kakiasmeno Δημ. September 26, 2004 Κοινοποίηση Δημ. September 26, 2004 Sorry για το triple post,κρασαρα και παρεσυρα τους παντες μαζι μου!... δειτε εδω μια ενδιαφερουσα διευθυνση http://project.cyberpunk.ru/ Υγ. Αν θυμαμαι καλα ενας απο τους Bell τιτλους ηταν :Η Προφητισσα , και μιλαει ακριβως για το ιδιο θεμα με αυτο του Κωδικα Ντα Βιντσι ορμομενο απο αλλη οπτικη γωνια , που ομως μπορει να σε βαλει ανετα στο τριπακι να ψαχτεις! Μπαι δε γουεη, ειναι ενδιαφερουσα ολη αυτη η ενασχολιση με τετοια ζητηματα, αρκει κανεις να εχει την παιδεια και την φιλοσοφια της αναζητησης και οχι της καταρρακωσης των αξιων που εχει διδαχτει και αποδεχτει μεσα στην κοινωνια που ζει! Τα λεμε! Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC]...breath taking... http://www.chf.gr Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
KCB Δημ. September 26, 2004 Κοινοποίηση Δημ. September 26, 2004 Έχω διαβάσει διάφορα του Γκίμπσον συμπεριλαμβανομένου του Τζόνι Μνεμόνικ και δεν ενθουσιάστηκα αν και γνωρίζω ότι θεωρείται πολύ μεγάλο "κεφάλι" στην επιστημονική φαντασία. Έχει ένα ιδιαίτερο στυλ μάλλον πεσιμιστικό και όλοι του οι χαρακτήρες είναι μέσα στη μαυρίλα και την παρακμή όπως και οι "κόσμοι" του. Γι'αυτό και δεν μου αρέσει! :) Παράθεση KCB Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kakiasmeno Δημ. September 26, 2004 Κοινοποίηση Δημ. September 26, 2004 <Ειναι οντως μαυρος και απαισιοδοξος.. ομως και παλι ειναι ζητημα οπτικης γωνιας... προοπτικης και προσωπικης επιλογης τι θα παρεις απο καθε πραγμα που σου παραθετει ο συγγραφεας... καλο ειναι καθε φορα που διαβαζουμε ενα μαυρο βιβλιο μετα να διαβαζουμε και κατι απο παιδικη λογοτεχνια.. για να ξεφευγουμε (το τελευταιο παιδικο βιβλιο που διαβασα και εδωσα και σαν δωρο σε υπερηλικα ηταν για ηλικιες 7-11 και ειχε τιτλο :Το καλο λυκακι).. Αυτα... προς το παρον.. Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC]...breath taking... http://www.chf.gr Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Xourxoulitsos Δημ. September 26, 2004 Κοινοποίηση Δημ. September 26, 2004 Θα εχει αναφερθει, αλλα ας το πω ειχα διαβασει τον φεβρουαριο το "αναμεσα στα δυο φυλλα" η αλλιως midlesex του Jefrey Ευγενιδη Πολυ ωραιο βιβλιο,ανατρεχει στα τελευταια 100χρονια της ελληνικης και αμερικανικης ιστοριας,της βιολογιας,της επιστημης της γενετικης. . .και πολλα αλλα. . .