gmac Δημ. January 21, 2009 Κοινοποίηση Δημ. January 21, 2009 Αυτή η τυπικούρα μπορεί να μην σε απασχολεί γιατί ενδεχομενως έχεις μια δουλειά και βγάζεις ως προς το ζην (και δεν είσαι Ελλάδα) αλλά εμένα ως μελλοντικό εργαζόμενο αυτό με ενοχλεί. Δεν μπορείς να καταλάβεις γιατί βέβαια γιατί δεν είσαι στη θέση μας. Δε μπορώ να καταλάβω γιατί, επειδή δεν έχω διαβάσει ούτε ένα επιχείρημα που να στέκει. Τώρα για την εταιρεία που λες και το deree χιλια δυο μπορεί να συμβαίνουν. Υπάρχουν άλλα τόσα αντίθετα παραδείγματα Μα το παράδειγμα το έφερα για να δείξω ότι δεν έχουν τα χαρτιά και οι αναγνωρίσεις μόνο σημασία. Φυσικά το παράδειγμα που έφερα δεν είναι το μοναδικό και υπάρχουν κι άλλα. Σημασία έχει ότι καταρρίπτει το επιχείρημά σου ότι "τα ΚΕΣ είναι κατώτερα" και του ότι "τίποτα δε γίνεται αξιοκρατικά". Θα με ενδιέφερε όμως να μου πεις κάποιο από τα αντίθετα παραδείγματα και το τι ακριβώς δείχνουν. Προφανώς υπάρχουν παραδείγματα που κάποιοι εργοδότες προτιμούν απόφοιτους κάποιου ΑΕΙ. Όπως και κάποιων εργοδοτών που προτιμούν κάποια συγκεκριμένα ΚΕΣ. Στα λόγια μου δεν έρχεσαι; Κάποια ΚΕΣ είναι καλύτερα από κάποια ΑΕΙ και τούμπαλιν. Άρα με ποια λογική τους αρνείσαι αυτή την "ισοτιμία" αφού δέχεσαι ότι κάποια είναι καλύτερα; Δεν προσπαθώ να βελτιώσω την ποιότητα της παιδείας μου έτσι. Προσπαθώ να τη διατηρήσω. ΝΑ ποια είναι η ουσία Η ποιότητα της παιδείας που εσένα σου παρέχεται δεν επηρεάζεται σε απόλυτο βαθμό, μόνο σε συγκριτικό. Αν μπαίνει ένας καθηγητής στο αμφιθέατρο σου στο Μετσόβειο και κάνει (λέμε τώρα) χάλια μάθημα, οι φοιτητές δεν πατάνε στο μάθημα και το σύγγραμα είναι χάλια, τότε είτε το ΚΕΣ λέγεται ΚΕΣ είτε πανεπιστήμιο, το μάθημά το δικό σου χάλια θα συνεχίσει να είναι, όπως και το συγγραμά σου. Κατάλαβες ποια είναι η ουσία; Και στέκεσαι όπως πάντα σε ανούσιες λεπτομέρειες. Τί σημασία έχει ποιά αναλογία εννοούσα? Έχει σημασία το ότι χρησιμοποίησα λάθος λέξη? :confused: Είπες μια βλακεία (κατά τη γνώμη μου) και επιχειρηματολόγησα γράφοντας μια 'παρόμοια' λογική. Οκ, δεν το κατάλαβες-δέχτηκες, τι να κάνουμε Σε ποια βλακεία ακριβώς αναφέρεσαι; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Diplomat Δημ. January 21, 2009 Κοινοποίηση Δημ. January 21, 2009 κανείς δεν καταλαβαίνει οτι με την αναγνώρισή ή ισοβάθμιση όσον αφορά τα δικαιώματα πτυχιούχων κες ,ουσιαστικά υποβαθμίζεται εν γνώσει της πολιτείας (για να μην πώ οτι λειτουργεί υπερ συμφερόντων τρίτων) το πτυχίο απο δημόσιο ελληνικό πανεπιστήμιο ,κ στην ουσία ΄δεν υπάρχει τρόπος (ή αυτοκαταργείται η οποιαδήποτε προσπάθεια)για να αντιστραφεί το κλίμα ,η ποιότητα κ το επίπεδο όσον αφορά το δημόσιο πανεπιστήμιο?? Ειναι σαν να λες οτι στα κολλεγια βαζεις βαθμο 3, και στα ΑΕΙ 7, και λες οτι αν εξισωθουν θα ειναι σαν να λεμε οτι 3=7. ΟΚ. Αλλα αυτο που λεω εγω ειναι οτι το τρια και το 7, ειναι ουσιαστικα Χ. Γιατι κανεις δεν μπορει να πει που προσφερεται καλυτερη εκπαιδευση. Και πιθανοτατα η αληθεια ειναι καπου στη μεση. όσο για τις λοιπές συγκρίσεις για το ποιός κρίνεται καλύτερος απο τον εκάστοτε επιχειρηματία ή εργοδότη ,ασχολίαστες.κ απλά φανερώνει την κατάντια του συστήματος που όλοι υπηρετούν.μάχες για το ποιος θα είναι καλύτερος δούλος στον εργοδότη,ποιός θα κατέχει το αντικείμενο καλύτερα ώστε η αισχροκέρδεια εις βάρος του κάθε εργαζόμενου κ του κοινωνικού συνόλου γενικότερα να αποδίδει τα μέγιστα Δεν μπορω να καταλαβω γιατι σας φοβιζει τοσο πολυ ο αναταγωνισμος. Μαλλον για σενα το κταλαβαινω. Αλλα για τον dead angel για παραδειγμα που μπορει να διαφωνουμε παρασαγκας αλλα τουλαχιστον εχει μια Α σκεψη για την ηλικια του δεν το καταλαβαινω. Έλα τώρα, το ίδιο πανεπιστήμιο τελειώσαμε, θα πέσει φωτιά να μας κάψει. Ακούς εκεί "πολύ καλό πανεπιστήμιο" :p Σε συγκριση με τα πανεπιστημια της ελλαδας. Οχι γενικα. αν εννοείς πως και γιατί θα ανοίξει ο δρόμος προς τα πανεπιστήμια με την κατάργηση των Πανελληνίων....ε λογικό δεν είναι? Δεν σημαίνει ότι όλοι θα γινονται δεκτοί βέβαια, αλλά τα ποσοστά λογικό δεν έιναι να ανέβουν? Δεν ξέρουμε βέβαια τί θα γίνει εν τέλει. Εκτός αν αναφέρεσαι αλλού Sorry, χαθηκα. Ποιες πανελληνιες θα καταργηθουν? Κατσε να το ξαναδιαβασω... ΟΚ. Πως και γιατι...ολη η παραγραφος χωρις την τελευταια προταση για τις πανελληνιες.Αυτο απαντησε. Παράθεση A man is walking home one dark night in Belfast. Suddenly a figure with a gun moves out of the shadows and says: "What religion are you?" The fellow replies "I'm an atheist", to which the gunman replies, "Yeah, but a catholic or protestant atheist?" Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gmac Δημ. January 21, 2009 Κοινοποίηση Δημ. January 21, 2009 Ω θεέ μου τι τραβάω.... Ίσα ίσα που εγώ λέω τα περί ανταγωνισμού γιατί οι υποστηρικτές των ΚΕΣ έχουν όλα κιόλα 2 επιχειρήματα: 1) Ότι δν έχουμε να φοβόμαστε κάτι Συνεχίζεις να μην καταλαβαίνεις το επιχείρημα. Ξαναδιάβασε το thread από την αρχή. Δε θα βρεις πουθενά αυτό που λες, αλλά κάτι ελαφρώς (και συνάμα σημαντικά!) διαφορετικό. Σε παραπέμπω σε προηγούμενά μου ποστ που σου εξήγησα (γύρω στις 4 φορές) ότι διαστρεβλώνεις ή παρερμηνεύεις ή απλά δεν καταλαβαίνεις το επιχείρημα. Ειλικρινά δεν πρόκειται να το εξηγήσω για 5η φορά. ΚΑΙ ΕΡΩΤΩ ΤΟ ΕΞΗΣ [προσέξτε πόσο παράλογο θα σας φανεί για να καταλάβετε πόσο παράλογο φαίνονται σε μας τα δικά σας] Εφόσον στην αγορά εργασίας, ο πλέον αρμόδιος να κρίνει (σύμφωνα με σας) δεν τον νοιάζει για το πτυχίο....αποτελέσματα θέλει να δει και προφανώς (σύμφωνα με σας) οι απόφοιτοι ΚΕΣ του τα δίνουν. Σωστά? Ε τότε τί θέλουν την αναγνώριση? Αφού την έχουν από τον αρμόδιο ΗΔΗ. Γιατι? Για...τυπικούρες μήπως? Γιατί? Eν ολίγοις, εφόσον πιστέυετε ότι το πτυχίο είναι καθαρό τυπικό και ότι οι απόφοιτοι ΚΕΣ μπορούν να σταθούν στην αγορά γιατί να μπουν σε τόσο κόπο να αλλάξουν μια τυπικούρα? Θα σε εκπλήξω ευχάριστα. Δε μου φαίνεται παράλογο αυτό που λες. Το έγραψα από την πρώτη σελίδα. To θέμα είναι αδιάφορο. Η αγορά εργασίας δεν ενδιαφέρεται αν το οποιοδήποτε πτυχίο οποιουδήποτε πανεπιστημίου ή κολεγίου "αναγνωρίζεται" από το κράτος. Οι απόφοιτοι των ΚΕΣ προφανώς θέλουν την αναγνώριση προκειμένου να μπορούν να διεκδικούν θέσεις δημοσίου που είναι ΠΕ. Για τον ιδιωτικό τομέα δεν αλλάζει (όπως λες και συμφωνώ) τίποτα το ουσιαστικό. Μόνο σε κάτι δουλειές του κ*λου που ο εργοδότης δίνει τον βασικό μισθό να αναγκαστεί να δώσει κανα-50ευρω παραπάνω. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Dead Angel Δημ. January 21, 2009 Κοινοποίηση Δημ. January 21, 2009 Μα το παράδειγμα το έφερα για να δείξω ότι δεν έχουν τα χαρτιά και οι αναγνωρίσεις μόνο σημασία. Φυσικά το παράδειγμα που έφερα δεν είναι το μοναδικό και υπάρχουν κι άλλα. Σημασία έχει ότι καταρρίπτει το επιχείρημά σου ότι "τα ΚΕΣ είναι κατώτερα" και του ότι "τίποτα δε γίνεται αξιοκρατικά". Το ότι υπάρχει μια μειοψηφία καλη δεν θα επηρεάσει το σύνολο. Θα μου πεις το ίδιο ισχύει και για τα ΑΕΙ. Στα ΑΕΙ όμως όπως είπα έχει υποχρέωση το κράτος να τα αναβαθμίσει. Και η αναβάθμιση τους δεν έρχεται από τα ΚΕΣ. Κατάλαβες ποια είναι η ουσία; Δεν επιζητώ να καλυτερεύσει το μάθημα μου. Όπως είπα, και στο προηγούμενο ποστ, η αναβάθμιση των ΑΕΙ δεν έχει σχέση με τα ΚΕΣ (ανταγωνισμού γαρ) Το θέμα είναι στην αγορά εργασίας. Σε ποια βλακεία ακριβώς αναφέρεσαι; Θα το διατυπώσω αλλιώς γιατί το είπα λιγάκι λάθος πριν. Είπες ότι η αγορά εργασίας έχει δεχτεί αποφοίτους ΚΕΣ. Και ότι η αγορά εργασίας είναι ουσιαστικά ο κριτής. Έτσι? Συμφωνώ ότι η αγορά εργασίας είναι ο αρμόδιος φορέας (το είπα λάθος προηγουμένως) αλλά δεν δέχομαι ότι αποφασίζει σωστά. Γιατί? Γιατί δεν δρα αξιοκρατικά. Γι'αυτό πιστεύω ότι είναι 'βλακεία'. Μπορεί να μην το δέχεσαι. Αλλά αυτό πιστεύω. Σε παραπέμπω σε προηγούμενά μου ποστ που σου εξήγησα (γύρω στις 4 φορές) ότι διαστρεβλώνεις ή παρερμηνεύεις ή απλά δεν καταλαβαίνεις το επιχείρημα. όχι σοβαρά, μάλλον δεν το καταλαβαίνω. Στο προηγούμενο τόπικ πάντως αυτό ήταν το επιχείρημα των συμμετοχόντων (αν θυμάσαι τα περί αθέμιτου ανταγωνισμού) Θα σε εκπλήξω ευχάριστα. Δε μου φαίνεται παράλογο αυτό που λες. Το έγραψα από την πρώτη σελίδα. Χαίρομαι. Σου φαίνεται παράλογο -αντίστοιχα- που εμείς και για τυπικούς λόγους δεν θέλουμε αναγνώριση? Παράθεση My Blog | Twitter Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Diplomat Δημ. January 21, 2009 Κοινοποίηση Δημ. January 21, 2009 Εφόσον στην αγορά εργασίας, ο πλέον αρμόδιος να κρίνει (σύμφωνα με σας) δεν τον νοιάζει για το πτυχίο....αποτελέσματα θέλει να δει και προφανώς (σύμφωνα με σας) οι απόφοιτοι ΚΕΣ του τα δίνουν. Σωστά? Ε τότε τί θέλουν την αναγνώριση? Αφού την έχουν από τον αρμόδιο ΗΔΗ. Γιατι? Για...τυπικούρες μήπως? Γιατί? Eν ολίγοις, εφόσον πιστέυετε ότι το πτυχίο είναι καθαρό τυπικό και ότι οι απόφοιτοι ΚΕΣ μπορούν να σταθούν στην αγορά γιατί να μπουν σε τόσο κόπο να αλλάξουν μια τυπικούρα? Δεν νομιζω οτι αφορα την αγορα εργασιας εκτος απο το δημοσιο. Μπορει ομως να αφορα αλλα θεματα οπως στρατολογικα, αιτησεις για μεταπτυχιακα και αλλα πολλα. Παράθεση A man is walking home one dark night in Belfast. Suddenly a figure with a gun moves out of the shadows and says: "What religion are you?" The fellow replies "I'm an atheist", to which the gunman replies, "Yeah, but a catholic or protestant atheist?" Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gmac Δημ. January 21, 2009 Κοινοποίηση Δημ. January 21, 2009 Το ότι υπάρχει μια μειοψηφία καλη δεν θα επηρεάσει το σύνολο. Mα δεν έχεις κανένα στοιχείο που να αποδεκνύει ότι πρόκειται για μια μικρη μειοψηφία. Εγώ θα ήθελα σε έναν όμορφο κόσμο αγγελικά πλασμένο να αναγνωριστούν τα (όποια) καλά ΚΕΣ, όχι όλα (αν και ξαναλέω δεν εχει ιδιαίτερη σημασία τι αναγνωρίζεται και τι όχι). Εσύ θέλεις να μην αναγνωριστεί κανένα. Βλέπεις ποιος είναι ο παράλογος; Δεν επιζητώ να καλυτερεύσει το μάθημα μου. Όπως είπα, και στο προηγούμενο ποστ, η αναβάθμιση των ΑΕΙ δεν έχει σχέση με τα ΚΕΣ (ανταγωνισμού γαρ) Το θέμα είναι στην αγορά εργασίας. Άρα: - ή θεωρείς ότι το μάθημά σου δεν επιδέχεται βελτίωσης (στην οποία περίπτωση δε θα έπρεπε να σε απασχολεί τι κάνουν στα ΚΕΣ - εσύ έχεις όλα τα εφόδια και δε σε φτάνει κανένας). - ή θεωρείς ότι το μάθημά σου επιδέχεται βελτίωσης αλλά δεν επιζητάς να καλυτερεύσει. Αντ'αυτού, ασχολείσαι με τα ΚΕΣ. Στην περίπτωση αυτή έχεις σοβάρο πρόβλημα προτεραιοτήτων. Θα το διατυπώσω αλλιώς γιατί το είπα λιγάκι λάθος πριν. Είπες ότι η αγορά εργασίας έχει δεχτεί αποφοίτους ΚΕΣ. Και ότι η αγορά εργασίας είναι ουσιαστικά ο κριτής. Έτσι? Φυσικά, όσον αφορά την επαγγελματική αξία του πτυχίου η αγορά εργασίας είναι ο πιο αρμόδιος κριτής. Συμφωνώ ότι η αγορά εργασίας είναι ο αρμόδιος φορέας (το είπα λάθος προηγουμένως) αλλά δεν δέχομαι ότι αποφασίζει σωστά. Γιατί? Γιατί δεν δρα αξιοκρατικά. Γι'αυτό πιστεύω ότι είναι 'βλακεία'. Μπορεί να μην το δέχεσαι. Αλλά αυτό πιστεύω. Ξαναλέω, το τι "πιστεύεις" έχει αξία σε ένα διάλογο μόνο αν μπόρείς να το υποστηρίξεις με επιχειρήματα. Εγώ θα δεχτώ ως υπόθεση διαλόγου ότι η αγορά δεν δρα καθόλου αξιοκρατικά. ΠΩΣ ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ Η ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ;; Έχει μαλλιάσει η γλώσσα η δική μου και του Diplomat να το λέμε. Αν δεν είναι αξιοκρατική, θα συνεχίσει να μην είναι αξιοκρατική. Και τώρα μπορεί ο εργοδότης να πάρει έναν απόφοιτο ΚΕΣ, και μετά θα μπορεί να τον πάρει; ΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ (εκτός δημοσίου;; ) όχι σοβαρά, μάλλον δεν το καταλαβαίνω. Στο προηγούμενο τόπικ πάντως αυτό ήταν το επιχείρημα των συμμετοχόντων Δεν το έχεις καταλάβει σωστά. Ξαναδιάβασε τα ανάλογα ποστς. Χαίρομαι. Σου φαίνεται παράλογο -αντίστοιχα- που εμείς και για τυπικούς λόγους δεν θέλουμε αναγνώριση? Ναι. Γιατί: - δεν είναι κατώτεροι από εσάς ώστε να τους αρνείσαι την αναγνώριση (έστω την τυπική). - δεν αλλάζει κάτι ως προς την ιδιωτική αγορά εργασίας. - δεν επηρεάζεται η ποιότητα της εκπαίδευσής σου άρα τι σε κόφτει. - επιχειρήματα του στυλ "να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα" δεν μπορούν να σταθούν σε μια ευνομούμενη πολιτεία. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Dead Angel Δημ. January 22, 2009 Κοινοποίηση Δημ. January 22, 2009 Mα δεν έχεις κανένα στοιχείο που να αποδεκνύει ότι πρόκειται για μια μικρη μειοψηφία. Εγώ θα ήθελα σε έναν όμορφο κόσμο αγγελικά πλασμένο να αναγνωριστούν τα (όποια) καλά ΚΕΣ, όχι όλα (αν και ξαναλέω δεν εχει ιδιαίτερη σημασία τι αναγνωρίζεται και τι όχι). Εσύ θέλεις να μην αναγνωριστεί κανένα. Βλέπεις ποιος είναι ο παράλογος; με διαστρεβλώνεις, ως συνήθως. Δεν θέλω να αναγνωριστεί κανενα, δέχομαι όμως ότι υπάρχουν καλά στοιχεία. Ο παράλογος είσαι εσύ γιατί: Θες να ανοίξεις μια αγορά (ας το πω έτσι) ενώ δεν είναι έτοιμη κρίνωντας από ένα κομμάτι της. Είναι σαν να αφήσω όλους τους τρελούς της χώρας ελεύθερους στο δρόμο επειδή γνώρισα έναν τρελό ο οποίος ήταν ακίνδυνος-συμπαθητικούλης. Εγώ το παίζω safe ενώ εσύ δρας 'ριψοκίνδυνα' Άρα: - ή θεωρείς ότι το μάθημά σου δεν επιδέχεται βελτίωσης (στην οποία περίπτωση δε θα έπρεπε να σε απασχολεί τι κάνουν στα ΚΕΣ - εσύ έχεις όλα τα εφόδια και δε σε φτάνει κανένας). - ή θεωρείς ότι το μάθημά σου επιδέχεται βελτίωσης αλλά δεν επιζητάς να