευτερόλεπτο, δηλαδή 5 περισσότερα από ό,τι απαιτείται.

Τα DVD players με προοδευτική σάρωση (progressive scan) προβάλλουν 60 frames μέσα σε 1 δευτερόλεπτο με αποτέλεσμα ακόμη καθαρότερη εικόνα.

Είναι λοιπόν κατανοητό ότι τα 24 frames/δευτερόλεπτο που υπόσχεται το omnia hd θα δημιουργούν κάποιο μικρό πρόβλημα, καθώς δεν πρόκειται να ξεγελούν πάντα τον εγκέφαλό μας. Το πρόβλημα θα είναι περισσότερο φανερό όταν η κάμερα κινείται γρήγορα και τα frames θα είναι πολύ διαφορετικά μεταξύ τους.

Αν ο περιορισμός των 24 frames δεν είναι θέμα hardware, ίσως μια μελλοντική αναβάθμιση να λύσει και αυτό το θέμα.

φιλε μου δεν ειναι ετσι ακριβως τα πραγματα....για την ακριβεια εισαι πολυ λαθος σε καποια σημεια.

24-27 frames ειναι ο μεσος ορος αποτυπωσης των κανονικων ταινιων μεγαλης παραγωγης . το μεγαλο λαθος σου ειναι οτι το γραφεις ως μειονεκτημα ενω ειναι ισως το μεγαλυτερο πλεονεκτημα. Κανει πιο ομαλη την αναπαραγωγη και προσφερει πιο σταθερη εικονα.

τα frames δεν εχουν να κανουν με την ποιοτητα ενος βιντεο αλλα κυριως με τον χαρακτηρα και το υφος της κινηματογραφησης. πχ οι γρηγορες σκηνες σε μια ταινια γινονται με 30 frames κι αυτο δεν ειναι στανταρ.ειναι καθαρα θεμα υποκειμενικο του δημιουργου.

βεβαιως εμεις θελουμε μια ικανοποιητικη ληψη κι αυτο το δινουν τα 25 frames . κυριως γιατι η ληψη με το χερι ειναι ασταθης και με τα 30 frames αποτυπωνονται ενοχλητικα οι εντονες κινησεις( οσοι εχουν νοκια το ξερουν αυτο).

και για να μιλησω με τις δικες σου λεξεις τα 24 frames einai υπεραρκετα οχι μονο για να ξεγελουν το εγκεφαλο μας σε οποιαδηποτε ληψη αλλα ταυτοχρονα να δινουν στο βιντεο πιο συγκροτημενο υφος.

Αγγελίες μόνο στο Buy & Sell forum

φιλε μου δεν ειναι ετσι ακριβως τα πραγματα....για την ακριβεια εισαι πολυ λαθος σε καποια σημεια.

24-27 frames ειναι ο μεσος ορος αποτυπωσης των κανονικων ταινιων μεγαλης παραγωγης . το μεγαλο λαθος σου ειναι οτι το γραφεις ως μειονεκτημα ενω ειναι ισως το μεγαλυτερο πλεονεκτημα. Κανει πιο ομαλη την αναπαραγωγη και προσφερει πιο σταθερη εικονα.

τα frames δεν εχουν να κανουν με την ποιοτητα ενος βιντεο αλλα κυριως με τον χαρακτηρα και το υφος της κινηματογραφησης. πχ οι γρηγορες σκηνες σε μια ταινια γινονται με 30 frames κι αυτο δεν ειναι στανταρ.ειναι καθαρα θεμα υποκειμενικο του δημιουργου.

βεβαιως εμεις θελουμε μια ικανοποιητικη ληψη κι αυτο το δινουν τα 25 frames . κυριως γιατι η ληψη με το χερι ειναι ασταθης και με τα 30 frames αποτυπωνονται ενοχλητικα οι εντονες κινησεις( οσοι εχουν νοκια το ξερουν αυτο).

και για να μιλησω με τις δικες σου λεξεις τα 24 frames einai υπεραρκετα οχι μονο για να ξεγελουν το εγκεφαλο μας σε οποιαδηποτε ληψη αλλα ταυτοχρονα να δινουν στο βιντεο πιο συγκροτημενο υφος.

Σεβαστές και οι δύο απόψεις , αλλά αν δείτε τα ανεβασμένα βίντεο στο u tube , θα παρατηρήσετε όλοι ότι κάτι δεν πάει καλά.... από nokia τα videos παρουσιάζονται πιό σταθερά!!! (μάλλον χωρίς ενοχλητικές διακοπές εννοούσα...)

Σεβαστές και οι δύο απόψεις , αλλά αν δείτε τα ανεβασμένα βίντεο στο u tube , θα παρατηρήσετε όλοι ότι κάτι δεν πάει καλά.... από nokia τα videos παρουσιάζονται πιό σταθερά!!! (μάλλον χωρίς ενοχλητικές διακοπές εννοούσα...)

το youtube για να ανεβασει τα βιντεο τα υποβαλλει εκ νεου σε ripping κατι που επιρεαζει και το frame rating opote ειναι δυσκολο να κρινουμε ξεκαθαρα.

οσον αφορα για το προηγουμενο θεμα δεν ειναι αποψεις για ενα αοριστο ζητημα ειναι διατυπωση καποιον χαρακτηριστικων οποτε ή το ενα ειναι σωστο ή το αλλο ή και τα 2 ειναι λαθος.

επισης η παρατηρηση για το οτι ο εγκεφαλος ξεγελιεται στα 21 frames einai τελειως λαθος καθωςς ι silent movies εκανα ληψεις στα 16.

την παρακατω παραθεση την κανω ωστε να γινει αντιληπτο οτι το 25 frame rating einai to ιδανικο αυτη τη στιγμη στη πλειονοτητα των ταινιων ποσο μαλλον για μια συσκευη ληψης χειρος.

"30p, or 30-frame progressive, is a noninterlaced format and produces video at 30 frames per second. Progressive (noninterlaced) scanning mimics a film camera's frame-by-frame image capture and gives clarity for high speed subjects and a cinematic-like appearance. Shooting in 30p mode offers video with no interlace artifacts. The widescreen film process Todd-AO used this frame rate in 1954–1956. For video, this frame rate originated in the 1940s for recording current events or recording shows that were not shot in 24p film as well as TV commercials. However, this frame rate became popular in the 1980s, with the popularity of music videos.

The 24p frame rate is also a noninterlaced format, and is now widely adopted by those planning on transferring a video signal to film. But film- and video-makers turn to 24p for the "cine"-look even if their productions are not going to be transferred to film, simply because of the "look" of the frame rate. When transferred to NTSC television, the rate is effectively slowed to 23.976 frame/s, and when transferred to PAL or SECAM it is sped up to 25 frame/s. 35 mm movie cameras use a standard exposure rate of 24 frames per second, though many cameras offer rates of 23.976 frame/s for NTSC television and 25 frame/s for PAL/SECAM. The 24 frame/s rate became the de facto standard for sound motion pictures in the mid-1920s.[1]

25p is a video format which runs twenty-five progressive frames per second. This framerate is derived from the PAL television standard of 50i (or 50 interlaced fields per second). While 25p captures only half the motion that normal 50i PAL registers, it yields a higher vertical resolution on moving subjects. It is also better suited to progressive-scan output (e.g. on LCD displays, computer monitors and projectors) because the interlacing is absent. Like 24p, 25p is often used to achieve "cine"-look.

50p and 60p is a progressive format used in high-end HDTV systems. While it is not technically part of the ATSC or DVB broadcast standards, it is rapidly gaining ground in the areas of set-top boxes and video recordings.[citation needed]"

Συγχωρειστε την επιμονη μου για την αποσαφηνιση του θεματος .ειναι κατι σημαντικο ομως για την προβολη των πλεονεκτηματων της συσκευης .το να αιωρουνται λαθος πληροφοριες δημιουργει πολλες φορες υπονοια δυσφημισης

παιδια για τις φοτο το βραδυ που λετε ριξτε μια ματια εδω http://www.whatmobile.net/Reviews/gr...t/camtest2009/... νομιζω τραβαει παρα πολυ καλα το βραδυ κ ειναι και πιο δυνατο απο τα 2πλα led της νοκια. κ αυτο φαινεται στις φοτο σε συγκριση με το ν97. απλα κατι δ παει καλα νομιζω τη μερα σε φως ηλιου,ενω βραδυ κ μεσα στο εμπορικο που εχει φοτο ειναι super...αυτη ειναι η γνωμη μου δλδ..ασ μας πει κ καποιος ειδικος στις φωτογραφιες(σωστη απεικονιση χρωματων,θορυβος κλπ.)

πολύ κατατοπιστικό το τεστ

κ θα συμφωνήσω μαζί σου.

super σε όλα εκτός από τα κοντινά σε μέρα

βράδυ νομίζω ότι δίνει εντυπωσιακά το καλύτερο

αποτέλεσμα από όλα τα υπόλοιπα (LG Viewty,N97,W995)

:D

+1000 κι εγώ γι'αυτό το ανέφερα το θέμα και όπως θα δείτε είπα κιόλας οτι το πρόβλημα γίνεται αντιληπτό κυρίως σε πιο γρήγορες κινήσεις του κινητού ή του θέματος. Νομιίζω οτι ειδικά το βίντεο αυτής της συσκευής είναι αυτό που οδηγεί αρκετούς στην αποφαση να αναβαθμίσουν από την υπάρχουσα συσκευή τους, ειδικά αν έχουν ήδη κάποια με παρόμοιες κατα τα άλλα δυνατότητες. Δυστυχώς όμως τα 24 fps που δίνονται αν δε κάνω λάθος στα spec της συσκευής τα θεωρώ οριακά. Το ζήτημα του ήχου είναι πολύ πιθανό να φτιαχτεί με το firmware δεν ξέρω όμως αν το υλικό είναι σε θέση να υποστηρίξει και αύξηση του fps(frames per second). Εγώ βέβαια εικασίες κάνω, πιο αρμόδια να μιλήσουν είναι τα παιδιά που το έχουν ήδη και από ότι ακούω είναι ικανοποιημένοι. Απλά ο καθένας έχει διαφορετικές προσδοκίες. Με έγγραφα word, powerpoint και excel τί γίνεται παίζουν κανονικά;(Δεν έχω ξανασχοληθεί με symbian γι'αυτό ρωτάω...)

Δυστηχώς ενώ μέχρι ενός σημείου ( για το ποσα frames αντιλαμβάνεται το μάτι κλπ. ) εσύ και ο φιλος που ανάλυσε ποιο πριν τα γράφετε σωστά , στο σημείο με τα 24 έχετε λάθος.

24 frames είναι τις περισσότερες φορές το βασικό forma του cinema. Είναι μια χαρά για το μάτι .

Αυτό που προφανός συμβαίνει στο 8910 είναι ότι ( υπόθεση κάνω ) θα πέφτει στα 20 + - frames . Ετσι με το ρυθμό αυτό και λόγο του όχι και τόσο δυνατου επεξεργαστή ( μιας κάμερας για παράδειγμα ) σε συνδιασμό με την απουσία του stabilazer βγαίνει αυτό το αποτέλεσμα.

Λογικό είναι . Τηλέφωνο είναι όχι Camera.

Εδώ κάμερες ίδιας αξίας και έχουν προβλήματα με τις γρήγορε σκηνές , πόσο δε μάλλον το κινητό.

Αυτό που καταλαβαίνω εγώ απο το test είναι ότι όλες foto είναι για τα μπάζα.

Εξωτερικός χώρος - Κανένα βάθος , λάθος χρώματα , κακή αντίθεση , μπερδέματα. απο όλα . Ξεχωρίζει λίγο το Ν97

Εσωτερικός χώρος - μια απο τα ίδια . το smart δείχνει να έχει καλύτερο αποτέλεσμα

Βράδυ και φλας - Μαυρα χάλια ( δεν αξίζει κριτικής ) 8910 έχει πιο δυνατό φλάς και είναι πιο καθαρό. ( τέσπα )

Συμφωνω κι εγω απολυτα....το βραδυ ειναι απεχτο...σε συγκριση με τα αλλα...

οπως επισης...και μεσα στο εμπορικο....

Συμπερασμα σε κλειστους χωρους...ειναι πολυ δυνατο!!!

Βεβαια δε θα ελεγα το ιδιο και για τους εξωτερικους...οπου ειναι λιγο πιο θαμπο απο τα αλλα 2... :(

Ο καθενας μπορει να κρινει τι προτιμαει βεβαια....τελικα καλα εκανε η samsung...με το LED...και ας την κατακρινουν καποιοι... ;)

Γενικότερα η κάμερα σε μία συσκευή δεν με ενδιαφέρει τόσο πολύ και, είναι από τα τελευταία στοιχεία που θα καθίσω να αναλύσω. Σίγουρα θέλω μια καλή κάμερα αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα μπω στον κόπο να συγκρίνω το κατά πόσο η κάμερα της Α συσκευής που με ενδιαφέρει είναι καλύτερη ή όχι από αυτή της Β (που ίσως δε με ενδιαφέρει για αγορά).

Διαβάζοντας όμως τα σχόλιά σας περί πολύ καλής απόδοσης σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, μου κινήσατε το ενδιαφέρον και μπήκα στο συγκεκριμένο site για να δω τα αποτελέσματα σε σχέση με τις υπόλοιπες συσκευές. Ξεκινώντας με τις δύο πρώτες, το HD, απογοητεύει. Ενώ το Ν97 (με αυτό κυρίως γίνεται η σύγκριση), λαμβάνει πολύ καλά το θέμα που είναι μπροστά στον φακό αλλά και όλες τις λεπτομέρειες στο background, στο HD, υπάρχει μια μαυρίλα.

Στις τελευταίες με την πόρτα και το δωμάτιο, ξεχάσατε να παρατηρήσετε μια πάρα πολύ σημαντική λεπτομέρεια. Οι φωτο με το HD είναι αρκετά πιο κοντινές. Δείτε πόσο πιο κοντά φαίνεται η κάσα της πόρτας και η κόκκινη καρέκλα στο HD και που στο Ν97. Σε συσκευές με led, το κάθε εκατοστό μετράει και αλλάζει το αποτέλεσμα. Για να βγάλουμε ασφαλή αποτελέσματα, θα πρέπει να υπάρχουν αυστηρά οι ίδιες συνθήκες και για τις δύο συσκευές. Κάτι που δεν συμβαίνει εδώ.

Ισως θα πρεπει να ριξεις αλλη μια ματια...στο site...Εαν κοιταξεις πιο προσεκτικα θα δεις οτι σε ολες τις φωτογραφιες το OMNIA τραβαει απο πιο κοντα....Αυτο δεν ειναι κατι το καινουργιο για

την Samsung...οσοι εχουν αγορασει κινητα της εν λογω εταιριας το γνωριζουν πολυ καλα αυτο..

Δε γνωριζω το λογο αλλα σε ολες τις φορες που εβγαλα φωτο με το δικο μου Samsung...και με

καποιο κινητο φιλου αλλης μαρκας..το Samsung ηταν παντα σαν να εχει ενεργοποιημενο το

zoom.

Δεν ισχύει αυτό, τουλάχιστον στο HD. Έκανα το τεστ που λες και κατά την λήψη φωτογραφίας η απόσταση ήταν κανονική ενώ στην βιντεοσκόπιση, στην ανάλυση VGA ήταν κανονική, στην 720p έκανε ζουμ ο φακός.

Τώρα, αν ο φωτογράφος είχε πειράξει καμία ρύθμιση και είχε μόνιμο ζουμ η κάμερα, δεν το γνωρίζω. Δεν αποκλείεται να έχεις και δίκιο.

Αυτό το οποίο είπα από το πρώτο ποστ μου που αφορούσε στην ποιότητα του video είναι οτι κάνει κάποια σπασίματα τουλάχιστον όπως φαίνεται στο youtube ενώ άλλα βίντεο που έχουν ανέβει εκεί από άλλες συσκευές δεν κάνουν. Συνεπώς κάτι δεν πάει καλά και επειδή το συγκεκριμένο φαινόμενο οφείλεται στο συγκεκριμένο χαρακτηριστικό γι'αυτό το ανέφερα. Η samsung δίνει την τιμή 24 fps αλλά το θέμα όπως αναφέρουν και άλλοι χρήστες στα σχόλια κάτω από τα video των οποίων τα λινκ εδωσα, είναι οτι ενδεχομένως να μην κρατάει αυτό το ρυθμό αλλά να πέφτει σε χαμηλότερες τιμές με αποτέλεσμα το φαινόμενο που παρατηρείται. Ισως αυτό να το ξέρουν άλλοι κατασκευαστές και γι'αυτό να δουλεύουν με 30 και πάνω. Επίσης το viewty που είχε 120fps δεν είχε τέτοια προβλήματα. Προσωπικά εξετάζω τις δυνατότητές του για να δω αν έχει νόημα για μένα μια τέτοια αναβάθμιση από το κινητό που έχω τώρα. Το καλό βίντεο προσωπικά θα ήταν ένας ισχυρός λόγος για να το αποφασίσω και γι'αυτό το συζητώ. Κυρίως με ενδιαφέρει πέρα από τεχνικά χαρακτηριστικά να ξέρω την εντύπωση που αφήνει στους ήδη χρήστες του. Πάντως και από τεχνικής σκοπιάς να το δούμε ο αριθμός fps που δίνεται αναφέρεται σε μέγιστες και όχι μέσες τιμές λήψεις. Συμφωνώ λοιπόν με τα όσα τεχνικά αναφέρθηκαν αλλά το θέμα είναι ποια καταλήγει τελικά να είναι η πραγματική τιμή κατά το μεγαλύτερο μέρος της διάρκειας λήψεως ώστε να έχουμε ένα ομαλό αποτέλεσμα.

Δεν ισχύει αυτό, τουλάχιστον στο HD. Έκανα το τεστ που λες και κατά την λήψη φωτογραφίας η απόσταση ήταν κανονική ενώ στην βιντεοσκόπιση, στην ανάλυση VGA ήταν κανονική, στην 720p έκανε ζουμ ο φακός.

Τώρα, αν ο φωτογράφος είχε πειράξει καμία ρύθμιση και είχε μόνιμο ζουμ η κάμερα, δεν το γνωρίζω. Δεν αποκλείεται να έχεις και δίκιο.

mirror νομιζω ειναι καθαρα θεμα των κινητων.. αν παρατηρησεις για παραδειγμα σε ολες τις νυχτερινες,το ν97 ειναι παντα μακρινη,το w995 παντα λιγο πιο κοντινη σε σχεση με το n97 κ το ομνια ακομα πιο κοντα.. εκτος αμα γινεται επιτηδες.......

παντως εγω δ ξερω τι γινεται με το ομνια με τσ πρωτες στη μερα με το λουλουδι καθως εχω δει κ αλλεσ κ δ ειναι σε καμια περιπτωση τοσο μαυρες πισω.

για του λογου το αληθες ριξτε μια ματια εδω http://www.samsungomniahd.com/2009/06/05/samsung-i8910-hd-takes-excellent-macro-pictures/

Καλησπέρα σε όλους..είμαι ένας μέχρι πρότινος φανατικός χρήστης της Νοκια και μετά το φιασκο και την ταλαιπωρία μου με το 5800 (προβληματικό ακουστικό και οθόνη που..κάηκε τρείς μήνες μετα την χρήση της) αποφάσισα να αναθεωρήσω απόψεις μιας και η Samsung σε όλα της τα προοιόντα από τηλεοράσεις μέχρι κινητα είναι πολύ μπροστά από τον ανταγωνισμό...με το ΟΜΝΙΑ HD έχω εντυπωσιαστεί σε όλα του..ήθελα να ρωτήσω λοιπόν τα εξής α) πότε αναμενεται Ελλάδα απο την Vodafone β) πως γίνονται οι αναβαθμισεις λογισμικού και γ) αν επιλέξω να το παραγγείλω από τώρα on-line με Αγγλικό μενου σε ποιό site να αποτανθώ και αν θα λειτουργεί η με ελληνική κάρτα SIM. Thanks.
[sIGPIC][/sIGPIC]

Δεν χρειάζεται.

Είναι ήδη προεγκατεστημένη.

το facebook widget στο ΗD ειναι απλα μια συντομευση για το mobile.facebook.com καμια σχεση με το αντιστοιχο της νοκια... μην γραφουμε οτι θελουμε

Στο άδειο δωμάτιο και στον κρύο αέρα

Να σ’ αγαπώ το μόνο που μου μένει

Να ‘μαι για σένα η ζωή που περιμένει

Να κλέψει να σου δώσει

Να σε στείλει να σε νοιώσει...

για του λογου το αληθες ριξτε μια ματια εδω http://www.samsungomniahd.com/2009/06/05/samsung-i8910-hd-takes-excellent-macro-pictures/

Προσωπικά είμαι υπέρ του 8910 αλλα ......... Ας μας πούνε το πώς βγήκαν αυτές και έφυγα για να το πάρω.

Μην τρελαθούμε .

Εχουν επεξεργαστεί ... δεν πιστεύω το αντίθετο.

Φίλε μου, αν είχες στον υπολογιστή σου το ασυμπίεστο βίντεο που έχω εγώ, το οποίο τραβήχτηκε με ένα omnia hd (το κατέβασα πριν αρκετές μέρες από ένα site αλλά δυστυχώς δεν θυμάμαι από ποιο :O) δεν θα ήσουν καθόλου ικανοποιημένος απο το αποτέλεσμα. Το βίντεο απεικονίζει έναν αυτοκινητόδρομο την ώρα που περνούν αυτοκίνητα. Η κίνηση των αυτοκινήτων είναι ξεκάθαρα στατική και κολλάει. Αυτό δεν είναι παρά θέμα του fps και τίποτα άλλο! Σε αυτό είμαι κατηγορηματικός. Τώρα, αν το fps πέφτει κάτω από τα 24, όπως έχει ειπωθεί αλλού, αυτό δεν το ξέρω, αλλά δεν το ξέρεις κι εσύ. Όπως και να έχει το πράγμα, η κίνηση ΔΕΝ είναι ομαλή.

Να σημειώσω ότι σε καμία περίπτωση δεν θέλω να δυσφημίσω το κινητό της Samsung. Μάλιστα έχω πάρει ήδη την απόφαση να το αποκτήσω. Απλά είμαστε όλοι μια "παρέα" που συζητάμε για μια συσκευή που φέρνει μερικές καινοτομίες. Δεν είναι κακό όμως να λέμε ότι δεν είναι όλα τέλεια όπως διαφημίζει η Samsung.

Κι ένας χρυσός κανόνας: Ποτέ καμία συσκευή δεν θα είναι ΤΕΛΕΙΑ. Διαφορετικά πώς θα πουλήσει το επόμενο μοντέλο; Όλα είναι θέμα μάρκετιγκ! Στο επόμενο omnia θα υπάρχουν περισσότερα Megapixels, περισσότερα frames, περισσότερη μνήμη, μεγαλύτερος επεξεργαστής, γρηγορότερο internet κ.λπ. Το ίδιο και στο μεθεπόμενο.

Φιλοσοφήστε το λίγο! Σε 10 χρόνια το omnia hd θα είναι μουσειακό κομμάτι, όπως μουσειακά κομμάτια είναι πια τα πρώτα μας κινητά. Σε 10 χρόνια θα γελάμε με το HD όπως γελάμε τώρα με τις "παντόφλες" του παρελθόντος. Προτείνω, λοιπόν, να απολαύσουμε όσοι θέλουμε τις δυνατότητες που μας δίνει η παρούσα τεχνολογία και όσον αφορά πιθανές ατέλειες, ας κάνουμε και λίγο τα στραβά μάτια. Μήπως τέλειος είναι κανείς από εμάς;

Καλησπέρα σε όλους..είμαι ένας μέχρι πρότινος φανατικός χρήστης της Νοκια και μετά το φιασκο και την ταλαιπωρία μου με το 5800 (προβληματικό ακουστικό και οθόνη που..κάηκε τρείς μήνες μετα την χρήση της) αποφάσισα να αναθεωρήσω απόψεις μιας και η Samsung σε όλα της τα προοιόντα από τηλεοράσεις μέχρι κινητα είναι πολύ μπροστά από τον ανταγωνισμό...με το ΟΜΝΙΑ HD έχω εντυπωσιαστεί σε όλα του..ήθελα να ρωτήσω λοιπόν τα εξής α) πότε αναμενεται Ελλάδα απο την Vodafone β) πως γίνονται οι αναβαθμισεις λογισμικού και γ) αν επιλέξω να το παραγγείλω από τώρα on-line με Αγγλικό μενου σε ποιό site να αποτανθώ και αν θα λειτουργεί η με ελληνική κάρτα SIM. Thanks.

Φίλε μου για το πότε μια ημερομηνία που παίζει πολύ είναι 15 ή 16 Ιούλη, για τις αναβαθμίσεις λογισμικού επειδή φαντάζομαι αναφέρεσαι στίς επίσημες ο συνήθης τρόπος για όλες τις εταιρίες είναι σύνδεση με τον υπολογιστή με το καλώδιο της συσκευής και με πρόσβαση στο ίντερνετ μπαίνεις στο site της εταιρίας όπου ελέγχεις για την πιο πρόσφατη έκδοση του λογισμικού του τηλεφώνου σου. Ανεπίσημα βέβαια θα βρείς πολλά να κυκλοφορούν σε διάφορα site και μαγαζιά. Για το τρίτο με τη sim δεν υπάρχει πρόβλημα και με τη γλώσσα μετά από μικρό χρονικο διάστημα θα μπορείς άνετα να περάσεις ελληνικά( αναλόγως βεβαια και των γνώσεών σου) και επίσης υπάρχουν μέρη που μπορούν να το κάνουν αυτοί για σένα. Αυτό όμως που θα πρέπει να προσέξεις είναι κυρίως το θέμα της εγγύησης που θα έχεις αναλόγως από που το πάρεις και τη χώρα που θα πρέπει να γίνει η επισκευή. Μια φιλική συμβουλή αυτά που βλέπεις στο δίκτυο για ιντερνατιοναλ εγγυήσεις μην τα ακούς και πολύ.Οχι οτι φταίνε οι έμποροι, απλά η Samsung Ελλάδος κάνει τα κόλπα της...Υπάρχουν και μαγαζιά που σε καλύπτουν με εγγυήσεις από εξωτερικό. Δική σου απόφαση. Μαγαζί δε θα προτείνω κάνε μια αναζήτηση ας πούμε στο skroutz και δες

Φίλε μου, αν είχες στον υπολογιστή σου το ασυμπίεστο βίντεο που έχω εγώ, το οποίο τραβήχτηκε με ένα omnia hd (το κατέβασα πριν αρκετές μέρες από ένα site αλλά δυστυχώς δεν θυμάμαι από ποιο :O) δεν θα ήσουν καθόλου ικανοποιημένος απο το αποτέλεσμα. Το βίντεο απεικονίζει έναν αυτοκινητόδρομο την ώρα που περνούν αυτοκίνητα. Η κίνηση των αυτοκινήτων είναι ξεκάθαρα στατική και κολλάει. Αυτό δεν είναι παρά θέμα του fps και τίποτα άλλο! Σε αυτό είμαι κατηγορηματικός. Τώρα, αν το fps πέφτει κάτω από τα 24, όπως έχει ειπωθεί αλλού, αυτό δεν το ξέρω, αλλά δεν το ξέρεις κι εσύ. Όπως και να έχει το πράγμα, η κίνηση ΔΕΝ είναι ομαλή.

Να σημειώσω ότι σε καμία περίπτωση δεν θέλω να δυσφημίσω το κινητό της Samsung. Μάλιστα έχω πάρει ήδη την απόφαση να το αποκτήσω. Απλά είμαστε όλοι μια "παρέα" που συζητάμε για μια συσκευή που φέρνει μερικές καινοτομίες. Δεν είναι κακό όμως να λέμε ότι δεν είναι όλα τέλεια όπως διαφημίζει η Samsung.

Κι ένας χρυσός κανόνας: Ποτέ καμία συσκευή δεν θα είναι ΤΕΛΕΙΑ. Διαφορετικά πώς θα πουλήσει το επόμενο μοντέλο; Όλα είναι θέμα μάρκετιγκ! Στο επόμενο omnia θα υπάρχουν περισσότερα Megapixels, περισσότερα frames, περισσότερη μνήμη, μεγαλύτερος επεξεργαστής, γρηγορότερο internet κ.λπ. Το ίδιο και στο μεθεπόμενο.

Φιλοσοφήστε το λίγο! Σε 10 χρόνια το omnia hd θα είναι μουσειακό κομμάτι, όπως μουσειακά κομμάτια είναι πια τα πρώτα μας κινητά. Σε 10 χρόνια θα γελάμε με το HD όπως γελάμε τώρα με τις "παντόφλες" του παρελθόντος. Προτείνω, λοιπόν, να απολαύσουμε όσοι θέλουμε τις δυνατότητες που μας δίνει η παρούσα τεχνολογία και όσον αφορά πιθανές ατέλειες, ας κάνουμε και λίγο τα στραβά μάτια. Μήπως τέλειος είναι κανείς από εμάς;

Μεγάλε έγραψες!!!Αυτό ακριβώς είναι το ζουμί της υπόθεσης! Πρέπει να ξερουμε τι κάνουμε και πότε αλλιώς κάθε ΄3μηνο θα τρέχαμε για το νέο μοντέλο( όσοι έχουν βέβαια τη δυνατότητα μπράβο τους). Εγώ ας πούμε το προηγούμενο όμνια το απέρριψα για 2 μόνο λόγους. Το ένα ήταν η ανάλυση της οθόνης που το καθιστούσε μη λειτουργικό για τις ανάγκες μου στο να βλέπω καθαρά ιστοσελίδες.

Tο είχα συγκρίνει με το Xperia και η διαφορά ήταν τρομακτική.Eνώ στο Xperia έβλεπες τα πάντα όσο μικρή κι αν ήταν η γραμματοσειρά οπότε δε χρειαζόταν να κανεις ζοομ στις σελίδες συνέχεια και έβλεπες όλο το περιεχόμενο, στο όμνια έπρεπε να κάνεις συνεχώς zoom π.χ στο in.gr ώστε να βλέπεις να διαβάσεις τα νέα. Ο δεύτερος λόγος ήταν το βίντεο, που παρέμενε για τα δικά μου γούστα όχι καλό και άρα ενώ θα το είχα σα λειτουργία δε θα το χρησιμοποιούσα, όπως και στα κινητά που μέχρι σήμερα είχα. Ετσι περίμενα κι αλλο. Θεωρώ οτι το θέμα της οθόνης έχει λυθεί στο HD αλλά και σε όλα τα επόμενα όμνια που αναμένονται σύντομα.Εκεί που κολλάω είναι το video και δεν έχω πρόβλημα να περιμένω κι άλλο...Καλό τέλος θα ήταν και ένα καλό πληκτρολόγιο κάτω από την οθόνη αλλά όπως είπε ένας φίλος είναι πολύ μεγάλη η οθόνη και τα πλήκτρα του εικονικού είναι ευχρηστα.οπότε...

Οσο για το αν θα γελάμε με κάποια κινητά νομίζω οτι κάποιες συσκευές ειδικά γίνονται απλά κλασσικές. Ας πούμε μπορεί να πήρα windows mobile κινητό με wifi, gps κτλ αλλά το SE k750i δεν το αποχωρίστηκα ακόμα. Είναι μια συσκευή που η ποιότητά της την έκανε κλασσική στα μάτια μου και πολλών άλλων. Για την εποχή που βγήκε ήταν πραγματικά κορυφαία συγκεντρώνοντας θεαματικά πλεονεκτήματα έναντι όλων των ανταγωνιστών και οι φωτογραφίες που βγάζει στέκονται ακόμα και σήμερα, για να μη μιλήσω για τις άπειρες εφαρμογές και παιχνίδια. Anyway τελικά συμφωνώ οτι εμείς καθορίζουμε το αν καλυπτόμαστε για τις τρέχουσες επιθυμίες μας από κάποια συσκευή. Το HD είναι σίγουρα πολύ ψηλά αυτή τη στιγμή, απλά μένει στον καθένα μας να αξιολογήσει το κατα πόσο τον καλύπτει πλήρως ή είναι διατεθειμένος να περιμένει λιγάαααακι ακόμα...

Προσωπικά είμαι υπέρ του 8910 αλλα ......... Ας μας πούνε το πώς βγήκαν αυτές και έφυγα για να το πάρω.

Μην τρελαθούμε .

Εχουν επεξεργαστεί ... δεν πιστεύω το αντίθετο.

ελα τωρα hd ειναι αυτο...:lol::lol::lol:

Να ρωτησω κατι...εσεις που το εχετε αποκτησει και μας γραφεται τις εντυπωσεις σας...θα μπορουσατε να μας (δε θυμαμαι αν το εχει καποιος αναφερει ηδη..) ποσα giga ειναι το κινητο?Διοτι διαβασα σε ενα site εαν χρειαστει θα στειλω το λινκ οτι στην ευρωπη κυκλοφορει με 8 giga ενω μονο στις σκανδιναβικες χωρες υπαρχει και το 16 αρι...Γνωριζει καποιος αν ισχυει κατι τετοιο κι αν στην ελλαδα θα περιμενουμε και τις 2 εκδοσεις...απο την αρχη της κυκλοφοριας του?

Να ρωτησω κατι...εσεις που το εχετε αποκτησει και μας γραφεται τις εντυπωσεις σας...θα μπορουσατε να μας (δε θυμαμαι αν το εχει καποιος αναφερει ηδη..) ποσα giga ειναι το κινητο?Διοτι διαβασα σε ενα site εαν χρειαστει θα στειλω το λινκ οτι στην ευρωπη κυκλοφορει με 8 giga ενω μονο στις σκανδιναβικες χωρες υπαρχει και το 16 αρι...Γνωριζει καποιος αν ισχυει κατι τετοιο κι αν στην ελλαδα θα περιμενουμε και τις 2 εκδοσεις...απο την αρχη της κυκλοφοριας του?

Οπως είναι η πάγια τακτική αρχικά θα έρθει το 8άρι...

φιλε μου ωραια αυτα που λες δε διαφωνω . μονο που το παιδι που πρωτοσχολιασε τα frames εκανε ξεκαθαρα λαθος διατυπωση και αυτη και μονο διορθωσα.

εγραψε πως τα 24 frames δεν ειναι αρκετα και οτι μπρει να βλεπουμε αποσπασματικα εικονες κατι που ειναι ολοτελα λαθος( με την προυποθεση ομως οτι το ομνια τηρει το 24fps). σε παρακατω posts εγινε η επισημανση οτι το κινητο δεν πιανει το frame rating tvn 24 και οτι ισως πεφτει πολυ κατω.

το κινητο δεν το εχω και εννοειται δε διαφωνησα με την πιθανοτητα να εχει αυτο το ελλατωμα.

η συζητηση τεθηκε γυρω απο το αν τα 24 ειναι αρκετα οχι αν τραβαει καλα το ομνια .

η αποψη μου εξ αρχης ηταν οτι αν το ομνια πιανει τα 24fps αψογα ειναι αρκετα.

ειναι λαθος να ζηταμε μεγαλυτερο fps apo to αναγραφομενο , πρεπει να ζηταμε απλα να τηρηθει αυτο.

1. πότε αναμενεται Ελλάδα απο την Vodafone

2. πως γίνονται οι αναβαθμισεις λογισμικού και

3. αν επιλέξω να το παραγγείλω από τώρα on-line με Αγγλικό μενου σε ποιό site να αποτανθώ και αν θα λειτουργεί η με ελληνική κάρτα SIM. Thanks.

1. Σε κάλυψε, όπως και στο τρίτο ερώτημα, ο φίλος labrosargyrakis.

2. Δες εδώ πως το φλασάρεις.

3. Ναι, αν προσέξεις μην πετύχεις κλειδωμένο σε κάποιο δίκτυο τηλέφωνο, θα λειτουργεί μια χαρά με την sim σου.

θα ερθει λενε 16 ιουλιου.

απεξω μπορεις να το παρεις απο ιταλια ειναι πιο φτηνο απο την αγγλια.

απο αγγλια στο http://www.play.com

http://www.play.com/Mobiles/Mobile/-/1016/1261/-/9037887/Samsung-i8910-8GB-Omnia-HD-Sim-Free-Unlocked-Mobile-Phone/Product.html?searchtype=genre

kai ebay.co.uk και στο ebay.it

8αρι ειναι και το δικο μου.

• The title was changed to Samsung GT-i8910 HD