ενω παραλληλα ειναι μυθιστορημα που περιγραφει τη ζωη ενος ερμαφροδιτου. απιστευτο βιβλιο Παράθεση http://img515.imageshack.us/img515/4932/moodswf6.jpg Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kakiasmeno Δημ. September 26, 2004 Κοινοποίηση Δημ. September 26, 2004 Μια σειρα παιδικων βιβλιων μυστηριου (που προς το παρον εχω βρει μονο σε αγγλικη εκδοση, δεν γνωριζω αν κυκλοφορουν μεταφρασμενα) ειναι η :A Series of Unfortunate Events by Lemony Snicket και το συγκεκριμενο απο τα βιβλια που κραταω μπροστα μου ειναι το νουμερο 4 με τιτλο The Miserable Mill. Ο εκδοτικος οικος ειναι Egmont και θα σας παραθεσω το οπισθοφυλο: Dear reader, I hope , for ur sake, that u have not chosen to read this book because u are in the mood for a pleasant experience.If this is the case, I advise u to put this book down instantaneously , because of all of the books describing the unhappy lives of Baudelaire prphans, THE MISERABLE MILL might be the unhappiest yet..... Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC]...breath taking... http://www.chf.gr Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
princess Δημ. September 26, 2004 Κοινοποίηση Δημ. September 26, 2004 α, και κατι αναλαφρο (τα διαβαζα στον ανιψιο μου -μετα του τα πηρα γιατι τα λατρεψα!). Ευγενιο Τριβιζα! Το τελευταιο μας αποκτημα ειναι το παπακι που δεν του αρεσαν τα ποδαρακια του. Μη γελατε παρακαλω! Πιο πολυ χαθηκα εγω στο παραμυθι παρα ο μικρος! Παράθεση http://briefcase.pathfinder.gr/download/princessofthedawn/11956/308444/0/101_0139.jpg Lord, let me be the person my dog thinks I am Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
KCB Δημ. September 27, 2004 Κοινοποίηση Δημ. September 27, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος princess (26 Σεπ. 2004 , 22:50) α, και κατι αναλαφρο (τα διαβαζα στον ανιψιο μου -μετα του τα πηρα γιατι τα λατρεψα!). Ευγενιο Τριβιζα! Το τελευταιο μας αποκτημα ειναι το παπακι που δεν του αρεσαν τα ποδαρακια του. Μη γελατε παρακαλω! Πιο πολυ χαθηκα εγω στο παραμυθι παρα ο μικρος! O Τριβιζάς είναι απολαυστικός ακόμη και να τον βλέπεις να μιλάει στην τηλεόραση. Μην ξεχνάμε ότι είναι ο δημιουργός της Φρουτοπίας!! Παράθεση KCB Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ppsih Δημ. September 28, 2004 Κοινοποίηση Δημ. September 28, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος kakiasmeno (26 Σεπ. 2004 , 04:33) :!: Ο Γκιμπσον ειναι απολυτος "εφευρετης" -ας μου επιτραπει η εκφραση- της επιστημονικης φαντασιας! Αυτα τα βιβλια εκδοσεων Bell που προανεφερα δεν εχουν σχεση με το συγκεκριμενο συγγραφεα(δεν γνωριζω αν ο εκδοτικος οικος εχει εκδοσει κατι δικο του) ωστοσο σε παροτρυνω να διαβασεις και τα υπολοιπα εργα του ιδιου! Ανηκουν περαν απο τη γκαμα του φανταστικου, στην κατα πολλους μελλοντικη απεικονιση του κοσμου μας.. ο Γκιμπσον ειναι ο συγγραφεας του Johnny Mnemonic που εχει μεταφερθει στον κινηματογραφο με πρωταγωνιστη τον Κιανου Ρηβς *που αντιπροσωπευσε τον κυριο χαρακτηρα του Γκιμπσον λαμπρα κατ εμε* και ειναι προαγγελος πολλων συγγραφικων και οχι μονο εργων με αναλογη θεματολογια.. Υγ. Θα επιστρεψω... δεν μπορω με τπτ να θυμηθω τιτλους απο Bell και θα φρικαρω! λολ.. αναμεινατε αγαπητοι... Υγ.2 Να κανουμε ενα μητινγκ φιλολογικο και να αναλυσουμε εκτος απο τις εμβελειες των κινητων μας.. την εμβελεια του ανθρωπινου νου μεσα απο τετοια βιβλια!!! :) Καλός ο Gibson αλλά σε καμία περίπτωση "εφευρέτης" της Ε.