καλυτερεύσει. Αντ'αυτού, ασχολείσαι με τα ΚΕΣ. Στην περίπτωση αυτή έχεις σοβάρο πρόβλημα προτεραιοτήτων. Το μάθημα εσύ το κόλλησες. Εγώ δεν αναφέρθηκα σε αυτό. Αλλά μιας και το ανέφερες -Ουδέποτε είπα αυτό. Το μάθημα επιδέχεται βελτίωση η οποία δεν έχει να κάνει με τα ΚΕΣ -Φυσικά επιζητώ. Το ότι ασχολούμαι με τα ΚΕΣ αναιρεί ότι ασχολούμαι με άλλα πράγματα? Απαγορεύεται? :confused: Το μάθημα έιναι άσχετο either way με την κουβέντα Εγώ θα δεχτώ ως υπόθεση διαλόγου ότι η αγορά δεν δρα καθόλου αξιοκρατικά. ΠΩΣ ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ Η ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ;; Έχει μαλλιάσει η γλώσσα η δική μου και του Diplomat να το λέμε. Αν δεν είναι αξιοκρατική, θα συνεχίσει να μην είναι αξιοκρατική. Και τώρα μπορεί ο εργοδότης να πάρει έναν απόφοιτο ΚΕΣ, και μετά θα μπορεί να τον πάρει; ΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ (εκτός δημοσίου;; ) και η δικιά μου έχει μαλλιάσει. Τι να κανουμε... Φυσικά και την επηρεάζει :wacko: Το ότι ισχύει κάτι λάθος δεν σημαίνει ότι δεν θα πρέπει να γίνουν βήματα για να αλλάξει. Αυτός ο συντηρητισμός που έχετε είναι άλλο πράγμα. :confused: Έχουμε αναξιοκρατία οκ. Αμα δεν θέλετε να αλλάξει η κατάσταση πείτε το μου να τελειώνουμε την κουβέντα εδώ και τώρα. Αλήθεια το λέω. Δεν έχει νόημα προσωπικά να συνεχίζω να μιλάω με άτομα που έχουν αποδεχτεί τη μοίρα τους και είναι έξω από τα πράγματα. Ειλικρινά το λέω δεν θέλω να σπαταλάω το χρόνο μου και τον χρόνο σας. Ακόμα και η ΔΑΠ λέει οχι στην αναγνώριση των ΚΕΣ χωρίς έλεγχο/προυποθέσεις. Φανταστείτε δλδ σε τι σημείο είστε εσείς. Η απόσταση από τα πράγματα δεν σας προσδίδει αντικειμενικότητα αλλά αδιαφορία και ασχετοσύνη περισσότερο. Ας μπει κανένας φοιτητής στην κουβέντα να μιλήσουμε σοβαρά επιτέλους. Ναι. Γιατί: - δεν είναι κατώτεροι από εσάς ώστε να τους αρνείσαι την αναγνώριση (έστω την τυπική). - δεν αλλάζει κάτι ως προς την ιδιωτική αγορά εργασίας. - δεν επηρεάζεται η ποιότητα της εκπαίδευσής σου άρα τι σε κόφτει. - επιχειρήματα του στυλ "να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα" δεν μπορούν να σταθούν σε μια ευνομούμενη πολιτεία. οκ, χρησιμοποιείς μια Α λογική και όταν την χρησιμοποιώ εγώ αντίθετα δεν την δέχεσαι. Καλό πάσχα -διαφωνώ -διαφωνώ -συμφωνώ. Δεν με κόφτει, άλλοι το υποστηρίζουν -άσχετο Τώρα αν θες επιχειρήματα γι'αυτά, διάβασε τα προηγούμενα ποστ αλλά δεν θα καταλάβεις και τίποτα Παράθεση My Blog | Twitter Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gmac Δημ. January 22, 2009 Κοινοποίηση Δημ. January 22, 2009 Bαριέμαι και νυστάζω για να απαντήσω σε όλα, θα quotάρω όμως τα σημεία που με έκαναν και χαμογέλασα. Αυτός ο συντηρητισμός που έχετε είναι άλλο πράγμα. :confused: Μάλιστα, συντηρητικοί εγώ και o Diplomat που είμαστε υπέρ της ελεύθερης παιδείας και των ιδιωτικών κολεγίων και προοδευτική η άρνηση κάθετι που δεν είναι δημόσιο. Μην το πεις πουθενά παραέξω όμως και μας πάρουν όλους με τις τομάτες. Δεν έχει νόημα προσωπικά να συνεχίζω να μιλάω με άτομα που έχουν αποδεχτεί τη μοίρα τους Δε μπορώ να το σχολιάσω γιατί δείχνεις να μην έχεις καταλάβει τίποτα. και είναι έξω από τα πράγματα Μάλιστα. Έξω από τα πράγματα είναι όσοι έχουν σπουδάσει, έχουν δει και το ελληνικό και κάποιο ξένο σύστημα παιδείας και ήδη δουλεύουν (άρα έχουν δει και τις 2 πλευρές) και μέσα στα πράγματα προφανώς είναι μόνο οι φοιτητές. Εμείς δεν είμασταν ποτέ φοιτητές και δεν ξέρουμε από πανεπιστήμια. Προτείνω να έχουν άποψη και να τη διατυπώνουν μόνο οι εν ενεργεία φοιτητές. Οι υπόλοιποι είναι εξ ορισμού λάθος. Ειλικρινά το λέω δεν θέλω να σπαταλάω το χρόνο μου και τον χρόνο σας. Τα αισθήματα είναι αμοιβαία. :lol: Ακόμα και η ΔΑΠ λέει οχι στην αναγνώριση των ΚΕΣ χωρίς έλεγχο/προυποθέσεις. Φανταστείτε δλδ σε τι σημείο είστε εσείς. Λυπάμαι που θα σου χαλάσω το όνειρο αλλά έλεος - συγγνώμη που θα ρίξω το επίπεδο αλλά στα ****** μας κιόλας τι λέει η ΔΑΠ και η κάθε παράταξη. Στον πραγματικό κόσμο οι απόψεις της κάθε ΔΑΠ, ΠΚΣ, ΠΑΣΠ και άλλες 2-3 παρατάξεις (όσο κι αν διαφέρουν μεταξύ τους) είναι όλες πολύ μακριά από την πραγματικότητα. Αλλά ξέχασα, το τι λένε τα κομματόσκυλα που είναι μέσα στα πράγματα έχει περισσότερη σημασία από τις απόψεις εμάς των συντηρητικών ασχέτων. Η απόσταση από τα πράγματα δεν σας προσδίδει αντικειμενικότητα αλλά αδιαφορία και ασχετοσύνη περισσότερο. Όποιος διαφωνεί είναι άσχετος. Τέλος. Α και αδιάφορος (για αυτό συμμετέχουμε στην κουβέντα από αδιαφορία :wacko:) Ας μπει κανένας φοιτητής στην κουβέντα να μιλήσουμε σοβαρά επιτέλους. Άντε να τα λέτε μεταξύ σας αφού συμφωνείτε γιατί με τον αντίλογο δεν τα καταφέρνετε. Η πρότασή μου πάντως να ανοίξω ένα topic να μιλάτε μόνο εσύ και ο alfie συνεχίζει να ισχύει. -διαφωνώ Δικαίωμά σου, αλλά πρέπει* να το αιτιολογήσεις. Και μη μου πεις ότι το έχεις κάνει σε προηγούμενα ποστ γιατί πουθενά δεν έγραψες ΓΙΑΤΙ θεωρείς τα ΚΕΣ κατώτερα. (*πρέπει, τρόπος του λέγειν. Μπορείς να συνεχίσεις να λες λόγια του αέρα, απλά είναι δύσκολο να πάρει κάποιος στα σοβαρά απόψεις που δεν υποστηρίζονται από επιχειρήματα). Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
siciliano Δημ. January 22, 2009 Κοινοποίηση Δημ. January 22, 2009 Ας μπει κανένας φοιτητής στην κουβέντα να μιλήσουμε σοβαρά επιτέλους. Οι φοιτητές διανύουν εξεταστική περίοδο τώρα :rolleyes: Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] dum spiro, spero... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Alex0077 Δημ. January 22, 2009 Κοινοποίηση Δημ. January 22, 2009 Εγώ είμαι φοιτητής.. Έχουμε ακόμα 2 βδομάδες μέχρι την εξεταστική.. Δεν μπορώ να καταλάβω μερικούς.. Δλδ εμείς τι είμαστε που διαβάσαμε και μπήκαμε σε κάποιο δημόσιο ΑΕΙ?? Δεν είναι και όλοι για πανεπιστήμιο.... Όποιος δεν τα καταφέρνει να περάσει στο δημόσιο πανεπιστήμιο πληρώνει και πάει σε ιδιωτική σχολή και γίνεται ισάξιος με τους άλλους? Ας αλλάξει το σύστημα εισαγωγής ή δεν ξέρω και γω τι... Δεν μπορούμε να πληρώνουμε και στην παιδεία... Εγώ ακόμα πιστεύω ότι ποτέ δεν θα γίνουν ισάξια.. πχ εγώ που είμαι στο τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης επιχειρήσεων στν ΑΣΟΕΕ δεν πιστεύω ότι δεν θα προτιμηθώ σε μια θέση εργασίας από κάποιον που έχει σπουδάσει management σε BCA ή δεν ξέρω γω που αλλού... Έλεος... Τα έχουμε ιδιοτικοποιήσει όλα πια... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
getolika Δημ. January 22, 2009 Κοινοποίηση Δημ. January 22, 2009 Ότι πολλά ΑΕΙ είναι χάλια, όπως ότι κάποια κολέγια ΔΕΝ είναι της πλάκας. Τόσο απλό ... Θα ήθελα σε παρακαλώ να μου πεις ποια ΑΕΙ είχαι χάλια και επίσης έστω ότι αυτό ισχύει, θα ήθελα να μου πεις εάν το κράτος (με βάση και το σύνταγμα) έχει την υποχρέωση να παρέχει την παιδεία ( και να εξασφαλίζει την ποιότητά της) στους πολίτες του. Εάν κοιτάζουν πρώτα να αναγνωρίσουν ΚΕΣ (ακόμα και του κ...ου), δηλαδή να παραδώσουν ΚΑΙ την παιδεία στα χέρια ιδιωτών, χωρίς να έχουν διορθώσει πρώτα τις όποιες αδυναμίες του δημόσιου πανεπιστημίου είναι πολύ ύποπτο και ενδεικτικό της κατεύθυνσης που έχουν επιλέξει. Σκοπός τους είναι η απαξίωση του δημόσιου πανεπιστημίου προς όφελος των λίγων.Δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να δεχτώ ύπαρξη ανώτατων ιδρυματων στα οποία δε θα σπουδάζουν οι καλύτεροι από όλες τις κοινωνικές τάξεις, αλλά οι "έχοντες". Και αν αυτά τα ιδρύματα εν τέλει καταφέρουν να γίνουν καλύτερα απο τα δημόσια (*που αποκλείεται) αυτό θα αποτελεί τεράστια κοινωνική αδικία.Αδικίαη οποία προς αυτούς πάντως δεν υφίσταται, καθώς γνώριζαν πολύ καλά ότι δεν αναγνωρίζονται απο το κράτος προτού πάνε να σπουδάσουν και το λέει και ρητα το ίδιο το σύνταγμα... *δεν πρέπει να ξεχνάμε όσο άσχημο και αν ακούγεται αυτό, ότι η καλύτερη μαγιά είναι αυτή των ΑΕΙ καθώς στα ΚΕΣ σήμερα πηγαίνουν ως επί το πλείστον άτομα που πιάνουν δεν πιάνουν τη βάση... Για όλα αυτά και πολλά άλλα (νυστάζω και βαριέμαι να γραψω) είμαστε πέρα για πέρα αντίθετοι στην αναγνώριση των ΚΕΣ. Ας φροντίσουν να εξασφαλίσουν στο δημόσιο πανεπιστήμιο όλα όσα του πρέπουν και μετά βλέπουμε και για την περίπτωση των λίγων. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
alfiegen Δημ. January 22, 2009 Κοινοποίηση Δημ. January 22, 2009 Θα ήθελα σε παρακαλώ να μου πεις ποια ΑΕΙ είχαι χάλια και επίσης έστω ότι αυτό ισχύει, θα ήθελα να μου πεις εάν το κράτος (με βάση και το σύνταγμα) έχει την υποχρέωση να παρέχει ( και να εξασφαλίζει την ποιότητά της) την παιδεία στους πολίτες της. Εάν κοιτάζουν πρώτα να αναγνωρίσουν ΚΕΣ (ακόμα και του κ...ου), δηλαδή να παραδώσουν ΚΑΙ την παιδεία στα χέρια ιδιωτών, χωρίς να έχουν διορθώσει πρώτα τις όποιες αδυναμίες του δημόσιου πανεπιστημίου είναι πολύ ύποπτο και ενδεικτικό της κατεύθυνσης που έχουν επιλέξει. Σκοπός τους είναι η απαξίωση του δημόσιου πανεπιστημίου προς συμφέρον των λίγων.Δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να δεχτώ ύπαρξη ανώτατων ιδρυματων στα οποία δε θα σπουδάζουν οι καλύτεροι από όλες τις κοινωνικές τάξεις, αλλά οι "έχοντες". Και αν αυτά τα ιδρύματα εν τέλει καταφέρουν να γίνουν καλύτερα απο τα δημόσια (*που αποκλείεται) αυτό θα αποτελεί τεράστια κοινωνική αδικία.Αδικία προς αυτούς πάντως δεν υφίσταται καθώς γνώριζαν πολύ καλά ότι δεν αναγνωρίζονται απο το κράτος προτού πάνε να σπουδάσουν και το λέει και ρητα το ίδιο το σύνταγμα... *δεν πρέπει να ξεχνάμε όσο άσχημο και αν ακούγεται αυτό, ότι η καλύτερη μαγιά είναι αυτή των ΑΕΙ καθώς στα ΚΕΣ σήμερα πηγαίνουν ως επί το πλείστον άτομα που πιάνουν δεν πιάνουν τη βάση... Για όλα αυτά και πολλά άλλα (νυστάζω και βαριέμαι να γραψω) είμαστε πέρα για πέρα αντίθετοι στην αναγνώριση των ΚΕΣ. Ας φροντίσουν αυτοί που πρέπει να εξασφαλίσουν όλα όσα πρέπουν στο δημόσιο πανεπιστήμιο και μετά βλέπουμε και για την περίπτωση των λίγων. αστο φίλε.δε πρόκειται να συνεννοηθείς. στου κουφού τη πόρτα,όσο θέλεις βρόντα. τσάμπα τα γράφεις. δεν υπάρχει λόγος. Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] everything good in life is either illegal, immoral or fattening!! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
getolika Δημ. January 22, 2009 Κοινοποίηση Δημ. January 22, 2009 αστο φίλε.δε πρόκειται να συνεννοηθείς. στου κουφού τη πόρτα,όσο θέλεις βρόντα. τσάμπα τα γράφεις. δεν υπάρχει λόγος. Και μόλις έψαξα και βρήκα το ποστ σου στην προηγούμενη σελίδα. Πραγματικά δε θα μπορούσα να συμφωνώ περισσότερο!!!! Με κάποια μέλη έχω συζητήσει άπειρες φορές αυτό το θέμα και ξέρω τις απόψεις τους, οι οποίες είναι σταθερές ακόμα και όταν δεν μπορούν να υποστηριχτούν. Απλά όταν διαβάζω κάτι που με ενοχλεί δεν μπορώ να μην απαντήσω... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
aimilios Δημ. January 22, 2009 Κοινοποίηση Δημ. January 22, 2009 Εγώ είμαι φοιτητής.. Έχουμε ακόμα 2 βδομάδες μέχρι την εξεταστική.. Δεν μπορώ να καταλάβω μερικούς.. Δλδ εμείς τι είμαστε που διαβάσαμε και μπήκαμε σε κάποιο δημόσιο ΑΕΙ?? Δεν είναι και όλοι για πανεπιστήμιο.... Όποιος δεν τα καταφέρνει να περάσει στο δημόσιο πανεπιστήμιο πληρώνει και πάει σε ιδιωτική σχολή και γίνεται ισάξιος με τους άλλους? Ας αλλάξει το σύστημα εισαγωγής ή δεν ξέρω και γω τι... Δεν μπορούμε να πληρώνουμε και στην παιδεία... Εγώ ακόμα πιστεύω ότι ποτέ δεν θα γίνουν ισάξια.. πχ εγώ που είμαι στο τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης επιχειρήσεων στν ΑΣΟΕΕ δεν πιστεύω ότι δεν θα προτιμηθώ σε μια θέση εργασίας από κάποιον που έχει σπουδάσει management σε BCA ή δεν ξέρω γω που αλλού... Έλεος... Τα έχουμε ιδιοτικοποιήσει όλα πια...Εγώ πάλι δεν καταλαβαίνω πως συνδέεται η αξία (ή ποιότητα ή εγκυρότητα) ενός ιδρύματος τριτοβάθμιας εκπαίδευσης με τον τρόπο (ή σύστημα) εισαγωγής; :worry: :confused: Παράθεση Samsung Galaxy A52s 5G (SM-A5288/DS) Samsung Galaxy Watch5 Pro (SM-R920) ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Dead Angel Δημ. January 22, 2009 Κοινοποίηση Δημ. January 22, 2009 Καλή συνέχεια :D aimilios, όταν έχεις 500 άτομα στο έτος σου είναι πολύ δύσκολο να κάνεις μάθημα ;) Σε αυτό φταίνε και οι μεταγγραφές οι οποίες διπλασιάζουν τον αριθμό των εισαχθέντων. Φαντάσουν να ανοίξει η πρόσβαση στα ΑΕΙ, οι ίδιοι οι πρυτάνεις λένε ότι' εμείς δεν θέλουμε άλλους, θέλουμε λιγότερους γιατί δεν έχουμε την τεχνική υποδομή να τους στηρίξουμε' και έχουν δίκιο (αν αναφέρεσαι στις Πανελληνίες βέβαια) Παράθεση My Blog | Twitter Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
aimilios Δημ. January 22, 2009 Κοινοποίηση Δημ. January 22, 2009 Δεν εξετάσω τον τρόπο εισαγωγης καθ'αυτό, αλλά το αποτέλεσμά του στην αξία του πτυχίου, όπως υπονοείται από κάποιους με την φράση «εγώ διάβασα και πέρασα και οι υπόλοιποι που δεν πέρασαν είναι κατώτεροι μου». Τώρα αν εννοείς ότι τα 500 άτομα είναι αποτέλεσμα του τρόπου εισαγωγής και ότι επηρεάζουν και την αξία του παρεχόμενου πτυχίου, θα ήθελα να μου πεις αν την επηρεάζουν και θετικά ή αρνητικά. Παράθεση Samsung Galaxy A52s 5G (SM-A5288/DS) Samsung Galaxy Watch5 Pro (SM-R920) ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Dead Angel Δημ. January 22, 2009 Κοινοποίηση Δημ. January 22, 2009 Καταρχήν, πιστεύω οι Πανελλήνιες ήταν μια καλή 'λύση'. Ναι μεν ο παράγοντας τύχη έπαιζε ρόλο, ναι μεν το άγχος και τα όλα τα λοιπά, αλλά δεν γινεται να θες να περάσεις πολυτεχνείο πχ και να μην μπορείς να βρεις ένα ολοκλήρωμα. Anyway Όταν σε ένα αμφιθέατρο έχεις 500 άτομα, ή σε μια αίθουσα υπάρχουν φοιτητές οι οποίοι κάθονται στο πάτωμα γιατί δεν χωράνε (ναι στο Πολυτεχνείο) δεν μπορεί να γίνει μάθημα γιατί ο καθηγητής θα περάσει τη μισή ώρα να φωνάζει και να κάνει κύρηγμα ότι έχουμε μεγαλώσει και δεν κάνει να μιλάμε μεταξύ μας (δεν το βαριούνται ποτέ αυτό το κύρηγμα). Ε, νταξ...όταν το μάθημα είναι σημαντικό όμως και μια ανάγνωση βιβλίου δεν σε καλύπτει απόλυτα τότε λογικό είναι να επηρεάζεται αρνητικά η αξία...ή όχι? Μπορεί να μην είναι τόσο εμφανές στις θεωρητικές επιστήμες που υποθέτω μπορείς να πατάς μόνο στις εξεταστικές αλλά στις θετικές επιστήμες οι μεταγγραφές είναι μεγάλο μείον στην ποιότητα Οι φοιτητές διανύουν εξεταστική περίοδο τώρα :rolleyes: {κάποιοι ναι} και μάλιστα χωρίς βιβλία :rolleyes: χάριν στις φιλελεύθερες πολιτικές της ΝΔ/ΠΑΣΟΚ και του πιονιού της, της ΔΑΠ/ΠΑΣΠ (σαν ΠΚΣίτης ακούστηκα...μπρρρρ). Όταν τα λέγαμε ένα χρόνο πριν για το σύγγραμα με κοροιδευάτε, άντε να κάνουμε τώρα εξεταστική χωρίς βιβλία. Όλε! Παράθεση My Blog | Twitter Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Mercyful_Fate Δημ. January 22, 2009 Κοινοποίηση Δημ. January 22, 2009 Μπορεί να μην είναι τόσο εμφανές στις θεωρητικές επιστήμες που υποθέτω μπορείς να πατάς μόνο στις εξεταστικές αλλά στις θετικές επιστήμες οι μεταγγραφές είναι μεγάλο μείον στην ποιότητα Διακρίνω έναν κομπλεξισμό ως προς τις επιδόσεις στις πανελλαδικές γενικά... Από εκεί νομίζω πηγάζει και η εναντίωσή σας προς την τυπική αναγνώριση των όποιων επαγγελματικών δικαιωμάτων κολλεγίων. Δεν πειράζει, αργά ή γρήγορα θα γνωρίσετε τον κόσμο έξω από το πανεπιστήμιο (τον επαγγελματικό κόσμο εννοώ) και θα δείτε πως όλα αυτά δεν έχουν τόσο σημασία τελικά. Η αναγνώριση των δικαιωμάτων αυτών αφορά μόνο το να μπορούν να μπαίνουν και στο δημόσιο οι απόφοιτοι αυτοί, αλλά και να μπορούν να είναι εξασφαλισμένοι μισθοδωτικά από τους διάφορους εργοδότες που θα θελήσουν να τους πληρώνουν με μισθό εργάτη... Οι ΑΕΙ-τζίδες χτυπιούνται τσάμπα. :rolleyes: Ας χτυπιόντουσαν έτσι και όταν συζητιόταν η αξιολόγηση των πανεπιστημίων, αλλά τότε κάνανε κοκοκο οι φοιτητο-πατέρες παραταξιακοί ηγέτες, οι οποίοι τα είχανε βρει με τους (υπό ενδεχόμενη αξιολόγηση) καθηγητάδες, και παρέα μπλοκάρανε ένα πραγματικά θετικό βήμα. Και φυσικά τα πρόβατα από πίσω όπως πάντα... ;) Παράθεση CheckThisOut: http://check-this-out.net Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Lospsi Δημ. January 22, 2009 Author Κοινοποίηση Δημ. January 22, 2009 Δεν μπορούνε κάποιοι να περνάνε με τόσο κόπο κ διάβασμα σε κάποιο ΑΕΙ και να είναι ισάξιοι με αυτούς που δεν περνάνε με τις πανελλαδικές , αλλά με τα λεφτά.. Το θέμα είναι πως περνάνε ή εαν πάρεις πτυχίο? Αν και εγώ δεν πιστεύω ότι θα είναι ποτέ ισάξιοι.. Δεν ξέρω τι γίνεται στο δημόσιο, στον ιδιωτικό τομέα πιστεύω σίγουρα έχουν ανοτερότητα και θα έχουν και στο μέλλον αυτοί που τελείωσαν κάποιο δημόσιο ΑΕΙ.. (θα προτιμούνται περισσότερο) Μεγάλη μπουκιά φάε μεγάλο λόγο μην πεις... Η σιγουριά σου με σκοτώνει... χαχα Αλλά αν κρίνω απο την ηλικία σου... δικαιολογημένα. Καταρχήν οι ιδιωτικές επιχειρήσεις προτιμούν αποφοίτους ΚΕΣ σε κάποιες θέσεις για το λόγο ότι είναι φθηνότεροι. Μην είσαι και τόσο σίγουρος γι αυτό. Εσύ ως απόφοιτος ΑΕΙ τι ΠΡΩΤΟ μισθό ζητάς...? Γιατί εμείς δεν υπάρχουμε? :wacko: Θίγεται το δικαίωμα της (περαιτέρω) υποβάθμισης του πτυχίου μου και των ευκαιριών για εύρεση εργασίας. no need to repeat ourselves Όλα αυτά εγώ τα μεταφράζω ως αύξηση του ανταγωνισμού στον τομέα εύρεσης εργασίας. Ο καλύτερος και ο πιο λογικός θα κερδίσει... Είσαι ενάντια στην αναγνώριση των κολεγίων για να μην σου φάνε την δουλειά, όχι γιατί πιστεύεις ότι είναι κατώτερα! Ερώτηση για τα πτυχία που έρχονται από πανεπιστήμια εξωτερικού με σπουδές στο εξωτερικό την ίδια γνώμη έχεις? όσο για τις λοιπές συγκρίσεις για το ποιός κρίνεται καλύτερος απο τον εκάστοτε επιχειρηματία ή εργοδότη ,ασχολίαστες.κ απλά φανερώνει την κατάντια του συστήματος που όλοι υπηρετούν.μάχες για το ποιος θα είναι καλύτερος δούλος στον εργοδότη,ποιός θα κατέχει το αντικείμενο καλύτερα ώστε η αισχροκέρδεια εις βάρος του κάθε εργαζόμενου κ του κοινωνικού συνόλου γενικότερα να αποδίδει τα μέγιστα. Ποπο τι λες τώρα?! Έχω μείνει άφωνος... ιδιαίτερα με τους δούλους και την αισχροκέρδεια έχω λυθεί στο γέλιο. Συγνώμη, αλλά όλα αυτά που λες τα πιστεύεις πραγματικά ή σου ξεφεύγουν? Γιατί με αυτή την λογική όσοι δουλεύουν αυτή την στιγμή είναι δούλοι! Εσύ δεν έχεις σκοπό να δουλέψεις? ΚΑΙ ΕΡΩΤΩ ΤΟ ΕΞΗΣ [προσέξτε πόσο παράλογο θα σας φανεί για να καταλάβετε πόσο παράλογο φαίνονται σε μας τα δικά σας] Εφόσον στην αγορά εργασίας, ο πλέον αρμόδιος να κρίνει (σύμφωνα με σας) δεν τον νοιάζει για το πτυχίο....αποτελέσματα θέλει να δει και προφανώς (σύμφωνα με σας) οι απόφοιτοι ΚΕΣ του τα δίνουν. Σωστά? Ε τότε τί θέλουν την αναγνώριση? Αφού την έχουν από τον αρμόδιο ΗΔΗ. Γιατι? Για...τυπικούρες μήπως? Γιατί? Eν ολίγοις, εφόσον πιστέυετε ότι το πτυχίο είναι καθαρό τυπικό και ότι οι απόφοιτοι ΚΕΣ μπορούν να σταθούν στην αγορά γιατί να μπουν σε τόσο κόπο να αλλάξουν μια τυπικούρα? Συμφωνώ ότι η αγορά εργασίας είναι ο αρμόδιος φορέας (το είπα λάθος προηγουμένως) αλλά δεν δέχομαι ότι αποφασίζει σωστά. Γιατί? Γιατί δεν δρα αξιοκρατικά. Γι'αυτό πιστεύω ότι είναι 'βλακεία'. Μπορεί να μην το δέχεσαι. Αλλά αυτό πιστεύω. Μήπως για ηθική ικανοποίηση? Ότι κάτι αξίζω και εγώ και ότι το πτυχίο μου δεν είναι για πέταμα. ΔΕΝ ξέρω στην τύχη απαντάω... Το εάν αποφασίζει σωστά ή όχι είναι άλλο θέμα. Το αποτέλεσμα είναι ότι αυτές οι επιχειρήσεις συνεχίζουν να λειτουργούν με απόφοιτους κολεγίων. Και να σου αντιστρέψω την ερώτηση. Ποια είναι τα αξιοκρατικά κριτήρια για σένα? Εάν ήσουνα εργοδότης ποια θα ήταν αυτά που θα κοίταγες? Εγώ ακόμα πιστεύω ότι ποτέ δεν θα γίνουν ισάξια.. πχ εγώ που είμαι στο τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης επιχειρήσεων στν ΑΣΟΕΕ δεν πιστεύω ότι δεν θα προτιμηθώ σε μια θέση εργασίας από κάποιον που έχει σπουδάσει management σε BCA ή δεν ξέρω γω που αλλού... Έλεος... Τα έχουμε ιδιοτικοποιήσει όλα πια... Γιατί να προτιμήσει εσένα? Επειδή έχεις τελειώσει ΑΣΟΕΕ? Καταρχήν, πιστεύω οι Πανελλήνιες ήταν μια καλή 'λύση'. Ναι μεν ο παράγοντας τύχη έπαιζε ρόλο, ναι μεν το άγχος και τα όλα τα λοιπά, αλλά δεν γινεται να θες να περάσεις πολυτεχνείο πχ και να μην μπορείς να βρεις ένα ολοκλήρωμα. Anyway Πώς είναι δυνατόν να είναι μια καλή λύση όταν αυτή στηρίζετε στην τύχη και στο άγχος? Θες να μου πεις ότι εσύ δεν έχεις χάσει βαθμούς λόγω άγχους και πίεσης και έχει βγάλει μεγαλύτερο κάποιος που δεν είχε διαβάσει ούτε το μισό από σένα? Γιατί να μην γίνετε το ίδιο στις πανελλήνιες και κάποιος λόγω άγχους να μην περάσει και να μην έχει το κουράγιο να ξαναδώσει και να είναι ΠΟΛΥ καλύτερος από σένα? Σήμερα συζητάνε στην Βουλή για 2 θέματα την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και το άσυλο. 2 πολύ σημαντικά θέματα για την παιδεία κατά την γνώμη μου! Η απάντηση των φοιτητών... "Την ώρα που οι πολιτικοί αρχηγοί θα συζητούν στην Ολομέλεια της Βουλής, μαθητές, φοιτητές, δάσκαλοι, καθηγητές και πανεπιστημιακοί θα διαδηλώνουν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, με κεντρικά αιτήματα τη χρηματοδότηση και την επίλυση χρόνιων και μείζονων θεμάτων." Τα σχόλια δικά σας... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gmac Δημ. January 22, 2009 Κοινοποίηση Δημ. January 22, 2009 Θα ήθελα σε παρακαλώ να μου πεις ποια ΑΕΙ είχαι χάλια και επίσης έστω ότι αυτό ισχύει, θα ήθελα να μου πεις εάν το κράτος (με βάση και το σύνταγμα) έχει την υποχρέωση να παρέχει την παιδεία ( και να εξασφαλίζει την ποιότητά της) στους πολίτες του. Δε θα ήθελα να αναφέρω συγκεκριμένα παραδείγματα σχολών, κυρίως γιατί δε θέλω να προσβάλλω κάποιους οι οποίοι πιθανώς να σπουδάζουν στις εν λόγω σχολές. Άλλωστε δε θέλω να μπω σε μια χωρίς λόγο αντιπαράθεση για το αν η Α σχολή είναι καλή ή κακή ή για το αν το Β πανεπιστήμιο είναι καλό ή κακό. Δεν είναι αυτή η ουσία. Αυτό που προσπαθώ να πω εδώ και τόση ώρα είναι ότι είναι παράλογο και δογματικό αυτό που λένε κάποιοι ότι τα ΑΕΙ (γενικώς. τι όλα;; ) είναι καλύτερα από τα κολέγια γενικώς. Όποιος το πιστεύει αυτό ότι ισχύει γενικώς και αορίστος είναι (λυπάμαι αλλά) βαθιά νυχτωμένος. θα ήθελα να μου πεις εάν το κράτος (με βάση και το σύνταγμα) έχει την υποχρέωση να παρέχει την παιδεία ( και να εξασφαλίζει την ποιότητά της) στους πολίτες του. Ναι την έχει. Όχι δεν την τηρεί. :) Παρόλα αυτά εμείς καθόμαστε και συζητάμε για τα ΚΕΣ αντί για την ποιότητα της Παιδείας στα ΑΕΙ/ΤΕΙ. Ο Dead Angel και πολλοί σαν κι αυτόν κάθονται και παλεύουν για να μην αναγνωριστούν τα ΚΕΣ αντί να παλέψουν για τη βελτίωση των δικών τους σχολών. Οι φοιτητές (γενικώς) έχουν εναντιωθεί στα περισσότερα μέτρα για τη βελτίωση της παιδείας. Εάν κοιτάζουν πρώτα να αναγνωρίσουν ΚΕΣ (ακόμα και του κ...ου), δηλαδή να παραδώσουν ΚΑΙ την παιδεία στα χέρια ιδιωτών, χωρίς να έχουν διορθώσει πρώτα τις όποιες αδυναμίες του δημόσιου πανεπιστημίου είναι πολύ ύποπτο και ενδεικτικό της κατεύθυνσης που έχουν επιλέξει. Καταρχάς είμαι αντιθετος στην αναγνώριση ΟΛΩΝ των ΚΕΣ. Δε γνωρίζω ποιο θα είναι το νομικό πλαίσιο που θα ακολουθηθεί. Η δική μου πρόταση θα ήταν να αναγνωριστούν μόνο τα ΚΕΣ που συνδέονται με κάποιο ξένο uni (για αυτό δεν μπορούμε να κάνουμε διαφορετικά) και από τα υπόλοιπα μόνο όσα πληρούν αυστηρές προϋποθέσεις (έχω αναφέρει και παλιότερα παραδείγματα και θα το ξανακάνω αν θέλετε, αλλά δε θέλω να κάνω διαφήμιση). Όσον αφορά τις αδυναμίες του ελληνικού πανεπιστημίου. Καταρχάς ξαναλέω ότι όσοι φωνάζουν για την αναγνώριση των ΚΕΣ είναι οι ίδιοι (στις περισσότερες των περιπτώσεων) που αντέδρασαν σε κάθε μέτρο για τα πανεπιστήμια, με πρώτη και καλύτερη την αξιολόγηση ... Στην τελική δε μπορεί η αναγνώριση των ΚΕΣ να περιμένει γιατί αποτελεί απόφαση της ΕΕ για την μη εφαρμογή της οποίας η χώρα μας έχει καταδικαστεί πολλάκις και σύντομα θα αρχίσει να πληρώνει και πρόστιμα (αν δεν το έχει κάνει ήδη). Από το να πληρώνουμε πρόστιμα φαντάζομαι θα προτιμούσατε αυτά τα χρηματα να πηγαίνουν στην παιδεία;;; Σκοπός τους είναι η απαξίωση του δημόσιου πανεπιστημίου προς όφελος των λίγων.Δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να δεχτώ ύπαρξη ανώτατων ιδρυματων στα οποία δε θα σπουδάζουν οι καλύτεροι από όλες τις κοινωνικές τάξεις, αλλά οι "έχοντες". Δε θέλω να σε απογοητεύσω, αλλά αυτά τα ιδρύματα υπάρχουν ήδη. Εδώ και χρόνια. Το ότι το ελληνικό κράτος δεν τα ονομάζει "ανώτατα ιδρύματα" αλλά ΚΕΣ έχει ελάχιστη σημασία στην ουσία (έχω αναφέρει προηγουμένως που και πως). Άλλωστε οι "έχοντες" μπορούν άνετα να πάνε να σπουδάσουν στην Ιταλία, στην Αγγλία και αλλού. Αν θεωρείς ότι ακόμα και αν καταργούσαμε τα ΚΕΣ στην Ελλάδα οι "έχοντες" δε θα είχαν ακριβώς την ίδια δυνατότητα με τώρα, μάλλον βλέπεις το δέντρο και χάνεις το δάσος. Και αν αυτά τα ιδρύματα εν τέλει καταφέρουν να γίνουν καλύτερα απο τα δημόσια (*που αποκλείεται) αυτό θα αποτελεί τεράστια κοινωνική αδικία. Συνεχίζω να μην καταλαβαίνω πως είσαι (είστε) τόσο απόλυτος (απόλυτοι). Δεν ξέρω πως το αποκλείεις όταν ήδη υπάρχουν κάποια ιδρύματα που είναι καλύτερα από κάποια δημόσια ή τουλάχιστον ισάξια. Αδικίαη οποία προς αυτούς πάντως δεν υφίσταται, καθώς γνώριζαν πολύ καλά ότι δεν αναγνωρίζονται απο το κράτος προτού πάνε να σπουδάσουν και το λέει και ρητα το ίδιο το σύνταγμα... Το ότι κάτι το ήξερες εκ των προτέρων δεν αναιρεί το ότι είναι αδικία. Να σου φέρω και μια αναλογία από αυτές που αρέσουν στον Dead Angel και που είναι και επίκαιρη λόγω Ομπάμα. Στην Αμερική μέχρι πριν μερικές δεκαετίες οι μαύροι στα λεωφορεία έπρεπε να πάνε να κάτσουν στα πίσω καθίσματα και να παραχωρησουν τη θέση σου σε κάποιον λευκο αν αυτός ήταν όρθιος. Το ήξεραν από πριν ανέβουν στο λεωφορείο και μάλιστα το έλεγε και ο νόμος. Αυτό σημαίνει ότι δεν ήταν άδικο; Για να σε προλάβω. Δε λέω ότι τα 2 είναι το ίδιο ουτε ότι οι απόφοιτοι των ΚΕΣ είναι "ριγμένοι" όπως οι μαύροι στην Αμερική του '50. Αλλά προσπαθώ να σου δείξω ότι το νόμιμο και το ήδη γνωστό δεν είναι απαραίτητα και το δίκαιο. *δεν πρέπει να ξεχνάμε όσο άσχημο και αν ακούγεται αυτό, ότι η καλύτερη μαγιά είναι αυτή των ΑΕΙ καθώς στα ΚΕΣ σήμερα πηγαίνουν ως επί το πλείστον άτομα που πιάνουν δεν πιάνουν τη βάση... Σε μεγάλο βαθμό ναι. Όχι πάντα. Θα σου αντιπαραθέσω όμως 2 επιχειρήματα: (1) Πολλοί απόφοιτοι των ΚΕΣ τελειώνοντας προτιμούνται από τους ιδιώτες εργοδότες (και σε μεγάλες/σοβαρές εταιρίες όχι μόνο στο γραφείο του κυρ-Μήτσου που θέλει να πληρώσει το βασικό και να γλυτώσει λίγα Ευρώ) και σταδιοδρομούν με μεγάλη επιτυχία, πολλές φορές (όχι πάντα) προσπερνόντας κάποιους που στις πανελλήνιες αρίστευσαν. Αυτό δε σου λέει κάτι; Ότι το επιχείρημα με τις πανελλήνιες δε λέει και πολλά; (2) Πολλοί που πάνε στην Αγγλία να σπουδάσουν έγραψαν κάτω από τη βάση; Τι θα έλεγες να σταματήσουν να αναγνωρίζονται τα πτυχία τους στο Ελλάντα; Περιμένω με ενδιαφέρον να διαβάσω την άποψή σου. Για όλα αυτά και πολλά άλλα (νυστάζω και βαριέμαι να γραψω) είμαστε πέρα για πέρα αντίθετοι στην αναγνώριση των ΚΕΣ. Λολ :lol: Καλά τώρα δε χρειάζονται ειρωνίες :D Ας φροντίσουν να εξασφαλίσουν στο δημόσιο πανεπιστήμιο όλα όσα του πρέπουν και μετά βλέπουμε και για την περίπτωση των λίγων. Συμφωνώ στο ότι πρέπει να διασφαλίσουν κάποια πράγματα στο δημόσιο πανεπιστήμιο (αν και δεν είμαι αισιόδοξος γιατί ούτε η πολιτική βούληση υπάρχει, ουτε οι φοιτητές δέχονται ποτέ καμία αλλαγή). Συνεχίζω να μη βλέπω τη σύνδεση με την αναγνώριση των ΚΕΣ, γιατί δεν υπάρχει κάποια λογική συνοχή που να τα συνδέει. Με κάποια μέλη έχω συζητήσει άπειρες φορές αυτό το θέμα και ξέρω τις απόψεις τους, οι οποίες είναι σταθερές ακόμα και όταν δεν μπορούν να υποστηριχτούν. Απλά όταν διαβάζω κάτι που με ενοχλεί δεν μπορώ να μην απαντήσω... Δεν ξέρω αν αναφέρεσαι στα δικά μου γραφόμενα, αλλά στα 5-6 διαφορετικά topics (!) για το θέμα στο οποίο έχω αναπτύξει τις απόψεις μου πάντα τις στηρίζω με επιχειρήματα. Το ίδιο βλέπω ότι κάνουν και οι περισσότεροι συνομιλητές. Φυσικά μπορείς να διαφωνείς με τα επιχειρήματα αυτά καθεαυτά, αλλά το να λες ότι "δεν μπορούν να υποστηριχτούν" είναι τουλάχιστον άδικο και δογματικό. Καλημέρα :) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Diplomat Δημ. January 22, 2009 Κοινοποίηση Δημ. January 22, 2009 Δεν μπορώ να καταλάβω μερικούς.. Δλδ εμείς τι είμαστε που διαβάσαμε και μπήκαμε σε κάποιο δημόσιο ΑΕΙ??A Ασχετο με τη συζητηση Δεν είναι και όλοι για πανεπιστήμιο.... Όποιος δεν τα καταφέρνει να περάσει στο δημόσιο πανεπιστήμιο πληρώνει και πάει σε ιδιωτική σχολή και γίνεται ισάξιος με τους άλλους? Επισης ασχετο. Δεν λεμε αυτο. Εγώ ακόμα πιστεύω ότι ποτέ δεν θα γίνουν ισάξια.. πχ εγώ που είμαι στο τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης επιχειρήσεων στν ΑΣΟΕΕ δεν πιστεύω ότι δεν θα προτιμηθώ σε μια θέση εργασίας από κάποιον που έχει σπουδάσει management σε BCA ή δεν ξέρω γω που αλλού... Έλεος... Τα έχουμε ιδιωτικοποιήσει όλα πια... Αυτο δεν θα το κρινεις εσυ. Θα το κρινει αυτος απο τον οποιο θα πας να ζητησεις εργασια. Και αρα, δεν εχει σημασια η αναγνωρηση ή οχι. Θα ήθελα σε παρακαλώ να μου πεις ποια ΑΕΙ είχαι χάλια και επίσης έστω ότι αυτό ισχύει, θα ήθελα να μου πεις εάν το κράτος (με βάση και το σύνταγμα) έχει την υποχρέωση να παρέχει την παιδεία ( και να εξασφαλίζει την ποιότητά της) στους πολίτες του. Ναι. Συγκεκριμενα στην Παρ 4 του (γνωστου) αρθ. 16 λεει οτι," Όλοι οι Έλληνες έχουν δικαίωμα δωρεάν παιδείας, σε όλες τις βαθμίδες της, στα κρατικά εκπαιδευτήρια. Το Κράτος ενισχύει τους σπουδαστές που διακρίνονται, καθώς και αυτούς που έχουν ανάγκη από βοήθεια ή ειδική προστασία, ανάλογα με τις ικανότητές τους.". Τωρα πες μου εσυ. Που κολλαει αυτο? Ειπε κανενας οτι δεν πρεπει να υπαρχει καθολου δωρεαν παιδεια? Εάν κοιτάζουν πρώτα να αναγνωρίσουν ΚΕΣ (ακόμα και του κ...ου), δηλαδή να παραδώσουν ΚΑΙ την παιδεία στα χέρια ιδιωτών, χωρίς να έχουν διορθώσει πρώτα τις όποιες αδυναμίες του δημόσιου πανεπιστημίου είναι πολύ ύποπτο και ενδεικτικό της κατεύθυνσης που έχουν επιλέξει. Γιατι ως γνωστον, οι εκαστοτε κυβερνησεις ποτε δεν θελησαν να βελτιωσουν το ελληνικο πανεπιστημιο, και ποτε μα ποτε δεν εκαναν ουτε μια!! προταση για την βελτιωση του. Ειχαν πει βεβαια να γινεται αξιολογηση των καθηγητων σας, αλλα το κλεισατε. Ειχαν πει να διαγραφονται οι αιωνιοι φοιτητες αλλα το κλεισατε. Σας ειχαν δωσει και πολλα λεφτα και τα εφαγαν οι συντεχνιες καθηγητων και φοιτητοπατερων και ζητουσατε και αλλα εν λευκω. Στο κατω κατω, σας ειχαν ζητησει αξιολογηση, και παλι ειπατε οχι. ΔΛδ εσεις δεν εχετε ευθυνες? Σκοπός τους είναι η απαξίωση του δημόσιου πανεπιστημίου προς όφελος των λίγων.Δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να δεχτώ ύπαρξη ανώτατων ιδρυματων στα οποία δε θα σπουδάζουν οι καλύτεροι από όλες τις κοινωνικές τάξεις, αλλά οι "έχοντες". Το ελλ. Πανεπιστημιο ειχε πολλες φορες τη δυνατοτητα να αλλαξει, αλλα η καθε μια απο αυτες απαξιωθηκε απο το φοιτητικο κινημα. Δεν υπαρχει κανενα περιθωριο βελτιωσης, ή τουλαχιστον εγω δεν μπορω να σκεφτω κανενα, με τον τροπο που δουλευουν οι φοιτητικες παραταξεις, οι συντεχνιες των καθηγητων, και οι ιδιωτικοι στρατοι μεσα στο ασυλο. Και αν αυτά τα ιδρύματα εν τέλει καταφέρουν να γίνουν καλύτερα απο τα δημόσια (*που αποκλείεται) αυτό θα αποτελεί τεράστια κοινωνική αδικία.Αδικίαη οποία προς αυτούς πάντως δεν υφίσταται, καθώς γνώριζαν πολύ καλά ότι δεν αναγνωρίζονται απο το κράτος προτού πάνε να σπουδάσουν και το λέει και ρητα το ίδιο το σύνταγμα... Πανε δες τι γινεται στο εξωτερικο πριν μιλησεις για αδικια. για μενα αδικια ειναι να καταδικαζεις την επομενη γενια να φοιτησει στα ιδια απαραδεκτα ιδρυματα και μονο, επειδη εσυ εχεις υποθαλπουσες ανυσηχιες. Και λεω υποθαλπουσες γιατι ακομα κανενας δεν εχει πει μια προταση με υπ-ρημα-αντ, για το πως ακριβως θιγονται οι ΑΕΙ/ΤΕΙ τζηδες *δεν πρέπει να ξεχνάμε όσο άσχημο και αν ακούγεται αυτό, ότι η καλύτερη μαγιά είναι αυτή των ΑΕΙ καθώς στα ΚΕΣ σήμερα πηγαίνουν ως επί το πλείστον άτομα που πιάνουν δεν πιάνουν τη βάση... Συμφωνω και το πιστευω. Αλλα και αυτο ειναι αλλο θεμα. Γιατι και στο τει λογιστικης παει αυτος που δεν περασε Ασσοε. Παιρνουν ομως και οι 2 τελικα πτυχιο του ελληνικου κρατους. Αυτα επρεπε νατα σκεφτοσασταν οταν δεν θελατε αξιολογηση. Με κάποια μέλη έχω συζητήσει άπειρες φορές αυτό το θέμα και ξέρω τις απόψεις τους, οι οποίες είναι σταθερές ακόμα και όταν δεν μπορούν να υποστηριχτούν. Απλά όταν διαβάζω κάτι που με ενοχλεί δεν μπορώ να μην απαντήσω... Ε οχι ρε φιλε...θα πεσει καμμια φωτια να σε καψει. Παράθεση A man is walking home one dark night in Belfast. Suddenly a figure with a gun moves out of the shadows and says: "What religion are you?" The fellow replies "I'm an atheist", to which the gunman replies, "Yeah, but a catholic or protestant atheist?" Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
XPhys Δημ. January 22, 2009 Κοινοποίηση Δημ. January 22, 2009 Μια γνώμη απλά θα γράψω καθώς δεν παρακολούθησα όλη την συζήτηση. Όντως στην αγορά εργασίας δεν είναι τόσο σημαντικό το "χαρτί" και επίσης είναι αλήθεια ότι ενίοτε προτιμούνται οι πιο φθηνοί εργαζόμενοι. αλλά φυσικά αυτός δεν είναι ο λόγος της ατέλειωτης μάχης σχετικά με τα ΚΕΣ. Άλλωστε όπως ειπώθηκε, αν όντως οι εργοδότες προτιμούν τον καλύτερο τότε προς τι η φασαρία; Η φασαρία είναι θέμα χρημάτων. Φαντάζεστε ένα επιχειρηματία να μπορεί πλέον να διαφημίζει ότι το μαγαζί του δίνει χαρτί ισάξιο με πανεπιστημίου για διορισμό στο δημόσιο; Εκεί είναι το θέμα. Δεν τους ενδιαφέρει η ακαδημαϊκότητα ούτε ότι κανένα Ελληνικό πανεπιστήμιο δεν θα δεχθεί τέτοιο απόφοιτο για μεταπτυχιακό (και σήμερα φυσικά το να έχεις μόνο ένα πτυχίο δεν είναι και τίποτε σπουδαίο όταν οι περισσότεροι από τους ανταγωνιστές σου έχουν μεταπτυχιακό και πάνω). Το ζήτημα με το επίπεδο σπουδών είναι περίπλοκο και δεν μπορεί να απαντηθεί γενικά, υπάρχουν σχολές πραγματικά επιπέδου με καθηγητές που δεν περνάνε τον κάθε πικραμένο που πέρασε στην σχολή τυχαία με 10.1 και βαριέται να ασχοληθεί με τα μαθήματα. Αλλά δεν μπορώ να σκεφτώ ότι το επίπεδο στα ΚΕΣ είναι αντίστοιχο. Τα ΚΕΣ παίρνουν franchise από τα ξένα πανεπιστήμια επειδή τα τελευταία ψάχνουν για εναλλακτικές πηγές χρηματοδότησης. Και γίνονται μεγάλες εκπτώσεις στην ποιότητα. Τι προσόντα έχουν οι διδάσκοντες, όταν στην πιο τιποτένια σχολή για να γίνεις έστω λέκτορας θέλει πολύ περισσότερα από τα τυπικά του νόμου; (Διδακτορικό, 3 εργασίες σε journal και κάποια χρόνια ερευνητική δραστηριότητα μετά το διδακτορικό νομίζω...) Πόσα χρήματα ξοδεύει ένα ΚΕΣ για ακαδημαϊκή/επιστημονική έρευνα; Αντανακλάται αυτό στις εκπαιδευτικές διαδικασίες; Τί γίνεται με εξοπλισμό - βιβλιοθήκες; Εργαστήρια; Φαντάζεστε Μηχανικό, Φυσικό ή Χημικό απόφοιτο ΚΕΣ; Υπάρχει πρόσβαση σε ηλεκτρονικές πηγές όπως το Heal-Link των πανεπιστημίων ή μόνο Google? Παράθεση Read The F...ing Manual First Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Mercyful_Fate Δημ. January 22, 2009 Κοινοποίηση Δημ. January 22, 2009 Τι προσόντα έχουν οι διδάσκοντες, όταν στην πιο τιποτένια σχολή για να γίνεις έστω λέκτορας θέλει πολύ περισσότερα από τα τυπικά του νόμου; (Διδακτορικό, 3 εργασίες σε journal και κάποια χρόνια ερευνητική δραστηριότητα μετά το διδακτορικό νομίζω...) Καλά αυτό δεν είναι και κριτήριο, γιατί υπάρχουν αρκετά παραδείγματα σε πολλές γνωστές σχολές που για να γίνεις έστω λέκτορας πρέπει να έχεις μπάρμπα μέσα... Υπάρχουν αστέρια τα οποία χάνουν τα χρόνια τους περιμένοντας να πάρουν ακαδημαϊκή βαθμίδα! Παράθεση CheckThisOut: http://check-this-out.net Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
DIAVOLIN82 Δημ. January 22, 2009 Κοινοποίηση Δημ. January 22, 2009 Εγώ είμαι φοιτητής.. Έχουμε ακόμα 2 βδομάδες μέχρι την εξεταστική.. Δεν μπορώ να καταλάβω μερικούς.. Δλδ εμείς τι είμαστε που διαβάσαμε και μπήκαμε σε κάποιο δημόσιο ΑΕΙ?? Δεν είναι και όλοι για πανεπιστήμιο.... Όποιος δεν τα καταφέρνει να περάσει στο δημόσιο πανεπιστήμιο πληρώνει και πάει σε ιδιωτική σχολή και γίνεται ισάξιος με τους άλλους? Ας αλλάξει το σύστημα εισαγωγής ή δεν ξέρω και γω τι... Δεν μπορούμε να πληρώνουμε και στην παιδεία... Εγώ ακόμα πιστεύω ότι ποτέ δεν θα γίνουν ισάξια.. πχ εγώ που είμαι στο τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης επιχειρήσεων στν ΑΣΟΕΕ δεν πιστεύω ότι δεν θα προτιμηθώ σε μια θέση εργασίας από κάποιον που έχει σπουδάσει management σε BCA ή δεν ξέρω γω που αλλού... Έλεος... Τα έχουμε ιδιοτικοποιήσει όλα πια... Καλα κ επειδη διαβασες κ σκοτωθηκες στα φροντιστηρια ή στα ιδιαιτερα ή κ στα 2 μαζί κ ξοδεψαν οι δικοι σου του κοσμου τα λεφτα για να περασεις σε μια σχολη τι σημαινει...? Δηλαδή εσυ δεν πλήρωσες στα φροντιστηρια για μια καλύτερη εκπαίδευση...? Αν το βάλεις λίγο στο μυαλο σου θα καταλαβεις οτι κ εσυ πληρωνες την παιδεια κ μαλιστα απο την δευτεροβαθμια κ ολας εκπαιδευση... Κ τι σημαινει δεν είμαστε όλοι για πανεπιστήμια? Πολυ ρατσιστικο μου ακουγεται αυτο... Εγω είμαι θετικη για τα δημοσια κολεγια αρκει βεβαια να υπαρχουν καποια κριτηρια κ σε αυτα κ να μην ισχυει μονο το οικονομικο κομματι κ δεν νομιζω οτι ισχυει κ μονο αυτο, ετσι κι αλλιως τα ιδιωτικα εχουν γεμισει κ αυτα οποτε θεωρω οτι τα κριτηρια θα αυξηθουνε ακομα για να εισαχθεις κ σε ενα ιδιωτικο... Επιπλέον το αν θα προτιμησουν εσενα απο δημοσιο πανεπιστημιο ή καποιον αλλον απο ιδιωτικο δεν νομιζω οτι θα εχετε ιδιαιτερη διαφορα μεταξυ σας... όλα στην πράξη θα φανουν... Ξερω άτομα που εχουν τελειώσει ΑΣΟΕΕ ή ΕΜΠ κ μόνο από την άθλια συνεντευξη που έδωσαν τους έκοψαν...Δεν εχει να κανει λοιπον μονο το πτυχιο... Στην πραξη θα φανουν τα πραγματα... Κ μια απορια έχω γιατι όλοι φωναζετε κ εναντιωνεστε στην ιδιωτικη τριτοβαθμια εκπαιδευση κ δεν ξεσηκωνεστε για την δημοσια δευτεροβαθμια εκπαιδευση κ τα φροντιστηρια που τα σκατε 2 κ 3 χρονια...? Κ για να κανω κ εναν προχειρο προυπολογισμο με τα χρηματα των φροντιστηριων που πληρωνουν οι γονεις 2 χρονια στα φροντιστηρια εσυ θα επαιρνες σε ενα ιδιωτικο Bachelor κ μαλιστα στην ειδικοτητα που σου αρεσει! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Lospsi Δημ. January 22, 2009 Author Κοινοποίηση Δημ. January 22, 2009 Καλα κ επειδη διαβασες κ σκοτωθηκες στα φροντιστηρια ή στα ιδιαιτερα ή κ στα 2 μαζί κ ξοδεψαν οι δικοι σου του κοσμου τα λεφτα για να περασεις σε μια σχολη τι σημαινει...? Δηλαδή εσυ δεν πλήρωσες στα φροντιστηρια για μια καλύτερη εκπαίδευση...? Αν το βάλεις λίγο στο μυαλο σου θα καταλαβεις οτι κ εσυ πληρωνες την παιδεια κ μαλιστα απο την δευτεροβαθμια κ ολας εκπαιδευση... Κ τι σημαινει δεν είμαστε όλοι για πανεπιστήμια? Πολυ ρατσιστικο μου ακουγεται αυτο... Εγω είμαι θετικη για τα δημοσια κολεγια αρκει βεβαια να υπαρχουν καποια κριτηρια κ σε αυτα κ να μην ισχυει μονο το οικονομικο κομματι κ δεν νομιζω οτι ισχυει κ μονο αυτο, ετσι κι αλλιως τα ιδιωτικα εχουν γεμισει κ αυτα οποτε θεωρω οτι τα κριτηρια θα αυξηθουνε ακομα για να εισαχθεις κ σε ενα ιδιωτικο... Επιπλέον το αν θα προτιμησουν εσενα απο δημοσιο πανεπιστημιο ή καποιον αλλον απο ιδιωτικο δεν νομιζω οτι θα εχετε ιδιαιτερη διαφορα μεταξυ σας... όλα στην πράξη θα φανουν... Ξερω άτομα που εχουν τελειώσει ΑΣΟΕΕ ή ΕΜΠ κ μόνο από την άθλια συνεντευξη που έδωσαν τους έκοψαν...Δεν εχει να κανει λοιπον μονο το πτυχιο... Στην πραξη θα φανουν τα πραγματα... Κ μια απορια έχω γιατι όλοι φωναζετε κ εναντιωνεστε στην ιδιωτικη τριτοβαθμια εκπαιδευση κ δεν ξεσηκωνεστε για την δημοσια δευτεροβαθμια εκπαιδευση κ τα φροντιστηρια που τα σκατε 2 κ 3 χρονια...? Κ για να κανω κ εναν προχειρο προυπολογισμο με τα χρηματα των φροντιστηριων που πληρωνουν οι γονεις 2 χρονια στα φροντιστηρια εσυ θα επαιρνες σε ενα ιδιωτικο Bachelor κ μαλιστα στην ειδικοτητα που σου αρεσει! +1 Πολύ σωστή και τεκμηριωμένη απάντηση! Γιατί δεν πληρώνουν αφού περάσουν σε πανεπιστήμιο? Όσο για το ρατσιστικό δεν φταίει το παιδί, αλλά το κλίμα που υπάρχει αυτή τη στιγμή. Ερώτηση στον Alex0077: Αυτοί που διαβάσανε και μπήκανε σε κάποιο δημόσιο ΑΕΙ και παίρνουν πτυχίο μετά από 10 χρόνια φτάνοντας στο τελευταίο έτος όταν χρωστάνε μάθημα του πρώτου, μήπως αυτοί τελικά "Δεν είναι και όλοι για πανεπιστήμιο...."? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts