Jump to content

[Πληροφορίες] Αποθήκευση/επαναφορά επαφών χωρίς χρήση του iTunes

dmitsos
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Ξερει κανεις πως μπορω να σωσω τις επαφες μου ΧΩΡΙΣ το itunes?

Θελω να κανω format το κινητο και να περασω τα παντα απο την αρχη χωρις restore!

Θα σβυσω τα παντα απο μεσα και θα τα ξαναπερασω!

Αυτο που με ενδιαφερει εμενα ειναι να παρω τις επαφες με αλλο προγραμμα και οχι με itunes! ξερει κανεις κατι!?

Προ του restore, κάνε sync με iTunes, ούτως ώστε να περαστούν επαφές, ημερολόγιο κλπ στο Outlook/iCal. Μετά το restore του firmware, ΜΗΝ κάνεις restore του backup, να δημιουργήσεις νέα συσκευή. Μετά κάνε απλά sync.

NEC DB2000 (1999), Nokia 3210 (2000), EricssonR320s (2001), Ericsson T65 (2002), Nokia 6600 (2003), Palm Treo650 (2005), iPhone (2007), HTC Hero (2009), Samsung Galaxy Mini (2010), iPad (2010), Samsung Omnia W (2011), Samsung Galaxy Note (2012), iPad Air (2014), Samsung Galaxy Note 3 (2014), OnePlus 2 (2015), Meizu M5 Note (2017), Samsung Note 8 (2017), iPad 6 (2018)...

http://www.everythingaboutebooks.com

• 4 weeks later...

Αυτο που με ενδιαφερει εμενα ειναι να παρω τις επαφες με αλλο προγραμμα και οχι με itunes! ξερει κανεις κατι!?

μπορείς να τις κάνεις sync με το outlook και να μείνουν εκεί μέσα

Και μία ακόμα λύση αν δεν θές να εξαρτάσαι από online εφαρμογές συγρονισμού είναι να μπείς με SSH στο iphone και να αντιγράψεις το αρχείο /var/mobile/Library/AdressBook/AdressBook.sqlitedb

Μετά το restore απλά το ξαναβάζεις στο iphone

Aν βρείς κάποιον να ξέρει από sqlite μπορεί να τις κάνει drop σε txt αρχείο για εκτύπωση κιόλας...

μπορεις και μεσω iphone pcsuite 2.2.1.82 (ενα προγραμματακι που κανει τα παντα)

να αποθηκευσεις τις επαφες (και οχι μονο)

Και μία ακόμα λύση αν δεν θές να εξαρτάσαι από online εφαρμογές συγρονισμού είναι να μπείς με SSH στο iphone και να αντιγράψεις το αρχείο /var/mobile/Library/AdressBook/AdressBook.sqlitedb

Μετά το restore απλά το ξαναβάζεις στο iphone

Aν βρείς κάποιον να ξέρει από sqlite μπορεί να τις κάνει drop σε txt αρχείο για εκτύπωση κιόλας...

Eντελώς μήνυμα minoa!!! Eχει την ταυτοτητά σου!!!!:lol::lol:

_______________http://farm7.static.flickr.com/6168/6227903819_67e7c12fb0_o.png___________

N_Name:SpyVe________M_Lion________Mac User

________iPhone_5S_G_64GB_iOS.7.0________

• 4 months later...
πολυ χρησιμοι ολοι οι τρόποι. Ευχαριστω πολυ
[85]IPHONE(6)3G-3GS-4-5-5s-6plus[NOKIA(42)1100 6110 6150 6210 6310i 3210 3310 3330 8210 8310 8810 8850 7650 3510 3100 5100 5140 3200 6610 6600 7200 2650 7260 6101 6230 6670 3230 6111 N71 5300 6290 6300 N76 1650 5220 6303i c2-03 202 206 301 515 225] [ERICSSON z200 v800 w800i T280i 337 388 768 788 t20 t20s t28][sHARP G400 G30i G25 G703 GX29 GX770] [PANASONIC (3)] [sAMSUNG 5522 7722 8262 9060][XIAOMI RN2-3-4-5A-5 MIMAX1-2-3 MI MIX][POCO F2-X3]

εγω απο το cydia περασα το προγραμμα erase contacs και κανει πολυ καλη δουλεια
:up:

• 4 weeks later...

Πολυ ενδιαφεροντα ολα τα παραπανω φιλοι μου..Εχω 3 μερες το iphone και το κυριοτερο μειονεκτημα του ειναι οτι δεν μπορουμε μια νεα επαφη να την αποθηκευσουμε στην sim για χρηση και σε αλλο κινητο.

Ποιος απο τους παραπανω τροπους παιρνει backup τις επαφες ετσι ωστε να μπορουν να χρησιμοποιηθουν και σε αλλου τυπου κινητο?

Η λυση του συγχρονισμου με την αλληλογραφια των vista που δοκιμασα δεν ειναι βολικη για μενα γιατι μπερδευοντε 20 επαφες αλληλογραφιας και 300 επαφες κινητου κανοντας τα δυσχρηστα .

Για να μπουμε με SSH που λεει φιλος προϋποθετει χακεμα της συσκευης ?Το ιδιο ισχυει και για το contactsync ?

Σας ευχαριστω.

Φιλικά Γιάννης

Μέγιστο μέγεθος εικόνας υπογραφής 420x150 pixels και 16,3KBytes.

Σκεφτηκα και εκανα το εξης :

Εφτιαξα ενα λογαριασμο στο yahoo και ενα στο gmail με σκοπο να συγχρονησω εκει τις επαφες του iphone.

Με gmail μου λεει οτι το αρχειο gconsync.exe σταματησε να λειτουργει και με μια αναζητηση με google ειδα οτι πολοι εχουν το ιδιο προβλημα με την τελευταια εκδοση του itunes και με yahoo μου λεει οτι δεν βρισκει διαθεσιμη συνδεση ενω μια χαρα δυνδεση εχω με internet.

Φιλικά Γιάννης

funambol η καλυτρερη εφαρμογη απο το αpple store...ειναι free...

Απαιτει χακεμενη συσκευη ?

Φιλικά Γιάννης

Μετα απο απειρα προβληματα με το Microsoft outlook καταφερα και περασα τις επαφες του κινητου σε αυτο.

Το ερωτημα ειναι αν μπορω να τις κανω εξαγωγη σε αρχειο για λογους ασφαλειας (εκανα και εκτυπωση) που να ειναι σε τετοια μορφη που να μπορουν να γινουν εισαγωγη σε οποιοδηποτε κινητο.

Ευχαριστω.

Φιλικά Γιάννης

Εάν δεν θα συγχρονίζεις συχνά με το outlook, εγκατάστησε κάποια εφαρμογή η οποία θα κάνει export τις επαφές σου σε μορφή csv (πχ. Export Contacts) ώστε να μπορείς να τις χρησιμοποιήσεις με οποιοδήποτε πρόγραμμα στον υπολογιστή όταν χρειαστεί. Όλα τα σύγχρονα κινητά μπορούν να συγχρονιστούν πλέον με outlook και address book. Εάν δεν θέλεις να μπερδευτούν οι επαφές στη συσκευή με αυτές που έχεις στον υπολογιστή μπορείς να δημιουργήσεις ένα ξεχωριστό φάκελο γι' αυτές στο address book ή έναν ξεχωριστό λογαριασμό χρήστη στο λειτουργικό του υπολογιστή σου. Εφόσον τις πέρασες στο outook μπορείς να τις κάνεις export ως csv και από εκεί.

Ειδικά για το iPhone, δεν είναι απαραίτητο να συγχρονίζεις με τον υπολογιστή τις επαφές αλλά μπορείς να το κάνεις over-the-air. Τη δυνατότητα αυτή σου προσφέρουν 2 υπηρεσίες, το mobileme για το οποίο πρέπει να πληρώσεις και το google το οποίο διατίθεται δωρεάν.

Μπορείς να μεταφέρεις τις επαφές σου στο Google πολύ εύκολα χρησιμοποιώντας το αρχείο csv που θα φτιάξεις με την εφαρμογή Export Contacts (ή από το outlook) ακολουθώντας τις οδηγίες που θα βρεις εδώ.

Στη συνέχεια, μπορείς να συγχρονίσεις με τη συσκευή ακολουθώντας τις οδηγίες που θα βρεις εδώ. Στη συσκευή θα δημιουργηθεί ειδική κατηγορία για τις επαφές που θα συγχρονίζεις μέσω google και οι παλιές σου καταχωρήσεις (από την SIM) θα διατηρηθούν. Με την συγκεκριμένη μέθοδο, οι αλλαγές που γίνονται στις καταχωρήσεις της συσκευής θα συγχρονίζονται ασύρματα με τον λογαριασμό σου στο google κι έτσι θα είναι πάντοτε ενημερωμένες.

Είναι καλύτερα να εγκαταλείψεις πλέον την SIM και να φτιάξεις ένα ολοκληρωμένο κατάλογο των επαφών σου στον υπολογιστή ή σε κάποια υπηρεσία όπως αυτή του google. Έτσι θα διασφαλίσεις ότι όσες συσκευές κι αν αλλάξεις στο μέλλον, τα στοιχεία αυτά δεν πρόκειται να χαθούν. Επίσης, μπορείς αν θέλεις να συγχωνεύσεις τις 20 επαφές του υπολογιστή με αυτές στο iPhone, το iTunes σου προσφέρει αυτή τη δυνατότητα.

Εάν δεν θα συγχρονίζεις συχνά με το outlook, εγκατάστησε κάποια εφαρμογή η οποία θα κάνει export τις επαφές σου σε μορφή csv (πχ. Export Contacts) ώστε να μπορείς να τις χρησιμοποιήσεις με οποιοδήποτε πρόγραμμα στον υπολογιστή όταν χρειαστεί. Όλα τα σύγχρονα κινητά μπορούν να συγχρονιστούν πλέον με outlook και address book. Εάν δεν θέλεις να μπερδευτούν οι επαφές στη συσκευή με αυτές που έχεις στον υπολογιστή μπορείς να δημιουργήσεις ένα ξεχωριστό φάκελο γι' αυτές στο address book ή έναν ξεχωριστό λογαριασμό χρήστη στο λειτουργικό του υπολογιστή σου. Εφόσον τις πέρασες στο outook μπορείς να τις κάνεις export ως csv και από εκεί.

Ειδικά για το iPhone, δεν είναι απαραίτητο να συγχρονίζεις με τον υπολογιστή τις επαφές αλλά μπορείς να το κάνεις over-the-air. Τη δυνατότητα αυτή σου προσφέρουν 2 υπηρεσίες, το mobileme για το οποίο πρέπει να πληρώσεις και το google το οποίο διατίθεται δωρεάν.

Μπορείς να μεταφέρεις τις επαφές σου στο Google πολύ εύκολα χρησιμοποιώντας το αρχείο csv που θα φτιάξεις με την εφαρμογή Export Contacts ακολουθώντας τις οδηγίες που θα βρεις εδώ.

Στη συνέχεια, μπορείς να συγχρονίσεις με τη συσκευή ακολουθώντας τις οδηγίες που θα βρεις εδώ. Στη συσκευή θα δημιουργηθεί ειδική κατηγορία για τις επαφές που θα συγχρονίζεις μέσω google και οι παλιές σου καταχωρήσεις (από την SIM) θα διατηρηθούν. Με την συγκεκριμένη μέθοδο, οι αλλαγές που γίνονται στις καταχωρήσεις της συσκευής θα συγχρονίζονται ασύρματα με τον λογαριασμό σου στο google κι έτσι θα είναι πάντοτε ενημερωμένες.

Είναι καλύτερα να εγκαταλείψεις πλέον την SIM και να φτιάξεις ένα ολοκληρωμένο κατάλογο των επαφών σου στον υπολογιστή ή σε κάποια υπηρεσία όπως αυτή του google. Έτσι θα διασφαλίσεις ότι όσες συσκευές κι αν αλλάξεις στο μέλλον, τα στοιχεία αυτά δεν πρόκειται να χαθούν. Επίσης, μπορείς αν θέλεις να συγχωνεύσεις τις 20 επαφές του υπολογιστή με αυτές στο iPhone, το iTunes σου προσφέρει αυτή τη δυνατότητα.

Σε ευχαριστω πάρα πολύ.Οι υπηρεσιες τυπου google , yahoo υποστηριζουν ελληνικούς χαρακτηρες ?

Φιλικά Γιάννης

Στο google σίγουρα ναι, στο yahoo δεν έχω περάσει επαφές αλλά το πιθανότερο είναι ότι και αυτό θα υποστηρίζει ελληνικούς χαρακτήρες.

Ασύρματο συγχρονισμό όμως προσφέρει μόνο το Google προς το παρόν.

Στο google σίγουρα ναι, στο yahoo δεν έχω περάσει επαφές αλλά το πιθανότερο είναι ότι και αυτό θα υποστηρίζει ελληνικούς χαρακτήρες.

Ασύρματο συγχρονισμό όμως προσφέρει μόνο το Google προς το παρόν.

Ευχαριστω.

Φιλικά Γιάννης

Καλημέρα παιδιά.

Εχώ συχρονίσει τις επαφές μου με τον λογαριασμό μου στο gmail. Θέλω να ρωτήσω το εξής:

Ο συχρονισμός γίνεται μόνο απο το iphone προς το gmail??? Γιατί έχω δοκιμάσει να περάσω ή να κάνω update επαφές απο το gmail αλλά δεν μου τις συχρονίζει το iphone.... :blink::blink::blink:

Πως ακριβώς λειτουργεί; Ποιος μπορεί να βοηθήσει;;;

Επίσης θα ήθελα να μου πεί κάποιος αν γνωρίζει αν μπορώ να συχρονίζω μόνο το calendar του gmail μου λογαριασμού.

Ευχαριστώ πολύ

[sIGPIC][/sIGPIC]

Καλημέρα παιδιά.

Εχώ συχρονίσει τις επαφές μου με τον λογαριασμό μου στο gmail. Θέλω να ρωτήσω το εξής:

Ο συχρονισμός γίνεται μόνο απο το iphone προς το gmail??? Γιατί έχω δοκιμάσει να περάσω ή να κάνω update επαφές απο το gmail αλλά δεν μου τις συχρονίζει το iphone.... :blink::blink::blink:

Πως ακριβώς λειτουργεί; Ποιος μπορεί να βοηθήσει;;;

Επίσης θα ήθελα να μου πεί κάποιος αν γνωρίζει αν μπορώ να συχρονίζω μόνο το calendar του gmail μου λογαριασμού.

Ευχαριστώ πολύ

http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=248285

Έχεις συμβουλευτεί τον σχετικό οδηγό?

[imgalign]http://img411.imageshack.us/img411/2249/applelogo1.gif[/imgalign]Αρτέμης

pushme.to & pingChat2 : djarte

iPhone 4 32GB Black with iOS 4.3, MacbookPro Late 2008 15" with Snow Leopard 10.6.6, Apple Led Cinema Display 24", Airport Extreme BS