Φ. Είναι όμως ίσως ο πρώτος που έβαλε το Internet μέσα στην Ε.Φ. Η "Μόνα Λίζα" είναι το τρίτο βιβλία στα πλαίσια μιας χαλαρής τριλογίας που έχει γράψει, η οποία περιλαμβάνει το Νευρομάντη και τον Κόμη Μηδέν. Παράθεση Important things for a happy relationship: 1. It is important to find a woman that cooks and cleans. 2. It is important to find a woman that makes good money. 3. It is important to find a woman that likes to have sex. 4. It is important that these three women never meet. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
KCB Δημ. September 28, 2004 Κοινοποίηση Δημ. September 28, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος ppsih (28 Σεπ. 2004 , 10:52) Καλός ο Gibson αλλά σε καμία περίπτωση "εφευρέτης" της Ε.Φ. Είναι όμως ίσως ο πρώτος που έβαλε το Internet μέσα στην Ε.Φ. Η "Μόνα Λίζα" είναι το τρίτο βιβλία στα πλαίσια μιας χαλαρής τριλογίας που έχει γράψει, η οποία περιλαμβάνει το Νευρομάντη και τον Κόμη Μηδέν. Τώρα που βλέπω το "Νευρομάντης" έχω την απορία αν όντως το Neuromancer μεταφράζεται έτσι. Δεν το λέω βέβαια προσωπικά για σένα γιατί δεν είναι πρώτη φορά που το ακούω, νομίζω έτσι έχει αποδοθεί στα ελληνικά. Παράθεση KCB Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
papajohn Δημ. September 28, 2004 Κοινοποίηση Δημ. September 28, 2004 Παίδες, διάβασα και εγω μόλις το DaVinci Code και απλά έχω μείνει εντυπωσιασμένος! Απο τις 10 πρώτες σελίδες σε κρατάει και δεν σε αφήνει να ξεκολλήσεις! Είχα πραγματικά καιρό να με κρατά αλλο πράγμα ξύπνιο εκτός απο το κομπιούτερ όλο το βράδυ! Και όχι μονο αυτό, αλλα κατάφερε και να με σηκώσει πρωι πρωι για να το τελειώσω! Ψάχνω τους πεφωτισμένους τώρα! (αν και μου φέρνουν σε Deus Ex2-illuminati-, μα δεν πειράζει! ;) ) Και το site του Brown φοβερο, έχει όλες αυτές τις εικόνες που περιγράφει στο βιβλίο! Βοήθησε βεβαια και το γεγονός ότι είχα πάει στο Παρίσι πέρισυ και τα περισσότερα απο τα σημεία που περιγράφει εκεί τα είχα πολύ φρέσκα. Γενικά οποιοσδήποτε φίλος των βιβλίων μην τολμήσει και δεν το διαβάσει, φτάνει για μενα την αξία του Αλχιμιστή (εντελώς διαφορετικο είδος βεβαια αλλα εμενα μου άφησαν την ιδια "γλυκια" ανάμνηση). Τωρα για δίαφορα άλλα βιβλία που αναφέρθηκαν εδω: 1) Harry Potter Μην πιάνεστε απο τις ταινείες, το όλο hype και τα απορίπτετε. Είναι πολύ ενδιαφέροντα βιβλία και ίσως ιδανικα για καλοκαίρι. Εγω προσωπικα τα συμπαθώ πάρα πολύ, είναι πραγμαατικα αξιόλογο το γεγονος ότι μια συγγραφέας καταφερνει να γραψει 5 βιβλία στο ίδιο ουσιαστικα σκηνικο χωρις πουθενα να επαναλαμβανεται ή να γίνεται βαρετή. 2) 11 Λεπτα Δεν μου άρεσε σχεδόν καθόλου. Ίσως δεν μπορέσα να "συντονιστώ" με τον Coehlo όπως στον Αλχιμιστή. Είναι στο κλασσικο στυλ του συγγραφεά αλλα ήταν απο τη πλευρά μου εντελώς προβλέψιμο. Δεν ξερω, δεν μπορώ να το προτείνω. 3) Οι Αθλιοι Ότι καλύτερο, all time classic, σε μυθιστόρημα. Δεν νοείται ανθρωπος που διαβάζει βιβλία και να μην το έχει στη βιβλιοθήκη του. Αυτά απο μένα, τώρα μόλις εντόπισα στη βιβλιοθήκη του πατέρα μου δυο βιβλία καi είμαι ετοιμος να αρχίσω! "Το ημερολόγιο της Αννας Φρανκ" και "Ο Αγών μου" του Χιτλερ! Μετα τις αναζητησεις του Δισκοπότηρου και τις μυστικιστικες οργανώσεις, ώρα για 2ο Παγκόσμιο! Α, και το βράδυ θα δω και το Eyes Wide Shut! :) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ppsih Δημ. September 29, 2004 Κοινοποίηση Δημ. September 29, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος KCB (28 Σεπ. 2004 , 14:31) Τώρα που βλέπω το "Νευρομάντης" έχω την απορία αν όντως το Neuromancer μεταφράζεται έτσι. Δεν το λέω βέβαια προσωπικά για σένα γιατί δεν είναι πρώτη φορά που το ακούω, νομίζω έτσι έχει αποδοθεί στα ελληνικά. Σωστά, η μετάφραση είναι ατυχής. Παράθεση Important things for a happy relationship: 1. It is important to find a woman that cooks and cleans. 2. It is important to find a woman that makes good money. 3. It is important to find a woman that likes to have sex. 4. It is important that these three women never meet. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
GreekCharmed Δημ. October 2, 2004 Κοινοποίηση Δημ. October 2, 2004 Εγώ θα σας προτείνω κάτι άλλο... Complete Guide to Stephen Kings Works Έχει απίστευτα πράγματα ΚΑΙ μερικές σπάνιες ιστορίες που βρέθηκαν πριν λίγο καιρό στο πανεπιστήμιο του Maine μέσα στα χαρτιά του Stephen King (ήταν καθηγητής εκεί) και που δεν έχουν εκδοθεί ποτέ. Παράθεση Namaste! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
brutus Δημ. October 2, 2004 Κοινοποίηση Δημ. October 2, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος GreekCharmed ( 2 Οκτ. 2004 , 11:34) Εγώ θα σας προτείνω κάτι άλλο... Complete Guide to Stephen Kings Works Έχει απίστευτα πράγματα ΚΑΙ μερικές σπάνιες ιστορίες που βρέθηκαν πριν λίγο καιρό στο πανεπιστήμιο του Maine μέσα στα χαρτιά του Stephen King (ήταν καθηγητής εκεί) και που δεν έχουν εκδοθεί ποτέ. Και μια και περί King ο λόγος, να σας ενημερώσω ότι κυκλοφόρησε το 4ο βιβλίο της σειράς "Μαύρος Πύργος" IV, "Ο μάγος και η κρυστάλλινη σφαίρα" Μαθαίνουμε λίγα πράγματα ακόμα για τη μέχρι τώρα ζωή του Ρόλαντ της Γαλαάδ... Παράθεση http://www.myphone.gr/gallery/data/500/874.gif MyPhone Forum Moderator @ "Κινητά τηλέφωνα" Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
princess Δημ. October 2, 2004 Κοινοποίηση Δημ. October 2, 2004 οταν λες κυκλοφορησε brutus, εννοεις οτι βγηκε ελληνικη εκδοση η κυκλοφορησε γενικα; (εχω ολη τη σειρα του Μαυρου Πυργου σε αγγλοφωνο, αλλα καθε φορα δυσκολευομαι να βρω το καινουργιο!) Παράθεση http://briefcase.pathfinder.gr/download/princessofthedawn/11956/308444/0/101_0139.jpg Lord, let me be the person my dog thinks I am Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
CaeSaR Δημ. October 4, 2004 Κοινοποίηση Δημ. October 4, 2004 Πρόσφατα άρχισα να διαβάζω το "Η Τελευταία Λεγεώνα" του ΜΑΝΦΡΕΝΤΙ ΒΑΛΕΡΙΟ! Από το οπισθόφυλλο: 476 μ.Χ. Ένα πέπλο ομίχλης σκεπάζει την πεδιάδα ανάμεσα στην Παβία και την Πλακεντία. Ξαφνικά, μια ορδή βαρβάρων καβαλάρηδων ξεπροβάλλει από την καταχνιά κι επιτίθεται στο στρατόπεδο της λεγεώνας Νόβα Ινβίκτα, θρυλικού προπύργιου του ρωμαϊκού κόσμου και υπερασπιστή του καίσαρα Ρωμύλου, ενός δεκατριάχρονου αγοριού, του τελευταίου Ρωμαίου αυτοκράτορα της Δύσης. Τα πάντα έχουν χαθεί: ο Οδόακρος, ο Γερμανός στρατηγός των βαρβαρικών στρατευμάτων, διατάζει την εξόντωση της αυτοκρατορικής οικογένειας, καθαιρεί τον Ρωμύλο και τον εξορίζει. Έτσι, πέφτει οριστικά η αυλαία του πολιτισμού της Ρώμης... Με το έργο του Η Τελευταία Λεγεώνα, ο Βαλέριο Μάσιμο Μανφρέντι χαρίζει στα εκατομμύρια των αναγνωστών του ένα δείγμα της αφηγηματικής ικανότητας και της δύναμης της φαντασίας, που τον καθιστούν μοναδικό στο στερέωμα της παγκόσμιας λογοτεχνίας. Η πίστη στα ιδανικά, η φιλία, το θάρρος, το πάθος του έρωτα, η δύναμη της ζωής είναι τα στοιχεία που αποτελούν έναν κόσμο που βαδίζει προς την αναπόφευκτη δύση του και φωτίζουν με το φως της ελπίδας ένα νέο πολιτισμό που γεννιέται. Από όσο έχω διαβάσει μέχρι τώρα το βρίσκω αρκετά ενδιαφέρον βιβλίο! Παράθεση Never tell your problems to anyone...20% don't care and the other 80% are glad you have them. Daily Article - Το Καλύτερο Άρθρο της Ημέρας Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
lewton Δημ. October 4, 2004 Κοινοποίηση Δημ. October 4, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος CaeSaR ( 4 Οκτ. 2004 , 03:16) Πρόσφατα άρχισα να διαβάζω το "Η Τελευταία Λεγεώνα" του ΜΑΝΦΡΕΝΤΙ ΒΑΛΕΡΙΟ! Από το οπισθόφυλλο: 476 μ.Χ. Ένα πέπλο ομίχλης σκεπάζει την πεδιάδα ανάμεσα στην Παβία και την Πλακεντία. Ξαφνικά, μια ορδή βαρβάρων καβαλάρηδων ξεπροβάλλει από την καταχνιά κι επιτίθεται στο στρατόπεδο της λεγεώνας Νόβα Ινβίκτα, θρυλικού προπύργιου του ρωμαϊκού κόσμου και υπερασπιστή του καίσαρα Ρωμύλου, ενός δεκατριάχρονου αγοριού, του τελευταίου Ρωμαίου αυτοκράτορα της Δύσης. Τα πάντα έχουν χαθεί: ο Οδόακρος, ο Γερμανός στρατηγός των βαρβαρικών στρατευμάτων, διατάζει την εξόντωση της αυτοκρατορικής οικογένειας, καθαιρεί τον Ρωμύλο και τον εξορίζει. Έτσι, πέφτει οριστικά η αυλαία του πολιτισμού της Ρώμης... Με το έργο του Η Τελευταία Λεγεώνα, ο Βαλέριο Μάσιμο Μανφρέντι χαρίζει στα εκατομμύρια των αναγνωστών του ένα δείγμα της αφηγηματικής ικανότητας και της δύναμης της φαντασίας, που τον καθιστούν μοναδικό στο στερέωμα της παγκόσμιας λογοτεχνίας. Η πίστη στα ιδανικά, η φιλία, το θάρρος, το πάθος του έρωτα, η δύναμη της ζωής είναι τα στοιχεία που αποτελούν έναν κόσμο που βαδίζει προς την αναπόφευκτη δύση του και φωτίζουν με το φως της ελπίδας ένα νέο πολιτισμό που γεννιέται. Από όσο έχω διαβάσει μέχρι τώρα το βρίσκω αρκετά ενδιαφέρον βιβλίο! Αν σου αρέσει η γραφή του Μανφρέντι να διαβάσεις οπωσδήποτε τα: -Ο Πύργος της Μοναξιάς -Ο Φαραώ της Άμμου -Χίμαιρα -Ο Χρησμός Εξελίσονται στο σήμερα και έχουν καταιγιστική δράση και απίστευτα ενδιαφέρουσες ιστορίες. Απέφυγε το Παλλάδιο επίσης του Μανφρέντι μιας και δεν είανι τόσο ενδιαφέρον όσο τα υπόλοιπα. Μην ξεχάσεις να μας πεις τη συνολική σου άποψη για την Τελευταία Λεγεώνα. :) Παράθεση Παρακαλούνται τα fanboys των Samsung, Sony, Microsoft να σταματήσουν να μου γράφουν πμ με προσβολές γιατί γέμισε το inbox και πλέον δε θα τα λαμβάνω. [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
brutus Δημ. October 4, 2004 Κοινοποίηση Δημ. October 4, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος princess ( 3 Οκτ. 2004 , 01:28) οταν λες κυκλοφορησε brutus, εννοεις οτι βγηκε ελληνικη εκδοση η κυκλοφορησε γενικα; (εχω ολη τη σειρα του Μαυρου Πυργου σε αγγλοφωνο, αλλα καθε φορα δυσκολευομαι να βρω το καινουργιο!) H ελληνική έκδοση κυκλοφορεί (σε δόσεις δυστυχώς) από τις εκδόσεις BELL, με σκληρό εξώφυλλο (όχι σε περίπτερο) Έχουν βγει τα 4 πρώτα της σειράς. Το ένα καλύτερο από το άλλο, αλλά μάλλον αυτό το ξέρεις :o Παράθεση http://www.myphone.gr/gallery/data/500/874.gif MyPhone Forum Moderator @ "Κινητά τηλέφωνα" Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
chtrox Δημ. October 5, 2004 Κοινοποίηση Δημ. October 5, 2004 Paulo Coehlo : Αλχημιστής Paulo Coehlo : Στις όχθες του ποταμού Πιέδρα κάθησα κι έκλαψα. Παράθεση Όμιλος πινγκ-πονγκ Χαλκίδας: http://www.ping-pong.gr Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
sakaflias Δημ. October 6, 2004 Κοινοποίηση Δημ. October 6, 2004 Απο βιβλιοπωλειο << 'Αν οι Σκοτ Φιτζέραλντ, Ουμπέρτο Έκο και Νταν Μπράουν συνεργάζονταν στη συγγραφή ενός βιβλίου, το αποτέλεσμα θα ήταν Ο Κανόνας των Τεσσάρων. Πρόκειται για ένα έργο συναρπαστικό και ευφυέστατο, μια δημιουργία που δεν πρέπει να χάσει κανένας αναγνώστης. Ένα μυστηριώδες κωδικοποιημένο χειρόγραφο, ένας φόνος στους κόλπους της φοιτητικής Λέσχης Θιβι και τα μυστικά ενός πρίγκιπα της Αναγέννησης συγκρούονται σ΄ ένα λαβύρινθο προδοσίας, παράνοιας και μεγαλοφυΐας στις σελίδες του Κανόνα των Τεσσάρων. Οι Ίαν Κάλντγουελ και Nτάστιν Τόμασον κάνουν το συγγραφικό τους ντεμπούτο συνθέτοντας ένα μυθιστόρημα που η ανάγνωσή του κόβει την ανάσα, χρησιμοποιώντας στην πλοκή ένα υπαρκτό έργο του 15ου αιώνα που συνέγραψε ο Φραντσέσκο Κολόνα. Δύο φοιτητές στο Πρίνστον, μελετώντας ένα χειρόγραφο της Αναγέννησης, την Υπνερωτομαχία Πολύφιλου, ένα κείμενο που για αιώνες αποτελεί άλυτο μυστήριο, θα έρθουν αντιμέτωποι με αμείλικτα ερωτήματα. Διαβόητη για την υπνωτιστική της επίδραση σε όλους τους μελετητές της, η πεντακοσίων χρόνων Υπνερωτομαχία φαίνεται ότι θα αποκαλύψει το μυστικό της στους νεαρούς φοιτητές: το ακατανόητο κείμενο είναι στην πραγματικότητα ένας κωδικοποιημένος οδηγός για την τοποθεσία μιας κρύπτης. Έτσι ανοίγει ένας κύκλος θανάτων και αποκαλύψεων, ρίχνοντας τους δύο φοιτητές σ΄ ένα παθιασμένο δράμα που έχει τις ρίζες του σ΄ ένα βιβλίο του οποίου η δύναμη και το νόημα παρερμηνεύονταν επί αιώνες. >> Μαλλον θα ειναι πολυ καλο Παράθεση :X«'Έλληνες ενωθείτε εναντίον του κοινού εχθρού, εναντίον του μίσους, της διχόνοιας και της διαίρεσης, που είναι ό ίδιος μας ο εαυτός» - Θ. ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
monica Δημ. October 10, 2004 Κοινοποίηση Δημ. October 10, 2004 Ένα φοβερό βιβλίο αλλά τρόμου είναι το ''Αυτό'' του Stephen King. Είναι πολύ ωραίο βιβλίο και καμία σχέση με την ταινία που εμένα προσωπικά με απογοήτευσε..... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
a_aris Δημ. October 10, 2004 Κοινοποίηση Δημ. October 10, 2004 Άντε να προτείνω και γω κάτι, ελπίζω να μην είναι γραμμένο στις προηγούμενες σελίδες του thread γιατί δεν τις διάβασα όλες. Ο Τσε αυτοκτόνησε του Πέτρου Μάρκαρη. Είναι ένα αστυνομικό μυθιστόρημα, διαβάζεται πολύ ευχάριστα και εμένα με τράβηξε πολύ. Το τελείωσα μέσα σε 3-4 μέρες. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Exposed_Bone Δημ. October 13, 2004 Κοινοποίηση Δημ. October 13, 2004 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος monica (10 Οκτ. 2004 , 21:38) Ένα φοβερό βιβλίο αλλά τρόμου είναι το ''Αυτό'' του Stephen King. Είναι πολύ ωραίο βιβλίο και καμία σχέση με την ταινία που εμένα προσωπικά με απογοήτευσε..... οντως , τα εργα και ειδικοτερα του St. King οταν γυριζονται σε ταινια σχεδον παντα σε απογοητευουν , ακομη και αν η ταινια ειναι πολυ καλη (οπως το The green Mile ή το The Shawshank Redemption ) το βιβλιο ειναι καλλιτερο Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
KCB Δημ. October 25, 2004 Κοινοποίηση Δημ. October 25, 2004 Μόλις διάβασα ένα καταπληκτικό βιβλίο: "Ο θείος Πέτρος και η εικασία του Γκόλντμπαχ" του Απόστολου Δοξιάδη. Για όσους καταλαβαίνουν τη γοητεία των μαθηματικών (όχι της αριθμητικής, των μαθηματικών) ακόμη κι αν δεν ξέρουν μαθηματικά! Αντιγράφω από το οπισθόφυλλο: Ο θείος Πέτρος είναι ένα αίνιγμα, Οι πρεσβύτεροι της οικενείας Παπαχρήστου τον απορρίπτουν ως "αποτυχημένο της ζωής". Ωσότου ο αφηγητής ανιψιός του ανακαλύπτει ότι ήταν κάποτε φημισμένος μαθηματικός, τόσο ιδιοφυής και παράτολμος ώστε να αφιερώσει τη ζωή του στην περιβόητη "Εικασία του Γκόλντμπαχ", ένα πρόβλημα που προσπαθούσαν μάτην να επιλύσουν γενέες μαθηματικών. Η ανακάλυψή του αυτή θα οδηγήσει σε αλυσιδωτές αντιδράσεις... Σημείωση: Το είχα αγοράσει στη 19η έκδοση πριν ένα χρόνο περίπου και σήμερα το είδα στον Παπασωτηρίου στην 23η! Παράθεση KCB Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
lewton Δημ. October 26, 2004 Κοινοποίηση Δημ. October 26, 2004 Mόλις τελείωσα το Deception Point του Dan Brown στα αγγλικά. Άλλη μία φορά ο τύπος με έστειλε. Το βιβλίο είναι σίγουρα ανώτερο από το Illuminati και βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο με τον Κώδικα Ντα Βίντσι (ίσως σε λίγο καιρό καταλήξω ποιό από τα 2 είναι καλύτερο). Μιλάμε για ένα απίστευτο πολιτικό/κατασκοπικό/επιστημονικό θρίλερ, με πολύ καλύτερα αναπτυγμένους χαρακτήρες από τα άλλα 2 βιβλία του συγγραφέα που έχω διαβάσει, με τους γνωστούς ξέφρενους ρυθμούς του και ότι άλλο αγαπήσαμε στα βιβλία του. Αρχικά θεώρησα μείον το ότι καταπιάνεται με ένα επιστημονικό θέμα (σε αντίθεση με τον Κώδικα Ντα Βίντσι που καταπιάνεται με μυστικές οργανώσεις που είναι και το αγαπημένο μου) αλλά τελικά με διέψευσε, μιας και το βιβλίο με καθήλωσε αμέσως. Αν το άργησα λίγο είναι γιατί τα αγγλικά μου δε βρίσκονται στο επίπεδο των ελληνικών μου (σώπα!) και επειδή είχα πολλές υποχρεώσεις αυτές τις μέρες. Το συνιστώ ανεπιφύλακτα σε όσους αγάπησαν το Illuminati και τον Κώδικα Ντα Βίντσι. Απλά αν δεν είστε σίγουροι για τα αγγλικά σας περιμένετε την ελληνική έκδοση. ΥΓ. Από αυτό το βιβλίο έμαθα ότι οι Αμερικάνοι (δεν ξέρω για τους Άγγλους) έχουν αντίστοιχη παροιμία με το δικό μας "σου χαρίζουν γάιδαρο και τον κοιτάς στα δόντια". Παράθεση Παρακαλούνται τα fanboys των Samsung, Sony, Microsoft να σταματήσουν να μου γράφουν πμ με προσβολές γιατί γέμισε το inbox και πλέον δε θα τα λαμβάνω. [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Dr_Michael Δημ. October 27, 2004 Κοινοποίηση Δημ. October 27, 2004 Πύλες της Φωτιάς - Steven Pressfield (ωραία περιπετειούλα) Βίος και Πολιτεία - Ν. Καζαντζάκης (ίσως το καλύτερο βιβλίο) Αναφορά στο Γκρέκο - Ν. Καζαντζάκης (Για... γερούς λύτες) Είσαι για ένα meeting; - Γ. Παπαπαναγιώτου (Η αλήθεια!) Παράθεση Ψηφίστε και κερδίστε Hosting από το 2005! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts